Τρίτη 18.06.2024,  

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 22/10/2020 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  34 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Πραγματικά, ήταν προτιμότερο που το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο -μια μέτρια παράσταση Καραγκιόζη θα ήταν πολύ καλύτερή του- δεν το είδαν οι πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.

 

Η μεγάλη τους πλειοψηφία θα ντρεπόταν για την ψήφο της - όπως ντράπηκα εγώ.

 

Το επίπεδο πάρα πολύ χαμηλό, οι αντιπαραθέσεις προχειρότατες, οι προτάσεις αβασάνιστες και μια διοίκηση -σούργελο, που δεν κατάφερε να περάσει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού με την ψήφο των εκλεγμένων και κατέφυγε στο… νόμο που επιτρέπει, όπως με θρασύτητα είπε ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος, προσβάλλοντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους, συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης «μπορεί να περάσει και με δυο ψήφους» φαίνεται ξέρει ο τουρίστας στην πόλη μας ότι στην πραγματικότητα μόνο τόσους διαθέτει στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή- αν αυτό το θέατρο σκιών, κοινώς καραγκιοζιλίκι- είχε αρχή, μέση και τέλος.

 

Στην πρόταση για αναμόρφωση του προϋπολογισμού με άξονα τα θέματα της καθαριότητας, η αντιπολίτευση άσκησε την κριτική της : Ο Γιώργος Ανεμογιάννης ρώτησε γιατί μηδενίζονται σχεδόν οι κωδικοί για συντήρηση οχημάτων, ενώ υπήρχαν χρήματα που είχαν προβλεφθεί για την καθαριότητα, ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε ποιο σκοπό έχει η ενοικίαση αυτοκινήτου, όταν θα μπορούσαν να συντηρηθούν τα υπάρχοντα. Ο Παντελής Γρετζελιάς ρώτησε ποια είναι τα ποσά που δίδονται μηνιαίως για την καθαριότητα, ενώ ο Κώστας Τομπούλογλου (που αντικαθιστούσε ως επικεφαλής τον αδελφό του Χάρη ο οποίος χθες απουσίαζε) ρώτησε επίσης αν «έχουμε ανάγκη να νοικιάζουμε 2 αυτοκίνητα;» για να πάρει την «απάντηση» (ο Θεός να την κάνει…) από τον αντιδήμαρχο Ηλία Τάφα «για να κάνει εισήγηση η υπηρεσία, μάλλον θα έχουμε». Εντάξει λοιπόν, ας κάνει κουμάντο στο δήμο η υπηρεσία, τι τους θέλουμε (αυτούς τους συγκεκριμένους) αιρετούς, αφού το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν τις προτάσεις της, κι έχουν ΠΛΗΡΗ αδυναμία να τις υποστηρίξουν;

 

Έκανε και κάτι υπαινιγμούς της δεκάρας -ως συνήθως- ο έμμισθος αντιδήμαρχος οικονομικών γιατί, λέει, δεν ανεβάσαμε την απάντηση που έστειλε στον σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Η απάντηση είναι αυτονόητη σε κάθε σχετικό και άγνωστη σε κάθε άσχετο. Τα Μέσα Ενημέρωσης (όχι οι κλακαδόροι) δεν δημοσιεύουν απαντήσεις που δεν απευθύνονται σε αυτά. Έτσι έλαβε την απάντηση από τον Γιώργο Ανεμογιάννη: «Είστε χειρότεροι από τη Γαϊτανά». Μα, είναι οι ίδιοι, τα ίδια φυσικά πρόσωπα, απλώς ο επικεφαλής άλλαξε. Η τότε επικεφαλής έμενε στην πόλη και την ήξερε, αν και δεν είχε σχέση με τα του δήμου. Ο σημερινός ούτε αυτό το τυπικό προσόν δεν έχει, κύριε αντιπρόεδρε του συμβουλίου…

 

Αυτή η συμπεριφορά των Μέσων Ενημέρωσης είναι τόσο απλή κι αυτονόητη για όποιον έχει σχέση με το… άθλημα και δεν αρκείται στο να εισπράττει τον μισθό του, προσποιούμενος τον υπεύθυνο για έναν τομέα που παντελώς αγνοούσε και συνεχίζει να αγνοεί.

 

Πάμε πιο κάτω στο χθεσινό σούργελο: Ρώτησε ο Νίκος Σερετάκης γιατί υπάρχει στην αναθεώρηση σχεδόν μηδενισμός των κονδυλίων για την αντιπλημμυρική προστασία (για την οποία μάλιστα ο δήμαρχος δεν είπε λέξη στον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη που χθες επισκέφθηκε το δήμο μας. Αλλά γιατί να πει; Κοντά ένα χιλιόμετρο είναι η Σκρα και η Σερρών από το γήπεδο, άρα τι τον νοιάζει τον Βούρο; Ας τα φροντίσουν οι περίοικοι αυτά τα -πώς τα είπαμε; Α, ναι- αντιπλημμυρικά…).

