Δευτέρα 30.01.2023,  

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή τη σκανδαλώδη απόφαση Βούρου για αλλαγή ηλεκτροφωτισμού έναντι €3,8 εκατ.

Δημοσιεύτηκε στις 02/07/2021 στην κατηγορία Η πόλη  |  3 σχόλια

Επερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ηλεκτροφωτισμό του δήμου!

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

1. Εσωτερικών

2. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

3. Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΘΕΜΑ: «Με αφορμή την ανάθεση από τη Διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας του οδοφωτισμού σε ιδιώτες».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, από την αρχή έδειξε τις προθέσεις της και έδωσε το στίγμα διακυβέρνησης που θα ακολουθούσε, γενικά, αλλά και ειδικότερα στον κρίσιμο τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης: με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων βαδίζει σταθερά προς ένα πλήρως συγκεντρωτικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο λήψης αποφάσεων, που δίνει περιθώρια σε αδιαφανείς διαδικασίες και πελατειακές σχέσεις στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με απίστευτη σπουδή και οπισθοδρομικές αντιλήψεις έσπευσε να «ξηλώσει» την απλή αναλογική του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», πριν καν εφαρμοστεί, όχι μόνο αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση αλλά αυξάνοντας διαρκώς τις αρμοδιότητες των Οικονομικών Επιτροπών και ακυρώνοντας τα Δημοτικά Συμβούλια, δηλαδή το σύνολο των εκπροσώπων των δημοτών σε κάθε δήμο. Αντιμεταρρύθμιση με πρόσχημα την «κυβερνησιμότητα», εξαφάνιση κάθε δυνατότητας για συγκλίσεις, συνεργασίες, συνθέσεις, από τις οποίες έχει απόλυτη ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής για την τοπική αυτοδιοίκηση, στόχευσε στην ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας, της δημοκρατικής έκφρασης και της συμμετοχής των πολιτών, καθώς και σε ένα αποκεντρωμένο αναπτυξιακό πρότυπο αλλά και στην ενίσχυση των δομών ελέγχου και κοινωνικής λογοδοσίας.

 

Ως γνωστόν, η διοικητική εποπτεία, εκ μέρους του κεντρικού κράτους, αποτελεί το θεσμικό αντιστάθμισμα της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας που διαθέτουν οι ΟΤΑ, σύμφωνα με ρητή συνταγματική πρόβλεψη (άρθ. 102 παρ. 2,4). Έτσι, ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» προέβλεψε τη δημιουργία Αυτοτελών Υπηρεσιών Εποπτείας και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου έγκαιρου και αποτελεσματικού ελέγχου νομιμότητας των πράξεων των Ο.Τ.Α, με την απεμπλοκή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και την υπαγωγή τους απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες (Ελεγκτής Νομιμότητας με αυξημένα προσόντα και επιλογή από ΑΣΕΠ) και υποστήριξη από ειδικό και εξειδικευμένο Τμήμα Νομικών Συμβούλων. Η κυβέρνηση ΝΔ, όχι μόνο καθυστέρησε την έναρξη λειτουργίας των Αυτοτελών Υπηρεσιών Εποπτείας, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανακοίνωσε τη σύσταση (άλλης μίας) Ανεξάρτητης Αρχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Συνολικά, η παρούσα κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη και ειδικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν επιδοθεί με τους νόμους 4623/2019, 4635/2019 και 4735/2020 σε ένα κρεσέντο μετατροπής των Δήμων σε κλειστά συστήματα οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων ώστε να προσομοιάζουν με Ανώνυμες Εταιρείες (βλ. Αναπτυξιακοί Οργανισμοί). Υπερεξουσίες στις Διοικήσεις και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Η Διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ σε συνέντευξη τύπου για το επίμαχο άρθρο 178 που περιλαμβανόταν στο νόμο 4635/2019 σημείωνε μεταξύ άλλων τα εξής: […] Αύξηση δημοτικών τελών προς όφελος εργολάβων, απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και υποβάθμιση κρίσιμων για την καθημερινότητα του πολίτη υπηρεσιών θα είναι οι συνέπειες τυχόν εφαρμογής της διάταξης. Η συγκεκριμένη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση δίνει το «πράσινο φως» σε δημάρχους να παραχωρούν -χωρίς αιτιολόγηση- σε ιδιώτες υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και συντήρησης πρασίνου. Με δεδομένη την υφιστάμενη κατάσταση στα δημοτικά συμβούλια, «η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε δημάρχους με μικρές πλειοψηφίες, 5-7 συμβούλων, να ιδιωτικοποιήσουν τρεις σημαντικές δημοτικές υπηρεσίες, χωρίς τεκμηρίωση[…].

