Μετωπική σύγκρουση διοίκησης - αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό

Δημοσιεύτηκε στις 23/12/2020 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  9 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίσσεται η αντιπαράθεση της ενωμένης αντιπολίτευσης και της "διοίκησης της τσόντας", δηλ της διοίκησης Βούρου με τους αποστάτες από άλλες παρατάξεις που τη σιγοντάρουν έναντι ανταλλαγμάτων (θέσεις στη διοίκηση), με νέο πεδίο τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. 

 

Η ενωμένη αντιπολίτευση κατέθεσε εναλλακτικό προϋπολογισμό με αυξημένες δαπάνες κυρίως στην Παιδεία, το Περιβάλλον και τους αθλητικούς χώρους.

 

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει ο προϋπολογισμός της αντιπολίτευσης και ποιοι τον υπογράφουν

 

Κατατέθηκε σήμερα από 14 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης σχέδιο εναλλακτικού προϋπολογισμού του Δήμου για το 2021, προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Το σχέδιό μας, σε αντίθεση με το προτεινόμενο σχέδιο προϋπολογισμού της διοίκησης Βούρου, περιλαμβάνει:

 

αγορά καινούριων ταμπλετών (tablets) αξίας 100.000 ευρώ και δωρεάν χορήγησή τους στο μαθητικό πληθυσμό της πόλης

 

δαπάνες  50.000 ευρώ για τη διενέργεια προσεισμικού ελέγχου σχολικών και δημοτικών κτιρίων της πόλης

 

αύξηση της έκτακτης επιχορήγησης στα σχολεία κατά 25.000 ευρώ

 

παροχή διατακτικών επιταγών σε απόρους για την αγορά τροφίμων, αξίας 10.000 ευρώ

 

αγορά 2 νέων σχολικών λεωφορείων για τη μεταφορά νηπίων από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου

 

ανακατασκευή του αύλειου χώρου στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

 

διπλασιασμό της επιχορήγησης στα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της πόλης στις 40.000

 

Εργασίες βελτίωσης-ανακατασκευής αθλητικών χώρων της πόλης αξίας 150.000 ευρώ (ανοιχτό γήπεδο Ιωνικού, γήπεδο και αποδυτήρια Χαλκηδονικού, μπάσκετ «Γιώργος Παυλάκης», γήπεδο «Αττάλου», ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Δωδεκανήσου, ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Α. Παπάγου και Β. Αλεξάνδρου, ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην Κηφισού

 

Πρόσληψη εργατών πρασίνου δαπάνης 100.000 ευρώ, διάθεση 20.000 ευρώ για την αγορά δέντρων, ώστε να μπορεί ο Δήμος να συντηρεί και να αναβαθμίσει το πράσινο της πόλης μας

 

Αύξηση της δαπάνης για προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) κατά 19.000 ευρώ, ώστε να καλύπτεται όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου μας.

 

Ο προϋπολογισμός που προτείνουμε συντάχθηκε, έχοντας ως έμφαση της ανάγκες της παιδείας, του αθλητισμού, της κοινωνικής πολιτικής και του περιβάλλοντος. Τα χρήματα που προτείνουμε εξοικονομήθηκαν από περικοπή συνεργατών του Δημάρχου άνευ πτυχίου, από απευθείας αναθέσεις σε συμβουλευτικές υπηρεσίες για εργασίες που μπορούν να γίνουν από το Δήμο, καθώς και από την περικοπή της τοποθέτησης ενός δαπανηρού και αμφίβολης ποιότητας αθλητικού χώρου τύπου «μπαλόνι» στην οδό Δωδεκανήσου. Σε αντίθεση με τον προϋπολογισμό που προτείνει η δημοτική αρχή Βούρου, είναι ένας προϋπολογισμός με σαφές κοινωνικό πρόσημο, καταρτισμένος με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

 

23/12/2020

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 

Ουσταμπασίδης Ιωάννης

Βασιλόπουλος Αριστείδης (επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Δύναμη πολιτών»)

Ανανιάδης Νικόλαος

Ανεμογιάννης Γεώργιος

Εμμανουήλ Δανάη

Καλαμπόκης Ιωάννης

Ντάτσης Κωνσταντίνος

Γρετζελιάς Παντελής (επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Μαζί ξανά»)

Αναγνώστου Γεώργιος

Γρετζελιάς Χρήστος

Λαζαρίδης Πέτρος

Τομπούλογλου Χαράλαμπος (επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Η πόλη της καρδιάς μας»)

Τομπούλογλου Κωνσταντίνος

Αθανασόπουλος Παναγιώτης

 