 

Κι αφού έκανε την τελευταία ερώτηση ο Σερετάκης και μαζεύτηκαν μπόλικες για την καθαριότητα, ο πρόεδρος Λύσσανδρος Γεωργαμλής φώναξε το όνομα του «αρμόδιου» αντιδημάρχου Μιχάλη Κουτσάκη για να δώσει απαντήσεις.

 

«Ο κύριος Κουτσάκης έχει το λόγο για να απαντήσει»

 

Μιλιά.

 

«Ο κύριος Κουτσάκης» επαναλαμβάνει ο Γεωργαμλής.

 

Κουβέντα.

 

«Είναι εδώ ο κύριος Κουτσάκης;» ξαναλέει ο πρόεδρος του συμβουλίου.

 

Πλήρης σιγή.

 

Αμηχανία σε όλους.

 

Συζητιέται ένα τόσο σοβαρό θέμα, αρμοδιότητας του αντιδημάρχου, όπως η καθαριότητα, με ένα σωρό ερωτήσεις που ΑΠΑΙΤΟΥΝ πειστικές απαντήσεις, κι ο «αρμόδιος» αντιδήμαρχος λείπει;

 

«Ε τότε ας πάμε σε ψηφοφορία» λέει κάποιος.

 

Εξανίστανται και με το δίκιο τους οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. «Γιατί ρωτάμε αν δεν μας δίνουν απαντήσεις;» λέει ο Γρετζελιάς. «Είναι δυνατόν να ψηφίσουμε αν δεν πάρουμε απαντήσεις;» ρωτά ο Τομπούλογλου.

 

«Κάπου στο κτήριο είναι» λέει ο Βούρος (πάλι καλά που έμεινε «κάπου στο κτήριο» και δεν άλλαξε πόλη μέχρι να τελειώσει το θέμα).

 

Αφού παρήλθαν κάμποσα λεπτά, όλα τα θέματα ήταν ακόμα σε αναμονή, ο πρόεδρος αποφασίζει να πάει σε ψηφοφορία παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

 

Στο μεταξύ (το καταλάβατε) ο Κουτσάκης παρέμενε άφαντος.

 

Συνεπώς, καμία απάντηση σε κανένα της αντιπολίτευσης, βρε δεν πάτε από δω που μου θέλετε και απαντήσεις, αντί να ψηφίζετε ό,τι σας φέρνει η διοικησάρα, να ‘ουμ…

 

Τι να κάνει και ο Γιώργος Αναγνώστου (γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου) . Αρχίζει την ψηφοφορία με τους συμβούλους της διοίκησης, κατά σειρά εκλογής. Τέταρτο ή πέμπτο, δηλαδή μόλις 4 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της ψηφοφορίας, ακούγεται το όνομα «Μιχάλης Κουτσάκης» κι αμέσως μια βραχνή, μπουρδουκλωμένη φωνή φωνάζει «υπέρ».

 

Ναι, ρε παιδιά, αυτό ακριβώς συνέβη: Την ώρα των απαντήσεων, ο «αρμόδιος» αντιδήμαρχος ήταν «κάπου στο κτήριο» όπως είπε ο δήμαρχος, αλλά ο έρμος ο Βούρος δεν ήξερε που να πρωτοψάξει στο… λαβύρινθο του δημαρχείου να βρει τον «αντ' αυτού».

 

Αμέσως, όμως, μόλις ξεκίνησε η ψηφοφορία, έγινε το θαύμα: Ο χαμένος Μιχάλης Κουτσάκης, άκουσε το AMBER ALERT κι εμφανίστηκε, όμως… τι κρίμα. Αφού είχε αρχίσει η ψηφοφορία δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις στα ΤΕΡΑΣΤΙΑ θέματα που είχε θέσει η αντιπολίτευση.

 

Για να σοβαρευτούμε: Πρόκειται για ακραία περιφρόνηση (εκ μέρους του αντιδημάρχου Μιχάλη Κουτσάκη) του δημοτικού συμβουλίου, των συμβούλων της αντιπολίτευσης και όλων των πολιτών που τους ψήφισαν και τους έστειλαν στο συμβούλιο με εντολή να ασκούν κριτική στη διοίκηση Βούρου. Κυρίως πρόκειται για περιφρόνηση της δημοκρατίας και της υποχρέωσης της διοίκησης για λογοδοσία.

 

Τεράστια ευθύνη έχει και ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος, που αντί να ζητήσει δίλεπτη διακοπή για να αναζητήσει τον στενότερο συνεργάτη του, έκανε την πάπια περιμένοντας να αρχίσει η ψηφοφορία χωρίς η διοίκηση να δώσει απαντήσεις στα εύλογα και πολύ κρίσιμα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

 

Ο Μιχάλης Κουτσάκης έχει προφανώς μπερδέψει τη δημοτική Αρχή με τον καφενέ του. Εκεί που μπορεί να χύνει τον καφέ, να τον κάνει λιγότερο «βαρύ και όχι» από όσο θέλει ο πελάτης, αλλά να μην τρέχει τίποτα.

 

Κάποιος πρέπει να του πει ότι ο δήμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΝΕΣ.

