Κυριακή 14.04.2024,  

Οι όμορφες αποστασίες, όμορφα καίγονται…

Δημοσιεύτηκε στις 30/09/2023 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  5 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Είναι από αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα, που οδηγούν τον πολύ κόσμο μακριά από την πολιτική, γιατί ακριβώς σιχαίνεται τις συναλλαγές, τα «κομπρεμί» κάτω από το τραπέζι, όλη αυτή την αποκρουστική επιχείρηση προσωπικών ωφελημάτων, για χάρη των οποίων ξεπουλιούνται ψήφοι, αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων κάθε έννοια πολιτικής αξιοπρέπειας.

 

«Θαυμάσαμε» αυτές τις μέρες τις φιλότιμες προσπάθειες όσων δημοτικών συμβούλων εξελέγησαν με την εντολή των πολιτών να κάνουν αντιπολίτευση στον Γιάννη Βούρο, αλλά άλλοι ΑΜΕΣΩΣ κι άλλοι ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ξεπούλησαν τη λαϊκή ψήφο (την οποία χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή ξαναζητούν τώρα…) για να πάρουν ένα οφίκιο, μια θεσούλα, μια αντιμισθία, λίγα ψίχουλα τοπικής εξουσίας και να αισθανθούν ότι είναι «κάτι» στα δημοτικά μας πράγματα.

 

Είδαμε επιστολές του Χρήστου Κοπελούσου, που λέει ότι μας «κοιτάζει στα μάτια» και ξαναζητά (όπως κάνει 40 χρόνια τώρα…) την ψήφο του πολίτη για να… συνεχίσει να σώσει την πόλη.

 

Είδαμε κάρτες του Θάνου Λέκκα για το πόσα ευρωπαϊκά προγράμματα κέρδισε ο άξιος αυτός δημοτικός σύμβουλος

 

Είδαμε και τον Τάσο Κωνσταντινίδη να μας εξηγεί πόσο υπέροχα είναι τα σχολικά κτήρια της πόλης επί της δικής του αντιδημαρχίας.

 

Και μάλιστα αυτά τα προεκλογικά βιντεάκια τα γύρισε μέσα σε προαύλια σχολείων, λες και είναι το τσιφλίκι του πατέρα του…

 

Τι δεν είδαμε;

 

Δεν είδαμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ εξήγησης για τους λόγους που οδήγησαν αυτά τα τρία εξαίρετα φυντάνια της τοπικής πολιτικής ζωής να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ τις ψήφους που τα έστειλαν στο δημοτικό συμβούλιο για να κάνουν αντιπολίτευση.

 

Και μάλιστα, οι δυο εξ αυτών, ο Τ. Κωνσταντινίδης και ο Χ. Κοπελούσος το 2019 ήταν ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, είχαν φτιάξει δικούς τους συνδυασμούς και είχαν διεκδικήσει να διοικήσουν την πόλη ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον Γιάννη Βούρο, με ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ από εκείνο του Γιάννη Βούρου, ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ στον Γιάννη Βούρο.

 

Έτσι, κάποιοι εξ ημών, αφελείς θέλετε; Καλόπιστοι θέλετε; Απελπισμένοι θέλετε; Ό,τι θέλετε πείτε, πήγαμε και τους ψηφίσαμε.

 

Και αυτοί, αμέσως μετά τις εκλογές, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ έγιναν συνεργάτες του Γιάννη Βούρου, που λίγες εβδομάδες νωρίτερα κατακεραύνωναν.

 

Ο Τ. Κωνσταντινίδης πήρε ως αντάλλαγμα του ξεπουλήματος της λαϊκής ψήφου τη θέση του έμμισθου αντιδημάρχου Παιδείας (πάνω από ένα χιλιάρικο το μήνα…) κι ο Χ. Κοπελούσος έγινε αντιπρόεδρος στο ΠΠΙΕΔ.

 

Με τη σειρά του έγινε αντιδήμαρχος και ο Θ. Λέκκας.

 

Πλάκα τα γαλόνια, έ, αξίζει τον κόπο να «ξεχάσουν» οι εκλεγμένοι ως αντιπολίτευση, τη λαϊκή εντολή όσων τους ψήφισαν.

 

Φυσικά, βρήκαν και τα έκαναν. 

 

Βρήκαν τον Γιάννη Βούρο, έναν δήμαρχο έτοιμο να προσφέρει το κατιτίς ως αντάλλαγμα σε όσους ήταν πρόθυμοι να "μηδίσουν" έναντι προσωπικού οφέλους. 

