Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ: Μόνο μπράβο και συγχαρητήρια...

Δημοσιεύτηκε στις 11/05/2022 στην κατηγορία Η πόλη  |  13 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις στις οποίες έχω παρευρεθεί (και δεν είναι και λίγες...). Η χθεσινή εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, με θέμα "Κληρονόμοι της Μικρασιατικής Καταστροφής: Πρόσφυγες και Αθλητισμός" ήταν από κάθε άποψη μια αποκάλυψη! Η μια ομιλία καλύτερη από την άλλη, ανέδειξαν ταυτόχρονα το μεγαλείο του Προσφυγικού Ελληνισμού και την ίδια την Ιδέα του Αθλητισμού. 

 

Η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ κ. Χριστίνα Σούκερη Παπασταμάτη ανοίγει την εκδήλωση

 

 

Μετά τον σύντομο αλλά περιεκτικό χαιρετισμό της προέδρου της Λέσχης, Χριστίνας Σούκερη- Παπασταμάτη, το λόγο πήρε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο οποίος έθεσε το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο εντός του οποίου εξελίχθηκε η Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος

 

Ο κ. Συρίγος, διαπρεπής πανεπιστημιακός δάσκαλος, εξήγησε πώς τα στρώματα των προσφύγων ταυτίστηκαν με την πολιτική Βενιζέλου, πώς οι Κωνσταντινουπολίτες υπήρξαν κάπως πιο τυχεροί από τους Σμυρνιούς, αναφέρθηκε στην ουτοπία των πρώτων χρόνων, όταν οι πρόσφυγες περίμεναν να γυρίσουν στις πατρογονικές τους εστίες και χαρακτήρισε την ενσωμάτωσή τους στην ελλαδική κοινωνία, ως επίτευγμα μεγαλύτερο από τους πολέμους και τις νίκες του νεότερου ελληνικού κράτους μετά το 1821. 

 

Διαδικτυακός χαιρετισμός του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

 

 

Εξίσου εκπληκτικός ήταν και ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ο οποίος είναι στέλεχος του ΠΑΟΚ και προσκλήθηκε, όπως είπε ο συντονιστής της εκδήλωσης, καθηγητής Αντώνιος Κλάψης, "επειδή προερχόμαστε από την ίδια μήτρα, την Προσφυγιά". Ο κ. Μιχαηλίδης μίλησε με θέμα "Όψεις του αθλητισμού στην προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη: Η περίπτωση του ΠΑΟΚ" και θύμισε ότι αρχικά είχε ιδρυθεί η ΑΕΚ Θεσσαλονίκης (αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή) που αργότερα απορροφήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε πώς τα προσφυγικά στρώματα της Θεσσαλονίκης εκπροσωπόυνταν κυρίως από τον ΠΑΟΚ και δευτερευόντως από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τα νέα αστικά στρώματα της πόλης από τον Άρη και τα παλαιότερα "τζάκια" της Θεσσαλονίκης από τον Ηρακλή, την περίοδο που συντελέστηκε η Μικρασιατική Καταστροφή. Αναφέρθηκε στην αρχική στήριξη των προσφύγων στο πρόσωπο του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και στην οριστική τους απομάκρυνση όταν ο Βενιζέλος υπέργραψε Σύμφωνο Φιλίας με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Προσωρινά τα προσφυγικά στρώματα στήριξαν τις αντιβενιζελικές δυνάμεις ενώ από τη δεκαετία του 40 ένα μεγάλο μέρος τους πέρασε στην Αριστερά.

 

Απλή, κατανοητή και γεμάτη επιχειρήματα κι ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις η ομιλία του Ι. Μιχαηλίδη, καθηγητή στο Αριστοτέλειο και παράγοντα του ΠΑΟΚ

 

 

Καταιγιστική ήταν η ομιλία του Γεώργιου Πραχαλιά, γεωγράφου και γεωπολιτικού επιστήμονα: Όταν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες κατέφθαναν στην «Παλαιά Ελλάδα» τον τραγικό Αύγουστο της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, οι Παλαιοελλαδίτες τους αποκαλούσαν υποτιμητικά «Αουτιανούς», γιατί οι Μικρασιάτες χρησιμοποιούσαν την αντωνυμία της αρχαίας ιωνικής διαλέκτου «αουτός» αντί της νεοελληνικής αντωνυμίας «αυτός». Γλωσσολογικά όμως, το «αουτός» και όχι το «αυτός» έχει μεγαλύτερη συγγένεια με την αρχαιοελληνική αντωνυμία «ούτος»…

