Παρασκευή 09.06.2023,  

Τάκης Ταβλαρίδης

Δημοσιεύτηκε στις 23/02/2023 στην κατηγορία Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα  |  12 σχόλια

Ο Τάκης Ταβλαρίδης ήταν μια από τις πλέον γνωστές κι εμβληματικές φυσιογνωμίες της πόλης μας. Δεκαετίες ασχολήθηκε με τα κάθε είδους κοινά, από το δημοτικό συμβούλιο έως τη στήριξη των ερασιτεχνικών ομάδων και την πολιτιστική ζωή της Νέας Φιλαδέλφειας. Σπάνια να τον έβλεπες στο δρόμο και να μη σε χαιρετούσε. Μειλίχιος, μετριοπαθής στην εκδφορά του λόγου του, συνεπής στις ιδέες του και μαζητικός στη δημόσια ζωή του. Πέρασε κι παό το δημοτικό συμβούλιο επί Σταματιάδη -κι ένα μικρό κομμάτι επί Βασιλόπουλου- και ο θάνατός του μόνο αισθήματα συμπάθειας και θλίψης γέννησε σε όλους όσοι το γνωρίζαμε.

 

Θυμάμαι ότι ήτνα στο ΔΣ ή πρόεδρος στον ΑΟΝΦ όταν- μαθητές, τότε- παίζαμε μπάσκετ στο ανοικτό των εργατικών κατοικιών (εγώ μέχρι που τραυματίστηκα είχα προπονητή τον Λεωνίδα Μελεμενή, καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται, που περισσότερο μας μυούσε στα αθλητικά ιδεώδη για να αγαπη΄σουμε τον αθλητισμό ως ιδέα, και λιγότερο μας έκαν αυτό που λέμε σκέτη προπόνηση. Με Ταβλαρίδη στη διοίκηση του συλλόγου). 

 

Η Δύναμη Πολιτών στην οποία ανήκε.ο Τάκης Ταβλαρίδης εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατό του, όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: "...Ο Τάκης Ταβλαρίδης γεννήθηκε στην Νέα Χαλκηδόνα και σε νεαρή ηλικία μετοίκησε στην Νέα Φιλαδέλφεια. Σπούδασε ηλεκτρολογία στην Στουτγκάρδη και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Πρόσφερε ενεργά στα κοινά της πόλης μας, διατελώντας Δημοτικός Σύμβουλος (επί δημαρχίας Σάββα Σταματιάδη) την περίοδο 1982-1990 καθώς και την περίοδο 2018-2019 (επί δημαρχίας Άρη Βασιλόπουλου). Επίσης διετέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας (μετέπειτα Αττάλου) την περίοδο 1978-1988. Η παράταξή μας εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του Τάκη Ταβλαρίδη, τα θερμά της συλλυπητήρια."

 

Από την πλευρά του, ο ΣΟΝΦ (Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας) στη δική του ανακοίνωση επισημαίνει, μεταξύ άλλων: ...Στην περίοδο της προεδρίας του ο Α.Ο.Ν.Φ.  καλλιέργησε και ανάπτυξε αρκετούς διαφορετικούς κλάδους άθλησης: ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο γυναικών, μπάσκετ, σκάκι.

Όντας σκακιστής ο ίδιος, έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα για την ανάπτυξη του σκακιστικού τμήματος  και στήριξε αποφασιστικά και πολύπλευρα την ομάδα στα πρώτα βήματά της.

 

Σύμφωνα με το ιστορικό αρχείο του σκακιστικού τμήματος του Α.Ο.Ν.Φ. αγωνίστηκε με την ομάδα  συνολικά 43 φορές σημειώνοντας 16 πόντους. Από τα μέσα της δεκαετίας του 80 αποτραβήχθηκε σιγά-σιγά από την ενεργή αγωνιστική παρουσία, και στη συνέχεια και από τη διοίκηση του συλλόγου.

Ήταν πολύ μεγάλη η έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη η χαρά μας όταν στις 23 Απρίλη 2015 εμφανίστηκε στο ΣΟΝΦ δηλώνοντας συμμετοχή στο 7ο Εαρινό Όπεν, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν 30 χρόνια!

 

Η ήττα στον 7ο γύρο, από τον Λευτέρη Κουκουλαδάκη του ΑΣ Αιγυπτιωτών στις  11 Ιουνίου 2015, έμελλε να είναι η τελευταία παρτίδα του. Δεν έγινε εφικτό να δώσει συνέχεια στην αγωνιστική επιστροφή του, παρότι κατά διαστήματα το συζητούσε.

 

Όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά μέσα από τον Α.Ο.Ν.Φ. αλλά και σύσσωμη η οικογένεια του Σ.Ο.Ν.Φ. εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, ιδιαίτερα στον Γιώργο, τον Βασίλη και τον Αλέξανδρο.

 

*****

 

Κι από μας συλλυπητήρια στους οικείους του, στον κοινωνικό του περίγυρο και στην πόλη μας. 