Προσπάθεια της διοίκησης να βρει τυπικά κωλύματα- Πώς αντέδρασε η αντιπολίτευση

 

Με αστειότητες του τύπου "έχετε βάλει το θέμα των υλικών για συντήρηση αθλητικών χώρων σε λάθος κωδικό", ή "οι κωδικοί για τους εργαστηριακούς εέλγχους δεν βρίσκονται στη σωστή θέση" η οικονομική υπηρεσία του δήμου προσπάθησε να βγάει "εκτός μάχης" τον προϋπολογισμό της αντιπολίτευσης. Ωστόσο η ενωμένη αντιπολίτευση δείχνει να έχει ισχυρά ανακλαστικά και αμέσως έβαλε τα επιίμεχα κομμάτια στα αντίστοιχα σημεία του προϋπολογισμού, ώστε να μην υπάρχουν οι δικαιολογίες της υπηρεσίας. 

 

Η θέση της αντιπολίτευσης μετά τις τέσσερις παρατηρήσεις της οικονομικής υπηρεσίας είναι η εξής

 

1. Η παρατήρηση για τον ειδικό συνεργάτητου δημάρχου είναι όχι μόνο εκτός του πλαισίου δικαιοδοσίας της διευθύντριας οικονομικών, αλλά και γελοία, αφού ο ειδικός συνεργάτης δεν είναι ούτε υπάλληλος αορίστου χρόνου, ούτε μόνιμος και η συνέχιση της εργασίας του εναπόκειται αποκλειστικά στη βούληση ή μη του δημοτικού συμβουλίου να ψηφίσει τους κωδικούς για τη δαπάνη του, καθώς και σε απόφαση του δημάρχου.

 

2. Το σημείο αυτό είναι σωστό, αφού έτσι όπως έχει περιγραφεί ο κωδικός της ανακατασκευής των γηπέδων, παραπέμπει σε τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί και δεν μπορεί να αλλάξει. Ο σωστός κωδικός που θα μπει στη θέση του είναι «Προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για τη συντήρηση των αθλητικών χώρων», ενώ ο κωδικός για την ανακατασκευή του αύλειου χώρου θα αφαιρεθεί εντελώς.

 

3. Η παρατήρηση είναι εντελώς προσχηματική αφού το μοναδικό θέμα που βάζει είναι ότι οι κωδικοί για τους εργαστηριακούς ελέγχους των κτιρίων (προσεισμικός έλεγχος) δεν βρίσκονται στη σωστή θέση στο σχέδιο προϋπολογισμού!!! Είναι όμως υποχρεωμένοι από την κείμενη νομοθεσία περί σύνταξης του προϋπολογισμού και εναλλακτικών προτάσεων να μας πουν σε ποιο ακριβώς σημείο του προϋπολογισμού πρέπει να ενταχθούν αυτοί οι κωδικοί., εφόσον στο ίδιο το έγγραφο αναγνωρίζεται ότι είναι δαπάνες που ορθώς δεν εντάσσονται στο τεχνικό πρόγραμμα.

 

4.  Η παρατήρηση για τα τάμπλετς είναι φαιδρή. Η ίδια η διοίκηση έχει αγοράσει μεταχειρισμένα τάμπλετς για τους μαθητές και αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά τώρα είναι παράνομη η χρηματοδότηση σχολικών αναγκών από το Δήμο…

 

Αναμένεται σφοδρή σύγκρουση στο δημοτικό συμβούλιο- Όλα τα βλέμματα σε Παπαλουκά- Γούλα που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα

 

Μετά τις σημερινές εξελίξεις η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπεται θυελλώδης. Η διοίκηση μετράει 10 δημοτικούς συμβούλου κι έχει α΄λλους 4 με τις προσθήκες (κοινώς "τσόντες").

 

Σύνολο 14.

 

Από την άλλη η εναλλακτική πρόταση του προϋπολογισμού της ενωμένης αντιπολίτευσης υπογράφεται επίσης από 14 δημοτικούς συμβούλους.

 

Σύνολο 28.

 

Οι 3 της Λαϊκής Συσπείρωσης προφανώς δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανέναν από τους δυο προϋπολογισμούς (παρά το ότι αυτός της αντιπολίτευσης έχει ενσωματώσει πολλά αιτήματα της Λ.Σ, εκείνη εμμένει στην καταψήφισή του!).

 

Σύνολο ως τώρα, 31.

 

Μένουν λοιπόν δυο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, η Ευτυχία Παπαλουκά και ο Αλέκος Γούλας, οι οποίοι αν και τους το ζητήθηκε, αρνήθηκαν να προσυπογράψουν τον προϋπολογισμό της αντιπολίτευσης.

