Τρίτη 18.06.2024,  

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

Δημοσιεύτηκε στις 28/01/2020 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  23 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Η δημόσια παρουσία του Παντελή Γρετζελιά στην πόλη, από τότε που έγινε δήμαρχος μέχρι τις μέρες μας, θυμίζει τη γνωστή ταινία “Η μέρα της Μαρμότας”. Ο πρώην δήμαρχος κινείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κι όμως ορισμένοι εύπιστοι -ανάμεσά τους και φίλοι μου- πίστεψαν ότι τώρα, στα γεράματα, ο Παντελής Γρετζελιάς, λέει, “άλλαξε”.

 

Αν είναι δυνατόν!

 

Πότε αρχίζει, όμως, η γρετζελική “Μέρα της Μαρμότας”;

 

Αγνωμοσύνη και λάσπη

 

Θυμάμαι όταν εξελέγη δήμαρχος (στην πρώτη τετραετία) με τη τεράστια βοήθεια του Σάββα Σταματιάδη, πόσο γρήγορα ξέχασε τη βοήθεια του γηραιού κομμουνιστή προκατόχου του κι άρχισε τον πόλεμο εναντίον του. Ο Σάββας Σταματιάδης τη δεύτερη Κυριακή, όταν αναμετρώνταν οι Γρετζελιάς και Μπόβος, πήρε από το χέρι τον Παντελή Γρετζελιά και προσωπικά τον έμπασε μέσα σε πολλά σπίτια αριστερών, που δίσταζαν τότε να ψηφίσουν τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Ο Γρετζελιάς ανησυχούσε ότι μπορεί να έχανε από τον δημοφιλή και με πολλές και διακομματικές φιλίες σε όλη την πόλη Μπάμπη Μπόβο, αλλά η εμφανής στήριξη του Σταματιάδη συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη Γρετζελιά. 

 

Κι όμως: Ήδη από την πρώτη του θητεία, ο Γρετζελιάς δεν έκανε απλώς στην άκρη τον Σταματιάδη. Ουσιαστικά επιχείρησε να του "φορτώσει" όλα τα δεινά του δήμου, από την οικονομική του κατάσταση έως τις όποιες ελλείψεις υπήρχαν στις γειτονιές, και άλλα πολλά... Ο Σάββας, είχε πικραθεί πολύ τότε, αλλά περήφανος καθώς ήταν, δεν άφησε αυτά τα συναισθήματα να βγουν στη "ρούγα" της πόλης. 

 

"Λουδοβίκεια" δημαρχία

 

Να πούμε για τις διώξεις δημοσιογράφων; Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές με είχε αποβάλει από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου -κανονικά αυτά είναι δουλειά του προέδρου του σώματος, αλλά επί Γρετζελιά δεν υπήρχε τίποτα και κανένας εκτός του ιδίου- με απρεπείς χαρακτηρισμούς και προσβολές.

 

Μέχρι και την αστυνομία είχε επιχειρήσει να φέρει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για να με βγάλει έξω (πάντα απέναντι στην εξουσία εγώ, από τότε), επειδή του ασκούσα κριτική. "Τα Πράγματα" που εξέδιδα τότε και πήγαιναν κάθε μήνα σε 5000 σπίτια, έκαναν γνωστά τα "έργα και ημέρες" του δημάρχου Γρετζελιά, ιδιαίτερα μέσα από τις ευθυμογραφικές στήλες. Όλη η πόλη τότε μιλούσε σκωπτικά για τον "Γλεντζέ Ελιά", αλλά στις εκλογές του 1994 η πολυδιάσπαση των αντιπάλων του, ιδιαίτερα της κεντροδεξιάς, ούτε στον Σταματιάδη έδωσαν την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς, ούτε πρόσφεραν στο εκλογικό σώμα μια πειστική εναλλακτική λύση. 

