Τρίτη 25.06.2024,  

Οι δυο εναλλακτικές

Δημοσιεύτηκε στις 21/05/2024 στην κατηγορία Σχόλια  |  8 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Κλείνουν πέντε μήνες της νέας δημοτικής Αρχής υπό τον Γιάννη Τομπούλογλου κι είναι ώρα για έναν πρώτο απολογισμό.

 

Ας αρχίσουμε από την αρχή: Η «Συμπαράταξη» βρέθηκε στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 και συσπείρωσε γύρω της ευρείες δυνάμεις της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς, καθώς και όσους συμπολίτες δεν ασχολούνται ενεργά με την τοπική δημοτική σκηνή, κυρίως με δυο χαρακτηριστικά: Πρώτον δεν ήθελαν τον Γιάννη Βούρο, και δεύτερον δεν τους ενοχλούσε να δοκιμάσουν τον Γιάννη Τομπούλογλου.

 

Όλοι αυτοί συναντήθηκαν στη στήριξη του «καλού παιδιού» όπως ανέκαθεν αποκαλούσε η πόλη το νέο της Δήμαρχο, έχοντας κατανοήσει πόσο ακατάλληλη ήταν η προηγούμενη δημοτική Αρχή. Μεγάλο μέρος της εκλογής του, ο Γιάννης Τομπούλογλου οφείλει στη λεγόμενη «αρνητική» ψήφο, δηλαδή «ψηφίζω τον αντίπαλο του Βούρου, ο οποίος με απογοήτευσε και θέλω να τον αλλάξω». Ωστόσο κι ο ίδιος ήταν και παραμένει ένα πρόσωπο που όχι μόνο δεν απωθεί, αλλά αντίθετα κερδίζει τη συμπάθεια του άλλου με την αμεσότητα και τη λαϊκότητά του.

 

Κάπως έτσι άλλαξε χέρια ο Δήμος και ξεκίνησε η περίοδος της «Συμπαράταξης», δηλαδή της συμμαχίας δεξιών, κεντρώων κι αριστερών δυνάμεων της πόλης, με κοινό σκοπό τον τερματισμό της πολυετούς στασιμότητας και τη δρομολόγηση συνθηκών ανάπτυξης και προόδου για την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Στην πλευρά Βούρου έμειναν μόνο τα «ορφανά της Γαϊτανά» και οι ποικιλώνυμες «ουρές» της Πολιτών Πολιτείας, που την ακολουθούν άκριτα, κυρίως με ιδιοτελή κριτήρια. Όπως έλεγε κι ένας παλιός πολιτικός «άφετε τους νεκρούς να βαδίζουν»…

 

Καθώς συμπληρώνονται σε λίγες μέρες, πέντε μήνες από την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο, δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησής του. Υπάρχουν βέβαια λίγοι, ένας εδώ ένας εκεί κι ένας παραπέρα, που για καθαρά προσωπικούς λόγους αναζητούν τρόπους να κάνουν αντιπολίτευση στη διοίκηση, αλλά απλώς γελοιοποιούνται ακόμα παραπάνω με τα όσα ισχυρίζονται. Ένας έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ ψευδών και fake news, ένας άλλος φωτογραφίζει ένα καλαθάκι με σκουπίδια για να κατηγορήσει τη δημοτική Αρχή, μια άλλη απλώς κραυγάζει εναντίον της νέας διοίκησης postάροντας Βούρο που τώρα, αφού «έσωσε» την πόλη μας, πάει να «σώσει» και την Ευρώπη, κάτι άλλοι ανακαλύπτουν ρωγμές στη σχέση του Δημάρχου με φορείς της πόλης, ο καθένας δηλαδή το μακρύ του και το κοντό του.

