Πέμπτη 23.03.2023,  

Να τι κάνει ο δήμος Βύρωνα, που δεν έχει δήμαρχο τουρίστα

Δημοσιεύτηκε στις 01/02/2020 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  7 σχόλια

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι ο part time δήμαρχος της πόλης μας (όταν δεν έχει παραστάσεις με το θίασό του και όταν δεν μαθαίνει το ρόλο του και όταν δεν κάνει πρόβες και όταν δεν σκηνοθετεί παραστάσεις) έχει αναλάβει, όπως ο ίδιος είπε πομποδώς, προσωπικά την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης. 

 

Βέβαια, ως τώρα ασφαλώς θα είδατε μια πλημμυρίδα έργων πολιτισμού και δημιουργίας στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα... στον ύπνο σας...

 

Σε άλλους δήμους, όμως, που έχουν δήμαρχο πραγματικό κι όχι στα λόγια, λαμβάνονται πραγματικές πρωτοβουλίες καλιτενικής έκφρασης και δημιουργίας, ιδίως της νέας γενιάς. 

 

Δείτε τι κάνει ο δήμος Βύρωνα και... κάντε τις συγκρίσεις: 

 

*****

 

Ένας δήμος που φέρει το όνομα του μεγάλου ποιητή, πώς θα μπορούσε να αναπτύξει μία λογοτεχνική δραστηριότητα;

 

Με ποιο τρόπο και με ποιους αποδέκτες;

 

Κάπως έτσι σκέφτηκαν στον δήμο του Βύρωνα και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα όμορφο «ταξίδι» με ταξιδιώτες έφηβους και νέους από όλη την Ελλάδα, που παίρνουν μελάνι και χαρτί για να αποτυπώσουν, είτε με ποιητικό είτε με πεζό λόγο, τις σκέψεις τους και τις ανησυχίες τους πάνω σε συγκεκριμένη θεματική ενότητα.

 

Από το 2015 ο δήμος Βύρωνα διοργανώνει έναν ετήσιο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό για έφηβους και νέους και στο τέλος εκδίδει σε βιβλίο τα έργα που βραβεύονται. Παράλληλα δημιούργησε κι ένα εργαστήρι «Λογοτεχνικής Συντροφιάς Εφήβων και Νέων», που δουλεύουν πάνω σε αποσπάσματα βιβλίων και γράφουν τους δικούς τους στοχασμούς.

 

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Στο βλέμμα του Μπάιρον», έχει ανταπόκριση από μαθητές, φοιτητές και όχι μόνο, και όπως λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η συντονίστρια και συγγραφέας Δήμητρα Νούση: «Έχει δημιουργηθεί πλέον μια πανελλήνια δράση που λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψεων».

 

«Στο βλέμμα του Μπάιρον»

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μία δράση πολιτισμού του δήμου Βύρωνα, με σκοπό να ενθαρρύνει τους έφηβους και τους νέους να εκφραστούν λογοτεχνικά, να γνωρίσουν τη λογοτεχνία και να ασχοληθούν ερευνητικά μαζί της και μέσα από αυτές τις διεργασίες να αναδειχθεί η νεανική στοχαστική σκέψη.

 

Κάθε χρόνο διοργανώνεται ένας λογοτεχνικός διαγωνισμός για έφηβους και νέους και τα καλύτερα έργα εκδίδονται σε βιβλίο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό εντάσσονται σε ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής, που πετυχαίνει πρώτα τη γνωριμία τους με συγγραφικά έργα και στη συνέχεια τον διάλογο των νέων δημιουργών με αυτά τα έργα.