 

Τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται, με χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Σύμφωνα με το από 24.06.2021 δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ», ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας αναθέτει έναντι 3,72 εκατ. ευρώ τον οδοφωτισμό σε ιδιώτες, εκμεταλλευόμενος μάλιστα την ισχνή πλειοψηφία που του παρέχουν οι παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις στην Οικονομική Επιτροπή, παραβλέποντας προκλητικά τόσο την πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας, που είναι τρεις φορές χαμηλότερου κόστους, όσο και την ευρύτατη αντίδραση του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου και της αντιπολίτευσης στην πρόταση της δημοτικής αρχής. Ήδη, το σωματείο εργαζομένων του δήμου και σύσσωμη η αντιπολίτευση μαζί με δημότες πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο, προκειμένου να μην ληφθεί απόφαση γι’ αυτή τη σκανδαλώδη σύμβαση. Θα πρέπει να επισημανθεί δε, ότι το έργο για την τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου LED είχε προταθεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου με επικεφαλής τον κ. Άρη Βασιλόπουλο, το 2018, στην τιμή των 1,5 εκατ. ευρώ με την προϋπόθεση διενέργειας διαγωνισμού. Η διοίκηση Βούρου προέβη σε πολυετή ανάληψη υποχρέωσης ποσού 3,72 εκ ευρώ. Η αντιπολίτευση και το σωματείο εργαζομένων, έθεσαν το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο έλαβε απόφαση για την μη υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Στον έλεγχο νομιμότητας που πραγματοποιήθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση κρίθηκε ότι η αρμοδιότητα για τους διαγωνισμούς έχει περάσει πλέον στις οικονομικές επιτροπές των δήμων και επομένως το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα για την εν λόγω απόφαση.

 

Επισημαίνεται ότι στις 22-3-21, ώρα 8:45 πμ, η Διοίκηση του Δήμου ανάρτησε στο διαδίκτυο έγγραφο με αρ. πρωτ: 5763/19-3-21 Α.Μ.:31/21 με τίτλο «ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ», ποσού 3.724.292,26€, δαπάνη που επιβαρύνει τον δήμο για τα επόμενα 9 χρόνια. Όμως μετά από λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 22-3-21, ώρα 20:24 η διοίκηση ακυρώνει αυτό το αίτημα, με την αιτιολογία ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ. Δυο μέρες μετά, στις 24-3-21, αναρτάται εκ νέου με τον ίδιο αρ. πρωτ: 5763/19-3-21 Α.Μ.:31/21 ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, με το κριτήριο ανάθεσης να έχει αλλάξει ώστε να δικαιολογεί την αυξημένη προαναφερόμενη δαπάνη με χρήση προσέγγισης κόστους-αποτελεσματικότητας με κοστολόγηση του κύκλου ζωής. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δε, η διοίκηση δεν προσκόμιζε, ως όφειλε, σε δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δύναμη Πολιτών», την αναλυτική μελέτη και όλα τα σχετικά έγγραφα, με βάση τα όποια συντάχθηκε η τεχνική έκθεση, τα οποία επίσημα είχε αιτηθεί να λάβει θέτοντας ακόμη μεγαλύτερους προβληματισμούς για την σκοπιμότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα όλης της διαδικασίας.