 

Ποτέ, όμως, ως τώρα, τα περιτρίμματα της πολιτικής δεν άλλαξαν την πορεία μιας πόλης, ούτε μιας χώρας. Ο Γιάννης Τομπούλογλου έχει ξεκαθαρίσει στο δημοτικό συμβούλιο -δηλαδή σε όλη την πόλη- ότι η φετινή χρονιά είναι χρονιά δύσκολη, μετά τον σίφουνα Βούρου που τίναξε στον αέρα τα ταμεία του δήμου, κι ότι η πραγματική πολιτική του νέου Δημάρχου θα φανεί από του χρόνου με έναν προϋπολογισμό που θα έχει καταρτίσει ο ίδιος, χωρίς τα «βαρίδια» της προηγούμενης διοίκησης.

 

Ο Τομπούλογλου, όμως, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, έδειξε τι μπορεί να κάνει. Η πόλη είναι σαφώς καθαρότερη από την περίοδο Βούρου, οι παιδικές χαρές άνοιξαν χωρίς ο Δήμος να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ χάρη στις κινήσεις του νέου Δημάρχου, ενώ ο Βούρος τις είχε κλειστές και παρατημένες.

 

Η πόλη ξαναγιόρτασε μετά από πάρα πολλά χρόνια τις Απόκριες και τα Κούλουμα, με παρουσία πολλών χιλιάδων συμπολιτών μας, κάτι που δείχνει πόσο πολύ αποζητούσε η πόλη μας τέτοιες εκδηλώσεις και πόσο κοντά στον παλμό των συνδημοτών μας είναι η νέα δημοτική Αρχή που τις οργάνωσε και μάλιστα με τα «χέρια της δεμένα» λόγω της έλλειψης προϋπολογισμού, ως αποτέλεσμα του σαμποτάζ των απελθόντων της περιόδου Βούρου προς τη νέα διοίκηση αλλά και ολόκληρη την πόλη.

 

Τα έσοδα της Πρωτομαγιάς ήταν περισσότερα από πέρυσι και ακόμα περισσότερα από πρόπερσι, ενώ επίσης η νέα διοίκηση επιβαρύνεται και με τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League, στην οποία δεν είναι διοργανωτής άρα δεν αποφασίζει αυτή, αλλά πρέπει από τη μια να εφαρμόζει τα όσα ζητεί η ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ κι από την άλλη να φροντίζει για την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία των συμπολιτών, κι ιδιαίτερα όσων κατοικούν πέριξ του γηπέδου.

 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα περίμενε κανείς ότι θα μπορούσε, ίσως, να έχει διαμορφωθεί μια εναλλακτική πρόταση τοπικής διακυβέρνησης. Κάποιοι δηλαδή να αξιοποιήσουν το ότι η διοίκηση Τομπούλογλου ασκεί τα καθήκοντά της με προϋπολογισμό ανάγκης, με επιβαρύνσεις τύπου τελικού, αλλά και με την αυτονόητα απειρία των περισσοτέρων στελεχών της που εκλέγονται για πρώτη φορά κι ασφαλώς χρειάζονται χρόνο κι εμπειρίες διοίκησης.

 

Παρ’ όλα αυτά, ρεαλιστική δημοτική αντιπρόταση δεν υπάρχει. Η πλευρά Βούρου (ή μήπως πρέπει εφεξής να τον αποκαλούμε John Vouros, αφού ετοιμάζεται να γίνει πανευρωπαϊκός πολιτικός αστέρας;) προκαλεί γέλωτα όταν θέλει να προκαλέσει τη νοημοσύνη των πολιτών, κατηγορώντας τη νέα διοίκηση για αύξηση δημοτικών τελών ενώ η Πολιτών Πολιτεία μπορούσε να ψηφίσει τα δικά της τέλη και να «εγκλωβίσει» τη νέα διοίκηση (ούτε ως εκεί δεν καταφέρνουν να σχεδιάσουν οι έρμοι), ή ότι κάνει, λέει πάρκινγκ τις αυλές των σχολείων, κάτι που την κάνει «ουρά» του ΚΚΕ κι είναι πλέον ή βέβαιο ότι η πραγματικότητα των επόμενων μηνών και ετών θα τη διαψεύσει.