 

Πρόκειται για μια από τις πιο μαύρες- σε επίπεδο θεσμών και πολιτικής αξιοπρέπειας- σελίδες στην τοπική ιστορία της πόλης μας.

 

Και σήμερα;

 

Ναι, ναι, αγαπητοί μου αναγνώστες έρχονται και ΞΑΝΑΖΗΤΟΥΝ την ψήφο μας, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, και βέβαια ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ γιατί άλλαξαν παράταξη, γιατί έγιναν μέλη μιας διοίκησης κόντρα στην εντολή που τους έδωσαν οι ψηφοφόροι τους.

 

Αυτό είναι το «νέο ήθος» στην πολιτική που μας προτείνουν οι κ.κ. Κοπελούσος, Κωνσταντινίδης και Λέκκας.

 

Και σήμερα, μας κοιτάνε, λένε, «στα μάτια» και ΞΑΝΑΖΗΤΟΥΝ την ψήφο μας, προφανώς ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ έναντι ανταλλαγμάτων φυσικά, αντιδημαρχιλίκια, αντιπροεδριλίκια και τα ρέστα

 

Μας το έχουν δείξει το έργο, και τώρα μας ζητούν να παίξουν και το σίκουελ...

 

Κοπελούσος, Κωνσταντινίδης, Λέκκας.

 

Θαυμάστε το "νέο ήθος" στην πολιτική.

 

Φροντίστε να μην τους ματιάσετε...

 

Πού θα ξαναβρούμε τέτοιους γίγαντες της πολιτικής στη φτωχή μας πόλη...

 

*****

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Ιδού η πόλη του Γιάννη Βούρου

 

Ο Γιάννης Βούρος είναι φίλος και σύντροφος στο ΠΑΣΟΚ με τον μπαμπά της Άννας

 

Οι χαμένες ευκαιρίας της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας

 

Τσάμπα μάγκας και πάλι;

 

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του

 

Επιτέλους! Μια βραδυά Πολιτισμού και Φιλαναγνωσίας στην πόλη μας από τη Συμπαράταξη

 

Ούτε μια κολώνα δεν μπορούν να βάλουν σωστά;

 

Μια ωραία πεταλούδα...

 

Βούρος, εκτός τόπου και χρόνου...

 

Στο έλεος της ανικανότητας Βούρου- Ούτε ψωμί δεν δίνουν στους παιδικούς Σταθμούς- Επιστολή της Συμπαράταξης

 

Ξεχειλίζει η λαϊκή οργή για την εγκατάλειψη της πόλης

 

Γιατί χαίρεται ο Βούρος και χαμογελάει, πατέρα;

Γράψτε την άποψή σας

Γιατί δε τα λες όλα; (30/09/2023 17:07)

Η απλή αναλογική του Τσίπρα οδηγησε σε αυτό. Αυτη δεν είναι η ουσία, αν υπάρχει ουσία, στο νομο έκτρωμα του Τσίπρα; Όταν μιλάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας στην κεντρική πολιτική σκηνή πως τις εννοούμε; Όταν μιλαμε για συγκυβέρνηση το ίδιο δε γίνεται; Δε μοιράζονται τα υπουργεία; Γιατί να είναι διαφορετικα στην τοπική αυτοδιοίκηση; Τώρα αν μετα τη συνεργασία τους με τη Δημοτική Αρχή οι συγκεκριμενοι βρήκαν τόπο σύγκλησης που ειναι το κακό να κατεβαίνουν ως ενιαίος συνδυασμός; Οι πολίτες γνώριζαν το νόμο άρα ήταν πιθανό να συμβεί αυτό μετα τις εκλογές ανεξαρτήτως ποιος θα ήταν πρώτος.

Γιατί δε λες το ίδιο για τον αποστάτη Λύσανδρο που τα βρήκε με το μαθουσάλα της τοπικής πολιτικής σκηνής;

Ακόμη χειρότερα γιατί δε λες τίποτα για τη "συμπαραταξη" Τομπούλογλου-Παπαλουκά. Τι κοινό εχουν αυτοι οι δύο περα από τη λυσσα για την καρέκλα;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/09/2023 21:27)

Καθόλου δεν είναι έτσι, αγαπητέ, Καθόλου, μα καθόλου. Όποιος θέλει να συνεργαστεί, το λέει προεκλογικά στους πολίτες, όπως έκανε ο Τσίπρας (το παράδειγμά σου χρησιμοποιώ) λέγοντας ότι θα συνεργαστεί με τον Καμμένο. Ο πολίτης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ.

