Τρίτη 16.07.2024,  

Πριν κουνήσετε το δάκτυλο, μήπως πρέπει να κοιτάξετε λίγο στον καθρέφτη κύριε Κωνσταντινίδη;

Δημοσιεύτηκε στις 17/05/2020 στην κατηγορία Σχόλια  |  27 σχόλια

Προ ημερών έλαβα ένα "Δελτίο Τύπου", που μόνο δελτίο τύπου δεν είναι. Μια παράθεση απόψεων του αντιδημάρχου Παιδείας είναι, που αν ήμουν νεότερος, θα με εξόργιζε.

 

Τώρα, στην ηλικία μου, απλώς με έκανε να γελάσω. 

 

Πιστός στην τακτική μου, δημοσιεύω πρώτα αυτούσιο το "Δελτίο Τύπου" του Τάσου Κωνσταντινίδη, και μετά σχολιάζω: 

 

*****

 

Η ευκαιριακή πλειοψηφία μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης προσπαθεί φανερά πια και με απαράδεκτο τρόπο να εμποδίσει την ομαλή διοίκηση του Δήμου εις βάρος του δημότη εν μέσω μάλιστα κορωνοϊού!

Το τελευταίο διάστημα ζούμε κυριολεχτικά το θέατρο του παραλόγου. Μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, με ετερόκλητο ιδεολογικό και αυτοδιοικητικό υπόβαθρο, προσπαθεί πια φανερά να εμποδίσει ή καλύτερα να παραλύσει την ομαλή διοίκηση του Δήμου, με θύμα φυσικά τον Δημότη της πόλης μας. Πολύ διαφορετικές μεταξύ τους παρατάξεις, εκμεταλλευόμενες την απλή αναλογική και την αυξημένη δύναμη σε δημοτικούς συμβούλους που τους έδωσε, αντί να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου όπως επιτάσσει το εκλογικό σύστημα, επιχειρούν να την παραλύσουν μέσω παράνομων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνονται κατά πλειοψηφία μετά την αποχώρηση του κ. Γρετζελιά από τη Διοίκηση.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 23/3/2020, που έγινε με τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επιχείρησαν παράνομα και με απόφαση προ ημερησίας να αποσύρουν από τη συζήτηση της ημερήσιας διάταξης θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού (!) και κατάφεραν πράγματι να καθυστερήσουν με αυτό τον τρόπο βασικές δραστηριότητες του Δήμου, όπως το ξεχορτάριασμα των δημοτικών χώρων με τη συμμετοχή ιδιώτη (για να μην υπάρχουν απορίες, ιδιώτη χρησιμοποίησε γι’ αυτό το σκοπό και η προηγούμενη διοίκηση του κ. Βασιλόπουλου). Μάταια προσπάθησα μεταξύ άλλων και με νομικά επιχειρήματα να τους πείσω ότι αυτό που κάνουν εκτός από απαράδεκτο είναι και παράνομο. Πήραν βέβαια κατόπιν ηχηρό ράπισμα τόσο από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, όσο και από το Υπουργείο Εσωτερικών που γνωμοδότησαν ρητά για την απόλυτη ακυρότητα αυτής της απόφασης που έλαβε η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, καθώς την ημερήσια διάταξη καθορίζει σύμφωνα με το νόμο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και όχι ο κ. Γρετζελιάς!  Όμως το κακό έγινε. Καθυστέρησαν και εμπόδισαν –για λίγο ευτυχώς– την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Στο χθεσινό (11-5-2020) όμως Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε επίσης με τηλεδιάσκεψη, η ευκαιριακή αντιπολιτευόμενη πλειοψηφία επιχείρησε κάτι ακόμα πιο ακραίο. Τόσο ο κ. Βασιλόπουλος, όσο και οι κ.κ. Γρετζελιάς και Τομπούλογλου στήριξαν πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) για να μην απολυμανθούν οι κάδοι των απορριμμάτων του Δήμου από ιδιώτη παρά την άμεση ανάγκη λόγω κορωνοϊού και την αδυναμία της υπηρεσίας του Δήμου να κάνει το έργο έγκαιρα!! Και δεν αρκέστηκαν στην «πολιτική καταδίκη» της συμμετοχής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (μιλάμε για δαπάνη 9.000 ευρώ), όπως είχαν βέβαια κάθε δικαίωμα, αλλά προχώρησαν και σε αυτό που λέμε «προσπάθεια παράλυσης της Διοίκησης του Δήμου». Δηλαδή προσπάθησαν με την πλειοψηφική, πλην παράνομη για άλλη μια φορά απόφασή τους, να ακυρώσουν την απευθείας ανάθεση του Δημάρχου για την απολύμανση των κάδων, παρά το γεγονός ότι η ανάθεση αυτή ανήκει σύμφωνα με το νόμο στην αποκλειστική αρμοδιότητά του και όχι στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου! Μάταια ο γράφων επικαλέσθηκε την κοινή λογική και τη νομιμότητα για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πρακτική. Η υπεροψία της ευκαιριακής πλειοψηφίας είναι ισχυρότερη από την ορθή κρίση και το συμφέρον του πολίτη... Ευτυχώς, η προσπάθειά τους δεν πέρασε και εφαρμόστηκε ο νόμος κατά τη συνεδρίαση από τον κ. Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, όπως έπρεπε και ανέφερα παραπάνω.

