Η Νέα Φιλαδέλφεια και η ελληνική καλαθοσφαίριση αποχαιρετούν σήμερα τον Ζαχαρία Αλεξάνδρου

Δημοσιεύτηκε στις 06/04/2022 στην κατηγορία Η πόλη  |  δεν υπάρχουν σχόλια

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα (15.00) στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου ο εκλεκτός συμπολίτης μας κι επί χρόνια κορυφαίος παράγων της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, ο οποίος απεβίωσε πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών την πρώτη ημέρα του μήνα. 

 

Ο εκλιπών υπήρξε εξέχον μέλος της τοπικής μας κοινωνίας, πάντα ευπροσήγορος και χαμογελαστός στις κοινωνικές του εμφανίσεις, πάντα έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Νίκη Τρυπιά- Αλεξάνδρου, και πάνταπ ρόθυμος να εξηγήσει και να στηρίξει κάθε προσπάθεις που γινόταν στην πόλη μας για την πρόοδο του μπάσκετ και την ενασχόληση των νέων παιδιών με αυτό το υπέροχο άθλημα. Προς τιμήν των πολυετών προσπαθειών του, το κλεισ΄το γήπεδο του Ιωνικού έχει λάβει το όνομά του κι αποκαλείται εδώ και χρόνια "κλειστό γήπεδο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου". 

 

Έφυγε πλήρης ημερών και όχι μόνον, γράφει το «Sport24.gr»: έφυγε πλήρης καθ’ όλα, αφήνοντας πίσω του μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη σε όλες τις πτυχές της ζωής του: την αθλητική και δη την μπασκετική, την προσωπική, την οικογενειακή, την επαγγελματική, την κοινωνική...

Ο Ζάχος, ο οποίος πριν από την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου είχε παίξει ποδόσφαιρο ως δεξιός εξτρέμ στον Ολυμπιακό, ήταν ένας μειλίχιος, ευγενής και πράος άνθρωπος, ένας ευπατρίδης του μπάσκετ και ένας εραστής του αθλητισμού στον οποίο αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι: τόσο από το μετερίζι του αγαπημένου του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας, όσο και από εκείνο της ΕΟΚ στον προεδρικό θώκο της οποίας έστεκε επί 21 συναπτά έτη (1977-1998).

Ο Αλεξάνδρου υπήρξε ένας διοικητικός παράγων παλαιάς κοπής και τούτο δεν το γράφω αυτό εν είδει αγιογραφίας και επειδή τάχα ο (κάθε) νεκρός δεδικαίωται, αλλά επειδή είναι αλήθεια: ένας άνθρωπος με μόρφωση, καλλιέργεια, κουλτούρα, εργατικότητα, ανιδιοτέλεια, αυστηρότητα, τιμιότητα, ηθική και αξιοπρέπεια.

 

"Ήρθα να ακούσω, όχι να ακουστώ"

 

Ένας άνθρωπος που δεν ενδιαφερόταν για την αυτοπροβολή, του και για το θεαθήναι τοις ανθρώποις και από στάση ζωής σε κάθε δημόσια εμφάνιση του ανταποκρινόταν στο νόημα μιας ατάκας που άκουσα πριν από πέντε χρόνια από το στόμα του τότε Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και νυν Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγένιου του Β’...

Τιμούσε με την παρουσία του μια αθλητική εκδήλωση στο Ρέθυμνο και όταν οι αμφιτρύωνες του ζήτησαν να κάνει έναν χαιρετισμό αρνήθηκε ευγενικά με το σκεπτικό ότι "εδώ ήρθα να ακούσω και όχι να ακουστώ"!

 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο διαβίωσε και διοίκησε και ο εκλιπών: είχε ευήκοα ώρα και ενδιαφερόταν να ακούει και όχι να ακούγεται, χωρίς ποτέ να οικειοποιείται καταστάσεις και επιτυχίες, χωρίς να ομιλεί επί προσωπικού, πομπωδώς και με στόμφο...

 

"Μπήκε λευκός και φεύγει πάλλευκος"

 

Εντέλει, τον πιο σωστό χαρακτηρισμό για τον βίο, την πολιτεία και το ποιόν του, τον έδωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΚ, τον Φεβρουάριο του 1998, όταν τον διαδέχθηκε...

Ο πρόεδρος Ζαχαρίας Αλεξάνδρου μπήκε στην Ομοσπονδία λευκός και σήμερα φεύγει πάλλευκος"!!!

Ο δικηγόρος (και παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Νίκη Τρυπιά, κόρη του εμβληματικού Δημάρχου Νέας Φιλαδελφείας Νίκου Τρυπιά-Κόλλια) Ζαχαρίας Αλεξάνδρου άρχισε την παραγοντική καριέρα του, με παρότρυνση του πεθερού του, ως πρόεδρος του Ιωνικού ΝΦ από το 1957 έως το 1965.

