Παρασκευή 09.06.2023,  

Επιτέλους! Μια βραδιά πολιτισμού και φιλαναγνωσίας στην πόλη μας, από τη Συμπαράταξη

Δημοσιεύτηκε στις 25/04/2023 στην κατηγορία Η πόλη  |  12 σχόλια

Μια υπέροχη βραδιά ζήσαμε χθες στο πολύ φιλόξενο LOU της Δεκελείας, από τη «Συμπαράταξη" Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών - Η πόλη της καρδιάς μας», που με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου τιμήθηκαν 17 συμπολίτες μας - συγγραφείς.

 

Με αφορμή το πανεπιστημιακό του βιβλίο «Συντάκτης Ύλης» ήταν επίτιμος καλεσμένος και ο θείος του επικεφαλής της Συμπαράταξης, Χάρη Τομπούλογλου, ο Δημήτρης Κουμπιάς.

 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε επίσης η παρουσία του γιού του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος απένειμε την τιμητική διάκριση στην σύζυγο του Γεωργία Φάκου, η οποία ήταν μεταξύ των τιμώμενων προσώπων- συγγραφέων της πόλης μας.

 

Επίσης, μεταξύ των τιμηθέντων, ήταν συγκινητική η ιστορική αναφορά της Νέλης Σπαθάρη (εγγονής του αειμνήστου Αγησιλάου Σπαθάρη), ο οποίος δώρισε στην πόλη μας πριν περίπου 100 χρόνια το οικόπεδο, όπου κτίστηκε και λειτουργεί το 1ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

 

Περισσότερα στοιχεία για τους 17 τιμηθέντες και όλη την εκδήλωση, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα παρουσιάσουμε σε επόμενη ανάρτησή μας.

 

*****

 

Ακολουθεί το σχόλιο του Διαμαντή Σεϊτανίδη:

 

Το βιβλίο είναι τρόπος ζωής

 

Για να μην υπάρξουν προβλήματα και παρεξηγήσεις, αποφεύγω να εμφανίζομαι σε προεκλογικές εκδηλώσεις δημοτικών παρατάξεων.

 

Ωστόσο στη χθεσινή αισθάνθηκα ότι δεν είχα δικαίωμα να λείψω.

 

Αν έβαζα έναν τίτλο στη χθεσινή εκδήλωση, αυτός θα ήταν μια φράση μιας νέας κοπέλας που παρέλαβε ένα βραβείο (δεν μπορούσα να σημειώσω κι ονόματα, καθώς χθες στο LOU γινόταν της κακομοίρας, πατείς-με, πατώ-σε ήμασταν…), η οποία έγραψε το βιβλίο «Ίχνη στην έρημο». Μιλώντας, λοιπόν, η κυρία, είπε τη φράση που θα έβαζα τίτλο στην εκδήλωση: «Το βιβλίο είναι τρόπος ζωής».

 

Πράγματι, είναι τρόπος ζωής, γι αυτό επιβάλλεται να τον εμφυσήσουμε κυρίως στις νέες γενιές.

 

Είναι απίστευτο πόσο ένα βιβλίο μπορεί να «μιλήσει» στην ψυχή του ανθρώπου.

 

Όχι ένα οποιοδήποτε βιβλίο, όχι στην ψυχή του οποιουδήποτε ανθρώπου.

 

Αλλά σίγουρα, χίλια τα εκατό, χωρίς καμία αμφιβολία, εκεί έξω υπάρχει ένα βιβλίο (δηλαδή, για να το πω πιο σωστά, ένας τρόπος γραφής), που μιλάει και στη δική σου ψυχή. Αυτό πρέπει να ψάξει κάθε άνθρωπος που δεν αρκείται στα αντικαταθλιπτικά χάπια, αλλά μπορεί να ακολουθήσει μια παρόμοια θεραπεία με αντικαταθλιπτικές πράξεις.

 

Ένα βιβλίο!

 

Ίσως ένα μυθιστόρημα, μια νουβέλα, ένα κλασικό έργο, ή ένα πολιτικό έργο, ένα ιδεολογικό, ένα θεωρητικό.

 

 

Μπορεί ένα βιβλίο που καταπιάνεται με την ιστορία, ή με θεματολογικές συνθέσεις (πχ με συνεπήρε πρόσφατα το βιβλίο μιας Γαλλίδας με τίτλο «Η γεωπολιτική των ισλαμισμών» που μπλέκει θρησκεία, γεωπολιτική, γεωγραφία και ιστορία, απίστευτο! Ή, επίσης, ένα άλλο που έχει τίτλο «Η εκδίκηση της γεωγραφίας» και το οποίο δείχνει με ποιον τρόπο η γεωγραφία επηρέασε την κατανομή των θρησκειών αλλά και των πολιτικών συστημάτων στην Ευρώπη! Και πόσα άλλα παρόμοια βιβλία…).