Το ζήτημα όμως παραμένει. Ως πού φτάνει η καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος και με ποιες συνέπειες; Δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι η παρεμπόδιση για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους ακόμα και των ορθών προσπαθειών της διοίκησης του Δήμου έχει μόνο ένα θύμα, που δεν είναι άλλος από τον Δημότη αυτής της πόλης και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού; Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε γνωστή στους δημότες την κατάσταση για να μπορέσει ο καθένας να αποδώσει τόσο τις ευθύνες όσο και τα εύσημα όπου πρέπει. Και αυτό θα κάνουμε. Μπορεί ο δημότης να ενδιαφέρεται κυρίως για το αποτέλεσμα , αλλά οφείλουμε να είναι σωστά ενημερωμένος. Ο σωστά ενημερωμένος πολίτης κρίνει ορθότερα.

 

*****

 

Ειλικρινά δεν ξέρω από πού να αρχίσω να σχολιάζω αυτό το κείμενο - περιβόλι.

 

Πρόκειται για ένα κείμενο ενδεικτικό για πολλά πράγματα: Πώς στην τοπική μας κοινωνία -και σε κάθε κοινωνία προφανώς- υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να μπουν στα τοπικά κοινά, μόνο και μόνο για ίδιον όφελος.

 

Μόνο και μόνο για να γίνουν η χειρότερη εκδοχή αυτού που θέλουν -υποτίθεται- να αλλάξουν.

 

Κι έτσι το παρακμιακό καθεστώς διαιωνίζεται, γιατί οι καινούργιοι, πάντοτε, είναι σαφώς ρηχότεροι, σαφώς χειρότεροι των παλαιών.

 

Δείτε τον Βούρο.

 

Δείτε τον Κωνσταντινίδη.

 

Και θα καταλάβετε. 

 

Ας αρχίσω, λοιπόν, με... τη σειρά.

 

Ο έμμισθος αντιδήμαρχος Παιδείας στην πρώτη του πρόταση, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί "με τρόπο απαράδεκτο" (κατά τη δική του γνώμη) να... εμποδίσει τη διοίκηση να διοικήσει.

 

Δηλαδή, για να μην εκραγεί η δίκαιη οργή του κυρίου Κωνσταντινίδη, η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει αντιπολίτευση μόνο με τρόπο παραδεκτό από τον κύριο Κωνσταντινίδη.

 

Και ποιος είναι ο παραδεκτός τρόπος του κυρίου Κωνσταντινίδη;

 

Αυτήν που κάνει ο ίδιος: Να γίνεται η "αντιπολίτευση", βαστάζος της εξουσίας.

 

Γιατί ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ο κύριος Κωνσταντινίδης, ως αντιπολίτευση εξελέγη, τρομάρα μας, όσοι τον ψηφίσαμε την πρώτη Κυριακή, δήθεν ως το "νέο" που ήλθε για να αποκαθηλώσει το "παλαιό" και αντ' αυτού έγινε απλώς "παμπάλαιο" έναντι πινακίου φακής που απολαμβάνει προσωπικά ο επικεφαλής του συνδυασμού και κανένας άλλος.

 

Γιατί ο κ. Κωνσταντινίδης τη θέση του εμμίσθου αντιδημάρχου την έλαβε ΧΩΡΙΣ να ρωτήσει το ψηφοδέλτιό του, ΧΩΡΙΣ να κάνει συνέλευση των υποψηφίων του και να ζητήσει τη γνώμη τους.

 

Τους έβαλε στο ψηφοδέλτιο και μετά τις εκλογές ΠΑΤΗΣΕ επάνω τους χωρίς να τους ρωτήσει, για να γίνει έμμισθος αντιδήμαρχος του Γιάννη Βούρου.

 

Ήταν τότε που το ελλιπές του ψηφοδέλτιο έλαβε το... συντριπτικό ποσοστό του πέντε και κάτι ψιλά τοις εκατό. 

 

Και όταν έχασε, και συνεχάρη τον Γιάννη Βούρο για την εκλογή του, ο κύριος Κωνσταντινίδης σημείωνε στην ανακοίνωσή του: «...θα είμαστε αρωγοί στις προτάσεις που θα στοχεύουν, σύμφωνα με τη γνώμη μας και το πρόγραμμά μας, στο καλό της πόλης, αλλά αντίθετοι σε όσα θεωρούμε ότι αντίκεινται στο συμφέρον των δημοτών».

 

Από τότε, όμως που ο κύριος Κωνσταντινίδης έγινε έμμισθος αντιδήμαρχος Παιδείας, ευτυχώς για το δήμο μας και για όλους μας, αγαπητοί του ψηφοφόροι, το πολιτικά γερακίσιο μάτι του δεν βρήκε ούτε ένα θέμα από όσα ασχολήθηκε ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, που να "αντίκειται στο συμφέρον των δημοτών".

 

Ξαφνικά, μόλις έγινε επί μισθώ αντιδήμαρχος, όλα σωστά τα κάνει η διοίκηση Βούρου.

 

Ολόσωστα.

 

Μωρέ μπράβο!

 

Θα τους έφερε, φαίνεται τη "θεία φώτιση" ο έμμισθος αντιδήμαρχος Παιδείας και ανέβλεψαν οι Βουρικοί, δεν εξηγείται αλλιώς. 