 

"Κάτι πιο μικρό από την ΑΕΚ"

 

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως το 1953 ο Νίκος Τρυπιάς του ζήτησε να ασχοληθεί με την ΑΕΚ, αλλά ο Αλεξάνδρου αντέτεινε ένα ατράνταχτο επιχείρημα: "είμαι νεαρός και άπειρος ακόμα. Ας ασχοληθώ με κάτι πιο... μικρό"!

Εκείνη την εποχή πρωτοστάτησε στην απεξάρτηση του μπάσκετ και του βόλεϊ από τον ΣΕΓΑΣ και όταν το 1965 ιδρύθηκε η ΕΟΑΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών) στις πρώτες εκλογές, αν και προερχόταν από την αντιπολίτευς, πλειοψήφησε σε σταυρούς προτίμησης, αφήνοντας πίσω τους πανίσχυρους παράγοντες εκείνης της εποχής, όπως ο Αθανάσιος Μαντέλος και ο Τζακ Νικολαϊδης.

Η Χούντα έπαυσε εκείνη τη διοίκηση και όταν το 1970 ιδρύθηκε η ΕΟΚ ο τότε πρόεδρος Βλαδίμηρος Βάλλας τοποθέτησε τον Αλεξάνδρου με το ζόρι στη θέση του Γενικού Γραμματέα από την οποία αποχώρησε λόγω της πολιτικής κατάστασης για να επανέλθει στα κοινά αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση.

 

Η προεδρία, η αστραπή και το αναπτυξιακό πρόγραμμα

 

Το 1977 εξελέγη πρόεδρος έχοντας στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον Νότη Μαστρογιάννη και τον Πέτρο Καπαγέρωφ και παρέμεινε σε αυτό το πόστο μέχρι τις 25 Ιανουαρίου του 1998, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος στην επιτροπή μεταγραφών και στη δικαστική επιτροπή και παράλληλα ασχολιόταν με τη μεγάλη αγάπη του.

Ποια ήταν αυτή; Το αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο καθ’ όλη τη δεκαετία του ‘80 υπήρξε πρωτοποριακό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Τον Ιανουάριο του 1999, όταν με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου της ΕΟΚ βραβεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου για την προσφορά του στο μπάσκετ, ανέβηκε σεμνά και ταπεινά στο βήμα και εκτός από τις ευχαριστίες του είπε λίγες και καλές κουβέντες...

"Αυτά τα 45 χρόνια πέρασαν σαν αστραπή. Ευχαριστώ πολύ που με τιμάτε και μου δώσατε την ευκαιρία να θυμηθώ μεγάλες στιγμές που ελπίζω ότι δεν θα είναι ανεπανάληπτες".

Και όντως δεν ήταν!

Σε συνέχεια αυτού που έγραψα παραπάνω, στον φάκελο τον οποίο έχω στο αρχείο μου, βρήκα μονάχα δυο συνεντεύξεις του και θαρρώ πως έχουν μουσειακό χαρακτήρα...

Παίζει να είναι οι μόνες που έδωσε στη ζωή του!!!

Τις έδωσε και τις δυο τον Ιανουάριο του 1998, όταν αποχώρησε από τα κοινά (αλλά όχι και από το μπάσκετ και τον αθλητισμό) και έδωσε τη σκυτάλη της προεδρίας στον Γιώργο Βασιλακόπουλο: τη μία στον Γιώργο Νικολάου για την "Απογευματινή" και την άλλη στον Δαμιανό Παπαχατζή για τον "Φίλαθλο"...

 

"Πηγή χαράς και πηγή ζωής"

 

Σταχυολογώ εδώ ένα απάνθισμα από αυτά που είχε πει στις δυο συνεντεύξεις και αποτελούν μια παρακαταθήκη για το ελληνικό μπάσκετ:

Εάν ξαναγεννιόμουν δεν θα άλλαζα τίποτε απ’ όσα έζησα και έκανα. Το μπάσκετ για εμένα ήταν μια πηγή χαράς και μια πηγή ζωής.

Όλοι μας πρέπει να ξέρουμε πότε πρέπει να αποχωρούμε και πάντως να φεύγουμε ακμαίοι, υγιείς και ζωντανοί!

Δεν κατηγορώ το Κράτος, αλλά το αναπτυξιακό πρόγραμμα που εφαρμόσαμε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη έπρεπε να στηριχθεί περισσότερο από την Πολιτεία για να αποδώσει κι άλλους καρπούς.

