Ενωμένη αντιπολίτευση: «Ψεύδεται και κινδυνολογεί η δημοτική αρχή Βούρου για τα δημοτικά τέλη»

Δημοσιεύτηκε στις 16/12/2020 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  14 σχόλια

Μια κοινή ανακοίνωση 15 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης (απουσιάζουν οι υπογραφές της Ευτυχίας Παπαλουκά και της Λαϊκής Συσπείρωσης) έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

 

*****

 

Η δημοτική αρχή Βούρου, την επομένη της ψήφισης της πρότασης της αντιπολίτευσης για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού με ψήφους 19 υπέρ και 14 κατά, επιχειρεί να κάνει το άσπρο – μαύρο, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις στην τοπική κοινωνία.

 

Το μοναδικό επιχείρημα που προβάλλεται στο – παραληρηματικό και γεμάτο ψεύδη και κινδυνολογίες - δελτίο τύπου του Δήμου, είναι ότι η η μείωση 30% στα τέλη για τις οικίες και τους επαγγελματίες θα οδηγήσει σε κατάρρευση τη λειτουργία της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού. 

 

Η αλήθεια είναι ότι το 2020 οι δαπάνες για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4.6 εκ ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου.

 

Επομένως, ο προϋπολογισμός των 6 εκατομμυρίων ευρώ που ψηφίστηκε για το 2021, είναι κατά 1.4 εκατομμύρια ευρώ αυξημένος σε σχέση με όσα δαπανήθηκαν και θα δαπανηθούν εντός του 2020.

 

Η αλήθεια είναι ότι η αύξηση των τελών για τις τράπεζες και τις υπεραγορές κατά 31,5% (από 6.63 ευρώ το τμ στα 8.7 ευρώ) που ψηφίστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στο Δήμο και με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

 

Θα αρκούσαν αυτά και μόνο τα στοιχεία για να αποκαλυφθούν οι «Πινόκιο» της δημοτικής αρχής Βούρου, ας δούμε όμως τι περιλαμβάνει η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και κυρίως, τι δεν περιλαμβάνει:

 

-       - Σε αντίθεση με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, περιλαμβάνει την τοποθέτηση συστημάτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην οδό Πεταλά και στην πλατεία Κρήτης στη Νέα Χαλκηδόνα, καθώς και στην πλατεία Μιαούλη και στη συνοικία Ειρήνη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Περιλαμβάνει τέλος την αναβάθμιση του οδοφωτισμού, υλοποιώντας τμηματικά τη μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας που διαθέτει ο Δήμος μας.

-       - Περιλαμβάνει χρήματα για την αγορά όλου του αναγκαίου εξοπλισμού, όλων των αναλωσίμων και των αναγκαίων συντηρήσεων, τη μισθοδοσία και τις υπερωρίες του προσωπικού, ακόμη και τη μισθοδοσία του αντιδημάρχου καθαριότητας.

 

Δεν περιλαμβάνει:

-        - 100.000 ευρώ αγορά στολιδιών, μία υπέρογκη δαπάνη, που είναι παράνομο να επιβαρύνει τα  τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Αν η δημοτική αρχή θέλει να δαπανήσει χρήματα για το στολισμό της πόλης, οφείλει να τα φέρει στον τακτικό προϋπολογισμό και όχι στα ανταποδοτικά που πληρώνουν οι πολίτες.

-       - Δεν περιλαμβάνει 250.000 ευρώ για καύσιμα, όταν ολόκληρο το 2020 η κατανάλωση καυσίμων δεν θα ξεπεράσει τις 135.000.

-       - Δεν περιλαμβάνει… οικοδομικά υλικά, που παρανόμως επιχειρούν να αγοραστούν για τις ανάγκες του Δήμου και να επιβαρύνουν τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

-       - Δεν περιλαμβάνει το εξωφρενικό ποσό των 250.000 ευρώ (!!!) για την συντήρηση του ανανεωμένου στόλου καθαριότητας, όταν με τόσα χρήματα αγοράζει κανείς 1 καινούριο απορριμματοφόρο και 1 καινούριο σάρωθρο.

-       - Δεν περιλαμβάνει 70.000 ευρώ για την προμήθεια ελαστικών οχημάτων, αρκετά υπέρογκο ποσό, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του στόλου έχει προσφάτως ανανεωθεί με νέα οχήματα και δεν απαιτείται αντικατάσταση των ελαστικών τους στο τρέχον έτος.

-       - Δεν περιλαμβάνει 20.000 ευρώ για την προμήθεια GPS, ώστε οι οδηγοί των απορριμματοφόρων να βρίσκουν το δρόμο προς το ΧΥΤΑ της Φυλής.