 

Από την άλλη το ΚΚΕ στην πόλη μας δείχνει ότι διψά για επαναστατική γυμναστική και βρήκε το φαιδρό επιχείρημα του πάρκινγκ, παρά το ότι ο Δήμαρχος έχει πει δημόσια κι έχει τη διαβεβαίωση της ΟΥΕΦΑ ότι η αυλή του σχολείου που είναι κοντά στο γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για αυτοκίνητα που μεταφέρουν ΑμεΑ στο γήπεδο, συνεπώς είναι ΑΝΑΓΚΗ στην προσέλευση, κυρίως όμως στην αναχώρηση, αυτά τα άτομα να ταλαιπωρηθούν όσο γίνεται λιγότερο.

 

Ούτε αυτή η αυτονόητη ευαισθησία δεν συγκινεί όσους χρησιμοποιούν το θέμα για μικροκομματικά οφέλη και «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» για την δήθεν μετατροπή της αυλής του σχολείου σε πάρκινγκ.

 

Θα επανέλθω σε αυτό σύντομα, γιατί και η υποκρισία ορισμένων έχει τα όριά της και καλό είναι να τους ξεμπροστιάσουμε στα μάτια των νουνεχών συμπολιτών μας.

 

Επιστρέφω στο θέμα μου: Δεν υπάρχει σήμερα ΚΑΜΜΙΑ διατυπωμένη εναλλακτική πρόταση τοπικής διακυβέρνησης, απέναντι σε αυτήν του Γιάννη Τομπούλογλου και του επιτελείου του. Η όποια αντιπολίτευση γίνεται μόνο με στρακαστρούκες, ξεκάρφωτη κριτική του καναπέ, ψεύδη και μικρότητες που κάνουν ακόμα πιο ουτιδανούς τους εμπνευστές τους.

 

Και φυσικά τους εκθέτουν σε όλη την τοπική κοινωνία.

 

Σήμερα στην πόλη υπάρχουν δυο εναλλακτικές: Η πολιτική της διοίκησης Τομπούλογλου και το τίποτα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το αντιπλημμυρικό έργο στη Σκρα

 

Η πόλη γλεντάει (και μερικοί σκούζουν...)

 

Έτοιμη η πρώτη παιδική χαρά- Πώς την άφησε ο Βούρος, πώς την έφτιαξε ο Τομπούλογλου

 

​Το video του Δήμου για όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό

 

Η διαχείριση του παράλογου

 

Συμπεράσματα από την ενημέρωση το Δημάρχου σχετικά με το αντιπλημμυρικό

 

Δείτε το video για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ

 

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στην πόλη μας

 

Αυτό είναι το σήμα για τους εορτασμούς των 100 χρόνων της πόλης και της ΑΕΚ

 

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

 

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του δήμου

 

Η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη, ένα in στέκι της πόλης και... ο ήλιος που χάσαμε (video)

Γράψτε την άποψή σας

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (22/05/2024 08:43)

Καλημέρα .Από το κείμενο που διάβασα απομόνωνω την φράση "" ΄Μετά τον σίφουνα Βούρου που τίναξε στον αέρα Ταμεία του Δήμου "" .Αυτή η τοποθέτηση είναι ευθεία μομφή για την προηγούμενη διοίκηση .Θαυμάσια .Τι περιμένουμε λοιπόν εμείς οι ΄΄αδαείς"" δημότες απο την σημερινή διοίκηση (και απο κάθε διοίκηση ) ? Να προκληθεί επίσημη έρευνα ( ΕΔΕ όπως την λένε) και να πάει η ιστορία ( η κάθε ιστορία) στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ .Καταλάβατε ? Διαφορετικά εκτίθενται όλοι στα μάτια των ΄΄αδαών ΄΄. .Ιδιαίτερα αυτοί που δεν μπορούν η δεν θέλουν να προχωρήσουν τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για τους προηγούμενους .Λοιπόν ,πρός τους απανταχού αγαπητούς άρχοντες .Ενημερώστε μας πότε θα ξεκινήσει η ΄΄'ερευνα΄΄ για να ανοίξουν επι τέλους ''τα μάτια μας''και να μάθουμε τι παίζεται πίσω απο τις πλάτες μας .