 

Ο πλήρης τίτλος του Βυζαντινού Αυτοκράτορα, όπως τον παρουσίασε ο κ. Πραχαλιάς

 

"Όταν παίζουμε, λέμε την ιστορία μας"

 

Στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο κ. Πραχαλιάς ανέδειξε το πως ο προσφυγικός αθλητισμός και η ΑΕΚ καθόρισαν την πολιτισμική ταυτότητα του νεότερου Ελληνισμού, συνδέοντας την πανάρχαια ελληνική γη της Ιωνίας, το Βυζάντιο, τον Κολοκοτρώνη, τον Παπαρρηγόπουλο και τον ιδρυτή της ΑΕΚ Κωνσταντίνο Σπανούδη ο οποίος είχε πει το μεγαλειώδες «Όταν παίζουμε, λέμε την ιστορία μας».

 

Τέλος ο κ. Πραχαλιάς, παρά το ότι χαρακτήρισε -όντας ρεαλιστής- σχεδόν γραφικό το αίτημα επιστροφής των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη υπό τις συνθήκες της εποχής μας, κι αφού θύμισε τη ρήση της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ ότι «η Ελλάδα είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που δεν απελευθέρωσε την ιστορική του πρωτεύουσα», συνέδεσε αριστοτεχνικά την παλαιά προσευχή «Σώπασε, κυρά Δέσποινα, και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά Σου θάναι» με το σύνθημα που ακούγεται στα παιχνίδια της ομάδας μας, «ΑΕΚ ζούμε, στην Πόλη να σε δούμε».

 

Ο γεωπολιτικός επιστήμων και γεωγράφος, Γιώργος Πραχαλιάς εξηγεί ότι ο ΠΑΟΚ υπήρξε ως αθλητική οντότητα, αφού προηγουμένως αφομοίωσε την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης

 

 

Ήταν από κάθε άποψη μια εκπληκτική βραδιά. Στους παρευρεθέντες διέκρινα τον πρωτοπρεσβύτερο κ. Παντελεήμονα, τον πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Ασλανίδη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων, Χρήστο Τεντόμα κλπ.

 

Φυσικά, όπως είναι φυσικό, έλαμψε δια της απουσίας του ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας. Ούτε ο δήμαρχος, ούτε κάποιος από τη διοίκηση, ούτε κανείς από την αντιπολίτευση.

 

Το παράλυτο δημοτικό κατεστημένο απαξιοί να παρευρεθεί σε τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις, που ανταποκρίνονται στα υψηλά ιδεώδη του Αθλητισμού.

 

Αρκείται στο γήπεδο, όπου υπάρχουν και τα ψηφαλάκια…

 

Έφυγα φανερά συγκινημένος, έκπληκτος από την ποιότητα και το υψηλότατο επίπεδο της εκδήλωσης.

 

Μπράβο και συγχαρητήρια στη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, που αναδεικνύει τον ξεχωριστό ρόλο της Προσφυγιάς στην σημερινή ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα. Πάντα τέτοια!- 

Γράψτε την άποψή σας

Ντίνος (11/05/2022 23:59)

Εύστοχο και ιστορικά αληθές το γεγονός οτι από την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης προήλθε ο ΠΑΟΚ, επίσης το πρώτο έμβλημα τους ήταν ένα τετράφυλλο μαζί με ένα πέταλο αλόγου. Μετέπειτα υιοθετήθηκε ο δικέφαλος αετός ο οποίος όμως έχει τα φτερά κλειστά με την ουτοπική δικαιολογία οτι μόλις απελευθερωθεί η Πόλη θα ανοίξουν και το μαύρο χρώμα λόγω πένθους. Στις μέρες μας, τα παραπάνω «κρύβονται» κατά κάποιο τρόπο εκεί στα Βόρεια και με συνδυασμό την αγωνιστική πτώση της ΑΕΚ και άνοδο του ΠΑΟΚ (πέρασε επιτέλους Λάρισα, Πανιώνιο και Άρη στους τίτλους) προσθέτοντας και λίγο κόμπλεξ για το κράτος της Αθήνας έχει δημιουργήσει απίστευτα επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων με προκλήσεις και προπαγάνδα υποκινούμενη.