 

 

Η 12ετής δημαρχιακή θητεία Γρετζελιά έμεινε στην πόλη ως μια περίοδος έντονου αυταρχισμού, έντονου κομματισμού, μια προσωποπαγής "Λουδοβίκεια"  διοίκηση όπου τις αποφάσεις τις έπαιρνε μόνος του ο ίδιος ο Γρετζελιάς, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν -στηριγμένος και σε ισχυρούς δεσμούς με πανίσχυρους τότε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ όπως ο Λαλιώτης, η Παπανδρέου κλπ, ενώ η υπόλοιπη διοίκηση, απλώς επικύρωνε τις αποφάσεις του αρχηγού της. Για την ιστορία να σημειώσω εδώ ότι κατά καιρούς κοντά στον Γρετζελιά βρέθηκαν και σημαντικοί συμπολίτες μας όπως ο γιατρός Θανάσης Αποστολόπουλος, ο Γ. Μαρκοπουλιώτης, η Ρούλα Κοσμά, η Καίτη Παπανίκα κλπ

 

Η κοινωνία ξεσηκώνεται εναντίον του

 

Όλο αυτό το όζον σκηνικό οδήγησε σε πανφιλαδελφειώτικη συσπείρωση δεξιών, αριστερών ακόμα και διαφωνούντων ΠΑΣΟΚων το 2002 με σκοπό τον τερματισμό της δημαρχίας Γρετζελιά. Ο Νίκος Αδαμόπουλος ήταν η τελική επιλογή έκφρασης αυτού του ετερόκλητου, στην πραγματικότητα, αλλά ευρέως σχήματος, στο οποίο πλειοψηφία ήταν οι κεντροδεξιοί πολίτες που στρατεύτηκαν εκεί, αλλά τον καταλυτικό ρόλο έπαιζε ένας πατεντάτος αριστερός, ο Νίκος Κασίμης, ο οποιος όχι μόνο κατάφερε να συμβιώσει με τους ιδεολογικούς του αντιπάλους, αλλά ουκ ολίγες φορές "έσωσε την παρτίδα" καθώς ο δήμαρχος της εποχής ήταν -και παραμένει- ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, εξαίρετος γιατρός και αγιάτρετος Φιλαδελφειώτης, που ωστόσο δεν διέθετε την πολιτική εμπειρία να κυβερνήσει ένα καράβι μέσα στο οποίο υπήρχαν διαφορετικοί άνθρωποι, αντιτιθέμενων αντιλήψεων, αλληλοσυγκρουόμενων επιδιώξεων, αντιδιαμετρικων προοπτικών.

 

Εκείνη την περίοδο ο Παντελής Γρετζελιάς πίστευε ότι μπορεί να πάρει τη ρεβάνς σε προσωπικό επίπεδο. Κατέβηκε στις εκλογές του 2006, πέρασε τον Αδαμόπουλο, αλλά έχασε απολύτως φυσιολογικά από τον Σταύρο Κόντο. Η πόλη προχωρούσε, έχοντας αφήσει πίσω της την περίοδο Γρετζελιά, κάτι που ο ίδιος αρνιόταν -κι ακόμα αρνείται- να αποδεχθεί.

 

Η εμμονή της προσωπικής ρεβάνς

 