Μάλιστα (22/05/2024 08:50)

Εγώ θέλω να σας δω μετά από 3 χρόνια, ποιος θα μιλάει με ποιόν και τι θα γράφεις τότε. Πολύ το περιμένω να ξέρεις.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (22/05/2024 12:13)

@08.43
Κακοδιαχείριση δεν σημαίνει απαραίτητα ποινικά κολάσιμες πράξεις. Αυτό θα το βρει ο διαχειριστικός έλεγχος που έχει εξαγγείλει η δημοτική Αρχή. Παράδειγμα: Ο δήμος μας κι ο δήμος Αγίων Αναργύρων πήραν από 12 εκατέκαστος. Ο δικός μας τα έκανε "έξυπνες διαβάσεις" και φούμαρα, οι Άγιοι έφτιαξαν όλα τους τα πεζοδρόμια. Αποτέλεσμα. ΟΒούρος πήρε 22% κι ο Τσίρμπας 60%. Τόσο απλά.

@08.50
Εσύ δηλαδή ξέρεις μετά βεβαιότητος τι θα γίνει σε τρία χρόνια; Ποιος είσαι; Η Δομή είσαι;

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (22/05/2024 16:44)

Δεν είναι το γήπεδο για το λαό;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (22/05/2024 17:08)

@16.44
Τα έχεις παίξει τελείως...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (23/05/2024 11:55)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (22/05/2024 17:08)
Ελπίζω να μου επιτρέπετε τουλάχιστον τον αυτοσαρκασμό, αν όχι την σκωπτική διάθεση.
Ελπίζω.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (23/05/2024 15:23)

@17.08
Τι σχέση έχει το γήπεδο με την ανάρτηση;

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (23/05/2024 20:16)

Δυστυχώς η κακή διαχείρηση αφορά:Υπέρογκες σπατάλες,κακοδιοίκηση και κακοδιαχείρηση .μη εφαρμογή των νόμων ,μη αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών που προσφέρουν . Δηλαδή καταλήγουν σε ελέγχους .Διότι εαν δεν υπάρχουν βάσιμες υποψίες γιατί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος ? Μέσα στην κακοδιαχείρηση εντάσσεται και η διαφθορά .Η κάνω λάθος ? Προσέξτε : Η αξιοποίηση των κονδυλίων είναι κάτι άλλο .Περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει ο έλεγχος . Θα είναι ''κολάσιμο'' το αποτέλεσμα η όχι ? Υπομονή !!!!!!!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ο Δήμος ξεκινά τα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ στο Αυλάκι
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Αφού έχεις καιρό να πας, προς τι η κριτική;...

Ο Δήμος ξεκινά τα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ στο Αυλάκι
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Είναι αυτό το Αυλάκι; Έχω καιρό να πάω, άλλαξε τόσο. Είπαμε να μην κάνουμε κακόπιστη κριτική στον Δήμο, αλλά μόνο καμιά φωτογραφό από το Ημε...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @Fermander (10/06/2024 08:29)
Το σχέδιο δεν ήταν να γεμίσει η ΝΦ με πάρκινγκ και να έρχονται και να φεύγουν οι μισοί φίλαθλοι με αυτοκίνητα προκαλώντας έμφραγμα στους δρό...

Στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε τη νύχτα ο Λύτρας
Xρήστης: Αυγουστος
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (20/06/2024 12:29) η φιλαδελφεια εχει τελειωσει απο το 2017. αν δεν γινοταν εκεινο το γνωστο κακο τοτε θα ειχε μεγαλη αξια εδω και...

Στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε τη νύχτα ο Λύτρας
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Το έχω ξαναπεί, τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στην Φιλαδέλφεια. Είμαστε ακριβώς στο κέντρο του Νομού Αττικής. Ζητάμε και υπογειοποίηση τη...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: Ανωνυμος
@20.16 Η δική σου ερμηνεία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα! Σαφέστατα η ερμηνεία του πρωθυπουργού είναι εντελώς αντίθετη και γι'...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©