 

Από την προαναφερόμενη μελέτη γίνεται αντιληπτό ότι δεν έχουν επιλεχθεί και μάλιστα σε σχέση με το υπέρογκο ποσό που προβλέπεται, οι βέλτιστες σύγχρονες προδιαγραφές για την εξοικονόμηση πόρων, την ποιότητα φωτισμού, τη μείωση της φωτορύπανσης κλπ, αφήνοντας υπόνοιες για μια φωτογραφικού χαρακτήρα μελέτη, που πιθανόν οδηγεί σε συγκεκριμένο ανάδοχο και βυθίζοντας το δημόσιο συμφέρον σε βαθύ σκοτάδι. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι προδιαγραφές για τη θεωρητική ισχύ παραπέμπουν ευθέως σε συγκεκριμένη τεχνολογία παραγωγής, ενώ αντίστοιχη τάση λειτουργίας δεν υπάρχει στην Ελλάδα, η διάρκεια ζωής των φωτοδιόδων LED αντί να είναι 100.000 ώρες ορίζεται γενικώς ότι πρέπει να είναι >50.000 ώρες στο τέλος των οποίων η ισχύς φωτεινότητας αυτών δεν θα έχει υποβαθμιστεί πλέον του 20% κατά LM80 (ΦΕΚ 4607/13.12.2019), δεν υπάρχει σαφής διατύπωση για την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας περί εκπομπών ρύπων και οικολογικού σχεδιασμού στο φωτισμό, αποκλείει πιο σύγχρονες διατάξεις, ενώ δεν ζητούνται πλήθος αναγκαίων διαπιστεύσεων, τεστ αναφοράς και πιστοποιήσεων, που απαιτούνται για την σύγχρονη υλοποίηση ενός έργου αντίστοιχης δαπάνης που θα σέβεται τα χρήματα των δημοτών.

 

Επειδή, πρωτίστως, οι υπηρεσίες των δήμων δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν.

Επειδή δεν πρέπει ένα παράκεντρο σύστημα εξουσίας να υποκαταστήσει τους δημοκρατικά εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

Επειδή για κάθε έργο που αφορά την ποιότητα ζωής των πολίτων πρέπει να εφαρμόζονται οι όσο το δυνατόν βέλτιστες πρακτικές και να ορίζονται οι αντίστοιχες προδιαγραφές.

Επειδή στο άρθρο 18 του ν. 4412/2016 περί δημοσίων συμβάσεων, που τιτλοφορείται «Αρχές εφαρμοζόμενες στις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων», ρητώς περιλαμβάνεται και η αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, η οποία αναλύεται στις κάτωθι επιμέρους αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης: α) αρχή της οικονομικότητας (κόστος/όφελος), που προϋποθέτει ότι τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση των κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών πολιτικών πρέπει να διατίθενται έγκαιρα, στην ενδεδειγμένη ποιότητα και ποσότητα, με την ελάχιστη δημοσιονομική επιβάρυνση και με τη χρήση μόνο των αναγκαίων διοικητικών πόρων, β) αρχή της αποδοτικότητας (κόστος/πλεονέκτημα), που προϋποθέτει την τήρηση της βέλτιστης δυνατής σχέσης μεταξύ των χρησιμοποιούμενων μέσων και των επιτυγχανόμενων αποτελεσμάτων, δηλαδή, η διαχείριση είναι αποδοτική αν τα μέσα που έχουν ήδη επιλεγεί εφαρμόζονται με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο και γ) αρχή της αποτελεσματικότητας (κόστος/αποτελεσματικότητα), που ελέγχει την επίτευξη των συγκεκριμένων αντικειμενικών στόχων και των αποτελεσμάτων που έχουν εκ των προτέρων οριστεί.

