Παρασκευή 09.06.2023,  

Σερετάκης- Γούλας για την επίσκεψη Κεραμέως και τα σχολεία της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 15/01/2021 στην κατηγορία Η πόλη  |  5 σχόλια

Από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης Νίκο Σερετάκη και Αλέκο Γούλα, λάβαμε τις παρακάτω δυο ανακοινώσεις.

 

Η ανακοίνωση Σερετάκη

 

Η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως και ο Δήμαρχος κ Βούρος γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου. Είναι άλλωστε συνυπεύθυνοι για το γεγονός ότι επί τόσους μήνες δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό  στα σχολεία  τα οποία ανοίγουν με όλα τα προβλήματα που είχαν όταν έκλεισαν, και μάλιστα υπό χειρότερες επιδημιολογικές συνθήκες σήμερα.

 

Τα όσα ανέφεραν στην κ Υπουργό οι εκπρόσωποι του συλλόγου και της ένωσης γονέων, οι οποίοι αποσιωπήθηκαν από τα ΜΜΕ, είναι η φωνή της απλής λογικής, τα πάγια αιτήματα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών που επιμένει να μην ικανοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ: άμεσα μέτρα για μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ.

 

Είναι  τουλάχιστον απαράδεκτη η αποστροφή της ΓΓ του Υπουργείου κ Γκιόκα ότι καλά κάνουν και ανησυχούν οι γονείς γιατί έτσι θα τηρούνται τα μέτρα, όταν στο διπλανό 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας λειτουργούν δύο 25άρια τμήματα τη στιγμή που υπάρχει καινούργια αίθουσα που παραμένει αχρησιμοποίητη λόγω έλλειψης νηπιαγωγού που δεν προσλαμβάνει το υπουργείο. 

 

Χαρακτηριστική είναι και η αφωνία της πολυπληθούς συνοδείας της Δημοτικής Αρχής που κατά τα άλλα ξέρει  να συνωστίζεται για τους φακούς της δημοσιότητας, χωρίς να νοιάζεται για τα μέτρα ασφαλείας.

 

Η προσπάθεια λοιπόν να αξιοποιήσουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας ως ντεκόρ για το ξέπλυμα των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης  τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. 

 

Η ανακοίνωση Γούλα

 

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, κι έτσι το κλείσε – άνοιξε των σχολείων συνεχίζεται χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει κάτι. Αυτή τη φορά μάλιστα το άνοιγμα συνοδεύτηκε με την επίσκεψη της Υπουργού κ. Κεραμέως στο 2ο  Δημοτικό σχολείο Νέας Χαλκηδόνας. Σε μια επικοινωνιακού τύπου επίσκεψη, ντυμένη με τη στολή του λαϊκισμού, όχι για να ακουστούν απόψεις και ανησυχίες γονέων  και εκπαιδευτικών, αλλά για να δείξει η τηλεόραση, πως όλα βαίνουν καλώς. Η Υπουργός μίλησε  για επιπλέον μέτρα προστασίας υπό τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών, όπως σχολαστικός αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σίγουρα ο  αερισμός των τάξεων είναι απαραίτητο μέτρο προστασίας, πάντα ήταν. Είναι όμως το αυτονόητο. Γινόταν  και χωρίς υποδείξεις.  Και σίγουρα θα πρέπει να είναι τακτικός, οργανωμένος και ελεγχόμενος. Δεν μπορεί όμως να αποτελεί το βασικό μέσο αντιμετώπισης μιας πρωτόγνωρης πανδημίας. Το πρόβλημα στην αντιμετώπισή της δεν είναι τα ανοικτά παράθυρα, αλλά τα κλειστά μυαλά!    Όσο για την  κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο, αναφορές γονέων  λένε ότι για λειτουργικούς λόγους δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Στην ουσία το σχέδιο της Υπουργού  για το άνοιγμα των σχολείων είναι και πάλι ανύπαρκτο. Μια επίσκεψη της Υπουργού σε σχολεία της χειμερινής  Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδα θα την πείσει για τις ευεργετικές συνέπειες του αερισμού των αιθουσών με θερμοκρασίες υπό το μηδέν! Δεν χρειάζεται να αναφέρω όσα δεν έγιναν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα έχει διατυπώσει και διεκδικήσει ματαίως ήδη από τον περασμένο Μάιο  όλη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Στην πολιτική όμως κάποια πράγματα έχουν μεγαλύτερο βάθος από το ορατό. Η κ. Κεραμέως ξεκινάει ουσιαστικά την εφαρμογή των προτάσεων  της λεγόμενης Επιτροπής Πισσαρίδη που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, προτάσεις που αποτελούν  πραγματικό εφιάλτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.), την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται ανάμεσα σε άλλα  «μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στους Δήμους  που ανάμεσα σε άλλα θα είναι και  η διαχείριση του κύριου και βοηθητικού προσωπικού των σχολικών μονάδων». Προτάσεις, οι οποίες εν συνόλω σηματοδοτούν μια μεταρρύθμιση εκ βάθρων στην  εκπαίδευση,  προδιαγράφουν ένα ολότελα νέο τοπίο στην Τ.Α., γεγονός που θα κάνει μελλοντικούς Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους διαχειριστές δυσάρεστων καταστάσεων. Ως εκ τούτου οφείλουν όλοι  να επαγρυπνούν, να διεκδικούν, να ελέγχουν και όχι να χειροκροτούν την κάθε εξουσία!