 

Ξεκίνησε το 2015, μετά από πρόταση που υπέβαλαν βιβλιόφιλοι πολίτες προς τον δήμο Βύρωνα, όταν κλήθηκαν να εκφράσουν ιδέες προς υλοποίηση με θέμα το βιβλίο. Ήδη βρίσκεται στον 6ο χρόνο και μάλιστα πέρυσι η δράση τέθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Ο ετήσιος διαγωνισμός προκηρύσσεται τον Ιανουάριο, γενέθλιο μήνα του Άγγλου και φιλέλληνα ποιητή, απευθύνεται σε μαθητές και έφηβους 13-18 ετών και σε νέους 18-30 ετών, οι οποίοι μέσα στη χρονιά γράφουν και στέλνουν πεζά ή ποιητικά κείμενα, πάνω στη θεματική ενότητα της προκήρυξης. Στο τέλος του χρόνου και σε μια ειδική εκδήλωση απονέμονται βραβεία ανά λογοτεχνικό είδος (πεζό και ποιητικό) και ανά ηλικιακή κατηγορία (εφήβων και νέων), ενώ γίνεται και η παρουσίαση του βιβλίου.

 

Το θέμα επιλέγεται από την Επιτροπή βιβλιοθήκης του δήμου, που το εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από εθελοντές δημότες, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τη συντονίστρια Δήμητρα Νούση, η οποία επίσης εργάζεται εθελοντικά.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα έξοδα (έκδοση βιβλίου, εκδήλωση κ.α.) καλύπτονται από την οικονομική υπηρεσία του δήμου και ουδέποτε το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από μη δημοτικούς πόρους.

 

Την πρώτη χρονιά το θέμα ήταν «Η ζωή, η προσωπικότητα και το έργο του Λόρδου Βύρωνα», ενώ για φέτος το θέμα είναι η κλιματική αλλαγή για τον πλανήτη που απειλείται και για τη ζωή του μέλλοντος. Το σύνθημα «Γη SOS σπεύσατε» αποτελεί την κεντρική ιδέα του φετινού διαγωνισμού.

 

Έχει τη δική του σημασία πως μέσα σε αυτή την πενταετία έχουν ανταποκριθεί μαθητές από την Κρήτη, τη Σύρο, την Κάλυμνο, την Ξάνθη, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Λευκάδα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από ΕΠΑΛ της Πάτρας.

 

Η «Πανελλήνια Λογοτεχνική Συντροφιά Εφήβων και Νέων»

 

Είναι το εργαστήρι δημιουργικής γραφής, που ξεκίνησε το 2016 και συμμετέχουν έφηβοι και νέοι που έλαβαν μέρος στους προηγούμενους διαγωνισμούς του προγράμματος. Λειτουργεί μέσω e-mail με συντονίστρια και πάλι τη Δήμητρα Νούση.

Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε συγγραφικές ομάδες, δουλεύουν ως αναγνώστες πάνω σε αποσπάσματα βιβλίων, τα οποία επιλέγονται από τη συντονίστρια και στη συνέχεια γράφουν πάνω σε αυτά τις δικές τους στοχαστικού περιεχομένου παρατηρήσεις. Στο τέλος γίνεται μία σύνθεση όλων αυτών των απόψεων και των παρατηρήσεων σε κείμενα λογοτεχνικού στοχασμού, που επίσης συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση. Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι να αποτελέσει μια δεξαμενή νεανικής σκέψης μέσα από μία σταθερά παραγωγική συμμετοχή και εργασία.

 

Τα βιβλία κάθε χρόνο διανέμονται δωρεάν, ενώ στέλνονται αντίτυπα σε όλες τις δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας, σε πολιτιστικούς φορείς, αλλά και στις βιβλιοθήκες γυμνασίων και λυκείων του δήμου, καθώς και στα σχολεία εκτός της πόλης, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

 

Δήμητρα Νούση: «Το πρόγραμμα ταυτίζεται με τη νιότη και την έμπνευση»

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια και «ψυχή» όλης αυτής της πρωτοβουλίας και προσπάθειας, Δήμητρα Νούση, τονίζει με έμφαση: «Χτίζεται σιγά-σιγά μια πολιτιστική δεξαμενή, που παράγει σκέψεις και στοχασμούς. Το πρόγραμμα ταυτίζεται με τη νιότη και την έμπνευση. Μας συγκινεί το ότι υπάρχουν παιδιά που μεγάλωσαν μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, αφού πριν από πέντε χρόνια ήταν μαθητές, τώρα είναι φοιτητές και συνεχίζουν να συμμετέχουν. Έχουμε αποκτήσει μια σταθερότητα και για εμάς είναι πολύ σημαντικό το ότι το βιβλίο ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, αφού πηγαίνει σε όλες τις δημόσιες βιβλιοθήκες.

