Όλο και συχνότερα πέφτω επάνω σε ειδήσεις που με μελαγχολούν. Δείτε, λοιπόν, τι κάνει ο δήμαρχος του Βύρωνα, μιας περιοχής που λίγα χρόνια παλαιότερα ήταν σε πολύ πιο υποβαθμισμένη κατάσταση από τη δική μας, και κρίνετε αν αξίζει σε μια πόλη όπως η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, να έχει δήμαρχο έναν "μυρωδιά" της πολιτικής όπως το Γιάννη Βούρο.
Σημειώνω ότι ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην θεωρηθεί ότι αβαντάρω πολιτικά κάποιους. ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανοιχτόμυαλος και δραστήριος. Εδώ έχουμε δήμαρχο ΠΑΣΟΚ, αδιάφορο κι ανίκανο.
Σε μια πόλη του μέλλοντος, λοιπόν, στοχεύει ο Δήμος Βύρωνα, με ευφυείς εφαρμογές και σύγχρονες πλατφόρμες υποδομής για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, με ηλεκτρονικά συστήματα διακυβέρνησης και ελέγχου, αλλά και με δράσεις διοικητικής ικανότητας στην αντιμετώπιση κινδύνων. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πως ο Βύρωνας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Έξυπνη Πόλη» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και με ενδεικτικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 4.842.408,74 ευρώ.
Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:
1. Ευφυείς εφαρμογές, συστήματα δικτύωσης, πλατφόρμες υποδομής έξυπνης πόλης στο δήμο Βύρωνα (εδώ το "εξυπνης" από τους διοικούντες θεωρείται βρισιά...)
- Έξυπνος φωτισμός με ευρεία χρήση έξυπνων φωτιστικών LED για καλύτερο οδοφωτισμό, εξοικονόμηση ενέργειας, με παράλληλη δυνατότητα καταγραφής της κατανάλωσης ενέργειας, τη διάγνωση και τον εντοπισμό βλαβών κά. (όχι όμως με υπερκοστολόγηση δυόμιση φορές πάνω, όπως η υπό κατάρρευση διοίκηση Βούρου στα καθ' ημάς)
- Έξυπνες διαβάσεις πεζών σε σχολεία και άλλες οδούς της πόλης, με αυτόματη αναγνώριση παρουσίας πεζών και ειδική σήμανση για τη νύχτα ή για άσχημες καιρικές συνθήκες (άγνωστες λέξεις στους κηφήνες της διοίκησης Βούρου)
- Έξυπνες εφαρμογές περιβαλλοντικής διαχείρισης (τρία πουλάκια κάθονται, στην περίπτωση Βούρου κι ας έχουμε άλσος, ενώ ο Βύρωνας όχι. Έχουμε άλσος αλλά έχουμε και Βούρο, άρα... μηδέν εις το πηλίκο)
- Ενεργειακή αναβάθμιση πλατειών με αντικατάσταση των φωτιστικών με αυτά τύπου LED (χωρίς τεράστιες υπερκοστολογήσεις που επιβαρύνουν ΕΜΑΣ τους δημότες)
- Ενεργειακή παρακολούθηση κτιρίων, με σύστημα ελέγχου και προγραμματισμού λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών και καταγραφή κατανάλωσης ενέργειας (οι καφενόβιοι της διοίκησης Βούρου θα νομίζουν ότι αυτά είναι... ξένη γλώσσα γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ)
- Συστήματα παρακολούθησης λειτουργίας συστημάτων που αφορούν στη βελτίωση αποκομιδής απορριμμάτων, με αποτύπωση της θέσης των κάδων, με ένδειξη της πληρότητας και του είδος των απορριμμάτων που περιέχουν (Στην πόλη μας, τα σκουπίδια ζουν και βασιλεύουν παντού, ακόμα και μέρα μεσημέρι στην πλατεία Πατριάρχου. Τα δημοτικά απόβλητα κείτονται λίγες δεκάδες μέτρα πιο βόρεια...)
2. Δράσεις και μέτρα παρακολούθησης, ελέγχου, πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης στον δήμο Βύρωνα (όχι εδώ, καλέ, πώς σας ήλθε, έλα Παναγία μου...)