 

Το γράφω αυτά γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν τις εκλογές, ο κύριος Κωνσταντινίδης τα πράγματα τα έβλεπε αλλιώς: Θυμίζω συγκεκριμένα κομμάτια απο την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου: "...Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας για μια νέα πρόταση διοίκησης του δήμου; Η ικανότητα, η καθαρότητα, η επαγγελματική εμπειρία των υποψηφίων, η όρεξη για δουλειά, η ανεξαρτησία από κομματικές δεσμεύσεις και ισχυρούς υποστηρικτές. Η αποφυγή συμμετοχής παλαιοκομματικών εκπροσώπων του πολιτικού κατεστημένου της πόλης που τόσο πολύ έχουν κουράσει τους δημότες. Σκεφτείτε λοιπόν ποιος συνδυασμός και ποιος υποψήφιος δήμαρχος σας έρχεται στο μυαλό όταν τα ακούτε αυτά; Πράγματι, αγαπητοί φίλοι και φίλες! Κανείς άλλος από τους συνδυασμούς που ζητούν τη ψήφο σας δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις".

 

Και λίγο μετά, μιλώντας για την παράταξη Βούρου, τους τωρινούς του συνεργάτες και συνοδοιπόρους, έλεγε ο σημερινός κατήγορος όσων δεν αντιπολιτεύονται τη διοίκηση Βούρου με τον τρόπο που ο ίδιος εγκρίνει: "Ένας νέος συνδυασμός στην πόλη, γεμάτος όμως απ’ ό,τι πιο παλιό και φθαρμένο πολιτικά υπάρχει, προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας κάτοικος αυτής της πόλης ικανός να γίνει δήμαρχος. Προσπαθεί να μας πείσει ότι κάποιος που κατοικεί αλλού και απουσιάζει από την πόλη μας 50 χρόνια ξέρει καλύτερα από εμάς και από εσάς τα προβλήματά της. Δεν νομίζω όμως ότι πείθει κανέναν. Παρά το γεγονός ότι, όπως όλοι οι γνήσιοι επαγγελματίες της πολιτικής, υπόσχεται, όπως μαθαίνω, τα πάντα στους πάντες και έτσι λειτουργεί ως μαγνήτης φιλοδοξιών."

 

Δεν είναι μόνο ότι ο σημερινός αντιδήμαρχος χαρακτήριζε μόλις πριν λίγους μήνες τους τωρινούς του συνεργάτες στη διοίκηση "ό,τι πιο φθαρμένο και παλιό υπάρχει πολιτικά".

 

Είναι και το ότι στη φράση του "στους πάντες" αποδεικνύεται ότι περιλαμβανόταν και ο ίδιος ο κύριος Κωνσταντινίδης, που είπε "ναι" στην έμμισθη θέση του αντιδημάρχου, αποδεχόμενος την πρακτική Βούρου την οποία κατήγγελλε προεκλογικά ως "μαγνήτη φιλοδοξιών".

 

Και το κρεσέντο της... πολιτικής εντιμότητας του κυρίου Κωνσταντινίδη, καταλήγει στην εξής φράση: "Εμείς θα είμαστε εδώ και θα σας βλέπουμε και μετά τις εκλογές και θέλουμε να μπορούμε να σας αντικρίσουμε χωρίς να ντρεπόμαστε"...

 

Γι αυτό σας λέω κύριε αντιδήμαρχε. Δεν κοιτάζεστε λίγο στον καθρέφτη, πριν κουνήσετε το δάκτυλό σας στους άλλους;

 

Πάμε πιο κάτω.

 

Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι αριστερός, άμα λάχει. Κι οι άμα λάχει αριστεροί μιλάνε, να ούμ, τη γλώσσα του λαού, όχι των βιβλίων.

 

Έτσι ο κ. Κωνσταντινίδης, απόφοιτος της Νομικής Σχολής κι ενεργός δικηγόρος, γράφει στην ανακοίνωσή του ότι ζούμε το θέατρο του παραλόγου "κυριολεΧτικά". Η "λέξη" που στις γραμματικές γίνεται "λεκτικός/λεκτική/λεκτικό", στην... αριστερή γλώσσα του λαού που θέλει να μιλάει ο κύριος Κωνσταντινίδης γίνεται "λεΧτικός" άρα "κυριολεΧτικά". Αριστερός λέει ότι είναι, αριστερά θέλει να δείχνει ότι μιλάει, τι σας κόφτει εσάς; 

 

Ο αριστερός λοιπόν που έγινε υποπόδιο των ΠΑΣΟΚων και των δεξιών στο δήμο, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι -λέει...- έχει «ετερόκλητο ιδεολογικό και αυτοδιοικητικό υπόβαθρο».

 

Κι αυτό είναι προς ψόγο, όπως καταλαβαίνετε.

 

Γιατί για να λειτουργήσει η αντιπολίτευση, στον πολιτικό αξιακό κώδικα του κυρίου Κωνσταντινίδη, πρέπει να είναι ιδεολογικά του ίδιου υποβάθρου.

 

Δεν μπορεί να καταψηφίζει μια πρόταση της διοίκησης λ.χ. από αριστερά η Λαϊκή Συσπείρωση κι από δεξιά η "Πόλη της Καρδιάς".

 

Όχι, ποτέ.

 

Ο πολιτικός αξιακός κώδικας του κυρίου Κωνσταντινίδη θεωρεί ότι επιβάλλεται η αντιπολίτευση να είναι -περίπου- μια παράταξη, με ενοποιημένο ιδεολογικό και "αυτοδιοικητικό υπόβαθρο" (αν μου βρείτε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει η μπαρούφα "αυτοδιοικητικό υπόβαθρο" θα σας κεράσω γλειφιτζούρι, αγαπημένοι αναγνώστες, ως ένδειξη της "αντιπολίτευσης" που ασκεί ο κύριος Κωνσταντινίδης...).

