Παρασκευή 09.06.2023,  

Οι άξιοι Δήμαρχοι δημιουργούν στις πόλεις τους, οι άχρηστοι όχι...

Δημοσιεύτηκε στις 10/03/2023 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  1 σχόλιο

Όλο και συχνότερα πέφτω επάνω σε ειδήσεις που με μελαγχολούν. Δείτε, λοιπόν, τι κάνει ο δήμαρχος του Βύρωνα, μιας περιοχής που λίγα χρόνια παλαιότερα ήταν σε πολύ πιο υποβαθμισμένη κατάσταση από τη δική μας, και κρίνετε αν αξίζει σε μια πόλη όπως η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, να έχει δήμαρχο έναν "μυρωδιά" της πολιτικής όπως το Γιάννη Βούρο.

 

Σημειώνω ότι ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην θεωρηθεί ότι αβαντάρω πολιτικά κάποιους. ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανοιχτόμυαλος και δραστήριος. Εδώ έχουμε δήμαρχο ΠΑΣΟΚ, αδιάφορο κι ανίκανο.

 

Σε μια πόλη του μέλλοντος, λοιπόν, στοχεύει ο Δήμος Βύρωνα, με ευφυείς εφαρμογές και σύγχρονες πλατφόρμες υποδομής για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, με ηλεκτρονικά συστήματα διακυβέρνησης και ελέγχου, αλλά και με δράσεις διοικητικής ικανότητας στην αντιμετώπιση κινδύνων. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πως ο Βύρωνας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Έξυπνη Πόλη» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και με ενδεικτικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 4.842.408,74 ευρώ.

 

   Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

 

   1. Ευφυείς εφαρμογές, συστήματα δικτύωσης, πλατφόρμες υποδομής έξυπνης πόλης στο δήμο Βύρωνα (εδώ το "εξυπνης" από τους διοικούντες θεωρείται βρισιά...)

 

   - Έξυπνος φωτισμός με ευρεία χρήση έξυπνων φωτιστικών LED για καλύτερο οδοφωτισμό, εξοικονόμηση ενέργειας, με παράλληλη δυνατότητα καταγραφής της κατανάλωσης ενέργειας, τη διάγνωση και τον εντοπισμό βλαβών κά. (όχι όμως με υπερκοστολόγηση δυόμιση φορές πάνω, όπως η υπό κατάρρευση διοίκηση Βούρου στα καθ' ημάς)

 

   - Έξυπνες διαβάσεις πεζών σε σχολεία και άλλες οδούς της πόλης, με αυτόματη αναγνώριση παρουσίας πεζών και ειδική σήμανση για τη νύχτα ή για άσχημες καιρικές συνθήκες (άγνωστες λέξεις στους κηφήνες της διοίκησης Βούρου)

 

   - Έξυπνες εφαρμογές περιβαλλοντικής διαχείρισης (τρία πουλάκια κάθονται, στην περίπτωση Βούρου κι ας έχουμε άλσος, ενώ ο Βύρωνας όχι. Έχουμε άλσος αλλά έχουμε και Βούρο, άρα... μηδέν εις το πηλίκο)

 

   - Ενεργειακή αναβάθμιση πλατειών με αντικατάσταση των φωτιστικών με αυτά τύπου LED (χωρίς τεράστιες υπερκοστολογήσεις που επιβαρύνουν ΕΜΑΣ τους δημότες)

 

   - Ενεργειακή παρακολούθηση κτιρίων, με σύστημα ελέγχου και προγραμματισμού λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών και καταγραφή κατανάλωσης ενέργειας (οι καφενόβιοι της διοίκησης Βούρου θα νομίζουν ότι αυτά είναι... ξένη γλώσσα γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ)

 

   - Συστήματα παρακολούθησης λειτουργίας συστημάτων που αφορούν στη βελτίωση αποκομιδής απορριμμάτων, με αποτύπωση της θέσης των κάδων, με ένδειξη της πληρότητας και του είδος των απορριμμάτων που περιέχουν (Στην πόλη μας, τα σκουπίδια ζουν και βασιλεύουν παντού, ακόμα και μέρα μεσημέρι στην πλατεία Πατριάρχου. Τα δημοτικά απόβλητα κείτονται λίγες δεκάδες μέτρα πιο βόρεια...)

 

   2. Δράσεις και μέτρα παρακολούθησης, ελέγχου, πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης στον δήμο Βύρωνα (όχι εδώ, καλέ, πώς σας ήλθε, έλα Παναγία μου...)