 

Και ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, όσο κι αν προσπαθεί να τον κάνει ο κάθε Κουτσάκης.

 

Φυσικά όλη η αντιπολίτευση -δεν μιλάμε για όσους το έπαιξαν αντιπολίτευση στις εκλογές και μετά διέλυσαν τους συνδυασμούς τους για να γίνουν τα πεκινουά της διοίκησης- καταψήφισε την αναμόρφωση.

 

Και φυσικά η αναμόρφωση ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ στην ψηφοφορία.

 

Κι ενώ η αναμόρφωση ΔΕΝ πέρασε, παίρνει το λόγο ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος και τι λέει;

 

Λέει ανερυθρίαστα: «Επειδή πρόκειται για αναμόρφωση και δεν υπάρχει άλλη πρόταση, Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ, γιατί σύμφωνα με το νόμο η αναμόρφωση περνάει και με δυο ψήφους ακόμα».

 

Μάλιστα, αγαπητέ μου αναγνώστη.

 

Σε αυτά τα νύχια έχει πέσει -ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟ, συλλογικά το λέω- η άμοιρη ετούτη πόλη.

 

Σε ανθρώπους που βάζουν το δημοτικό συμβούλιο -τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ εκλεκτούς- να ψηφίσει, κι αν η απόφαση δεν είναι αυτή που γουστάρουν, βγάζουν από το μανίκι έναν νόμο (που παρά το αίτημα του Κώστα Ντάτση ο Γιάννης Βούρος ΔΕΝ παρουσίασε στο συμβούλιο) λέγοντας ότι «η ψηφοφορία δεν έχει νόημα».

 

Το καταλάβατε;

 

Όπου δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, η ψηφοφορία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ!

 

Η «δημοκρατία» του Αδόλφου, στο δήμο μας.

 

Ψηφίζετε και μετράει η ψήφος σας, ΜΟΝΟ αν το αποτέλεσμα αρέσει στη διοίκηση. Αν όχι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.

 

«Τότε γιατί ψηφίσαμε;» αναρωτήθηκε φανερά εκνευρισμένος ο Κώστας Ντάτσης.

 

Καμία απάντηση.

 

«Τότε τι νόημα έχει να είμαστε εδώ και να κάνουμε ονομαστική ψηφοφορία» επανέλαβε έξαλλος (και με το δίκιο του) ο γιατρός.

 

Ουδείς φιλοτιμήθηκε να του απαντήσει.

 

Αυτή την ξεφτίλα ζει η πόλη μας.

 

Γιατί, όπως είπε ο Άρης Πορτοσάλτε, δεν εκλέγουμε σοβαρές δημοτικές Αρχές.

 

Θα συνεχίσω με το χθεσινό σούργελο σε επόμενη ανάρτηση. Έχει και συνέχεια η παράσταση- μπουλούκι...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Πορτοσάλτε για Βούρο: Άχρηστος δήμος - Φταίει ο δήμαρχος- Να ψηφίζετε σοβαρούς - Τον κουδούναγε

 

Πόσα παίρνουν αυτοί που λιβανίζουν τον Βούρο (Σεπτέμβριος 2020)

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην πόλη και μια «κούκα» που δεν φέρνει την άνοιξη για τη δημοτική Αρχή

 

Απίστευτο! Έκοψαν αιωνόβιο δένδρο γιατί... έτσι τους αρέσει!

 

Ένα κουίζ «τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;»

 

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα...

 

Βασιλόπουλος σε Βούρο: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...

 

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά

 

Η απάντηση της Ευτυχίας Παπαλουκά στη διαγραφή της

 

Δημοτικό Συμβούλιο: Άλλη μια συνεδρίαση χωρίς νόημα και ειρμό...

 

Αγράμματοι κομματάνθρωποι πίσω από τις καταλήψεις σχολείων

 

Σοβαρότης μηδέν...

 

Μια νέα αντιπολίτευση δημιουργείται στο δήμο

 

Κοινή επιστολή Γούλα- Ουσταμπασίδη: Υπάρχει η «Πόλης Ενότητα»;

 

Τι με «χάλασε» στους νέους αντιδημάρχους

 

Η Πόλης Ενότητα αλληλογραφεί μεταξύ της ως... Δήμος και Ένωση Γονέων

 

Γράψτε την άποψή σας

Ανωνυμος (22/10/2020 02:27)

Έπεσα από τα σύννεφα όταν ο Διαμαντής μίλησε για..... καφενέ!
Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι ο συγκεκριμένος ήταν ταβερνιάρης!ν( Συγγνώμη από τους απανταχού ταβερνιάρηδες δεν έχω πρόθεση να τους θίξω)!
Δεν Κουτσακης Κανταρελής και Κωνσταντινίδης δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πουλήσουν την ψυχή τους και όχι μόνο για να μην χάσουν την καρέκλα!
Ο Ταφας..εντάξει! Εκτός συναγωνισμού λόγω μειωμένης αντίληψης!
Ο Γιαννάκης έχει δημοκρατικό φρόνημα! Ήδη έιχε τσαλακώσει την συνείδηση του και δεν τον ενοχλεί που έχει γίνει πατσαβούρα! Παλεύει να ξοφλήσει τα γραμμάτια!