 

Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών την επιλογή της δημοτικής αρχής Βούρου να φουσκώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού κατά 1 εκατομμύριο ευρώ, εισπράττοντας 1 επιπλέον εκατομμύριο ευρώ από τους πολίτες και τους επαγγελματίες της πόλης, όταν το ταμειακό πλεόνασμα ανέρχεται με τα πιο επίσημα στοιχεία στα 2.2 εκατομμύρια ευρώ…

 

16/12/2020

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 

Γούλας Αλέκος

Ουσταμπασίδης Ιωάννης

Βασιλόπουλος Αριστείδης (επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Δύναμη πολιτών»)

Ανανιάδης Νικόλαος

Ανεμογιάννης Γεώργιος

Εμμανουήλ Δανάη

Καλαμπόκης Ιωάννης

Ντάτσης Κωνσταντίνος

Γρετζελιάς Παντελής (επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Μαζί ξανά»)

Αναγνώστου Γεώργιος

Γρετζελιάς Χρήστος

Λαζαρίδης Πέτρος

Τομπούλογλου Χαράλαμπος (επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Η πόλη της καρδιάς μας»)

Τομπούλογλου Κωνσταντίνος

Αθανασόπουλος Παναγιώτης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Δημοτικά τέλη: Η ενωμένη αντιπολίτευση επέβαλε μεγαλύτερες μειώσεις στην ανίκανη διοίκηση Βούρου

 

Όλο το παρασκήνιο για το Άλσος, το Βούρο και την πόλη μας

 

Αντιπολίτευση: κάτω τα χέρια από το Άλσος κύριε Βούρο

 

Κωμωδία...

 

Διοίκηση για γέλια: Άρχισαν τεστ covid19 στα σχολεία τη μέρα που τα σχολεία... έκλεισαν!

 

Παράτησε κι εσύ τον συνδυασμό σου. Μπορείς. Σε περιμένει θέση στη διοίκηση της τσόντας

 

Να ανέβει ΑΜΕΣΩΣ το κατεβασμένο video της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

 

Αδίστακτη ομολογία αντιδημάρχου: Επί Βούρου, ο δήμος κινδυνεύει με επιτήρηση

 

Εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και Νόμπελ Ειρήνης...

 

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που εξαφανίστηκε για να μην δώσει απαντήσεις

 

Πορτοσάλτε για Βούρο: Άχρηστος δήμος - Φταίει ο δήμαρχος- Να ψηφίζετε σοβαρούς - Τον κουδούναγε

Γράψτε την άποψή σας

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (17/12/2020 08:09)

Περιφέρεια υπάρχει ? Γιατί τα δεδομένα που αναφέρονται παραπέμπουν σε ''παρατυπίες ''που θα πρέπει να ερευνηθούν , σε ποιόν βαθμό φτάνουν .Ενημέρωσε κάποιος την αρμόδια αρχή ? Και εάν όχι γιατί όχι ?

΄΄Γερακίνα΄΄ (18/12/2020 07:07)

Δεν έχουν καμμία τύχη ν΄ ανατρέψουν αυτή την απόφαση.
Είναι ΄΄δεμένη΄΄ τεκμηριωμένη και θα έπρεπε εάν υπήρχε ΄΄πολιτικό ΄΄ φιλότιμο οι κύριοι που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, από πλευράς Διοίκησης βέβαια, με πρώτο το αντ/ρχο οικονομικών κο. ΤΑΦΑ, να ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, εντελώς από τη θέση τους και το ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥΣ,, αλλιώς θα ΕΠΡΕΠΕ ο κος. ΒΟΎΡΟΣ σαν δήμαρχος που είναι να τους ζητούσε τη παραίτηση τους, ως επικίνδυνοι για τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙΚΑ του Δήμου μας.

Μαίρη Μέλοντυς (18/12/2020 13:09)

Μακράν κωμικοτραγικότερη καρικατούρα αυτής της διοίκησης ο Κων/νίδης.
Τώρα τα βάζει με τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική!!! Ποιος;;; O Κων/νίδης!!!
Ο 900 και κάτι ψιλά σε ψήφους και με πολύ σπρώξιμο από καρακαηδόνες και άλλα πτηνά (παπαγαλίδια και μπούφους κυρίως). Που χωρίς "κλεισθένη" θα καθόταν σπίτι του να βλέπει "αγριες μέλισσες" αντί να συνδέεται στα δημοτικά συμβούλια και να κάθεται να τον βγάζει ο Ρένος φωτογραφίες μπροστά σε 50 υπολογιστές, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, για 30+ σχολεία της πόλης. Καρτούν κανονικό.

