Δευτέρα 22.07.2024,  

Γιατί ο Βούρος δεν αξίζει να είναι δήμαρχος- 1. Πολιτική ανεπάρκεια

Δημοσιεύτηκε στις 25/09/2023 στην κατηγορία Γνώμες  |  1 σχόλιο

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Αρχίζουμε σήμερα μια σειρά κειμένων με τα οποία αποδεικνύουμε την ακαταλληλότητα του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Βούρου για τη θέση που του εμπιστεύτηκε ο λαός της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, πριν από τέσσερα χρόνια.

 

Ο πρώτος παράγων της ακαταλληλότητας Βούρου είναι η εκκωφαντική πολιτική του ανεπάρκεια.

 

Είναι αδύνατον αυτός ο άνθρωπος να διαχειριστεί έστω και την παραμικρή πολιτική κρίση.

 

Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, επέλεξε να περνάει (κατά τις 11 το πρωί) μια βόλτα από το Δημαρχείο, να διευθετεί τα τρέχοντα και το μεσημέρι να φεύγει.

 

Δεν αντιλήφθηκε την ανάγκη της πόλης για έναν δήμαρχο που να εξισορροπεί τα «θέλω» της πόλης με τα «θέλω» της ΑΕΚ, όπου αυτά τα δυο δεν συμπίπτουν.

 

Αντίθετα, μεταβλήθηκε σε ακραία φανατικό οπαδό της ΑΕΚ, αδιαφορώντας προκλητικά για την υπόλοιπη πόλη.

 

Ακόμα και σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, προβάλει ως δήθεν «δικά του», τα έργα άλλων, όπως το 3ο Γυμνάσιο- Λύκειο, ο «Κένταυρος» (που δεν υπάρχει!) ή το νέο ΚΑΠΗ (που επίσης στα 4 χρόνια της δημαρχιακής του θητείας δεν έχει μπει ούτε ένα τούβλο…).

 

Μόνο έργο που προβάλλει είναι ο νέος οδοφωτισμός της πόλης.

 

Πρόκειται για μια ενέργεια που κόστισε στους δημότες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας 3.700.000 ευρώ, δηλαδή ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ περισσότερο από τη μελέτη που είχε γίνει πριν αναλάβει ο κ. Βούρος και προέβλεπε ακριβώς το ίδιο, δηλαδή την αντικατάσταση του προηγούμενου οδοφωτισμού με νέο, με λάμπες led.

 

Τις τελευταίες ημέρες, δημότες της πόλης αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα τεκμήρια της κατάστασης του ΝΕΟΥ, μην ξεχνάτε, οδοφωτισμού της πόλης, που κόστισε ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ παραπάνω από όσα προέβλεπε μελέτη που προϋπήρχε στον δήμο.

 

Πολλά από αυτα είναι σβηστά...

 

Δείτε τις φωτογραφίες από τις σχετικές αναρτήσεις:

 

 

 

 

Χαρακτηριστικό της πολιτικής ανεπάρκειας του Γιάννη Βούρου είναι και το ότι κατάφερε να οδηγήσει τον συνδυασμό του σε διάσπαση, αφού ήταν αδύνατο να ενώσει και να συνεννοηθεί με αυτούς που όχι μόνο τον στήριξαν, αλλά και τον ακολούθησαν το 2019, παραβλέποντας ότι ο ίδιος ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΩΝ από κάθε δραστηριότητα της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας επί περίπου 40 χρόνια (μόνο το 2011-2012 ήλθε για να μαζέψει ψήφους ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ).

 

Δεν τον εγκατέλειψε μόνο ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής (ο οποίος σε μεγάλο βαθμό είχε δημιουργήσει τον συνδυασμό Βούρου αφού ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος δεν ήξερε σχεδόν κανέναν στην πόλη…), τον εγκατέλειψε και η Ανθή Παπακώστα, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΑΕΚ επί πάρα πολλά χρόνια, που το 2019 ήλθε για να βοηθήσει την κατάσταση, επί δυο χρόνια περίπου έδωσε νέα πνοή στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου ως αρμόδια αντιδήμαρχος, αλλά στη συνέχεια αποστασιοποιήθηκε και σήμερα απέχει από τα κοινά της πόλης.

 

Τον εγκατέλειψε και ο Γιώργος Καραβίας, γνωστός για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και για τις πολλές ικανότητές του (που τις απέδειξε για ακόμα μια φορά ως επικεφαλής της Κοινωφελούς Επιχείρησης) όχι μόνο στη Νέα Χαλκηδόνα, από όπου προέρχεται, αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια του δήμου μας.

 

Τον εγκατέλειψε και ο Σπύρος Γραμμένος, πάντα αγαπητός σε όποιον τον γνωρίζει κι ιδιαίτερα στη νέα γενιά της πόλης, με απαράμιλλη αφοσίωση στην προστασία του περιβάλλοντος κα στην αύξηση του πρασίνου.