Ανώνυμος (22/10/2020 08:54)

Αληθεύει ότι ένας νεοφώτιστος αντιδήμαρχος δεν ήξερε τι να απαντήσει σε ερώτηση που του έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση;
Αληθεύει ότι πιάστηκε εντελώς ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ;

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ (22/10/2020 09:26)

ΒΟΥΡΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝ ΑΝΘΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.

Θα μας τρελάνεις; (22/10/2020 09:50)

Από όσο θυμάμαι τον νόμο αυτόν που λέει παραπάνω ο κ. Σεϊτανίδης τον ψήφισε η ΝΔ για να διοικούνται οι Δήμοι λόγω της απλής αναλογικής και της ακυβερνησίας που προκάλεσαν οι ελλείψεις πλειοψηφίας στα δημοτικά συμβούλια. Έτσι διοικούνται όλοι οι δήμοι της Ελλάδας. Αν έχει κότσια ας πει δημόσια ο κ. Σεϊτανίδης ότι ο νόμος του κόμματός του είναι αντιδημοκρατικός και ξεφτιλιζει την ψήφο του λαού...Ας τα σούρει δημόσια στον Μητσοτάκη και στην Ντόρα!! Σε κάποιο κανάλι νομίζω εμφανίζεται. Όχι μόνο μεταξύ μας και με ασφάλεια.. Όχι τσάμπα μάγκας!!!!

Livestreaming λέγεται και είναι απλό. (22/10/2020 09:56)

Υπάρχει κάποιο youtube κανάλι του δήμου που να μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να το παρακολουθεί ; Είτε live είτε on demand. Αυτό που συμβαίνει, να προσπαθούμε να μάθουμε από 'δω κι από 'κει κι από τα τοπικά μέσα που το καθένα έχει τη δική του οπτική, αγγίζει τα όρια της μυστικοπάθειας.

Φοβούνται κάτι στο δημοτικό συμβούλιο και δεν το μεταδίδουν από τότε που γίνεται με τηλεδιάσκεψη ;

Έστω και ένας πολίτης να ενδιαφέρεται για το τι συζητιέται στη πόλη για τη πόλη από τους αιρετούς, πρέπει να έχει πρόσβαση στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι μια δημόσια διαδικασία και όχι κλειστό κύκλωμα.
Ας φροντίσει ο αρμόδιος επί θεμάτων ψηφιακού εκσυγχρονισμού αντιδήμαρχος να μεταδίδεται το δημοτικό συμβούλιο (όπως και τα τοπικά Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας) με livestreaming από το site του Δήμου. Είναι πιο απλό και φτηνό από την πλατφόρμα παραπόνων που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (22/10/2020 10:01)

@09.50
Δεν νομίζω ότι μπορώ να σε τρελάνω, είναι φως φανάρι ότι πρόλαβαν άλλοι. Εδώ και πολλά χρόνια δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, αυτά που γράφεις είναι κουβέντες του πεζοδρομίου όπου προφανώς συχνάζεις. Αν εσύ βλέπεις τους άλλους όπως τον εαυτό σου, πρόβατα σε κομματικό κοπάδι, το πρόβλημα είναι όλο δικό σου, λύσε το.

Η δική μου αναφορά ήταν για το δημοτικό συμβούλιο. Η διοίκηση έφερε ένα θέμα σοβαρό, το έθεσε σε ψηφοφορία και ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ, ο δήμαρχος έκανε αυτή την υβριστική τοποθέτηση για εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Επ αυτού δεν έχεις τίποτα να πεις. Ο νόμος είναι νόμος. Καλός, κακός, αυτός είναι. Το ότι ο Βούρος τον επικαλείται ΑΦΟΥ έχασε την ψηφοφορία κι όχι πριν, εσένα δεν σου λέει τίποτα.

Κάτι τέτοιοι φέρνουν τους «Βούρους» στην πόλη μας, αν με εννοείς (που αμφιβάλλω...)

Διαμαντής Σεϊτανίδης (22/10/2020 10:05)

@09.56
Από εδώ το θέμα αυτό το έχω θέσει πολλές φορές. Απάντηση δεν έχω λάβει. Αυτή είναι η «δημοκρατία» Βούρου... Δεν μεταδίδουν το δημοτικό συμβούλιο και ΔΕΝ απαντούν στο ερώτημα γιατί δεν το μεταδίδουν. Και σε όποιον αρέσουν...

ΑΜΠΕΛΑΛΕ (22/10/2020 10:20)

@09:56 ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. TROL PARTY VIRAL ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ.