 

Αυτό, όμως, που η αντιπολίτευση ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ σύμφωνα με τις Αξίες που ενέπνευσαν τον κύριο Κωνσταντινίδη να μπει στην πολιτική και να σώσει την πόλη μας (κατά περίπου 5%) προφανώς ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να το έχει η διοίκηση, σύμφωνα με τις ίδιες Αξίες.

 

Μπορεί έτσι, ένας "κυριολεΧτικά" αριστερός, όχι της πλάκας αριστερός, "κυριολεΧτικά" αριστερός, μπορεί λέω έναντι πάγιας αντιμισθίας να ενσωματώνεται στη διοίκηση των ΠΑΣΟΚων και των δεξιών ως ορντινάντσα. 

 

Δηλαδή για να καταλάβετε: Η αντιπολίτευση για να λειτουργεί με τροπο παραδεκτό, πρέπει να έχει ιδεολογικό και...αυτοδιοικητικό υπόβαθρο. Η διοίκηση που αμείβεται, ΟΧΙ.

 

Στη διοίκηση μπορεί να μετέχουν και "αριΧτεροί", ως δεκανίκια ΠΑΣΟΚων και δεξιών έναντι ενός πρόσκαιρου μισθού. 

 

ΑριΧτεροί της πλάκας, πολιτικοί της πλάκας, που αντί να κοιταχθούν στον καθρέφτη, νομίζουν ότι κάτι κάνουν με το να κουνούν το δάκτυλο στους άλλους...

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Πόσα παίρνουν αυτοί που λιβανίζουν τον Γιάννη Βούρο;

 

Κουράζεστε εύκολα, κύριε δήμαρχε...

 

Ακόμα και την Εκκλησία κάνει πεδίο ανόητης αντιπαράθεσης το τοπικό δημοτικό κατεστημένο

 

Κορονοϊός: Απίστευτη ανευθυνότητα Βούρου - Λειτουργεί «ανεξάρτητα από τις οδηγίες της κυβέρνησης»

 

Δήμαρχος από την ανάποδη, σερίφης από τα Lidl

 

Ως πότε ο κ.Βούρος θα κρύβει την πραγματικότητα από τους Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες;

 

Ένας δήμαρχος με πορεία ασύμβατη προς την πόλη

 

Θλιβερές κουτοπονηριές μέσα στην κρίση...

 

Ή παπάς, ή ζευγάς: Ώρα να διαλέξει

 

Μπόχα, βγαλμένη από το Βούρκο

 

Νόμος: Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλονται μαφιόζικα, λειτουργούν και μαφιόζικα

 

Αυτό που ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να κάνει ο Βούρος για τον κορονοϊό

 

Νέα αθλιότητα Βούρου - Κατηγορεί άλλους για προβληματική πρόσληψη που έγινε επί των ημερών του !

 

Ξηλώνεται το πουλόβερ - Παραιτήθηκε ο Λέκκας από τη διοίκηση του δήμου

 

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

 

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη διοίκηση Βούρου- Μέσα ο Γρετζελιάς, έξω η Παπακώστα

 

Δέκα ψέματα Βούρου, μέσα σε μια μόνο ανακοίνωση

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Καρακαλτάκες...

 

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

 

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ- Βατερλό Βούρου - Στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία της διοίκησης

 

Άβε, Καίσαρ! Ιδού ο στρατός σου! 

 

Θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στη Δεκελείας. Ο δήμαρχος... Ποιος δήμαρχος;

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα 

 

Γράψτε την άποψή σας

The Kopanoi (17/05/2020 17:08)

Ο κυριοΛεχτικα Αριστερός περιφέρεται σαν γαμπρός σε όλες τις εκδηλώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και γλυκοκοιταζει το χρίσμα για τις επόμενες εκλογές.Βλεπετε τίμησε και με το παραπάνω την απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.Αναγκαστηκε και έριξε νερό στο κρασί του συμφώνησε με τον Βούρο για να υπάρχει και μια αριστερή φωνή στην διοίκηση .Δεν θέλω να ακούω για 1700 ευρώ όχι αποκλείεται ο κυριοΛεχτικα Αριστεράς

΄΄Γερακίνα΄΄ (17/05/2020 18:19)

Αδυνατώ να παρακολουθήσω τον κο. Κωνσταντινίδη. ΤΕΛΟΣ._

Θερμή παράκληση κε. ΣεΪτανίδη.....λυπηθείτε μας !!!

Ανωνυμος* (17/05/2020 19:16)

Στην αρχή τα έβαλα μαζί σας κ.Σειτανιδη κατά πάγια συνήθεια!
Για ποιον λόγο κάθεται και ασχολείται με έναν τυχάρπαστο ο οποιος είναι ξεκάθαρο ότι τα 1700 τον μήνα και οι γνωριμίες με γάτες τίγρεις και άλλα αιλουροειδή θα του ανοίξουν πόρτες μικρές ή μεγάλες σε προσωπικό επίπεδο για να κάνει την μπάζα του! Ένας πουθενας!
Με δεύτερη σκέψη όμως συμφωνώ ότι τέτοιους τύπους δεν πρέπει να τους αφήνεις σε χλωρό κλαρί! Συνεχές ξεβρακωμα σε ότι και να κάνει! Πρέπει να γίνει μάθημα έτσι ώστε ο επόμενος που θα σκεφτεί να λειτουργήσει μέ αυτόν τον τρόπο να είναι δίπλα και τριπλά προσεκτικός!
Θα ήθελα βέβαια και μια ανακοίνωση του γνωστού αριστερού αρθρογράφου κ. Γούλα! Πιστεύω βέβαια ότι δεν διαφέρει από τον αρχηγό απλά του έχουν υποσχεθεί ότι " θα αξιοποιηθεί το ταλέντο του" εν ευθέτω χρόνω!
Συγχαρητηρια για το άρθρο!