 

Ένας ωκεανός είναι και τα βιβλία που φέρνουν τους ποιητές μέσα στο σπίτι μας!

 

Τόνοι χαρτιού στα βιβλιοπωλεία, μας περιμένουν να ανακαλύψουμε τη μαγεία των λέξεων, που συνθέτουν ένα ποίημα.

 

Επικό, ερωτικό, της ζωής, με ελεύθερο στίχο ή όχι, με ομοιοκαταληξία ή όχι, ποιήματα για κάθε γούστο και ιδιοσυγκρασία.

 

 

Μια μέρα πριν περίπου δέκα χρόνια επισκέφθηκα τον βιβλιοπώλη της γειτονιάς μου. Ήταν ένα φεγγάρι που ψαχνόμουν για καινούργια πράγματα, άρα και για καινούργια βιβλία (δηλ. εκτός των ως τότε ενδιαφερόντων μου). Μου λέει ο «ψαγμένος» νεαρός βιβλιοπώλης: «Σας συνιστώ αυτό το βιβλίο. Γράφει για το πώς κατέρρευσε το κράτος της Αυστρουγγαρίας. Έχει πολλές ομοιότητες για το πώς χρεοκοπήσαμε εμείς ως χώρα, μπορεί να σας ενδιαφέρει». Και μου έδωσε τον «Κόσμο του Χθες» του Στέφαν Τσβάιχ.

 

Αυτό που βρήκα σε αυτό το βιβλίο, δηλαδή μια γραφή που με κατακυρίευσε, με άλωσε, με κατέκτησε, δεν ήταν αυτό που Ο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ μου είχε εκτιμήσει στον Τσβάιχ.

 

Για άλλο λόγο μου το συνέστησε ο βιβλιοπώλης, άλλη «δουλειά» έκανε σε μένα το βιβλίο αυτό.

 

Από τότε συλλέγω σαν τρελός βιβλία του Τσβάιχ και λυπάμαι που δεν έμαθα γερμανικά, για να τον διαβάζω από το πρωτότυπο.

 

 

Έγραψα αυτό το παράδειγμα για να πω ότι το τι «ξεκλειδώνει» ένα βιβλίο μέσα μας, είναι κάτι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ακόμα κι αυτός που μας το συστήνει το βιβλίο, δεν μπορεί καν να υποψιαστεί αν εμείς θα το βρούμε εξαιρετικό ή ανώφελο.

 

Κι αυτό το βιβλίο που για μας είναι ανώφελο, για τον δίπλα μας είναι εξαιρετικό (πχ η γυναίκα μου δεν θέλει να διαβάσει Τσβάιχ με τίποτα. Εϊναι φαν της Καρυστιάνη, εντελώς άλλος τρόπος γραφής κι έκφρασης).

 

 

Φλυάρησα, αλλά θεωρώ την χθεσινή εκδήλωση ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ, όχι μόνο γιατί δείχνει τις συγγραφικές δυνατότητες της πόλης μας σήμερα, αλλά και γιατί προωθεί το βιβλίο ως μοχλό (επαν)εύρεσης της ψυχής μας.

 

Διαβάστε. Δεν θα εξεταστείτε, αισθανθείτε ελεύθεροι να κάνετε με το βιβλίο Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. Να το ρουφήξετε μεμιάς, ή να το εγκαταλείψετε γιατί δεν σας λέει τίποτα. Είστε ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ απέναντί του.

 

 

Ψαχτείτε στα βιβλιοπωλεία. ΣΙΓΟΥΡΑ, χωρίς καμία αμφιβολία, τελικά θα βρείτε τα βιβλία που σας χαϊδεύουν την ψυχή.

 

Γιατί, όπως είπε ο Αλέκος Γούλας (ή μήπως ο Χάρης Κανάκης; Δεν θυμάμαι ποιος από τους δυο…) στη χθεσινή εκδήλωση «όποιος διαβάζει βιβλία, ζει χίλιες ζωές. Όποιος δεν διαβάζει, ζει μόνο μία».