Αλλά, στα σοβαρά μας λες ότι αυτή η συνεργασία είναι δήθεν προϊόν "σύγκλισης"; Ο Κωνσταντινίδης όταν έκανε το υπόγειο κομπρεμί, είχε δηλώσει (ΟΛΑ μπορείς να τα βρεις στην Αλήθεια) ότι όπου συμφωνεί θα στηρίζει Βούρο, κι όπου διαφωνεί θα καταψηφίζει.

Πες μας εσύ πόσες φορές καταψήφισε μέσα σε τέσσερα χρόνια; ΠΟΣΕΣ; Γιατί εγώ έχω μετρήσει ΜΗΔΕΝ ΦΟΡΕΣ, ούτε μία, για δίεγμα ρε παιδί μου. Ο Κοπελούσος; Τα ίδια. Δηλαδή δυο ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, αμέσως μετά τις εκλογές κι αφού ο Βούρος τους έδωσε θεσούλες (η μια έμμισθη, ντάγκα ντάγκατα χιλάρικα) ξαφνικά -Ω ΝΑΙ! ΞΑΦΝΙΚΑ- συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν ΚΑΜΙΑ διαφορά με τον Βούρο.

Θα μας πεις κι άλλα τέτοια ανέκδοτα;

Για τους άλλους που γράφεις, θα γράψω...

Ανώνυμος (01/10/2023 22:26)

@17.07
Το παραμυθακι που πούλησε ο Συριζα ότι η απλή αναλογική φταίει για όλα προσβλέποντας στα μπόνους των εδρών και στο πλειοψηφικό που δίνει αυτοδυναμία στην μειοψηφία το έχετε καταπιεί αμασητο!
Η απλή αναλογική είναι το σύστημα που επιτρέπει να ακουστεί η φωνή όλων των πολιτών! Η αριστερά ήταν πάντα υπέρμαχος της απλής αναλογικής και η δεξιά του πλειοψηφικό για λόγους ευνόητους με την δικαιολογία ότι θα πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα ( ανεξέλεγκτα) από την μειοψηφία!
Ανεξαρτήτου συστήματος οι συνεργασίες έχουν να κάνουν με την μίνιμουμ σύγκλιση προγραμμάτων σε γνώση των ψηφοφόρων προεκλογικά! Μετεκλογικά γίνονται οι αρπαχτες!

ΑΙΤΙΑ (02/10/2023 07:23)

Αυτοι που αναφερεις ειανι σκυφτοι ΚΑΤΩ απο το τραπεζι
Και πολυ πολυ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΙ ....λες να πνιγουν?

Ζούμε μαζί (02/10/2023 15:33)

Ο Τάσος το είχε συμφωνήσει από πριν τη συνεργασία με τον τουρίστα όπως τον αποκαλείται. Απλώς έπαιζε θέατρο τόσο στους υποψήφιους του συνδυασμού όσο και στους πολίτες για δήθεν ανεξάρτητος . Σκοπός του ήταν να μπει στο ΔΣ με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να τακτοποιήσει κάτι προηγούμενα που είχε με τον Άρη. Οι δε ψήφοι του Τάσου είναι αυτοί που έχασε ο Άρης με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το δήμαρχο και ότι συνεπάγεται αυτό. Άλλωστε όπως είχε δηλώσει όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τον tourist στους υποψήφιους του αποφασίζει και διατάζει γιατί αυτός έβαλε τα χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας οπότε πρέπει να τα πάρει πίσω. Με δημοκρατικές διαδικασίες.... Είναι ο μόνος αντιδήμαρχος σε οποιοδήποτε θέση που είναι έμμισθος. Κάνει μπαμ από μακριά.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το αντιπλημμυρικό της Σκρα, το σημαντικότερο έργο που έχει ανάγκη η πόλη

Γιάννης Τομπούλογλου: «Η πόλη μας ξαναγίνεται οικογένεια»

Η πόλη γλεντάει (και μερικοί σκούζουν...)