 

Τον εγκατέλειψαν κι άλλοι που δεν εξελέγησαν μεν, αλλά που έχουν τη δική τους ο καθένας κι η καθεμιά πορεία στην πόλη μας.

 

Τον Γιάννη Βούρο εγκατέλειψε και η στοιχειώδης σοβαρότητα που ΟΦΕΙΛΕΙ να επιδεικνύει ένας δήμαρχος, όταν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απευθυνόμενος στον Παντελή Γρετζελιά που είχε αναλάβει να «τρέξει» στα συνοδά έργα στο γήπεδο της ΑΕΚ (καθώς ο ίδιος ο δήμαρχος επέδειξε ΚΑΙ εδώ παροιμιώδη διαχειριστική ανεπάρκεια), είπε το ταπεινωτικό «φέρτε μου ό,τι θέλετε να το υπογράψω».

 

Ο Γιάννης Βούρος είναι επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια ΑΠΩΝ από τις γειτονιές της πόλης.

 

Μιας πόλης που θέλει να βλέπει τον εκάστοτε Δήμαρχο να γυρίζει τους δρόμους, να συναντιέται και να ακούει τους πολίτες με τα «θέλω» τους και τις ανάγκες τους, να βλέπει αυτοπροσώπως την κατάσταση πέρα από το κέντρο της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας, στις ξεχασμένες γειτονιές των Εργατικών Κατοικιών, της Χρυσαλλίδας, της Μαδύτου, του Κάκκαβα, της παλιάς Φιλαδέλφειας, του Κάτω Κουκλακίου, της Νησίδας, των Απομάχων…

 

Δυστυχώς για την πόλη μας, ο σημερινός δήμαρχος υπήρξε σε αυτό το πεδίο ό,τι ακριβώς και τα προηγούμενα 40 χρόνια: Παντελώς απών!

 

Δεν πέρασε ποτέ από τις γειτονιές, δεν κτύπησε ποτέ πόρτες, δεν μίλησε ποτέ με τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.

 

Ξημεροβραδιαζόταν στο γήπεδο, διότι η πολιτική του ανεπάρκεια τον έκανε να πιστεύει ότι οι δυνάμεις που τον έβγαλαν «από το πουθενά» δήμαρχο το 2019, θα επαναλάβουν εκείνο τον άθλο και φέτος…

 

Και τώρα, παραμονές εκλογών, περνάει και πάλι, σαν να μην ήταν αυτός ο δήμαρχος που εγκατέλειψε κάθε γωνιά της πόλης στην τύχη της (μάλλον στην… ατυχία της να τον έχει δήμαρχο) και τάζει και πάλι «λαγούς με πετραχείλια», θεωρώντας- άλλη μια απόδειξη της αδυναμίας του να λειτουργήσει πολιτικά- ότι και πάλι θα… τουμπάρει τους δημότες, παρουσιάζοντας ως δήθεν «δικά του» έργα που άλλοι δήμαρχοι σχεδίασαν, άλλοι δήμαρχοι ξεκίνησαν.

 

Στις μέρες μας η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα χρειάζονται στη θέση του δημάρχου μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.

 

Έναν άνθρωπο που γνωρίζει κάθε γωνιά της πόλης, που ζει και περνά το χρόνο του σε αυτήν, που γνωρίζει τα προβλήματά της και τους ανθρώπους της, και που μπορεί να σταθεί με την εμπειρία του στη ζωή, μπροστά σε κάθε λογής ισχυρούς και να διεκδικήσει με πίεση αλλά και διπλωματία τα συμφέροντά μας, τα συμφέροντα του λαού της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.

 

Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι έχει αποδείξει ότι ΔΕΝ μπορεί να κάνει ο Γιάννης Βούρος…

 

*****

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Ιδού η πόλη του Γιάννη Βούρου

 

Ο Γιάννης Βούρος είναι φίλος και σύντροφος στο ΠΑΣΟΚ με τον μπαμπά της Άννας

 

Οι χαμένες ευκαιρίας της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας

 

Τσάμπα μάγκας και πάλι;

 

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του

 

Επιτέλους! Μια βραδυά Πολιτισμού και Φιλαναγνωσίας στην πόλη μας από τη Συμπαράταξη

 

Ούτε μια κολώνα δεν μπορούν να βάλουν σωστά;

 

Μια ωραία πεταλούδα...

 

Βούρος, εκτός τόπου και χρόνου...

