Παρασκευή 23.02.2024,  

Μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση...

Δημοσιεύτηκε στις 05/05/2022 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  7 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Δανείζομαι και κάνω τίτλο αυτού του σημειώματος την ιστορική, πλέον, φράση του Μάο Τσετούνγκ, προκειμένου να περιγράψω τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην πόλη μας. 

 

Όσα χρόνια ασχολούμαι με αυτήν, σχεδόν ποτέ (αν δεν με γελά η μνήμη μου) δεν είχα δει τόση κινητικότητα από τόσο πολύ κόσμο, τόσο νωρίς για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Το τηλέφωνό μου κτυπά καθημερινά και κόσμος και λαός μου ζητά να τα πούμε και να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Άλλος μου ζητά το άλφα, άλλος μου προτείνει το βήτα, άλλος με ρωτά το γάμα, άλλος μου ζητά να μην δεσμευθώ με άλλους πριν του μιλήσω...

 

Προφανώς αυτό δεν γίνεται μόνο με μένα, αλίμονο, γίνεται και με πολλούς άλλους συμπολίτες μας (ξέρω κι έχω μιλήσει με μερικούς...) που δέχονται προτάσεις από υποψηφίους- υποψήφιους) δηλαδή από συμπολίτες που προαλείφονται για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου, με δεδομένο ότι η σημερινή διοίκηση υπό τον σημερινό δήμαρχο (μετά την βέβαιη διάσπασή της όποτε κι αν αυτή γίνει επίσημα, διότι ανεπίσημα έχει γίνει από καιρό) δεν έχει την παραμικρή τύχη στις κάλπες.

 

Είναι πάντως σημαντικό -και κολακευτικό, δεν το κρύβω- ότι "Η Αλήθεια" είναι σταθερός συνομιλητής σχεδόν όλων αυτών των πρωτοβουλιών...

 

Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν ο Γιάννης Βούρος, αντιλαμβανόμενος το κλίμα όσο περνάει ο καιρός, αποσυρθεί εγκαίρως και δεν πάρει μέρος στις εκλογές που έρχονται.

 

Αν όχι, θα ζήσει κι αυτός (το επιτελείο του θα το ΞΑΝΑζήσει, μετά το 2014) την εμπειρία Γαϊτανά. 

 

Τι σημαίνει η αναστάτωση

 

Όλο αυτό το ενδιαφέρον ανθρώπων της πόλης για την πόλη, ασφαλώς θα "εξορθολογιστεί" έως ότου φθάσουμε στην προεκλογική περίοδο. Δεν πιστεύω ότι τοπικά η κεντροδεξιά θα θελήσει να πάει στις εκλογές με δυο συνδυασμούς, ούτε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ με δυο συνδυασμούς θέλει να εμφανιστεί στις κάλπες.

 

Και μην μου πει κανείς ότι "επίσημα το κόμμα -είτε το ένα είτε το άλλο- στηρίζει τον τάδε" γιατί πολύ θα γελάσω, ρίξτε μια ματιά στην εκλογική ιστορία της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας και θα καταλάβετε. 

 

Σίγουρα θα υπάρξουν υποχωρήσεις, συμβιβασμοί, αλλαγή πλάνων, ήδη "τρέχουν" πάρα πολλοί και είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί δεν θα φτάσουν στην κατάθεση συνδυασμού.

 

Αυτό που συμπεραίνω, πάντως, από αυτή την κινητικότητα, είναι ότι υπάρχει ξαφνικά -ή μπορεί και να υπήρχε, αλλα εκδηλώνεται με ταχείς ρυθμούς- ένα αυξημένο ενδιαφέρον συμπολιτών μας για τα κοινά της πόλης. 

 

Δυστυχώς οι περισσότεροι κάνουν το γνωστό λάθος, δηλαδή προσπαθούν να πείσουν και να αποσπάσουν όσο μπορούν περισσότερα μέλη ενός δημοτικού κατεστημένου που ευθύνεται για την παρακμιακή πορεία της πόλης και -δυστυχώς- δεν αναζητούν τους ανθρώπους που αξίζουν, που αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν στην πόλη κι όχι στην πάρτη τους, αλλά αηδιασμένοι από το παρακμιακό κλίμα έχουν αποσυρθεί στα σπίτια τους. 