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (22/10/2020 19:25)

Σοβαρά, μου κάνει εντύπωση η έκπληξή σας και η σχετική σας αγανάκτηση .Δηλαδή τι περιμένατε ?Και απο΄ποιούς ? Να αντιμετωπίσετε σθεναρά όλους αυτούς που τους έστρωσαν το χαλί να ανέβουν στο Δημαρχείο .Οι οποίοι βέβαια δεν έχουν το τσαγανό να βγούν και να ομολογήσουν δημόσια ότι ''έσφαλαν''. Έχετε δεί ποτέ αγέλη ζώων να βγάζει ηλίθιο αρχηγό ?Ποτέ .Ξέρετε γιατί ? Γιατί τα ζώα λειτουργούν με το ένστικτο αφενός ,αλλά δεν ψηφίζουν με ΣΤΑΥΡΟ, αφετέρου .Αυτοί οι ''ερασιτέχνες ''του ερασιτεχνισμού εκθέτουν τους ίδιους τους πολίτες .Και οι πολίτες δεν έχουν αναρωτηθεί ποτέ .Εάν ήμουν ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης με 350 άτομα προσωπικό ,ποιόν απο αυτούς τους θα έχριζα Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο ,στο δικό μου μαγαζί ? Έλα ντέ ?Εκεί να δούμε την μαγκιά των ενημερωμένων και κατηρτησμένων Δημοτών, αυτής της πόλης . Τέλος παρακαλώ τον η την <<θα μας τρελάνεις>> να μας πεί σε ποιόν Νόμο αναφέρεται .Είναι πολύ χρήσιμο να το γνωρίζουμε .

Κοψοχέρης (23/10/2020 09:56)

Η αλήθεια είναι πως περίμενα εντελώς διαφορετική τη διοίκηση Βούρου. Στις επόμενες δεν θα μετρήσει το ότι είναι ΑΕΚτζής.

MoZ★®T (23/10/2020 11:14)

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (22/10/2020 19:25)

Αν και δεν συμφωνώ στην προσομείωση ενός Δήμου με μια επιχείρηση (που στόχο έχει το κέρδος και όχι την κοινωνική πολιτική) θέτεις το θέμα σε σωστή βάση. Διότι και το ένα και το άλλο απαιτούν προσόντα διοίκησης.

Προτιμώ κάτι πιο... μίνιμαλ ως ερώτημα, με άλλο παράδειγμα, πιο κοντινό σ' αυτό που λέμε "τοπικά κοινά".

Ποιον θα εμπιστευόμασταν, από το τοπικό πολιτικό προσωπικό, για διαχειριστή στη πολυκατοικία που μένουμε;

Εδώ σε θέλω! Ο επιχειρηματίας επιλέγει το προσωπικό του. Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας δεν επιλέγει τους συγκατοίκους του.

Δημοτης (24/10/2020 10:51)

Ο Βούρος θα επιστρέψει στο βόρειο προάστειο που μένει και δεν θα τον θυμάται κανένας. Αχρωμη, άοσμη και προβληματικη η διοίκηση του όπως και της προκατόχου του Εφης.

Το πρόβλημα το έχουν ήδη όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη ντροπή. Έχουν ξεπεράσει το άγχος της επανεκλογής, μιας και δεν πρόκειται να ξαναδούν το δημαρχείο ούτε απ' εξω και τους έμεινε εκείνο του πως θα ξανακυκλοφορησουν ανάμεσα μας. Αν και πρόκειται για παχύδερμα στη πλειοψηφία τους.

Δυστροποπιγκικός (24/10/2020 11:13)

Μακράν η αστειοτερη και γραφικοτερη ουρά της χειρότερης διοίκησης στην ιστορία της πόλης ο... "επικεφαλής" της Πόλης Ενότητα. Η επιστολή που δημοσιοποιησαν υποψηφιοί του, επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο απ' την αρχη για "παράταξη" ειδικού σκοπού. Τολμάει βέβαια ακόμα να ισχυρίζεται ότι ανήκει στις λεγόμενες δημοκρατικές δυνάμεις. Ποιος; Αυτός που ανερυθριαστα δηλώνει ότι η" παραταξη" του είναι προσωπική του υπόθεση και δεν υπολογίζει όσους έβαλαν πλάτη να μην ξεφτυλιστει και να καταφερει να πάρει χίλιους ψήφους.

Αναγνώστης (24/10/2020 11:23)

Περιμένατε κάτι καλύτερο από ναυάγιο όταν κουμάντο στο Δήμο κάνει το βλαχοακροαδεξιο παρεακι της Κάτω Ρουγας;

Eagle (24/10/2020 11:43)

@Livestreaming @Σειτανιδης
Γιατί? Πότε μεταδίδωταν το δσ στις προηγούμενες δημαρχιες? Δεν προβλέπετε από κανένα νόμο υποχρέωση του Δήμου να μεταδίδει τα δσ. Τώρα σας έπιασε ο πόνος κι η δημοκρατικη ευαισθησία?
Περαστικά, Θα σας γλενταμε πολλές τετραετίες ακόμα.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (24/10/2020 15:20)

@11.43

Για ιγκλ δεν σε κόβω. Μάλλον για μπεκάτσα. Και αγράμματη μπεκάτσα (άκου: μεταδίδωταν, ωχχ το μάτι μου!). Άσε το "προηγούμενες δημαρχίες" φιλάρα πέρνα κι από κανένα δημοτικο να τα ξαναφρεσκάρεις, κακό δεν θα σου κάνει.