Υπάρχουν παιδιά που συμμετέχουν φανατικά. Ένα κορίτσι αλβανικής καταγωγής, ξεκίνησε να στέλνει όταν ζούσε στο Παγκράτι, στη συνέχεια βρέθηκε στην Αρμενία, τώρα είναι στη Βραζιλία και στέλνει και από εκεί. Υπήρξαν αγόρια που έστειλαν ενώ υπηρετούσαν τη θητεία τους στο Στρατό. Υπήρξε ένα άλλο κορίτσι από την Κρήτη, που βραβεύθηκε και την ακολούθησαν στην Αθήνα έντεκα συγγενείς, για να χαρούν από κοντά τη βράβευσή της. Όλα αυτά για εμάς είναι πολύ σημαντικά».

 

Μία βράβευση σίγουρα ενθαρρύνει. Η μη βράβευση όμως, μήπως αποθαρρύνει και απογοητεύει παιδιά εφηβικής ηλικίας;. «Όχι», λέει κατηγορηματικά η κ. Νούση. «Άλλωστε έπαινο για τη συμμετοχή παίρνουν όλοι. Όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Η ουσία εντοπίζεται στο ‘εμένα μου αρέσει να γράφω’. Είναι η φωτογραφία της στιγμής. Αλλά και πέρα από τη βράβευση ή όχι, οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπορούν μετά να ενταχθούν στη Λογοτεχνική Συντροφιά. Και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει, γιατί εκεί πλέον δημιουργείται όλη αυτή η δεξαμενή σκέψης και στοχασμού, που μπορεί να γίνει το όχημα για να πάει και παραπέρα».

 

Η ορθή γλώσσα, η σχέση με το θέμα, η πρωτοτυπία στην προσέγγιση, είναι μεταξύ άλλων τα κριτήρια της βράβευσης, όπως εξηγεί η συντονίστρια του προγράμματος, ενώ στην ερώτηση για το αν διαπιστώνει ικανότητα έκφρασης στη νέα γενιά και σε αυτές τις ηλικίες, απαντάει: «Ναι, φυσικά υπάρχει ικανότητα έκφρασης. Σίγουρα εμφανίζονται και αφελή κείμενα και άγουρα και πολλά εκτός θέματος, αλλά δεν είμαστε ένα τάλεντ-σόου. Σημασία έχει να αποδεσμευθεί μια φωνή και μια σκέψη. Εκεί είναι η πρόκληση κι εκεί εντοπίζεται και το πιο ενδιαφέρον. Το πιο σημαντικό είναι η δουλειά που γίνεται στη Λογοτεχνική Συντροφιά. Εκεί αναδεικνύονται πλέον και οι σκέψεις και οι ανησυχίες αυτών των παιδιών. Κι εμείς θέλουμε να βρούμε μέσα στην κοινωνία αυτούς τους ψίθυρους που υπάρχουν και να τους αναδείξουμε».

 

Και αμέσως προσθέτει: «Υπήρξε ένα 15χρονο κορίτσι ρομά, που οι γονείς του είναι αναλφάβητοι. Αυτό το κορίτσι λοιπόν, με την προτροπή της καθηγήτριάς της, έγραψε και μετείχε στον διαγωνισμό. Και η καθηγήτριά της μετά τη συνόδευσε στην εκδήλωση. Το αντιλαμβάνεστε;... Και μόνο γι’ αυτό το παιδί, αξίζει όλη η προσπάθεια»!