 

 

Μπράβο στην Συμπαράταξη, μπράβο στον Χάρη Τομπούλογλου που στήριξε την εκδήλωση, μπράβο στους Αλέκο Γούλα και Ευτυχία Παπαλουκά που τη σκέφτηκαν και την διοργάνωσαν και ελπίζω, εύχομαι και περιμένω και όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί να κάνουν παρόμοιες εκδηλώσεις (καλά, από τα ρετάλια της σημερινής δημοτικής Αρχής δεν περιμένω τίποτα, μόνο πότε θα μας αδειάσουν τη γωνιά περιμένω, δηλ. τον προσεχή Δεκέμβριο, μετά τη βέβαιη πανωλεθρία τους στις εκλογές του Οκτωβρίου).

 

Πολλά χωρίζουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα δημοτικά μας πράγματα, τουλάχιστον ας τους ενώσει η φιλαναγνωσία κι οι πολιτικές που θα φέρουν κοντύτερα στους συμπολίτες μας το βιβλίο. Άμποτε…

 

*****

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Ιδού η πόλη του Γιάννη Βούρου

 

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του

 

Μια ωραία πεταλούδα...

 

Βούρος, εκτός τόπου και χρόνου...

 

Στο έλεος της ανικανότητας Βούρου- Ούτε ψωμί δεν δίνουν στους παιδικούς Σταθμούς- Επιστολή της Συμπαράταξης

 

Αυτοί είναι οι πρώτοι 22 υποψήφιοι του Λύσσανδρου Γεωργαμλή

 

Χάρης Τομπούλογλου- Γιώργος Ανεμογιάννης αποχαιρέτισαν τον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου- Ούτε λέξη από τον Βούρο!

 

Συσπείρωση του προοδευτικού χώρου ζητεί ο Γιάννης Τζέλης

 

Τους πρώτους υποψηφίους ανακοίνωσε ο Στέφανος Γατσούλης

 

Ολομόναχος! Ακόμα κι οι στενότεροι συνεργάτες του δεν θέλουν να πολιτευθούν με τον Βούρο

Γράψτε την άποψή σας

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ (25/04/2023 15:43)

Όλα καλά και όλα ωραία κύριε Σεϊτανίδη. Αξιέπαινη εκδήλωση, εξαιρετική για ένα φιλολογικό σύλλογο ή την Ένωση γονέων. Εδώ όμως έχουμε δημοτική παράταξη, που θα κληθεί να διοικήσει το δήμο και να διαχειριστεί τα οικονομικά του. Ποιος Φιλαδελφειώτης - Χαλκηδονιώτης θα εμπιστευτεί έναν επικεφαλής που έχει χρηματιστεί με τη βούλα της δικαιοσύνης και όλους τους υπόλοιπους που κάνουν τα πάντα για να βρίσκονται στην επιφάνεια με κάτι τέτοια φτηνά κόλπα; Ας μην γινόμαστε κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Γνωρίζουμε για ποιους πρόκειται.

όλα μα (25/04/2023 15:47)

Όλα τα λεφτά, το outfit της ατυχίας και η κουκούλα του DJ

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/04/2023 16:12)

@15.43

Αφού συμφωνούμε, αγαπητέ, ότι πρόκειται για αξιέπαινη εκδήλωση, τότε ας ενθαρρύνουμε και άλλους συλλογικούς φορείς της πόλης, είτε είναι παρατάξεις, είτε κόμματα, είτε σύλλογοι, να κάνουν ανάλογες εκδηλώσεις. Τα άλλα, είναι υπόθεση του καθενός πίσω από το παραβάν, όλες οι απόψεις σεβαστές, αλίμονο.

Εγώ στέκομαι στην εκδήλωση, που παρόμοιές της έχει να δει χρόνια και ζαμάνια η πόλη, και που έπρεπε κανονικά να γίνονται κάθε τρεις και λίγο. Και λέω μπράβο. ΚΙ αυτό το "μπράβο" για την εκδήλωση, νομίζω ότι το λέτε κι εσείς. Αν δεν κάνω λάθος, κι αν δεν παραποιώ την άποψή σας.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ (25/04/2023 17:27)

@Διαμαντής Σεϊτανίδης
Έτερον εκάτερον κύριε Σεϊτανίδη. Η πόλη μας υστερεί σε πολιτιστικές δράσεις και ό,τι γίνεται είναι καλό. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς εννοώ κι εσείς και όσοι παρακολουθούν τη φιλόξενη σελίδα σας. Ο κόσμος ξέρει, διακρίνει και κρίνει. Δεν είναι χαζός. Είναι σαν να λέμε, η γυναίκα μου με απατά συστηματικά, αλλά φτιάχνει μούρλια σουτζουκάκια.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/04/2023 17:31)