Υγ. Μήπως είδε κάποιος τον Βούρο την ώρα της εκδήλωσης; amber alert u know

ράμογλου (12/05/2022 02:21)

Συγχαρητήρια για την αρτιότητα της εκδήλωσης. Μην ξεχνάμε όμως ότι "Κληρονόμοι της Μικρασιατικής Καταστροφής: Πρόσφυγες και Αθλητισμός", όπως ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης, είναι και ο ΑΠΟΛΛΩΝ και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Ειδικά ο ΑΠΟΛΛΩΝ που επίσης βρίσκεται σχεδόν στη γειτονιά μας. Το γεγονός ότι ως ΠΑΕ παραπαίουν τα τελευταία χρόνια δεν αφαιρεί τίποτα από την ιστορικότητά τους.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (12/05/2022 12:19)

@02.21
Πολύ σωστά, είναι κι ο Απόλλων, κι ο Πανιώνιος και μικρότερα σωματεία όπως το Πέρα Κλουμπ, τα Ταταύλα κλπ. Μνημονεύτηκαν όλα αυτά στην εκδήλωση, απλώς δεν μπορούσα να μεταφέρω εδώ ολόκληρες τις ομιλίες. Κάνετε πολύ σωστά που το επισημαίνετε, ευχαριστώ.

Apollon Smyrna 1891 (18/05/2022 08:55)

" Απόλλων, δαφνοστεφανωμένε, της ομορφιάς είσαι ο Θεός
Κι από εσένανε πηγάζει το ήθος κι ο πολιτισμός "

https://www.youtube.com/watch?v=UK0jHNB1OzQ

Έτσι για την ιστορία, μιας και αναφερόμαστε σε ιστορικά θέματα του μικρασιατικού αθλητισμού. Συνθέτης του ύμνου είναι ο Πέτρος Γιαννάκος, που έχει συνθέσει και τον ύμνο του ΠΑΟΚ, κάτι που δείχνει κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των μικρασιατικών ομάδων που οι φανέλες τους λένε την ιστορία. Οι μικρασιατικές ομάδες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ καθώς και ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ στην Α', θα έπρεπε να κάνουν λόμπυ πετώντας τριτοτέταρτους τους δύο απαταιώνιους ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και τον ΑΡΗ.

X21 (20/05/2022 08:16)

O Απόλλων ιδρύθηκε το 1891 στη Σμύρνη. Αρχικά ως μουσικός σύλλογος. Γι' αυτό είναι Απόλλων Σμύρνης.
Η Α.Ε.Κ. κακώς αναφέρεται επισήμως ως AEK Athens στη fifa και στην uefa. Θα πρέπει τα στελέχη της ΠΑΕ που ασχολούνται με τα γραφειοκρατικά να το αλλάξουν. Είναι Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως ή σκέτο Α.Ε.Κ. ή Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως.

Έτσι μόνο καθαρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο (20/05/2022 08:55)

@08:55
Έτσι!!!! 3 πρωταθλήματα η ΑΕΚ, 3 ο ΠΑΟΚ, κι από 1 οι υπόλοιποι Απόλλων Πανιώνιος Νίκη και Καλαμαριά. Αυτή είναι μια δίκαιη μοιρασιά. Κι ας πάρει και κάνας Αστέρας Τρίπολης ξερω 'γω κάνα κύπελλο
Να πως σε μια δεκαετία σβήνεις γάυρο και βάζελο και προσφέρεις στο πολιτισμό αφού η εξαφάνιση αυτών των δύο θα μνημονεύεται ως πολιτιστική συνεισφορά στην ανθρωπότητα.

@ράμογλου (12/05/2022 02:21) (20/05/2022 10:28)

Πολύ σωστά αλλά μια επισήμανση. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ δεν βρίσκεται απλά σχεδόν στη γειτονιά μας. Είναι ουσιαστικά γειτονιά μας και μη ξεχνάμε ότι σε περασμένες δεκαετίες είχε περισσότερους οπαδούς στη Φιλαδέλφεια ακόμα κι από την ΑΕΚ καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων προέρχονται από τη Σμύρνη και όχι τη Πόλη. Η πιο εμβληματική μορφή του ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΥ συλλόγου που ιδρύθηκε πολύ πριν τους υπόλοιπους θεωρητικά μεγάλους ήταν ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ το όνομα του οποίου κοσμεί το γήπεδο της Ριζούπολης. Ο Γιώργος Καμάρας όπως κι ο αδελφός του Αριστείδης που πήγε στον ΠΑΟ του Γουέμπλευ ήταν παιδιά της πόλης μας. Φιλαδελφειώτες. Στον Απόλλων επίσης έπαιξε μπάλα κι ο αξέχαστος δήμαρχος Χαλκηδόνας ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ΅Σ.