 

Στο τέλος, η Δήμητρα Νούση μιλάει για ένα «κρυφό» όνειρό που έχει: «Να έβλεπα όλο αυτό το πρόγραμμα να έβγαινε και εκτός Ελλάδας. Να φέρει κοντά σκεπτόμενους νέους από όλη την Ευρώπη. Η τεχνολογία το επιτρέπει πλέον στην εποχή μας».

 

*****

 

Αυτά συμβαίνουν στο Βύρωνα. Αντίθετα, στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, η δημοτική Αρχή υιοθετεί το χουλιγκανικό "ΑΕΚ ή φάπα". 

 

Θα έλθει, όμως, η ώρα, να λογοδοτήσει για αυτή την πολιτική της. Και βέβαια ο τουρίστας θα έχει κάνει τη δουλειά του και θα παρατήσει το "Ζεφύρι" στην τύχη του. Όσοι όμως μείνουν εδώ, θα δώσουν λόγο στην τοπική κοινωνία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ- Βατερλό Βούρου - Στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία της διοίκησης

 

ΕΣΤΙΑ - Βόμβα Βούρου - Ό,τι κι αν πει το δημοτικό συμβούλιο, θα γίνει αυτό που θέλει εκείνος!

 

Νόμος: Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλονται μαφιόζικα, λειτουργούν και μαφιόζικα

 

Άβε, Καίσαρ! Ιδού ο στρατός σου! 

 

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

 

Θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στη Δεκελείας. Ο δήμαρχος... Ποιος δήμαρχος;

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Η επίσκεψη του δημάρχου στο υπουργείο Παιδείας και η «κολοβή» ενημέρωση

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Ο δήμος θα μετάσχει στη συζήτηση για τον Ποδονίφτη

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα...

 

Γράψτε την άποψή σας

ανώνυμος (01/02/2020 15:27)

Και σε μας, κάνετε λίγη υπομονή, ΘΑ (!?) απογειωθεί η Φιλαδέλφεια Ποιλιτιστικά.
Αν τα κάνουμε όλα από τον πρώτο χρόνο, τι θα κάνουμε στα επόμενα?

Και εξάλλου σιγά μην αποκαλύψουμε το Πολιτιστικό μας πλάνο, να μας το αντιγράψουν οι άλλοι.

Προς το παρόν ετοιμαζόμαστε για το άπλωμα της κυλότας στη Δεκελείας.
Πρωτομαγιά πλησιάζει... εκεί να δείτε πολιτισμός!

Δικυκλιστής (01/02/2020 19:52)

@ανώνυμος (01/02/2020 15:27)


Με γιαπωνέζικο τσόπερ κυκλοφορεί ο άνθρωπος.

Όπως ούζο Ιαπωνίας. Κάπως έτσι.

Τι να περιμένουμε δηλαδή πολιτιστικά από ένα γεροντοφρικιό που κυκλοφορεί με γιαπωνέζικο τσόπερ.

2EATεράς (01/02/2020 20:18)

Πως ακριβως ΘΑ απογειωθει η πολη αφου υπογειοποιειται ενα κομματι της ;

#Ρε_είστε_για_τα_πανηγυρια_λεμε

Τι ΔΕΝ έχει ο Βούρος που οι υπόλοιποι Δήμαρχοι έχουν (01/02/2020 20:56)

Ο Δήμος Βύρωνα και πιθανότατα η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων ανά την επικράτεια διοικούνται από Δημάρχους που αν μη τι άλλο έχουν δεσμούς με την πόλη που διοικούν. Που ζουν ή εργάζονται σε αυτήν.
Εμείς έχουμε Δήμαρχο, ο οποίος τριάντα χρόνια ήταν εντελώς εξαφανισμένος από εδώ με δική του επιλογή.

Το ότι κέρδισε τις εκλογές , όπως τις κέρδισε, με την πατροπαράδοτη διαβολοβδομάδα μεταξύ 'α και 'β Κυριακής, δεν σημαίνει ότι αλλάζει η επί της ουσίας μη εντοπιότητά του.