Η Πολιτεία, η ΕΟΚ, η ΕΣΑΚ (ΣΣ: νυν ΕΣΑΚΕ), τα σωματεία και όλοι οι φορείς πρέπει να σηκώσουν αναχώματα στον αφελληνισμό του μπάσκετ που επιχειρείται με την αθρόα εισαγωγή κοινοτικών παικτών.

 

"Η λαίλαπα του αφελληνισμού"

 

Το μπάσκετ εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσης και αυτό το βλέπουν και οι τυφλοί! Ο κόσμος κουράζεται από την παρουσία τόσων ξένων και γι αυτό αδειάζουν τα γήπεδα και πέφτουν τα νούμερα της τηλεθέασης στις μεταδόσεις. Η Πολιτεία πρέπει να εμποδίσει τις αθρόες ελληνοποιήσεις και επίσης θα έπρεπε οι πρόεδροι των ομάδων να συνομολογήσουν ένα moratorium για να αντιμετωπισθεί η λαίλαπα.

Όλα αυτά τα χρόνια κέρδισα την αγάπη του αθλητικού κόσμου και έζησα μεγάλες και ανεξίτηλες στιγμές. Στον αντίποδα έχασα λεφτά διότι παραμέλησα τη δικηγορία και αφοσιώθηκε στο μπάσκετ.

Αισθάνομαι χαρούμενος, υπερήφανος και γεμάτο από συναισθήματα διότι έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη και στην εκτόξευση του ελληνικού μπάσκετ.

 

"Οι σχέσεις μου με τον Βασιλακόπουλο"

 

Με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο συνεργασθήκαμε άψογα, αν και ανήκαμε σε διαφορετικούς ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους. Εγώ ανήκω στην ευρύτερη φιλελεύθερη παράταξη και ο Γιώργος στις λεγόμενες δημοκρατικές δυνάμεις, ωστόσο ο αθλητισμός δεν πρέπει να έχει χρώματα και ταμπέλες. Δεν ενοχλήθηκα ποτέ επειδή ο Βασιλακόπουλος αποκαλείται “ισχυρός ανήρ” και εγώ βρισκόμουν στη σκιά του. Ο Γιώργος έχει μια πολύ έντονη προσωπικότητα και εκτός από αθλητάνθρωπος είναι επίσης και ένα πολιτικό πρόσωπο.

Σε νεαρή ηλικια υποστήριζα τον Ολυμπιακό, άλλωστε έπαιξα κιόλας ποδόσφαιρο εκεί, αλλά οπαδός με τη στενή έννοια δεν ήμουν ποτέ.

"Αδίκησα μόνο το σωματείο μου"

Εάν κάποιον αδίκησα κατά τη θητεία μου, αυτός είναι ο Ιωνικός Νέας Φιλαδελφείας, το σωματείο μου! Εκείνοι πλήρωσαν τα σπασμένα επειδή εγώ ήθελα να είμαι αντικειμενικός και να μη μεροληπτώ.

Η τελευταία δύσκολη απόφαση μου ήταν η απόρριψη της ένστασης του Άρη για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών, αλλά ενήργησα όπως επέβαλαν οι κανονισμοί. Το ίδιο έκανα και σε μια περίπτωση με τον Πειραϊκό και ήρθα σε αντιπαράθεση με τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, τον Πέτρο Καπαγέρωφ.

Εάν έκανα λάθη; Δεν θυμάμαι κάποιο πολύ σοβαρό...

 

Το Μουντομπάσκετ Εφήβων και ό,τι κι αν κάνει ο Γκάλης

 

Η ομορφότερη στιγμή που έζησα δεν ήταν ο θρίαμβος της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του 1987, αλλά εκείνος των Εφήβων στο Μουντομπάσκετ του 1995. Τον χάρηκα διότι προήλθε από τη δεξαμενή του αναπτυξιακού προγράμματος.

Η πιο άσχημη στιγμή ήταν η αποτυχία μας στο Ευρωμπάσκετ του 1981.

Ο Γκάλης διαθέτει μια ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση που δικαιολογεί κάποιες συμπεριφορές του. Όμως ό,τι κι αν κάνει ή ό,τι κι λέει ο Νίκος, είναι ο Γκάλης!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Τα έξι «καρφιά» της παραίτησης Παπακώστα- Τι γράφει- Ποια μηνύματα στέλνει

 

Παραίτηση- βόμβα της Ανθής Παπακώστα

 

Ανασχηματισμός απελπισίας- Ποιος έλεγε πάντα «ναι» στο Βούρο κι αυτός τον στέλνει στα αζήτητα

 

Ραγδαίες εξελίξεις- Έκτακτη συνεδρίαση ζητούν 16 μέλη του συμβουλίου- Τελεσίγραφο Γεωργαμλή

 

Βούρου κατάβασις (VIDEO)- Η «ενημέρωση» στους Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες

 

Τρώνε τις σάρκες τους στο Βουρέικο- «Μπάχαλο» το δημοτικό συμβούλιο- Αποχώρησε ο Γεωργαμλής

 

Όλη η πόλη μαζί κι ο Βούρος χώρια...