Αγαπητέ μου εγώ λέω ναι σε τέτοιες εκδηλώσεις, κι αφήνω τους πολίτες να αποφασίζουν μόνοι τους τι θα κάνουν στην κάλπη. Αλλά τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται και να ενθαρρύνονται. Τα λατρεύω τα σουτζουκάκια και θα συνιστούσα σε όποιον θέλει να σώσει το γάμο του παρά τα "παραστρατήματα" του παραδείγματός σας, να τα επικαλεστεί ως επιχείρημα. Αν, βέβαια, έει αποφασίσει να χωρίσει, οκ αυτός ξέρει καλύτερα...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ (25/04/2023 18:00)

@Διαμαντής Σεϊτανίδης
Εδώ θα διαφωνήσουμε κύριε Σεϊτανίδη. Δεύτερη ευκαιρία (αν και στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η πολλοστή) δεν δίνεις σε μια "άπιστη" γυναίκα να την ξαναβάλεις στο σπίτι σου, πολλώ δε μάλλον σε κάποιον "ανέντιμο" ( η δικαιοσύνη το λέει και ουχί εγώ) πολιτευτή να τον στείλεις στο δημαρχείο να διαχειριστεί το δημοτικό κορβανά. Μη μου χαλάτε την ωραία εικόνα που έχω για σας. Πολιτικά "δεξιός" ή αν θέλετε συντηρητικός είμαι κι εγώ, όπως κι εσείς, αλλά άλλα μας δίδαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής περί ηθικής στην πολιτική. Πολιτισμός είναι και η εντιμότητα στο δημόσιο βίο.

θεαθηναι (25/04/2023 18:25)

Ηταν μια βραδια εφε, ποζας και τιποτα αλλο. Για οσους γνωριζουν απο τιμητικες βραβευσεις συγγραφεων ξερουν οτι δεν βραβευουν μαζικα (σαν τσουβαλι) συγγραφεις για να εχουμε να δειξουμε περισσοτερες φωτογραφιες και ονοματα. Φορεις που ασχολουνται πραγματικα με το βιβλιο δεν εχουν κανει τετοιες φιεστες. Τιμηθηκαν αν ακουσα καλα 15 με 20 συγγραφεις. Ακουσα οτι η καφετερια ηταν γεματη απο κοσμο, λογικο, απο 2 ατομα να φερουν οι ανθρωποι που τιμηθηκαν, συν τους υποψηφιους. Γεμισε η καφετερια. Για το θεαθηναι και χωρις ουσια.

Τηλέμαχος (26/04/2023 09:04)

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ
Σιγουρα μετα τον Πατση και τους συν αυτω ,αναζητούμε μόνο παρθένες για την διοικηση.

Νίκος Θεοδωράκης (27/04/2023 12:29)

Καλημέρα σας… Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την υπέροχη βραδιά την παγκόσμια ημέρα του Βιβλίου και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να γνωρίσουμε από κοντά ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων. Όσο αφορά εμάς ευχαριστούμε που αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε η σύζυγος μου Γωγώ Φάκου για την προσφορά της στο πολιτισμό και ιδιαίτερα για την συμβολή της στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή.

Νίκος Θεοδωράκης (27/04/2023 12:30)

Συνέχεια…

Μακάρι να υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσει που θα προάγουν τον πολιτισμό και θα αναδεικνύουν με ποικιλόμορφους τρόπους το Ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας. Πάντα έλεγα και θα τονίζω.. Υπάρχει μια Ελλάδα που αγωνίζεται δημιουργεί μέσα από συλλογικές καταστάσεις είτε αυτό αφορά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, θεατρικά εργαστήρια όπως το εργαστήρι Εργοτέχνιον της Γωγώς Φάκου και του Ανδρέα Αποστόλου, που τα «μεγάλα» ΜΜΕ απαξιώνουν προβάλλοντας υποκουλτούρα θέλοντας να ισοπεδώσουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και κουλτούρα.

Νίκος Θεοδωράκης 27 IV 2023

Συγχαρητήρια (27/04/2023 16:45)

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική και ποιοτική εκδήλωση! Ποιότητα που λείπει απο την πόλη μας...