Ανώνυμος ⚝ (21/12/2020 15:29)

@ (18/12/2020 13:09) κρίμα που φέτος έχουμε covid και δεν θα κόψει πίτα ο σύριζας. μπορεί να του έδινε και κάνα φλουρί τιμής ένεκεν. η Μαίρη (του Μπάμπη).

Ανώνυμοs (21/12/2020 16:28)

΄΄Γερακίνα΄΄ (18/12/2020 07:07) O Tάφας θα ηγηθεί σχήματος κάποια στιγμή. Είναι γεννημένος ηγέτης.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ (24/12/2020 15:46)

Για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ο κ. Τ. Κωνσταντινίδης ούτε είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αλλά ούτε είναι και ευπρόσδεκτος στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι είχε το θράσος να εμφανιστεί σε μια δυο εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προ covid19 και να βγάλει και φωτογραφίες δεν σημαίνει κι ότι μπορεί να κοροϊδέψει τον κόσμο. Όποιος έχει παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις του στα δημοτικά συμβούλια, είναι εύκολο να διαπιστώσει ότι πρόκειται για μαριονέτα της ακροδεξιάς διοίκησης.

Ανωνυμος (28/12/2020 19:45)

Η Ευτυχία αποφεύγει τις κακοτοπιες!
Ας δουλέψουν οι άλλοι για την πόλη!
Αυτή μαζί με τον Λέκκα παίζουν για πάρτη τους!
Ο Λέκκας έχει κσπελωσει όλους τους συναδέλφους του !
Ήρθε ουρανοκατέβατος πήρε καρέκλα και συμπεριφέρεται ως εν δυνάμει ηγέτης τους συνδιασμού!
Ως πότε άραγε;

Ανωνυμος (28/12/2020 19:53)

Φήμες λένε ότι η Σοφία θα ηγηθεί συνδιασμού με υπαρχηγό τον Κοπελουσο!
Έχουν πιάσει τα ποστα και δουλεύουν το προγραμμα!

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (29/12/2020 11:46)

@ Ανωνυμος (28/12/2020 19:45)
Αλήθεια λες;
Ο Λέκκας;
Συνδ-ι-ασμός;
Ουρανοκατέβατος;
Παπαπα.
Αποκλείεται. Η Ευτυχία;
Αυτή ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κλπ.
Κάποιοι ορκίζονταν για την αριστεροσύνη της.
Γκρεμίζονται οι αξίες, δηλαδή...

οπαδός Ευτυχίας (30/12/2020 11:41)

#"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (29/12/2020 11:46) η Ευτυχία θα κόψει τη κορδελα. Θυμίσου το.

Πολ. Μπ. Ιρόσ. (30/12/2020 11:47)

@΄΄Γερακίνα΄΄ (18/12/2020 07:07)

Το πιο σωστό απ' όλα όσα γράφτηκαν !
Να τον χαίρονται αυτοί που τον έβαλαν ξανά με τη ψήφο τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Ανωνυμος (04/01/2021 11:41)

@ 11.46
Τι από όλα αμφισβητείς εκτός του ι αντί του υ στην λέξη συνδυασμός;
Υπάρχουν και άλλοι που ασκούν προσωπική πολιτική με σκοπό το δημαρχιλικι!
Σίγουρα ο Λέκκας που επειδή διορίστηκε από το σύστημα και "ανέλαβε" να οργανώσει την Εύβοια με όπλο τους αγώνες του( χαχαχα) φούσκωσαν τα μυαλά του και την έχει δει ηγέτης. Η Ευτυχία με όπλα το ΠΑΣΟΚ(;) και τα κολλητιληκια με ότι πάει μπροστά φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος. Αστεία πράγματα. Ποιος σοβαρός θα μπει σε ψηφοδέλτιο υπό την ηγεσία της Ευτυχίας;
Ουσταμπασιδης. Προσπαθεί και τα καταφέρνει να γίνει αισθητός με την παρουσία του πράγμα που δεν θα κατάφερνε κάτω από την σκέπη του Παντελή γι'αυτό και την έκανε αμέσως μετά τις εκλογές! Δεν ζήτησε οφίτσια για να μην καεί. Ο Γούλας; Προφανώς δεν πήρε ότι ήθελε μετά τον πρώτο χρόνο και δήθεν αποχώρησε ενώ στην ουσία παρακολουθεί και ψηφίζει ανάλογα με το κλίμα......