Και  θα γίνω πιο συγκεκριμένος:

1.         Για άλλη μια φορά μειώνεται  η ετήσια επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Ποιος θα καλύψει τη διαφορά; Φυσικά οι Δήμοι, με έκτακτες επιχορηγήσεις, αν και στο βαθμό που μπορούν.   

2.         Τι θα  γίνει όμως αν πραγματοποιηθεί η  προτεινόμενη μεταβίβαση της εποπτείας του εκπαιδευτικού προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση; (που κατά τη γνώμη μου δεν έχει ούτε τους πόρους ούτε την τεχνογνωσία για ένα τέτοιο τεράστιο εγχείρημα). Προφανώς εδραίωση των μηχανισμών ρουσφετιού, κίνδυνος για τη στελέχωση των σχολείων  και  αδυναμία καταβολής των μισθών των εκπαιδευτικών. Το χειρότερο όμως είναι ότι θα απαξιωθεί   το δημόσιο σχολείο και θα αντικατασταθεί  με ιδιωτικά, ή ημι-ιδιωτικά σχολεία των δήμων, των ΜΚΟ  ή επιχειρηματικών ομίλων.

3.            Ποιους ευνοεί ο  νόμος που ψηφίστηκε εν μια νυκτί και εν κρυπτώ  για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων των κολλεγίων και επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων τους με τα πανεπιστημιακά πτυχία;  Το ΤΕΕ, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Πολυτεχνείο, η Σύνοδος Πρυτάνεων και επιστημονικοί φορείς εξέδωσαν  ανακοίνωση καταδίκης της απόφασης Κεραμέως. Οι μαθητές της φετινής Γ΄   Λυκείου δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή πολλά για τον αριθμό εισακτέων και τον  τρόπο  εισαγωγής τους στα ΑΕΙ, γνωρίζουν όμως πως  τα κολλέγια τους περιμένουν, με το αζημίωτο βέβαια!

 

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα.  Είναι φανερό πως δεν υπάρχει πρόθεση και διάθεση να υποστηριχθεί  το  δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Η κριτική σκέψη των πολιτών είναι το ζητούμενο. Και όσο αυτή θα διαμορφώνεται  σχεδόν αποκλειστικά από τα social media και τα επικοινωνιακά τους παιγνίδια , ένα φάντασμα θα πλανιέται  από πάνω μας. Το φάντασμα της πιο βαθιάς καθυπόταξης μέσα από την άγνοια. Ακριβώς την εποχή της πιο μεγάλης παραγωγής γνώσης.