Γράψτε την άποψή σας

Ι. Κδσ. (23/02/2023 17:22)

Η Φιλαδελφειωτική άλυσος εθραύσθη. Θρηνήσωμεν3.

Φιλαθλος (25/02/2023 22:49)

Είναι λυπηρό που ο Άτταλος κ ο κ Τζελης δεν βρήκαν δύο κουβέντες να πουν για ένα άνθρωπο που υπήρξε επί χρόνια επικεφαλής του συλλόγου...

Ανώνυμος (27/02/2023 15:38)

@Φιλαθλος δεν περίμενα κάτι καλύτερο από νάρκισους και εγωπαθείς παράγοντες. Περίμενες εσύ;

Ανωνυμος (28/02/2023 10:33)

@22.49 & 15.38
Εντάξει ρε παιδιά! Οι άνθρωποι δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το καζο της " κοπή τη πίτα" η οποία έγινε μεταξύ συγγενών! Η εκκωφαντικη απουσία του κεντρικου ΣΥΡΙΖΑ προσγείωσε ανώμαλα όσους νόμισαν ότι πολιτικά εκπροσωπούν κάποιους περισσότερους από τους κοντινούς συγγενείς τους! Δεν γίνεται επειδή ο κ. Τζελης αγόρασε διάρκειας της ΑΕΚ να θέλει να γίνει δήμαρχος!

Άγνωστος (28/02/2023 23:18)

Ο Άτταλος έβγαλε ανακοίνωση για τον θανόντα. Δεν είναι κακό να μην το γνωρίζετε. Όταν όμως δεν το ψάχνετε, και βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα, δείχνει τουλάχιστον μικρότητα και εμπάθεια...

Φιλαθλος (01/03/2023 14:43)

Αν την έχουν κρυφή δε φταίω εγώ. Δεν την είδα σε κανένα τοπικό site, ούτε σε αυτό του Αττάλου. Για ποιο λόγο, δεν ξέρω, ας εξηγήσει ο κ. Τζελης
http://www.aonfattalos.gr

@ Ανωνυμος (28/02/2023 10:33) (03/03/2023 10:53)

Mη νομίζεις ότι ιδρώνει το αυτί τους από το φιάσκο της πίτας με μερικές δεκάδες συγγενείς και φίλους και με καλεσμένους κάτι δευτερότριτους πολιτευτές της Κουμουνδούρου που δεν τους ξέρουν ούτε στη πολυκατοικία που μένουν. Αυτό το παρεάκι της πετρελαιούς και του καπελαδούρα δεν ενδιαφέρεται καν να διοικήσει. Αυτό το οποίο κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας το έχουν ήδη πετύχει. Διέσπασαν το τοπικό Σύριζα προς όφελος φυσικά του Βούρου. Το ίδιο κάνει κι ο ποδηλατάς εκ δεξιών. Πάλι Βούρο θα φάμε στη μάπα εκτός αν αναπτύξει δυναμική η συμπαράταξη.

Μαριγουλα (04/03/2023 18:10)

Πρέπει να αφήσουν τα εγώ και να στρατευτουν Τζελλης και Ανεμογιάννης αν θέλουν να έχουν μια ευπρεπή παρουσία,άσε που κανένας από τους δυο τους δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν συνδυασμό.
Μόνο ο Γεωργαμλής θα είναι σωστός και αδιάφθορος Δήμαρχος γεγονός που το απέδειξε με την ανεξαρτητοποίηση του.
ΛΥΣΑΝΔΡΕ πέστο έξω από τα δόντια,τι είδες και την έκανες;;;

Εκτελούνται χωματουργικές εργασίες (05/03/2023 15:03)

Το πιο τραγικό για το Τζέλη είναι ότι όλοι μα όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ένας επικεφαλής ολόγραμμα. Ένας μπροστινός. Ψηφίζεις Τζέλη και στην απίθανη περίπτωση που γίνεται δήμαρχος, παίρνεις διοίκηση Ευαγγελινό και Μαργαριτοπούλου. Αμφότεροι αποτυχημένοι όταν διοικησαν με Κοντο και Αδαμόπουλο. Οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν το ψηφοδελτιό του είναι ως επί το πλείστον κάτι συνταξιούχοι της αριστεράς από την εποχή του Συνασπισμού και φυσικά και οι κλασσικοί "είδα φως και μπήκα" όπως και αρκετοί που ποντάρουν σε λάθος άλογο.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/03/2023 16:22)

Δηλαδή αυτά τα ΒΛΑΚΩΔΗ σχόλια, που νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν ΗΛΙΘΙΟΥΣ, πρέπει να τα γράφετε κάτω από την ανακοίνωση ενός θανάτου συμπολίτη μας;

Μα δεν υπάρχει ούτε λίγη τσίπα ρε γμτ...

ΠΟΛΙΤΗΣ (07/03/2023 06:24)

Φίλε Διαμαντή για την τιμή του Τάκη Ταβλαρίδη έχεις χρέος να διαγράψεις τα ΒΛΑΚΩΔΗ και ανώνυμα σχόλια , δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί κανένας επωνύμως.