 

Αυτό υπονομεύει την συνολική τους προσπάθεια, αλλά οι ίδιοι ακόμα δεν το γνωρίζουν, επαναλαμβάνω ΔΥΣΤΥΧΩΣ. 

 

Άρα, παρά το ότι αναμφίβολα θα υπάρξουν υποχωρήσεις και αλλαγές πλάνων, αυτή η "έκρηξη" ενδιαφέροντος γιατα κοινά της πόλης από μια ομάδα ανθρώπων που είναι πολυπληθέστερη από ποτέ, ενάμιση χρόνο πριν τις κάλπες, μόνο καλό μπορεί να κάνει στην πόλη. 

 

Θα επανέλθω αργότερα στο θέμα, γράφοντας ποιο κατά τη γνώμη μου είναι το επόμενο λάθος που κάνουν όσοι κινούνται στα δημοτικά μας πράγματα. 

 

Ως τότε, ας κρατήσουμε την αισιοδοξία ότι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, κινούνται τόσο νωρίς, τόσο έντονα. 

 

Να κι ένα καλό που έκανε η προκλητική, αδιάφορη και πλήρως αποτυχημένη θητεία ενός τουρίστα στην πόλη που θέλει πεισματικά να μας πείσει ότι παριστάνει τον δήμαρχο. 

 

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού....

Γράψτε την άποψή σας

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (06/05/2022 09:24)

Ερώτηση .Ισχύει η δεν ισχύει ότι με δύο θητείες ένας εν ενεργεία Δήμαρχος δικαιούται να πάρη την σύνταξη Δημάρχου ?Εάν ισχύει γιατί να μη κατέβει ό κύριος , ο οποίος χαρακτηριστικά περιγράφεται στην τελευταία σειρά του παραπάνω κειμένου .Όσον αφορά τα υπόλοιπα . Για πολλούς μόνο όταν οι Δημ.Εκλογές γίνουν με την μέθοδο της λίστας ,θα ασχοληθούν ικανά στελέχη της αγοράς .Και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την ευθύνη της καλής λειτουργίας του Δήμου οι επικεφαλείς και μέλλοντες Δήμαρχοι .Κάτι τέτοιο δεν είχε ξεκινήσει να συζητά ο πρώην Υπουργός η Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ ,Μιλτ. Παπαιωάννου η κάνω λάθος? Φανταζόμαστε οι Δήμοι να περάσουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία ? Θα είναι δικαιολογημένη η όχι μια τέτοια εξέλιξη ? Έλα ντε !!!!!!!!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2022 12:27)

@9.24

Δυο θητείες; ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ; Το εκλαμβάνω ως το ανέκδοτο της χρονιάς. Το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να βγάλει τη μια. Μετά, έρχεται το φούμο...

Ποιες δυο θητείες; Αυτό μου θυμίζει την ατάκα του Νίκου Φέρμα στον "Ζήκο": "Ναι, αλλά ξέρει ότι για να μαζέψουμε 100 δραχμές μας λείπουν οι 99;". Έτσι κι εδώ. Για να συμπληρώσει δυο θητείες, του λείπει η... μία!

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗ (06/05/2022 13:27)

είναι πιθανότερο να ανατείλει ο ήλιος από τη δύση από το να ξανακατέβει ο ΓουΒου, αν και προσωπικά το εύχομαι για να είναι παταγώδες και μνημειώδες το μαύρο που θα φάει κι αυτός και τα τσιράκια του. Κάποιοι βέβαια από τα τσιράκια του σχεδιάζουν το ίδιο κόλπο γκρόσο που έκαναν και επί Εφης. Νομίζουν ότι αν απομακρυνθούν λίγους μήνες πριν τη λήξη και προσφύγουν σε άλλους συνδυασμούς ότι θα σώσουν πολιτικά τα τομάρια τους. Αυτά δεν ξαναγίνονται όπως τότε που πήγαιναν στον Απόστολο, με αποτέλεσμα να τον στείλουν τον άνθρωπο τέταρτο. Αυτή μάλιστα τη φορά δεν παίζει και το χαρτί της αεκοφροσύνης αφού όλοι καταλαβαίνουν ποια ή μάλλον ποιος ε΄ίιναι η"¨μαυρ'όγατα" όπως τον αποκαλούν. Φήμες μάλιστα λένε ότι έτσι τον λέει πια κι ο μεγάλος που μέχρι πρόσφατα τον αποκαλούσε "πατσαβούρα".