Ανωνυμος (04/01/2021 11:49)

συνέχεια
....ανάλογα με το κλίμα. Ένας έμμεσος τρόπος να υπενθυμίζει στον Βούρο την ύπαρξη του! Αυτοί είναι οι 'πολιτικοποιημενοι" σύμβουλοι που έχουν σταλεί στο συμβούλιο.
Ο Κοπελουζο ανάξιος λόγου!
Ένα παράπονο έχω μόνο από την κα Αλεφραγκη! Πότε θα μας εξηγήσει γιατί έφυγε από την παράταξη που την ανέδειξε από την αφάνεια και ΓΙΑΤΙ προσχώρησε ουσιαστικά στην παράταξη Βούρου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τις εκλογες. Της υποσχέθηκε κάτι ο Γιαννάκης; Πότε θα πάρει τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο να μας εξηγήσει γιατί ως "ανεξάρτητη" υπερψηφίζει τις προτάσεις της Διοίκησης; Δεν έχουν οι δημότες δικαίωμα στο γέλιο;

Τελεταρχης (04/01/2021 11:52)

@Γερακινα @Πολ.Μπ. Ιρος
Αν ο Βουρος ήταν στοιχειωδώς ανθρώπινος, θα έπρεπε να έχει ζητήσει την παραίτηση του Ταφα αμεσως μετά την πιο εμετική κουβέντα που εκστομιστηκε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο (για την ταφή του Λ. Τομπουλογλου). Το ότι δεν αντέδρασε ούτε ένας από τους δημοτικούς συμβούλους (κανονικούς και "τσόντες") που συγκροτούν αυτό το τσιρκουλο, στο χυδαίο παραλήρημα του αντιδημαρχου, δείχνει τη νοσηροτητα που διακατέχει όλους τους ανεξαιρέτως.
ΥΓ: Ο σοβαρός, κατά κάποιους, Καραβίας πως αισθάνεται άραγε που ο επικεφαλής του τον αποκάλεσε εμμέσως αγράμματο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο;

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@κουμμουνι Έχεις σοβαρό πρόβλημα παιδί μου να το κοιτάξεις ή έστω να αφήσεις την πολιτική τα έχεις κάνει σαλάτα στο σοβιετικό σου εγκέφαλο! ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ουρανία (08/05/2021 12:03) αα αλήτη με δίχως μάνα και δίχως σπίτι, αα αλήτη Δεν βάζω ταμπέλες. Εσύ χρησιμοποιείς χρυσαυγιτική φρασεολογία....

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Anonymous
@ ΄΄Γερακίνα΄΄ (07/05/2021 07:46) Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αυτός ο τσεγκεβαρας από τα λιντλ ήταν καλύτερος από τον vouros. ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ουρανία (07/05/2021 17:48) Όχι τυχαίο και το όνομα ή το ψευδώνυμο σας, το όνομα της μοναχοκόρης και "ομορφοκόρης" του φυλακισμένου "ηγέτη"...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@ Ανώνυμος (07/05/2021 21:00) Άντε να χαθείς αλήτη που θα με πεις χρυσαυγίτισα, θα έπρεπε να ντρέπεσαι με τη Σταλινοφασιστική νοοτροπία που ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ανώνυμος
@ Ουρανία (07/05/2021 17:48) Είναι αναφαίρετο το δικαίωμά σας να εκφράζετε την όποια άποψή σας. Αλλά καλό είναι να έχετε πάντα κατά νου ότι ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@ "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (07/05/2021 09:49) Αξιαγάπητο ορφανό του Στάλιν δούλεψε σαν το σκύλο στη φάμπρικα του καθεστώτος πάρε το κουπονάκι σου και περ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ανώνυμος
Δεν φτάνει που είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος, έχετε και παράπονα....

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2021 23:13) Ο υπαρκτός μεριμνούσε για την υγεία των πολιτών του. Έχεις πάει σε φούρνο να αγοράσεις καλαμποκόψω...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: @ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (06/05/2021 21:05)
Μια χαρά περνάμε. Ιδιαίτερα όσοι έχουμε ζήσει και τις εποχές των κομμουνιστικών παραδείσων στυλ Τσαουσέσκου. ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: ΄΄Γερακίνα΄΄
Δεν σας άρεσε ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εεεεεεε !!!!!!...

Ως και τον ίδιο του τον συνδυασμό πάει να διαλύσει ο τοπικός Δελαπατρίδης...
Xρήστης: ΄΄Γερακίνα΄΄
Δεν σας άρεσε ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και πέσατε ΟΛΟΙ, πούροι αριστεροί έως φασιστές δεξιοί πάνω στην κοινωνία ωστε να μη βγεί ξανά ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@21.32 Εσύ προφανώς προτιμάς τον "υπαρκτό" με μπομπότα... Κάτι σαν τη Δευτέρα Παρουσία μου μοιάζει......

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2021 21:28) Τι να κάνουμε κι εμείς οι πτωχοί; Προσπαθούμε να εξηγήσουμε την πραγματικότητα του Βούρου... Ένας ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@21.05 Το χαβά σου εσύ... ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©