 

"Η Αλήθεια" παρατηρεί:

 

Χρειάζεται να κάνουμε δυο απλές παρατηρήσεις.

 

Στη μεν ανακοίνωση Σερετάκη, ανακριβώς αναφέρεται ότι οι αντιδράσεις φορέων αποσιωπήθηκαν από τα ΜΜΕ, όταν ο ίδιος εξέδωσε την ανακοίνωση λίγο μετά τη λήξη της επίσκεψης Κεραμέως. Αντίθετα "Η Αλήθεια" φιλοξένησε ολόκληρες τις ανακοινώσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων όσο και του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννη Ζαχαριάδη. Θεωρούμε ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης οφείλει να δίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα στα Μέσα Ενημέρωσης ώστε να προκύπτει όντως εάν αναρτούν ή όχι τις σχετικές ανακοινώσεις. Επίσης τα Μέσα Ενημέρωσης ΔΕΝ είναι υποχρεωμένα να αναρτούν ΟΛΕΣ τις ανακοινώσεις, αλλά μόνο εκείνες που αυτά αξιολογούν ως ενδιαφέρουσες. Αυτά, για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας.

 

Ως προς την ανακοίνωση Γούλα, εντύπωση κάνει η πλήρης απουσία ακόμα και της παραμικρής αναφοράς στη δημοτική Αρχή που παρέστη ως... μπιμπελό και φωτογραφήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Καλώς παρέστη; Κακώς παρέστη; Έχει ευθύνες για την κατάσταση των σχολείων; Δεν έχει; Ως Ένωση Γονέων εξέδωσε μια ανακοίνωση. Στην παρούσα, ατομική του ανακοίνωση, όντας δημοτικός σύμβουλος, δεν έπρεπε να πει και κάτι για τη διοίκηση του δήμου; Δεν είπε τίποτα και έτσι, μας θύμισε ότι δεν ψήφισε και την πρόταση της ενωμένης αντιπολίτευσης για εναλλακτικό προϋπολογισμό ο οποίος προέβλεπε πολύ περισσότερα κονδύλια για διαστηριότητες που έχουν σχέση με την Παιδεία. Στην παραπάνω ανακοίνωσή του, όμως ,ζητάει περισσότερα κονδύλια για την Παιδεία. Γιατί τότε δεν ξεκίνησε με το να ψηφίσει την πρόταση της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό; Με την ψήφο του κ. Γούλα θα περνούσε! Με τις απορίες θα μείνουμε αγαπητέ κ. Γούλα...

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

 

«Έλα κρυφά, έλα λαθραία» είπε η διοίκηση Βούρου στην υπουργό Παιδείας

 

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα- «Κοιμάται» η διοίκηση Βούρου

 

Ο ξένος με το ηθικό μειονέκτημα στην πόλη

 

Εικόνες μιας σκοτεινής πόλης σε παρακμή

 

Δημοτικά τέλη: Η ενωμένη αντιπολίτευση επέβαλε μεγαλύτερες μειώσεις στην ανίκανη διοίκηση Βούρου

 

Όλο το παρασκήνιο για το Άλσος, το Βούρο και την πόλη μας

 

Αντιπολίτευση: κάτω τα χέρια από το Άλσος κύριε Βούρο

 

Αχαχαχαχα είναι αλήθεια, Τασουλίνο;

 

Κωμωδία...

 

Διοίκηση για γέλια: Άρχισαν τεστ covid19 στα σχολεία τη μέρα που τα σχολεία... έκλεισαν!

 

Παράτησε κι εσύ τον συνδυασμό σου. Μπορείς. Σε περιμένει θέση στη διοίκηση της τσόντας

 

Να ανέβει ΑΜΕΣΩΣ το κατεβασμένο video της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

 

Αδίστακτη ομολογία αντιδημάρχου: Επί Βούρου, ο δήμος κινδυνεύει με επιτήρηση

 

Εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και Νόμπελ Ειρήνης...