 

   - Σύστημα διαχείρισης του στόλου των δημοτικών οχημάτων με παρακολούθηση της θέσης τους, των καυσίμων, των χιλιομέτρων και της πορείας συντήρησης τους (ο Βύρωνας μπορεί γιατί έχει δήμαρχο με πολιτική βούληση, η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα κι εδώ αδυνατεί γιατί έχει... Βούρο)

 

   - Ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος αυτόματου ποτίσματος των χώρων πρασίνου (το άλσος στην πόλη μας από πράσινο έχει γίνει... καφέ και κανείς από τους διοικούντες δεν ενδιαφέρεται, εκτός του ίδιου του Βούρου, που ξημεροβραδιάζεται κι έχει μόνη έγνοια μια συγκεκριμένη γωνία του άλσους: Εκεί που είναι οι αναβαθμοί του γηπέδου...)

 

   3. Δράσεις προστασίας από την πανδημία COVID-19 στον δήμο Βύρωνα

 

   - Προμήθεια συσκευών απολύμανσης αέρα των δημοτικών χώρων (εμείς εδώ επί Βούρου ανοίγουμε τα παράθυρα για να μπει καθαρό αεράκι και... ως εκεί...)

 

   - Πληροφοριακά συστήματα παροχής ψηφιακών πιστοποιητικών και εξ αποστάσεως διαχείρισης αιτημάτων πολιτών (αυτά είναι "του διαβόλου" για τους αργόμισθους του Βούρου...)

 

   - Σύστημα διαδικτυακής οικονομικής πληροφόρησης πολιτών και ηλεκτρονικών πληρωμών (ρε πλάκα μας κάνετε; Υπάρχουν και τέτοια;)

 

   - Σύστημα διαχείρισης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (μόνο επί Παπακώστα λειτούργησαν πραγματικά αυτές στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, αλλά την έδιωξε κι αυτήν η αχρηστία του ανθρωποδιώχτη ΜαυρογιαΒούρου)

 

   4. Δράσεις και μέτρα ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων στο δήμο Βύρωνα

 

   - Προμήθεια δύο αεροχημάτων (drone) κατάλληλα για την καλύτερη επιτήρηση του δάσους του Υμηττού (αχαχαχα έλα ρε που τα ούφο του Βούρου θα πάρουν drones... Τι; Να τους πάρουν τη δουλειά;

 

   - Προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος (4Χ4) με δεξαμενή νερού και εξοπλισμό εκχιονισμού (ρυμοτομικά ο Βύρωνας είναι σαν τη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, αλλά εξοπλισμό εκχιονισμού παίρνουν. Εμείς πάλι, έχουμε... Βούρο και άρα, όχι εξοπλισμό εκχιονισμού)

 

   - Ψηφιοποίηση του αρχείου του δημοτολογίου, του ανθρώπινου δυναμικού και των σχεδίων της Τεχνικής Υπηρεσίας (άσε μας ρε φίλε να πιούμε κανένα τσιπουράκι στον ήλιο, μη μας βάζεις δύσκολα...).

 

   - Εφαρμογή διαχείρισης των προμηθειών, των υπηρεσιών και των έργων (οι δικοί μας έχουν τα μπακαλοτέφτερα, που περισσεύουν από τους καφενέδες...)

 

   5. Δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση στο πλαίσιο της πράξης «Ψηφιακός μετασχηματισμός δήμου Βύρωνα με δράσεις/εφαρμογές ευφυών τεχνολογιών για την ανάπτυξη Έξυπνης Πόλης» (για το Βούρο "τύπος" είναι μόνο οι υπάλληλοί του κι όσοι τον γλείφουν. Βέβαια, τα ίδια έκανε κι ο Βασιλόπουλος και όλοι τώρα ξέρουμε πού βρίσκεται... Εγώ, πάλι, είμαι ακόμα εδώ. Σταθερά...).

 

Είδατε, αγαπητοί αναγνώστες, τι κάνει ο δήμος Βύρωνα, και γνωρίζετε τι από αυτά γίνονται (...) και τι όχι, στη Φιλαδέφεια και τη Χαλκηδόνα. 

 

Τα συμπεράσματα, δικά σας...