Πάμε επί της ουσίας: Είμαι πολύ, πάρα πολύ, εξαιρετικά χαρουμενος για το σχόλιό σου. Καταλαβαίνει ο καθένας πόσο μακριά από την πόλη είστε και, άρα, πόσο επώδυνο θα είναι το βράδυ των επόμενων εκλογών για σας. Κι ο μεν τουρίστας, θα τελειώσει τις καλοπληρωμένες διακοπούλες του και θα επιστρέψει στα αγαπημένα του βόρεια προάστεια. Εσείς, όμως, θα ψάχνετε έναν νέο "Βούρο" για να επιβιώσετε. Ως τότε, θα γελάσουμε πολύ, πίστεψέ με...

Επί Γαϊτανά και την πρώτη περίοδο Βασιλόπουλου η "Α" μετέδιδε εκτεταμένα αποσπάσματα των συνεδριάσεων (μάλλον ο Βούρος θα είσαι για να μην το ξέρεις). Επίσης οι πόλεις προχωρούν (ισχύει η προηγούμενη παρένθεση).

Livestreaming λέγεται και είναι απλό. (24/10/2020 15:46)

@ Eagle

Τέσσερις αράδες έγραψες όλες κι όλες και ξεπερνώ το ότι είναι γεμάτες λάθη.
Δεν μου κάνει καμία εντύπωση ότι ένας αγράμματος σαν εσένα στηρίζει Βούρο. Αυτοί είσαστε έτσι κι αλλιώς.

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω ότι ή είσαι βλάκας ή παριστάνεις το βλάκα.
Προ covid19 δεν υπήρχε ανάγκη διαδικτυακής μετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου γιατί απλούστατα όποιος ήθελε και ενδιαφέρονταν, μπορούσε να πάει στο "Κουντουράς" και να το παρακολουθήσει.

Μάλλον είσαι βλάκας τελικά και δεν τον παριστάνεις.

@ 11:43 (24/10/2020 15:54)

Τι Egale βρε κακομοίρη! Το πολύ να είσαι καμιά καρακάξα ή καρακαη-δόνα.

(24/10/2020 23:40)

Οι πολίτες δικαιούνται σεβασμό για τις επιλογές τους στην κάλπη. Αλλά όχι πάντα. Τι σεβασμό να έχεις σ’ αυτούς που ανέδειξαν αυτό το εκτρωματικό συνονθύλευμα για διοίκηση του Δήμου; Η λαϊκή ετυμηγορία είναι σεβαστή, αλλά κατά νόμο. Επί της ουσίας της δέχεται κριτική.

Στην πόλη μας ενίοτε οι πολίτες βάζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους. Η χειρότερη εκδοχή αυτής της συνήθειας τα τελευταία χρόνια είναι να δίνουν εξουσία στους Βούρους στους σαβούρους και στα σαβουράκια (τοπικοί «παραγονταραίοι», τυχοδιώκτες, δημοτικοδίαιτοι, σαλταδόροι από παράταξη σε παράταξη και από διοίκηση σε διοίκηση).

Η λαϊκή ετυμηγορία είναι αποδεκτή. Ακόμη και αν είναι προϊόν απαιτήσεων παρασιτικών παραγόντων. Έτσι παίζεται το παιχνίδι. Αλλά όσα συμβαίνουν εδώ και 16 μήνες περνούν πια και στη ζωή των πολιτών που αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι έκαναν το καλοκαίρι του 2019.

Ανώνυμος (25/10/2020 14:10)

@Eagle (24/10/2020 11:43)
Γνωστό ότι είστε και κάμποσοι χρυσαυγιτες εκεί μέσα. Δεν χρειαζόταν να το επιβεβαιώσεις.

Απόντες. Γενικώς. Όλοι τους. (25/10/2020 15:01)

Προφανώς είναι τακτική της (τρόπος του λέγειν) διοίκησης το... στρίβειν δια της απουσίας όταν καλούνται να λογοδοτήσουν στην αντιπολίτευση και στους δημότες.

Απών ο Κωνσταντινίδης όταν τον έψαχνε η εκπαιδευτική κοινότητα. Πήγε να φωτογραφηθεί σαν μπαλαδορος στο γήπεδο.
Απών ο Κοσκολετος όταν τον στριμωξε η Λαϊκή Συσπείρωση. Κάτι ψέλλισε πως θα τοποθετηθεί γραπτώς. Ακόμα περιμένουμε.
Απων φυσικά πολλές φορές κι ο Βούρος που ξέρει ότι έχει ημερομηνία λήξεως και τρέχει μέρες και εβδομάδες σε πράγματα άσχετα με τη πόλη.

Κώστας (25/10/2020 22:30)

Κάντε ένα τοπικό πραξικόπημα για την ανατροπή του Βούρου μας έχετε ζαλίσει κανονικότατα!
Ο Άρης έπιασε την πρώτη του κανονική δουλειά και εσείς ασχολείστε ακόμα με τον Γιάννη τον μπαγεβιτσικό;

Ούτε με τον Ποδονίφτη._ (26/10/2020 00:00)

Διοίκηση σε αποδρομή και πολύ γρήγορα μάλιστα. Απογοήτευση σε όλα τα επίπεδα. Ακομα κι αν συγχωρουνται όλα όσα έκανε ο Παντελαρχος ως δήμαρχος στη πολη και ως εμπνευστής της περίπτωσης Γαϊτανά, αυτό που έκανε το Βούρο δήμαρχο με τη στάση του της δεύτερης Κυριακης δεν ξεπλενεται ούτε με τον Ποδονιφτη. Τώρα βέβαια το παίζει κι αυτός αντιπολίτευση.

