του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Είναι από αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα, που οδηγούν τον πολύ κόσμο μακριά από την πολιτική, γιατί ακριβώς σιχαίνεται τις συναλλαγές, τα «κομπρεμί» κάτω από το τραπέζι, όλη αυτή την αποκρουστική επιχείρηση προσωπικών ωφελημάτων, για χάρη των οποίων ξεπουλιούνται ψήφοι, αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων κάθε έννοια πολιτικής αξιοπρέπειας.
«Θαυμάσαμε» αυτές τις μέρες τις φιλότιμες προσπάθειες όσων δημοτικών συμβούλων εξελέγησαν με την εντολή των πολιτών να κάνουν αντιπολίτευση στον Γιάννη Βούρο, αλλά άλλοι ΑΜΕΣΩΣ κι άλλοι ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ξεπούλησαν τη λαϊκή ψήφο (την οποία χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή ξαναζητούν τώρα…) για να πάρουν ένα οφίκιο, μια θεσούλα, μια αντιμισθία, λίγα ψίχουλα τοπικής εξουσίας και να αισθανθούν ότι είναι «κάτι» στα δημοτικά μας πράγματα.
Είδαμε επιστολές του Χρήστου Κοπελούσου, που λέει ότι μας «κοιτάζει στα μάτια» και ξαναζητά (όπως κάνει 40 χρόνια τώρα…) την ψήφο του πολίτη για να… συνεχίσει να σώσει την πόλη.
Είδαμε κάρτες του Θάνου Λέκκα για το πόσα ευρωπαϊκά προγράμματα κέρδισε ο άξιος αυτός δημοτικός σύμβουλος
Είδαμε και τον Τάσο Κωνσταντινίδη να μας εξηγεί πόσο υπέροχα είναι τα σχολικά κτήρια της πόλης επί της δικής του αντιδημαρχίας.
Και μάλιστα αυτά τα προεκλογικά βιντεάκια τα γύρισε μέσα σε προαύλια σχολείων, λες και είναι το τσιφλίκι του πατέρα του…
Τι δεν είδαμε;
Δεν είδαμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ εξήγησης για τους λόγους που οδήγησαν αυτά τα τρία εξαίρετα φυντάνια της τοπικής πολιτικής ζωής να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ τις ψήφους που τα έστειλαν στο δημοτικό συμβούλιο για να κάνουν αντιπολίτευση.
Και μάλιστα, οι δυο εξ αυτών, ο Τ. Κωνσταντινίδης και ο Χ. Κοπελούσος το 2019 ήταν ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, είχαν φτιάξει δικούς τους συνδυασμούς και είχαν διεκδικήσει να διοικήσουν την πόλη ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον Γιάννη Βούρο, με ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ από εκείνο του Γιάννη Βούρου, ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ στον Γιάννη Βούρο.
Έτσι, κάποιοι εξ ημών, αφελείς θέλετε; Καλόπιστοι θέλετε; Απελπισμένοι θέλετε; Ό,τι θέλετε πείτε, πήγαμε και τους ψηφίσαμε.
Και αυτοί, αμέσως μετά τις εκλογές, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ έγιναν συνεργάτες του Γιάννη Βούρου, που λίγες εβδομάδες νωρίτερα κατακεραύνωναν.
Ο Τ. Κωνσταντινίδης πήρε ως αντάλλαγμα του ξεπουλήματος της λαϊκής ψήφου τη θέση του έμμισθου αντιδημάρχου Παιδείας (πάνω από ένα χιλιάρικο το μήνα…) κι ο Χ. Κοπελούσος έγινε αντιπρόεδρος στο ΠΠΙΕΔ.
Με τη σειρά του έγινε αντιδήμαρχος και ο Θ. Λέκκας.
Πλάκα τα γαλόνια, έ, αξίζει τον κόπο να «ξεχάσουν» οι εκλεγμένοι ως αντιπολίτευση, τη λαϊκή εντολή όσων τους ψήφισαν.
Φυσικά, βρήκαν και τα έκαναν.
Βρήκαν τον Γιάννη Βούρο, έναν δήμαρχο έτοιμο να προσφέρει το κατιτίς ως αντάλλαγμα σε όσους ήταν πρόθυμοι να "μηδίσουν" έναντι προσωπικού οφέλους.
Πρόκειται για μια από τις πιο μαύρες- σε επίπεδο θεσμών και πολιτικής αξιοπρέπειας- σελίδες στην τοπική ιστορία της πόλης μας.
Και σήμερα;
Ναι, ναι, αγαπητοί μου αναγνώστες έρχονται και ΞΑΝΑΖΗΤΟΥΝ την ψήφο μας, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, και βέβαια ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ γιατί άλλαξαν παράταξη, γιατί έγιναν μέλη μιας διοίκησης κόντρα στην εντολή που τους έδωσαν οι ψηφοφόροι τους.
Αυτό είναι το «νέο ήθος» στην πολιτική που μας προτείνουν οι κ.κ. Κοπελούσος, Κωνσταντινίδης και Λέκκας.
Και σήμερα, μας κοιτάνε, λένε, «στα μάτια» και ΞΑΝΑΖΗΤΟΥΝ την ψήφο μας, προφανώς ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ έναντι ανταλλαγμάτων φυσικά, αντιδημαρχιλίκια, αντιπροεδριλίκια και τα ρέστα…
Μας το έχουν δείξει το έργο, και τώρα μας ζητούν να παίξουν και το σίκουελ...
Κοπελούσος, Κωνσταντινίδης, Λέκκας.
Θαυμάστε το "νέο ήθος" στην πολιτική.
Φροντίστε να μην τους ματιάσετε...
Πού θα ξαναβρούμε τέτοιους γίγαντες της πολιτικής στη φτωχή μας πόλη...
*****
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Ιδού η πόλη του Γιάννη Βούρου
Ο Γιάννης Βούρος είναι φίλος και σύντροφος στο ΠΑΣΟΚ με τον μπαμπά της Άννας
Οι χαμένες ευκαιρίας της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας
Τσάμπα μάγκας και πάλι;
Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του
Επιτέλους! Μια βραδυά Πολιτισμού και Φιλαναγνωσίας στην πόλη μας από τη Συμπαράταξη
Ούτε μια κολώνα δεν μπορούν να βάλουν σωστά;
Μια ωραία πεταλούδα...
Βούρος, εκτός τόπου και χρόνου...
Στο έλεος της ανικανότητας Βούρου- Ούτε ψωμί δεν δίνουν στους παιδικούς Σταθμούς- Επιστολή της Συμπαράταξης
Ξεχειλίζει η λαϊκή οργή για την εγκατάλειψη της πόλης
Γιατί χαίρεται ο Βούρος και χαμογελάει, πατέρα;