Giannis Vouros G (17/05/2020 19:17)

αυτοδιοικητικό υποβαθρο είναι να έχεις σύμβουλο τον Νίκο Παπανικολάου Διαμαντη

Διαμαντής Σεϊτανίδης (17/05/2020 19:26)

@19.16

"Κατά πάγια συνήθεια" το σύμπαν τα βάζει μαζί μου, μην ανησυχείτε, κάθε άλλο παρά είστε ο μόνος. Η συνήθεια από "πάγια" τείνει να εξελιχθεί σε "άγια".

Κι εγώ έκανα 5 ημερες να το γράψω το κείμενο, ακριβώς γιατί δεν είχα απαντήσει στο ερώτημα που θέτετε στο πρώτο κομμάτι τυο σχολίου σας.

Τελικά έγραψα ακριβώς γιατί δεν ήθελα το συγκεκριμένο να πέσει κάτω.

Έχεις κάνει ό,τι έχεις κάνει, έ, δεν πάει πάρα πολύ να κουνάς και το δάκτυλο στους άλλους;

Ανώνυμος* (17/05/2020 21:14)

Θα ήθελα να σταθώ και σε κάτι ακόμα.
Οποία ανακοίνωση βγήκε από Δήμο Αντιδήμαρχους δεκανικια κλπ αναφέρεται στην παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση και μέσα σε παρένθεση (ΚΚΕ). Για καμμία άλλη παράταξη δεν γράψει το κόμμα το οποίο την στηρίζει.
ΣΥΡΙΖΑ τον Άρη μέρος της ΝΔ τον Χάρη ΠΑΣΟΚ τον Παντελή Μελισσανιδειος αχταρμας τον τουριστα
Αυτά είναι φτηνά κόλπα και του Καρατζαφέρη που αποστηθησε ο πρώην συνεργάτης του.
Η λογική της χούντας. "Μην δίνεται σημασία σε αυτούς γιατί είναι κομμουνιστές".
Τέτοιους και χειρότερους έστειλε στην ηγεσία του δήμου ο πάνσοφος λαός.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (17/05/2020 23:40)

@ Αδημοσίευτον

Κάτι έχεις μπερδέψει. Το σχόλιό σου δεν μπορώ να το δημοσιεύσω, όχι για τους λόγους που νομίζεις, αλλά γιατί σίγουρα κάτι έχεις μπερδέψει. Ξαναδες το, αν το έχεις κρατήσει. Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ (18/05/2020 00:19)

Αριστερός ο Κωνσταντινίδης;

Από πότε;

Επειδή έχει το θράσος να κάνει ολιγόλεπτες περατζάδες στις εκδηλώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτή η πόρτα έχει κλείσει για τον κύριο.

Οριστικά και αμετάκλητα.

Είναι ανεπιθύμητος στην αριστερά. Ας αναζητήσει ψήφους στους ψηφοφόρους του Άδωνι.

Δ.Κ. (18/05/2020 01:39)

@ Ανώνυμος* (17/05/2020 21:14)
Οι φανεροί και κρυφοί ακροδεξιοί που βρίσκονται στο «τιγρέϊκο» δεν έχουν καμία σχέση με τους δεξιούς της Φιλαδέλφειας που είναι κατά κανόνα μετριοπαθείς και κάποιοι και σοβαροί. Οι ανθυποβλαχοδήμαρχοι και τα έμμισθα και άμισθα τσουτσέκια τους είναι μια λούμπεν εκδοχή ακροδεξιάς μακριά από τον πολιτικό πολιτισμό αυτής της πόλης.

@ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ (18/05/2020 00:19)
Ας προσέχατε όταν τον καλούσατε. Δεν ερχόταν μόνος του. Θα έπρεπε να είχατε δώσει προσοχή στο ποιοι ξεκίνησαν να τον προμοτάρουν όταν εμφανίστηκε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

ανώνυμος (18/05/2020 08:43)

στρεψοδικία η [strepsoδikía] : η χρήση ψευδών ή σοφιστικών λόγων, επιχειρημάτων, που αποσκοπεί στην παραπλάνηση, στη διαστροφή της αλήθειας: Προσπάθησε με στρεψοδικίες να παραπλανήσει τους συνομιλητές του. [λόγ. στρεψόδικ(ος) -ία]

Πηγή: Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής

Νπ (18/05/2020 10:05)

Γνωριζω οτι κατα καιρους ειστε φιλοι. Ειμαι βεβαιος για ο,τι λεω. Δεν μπορω να το αποδειξω, δεν μιλα ο βασικος χορηγος. Το λεει ομως απο χρονια.