Ποτέ του, ωστόσο, δεν είχε εγκαταλείψει το όνειρο της προσωπικής του παλινόρθωσης. Μια προσωπικήρεβάνς από την πόλη που τον "άδειασε" το 2002, κι ίσως μια νέα περίοδος Λουδοβίκειας δημαρχίας. Έτσι, πριν από εννιάμισι χρόνια, το Νοέμβριο του 2010, ο Παντελής Γρετζελιάς, αφού διέγνωσε τότε ότι η δική του ανάδειξη ως διαδόχου του Αποστολάκη θα οδηγούσε πιθανότατα τον συνδυασμό σε ήττα στις επαναληπτικές εκλογές, όπως συνέβη το 2002 και το 2006, κατάφερε λόγω της πολιτικής του εμπειρίας να λανσάρει την Έφη Γαϊτανά – Αποστολάκη, χήρα του τότε αιφνιδίως θανόντα Γιώργου Αποστολάκη, στη θέση της επικεφαλής της Νέας Προοπτικής. Την ώρα που οι επίδοξοι μνηστήρες του Αποστολάκη, αιφνιδιασμένοι από τον ξαφνικό κι αδόκητο θάνατο του Γιώργου, το σκέπτονταν, αμφιέρρεπαν, δίσταζαν, ο Γρετζελιάς, σε μια κλειστή συνάντηση στον τότε “Κένταυρο” έριξε την ιδέα της πρότασης στη χήρα του Αποστολάκη.

 

Οι ανεπαρκείς φιλοδοξούντες να διαδεχθούν τον Αποστολάκη, βρήκαν καλή την ιδέα που απλώς ανέβαλε κάπως τα σχέδιά τους και τους βοηθούσε -νόμιζαν...- να αποφασίσουν και να ετοιμαστούν.

 

Πώς υπονόμευσε τη Γαϊτανά

 

Ωστόσο ο Γρετζελιάς, είχε έτοιμο το σχέδιο στο μυαλό τους: Άπειρη η Έφη, έμπειρος εκείνος, ουσιαστικά θα ήταν και πάλι ο de facto δήμαρχος, θα κυβερνούσε τηνπ όηλ από το παρασκήνιο. Το κόστος κάθε απόφασης θα φορτωνόταν η τότε δήμαρχος, τα οφέλη από την άσκηση εξουσίας θα τα προσποριζόταν ο ίδιος. 

 

Θυμίζω εδώ, ένα "ιστορικό" πρωτοσέλιδο της εποχής, για το θέμα αυτό:

 

 

Τη συνέχεια, τη γνωρίζουμε όλοι. Στο πρώτο "όχι" της Έφης Γαϊτανά στις απίθανες αξιώσεις του Παντελή Γρετζελιά, ο αδίστακτος πρώην δήμαρχος πήρε την ομαδούλα του κι αποσκίρτησε από τη Νέα Προοπτική. Αλλά δεν αρκούσε αυτό. Ο Γρετζελιάς έκανε τότε τη σφοδρότερη, πιο ανυποχώρητη, παντελώς κακόπιστη κριτική στην Έφη Γαϊτανά, απαγορεύοντάς της, ουσιαστικά, να διοικήσει το δήμο, αφού δεν υπήρχε πλειοψηφία του συνδυασμού στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

 

 

Η Έφη Γαϊτανά δεν είχε έναν "Κασίμη", όπως είχε ο Αδαμόπουλος, κι έτσι φυσιολογικά ήλθε η κατάρρευση στις εκλογές του 2014. Ο Γρετζελιάς από καιρό, όπως είπα, είχε κόψει κάθε επαφή με τη Γαϊτανά και αναζητούσε ένα άλλο πρόσωπο, να παίξει το ρόλο της Γαϊτανά, δηλαδή να παριστάνει αυτό τον/την δήμαρχο, και εκείνος να διοικεί από το παρασκήνιο. 

 

Πώς συγκρούστηκε με την Αγαγιώτου

 

Για πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντος, το πρόσωπο αυτό το βρήκε στη Βάσω Αγαγιώτου.

 

 

Η Βάσω Αγαγιώτου δεν πήγε καλά στις εκλογές, ήλθε προτελευταία κι εξέλεξε μόλις δυο δημοτικούς συμβούλους, τον εαυτό της και το Νίκο Σιώρη, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί ώστε να μπει ο Παντελής Γρετζελιάς -που δεν εξελέγη ούτε δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά μετά το 1982. Άρχισε, τότε, για μια ακόμα φορά "Η Μέρα Της Μαρμότας" για τον Παντελή Γρετζελιά: Στράφηκε με πολλούς τρόπους, πολιτικούς και δυστυχώς προσωπικούς, εναντίον της Βάσως Αγαγιώτου, οδηγώντας την στην αποστασιοποίηση από τα κοινά της πόλης, όπως άλλωστε και λίγο νωρίτερα είχε οδηγήσει στον ίδιο δρόμο την Έφη Γαϊτανά. 