 

Πάντως, εάν οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι αρνηθούν να ψηφίσουν την πρόταση της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να εξηγήσουν πώς γίνεται μια πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας κι ένας νυν πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της πόλης, αρνούνται να ψηφίσουν ένα προϋπολογισμό με τόσο αυξημένα κονδύλια για την Παιδεία. Ίδωμεν...

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Δημοτικά τέλη: Η ενωμένη αντιπολίτευση επέβαλε μεγαλύτερες μειώσεις στην ανίκανη διοίκηση Βούρου

 

Όλο το παρασκήνιο για το Άλσος, το Βούρο και την πόλη μας

 

Αντιπολίτευση: κάτω τα χέρια από το Άλσος κύριε Βούρο

 

Κωμωδία...

 

Διοίκηση για γέλια: Άρχισαν τεστ covid19 στα σχολεία τη μέρα που τα σχολεία... έκλεισαν!

 

Παράτησε κι εσύ τον συνδυασμό σου. Μπορείς. Σε περιμένει θέση στη διοίκηση της τσόντας

 

Να ανέβει ΑΜΕΣΩΣ το κατεβασμένο video της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

 

Αδίστακτη ομολογία αντιδημάρχου: Επί Βούρου, ο δήμος κινδυνεύει με επιτήρηση

 

Εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και Νόμπελ Ειρήνης...

 

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που εξαφανίστηκε για να μην δώσει απαντήσεις

 

Πορτοσάλτε για Βούρο: Άχρηστος δήμος - Φταίει ο δήμαρχος- Να ψηφίζετε σοβαρούς - Τον κουδούναγε

Γράψτε την άποψή σας

Ανώνυμος (24/12/2020 09:19)

Αυτό με την "ένωση" Βασιλόπουλου-Γρετζελιά-Τομπούλογλου μπρρρρ .... να το κοιτάξουμε μην είναι κολλητικό κι έχουμε κι άλλες τερατογεννέσεις μελλοντικά. Μη χειρότερα ....

Ανώνυμος (28/12/2020 11:34)

@09:19 Πολύ γρήγορα και σε πολύ μικρή ηλικία διάλεξε ο Βασιλόπουλος να γίνει μέρος του δημοτικου κατεστημένου. Αυτό το κολιτιλικι με τους γρετζελοτόμπυδες θα το βρει μπροστά του στις εκλογές.

Ανωνυμος (28/12/2020 19:50)

@11.34
Το κολητιλικι των ΠΑσοκων με τους ακροδεξιούς δεν σε προβλημάτισε;
Στο κάτω κάτω της γραφής εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση όλοι οι υπόλοιποι παίζουν μπάλα στο ίδιο γήπεδο!

Υπαρξιακό ερώτημα: υπάρχει άραγε ΠΑΣΟΚ ; (30/12/2020 12:06)

@19:50
Των πασόκων; Ποιων πασόκων; Ποιο ΠΑΣΟΚ και ποιο ΚΙΝΑΛ(ΟΛ) ;
Από τον κόσμο που κάποτε για όποιους δικούς του λόγους ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, σήμερα οι μισοί ψηφίζουν Κούλη κι άλλοι μισοί Τσίπρα. Στο ΠΑΣΟΚ (ποιο ΠΑΣΟΚ ;) έχουν μείνει κάτι υπόλοιπα που κρατάνε τη σφραγίδα με τον ήλιο για να το παίζουν παράγοντες. Πάρε παράδειγμα το εδώ ΠΑΣΟΚ (ποιο ΠΑΣΟΚ ;) της Φιλαδέλφειας που θεωρείται και δυνατό (λέμε τώρα). Βγαλμένοι από άλλη εποχή! Από ποιον και που να το πιάσεις και που να το τελειώσεις! Οι πασόκοι του δσ έτσι κι αλλιώς καμμένα χαρτιά είναι πολιτικά. Σιγά τη συμμαχία που κάνουν με την ακροδεξιά που θα έπρεπε να μας εκπλήσει κιόλας. Τ¨ωρα θα τους μάθουμε τους δεξιόστροφους τοπικούς πασοκοπαράγοντες;;;;

ανώνυμος (30/12/2020 12:18)

@Ανωνυμος (28/12/2020 19:50)

Μιλάς για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ γενικά σε όλη την Ελλάδα ως ΚΚΕ ή συγκεκριμένα για τη δικιά μας τοπική ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ?

Ευ. (30/12/2020 12:39)

Αριστερός και νέος στο ίδιο κάδρο με Παντελή και Χάρη!!!!!! Εύγε νέε μου!!!!Με ξεπερνά!!!!!!