Έτοιμη η πρώτη παιδική χαρά- πώς την άφησε ο Βούρος, πώς την έφτιαξε ο Τομπούλογλου

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)

Γιάννης Τομπούλογλου: «Ο Βούρος παρέλαβε Δήμο και παρέδωσε ρημαδιό» (VIDEO)

Παρακολουθήστε ΖΩΝΤΑΝΑ την ειδική συνεδρίαση το δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2024

Η διαχείριση του παράλογου

Συμπεράσματα από την ενημέρωση του Δημάρχου σχετικά με το αντιπλημμυρικό

Ο Γιάννης Τoμπούλογλου ενημερώνει τους πάντες για τα έργα στην Πίνδου το Σάββατο το απόγευμα

Ο Τομπούλογλου ανοίγει τις παιδικές χαρές χωρίς προϋπολογισμό, όταν ο Βούρος ως Δήμαρχος αδιαφορούσε

Με το «καλημέρα» ήλθε η πρώτη διάκριση για τον Γιάννη Τομπούλογλου

Από σήμερα ΔΕΝ λειτουργεί το ΚΕΠ Νέας Χαλκηδόνας λόγω κτιριακής αναβάθμισης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Φωτεινή Ζαφειροπούλου
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Πόσο περήφανο μπορεί να σε κάνει αυτή η γειτονιά για τους ανθρώπους της! Άνθρωποι ανυπότακτοι, αλύγιστοι, διαβασμένοι, όμορφοι λόγω μόρφωσης...

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...
Xρήστης: 2017
https://www.protothema.gr/greece/article/1484444/nea-filadelfeia-agria-epithesi-se-enan-19hrono-kai-enan-23hrono-tous-htupisan-me-ropala-kai...

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...
Xρήστης: ΑΓΓΕΛΟΣ
Να χαίρεστε τον φίλο σας κ.Σειτανίδη....

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...
Xρήστης: Τι, όχι;
Έχει υπογράψει μνημόνιο όπου υπόσχεται ότι την μισή ευρωβουλευτική του αποζημίωση θα την καταθέτει στην παράταξη της οποίας την αρχηγία την ...

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το αντιπλημμυρικό της Σκρα, το σημαντικότερο έργο που έχει ανάγκη η πόλη
Xρήστης: Ηλια ριχτοοο...!
Με αφορμή το όμορφο τραγουδάκι θα μπορούσα να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μια αφιέρωση στον λατρεμένο πρώην αντιδήμαρχο και νυν εκδότη τοπι...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Στεφάνια και αλλα
@21:08 Όταν είσαι ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ και όχι απλό μέλος οποιουδήποτε κόμματος ή φορέα έχεις θεσμικό ρόλο...δεν είσαι "απλά ένας ανεξάρτητος δημότη...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
@17.10 & 21.08 Για να τελειώνει μια διαφωνία που στην ουσία δεν υπάρχει και επειδή όλος ο διάλογος γίνεται με αφορμή το επεισόδιο στο ΠΠΙΕΔ ...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανώνυμος
@Στεφάνια και αλλα (26/03/2024 10:43) Και λοιπόν; Το να είναι κάποιος μέλος ενός κόμματος (οποιουδήποτε κόμματος) αποκλείει το να λειτουργεί...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: @16:57
Οι ιδιότητες υπάρχουν και ακολουθούν όσους τους κατέχουν....δε χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν...και φυσικά άλλο "απλός δημότης" και άλλο "υ...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
@22.23 Άλλο διαφωνώ και άλλο ειρωνεύομαι καποιον! @10.43 Ανάλογα που θα βρίσκεται χρησιμοποιεί και άλλη ιδιοτητα! ...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Στεφάνια και αλλα
Κάποια εθεάθη χτες στην κατάθεση στεφάνων να καταθέτει σε κεντρικό ρόλο εκπροσωπωντας συγκεκριμένο πολιτικό χώρο...Νομίζω όλοι καταλάβαμε......

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@Ανώνυμος 23/03/2024 Μίλησε ο επώνυμος. Γελάω καθημερινά να παρακολουθώ δύο ανθρώπους που δεν θα ψήφιζα, να πλακώνονται ποιος θα μιλήσει στο...

Γιάννης Τομπούλογλου: «Η πόλη μας ξαναγίνεται οικογένεια»
Xρήστης: Τσιτσερονε
‘’Ο λαός τραγούδια θέλει ,φτάνουν τα προβλήματα Χόρεψε τον τσιφτετέλι και όλα πια βλαστήματα’’...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
@10.14 Πώς αισθάνεσαι που ειρωνεύεσαι κάποιον κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία και το πληκτρολόγιο;...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ο Τάκης είναι ιδέα. Και οι ιδέες δεν παραιτούνται. Δεν ζητάει και συγγνώμη. Οι ιδέες δεν ζητάνε ούτε συγγνώμη. Τώρα είναι και περιττή η συγγ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©