 

Η Γαϊτανά εξυπηρέτησε τις επιδιώξεις Γρετζελιά, με το να δεχθεί να διαδεχθεί το συζυγό της, και το πλήρωσε ακριβά.

 

Η Αγαγιώτου εξυπηρέτησε τις επιδιώξεις Γρετζελιά με το να μετάσχει στην ομαδούλα που υπονόμευσε τη Γαϊτανά, αν και είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιό της, και (η Αγαγιώτου) επίσης το πλήρωσε πολύ ακριβά, ίσως ακριβότερα από την Γαϊτανά.

 

Η μέρα της Μαρμότας, δηλαδή η επανάληψη συνεχώς του ίδιου σκηνικού, γύρω από τις επιδιώξεις του Παντελή Γρετζελιά και τον αφελή τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι γύρω του, συνεχιζόταν... 

 

 

Ο Παντελής Γρετζελιάς κατάλαβε ότι με τους παρένθετους, δουλειά δεν κάνει.

 

Το προσωπείο του 2019

 

Αποφάσισε λοιπόν να ξαναμπεί μπροστά στις εκλογές του 2019.

 

Για να πάψει να απωθεί, όμως (την πολιτική του εμπειρία και την ευφυία του την αναγνωρίζω) φόρεσε επί πολλούς μήνες, ίσως και πάνω από χρόνο, το προσωπείο του ήρεμου, του ήπιου, του μειλίχιου... Το έπαιζε ""Νέστορας", άκουγε με συμπάθεια τον απέναντί του να του λέει τις απόψεις του, συνήθως χαμογελούσε και έκλεινε τη συζήτηση με ένα φιλικό κτύπημα στην πλάτη. 

 

Στους πιο κοντινούς του, ζητούσε αντί για τους ίδιους, να του φέρουν ένα παιδί τους, ένα ανήψι τους, ένα γνωστό τους νέο παιδί, τέλος πάντων, ώστε και η σύνθεση του ψηφοδελτίου να αποπνέει φρεσκάδα -κατά το δυνατόν.

 

Καλλιέργησε με αυτά τα τερτίπια, αυτό που μου είπε στο τηλέφωνο μια φίλη μου από τα παλιά, γόνος παλαιάς και ιστορικής οικογένειας της Φιλαδέλφειας. "Γελάστηκα, Διαμαντή μου. Πίστευα ότι ο Γρετζελιάς έχει αλλάξει". 

 

Φυσικά, η πόλη που δεν καταλαβαίνει από τερτίπια και από επιχειρήσεις προσωπικών ρεβάνς, προχωρεί μπροστά κι αφήνει πίσω της το παρελθόν της. Παρ' όλο το καλοστημένο σκηνικό, ο Γρετζελιάς δεν κατάφερε να μπει στον δεύτερο γύρο, όπου αναμετρήθηκαν οι Βούρος- Βασιλόπουλος. 

 

Παρ' όλα αυτά, ξανάβαλε μπροστά Τη Μέρα Της Μαρμότας.

 

Η ευκαιριακή συμμαχία με το Βούρο, πίσω από την πλάτη της πόλης

 

Τώρα πρόσφερε στον Γιάννη Βούρο τους δημοτικούς του συμβούλους, με αντάλλαγμα οφίκια και μερίδιο στην άσκηση της τοπικής εξουσίας. Ο γιός του Χρήστος, που είχε πρωτοεμφανιστεί στα κοινά ως υποψήφιος τοπικός συμβουλος με τη Βάσω Αγαγιώτου, τώρα όχι μόνο εξελέγη πρώτος στον συνδυασμό -με τον ίδιο τρόπο που ο Χάρης Τομπούλογλου βγάζει πρώτα τα αδέλφια του στους δικούς του συνδυασμούς- αλλά ο μπαμπάς του τον επέβαλε και ως αντιδήμαρχο και μάλιστα Κοινωνικής Πολιτικής. 