Α ΛΑ ΚΑΡΤ? (30/12/2020 14:00)

@12:39 Οι συγκλήσεις εξ αιτίας του Κλεισθένη δεν μπορεί να είναι καλές όταν μας αρέσει και κακές όταν δεν μας αρέσει κατά πως μας συμφέρει. Μπράβο τους που συνεργάζονται και σέρνουν από τη μύτη την ανίκανη κι επικίνδυνη διοικηση.

Ανωνυμος (31/12/2020 00:35)

@Ευ
Εντάξει!
Έχει κάποια αριστερά στοιχεία αλλά και επιτομή του αριστερού δεν τον λες!
Τελικά όμως μάλλον Χάρης και Παντελής είναι στο ίδιο κάδρο με τον Άρη!
Όσο δε για το οικόπεδο χάρισμα στην Μητρόπολη την πιο αριστερή θέση από τους τρεις την είχε ο Παντελής!

Flâneur (01/01/2021 13:35)

@12:35 "Αριστερά και εκκλησία" ή καλύτερα γενικότερα "πολιτική και εκκλησία" είναι ένα ζήτημα που σηκώνει τεράστια συζήτηση και φυσικά δεν μπορεί να εξαντληθεί σε λίγα σχόλια. Θα συμφωνήσω ότι η στάση του Γρετζελιά στο θέμα του οικοπέδου ήταν αν όχι αριστερή πάντως η πιο κοντινή στο πνεύμα του διαφωτισμού και της εκκοσμίκευσης, που κυρίως στην ελληνική πραγματικότητα παραμένει, δυστυχώς, ένα ημιτελές εγχείρημα.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@κουμμουνι Έχεις σοβαρό πρόβλημα παιδί μου να το κοιτάξεις ή έστω να αφήσεις την πολιτική τα έχεις κάνει σαλάτα στο σοβιετικό σου εγκέφαλο! ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ουρανία (08/05/2021 12:03) αα αλήτη με δίχως μάνα και δίχως σπίτι, αα αλήτη Δεν βάζω ταμπέλες. Εσύ χρησιμοποιείς χρυσαυγιτική φρασεολογία....

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Anonymous
@ ΄΄Γερακίνα΄΄ (07/05/2021 07:46) Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αυτός ο τσεγκεβαρας από τα λιντλ ήταν καλύτερος από τον vouros. ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ουρανία (07/05/2021 17:48) Όχι τυχαίο και το όνομα ή το ψευδώνυμο σας, το όνομα της μοναχοκόρης και "ομορφοκόρης" του φυλακισμένου "ηγέτη"...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@ Ανώνυμος (07/05/2021 21:00) Άντε να χαθείς αλήτη που θα με πεις χρυσαυγίτισα, θα έπρεπε να ντρέπεσαι με τη Σταλινοφασιστική νοοτροπία που ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ανώνυμος
@ Ουρανία (07/05/2021 17:48) Είναι αναφαίρετο το δικαίωμά σας να εκφράζετε την όποια άποψή σας. Αλλά καλό είναι να έχετε πάντα κατά νου ότι ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@ "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (07/05/2021 09:49) Αξιαγάπητο ορφανό του Στάλιν δούλεψε σαν το σκύλο στη φάμπρικα του καθεστώτος πάρε το κουπονάκι σου και περ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ανώνυμος
Δεν φτάνει που είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος, έχετε και παράπονα....

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2021 23:13) Ο υπαρκτός μεριμνούσε για την υγεία των πολιτών του. Έχεις πάει σε φούρνο να αγοράσεις καλαμποκόψω...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: @ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (06/05/2021 21:05)
Μια χαρά περνάμε. Ιδιαίτερα όσοι έχουμε ζήσει και τις εποχές των κομμουνιστικών παραδείσων στυλ Τσαουσέσκου. ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: ΄΄Γερακίνα΄΄
Δεν σας άρεσε ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εεεεεεε !!!!!!...

Ως και τον ίδιο του τον συνδυασμό πάει να διαλύσει ο τοπικός Δελαπατρίδης...
Xρήστης: ΄΄Γερακίνα΄΄
Δεν σας άρεσε ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και πέσατε ΟΛΟΙ, πούροι αριστεροί έως φασιστές δεξιοί πάνω στην κοινωνία ωστε να μη βγεί ξανά ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@21.32 Εσύ προφανώς προτιμάς τον "υπαρκτό" με μπομπότα... Κάτι σαν τη Δευτέρα Παρουσία μου μοιάζει......

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2021 21:28) Τι να κάνουμε κι εμείς οι πτωχοί; Προσπαθούμε να εξηγήσουμε την πραγματικότητα του Βούρου... Ένας ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@21.05 Το χαβά σου εσύ... ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©