Επειδή ο έλεγχος νομιμότητας των οικονομικών πράξεων των ΟΤΑ, στο πλαίσιο της διοικητικής εποπτείας, όταν πρόκειται για ανάθεση έργων, οφείλει να εξετάζει την τήρηση της νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις με απώτερο σκοπό την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

 

1. Έχει διενεργηθεί ο (υποχρεωτικός) έλεγχος νομιμότητας της συγκεκριμένης οικονομικής πράξης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης της αρχής της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 18 του ν. 4412/2016 και λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή του κριτηρίου κατακύρωσης (με δύο διαφορετικές αναρτήσεις), την κοστολόγηση του έργου, τις προδιαγραφές κλπ, καθώς και την πρόταση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου για το εν λόγω έργο και διαγωνισμό με πολύ μειωμένη δαπάνη;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι αρμόδιοι Υπουργοί και σε συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων, ώστε να τεθούν ως προαπαιτούμενα οι βέλτιστες προδιαγραφές (smart cities) για την εκπόνηση και υλοποίηση έργων που αφορούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και όσον αφορά τον φωτισμό των πόλεων;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να εξεταστεί από όλους τους αρμόδιους φορείς εάν στην προαναφερόμενη μελέτη για το έργο στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα υπάρχει κίνδυνος για «φωτογραφικού» χαρακτήρα διαδικασίες και προδιαγραφές;

4. Πως αξιολογούν επιστημονικά και τεχνολογικά οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ τις προδιαγραφές που ορίζει ο Δήμος στην εν λόγω μελέτη και το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης;

5. Γιατί ο Δήμος δεν προχωρά στην προμήθεια των φωτιστικών και τοποθέτηση από το προσωπικό του δήμου όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ηλεκτροφωτισμού έχουν προτείνει με κόστος 1,1 εκατ €;

6. Σε ποιους δήμους ανά την επικράτεια ιδιώτης μελετητής και τελικός ανάδοχος ταυτίζονται και πηγαίνουν ως «ζευγάρι «(πάρα πολύ χαμηλό κόστος μελέτης και υπερκοστολογημένη προμήθεια και εγκατάσταση) και πως τηρείται η αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Αβραμάκης Λευτέρης

Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)

Βαρδάκης Σωκράτης

Γκιόλας Γιάννης

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Ηγουμενίδης Νίκος

Κατρούγκαλος Γιώργος

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Πούλου Γιώτα

Σκουρολιάκος Πάνος

Σκούφα Μπέττυ

Σπίρτζης Χρήστος

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Φίλης Νίκος

Χαρίτσης Αλέξανδρος

Χρηστίδου Ραλλία

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Τρώνε τις σάρκες τους στο Βουρέικο- «Μπάχαλο» το δημοτικό συμβούλιο- Αποχώρησε ο Γεωργαμλής

 

Όλη η πόλη μαζί κι ο Βούρος χώρια...

 

Η ντροπή της πόλης

 

200: Όλη η Ελλάδα γιόρταζε κι ο Βούρος έκανε ομιλία... στα δέντρα!

 

Οι πραγματικοί εχθροί της ΑΕΚ

 

Διαχειριστική για το Άλσος: Τα τρία ολέθρια λάθη του Γιάννη Βούρου

 

Δυο ανακοινώσεις του δήμου επιβεβαιώνουν: Ο Βούρος περιφρονεί Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες

 

Αν είσαι δήμαρχος στο «Ζεφύρι», γράφεις τους νόμους εκεί που ξέρεις...