Ανώνυμος (07/03/2023 07:54)

@16:22 Αν και συμφωνώ με τα περισσότερα σχόλια, έγραψες το αυτονόητο.
Σεβασμός στον εκλιπόντα κ.κ.
Υπάρχουν δεκάδες άλλες αναρτήσεις για πολιτική κριτική.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ο Τομπούλογλου ανακοινώνει 61 υποψηφίους κι επισκέπτεται τον Άτταλο του Τζέλη

Διήμερο εκδηλώσεων της Σύγχρονης Πόλης για την Ημέρα Περιβάλλοντος (video)

Περίπατος της Συμπαράταξης στον Ποδονίφτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σάρωσε τα βραβεία στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Η Κοινωνίας Βήμα για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου

Η Δύναμη Πολιτών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το Ξανά Μαζί, στη Συμπαράταξη

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023: Ξενάγηση- περίπατος στην κοίτη του Ποδονίφτη με τη Συμπαράταξη

Με τη Συμπαράταξη και η Γωγώ Φάκου -Θεοδωράκη

Ο μαθητικός Όμιλος του 3ου Γυμνασίου Φιλαδέλφειας «Οι δαίμονες του Τυπογραφείου» στο Ε–Twinning

Μητρόπολη: Με λαμπρότητα έγιναν τα θυρανοίξια του ναού στην ΑγιαΣοφιά

Η Συμπαράταξη ζητάει εξηγήσεις για τις σχολικές μονάδες

Στο πλευρό του Χάρη Τομπούλογλου και ο Γιάννης Πρατσής

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: YoUrNiGhTmArE
@Μαριγουλα (06/06/2023 20:05) σιγά μη πάρει και το Τσάμπιονσ Λιγκ....

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Ανώνυμος
@Γιαννα (07/06/2023 15:32) το 'χει γραψει κι ο Θηραμενης σε παρεμφερές με το δικό σου σχόλιο. Θα είχε φωτογραφηθεί και με τη Γάτα Ιμαλαΐων ...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΒΑΣΩ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ. Όμιλος φίλων για την ανασύσταση του παλιού, ορθόδοξου και του αληθινού ΠΑΣΟΚ...

Περίπατος της Συμπαράταξης στον Ποδονίφτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
"εχύθησαν ποτάμια αίματος", για να συνεργάζεται το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" του υιου και της νύφης με τον Χάρη Τομπούλογλου. Πάντως, παιδιά, μην...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Γιαννα
Μην ξεχάσουμε και την φωτογράφηση του Γατσουλη με τον σκύλο του Κυριάκου....

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Αnwnymos
Ο Γατσούλης είναι ΝΔ και δεν το κρύβει. Ο Τομπούλογλου ΝΔ απο τοτε που φόραγε κοντά παντελονακια. Στη διοίκηση του πασόκου υπάρχουν πρωτοκλα...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Ξαναζεσταμένη σούπα
@18:02 Να ανακοινωθεί ο Παντελής; Μα είναι του Παντελή η παράταξη. Ο Παντελής είναι επί της ουσίας ο επικεφαλής. Αυτός θα δημαρχεύει σε περί...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Ανώνυμος
@Ανωνυμος (04/06/2023 01:52) Τυχαίος ο Γατσούλης. ΚΑΙ που 'σαι παιδί. Χθες ο πρωθυπουργός με το Γατσούλη έβγαλε φωτογραφίες στη Νέα Ιωνία...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Η Σωτηρία της Ψυχής
@Giannisnf ενώ αυτός που είναι τώρα αντιδήμαρχος πρασίνου το κατέχει το άθλημα!!!!! Γελάνε και οι πέτρες!!!!...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: @ 05/06/2023 14:17
Δεν τη διεμβολίζει ο Κόκος. Τη διαλύει ο Ανεμογιάννης. Από ανικανότητα; Με σκοπιμότητα; Πάντως τη διαλύει....

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Μαριγουλα
Σιγα-Σιγα στηνει δυνατή ομαδα ο Λυσανδρος ,αν εχει και την βοηθεια του μεγαλου κτυπάει πρωτιά....

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Που ηταν χαμένη;
Καιρό είχαμε να τη δούμε τη Βασούλα. Περιμένω τη μέρα που θα ανακοινωθεί και ο Παντελής! Με το Νίκο Ανδρουλάκη μπροστά πάμε να χτίσουμε την ...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Giannisnf
Ο κλασσικός ΚΚΕς. Ε όχι και δεύτερη Κυριακή. Πότε στο 0,5;...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Giannisnf
Πάνε όπου μπορούνε να πάρουν μερικά λεφτά. Η κ. Αγαγιώτου ως γεοπόνος τι θα κάνει στο δήμο; Θα πάει να φυτεύει θάμνους 4 χρόνια. Ο παλαίμαχ...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Όπισθεν ολοταχώς.
Είχε δεν είχε πάλι με Γρετζελιά η ΒασΩ αφού ψηφιζεις Γεωργαμλή και παίρνεις Παντελή....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©