Ανώνυμος (20/05/2022 10:51)

@ Apollon +ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ με τον οποίο οι σημερινοί ιθύνοντες του δικού μας ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣ πρέπει να σκεφτούν την αδελφοποίηση ίσως και τη συγχώνευση για ένα μεγάλο ΙΩΝΙΚΟ σε μπάσκετ, β'ολευ και ΞΑΝΑ Χάντμπολ. Και μη πει κανείς τι δουλειά έχουμε με τη Νίκαια των μικρασιατών γιατί κάποτε είχαν οι διοικούντες τη φαεινή ιδέα να τον κάνουν ΙΩΝΙΚΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.

επώνυμος (24/05/2022 22:44)

θα μας τρελάνεις ρε Ανώνυμε. Κατακρίνεις τις ανοησίες του Βοϊλή και προτείνεις το ίδιο.

Ανώνυμος (26/05/2022 10:04)

@επώνυμος Με τον Ιωνικό Νικαίας έχουμε κοινό όνομα και κοινή καταγωγή αφού η Νίκαια κατοικείται κυρίως από μικρασιάτες. Με την Αμαλιάδα δεν είχαμε τίποτα κοινό.

επώνυμος (26/05/2022 18:34)

@ανώνυμο
Με την Αμαλιάδα έχεις πολλά κοινά που μάλλον αγνοείς. Αρκετοί χασάν, Μαχμούτ, και τουρκογλου μετά την είσοδο στην τότε Ελλάδα κατευθύνθηκαν προς το ληξιαρχείο Αμαλιάδας, με τις ευλογίες του τότε ελληνικού κράτους, πολιτογραφήθηκαν και εγγράφησαν σαν Παπαδόπουλοι, Αγγελόπουλοι ή με ποντιακά ονόματα και στη συνέχεια επέστρεψαν στη βάση τους εκτός Μοριά! Φιλικά πάντα για ψάξε το λιγάκι…

Ανώνυμος (26/05/2022 21:17)

@επώνυμος (26/05/2022 18:34) Άρα καλώς έκανε ο μακαρίτης ο Βοϊλής ; Aυτό λες ; Γιατί σε προηγούμενο σχόλιο το χαρακτήρισες ανοησία.

Ανωνυμος (31/05/2022 11:08)

@10.04 Αν δεν ξεκαθαρίσεις μέσα στο μυαλό σου ποιον σκοπό εξυπηρετεί η ύπαρξη τοπικών αθλητικών συλλόγων σε διάφορες συνοικίες δεν θα καταλάβεις πότε τον ρόλο του αθλητισμού στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του ανθρώπου!
Αδελφοποιήσεις εντός της Αθήνας είναι αστείες και οι συνενώσεις επικίνδυνες για την επιβίωση των συλλόγων!
Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός όχι όμως ως αυτοσκοπός!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Παρέμβαση Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών στο 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας και η γνώμη της "Α"

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, η νέα δημοτική πρωτοβουλία από τους Αλέκο Γούλα κι Ευτυχία Παπαλουκά

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν προετοιμασία για αντιμετώπιση της Εύας

Ακέφαλη πόλη...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος

Μόνο για την παρέλαση ενδιαφέρεται ο Βούρος, όχι για την πόλη- Μαρτυρία κατοίκου

Δημήτρης Κανταρέλης και Γιάννης Βούρος ενδιαφέρονται για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ

Με τις κόρες των κολλητών του κάνει ότι διοικεί ο Βούρος

Απανωτές γκάφες Βούρου- Χαμός στην Κοινωφελή μετά την παραίτηση Καραβία

Μόνο φανατικός οπαδός, τίποτε άλλο...

Βούρος για γέλια: Ο άνθρωπος που στηρίζεται σε αποστάτες, ζητά από τον Καραβία να παραδώσει την έδρα

Τέλος κι ο Καραβίας- Βάρεσε διάλυση το Βουρέικο…

Πώς θα προλάβουμε τον κίνδυνο...

Στην πόλη, τίποτα δεν σκίζει «τη θολή γραμμή των οριζόντων»

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Ντινος
Η ΔΠ έχει δοκιμαστεί κ απέτυχε πλήρως όπως και ο Βούρος φυσικά! Εφόσον το γήπεδο τελείωσε και οι «επιδοτήσεις» του Βαγγέλα έπαυσαν έχει λόγ...