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (06/05/2022 13:38)

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (06/05/2022 09:24) Έχει κάποια βάση αυτό που λες, δεδομένου μάλιστα ότι λεφτά από καλλιτεχνική δουλειά δεν πρόκειται να ξαναδεί. Είναι στα αζήτητα εδώ και χρόνια. Δεκάδες σήριαλ τα τελευταία χρόνια και δεν έχει ούτε μισή πρόταση. Μόνο κάτι θεατρικά που δεν τα βλέπουν ούτε οι συγγενείς του. Άρα τι του μένει; Tα μισθά του δημάρχου. Από το τι θέλει βέβαια μέχρι το αν μπορεί μεσολαβεί μια θάλασσα που λέει και μια ιταλική παροιμία

The Kopanoi (07/05/2022 13:30)

@06/05/2022 13:38 Μην το λες. Αν πάρει το open ο "τίγρης" μπορεί να του δώσει καμια εκπομπή για την ΑΕΚ όπως έκανε παλιά ο χατζημουσιας της original στο blue sky.

Ανώνυμος (07/05/2022 14:30)

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ δεν είναι οι λόγοι που αναφέρεις αυτοί που κάνουν τους ικανούς ανθρώπους να μην θέλουν να ασχοληθούν.
Οι σοβαροί άνθρωποι γενικά και όχι απαραιτήτως "της αγοράς" βλέπουν ότι ανά πάσα στιγμή χθεσινοί εχθροί μπορούν να γίνουν σημερινοί φίλοι και το αντίστροφο προκειμένου να σπρώξουν τα προσωπικά τους και μόνο συμφέροντα. Δεν υπάρχουν ούτε πλαίσια πολιτικής, ούτε προγράμματα ούτε αρχές. Δες τον Γρετζελιά για παράδειγμα, που τα έδωσε όλα σε μια εβδομάδα για τον Βουρο για να πάρει θέσεις και οφιτσια κι όταν δεν τα πήρε το γύρισε. Δες τον Τασουλη που έγινε η πιστοτερη παρκετεζα μόλις πήρε αντιδημαρχία. Δες τον Ουσταμπασιδη που χαριεντιζεται στα καφενεία με όσους έβριζε. Τρία μονο χαρακτηριστικά και πρόσφατα παραδείγματα. Ε! Οι σοβαροί άνθρωποι γελάνε με όλες αυτές τις καρικατούρες της τοπικής πολιτικής.

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (10/05/2022 19:12)

Όλα τα παραπάνω είναι σωστά .Απλά σας ανέφερα για ποιούς λόγου σκίζοναι να ξαναβγούν .Για την Δημαρχιακή Σύνταξη .Όπως προσπαθούσε και ο Κόντος αλλά και ο Αποστολάκης . Είπα πουθενά ότι θα ξαναβγεί ο ΓΒ ? Να διαβάζετε δύο φορές ότι διαβάζετε !!!!!!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Εκδήλωση για τον «πατέρα» της ΑΕΚ Κωνσταντίνο Σπανούδη, με βάση μια μελέτη του Κυριάκου Χήνα

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena

Συμβαίνει τώρα! Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Αλβανός να κλέβει aircondition του Δήμου

Η πόλη σιγά - σιγά αλλάζει προς το καλύτερο (video)

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Δείτε LIVE την απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Η λαϊκή ετυμηγορία δεν αλλάζει με δικαστικές αποφάσεις: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ η ένσταση Βούρου

Κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η θέση της πλευράς Βούρου για τα δημοτικά τέλη του γηπέδου!