 

Γράψτε την άποψή σας

Αχα! (10/03/2023 19:02)

Εκεί δε θα το φτιάξουν οι τεχνικοί του Δήμου το έργο;;;

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ο Τομπούλογλου ανακοινώνει 61 υποψηφίους κι επισκέπτεται τον Άτταλο του Τζέλη

Διήμερο εκδηλώσεων της Σύγχρονης Πόλης για την Ημέρα Περιβάλλοντος (video)

Περίπατος της Συμπαράταξης στον Ποδονίφτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σάρωσε τα βραβεία στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Η Κοινωνίας Βήμα για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου

Η Δύναμη Πολιτών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το Ξανά Μαζί, στη Συμπαράταξη

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023: Ξενάγηση- περίπατος στην κοίτη του Ποδονίφτη με τη Συμπαράταξη

Με τη Συμπαράταξη και η Γωγώ Φάκου -Θεοδωράκη

Ο μαθητικός Όμιλος του 3ου Γυμνασίου Φιλαδέλφειας «Οι δαίμονες του Τυπογραφείου» στο Ε–Twinning

Μητρόπολη: Με λαμπρότητα έγιναν τα θυρανοίξια του ναού στην ΑγιαΣοφιά

Η Συμπαράταξη ζητάει εξηγήσεις για τις σχολικές μονάδες

Στο πλευρό του Χάρη Τομπούλογλου και ο Γιάννης Πρατσής

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: YoUrNiGhTmArE
@Μαριγουλα (06/06/2023 20:05) σιγά μη πάρει και το Τσάμπιονσ Λιγκ....

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Ανώνυμος
@Γιαννα (07/06/2023 15:32) το 'χει γραψει κι ο Θηραμενης σε παρεμφερές με το δικό σου σχόλιο. Θα είχε φωτογραφηθεί και με τη Γάτα Ιμαλαΐων ...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΒΑΣΩ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ. Όμιλος φίλων για την ανασύσταση του παλιού, ορθόδοξου και του αληθινού ΠΑΣΟΚ...

Περίπατος της Συμπαράταξης στον Ποδονίφτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
"εχύθησαν ποτάμια αίματος", για να συνεργάζεται το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" του υιου και της νύφης με τον Χάρη Τομπούλογλου. Πάντως, παιδιά, μην...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Γιαννα
Μην ξεχάσουμε και την φωτογράφηση του Γατσουλη με τον σκύλο του Κυριάκου....

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Αnwnymos
Ο Γατσούλης είναι ΝΔ και δεν το κρύβει. Ο Τομπούλογλου ΝΔ απο τοτε που φόραγε κοντά παντελονακια. Στη διοίκηση του πασόκου υπάρχουν πρωτοκλα...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Ξαναζεσταμένη σούπα
@18:02 Να ανακοινωθεί ο Παντελής; Μα είναι του Παντελή η παράταξη. Ο Παντελής είναι επί της ουσίας ο επικεφαλής. Αυτός θα δημαρχεύει σε περί...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Ανώνυμος
@Ανωνυμος (04/06/2023 01:52) Τυχαίος ο Γατσούλης. ΚΑΙ που 'σαι παιδί. Χθες ο πρωθυπουργός με το Γατσούλη έβγαλε φωτογραφίες στη Νέα Ιωνία...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Η Σωτηρία της Ψυχής
@Giannisnf ενώ αυτός που είναι τώρα αντιδήμαρχος πρασίνου το κατέχει το άθλημα!!!!! Γελάνε και οι πέτρες!!!!...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: @ 05/06/2023 14:17
Δεν τη διεμβολίζει ο Κόκος. Τη διαλύει ο Ανεμογιάννης. Από ανικανότητα; Με σκοπιμότητα; Πάντως τη διαλύει....

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Μαριγουλα
Σιγα-Σιγα στηνει δυνατή ομαδα ο Λυσανδρος ,αν εχει και την βοηθεια του μεγαλου κτυπάει πρωτιά....

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Που ηταν χαμένη;
Καιρό είχαμε να τη δούμε τη Βασούλα. Περιμένω τη μέρα που θα ανακοινωθεί και ο Παντελής! Με το Νίκο Ανδρουλάκη μπροστά πάμε να χτίσουμε την ...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Giannisnf
Ο κλασσικός ΚΚΕς. Ε όχι και δεύτερη Κυριακή. Πότε στο 0,5;...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Giannisnf
Πάνε όπου μπορούνε να πάρουν μερικά λεφτά. Η κ. Αγαγιώτου ως γεοπόνος τι θα κάνει στο δήμο; Θα πάει να φυτεύει θάμνους 4 χρόνια. Ο παλαίμαχ...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Όπισθεν ολοταχώς.
Είχε δεν είχε πάλι με Γρετζελιά η ΒασΩ αφού ψηφιζεις Γεωργαμλή και παίρνεις Παντελή....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©