- Σύστημα διαχείρισης του στόλου των δημοτικών οχημάτων με παρακολούθηση της θέσης τους, των καυσίμων, των χιλιομέτρων και της πορείας συντήρησης τους (ο Βύρωνας μπορεί γιατί έχει δήμαρχο με πολιτική βούληση, η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα κι εδώ αδυνατεί γιατί έχει... Βούρο)
- Ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος αυτόματου ποτίσματος των χώρων πρασίνου (το άλσος στην πόλη μας από πράσινο έχει γίνει... καφέ και κανείς από τους διοικούντες δεν ενδιαφέρεται, εκτός του ίδιου του Βούρου, που ξημεροβραδιάζεται κι έχει μόνη έγνοια μια συγκεκριμένη γωνία του άλσους: Εκεί που είναι οι αναβαθμοί του γηπέδου...)
3. Δράσεις προστασίας από την πανδημία COVID-19 στον δήμο Βύρωνα
- Προμήθεια συσκευών απολύμανσης αέρα των δημοτικών χώρων (εμείς εδώ επί Βούρου ανοίγουμε τα παράθυρα για να μπει καθαρό αεράκι και... ως εκεί...)
- Πληροφοριακά συστήματα παροχής ψηφιακών πιστοποιητικών και εξ αποστάσεως διαχείρισης αιτημάτων πολιτών (αυτά είναι "του διαβόλου" για τους αργόμισθους του Βούρου...)
- Σύστημα διαδικτυακής οικονομικής πληροφόρησης πολιτών και ηλεκτρονικών πληρωμών (ρε πλάκα μας κάνετε; Υπάρχουν και τέτοια;)
- Σύστημα διαχείρισης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (μόνο επί Παπακώστα λειτούργησαν πραγματικά αυτές στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, αλλά την έδιωξε κι αυτήν η αχρηστία του ανθρωποδιώχτη ΜαυρογιαΒούρου)
4. Δράσεις και μέτρα ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων στο δήμο Βύρωνα
- Προμήθεια δύο αεροχημάτων (drone) κατάλληλα για την καλύτερη επιτήρηση του δάσους του Υμηττού (αχαχαχα έλα ρε που τα ούφο του Βούρου θα πάρουν drones... Τι; Να τους πάρουν τη δουλειά;)
- Προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος (4Χ4) με δεξαμενή νερού και εξοπλισμό εκχιονισμού (ρυμοτομικά ο Βύρωνας είναι σαν τη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, αλλά εξοπλισμό εκχιονισμού παίρνουν. Εμείς πάλι, έχουμε... Βούρο και άρα, όχι εξοπλισμό εκχιονισμού)
- Ψηφιοποίηση του αρχείου του δημοτολογίου, του ανθρώπινου δυναμικού και των σχεδίων της Τεχνικής Υπηρεσίας (άσε μας ρε φίλε να πιούμε κανένα τσιπουράκι στον ήλιο, μη μας βάζεις δύσκολα...).
- Εφαρμογή διαχείρισης των προμηθειών, των υπηρεσιών και των έργων (οι δικοί μας έχουν τα μπακαλοτέφτερα, που περισσεύουν από τους καφενέδες...)
5. Δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση στο πλαίσιο της πράξης «Ψηφιακός μετασχηματισμός δήμου Βύρωνα με δράσεις/εφαρμογές ευφυών τεχνολογιών για την ανάπτυξη Έξυπνης Πόλης» (για το Βούρο "τύπος" είναι μόνο οι υπάλληλοί του κι όσοι τον γλείφουν. Βέβαια, τα ίδια έκανε κι ο Βασιλόπουλος και όλοι τώρα ξέρουμε πού βρίσκεται... Εγώ, πάλι, είμαι ακόμα εδώ. Σταθερά...).
Είδατε, αγαπητοί αναγνώστες, τι κάνει ο δήμος Βύρωνα, και γνωρίζετε τι από αυτά γίνονται (...) και τι όχι, στη Φιλαδέφεια και τη Χαλκηδόνα.
Τα συμπεράσματα, δικά σας...