 

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα- «Κοιμάται» η διοίκηση Βούρου

 

«Έλα κρυφά, έλα λαθραία» είπε η διοίκηση Βούρου στην υπουργό Παιδείας

 

Ο ξένος με το ηθικό μειονέκτημα στην πόλη

 

Εικόνες μιας σκοτεινής πόλης σε παρακμή

 

Δημοτικά τέλη: Η ενωμένη αντιπολίτευση επέβαλε μεγαλύτερες μειώσεις στην ανίκανη διοίκηση Βούρου

 

Όλο το παρασκήνιο για το Άλσος, το Βούρο και την πόλη μας

 

Αντιπολίτευση: κάτω τα χέρια από το Άλσος κύριε Βούρο

 

Αχαχαχαχα είναι αλήθεια, Τασουλίνο;

 

Κωμωδία...

 

Παράτησε κι εσύ τον συνδυασμό σου. Μπορείς. Σε περιμένει θέση στη διοίκηση της τσόντας

 

Αδίστακτη ομολογία αντιδημάρχου: Επί Βούρου, ο δήμος κινδυνεύει με επιτήρηση

 

Εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και Νόμπελ Ειρήνης...

 

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που εξαφανίστηκε για να μην δώσει απαντήσεις

 

Πορτοσάλτε για Βούρο: Άχρηστος δήμος - Φταίει ο δήμαρχος- Να ψηφίζετε σοβαρούς - Τον κουδούναγε 

 

Γράψτε την άποψή σας

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (03/07/2021 09:43)

Παιδιά αρχίστε να γελάτε , κλαίγοντας .Αναφέρομαι σε όσους τους ''έσπρωξαν ''για να βγεί το ''Μέγα Φώς '' . Κάτι ''Τοπικούλες''φωνίτσες ,κάτι μεγαλοσχήμονες πολιτικοτοπικοί ''παραγοντάρες '' και πάει λέγοντας ,που κρέμασαν τους ''υγειώς σκεπτόμενους ''ΝΤΟΠΙΟΥΣ . Τώρα θέλω στην Βουλή να ακούσω όσους ερχόντουσαν εδώ και μας ''πουλούσαν '' το ''σπρώξιμο'' προς το ......... σημαίνει ''ΑΓΙΟ ΦΩΣ'' . Και κάτι τελευταίο .Στις επόμενες Δημοτικές εκλογές ,αυτοί που θα έχονται να μας μορφώσουν πολιτικά θα πρέπει να έχουν ειδικά ''διαπιστευτήρια '' . Γιατί αυτήν την φορά δεν θα ''μασήσει η κατσίκα ταραμά''.ΚΑΤΑΛΑΒΕΡΔΟΥΓΚΩΣ η αλλέως ΓΚΕΓΚΕ Η ΝΟΚΟΥ ΓΚΕΓΚΕ ? Άντε γειά !!!!!

Ανώνυμος (03/07/2021 15:25)

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (03/07/2021 09:43) Μιλάς με γρίφους γέροντα.

Ενας δημοτης (11/07/2021 00:21)

Για να φτανει αυτο το θεμα να συζητηθει στη βουλη και να ξεφευγει απο τα τοπικα σημαινει οτι ειναι σοβαρο.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»

Θεία Φώτιση και φέτος στην πόλη μας, ευτυχώς χωρίς τον καλικάντζαρο!

Τη Δευτέρα η πίτα των Μικρασιατών

Τσιφλίκι της έχει κάνει τον δήμο η παρεούλα του τουρίστα Βούρου

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από το 2ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας

Βόμβες Γεωργαμλή: «Για όλα αυτά έφυγα μακριά από τον Βούρο»- Ολόκληρη η συγκλονιστική επιστολή του

Χάλκινο μετάλλιο για τον Φιλαδελφειώτη Κοντοειδή

Το 2ο Δημοτικό Φιλαδελφειας, μάς καλεί...

Το τίποτα θέλει να καταδικάσει άλλα 4 χρόνια την πόλη στο τίποτα!

Τέλος κι ο Γεωργαμλής- Φιλοφρονήσεις με Βούρο αλλά... αντίπαλοι στις εκλογές! Θα μας τρελάνουν!