 

Μέρα της Μαρμότας και στις σχέσεις Βούρου- Γρετζελιά. Όπως ο άλλοτε δήμαρχος "πλακώθηκε" με τη Γαϊτανά, όπως "Σκοτώθηκε" με την Αγαγιώτου, έτσι έφτασε και το διαζύγιο με τον Βούρο. Μεσολάβησε, βέβαια, η παρέμβαση Θεοδωρικάκου, μετά την οποία ο Βούρος δεν τον είχε ανάγκη και γι αυτό, στην πρώτη του απαίτηση, τον έστειλε στο δημοτικό πυρ το εξώτερο. Κάτι ακούω για αξιώσεις Γρετζελιά έναντι του Βούρου που αφορούν και σε άλλο μέλος της οικογένειάς του, αλλά δεν γνωρίζω αν όντως ισχύει.

 

Τη συμμαχία, άλλωστε, την έστησαν οι Βούρος- Γρετζελιάς- Κωνσταντινίδης και -της προσκολλήσεως- Κοπελούσος, μόνο και μόνον για να μοιραστούν οφίκια και να απολαύσουν μαζί τα όποια οφέλη της εξουσίας. Ούτε πολιτικά προγράμματα είχαν, ούτε πίστεψαν ποτέ σε αυτά, ούτε οι δήθεν δεσμεύσεις τους ενώπιον των πολιτών τους εμπόδισαν να αλληλοκατηγορούνται με βαριά υποννοούμενα προεκλογικά, να τα βρουν πάνω από το βάζο με το μέλι μετεκλογικά, και να τα ξανασπάσουν. Κι όλα αυτά, μέσα σε ένα εξάμηνο...

 

Αυτό είναι το άθλιο δημοτικό κατεστημένο της πόλης, που την έχει καταδικάσει σε χρόνια καχεξία. 

 

Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί άλλες πόλεις (αχχχ ρε τυχεροί Περιστεριώτες) αναπτύσσονται κι η δική μας μένει στάσιμη, αναζητήστε την επί δεκαετίες πολιτική τακτική τουτ Παντελη Γρετζελιά, αλλά εντοπίστε κι εκείνους τους -κάμποσους- εύπιστους που κατά καιρούς τον πιστεύουν και τονστηρίζουν, νομίζοντας ότι αλήθεια είναι αυτό που φαίνεται στη ζωή. 

 

Δεν είναι, παιδιά...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ- Βατερλό Βούρου - Στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία της διοίκησης

 

ΕΣΤΙΑ - Βόμβα Βούρου - Ό,τι κι αν πει το δημοτικό συμβούλιο, θα γίνει αυτό που θέλει εκείνος!

 

Νόμος: Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλονται μαφιόζικα, λειτουργούν και μαφιόζικα

 

Άβε, Καίσαρ! Ιδού ο στρατός σου! 

 

Θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στη Δεκελείας. Ο δήμαρχος... Ποιος δήμαρχος;

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Η επίσκεψη του δημάρχου στο υπουργείο Παιδείας και η «κολοβή» ενημέρωση

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Ο δήμος θα μετάσχει στη συζήτηση για τον Ποδονίφτη

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα...

 

Γράψτε την άποψή σας

Ανωνυμος (28/01/2020 23:36)

Καταγραφή του βίου και της πολιτείας του Γρεντζελια!
Υπάρχει όμως και το πριν την ανάδειξη του ως δήμαρχος!
Αρμόδια να μιλήσει για το πριν είναι η Νίκη Τρύπια!