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)

Καταιγιστικός ο Τομπούλογλου,πήρε παραμάζωμα τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Βούρου και παρέας του

Συμβαίνει τώρα! Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Αλβανός να κλέβει aircondition του Δήμου

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου

Η λαϊκή ετυμηγορία δεν αλλάζει με δικαστικές αποφάσεις: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ η ένσταση Βούρου

Η πόλη σιγά - σιγά αλλάζει προς το καλύτερο (video)

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena

Κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η θέση της πλευράς Βούρου για τα δημοτικά τέλη του γηπέδου!

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

Δείτε LIVE την απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας
Xρήστης: Ανωνυμος
@12.05 Ότι του φανεί του λολοστεφανη! Για ποιος "αριστερούς" μιλάς; Την Γαιτανα του Παπανικολάου του Ταφα και του Κουτσακη; Για τον Βασιλ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Ανωνυμος
@13.39 Στο μόνο που έχεις δίκιο μέσα στην ακατάσχετη παπαρολογια σου είναι ότι διάβασα λάθος αυτήν την νέα παπάρα που παρουσίασες! Σε ποιον ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@ ανώνυμο υβριστή Πεμονή, μόνο 4,5 χρόνα έμειναν από την επόμενη ήττα σας. Άντε στη μανούλα σου τώρα για χαρτζηλίκι... Αποβράσματα της πό...

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Από το σήμα απουσιάζει μια κεραμοσκεπή, χαρακτηριστικό των προσφυγικών κατοικιών. Αλλά... αυτοί είστε......

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Έχω παραγγείλει γυαλιά μυωπίας για όλους τους "αριστερούς" της Φιλαδέλφειας. 14 χρόνια ο θεσμός, δεν κατόρθωσε μια δημοτική αρχή να εκλέξει....

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ
Xρήστης: προβοκάτορας
απαράδεκτο λογότυπο, από πολλές απόψεις. καμία διαβούλευση, προχειρότητες και απευθείας αναθέσεις σε τυπογράφους αντί να γίνει διαγωνισμός κ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: @Ανωνυμος (21/02/2024 23:39)
πάλι εδώ τρολ? εν τω μεταξυ να διαβάζεις δεν ξέρεις, μου θες και πολιτικό σχολιασμό. γράφω "η αποχή είναι η υπέρτατη μορφή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του ...

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)
Xρήστης: @Ανωνυμος (21/02/2024 23:44)
εσύ μας τα έχεις κάνει τσουρέκια τρολ με την ασχετοσύνη σου. μαζεψουυυυ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.02 Λάθος για την τσέπη σου, μπορεί. Για την κοινωνία της πόλης είναι λύτρωση κι ελπίδα Άντε να βρεις; καμιά δουλειά τώρα, ΑΝ μπορείς φ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: 16τακατο
Μας τα 'χετε κάνει τσουρέκια με τη πλειοψηφία (16% αποδοχή οι τομπηδες από τη τοπική κοινωνία, δηλαδή ούτε 2 στους 10). Αλλά ακόμα κι αν είν...

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
Ρε Μάρκο έλεος! Σταμάτα την παπαρολογια! Πόσα μαγαζιά εστίασης υπάρχουν εκτός κεντρικής Φιλαδέλφειας; 10; 15; Ακόμα και από αυτά τα μισά παρ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Ανωνυμος
@21.41 Η ανώτατη μορφή δημοκρατίας δεν είναι η αποχή αλλά η διακυβέρνηση από την πλειοψηφία που συμμετέχει. Η καπηλια του ποσοστού των απεχο...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Εγώ γράφω τι λέει το Σύνταγμα, εσύ λες όποια παπάρα έλθει στο άδειο σου κεφάλι. Είσαι αστείος, με απόψεις που υπονομεύουν τη Δημοκρατία. Από...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: @Διαμαντής Σεϊτανίδης (21/02/2024 11:28)
πληρωμένες απαντήσεις, κυριολεκτικά. το να είσαι εκτός πραγματικότητας είναι αναμενόμενο, το να μη δέχεσαι να νούμερα είναι απλά φαιδρό. η...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Πόσο άνανδρο να γράφεις ότι ακαθαρσίες έχεις στο κεφάλι σου, ως ανώνυμος... Δεν έχει έλθει κανένα σχόλιο που να έκοψα, φασιστάκο......

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©