Ανώνυμ0s (26/10/2020 09:23)

@ 24/10/2020 23:40

Για την κατάντια αυτής της πόλης να έχει αυτή τη διοίκηση, φταίνε κυρίως αυτοί που ΔΕΝ πήγαν στη κάλπη. Ιδίως στη κάλπη της 2ης Κυριακής.

Δεν ήταν πολλοί. Αλλά ήταν τόσοι όσοι χρειάζονταν για να γείρει η πλάστιγγα. Ο νοών νοείτω.

Χίλιες και Μία Νύχτες (26/10/2020 09:41)

@Δυστροποπιγκικός Χίλιες καλά θα 'ταν!!! Ούτε χίλιες δεν πήρε σε τριάντα χιλιάδες εγγεγραμένους στους εκλογικούς καταλόγους. Ενιακόσια και κάτι ψιλά. Μαζί με τα εξακόσια και κάτι ψιλά του μπαρμπα Χρήστου μας πουλάει "συναίνεση" ο καλλιτέχνης και "ευρείες συμμαχίες".

Ο δικηγόρος ως "αρχηγός" και "παράταξη" πήρε κάτι λιγότερο από τον Χρήστο Γρετζελιά!!!
Κι ο μπαρμπα Χρήστος κάτι λιγότερο από το Μπίγαλη!!!

Ανώνυμος (26/10/2020 10:14)

@Eagle (24/10/2020 11:43) Πρέπει να συνειδητοποιήσεις εγκαίρως, για τη δική σου ψυχική ηρεμία, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επανεκλογής του Γ. Βούρου. Πιθανότερο είναι να ανατείλει ο Ήλιος από τη Δύση.

Όχι απλώς δεν κατάφερε ως δήμαρχος να έχει επιρροή στους δημότες, αλλά έχασε και σημαντικό μέρος αυτής, που με μεγάλη δυσκολία (αν και σπρώχνονταν από παντού) κατάφερε να έχει προεκλογικά. Είναι πρόβλημα αυτών που τον επέλεξαν, ο τρόπος που θα τον αποσύρουν εγκαίρως, μήπως και σωθεί το εκλογικό σχήμα.

Σε πιο δεινή θέση βρίσκονται τα στελέχη του που θέλουν να έχουν μέλλον στα δημοτικά πράγματα. Όσο περνάει ο καιρός και δεν διαφοροποιούνται εγκαίρως αλλά και πειστικά, μεγαλώνουν και τα βαρίδια που θα τους συνοδεύουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ανώνυμος (26/10/2020 10:31)

@11:13 Πάντα υπάρχουν εκείνοι που διαψεύδουν τις ελπίδες που δημιούργησαν. Εκείνοι που αντιμετωπίζουν την ενασχόληση με τα κοινά της πόλης ως... "αρπαχτή". Που στήνουν ψαρεύοντας σε θολά νερά ένα πρόχειρο "μαγαζάκι" με ασαφή πολιτικά όρια και που αποδεικνύεται "ριχτάδικο".
Τηρουμένων των αναλογιών, θα έχουν την τύχη όλων των μικρά αριθμητικά κομμάτων που έγιναν κολαούζοι, των μεγάλων (ΛΑΟΣ ΔΗΜΑΡ ΠΟΤΑΜΙΑ κλπ).

Ξέχασες το... «κίνημα» (30/10/2020 10:22)

@Ανώνυμος (26/10/2020 10:31) Βάλε και το ΠασοΚινάλ στα «μικρά αριθμητικά» κόμματα. Ανήκει κι αυτό στους «κολαούζους». Δέκα χρόνια «κολαούζος» της δεξιάς. Τρανό παράδειγμα ο μνημονιακός βουλευτής Βούρος. Κονφερανσιέ του Άδωνι κατάντησε.

Eagle (31/10/2020 09:14)

Οταν εμπιστευεστε πουλια, ανεμομαζεματα, διαολοσκορπισματα. Κοτες, καρακαηδονες, μπουφους κλπ. Επι Γαιτανα, εδωσαν ολοι αυτοι το στιγμα τους. Καποιοι εφτιαξαν και προικουλες, κατα τα προτυπα του πρωτου διδαξαντα της Φιλαδελφειας, αντε και του δευτερου γνωστου στο πανελληνιο.
Τι νομιζατε; Οτι θα σας βοηθησουν μονο οταν χρειαστειτε κατι και κατα τα αλλα θα κανουν δουλεια;
Τοσο επιπολαια αφελεις ειστε;
Η περιοχη μας πασχει απο ανοητους δημοτες. Οχι απο συστηματικους απατεωνες πολιτευτες.
Δεν υπαρχει σωτηρια. Λιγα ηταν τα σ... ηρθαν κι απο τον Μελ...