 

Η ντροπή της πόλης

 

200: Όλη η Ελλάδα γιόρταζε κι ο Βούρος έκανε ομιλία... στα δέντρα!

 

Οι πραγματικοί εχθροί της ΑΕΚ

 

Διαχειριστική για το Άλσος: Τα τρία ολέθρια λάθη του Γιάννη Βούρου

 

Δυο ανακοινώσεις του δήμου επιβεβαιώνουν: Ο Βούρος περιφρονεί Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες

 

Γράψτε την άποψή σας

δεν βρέθηκαν σχόλια επισκεπτών...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!

Δύναμη Πολιτών: Χαστούκι για τον σκανδαλώδη διαγωνισμό

Ηχηρό «χαστούκι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βούρο- Στα σκουπίδια ο διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό

Όχι άλλα «ραντεβού στα τυφλά» με τους δημοτικούς μας άρχοντες

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη

Κώστας Παντελόγλου

Γούλας- Παπαλουκά ρωτούν τη διοίκηση για το Άλσος...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου

Δύναμη Πολιτών: Τα ΕΠΑΛ καταρρέουν και ο Βούρος τα… μοιράζει για γήπεδα

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη
Xρήστης: George
Το σίγουρο είναι ότι εμείς οι Αεκτζηδες δεν ξεχνάμε. Ούτε τον Βασιλόγαυρο ούτε τη Δυναμη Πολιτών για τις χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες τους στ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: @ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αν συνεχίσουν να ψηφίζουν στην Φιλαδέλφεια δημάρχους απο ΠΑΣΟΚ και πιο αριστερά θα κόψουν πολλά ακόμα χέρια. Ας πρόσεχαν....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: john
Ο Σπυρακος ο κερκυραιος θα ακολουθήσει τον Θανάση η θα αραξει;;;...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: @14/09/2022 15:31
Μας κουνάς το δάχτυλο ή κατάλαβα λάθος; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Σύμφωνα με τη λογική σου, όποιος ψηφίσει κάτι για πρώτη φορά στη ζωή του, ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: Ανώνυμος
@ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ (14/09/2022 15:31) Δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου; Ψηφίζουμε κάποιον και αν αποδειχτεί λάθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: O εφιάλτης σου
Καλώς τονε κι ας άργησε! Ο "βγάζω_εφημεριδα_καθε_τεσσερα_χρονια_για_αρπαχτή" (που δεν την διαβάζει κανείς). Ο γνωστός και ως γλίτσας της τοπ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (09/09/2022 20:33) Αλλ’ ω’ γαθέ, οι επικαλούμενοι ''ανηθικότητες και παρατυπίες», οι διατυπώνοντες διαφωνίες τέλος πάντων, εκλ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αφού κόψατε το χέρι σας που ψήφιζε τόσα χρόνια Παντελή, μετά το κόψατε που ψήφισε Νίκο. Κατόπιν κόψατε κι αυτό που ψήφισε Σταύρο (χρόνια του...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Giannisnf
Οντως συμπαθείς αλλά τι έκανε ο οποιοσδήποτε συμπαθής για την πόλη μας αυτά τα χρόνια. Κατόπιν εορτής χρειαζότανε; Επίσης αυτό που ο Γαβ Γα...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: @Ανωνυμος
Στεφος, ο μπαρμπαΧρηστος του 2023....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Θέλμα (χωρίς Λουΐζ)
Παραιτήσεις της τελευταίας χρονιάς δεν έχουν ιδιαίτερη αξία ούτε πείθουν, χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητείται το ήθος του συγκεκριμένου δημο...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Νηφαλιοτητα
Καλο ειναι παντως καποιοι τοπικοι παραγοντες οταν γραφουν στατους στα σοσιαλ να ειναι σε πληρη νηφαλιοτητα κυριολεκτικη και μεταφορικη....γι...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@Γονιος Όλοι οι πρόεδροι και όχι μόνο, των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας πασχίζουν για την άθληση όλων των παιδιών , αγοριών και κορι...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: @Αλλά... αυτοί είστε... (09/09/2022 15:42)
Σωστο. Αφελης τελικα ο συμπαθης Αποστολος, χωρις καν να εχει γνωστοποιησει στους υποψηφιους του την "γραμμη του" στα πιο καυτα θεματα, προσθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ανώνυμος
Οι παραιτήσεις έχουν αξία στο σωστό χρόνο. Τώρα είναι κλάϊν μάϊν που λένε....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©