Τριάντα χρόνια ήταν απών. Και συνεχίζει να είναι. Ασφυκτιά σ' αυτή τη πόλη και φεύγει όποτε του δίνεται η ευκαιρία. Ακόμη και ως δήμαρχος είναι φευγάτος. Τα αισθήματα φυσικά είναι αμοιβαία. Κανένας πραγματικός Φιλαδελφειώτης, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, δεν τον αισθάνεται δικό του άνθρωπο.

Hooligan της ΑΕΚ (02/02/2020 09:47)

Διαμαντή στα εγκαίνια της Αγιάς Σοφιάς θα έρθεις που θα κόψει την κορδέλα ο Βούρος;
Τον υπόγειο δρόμο θα τον χρησιμοποιείς;
Βόλτα στο κάτω μέρος του άλσους πηγαίνεις; Εκεί στον πρώην βρωμοσταθμό εννοώ...

Υγ. Όπου φυσά ο άνεμος... αυτό είσαι!!! Μην πω τίποτα χειρότερο!
Κωλοτούμπας με τα όλα του! Γέλιο προκαλείτε εσύ και όλοι όσοι δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο ΝΦ=ΑΕΚ και όλα τα άλλα είναι ανύπαρκτα, ασήμαντα και παραμύθια της Χαλιμάς!

Εκδικητής (02/02/2020 23:48)

Να μετακομίσεις τότε στον δήμο Βύρωνα ή ακόμα καλύτερα στο βοθρολίμανο αφού σε χαλάει και η ΑΕΚ.

@(01/02/2020 20:56) (03/02/2020 14:02)

Οι μόνοι που ασφυκτιούν είναι τα αποβράσματα που άφησε πίσω του ο Αρούλης και ονειρεύονται μαζί του ξανά επιστροφή στην εξουσία. Όσο θα επιστρέψει ο σταθμός μεταφόρτωσης στο Άλσος άλλο τόσο θα ξαναδούμε στο δήμο μας τα παράσιτα με μόνο προσόν τον εντοπιότητα. Περαστικά σας.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν την 25η Μαρτίου

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον Στ. Θεοδωράκη (video)

Γιάννης Οικονόμου: Πρώτη στην Ευρώπη στην καινοτομία η Ελλάδα

Πόπη Τσαπανίδου: Πρωτόγνωρη επικοινωνιακή αναισθησία Μητσοτάκη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής

Άλλοι δήμοι (όχι εμείς επί Βούρου...) προσέχουν πραγματικά τις σχολικές τους υποδομές

Δεν κάνει πίσω ο Μακρόν...

Η αλήθεια για το νερό μέσα από 10 ερωτήσεις κι απαντήσεις

Μεγαλώνει η παρουσία της Microsoft στην Ελλάδα

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου

Μια ωραία πεταλούδα...

Αυτά είναι τα τιμολόγια ρεύματος Απριλίου- Συγκρίνετε κι επιλέξτε το φθηνότερο

Το σχόλιο του «Θηραμένη» για τον Πούτιν

Τους πρώτους υποψηφίους ανακοίνωσε η Σύγχρονη Πόλη

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν κινδυνεύουν από τις περιπέτειες της Credit Suisse

Δημοφιλέστερα άρθρα

Ιδού η πόλη του Γιάννη Βούρου...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του

Πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει, κατά δήλωσή του, ο μπαταχτσής Γιάννης Βούρος!

Βούρος εκτός τόπου και χρόνου... (όπως πάντα)- video

Τάκης Ταβλαρίδης

Μια ωραία πεταλούδα...

Κούλουμα παντού στην Αττική- Στο Βουριστάν τίποτα- Στο Άλσος ερημιά- Παντού γλέντι, εδώ μιζέρια

Οι άξιοι Δήμαρχοι δημιουργούν στις πόλεις τους, οι άχρηστοι όχι...