Ανωνυμος* (18/05/2020 10:52)

@ Δ.Κ. 1.39
Θα συμφωνήσω σε όλα όσα γράφεις!
Για αυτό και η μοναδική αναφορά μου είναι στο πουλεν του Καρατζαφέρη που τώρα συνεργάζεται για 1000 ευρωπουλα με πασοκοακροδεξιους υποτακτικούς του Μελισσανίδη!

Ανωνυμος (18/05/2020 11:13)

Οπως καθε κουτοπονηρος πολιτικαντης ετσι κι ο Τασουλης νομιζει οτι θα ξεχαστει σε τρια χρονια η μεταλλαξη του σε αξιοθρηνητο γλυφτρονι. Νομιζει.

Για την ταμπακιέρα; (18/05/2020 14:04)

Ωραία όλα αυτά που λέτε, κ. Σεϊτανίδη, για την ταμπακιέρα όμως δεν πρέπει να ενημερώσετε τον δημότη; Η αντιπολίτευση προσπάθησε τελικά με παράνομες αποφάσεις του Δ.Σ. να εμποδίσει τη διοίκηση του δήμου (ξεχορταριασμα, πλύσιμο κάδων κλπ) ή όχι; Κριθηκε άκυρη ή όχι από το Υπουργείο μια πρόσφατη απόφαση της Αντιπολίτευσης του ΔΣ; Το έχετε ερευνήσει ως δημοσιογράφος; Αυτό δεν είναι σημαντικό να το γνωρίζουν οι πολίτες του Δήμου;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (18/05/2020 17:26)

@14.04

Ευχαριστώ για τα ερωτήματα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η πολιτική εντιμότητα και συνέπεια ΕΙΝΑΙ η ταμπακιέρα της πολιτικής. Δηλαδή στο παραπάνω κομμάτι ΜΙΛΩ για την ταμπακιέρα, ελπίζω να συμφωνείτε.

Στα υπόλοιπα: Δεν νοείται η έννοια "παράνομες αποφάσεις του ΔΣ". Εάν ένα θέμα ρυθμίζεται από το νόμο, το προεδρείο του ΔΣ ΔΕΝ πρέπει να το φέρει σε συζήτηση και ψηφοφορία. Άρα ευθύνεται εξ αντανακλάσεως η διοίκηση που φέρνει στο ΔΣ θέματα για τα οποία ΔΕΝ πρέπει να ληφθεί απόφαση, αφού ρυθμίζονται από το νόμο.

Δηλαδή από την ώρα που ένα θέμα τίθεται από το προεδρείο σε ψηφοφορία, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το σώμα ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ψηφίσει την α ή τη β θέση. Αν ΔΕΝ δικαιούται, τότε ευθύνονται αυτοί που το έφεραν στο ΔΣ κι επέτρεψαν την ψηφοφορία. Συνεπώς κι εδώ ο κ. Κωνσταντινίδης κάνει λάθος.

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (19/05/2020 11:33)

Ο κος Κωνσταντινίδης είναι τυπικό δείγμα κκεσωτερικάκια ή πασοκάκια που με την πρώτη ευκαιρία της ζωής του γίνεται χειρότερος του Φώτη του Κουβέλη του θεσμικού, ή του Παπαδημούλη του μπίσνεσμαν με τα γεμάτα καρότσια στο σούπερ μάρκετ.
Όσο κι αν προσπαθεί ειλικρινά και καλοπροαίρετα ο Παντελόγλου να ξεπλύνει αυτό το κομμάτι της ΕΔΑ και του ΚΚΕεσ, θα υπάρχουν Παπαδημούληδες, Κωνσταντινίδηδες και Κουβέληδες να μας θυμίζουν ποιο ήταν το ΚΚΕεσ ("ευτυχώς, σύντροφοι, ηττηθήκαμε"ποτέ δε μας είπαν όμως ποιοι νίκησαν και τι έκαναν οι ίδιοι για να μην ηττηθούμε ή για να μη νικήσουν η Γυάρος, η Μακρόνησος, ο Φράνκο, οι δικτατορία του Βιντέλα κλπ).
Τώρα που ο "Κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας" ασχολείται τόσο επισταμένα με τον Σερετάκη, θα περίμενα να ασχοληθεί και λίγο με τον γείτονά του αντιδήμαρχο Κωνσταντινίδη. Το ίδιο επιμελώς και το ίδιο αναλυτικώς. Γιατί καλή η κριτική στο ΚΚΕ, αλλά καλύτερη η κριτική στους νενέκους.

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (19/05/2020 11:59)

@ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ (18/05/2020 00:19)
Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που σας πιστώνεται ο Κωνσταντινίδης.
Χάρισμα σας κι αυτός κι ο Γούλας κι άλλοι πολλοί.
Σίγουρα, δε, θα σας αποκαλεί με το χρυσαυγίτικο "ζαίοι".
Μεγάλη χαρά.