Ντελιβερ@ς (03/11/2020 09:05)

@(26/10/2020 10:14) Μετά τα εγκαίνια του oPaPaReNa διαφοροποιήσεις. Τώρα όλοι κάνουν τη πάπια και περιμένουν να βγουν selfie με τον Τίγρη στις σουίτες και να κάνουν γνωριμίες και κονέ στα vip.
Δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει σε περίπτωση που αλλάξει ιδιοκτήτη και μανατζμεντ η ΠΑΕ. Ούτε αν θα προλάβει ο Βούρος Γ. να κόψει κορδέλα, γιατί εγκαίνια είναι όχι όταν θα είναι έτοιμο το oPaPaReNa ως κτίσμα, αλλά όταν θα γίνει σέντρα για το πρώτο ματσάκι.

Livestreaming λέγεται και είναι απλό. (06/11/2020 19:12)

Αποδεικνύεται ότι η τοπική εξουσία διαβάζει τα τοπικά ΜΜΕ. Τουλάχιστον τα κανονικά, όπως η Αλήθεια.
(Κι ας λένε δεξιά κι αριστερά το κλασσικό "ελα-μωρε-ποιος-τα-διαβαζει-αυτά").
Προχώρησαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου.

Μόνο που αυτό πρέπει να μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος και on demand κι όχι να το κατεβάζουν μετά από δύο μέρες μόλις κατάλαβαν τη μνημειώδη γκάφα αντιδημάρχου να σχολιάζει σε ζωντανή μετάδοση με ανοιχτό μικρόφωνο.

Όπως και να 'χει, ακόμα και στη σωστή κίνηση να κάνουν μετάδοση του δσ, έκαναν γκάφα (αντιδήμαρχος) που πήγαν να διορθώσουν με άλλη γκάφα (γρ. τύπου) αποσύροντάς το. Η δεύτερη γκάφα είναι και χειρότερη γιατί έκαναν και μια τρύπα στο νερό αφού το επίμαχο σημείο κυκλοφορεί ήδη από κινητό σε κινητό μέσα στη πόλη.

Marcus (19/01/2021 21:31)

Μια και το παρόν θέμα είναι αφιερωμένο στον κύριο Κουτσάκη, ΠΡΕΠΕΙ να δείτε το παρακάτω βίντεο κύριε Σεϊτανίδη! Θα ήθελα πολύ και τον σχολιασμό σας μάλιστα.

https://www.oncamera.gr/webtv/?catid=10&id=8594

Ακούστε τι λέει για τους κάδους, που αντί 750 θα πάρει 200, επειδή... δεν έχει λεφτά, αλλά ακόμη περισσότερο, πώς αποκαλεί -ο αντιδήμαρχος έτσι;- τους συμβασιούχους της καθαριότητας στο 10:33!!!

Όσο για το -τελείως στημένο- βίντεο με τις γνώμες των πολιτών για την καθαριότητα στον δήμο μας, δεν αξίζει να σχολιάσω το οτιδήποτε...

Anonymous (24/01/2021 17:32)

@Marcus Μιλάμε για τον άνθρωπο που στα συνέδρια της κεδκε (προ κορονοϊού) δεν παρακολουθούσε ποτέ τίποτα, τσακιζε τους μπουφεδες και πήγαινε στο τέλος μόλις τελειωναν οι εργασίες να στηθει στο βήμα για να βγάζει σελφι και να το παίζει παραγοντας στο φου μπου.
Αυτόν τον άνθρωπο, με αυτή την... αισθητική που εκπέμπει, κάποιοι τον "νομιμοποιουν" προσφευγοντας στη ρουσφετολογική λογική ότι πρέπει να τον πάρουν στο κινητό του ακόμα και για το αυτονόητο να μαζευτούν τα σκουπίδια, μπάζα η καμία ψόφια γάτα από το σπίτι τους. Ποιον; Τον αντιδήμαρχο της Γαϊτανα! Που άφησε γυμνή την υπηρεσία καθαριοτητας με λίγα χαλασμένα οχήματα ενώ τώρα βρήκε πλήρη και όλοκαινούργιο στόλο από τους προηγούμενους.
Δεν φταίνε λοιπόν μόνο οι κουτσάκηδες αλλά κι αυτοί που τους πιστεύουν και τους ψηφίζουν.

Marcus (25/01/2021 12:02)

"Δεν φταίνε λοιπόν μόνο οι κουτσάκηδες αλλά κι αυτοί που τους πιστεύουν και τους ψηφίζουν."

Πες τα Χρυσόστομε! Έτσι ακριβώς είναι, ο Κουτσάκης (και ο κάθε Κουτσάκης) φως βλέπει και θέλει να μπει. Το θέμα είναι αν καθένας του επιτρέπει να μπει, διά της ψήφου του....

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: Ανωνυμος
@20.16 Η δική σου ερμηνεία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα! Σαφέστατα η ερμηνεία του πρωθυπουργού είναι εντελώς αντίθετη και γι'...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©