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη

Παρέμβαση Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών στο 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας και η γνώμη της "Α"

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τσιφλίκι της έχει κάνει τον δήμο η παρεούλα του τουρίστα Βούρου
Xρήστης: Β.ν
Σήμερα 27.01.2023 οι υπάλληλοι του Βούρου δεν μπορούσαν να βγουν στην βροχή να καπνίσουν και έκαναν το τσιγαρακι τους μπροστά από το ταμείο!...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Ωιμέ !
@ Μαριγουλα-Μαριγω. (25/01/2023 17:53) Σιιιιιιιίγουρα!!! Όπως σε βλέπω και με βλέπεις! Αν το ζήσουμε κι αυτό θα ζητήσω πολιτικό άσυλο στη Β...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: Απλώς παρατηρητής
KOYMMOYNI Έγραψες ένα σχόλιο οχτώ γραμμών εκ των οποίων οι έξι είναι αυτούσιο το δικό μου σχόλιο, η μία το ψευδώνυμό μου και έγραψες και μία...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: Ανωνυμος
Το τι βλακεία έχει γραφεί στα σοσιαλ μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας ,δεν λέγεται! Πολιτικές αναλύσεις του τύπου " δεν είναι λογικές οι ...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Ανώνυμος
@Πολυ αργά για δάκρυα 21.34 Εγώ δεν είπα ότι η " αριστερά" στην Φιλαδέλφεια διέπρεψε! Αναρωτιέμαι πως ο αρθρογράφος βαφτίζει την παράταξη "α...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: Ανώνυμος*
"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" Κάπου το έχεις χάσει! Που να φανταστείς και εσύ ότι το αντίγραφο της Ρόζας Λούξεμπουργκ θα συμμαχουσε με έναν δεξιό! Επειδή ξεχν...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Μαριγουλα-Μαριγω.
Οι πολίτες της πόλης κρίνουν την παρούσα Διοίκηση ,συγκρίνουν τους άλλους σχηματισμούς και εκλέγουν την Νέα Διοίκηση. Εκφράζοντας την π...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ
Δεν θα κατέβει λέει ο Κώστας Τ. Το έγραψε ο εξαπτέρυγος. Άρα εκτός από διορισμό πήρε και εκλογή. Θα σπρώξει κόσμο ο Χάρης. Και μπορεί και ξέ...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: LiberAL-L
Ζούμε μεγάλες στιγμές εισοδισμού. Ο εισοδισμός είναι μια "παλιά μου τέχνη κόσκινο" της πασοκοτροτσκιστικής "αριστεράς", που συνήθως εκθέτει ...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: ΜΑΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ
Ω Εορτή των Εορτών… Ω ευτυχής ημέρα! Ω! τώρα πρέπει ο καθείς του Αστεως πολίτης να βάλει στο μπαλκόνι του μπλέ-κόκκινη παντιέρα με μια χρυσή...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: @ 22-01-2023 14:57
Είναι δυνατόν να τους πει λαθρομετανάστες; Πώς θα είχε τα μούτρα μετά να εμφανιστεί στην Καυτατζόγλου;...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ @Ανώνυμοs (22/01/2023 14:57) (24/01/2023 03:24) Δεν τα λες καλά. Σε δημοτικό συμβούλιο έχει πει ότι δεχόμαστε εισβολή... Για τα χρέη του β...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Απλώς παρατηρητής (24/01/2023 02:58) Είναι 02:58μ και γράφετε: "Θέλουμε ένα δημοτικό σχήμα που να ξέρει και τη πόλη και την αυτοδιοίκηση ή...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Μαριγουλα
Αν υπήρχε δυνατότητα θα ανέβαζα το τραγούδι του Πανταζή.ΤΑΡΑΧΗ....

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: @Ανώνυμοs (22/01/2023 14:57)
Σίγουρα βρίσκεται αριστερότερα του Βούρου, αν το πάμε με τέτοιους όρους. Δεν έχει πει ποτέ ο Τομπούλογλου τη λέξη "λαθρομετανάστες". Ο ΒΟύρο...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©