Τομπούλογλου- Ανεμογιάννης αποχαιρέτισαν τον μεγάλο Μίμη- Ούτε λέξη από την παράλυτη διοίκηση Βούρου

Σημασία έχει ποιοι ήλθαν, ή ποιος έφυγε;

Μίμης Παπαϊωάννου

Συμπαράταξη: Διοργανώνει αιμοδοσία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου

Σκεπασμένη με τη σημαία της ΑΕΚ η σορός του Μίμη Παπαϊωάννου στην Αγία Τριάδα

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.53 Δικό μου είναι αυτό το φταίξιμο- εγώ το σκάναρα πρόχειρα, ή μάλλον "στο πόδι" για να το ανεβάσω πιο γρήγορα...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: Ντίνος
@ George (23/03/2023 00:04) ΑΕΚΑΡΑ μου, θερμή παράκληση να τον αποκαλείς Λάκη κ εσύ τον ανόητο που γράφει ακατάπαυστα τις ασυναρτησίες του! ...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: Ντίνος
@ Ανωνυμος (22/03/2023 21:42) Γεια σου Λάκη αριθμέ! Λάκη σε βάφτισα να ξέρεις! Λάκη Ζήσε τον εφιάλτη σου στην κιτρινόμαυρη ΝΦ Lakis live y...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ
Καλά ρε παιδιά, ούτε ένα χαρτί ίσιο δεν μπορεί να στείλει? Δεν ξέρει πως βγαίνουν οι φωτοτυπίες, ούτε πως στέλνονται τα E-MAIL? Του δώσανε τ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: ανώνυμος
Σεβαστή η φιλοδοξία του να θέλει να γίνει δήμαρχος αλλά χρειάζεται και αυτογνωσία....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Anonymous
@ Δημότης Πιόνγιανγκ (23/03/2023 08:05) Στα τσακίδια αν δε σου αρέσει! Κ γήπεδο κ σουβλατζίδικα κ χιλιάδες επισκέπτες κάθε εβδομάδα κ ΑΕΚτζη...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Γρετζελιάς απο πίσω ?Σίγουρα .Θυμάστε τι έγινε στις εκλογές του 2010 ? Η κα Έφη μπροστά και ο Γρετζελιάς απο πίσω .Το ίδιο θα γίνει και τώρα...

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του
Xρήστης: Καληνύχτα κ. Βούρο
@ (22/03/2023 11:39) Τώρα μάλιστα! Μου έκανες τη μούρη κρέας! Σου είπε κανείς ότι είμαι δπ ή ότι με νοιάζει πόσοι μαζεύονται στη δπ; Σε μπέ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Δημότης Πιόνγιανγκ
Όλο το άλσος γήπεδο. Όλη η πόλη σουβλατζίδικο....

Μια ωραία πεταλούδα...
Xρήστης: Μεγάλη μαυρόγατα
Με Άρη Βασιλόπουλο και Πρωτάθλημα πήραμε και Κύπελλο. Με Βούρο μόνο φωτογραφήσεις και διαγγέλματα στο γήπεδο εδώ και τέσσερα χρόνια....

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: La Chandeleur
Η πλάκα είναι ότι την εποχή που μεσουρανούσε ο Παπαϊωάννου τη δεκαετία του '70 προς '80 ο Χάρης ήταν βάζελος....

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: George
Ακόμα κλαίτε για το γήπεδο κακομοίρηδες; Σας το λέμε εδώ και χρόνια. Σε όποιον δεν αρέσει το γήπεδο ας μην ερχόταν να ζήσει δίπλα σε αυτό. Α...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: Ανωνυμος
Γεια σου Μητσαρα (18.30) νούμερο!...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: Ντινος
Το λαϊκό προσκύνημα ενόχλησε 1 ανεγκέφαλο… Η ονοματοδοσία δρόμου ενόχλησε επίσης… Δε φεύγετε επιτέλους από την περιοχή να ησυχάσετε παράσ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Μαριγουλα-Μαριγω.
Αυτη την ανακοίνωση περίμενε ο Φιλαδελφειώτικος και ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΛΥΣΑΝΔΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©