Ο αυτογκολτζής της γειτονιάς σε νέες περιπέτειες (02/05/2023 10:51)

Ομαδική βράβευση συγγραφέων πάντως δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά!
Θες να το παίξεις "κουλτούρα" ποντάροντας στο βιβλιόφιλο κοινό της πόλης; Κάντο σωστά βρε αδελφέ ή ρώτα κανέναν που ξέρει.
Μια ζωή στο αυτογκόλ αυτό το παιδί. Πενήντα χρόνια αυτογκόλ. Μικρά και μεγάλα. Αλλά πάντα αυτογκόλ.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ο Τομπούλογλου ανακοινώνει 61 υποψηφίους κι επισκέπτεται τον Άτταλο του Τζέλη

Διήμερο εκδηλώσεων της Σύγχρονης Πόλης για την Ημέρα Περιβάλλοντος (video)

Περίπατος της Συμπαράταξης στον Ποδονίφτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σάρωσε τα βραβεία στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Η Κοινωνίας Βήμα για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου

Η Δύναμη Πολιτών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το Ξανά Μαζί, στη Συμπαράταξη

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023: Ξενάγηση- περίπατος στην κοίτη του Ποδονίφτη με τη Συμπαράταξη

Με τη Συμπαράταξη και η Γωγώ Φάκου -Θεοδωράκη

Ο μαθητικός Όμιλος του 3ου Γυμνασίου Φιλαδέλφειας «Οι δαίμονες του Τυπογραφείου» στο Ε–Twinning

Μητρόπολη: Με λαμπρότητα έγιναν τα θυρανοίξια του ναού στην ΑγιαΣοφιά

Η Συμπαράταξη ζητάει εξηγήσεις για τις σχολικές μονάδες

Στο πλευρό του Χάρη Τομπούλογλου και ο Γιάννης Πρατσής

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: YoUrNiGhTmArE
@Μαριγουλα (06/06/2023 20:05) σιγά μη πάρει και το Τσάμπιονσ Λιγκ....

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Ανώνυμος
@Γιαννα (07/06/2023 15:32) το 'χει γραψει κι ο Θηραμενης σε παρεμφερές με το δικό σου σχόλιο. Θα είχε φωτογραφηθεί και με τη Γάτα Ιμαλαΐων ...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΒΑΣΩ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ. Όμιλος φίλων για την ανασύσταση του παλιού, ορθόδοξου και του αληθινού ΠΑΣΟΚ...

Περίπατος της Συμπαράταξης στον Ποδονίφτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
"εχύθησαν ποτάμια αίματος", για να συνεργάζεται το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" του υιου και της νύφης με τον Χάρη Τομπούλογλου. Πάντως, παιδιά, μην...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Γιαννα
Μην ξεχάσουμε και την φωτογράφηση του Γατσουλη με τον σκύλο του Κυριάκου....

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Αnwnymos
Ο Γατσούλης είναι ΝΔ και δεν το κρύβει. Ο Τομπούλογλου ΝΔ απο τοτε που φόραγε κοντά παντελονακια. Στη διοίκηση του πασόκου υπάρχουν πρωτοκλα...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Ξαναζεσταμένη σούπα
@18:02 Να ανακοινωθεί ο Παντελής; Μα είναι του Παντελή η παράταξη. Ο Παντελής είναι επί της ουσίας ο επικεφαλής. Αυτός θα δημαρχεύει σε περί...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Ανώνυμος
@Ανωνυμος (04/06/2023 01:52) Τυχαίος ο Γατσούλης. ΚΑΙ που 'σαι παιδί. Χθες ο πρωθυπουργός με το Γατσούλη έβγαλε φωτογραφίες στη Νέα Ιωνία...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Η Σωτηρία της Ψυχής
@Giannisnf ενώ αυτός που είναι τώρα αντιδήμαρχος πρασίνου το κατέχει το άθλημα!!!!! Γελάνε και οι πέτρες!!!!...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: @ 05/06/2023 14:17
Δεν τη διεμβολίζει ο Κόκος. Τη διαλύει ο Ανεμογιάννης. Από ανικανότητα; Με σκοπιμότητα; Πάντως τη διαλύει....

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Μαριγουλα
Σιγα-Σιγα στηνει δυνατή ομαδα ο Λυσανδρος ,αν εχει και την βοηθεια του μεγαλου κτυπάει πρωτιά....

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Που ηταν χαμένη;
Καιρό είχαμε να τη δούμε τη Βασούλα. Περιμένω τη μέρα που θα ανακοινωθεί και ο Παντελής! Με το Νίκο Ανδρουλάκη μπροστά πάμε να χτίσουμε την ...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Giannisnf
Ο κλασσικός ΚΚΕς. Ε όχι και δεύτερη Κυριακή. Πότε στο 0,5;...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Giannisnf
Πάνε όπου μπορούνε να πάρουν μερικά λεφτά. Η κ. Αγαγιώτου ως γεοπόνος τι θα κάνει στο δήμο; Θα πάει να φυτεύει θάμνους 4 χρόνια. Ο παλαίμαχ...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Όπισθεν ολοταχώς.
Είχε δεν είχε πάλι με Γρετζελιά η ΒασΩ αφού ψηφιζεις Γεωργαμλή και παίρνεις Παντελή....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©