 

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που εξαφανίστηκε για να μην δώσει απαντήσεις

 

Πορτοσάλτε για Βούρο: Άχρηστος δήμος - Φταίει ο δήμαρχος- Να ψηφίζετε σοβαρούς - Τον κουδούναγε

Γράψτε την άποψή σας

Ισαποστάκηδες όλου του κόσμου ενωθείτε ! (18/01/2021 10:19)

Ο Γούλας απέφυγε να γράψει και κάτι για τη δημοτική αρχή-ντεκόρ στα πλάνα της Κεραμέως ή μου φάνηκε;

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (19/01/2021 13:02)

Ποιος; Ο Γούλας; αχαχααχααχαχααχααχααχααχαα
Εντάξει, γέλασα και σήμερα

Ανωνυμος (22/01/2021 01:52)

Ο κ Γούλας δεν περιμένει τίποτα προσωπικό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!
Δεν βλέπει τίποτα άσχημο στον δήμο!.
Δεν κατήγγειλε ποτέ ενέργειες συμπεριφορές και αποφάσεις των μελών του Δ.Σ.
Και λέει ο κακοπιστος!
Μήπως περιμένει ;
Ενάμιση χρόνο προκαλείται από ανώνυμους και επώνυμους αναγνώστες αλλά αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι την ευθεία αντιπαράθεση!

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (22/01/2021 14:48)

Απάντηση στην κατακλείδα του σχολίου της Αλήθειας:
Ο κος Γούλας δεν μπαίνει σε κουτάκια, σε καλούπια, δεν περιχαρακώνεται.
Είναι μια προσωπικότητα που ξεπερνά τις πολιτικές διαφορές και αγωνίζεται για την ενότητα (γενικώς).
Οπότε δεν είναι στις προθέσεις του να συγκρουστεί με την δημοτική αρχή. Σημασία έχει η ενότητα για το κοινό καλό.
Το πολιτικό του βάρος και εκτόπισμα ξεπερνά τα σύνορα της παράταξής του. Ο ίδιος είναι μια πολιτική αγκαλιά που ενώνει. Μαζί με την κα Παπαλουκά, και τον έτερο ανεξάρτητο Ουστ-αμπ-ασίδη.
Για όσους πίστευαν ότι το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε πιάσει πάτο, έρχεται το παρόν δημοτικό συμβούλιο να επιβεβαιώσει το αστικό πολιτικό βαρέλι δεν έχει πάτο.

Marcus (22/01/2021 21:37)

"Στην παραπάνω ανακοίνωσή του, όμως ,ζητάει περισσότερα κονδύλια για την Παιδεία. Γιατί τότε δεν ξεκίνησε με το να ψηφίσει την πρόταση της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό; Με την ψήφο του κ. Γούλα θα περνούσε"

Η απάντηση είναι απλή κύριε Σεϊτανίδη: Γιατί ο κύριος Γούλας ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ κανονικά! Αποδεικνύεται θρασύτατος τελικά....

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ο Τομπούλογλου ανακοινώνει 61 υποψηφίους κι επισκέπτεται τον Άτταλο του Τζέλη

Διήμερο εκδηλώσεων της Σύγχρονης Πόλης για την Ημέρα Περιβάλλοντος (video)

Περίπατος της Συμπαράταξης στον Ποδονίφτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σάρωσε τα βραβεία στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Η Κοινωνίας Βήμα για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου

Η Δύναμη Πολιτών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το Ξανά Μαζί, στη Συμπαράταξη

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023: Ξενάγηση- περίπατος στην κοίτη του Ποδονίφτη με τη Συμπαράταξη

Με τη Συμπαράταξη και η Γωγώ Φάκου -Θεοδωράκη

Ο μαθητικός Όμιλος του 3ου Γυμνασίου Φιλαδέλφειας «Οι δαίμονες του Τυπογραφείου» στο Ε–Twinning

Μητρόπολη: Με λαμπρότητα έγιναν τα θυρανοίξια του ναού στην ΑγιαΣοφιά

Η Συμπαράταξη ζητάει εξηγήσεις για τις σχολικές μονάδες

Στο πλευρό του Χάρη Τομπούλογλου και ο Γιάννης Πρατσής

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: YoUrNiGhTmArE
@Μαριγουλα (06/06/2023 20:05) σιγά μη πάρει και το Τσάμπιονσ Λιγκ....