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, η νέα δημοτική πρωτοβουλία από τους Αλέκο Γούλα κι Ευτυχία Παπαλουκά
Xρήστης: Ανωνυμος
@19.36 Και γιατί δεν τους κάνεις ένα τηλεφώνημα να τους πεις δηλαδή ότι συμμετέχεις και εσύ και ας μην γνωρίζεις τις απόψεις τους για συγκεκ...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Ανωνυμος
@Ιφιγενεια Δεν είσαι ευχαριστημένη από την Δύναμη πολιτών; Μπορείς να αναφέρεις 2-3 ονόματα προοδευτικών αυτοδιοικητικών πολιτών και κινήσεω...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος
Xρήστης: @(23/11/2022 11:37)
Δεν είναι το θέμα αν ήταν μέλος της ΕΑΜ ή όχι γιατί πέθανε πολύ νωρίς για να κριθεί. Κανείς δεν μπορεί να τον βάλει με το έτσι θέλω στην ίδι...

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, η νέα δημοτική πρωτοβουλία από τους Αλέκο Γούλα κι Ευτυχία Παπαλουκά
Xρήστης: Γιώργος Κωνσταντόπουλος
Επιθυμώ να συμμετέχω με οποίον τρόπο μπορώ στο ενεργό Σχήμα σας ! Ευχαριστώ ! ...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Ιφιγένεια
Όχι νέο ενωτικό μέτωπο. Η πόλη χρειάζεται μια καινούργια παράταξη.Προοδευτική - Ενωτική, με όλους τους προοδευτικούς , αυτοδιοικητικούς παρά...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος
Xρήστης: @George (21/11/2022 21:38)
Δεν επιβεβαιώνεται καν ότι ο Κοντούλης ήταν μέλος του ΕΑΜ. Ότι θέλει υποστηρίζει ο καθένας για να εξυπηρετήσει την προπαγάνδα του ...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος
Xρήστης: Ντινος
@Ανωνυμος (17/11/2022 01:22) Βρωμιάρη με νοητικό θεματάκι συνέχισε να γράφεις μας διασκεδάζεις! ΑΕΚ θα βλέπεις θα κρύβεσαι σίχαμα! ...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος
Xρήστης: Ανώνυμος
Πιο άκυρη και αποτυχημενη εκδήλωση δεν έχει ξανακάνει το κκε. Και οι αεκτζηδες και οι κουκουέδες ψηφοφοροι δυσαρεστημένοι....

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος
Xρήστης: @Ανωνυμος (17/11/2022 01:22)
Διαπιστώνω ότι σε πονάει πολύ περισσότερο απο ότι πίστευα η γηπεδάρα. Εφιάλτης σου έχει γίνει. Καλή μετακόμιση στα αποβράσματα του είδους σο...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος
Xρήστης: George
Να ξέρετε επίσης σιχάματα αριστεροφασίστες ότι το βρωμοσήμα του ΚΚΕ στην ταμπέλα που τοποθετήσατε δήθεν για να τιμήσετε τον ποδοσφαιριστή τη...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος
Xρήστης: Ανωνυμος
@19. 58 Ένα άγχος το είχα αν οι βλαμμένοι που δεν έχουν καταλάβει τι διαβάζουν είναι ένας η δύο! Είσαι μοναδικός βλαμμενος και το ξέρεις! Τ...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος
Xρήστης: Ντινος
@ Σταλινολάγνο - φιλοΑπολλωνιστη Για να καταλάβεις πόσο ηλίθιος είσαι μετά από 3 χρόνια δεν έχεις καταλάβει οτι σε κράζουν πολλοί… Στις 03:...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος
Xρήστης: Ηθελα να ξερα που τα βρηκατε αυτα τα φυντανια
@ ΝτίνοGeorgeTasos πολύ ωρα'ια τα λες για τους "αριστεροφασίστες"! Να εδώ https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/kke-aek-simainei-...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος
Xρήστης: @Ανωνυμος (12/11/2022 02:47)
Ρε ανεγκεφαλε ναι εγώ έγραψα και τα 2 σχόλια. Ποιος σου είπε ότι ήθελα να φαίνεται ότι είμαστε 2; Πόσο ηλίθιος πρέπει να είσαι ώστε να πιστε...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©