 

Στο έλεος της ανικανότητας Βούρου- Ούτε ψωμί δεν δίνουν στους παιδικούς Σταθμούς- Επιστολή της Συμπαράταξης

 

Ξεχειλίζει η λαϊκή οργή για την εγκατάλειψη της πόλης

 

Γιατί χαίρεται ο Βούρος και χαμογελάει, πατέρα;

Γράψτε την άποψή σας

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (26/09/2023 20:53)

Ούφ !!Πάλι για αυτόν μιλάτε ? Να μιλήσετε για όποιον τον στήριξε να βγεί .Αυτός την δουλειά του έκανε .Λέτε να τον ξαναματαπάλι στηρίξουν ? Ποιός ξέρει άραγες? Οι Φιλαδελφιώτες φαίνεται ότι είναι εθισμένοι στα περίεργα ''εδεσματοροφήματα'' . Ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι τάζουν ότι θα φέρουν και θάλασσα στην πόλη !!!!!!! Τα διαβάσατε κάτι φοβερά προγράμματα ? Πόσο απέχει η γή απο την Σελήνη ?Ξέρει κανείς? Το ξέρετε το άλλο ? Τι θα συμβεί απο 1/1/2024 σε όλα τα ΝΠΔΔ και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις που υπάρχουν στούς Δήμους της χώρας .ΌΧΙ ? Έ ρε γλέντια .Καλή διασκέδαση!!!!!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στη Νέα Χαλκηδόνα, Δεκελείας και Κρήτης

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους

Πιο κάτω δεν έχει...

Αυτοψία Χαρδαλιά στο αντιπλημμυρικό έργο της βόρειας Φιλαδέλφειας- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στη Σταμάτα ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου με συνεργείο του δήμου μετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς

Με πράξεις, όχι με λόγια, είναι κοντά στους εργαζομένους του Δήμου ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Δήμος ξεκινά τα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ στο Αυλάκι

Στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε τη νύχτα ο Λύτρας

Μονά ζυγά, δικά τους!

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά

Άγαμοι Θύται

Οι δυο εναλλακτικές

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους
Xρήστης: Ανωνυμος*
Μαρεσεις που πριν το 2001 γίνονταν έργα και μετά όχι! Τι θέλει να πει ο ποιητής για τον Παντελη; Δεν μας λες και την γειτονιά σου να σε πιστ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@18.36 Φαίνεσαι πολύ μορφωμένος και γνωστης του αντικειμενου. Δεξιός αυτής της εποχης δεν είσαι! Αυτοί είναι αντίθετοι με την κομμουνιστικη ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Ωρέ φίλοι δεν βαρεθήκατε να ασχολείστε με ορολογίες όπως : Κομμουνιστές ,λαικούς αγωνιστές, μενσεβίκοι (αυτοί ποιοί είναι ), τσαρικοί , πάλη...

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους
Xρήστης: Κυριακος
Το μόνο που ξέρω είναι ότι στην γειτονια που μένω από το 2001 όσοι δήμαρχοι πέρασαν κανένας δεν φρόντισε ούτε για τα βασικά και κανένας από...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@20.43 Κάπου ταχείς χαμένα! Σε ενοχλεί το λεξιλόγιο μου. 40 χρόνια έκανες για να καταλάβεις ότι δεν σου κάνουν οι κομμουνιστες του "ειδους"...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Έχει και πιο κάτω απο το 0 .Είναι το -0 .Αλλά ρε παιδιά πως λεγότανε ένας τύπος που είχε αναλάβει Πρόεδρος σε κάποιο Νομικό Πρόσωπο στον Δήμ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Πολίτης (16/07/2024 20:43) Δηλαδή είναι μενσεβίκος ο Τζέλης και ο Ευαγγελινός, και τσαρικός ο Σεϊτανίδης... Κάποτε είχε πει ο Θοδωράκης, Κ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
Αμάν αδερφέ μου το λεξιλόγιο σου !!! Άμα αυτά σου έμειναν από την πάλι των τάξεων, τότε χαράμι 40 χρόνια και που έδωσα για κάτι ''κομμουνιστ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@06.25 Άσε ρε φίλε τις παπαρες και ασχολεισου με τον γάμο του Κασσελακη. Ο δημοσιογράφος που στηρίζει την αστική τάξη και την ελίτ είναι ιδ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Capedaluribus
Αυτά τα τραγελαφικα συμβαίνουν όταν έχεις καπέλα και πετρέλαια ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
@Ανωνυμος* Ταξικός αντίπαλος είναι και ο υπηρέτης της Ελιτ. Ταξικός αντίπαλος είναι και ο οπουρτυνιστης.... αλλά για να προχωρήσει η βάρκα π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ο Στέφανος.....ποιος Στέφανος ομως;
Το τραγικό δεν είναι ότι βγήκαν τελευταίοι ενώ είχαν την στήριξη του 2ου κόμματος της Βουλης. Το τραγικό ειναι ότι τους πέρασε η παράταξη το...

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Μιλάμε, φοβερή ενημέρωση. Ο Σεϊτανίδης είναι στο γραφείο τύπου του Δημάρχου... Μιλάμε για αποκλειστικότητα... Δεν λες, που κρατάει την Αλήθε...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ο Τζέλης, μέχρι να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, όχι στην αριστερά δεν ήταν, δεν ήταν πουθενά. Βρείτε μου ένα άρθρο του, μια υπογραφή του...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@00.20 Κάπου διάβασες για την πάλη των τάξεων αλλά δεν το διάβασες όλο! Ταξικός εχθρός των αριστερών και των κομμουνιστών δεν είναι οι δημοσ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©