του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Σε μια πόλη στην οποία κυριαρχούν τα κάθε λογής μικρο (ή μεγαλο-) συμφέροντα, φυσικά σε βάρος των πολιτών της ,εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, επί δημαρχίας του περαστικού από την πόλη Γιάννη Βούρου, με την ανοχή του πιο παρηκμασμένου τμήματος του δημοτικού μας κατεστημένου που αποτελεί τους συνεργάτες του, δηλαδή τους συνυπεύθυνους για τα δεινά αυτής εδώ της άτυχης πόλης.
Το πιο πρόσφατο κρούσμα είναι η "εξαφάνιση" ενός παγκακιού στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης για να... Αλλά αντί να σας τα πω εγώ, καλύτερα να σας τα δείξω με φωτογραφίες.
Δείτε λοιπόν ένα ωραίο παγκάκι, δίπλα σε ένα ωραίο παρτέρι, ακριβώς έξω από τα ΕΛΤΑ της πόλης, επάνω στον πεζόδρομο της Δεκελείας, απέναντι από το Δημαρχείο, μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Πατριάρχου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε τις πρώτες μέρες του εγκλεισμού, όταν τα καταστήματα εστίασης είχαν ήδη αναγκαστεί να κλείσουν (Σημειώνω και την "παρουσία" μοτοσυκλέτας στον πεζόδρομο, τις οποίες υποτίθεται ότι... απομάκρυνε η διοίκηση, χαχαχα ωραίο αστείο...)

Οι μέρες του εγκλεισμού περνούσαν η μια μετά την άλλη, οι Φιλαδελφειώτες κι οι Χαλκηδονιώτες περνούσαν όλο και λιγότερο από την περιοχή, και ξαφνικά, μια ωραία πρωία, το παγκάκι... ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.

Εδώ το παγκάκι, εκεί το παγκάκι, που είναι το παγκάκι; που θα έλεγε και ο μακαρίτης Νίκος Φέρμας, ο οποίος σε ουκ ολίγες ελληνικές ταινίες έκανε τον παπατζή.
Αναρωτιέμαι, όμως, ο επιχειρηματίας αυτός ΔΕΝ είδε ότι από το σημείο που τοποθετεί (άλλο) ένα τραπέζι του, λείπει ένα παγκάκι που είχε τοποθετηθεί για να αναπαύονται οι περιπατητές του πεζόδρομου;
Και καλά ο επιχειρηματίας. Αν ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε αυτό, στην πραγματικότητα δεν είναι δουλειά του να ψάξει πού πήγε το παγκάκι. Θα έπρεπε, βέβαια, να ενημερώσει το δήμο, γιατί -άλλο ένα φως φανάρι- ο δήμος ΔΕΝ ασχολείται με τα παγκάκια της πόλης, αφού αυτά δεν σχετίζονται με την ΑΕΚ. Το μόνο που νοιάζει τον περαστικό από την πόλη δήμαρχο, είναι η ΑΕΚ. Δεν έχει σχέση κάτι με την ΑΕΚ; Τότε, τον αφήνει παγερά αδιάφορο.
Διότι, πώς να το κάνουμε; Δεν μιλάμε για ένα παγκάκι σε μια απομακρυσμένη πλατεία της πόλης, που θα συγχωρούσε μια καθυστέρηση στην αντίδραση του δήμου. Μιλάμε για την εξαφάνιση ενός παγκακιού μόλις 100 μέτρα από το Δημαρχείο. Ούτε ως εκεί δεν φτάνει η προσοχή της διοίκησης;
Τι ακριβώς συμβαίνει κύριε Βούρο; Δεν παίρνετε χαμπάρι τέτοια κρούσματα ακόμα και αν αυτά συμβαίνουν απέναντι από το γραφείο σας, ή "κάνετε τα στραβά μάτια" για να υπάρξουν προφανή οφέλη, αυταπόδεικτα, που γίνονται αντιληπτά μόνο με μια ματιά;
Και πάλι θα θεωρήσει ότι... βρέχει...
Ως συνήθως...
ΥΓ: Αντί να αναρωτηθεί ποιος βανδαλίζει τη δημόσια περιουσια και γιατί, το πολιτικό χαρέμι με τις μεγαλοκοπέλες του δημάρχου στα social media κάνει πλακίτσες της πεντάρας. Άξιος ο μισθός σας -ή ό,τι παίρνει καθεμιά, τέλος πάντων...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