Ανωνυμος* (19/05/2020 18:28)

Όλα τα "κομμουνια" ίδια είστε!
Τι πας και θυμάσαι και συ!
Έκτος από τον Φώτη τον Κουβέλη που δεν διαφέρει από τα παιδιά που συνεργάστηκαν με τον Καμμένο εδώ στην Φιλαδέλφεια αποφεύγεται η συζήτηση για το πώς το μεγάλο ποσοστό του Σάββα Σταματιάδη δεν έδωσε την δυνατότητα στον Σ Κοντό την εκλεγει δήμαρχος!
Το 1990 ο Σ.Κοντος υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ έχασε την δεύτερη θέση από τον Μποβο τη ΝΔ για 158 ψήφους! Και έτσι έδωσε το δικαιωμα στον Γρεντζελια να αλωνιζει στην πόλη για 12 χρόνια! Ποιος όμως έχει τεράστια ευθύνη για αυτό;; Το ψηφοδέλτιο που κατέβασε την τελευταία στιγμή το τοπικο ΚΚΕεσ. με επικεφαλής τον Θ.Μαλλιο που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει την ενότητα της αριστεράς! Πάντα χρήσιμα τα παλληκάρια στην αστική τάξη κάνουν με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά για την οποία είναι ταγμένοι! (Εδώ δεν ξέρω αν φταίει ο Σερετακης! Θα μας ενημερώσει ο Κόσμος!)

"KOYMMOYNI" (20/05/2020 12:21)

Παρακολουθώ τον "Κόσμο" που είναι κυριολεκτικά στον κόσμο.
Σήμερα για τέταρτη συνεχή μέρα εγκαλεί Σερετάκη γιατί δεν αναφέρθηκε στην Ηλέκτρα Αποστόλου.
Όμως τι σχέση είχε η Ηλέκτρα Αποστόλου με τη Νέα Φιλαδέλφεια;
A, μάλιστα είχε εργαστεί σε εργοστάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Αν το διευρύνουμε τόσο πολύ, θα έπρεπε να μην σταματά τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τα 75 χρόνια από την ήττα του φασισμού.
Για τον Κωνσταντινίδη κουβέντα ο "Κόσμος". Στον κόσμο του.
Η θεωρία της ευκαιριακής πλειοψηφίας έχει πολλή πλάκα πάντως.
Όλες οι πλειοψηφίες στην αστική δημοκρατία.
Όταν ο Γρετζελιάς στήριζε Βούρο, δεν ήταν ευκαιριακή πλειοψηφία;
Πάντως ιδιαίτερη πρόγκα πρέπει να γίνει και στον Γούλα, διότι με τόση απαξία αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς ο κος Τάφας. Εκπαιδευτικός δεν είναι και ο Γούλας; Μάλλον είχε χαλάσει η σύνδεση και δεν άκουγε αυτά που έλεγε ο απόφοιτος ΤΕΙ.

Α. ΓΟΥΛΑΣ (20/05/2020 20:07)

@"KOYMMOYNI" (20/05/2020 12:21)

Θα παρακαλούσα να διαβάσετε τα πρακτικά της συνεδρίασης. Έτυχε μάλιστα να είμαι ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος που τοποθετήθηκε σχετικά. Σας ευχαριστώ

Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/05/2020 21:45)

@Αδημοσίευτο "ΚΟΜΜΟΥΝΙ"

Λυπάμαι, αλλά στο σχόλιό σου διατυπώνεις προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε πρόσωπα που κατονομάζεις. Εσύ είσαι εδώ με ψευδώνυμο. Δηλαδή να καθίσω εγώ στο σκαμνί αν οι ονομαζόμενοι θεωρήσουν το σχόλιο υβριστικό; Δεν γίνεται...

Ανώνυμος* (20/05/2020 22:16)

Εγώ όπως και όλη η Φιλαδελφεια δεν παρακολούθησα το ΔΣ που αναφέρθηκαν στους εκπαιδευτίους!
Η Λαϊκή Συσπείρωση έβγαλε ανακοίνωση, ο κ. Γάτας έβγαλε ανακοίνωση για τον κ. Γούλα που είναι και άμεσα ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τα πρακτικά;
Και βέβαια αν ο κ. Γούλας δεν αρθρογραφούσε κατά καιρούς για διάφορα θέματα θα έψαχνα τα πρακτικά!
Δεν μπορεί λοιπόν με ένα αρθρακι του να δούμε τις θέσεις του στο συγκεκριμένο θέμα;

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (20/05/2020 22:27)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/05/2020 21:45)
(ανασκευάζω προς τέρψιν σας, αν και δεν υπάρχει τίποτε προσβλητικό ούτε υβριστικό)
Δυστυχώς, κε Γούλα, φροντίσατε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τελέστηκε ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ κι ως στιγμής δεν ξέρω αν υπάρχει στα πρακτικά το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.
Κατά τα άλλα δεν βλέπω να παίρνετε κάποια απόσταση από τον επικεφαλής σας κύριο Κωνσταντινίδη.
Το "μαζί και μόνοι" είναι βαθύτατα υποκριτικό.

Γελάσανε και τα ποντίκια των pc στο χθεσινό ΔΣ (21/05/2020 12:06)

Η πιο γραφική καρικατούρα του δημοτικού συμβουλίου. Τουλάχιστον ο άλλος που παρκάρει όπου γουστάρει είναι ηλικιωμένος και κάπως δικαιολογείται.