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Ανώνυμος
@Γιαννα (07/06/2023 15:32) το 'χει γραψει κι ο Θηραμενης σε παρεμφερές με το δικό σου σχόλιο. Θα είχε φωτογραφηθεί και με τη Γάτα Ιμαλαΐων ...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΒΑΣΩ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ. Όμιλος φίλων για την ανασύσταση του παλιού, ορθόδοξου και του αληθινού ΠΑΣΟΚ...

Περίπατος της Συμπαράταξης στον Ποδονίφτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
"εχύθησαν ποτάμια αίματος", για να συνεργάζεται το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" του υιου και της νύφης με τον Χάρη Τομπούλογλου. Πάντως, παιδιά, μην...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Γιαννα
Μην ξεχάσουμε και την φωτογράφηση του Γατσουλη με τον σκύλο του Κυριάκου....

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Αnwnymos
Ο Γατσούλης είναι ΝΔ και δεν το κρύβει. Ο Τομπούλογλου ΝΔ απο τοτε που φόραγε κοντά παντελονακια. Στη διοίκηση του πασόκου υπάρχουν πρωτοκλα...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Ξαναζεσταμένη σούπα
@18:02 Να ανακοινωθεί ο Παντελής; Μα είναι του Παντελή η παράταξη. Ο Παντελής είναι επί της ουσίας ο επικεφαλής. Αυτός θα δημαρχεύει σε περί...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Ανώνυμος
@Ανωνυμος (04/06/2023 01:52) Τυχαίος ο Γατσούλης. ΚΑΙ που 'σαι παιδί. Χθες ο πρωθυπουργός με το Γατσούλη έβγαλε φωτογραφίες στη Νέα Ιωνία...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Η Σωτηρία της Ψυχής
@Giannisnf ενώ αυτός που είναι τώρα αντιδήμαρχος πρασίνου το κατέχει το άθλημα!!!!! Γελάνε και οι πέτρες!!!!...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: @ 05/06/2023 14:17
Δεν τη διεμβολίζει ο Κόκος. Τη διαλύει ο Ανεμογιάννης. Από ανικανότητα; Με σκοπιμότητα; Πάντως τη διαλύει....

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Μαριγουλα
Σιγα-Σιγα στηνει δυνατή ομαδα ο Λυσανδρος ,αν εχει και την βοηθεια του μεγαλου κτυπάει πρωτιά....

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Που ηταν χαμένη;
Καιρό είχαμε να τη δούμε τη Βασούλα. Περιμένω τη μέρα που θα ανακοινωθεί και ο Παντελής! Με το Νίκο Ανδρουλάκη μπροστά πάμε να χτίσουμε την ...

Αρχές και Άξονες παρέμβασης της Σύγχρονης Πόλης
Xρήστης: Giannisnf
Ο κλασσικός ΚΚΕς. Ε όχι και δεύτερη Κυριακή. Πότε στο 0,5;...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Giannisnf
Πάνε όπου μπορούνε να πάρουν μερικά λεφτά. Η κ. Αγαγιώτου ως γεοπόνος τι θα κάνει στο δήμο; Θα πάει να φυτεύει θάμνους 4 χρόνια. Ο παλαίμαχ...

Με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή συμπορεύεται η Βάσω Αγαγιώτου
Xρήστης: Όπισθεν ολοταχώς.
Είχε δεν είχε πάλι με Γρετζελιά η ΒασΩ αφού ψηφιζεις Γεωργαμλή και παίρνεις Παντελή....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©