@"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (20/05/2020 22:27) (21/05/2020 16:03)

Να όμως που διαφοροποιήθηκε χθες ο Γούλας!!!!! Ισως προσχηματικά αφού ήταν εξασφαλισμένο το αποτέλεσμα. Πρώτη φορά στη ζωή μου θα πω μπράβο στο Γρετζελιά πάντως! Μοναδικό μελανό σημείο του Παντελή ότι έθιξε επαγγελματικά τον Κων/νίδη δίνοντάς του ευκαιρία να κάνει ένα από τα γνωστά ξεσπάσματά του. Βέβαια αυτό δεν ήταν τελικά και τόσο κακό γιατί ξεδιπλώθηκε ο εκνευρισμός του και φάνηκε τι περιπτωσάρα είναι. Αρης και λοιποί ΔουΠ. δεν πήγαν καλά. Τριχοτόμησαν ανούσια τη ψηφοφορία. ΚΚΕ απλά ΚΚΕ. Εδώ μάλιστα στη Φιλαδέλφεια το ΚΚΕ κανονικά δεν πρέπει να μιλάει. Εχει βεβαρημένο παρελθόν από την περσινή προεκλογική περίοδο. Χθες μάθαμε ότι έχει και δεσμούς με την εκκλησία ο Νικόλας. Θα υπομείνουμε για άλλα τρια χρόνια την ακροδεξιά λαίλαπα των τραχανοπλαγιάδων και να δούμε τι θα ξημερώσει σε τρία χρόνια.

Ανώνυμος (21/05/2020 16:13)

@12:06 Κι αυτός ηλικιωμένος είναι. Όχι βιολογικά.

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (21/05/2020 21:44)

(21/05/2020 16:03)
Γούλας Κωνστανίδης παίζουν πολύ ωραία αυτό το σκετσάκι, αυτό το παιχνιδάκι.
Κατά τα άλλα μια εικόνα χίλιες λέξεις το περάσμα του κομμισάριου Κουμουτσάκου από την Εκκλησία και το τραπέζι αριστερά Βούρος, δεξιά Τομπούλογλου, στο κέντρο Σεβασμιώτατος και Κουμουτσάκος.
Ο Τομπούλογλου μας είπε και ποιος χρηματοδοτεί.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
@Ανωνυμος* Ταξικός αντίπαλος είναι και ο υπηρέτης της Ελιτ. Ταξικός αντίπαλος είναι και ο οπουρτυνιστης.... αλλά για να προχωρήσει η βάρκα π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ο Στέφανος.....ποιος Στέφανος ομως;
Το τραγικό δεν είναι ότι βγήκαν τελευταίοι ενώ είχαν την στήριξη του 2ου κόμματος της Βουλης. Το τραγικό ειναι ότι τους πέρασε η παράταξη το...

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Μιλάμε, φοβερή ενημέρωση. Ο Σεϊτανίδης είναι στο γραφείο τύπου του Δημάρχου... Μιλάμε για αποκλειστικότητα... Δεν λες, που κρατάει την Αλήθε...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ο Τζέλης, μέχρι να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, όχι στην αριστερά δεν ήταν, δεν ήταν πουθενά. Βρείτε μου ένα άρθρο του, μια υπογραφή του...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@00.20 Κάπου διάβασες για την πάλη των τάξεων αλλά δεν το διάβασες όλο! Ταξικός εχθρός των αριστερών και των κομμουνιστών δεν είναι οι δημοσ...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Πολίτης
Κανένα air condiciom θα φροντίσει η Δημοτική αρχή να τοποθετηθεί στα σχολεία ???...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
Έλα τώρα μην βρείτε ευκαιρία μερικοί πούροι αριστεροί απ' τα γεννοφασκια σας, να βγάλατε ολη την "αριστεροσυνη" σας και μάλιστα περνοντας π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
Τι σου φταίει η αριστερά και της φορτώνεις τον κάθε είδους πολιτικαντη ! Για να μιλάς για ιδεολογική ασυνέπεια θα πρέπει πρώτα να μας πεις π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Γ.Β
Ψυχραιμία κε. Σεϊτανίδη....... έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας !!!!...

Αυτοψία Χαρδαλιά στο αντιπλημμυρικό έργο της βόρειας Φιλαδέλφειας- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
2. Κάποτε οι δεξιοί ψήφιζαν Σταματιάδη, επειδή τους έφτιαξε αποχετευτικό σύστημα, και, ναι, κατόρθωσε, να μην το πληρώσει από την τσέπη του ...

Αυτοψία Χαρδαλιά στο αντιπλημμυρικό έργο της βόρειας Φιλαδέλφειας- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
1. Όταν τελειώσει με το καλό το έργο, ποιος θα μπορεί να αρνηθεί ότι πιστώνεται στον Τομπούλογλου; Πέντε χρόνια ο Βούρος δεν έκανε τίποτα, κ...

Στη Σταμάτα ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου με συνεργείο του δήμου μετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Ανωνυμος (05/07/2024 17:45) Ούτε ελέγχω, ούτε καν ερωτήματα θέτω. Θεωρώ δεδομένο, ότι ο Δήμος, νυν ή προηγούμενη δημοτική αρχή, έχει εξασφ...

Στη Σταμάτα ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου με συνεργείο του δήμου μετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς
Xρήστης: Ανωνυμος
@15.54 Ως τι, ελέγχεις την δημοτική αρχή; Αν θέλεις να μάθεις πήγαινε μέχρι το δάσος να δεις! Αυτό που γίνεται από ελεγκτές και υβριστές κρυ...

Στη Σταμάτα ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου με συνεργείο του δήμου μετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Το σύστημα δασοπυρόσβεσης στο Άλσος ελπίζω να δουλεύει....

Ο Δήμος ξεκινά τα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ στο Αυλάκι
Xρήστης: "Με αγγιξατε;"
@16.17 Όταν έχεις αφήσει την ενημέρωση σου για τα δημοτικά στο λούμπεν φασισταριό τότε μπορούμε να πούμε απο τωρα ότι η παράταξη του νυν Δημ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©