ανώνυμος (29/01/2020 00:49)

Αυτός είναι ο παπούλης, αυτή τη δουλειά ξέρει να κάνει και την κάνει καλά.
Ακόμα κι ο διάολος να κάνει συμφωνία μαζί του, ο διάολος θα χάσει.

Όλοι οι άλλοι που του σφίγγουν το χέρι σε συμφωνίες του κ**ου, δεν τα ξέρουν αυτά;
Ο Παπούλης θα μείνει στην τοπική ιστορία σαν παράδειγμα προς αποφυγή.

ΤΌΜΠΌΎΛΌΓΛΌΎ Κωστας (29/01/2020 07:27)

καλο είναι να γνωρίζεις Διαμαντή πριν γράφεις στο ρεπορτάζ ότι η συγγένεια δεν ποινικοποιειται ούτε πολιτικοποιειται
αναφορές τέτοιου περιεχομένου δεν συνάδουν με τη προσωπική άποψη που έχει ο ένας για τον άλλο.
Λυπάμαι....

Διαμαντής Σεϊτανίδης (29/01/2020 07:36)

@07.27
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ακριβώς αυτό έγραψα κι εγώ. Ότι είσαι δημοτικός σύμβουλος χάρη στο μηχανισμό του αδελφού σου, το ξέρουν κι οι πέτρες αυτό.

Ελπίζω να μην προκληθώ ξανά κι ανοίξω το θέμα "πελατειακό κράτος οικογένειας Τομπούλογλου". Όταν μπαίνεις στο δημόσιο βίο, πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς κριτική. Βλέπω ότι εκεί θέλεις δουλίτσα ακόμα...

Ανώνυμος (29/01/2020 09:10)

Θα αποφύγω να κρίνω τον τρόπο που πολιτεύεται διαχρονικά ο παππούς και για την εμμονή του να μη θέλει να αποδεχτεί ότι πριν δεκαοκτώ χρόνια ο λαός τον έβαλε οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της τοπικής ιστορίας. Εξάλλου το άρθρο τα λέει σχεδόν όλα· και λέω σχεδόν, διότι είμαι σίγουρος ότι ο έμπειρος Φιλαδελφειώτης δημοσιογράφος έχει κι άλλα βέλη στη φαρέτρα του για τον βίο και την πολιτεία του στην τοπική πολιτική ζωή.

Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι πως αν υπήρχε αστυνομία αισθητικής, θα έπρεπε να τον έχει συλλάβει από χρόνια. Για όλο το κιτς που προσέδωσε στη πόλη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος.

"Γερακίνα" (29/01/2020 09:50)

Καλημέρα και καλά τα λες κ. Σεϊτανίδη.
Αλλά για τον ΔΟΤΟ δεν μας είπες ακόμη ποιος τον επέβαλε ;;;
Τέλος ο παππούς, πιστεύω ότι δουλεύει τώρα για τον υιό του !!!!

ανώνυμος (29/01/2020 12:32)

Γράψε όμως πως μόλις τελείωσαν οι εκλογές, έβγαλες εφημερίδα με οκτάστηλο τίτλο ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ και στην στήλη ΕΝΤΙΜΩΣ στην πρώτη σελίδα τον συνεχάρεις!!! γράφοντας: Ναι ΕΝΤΙΜΩΣ, δίνουμε συγχαρητήρια στον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Παντελή Γρετζελιά. Η επανεκλογή του ήταν πεντακάθαρη, πσσιφανής και μη επιδεχόμενη αμφισβήτησης

Αλλά σιγά μην ανεβάσεις το σχόλιο........

Διαμαντής Σεϊτανίδης (29/01/2020 14:45)

@12.32

Μη μου συγχύζεσαι και δεν κάνει σε αυτή την ηλικία.

Ότι θα είχες μάθει "Τα Πράγματα" απέξω και θα τα απήγγελλες μετά από τριάντα χρόνια, ρε φίλε αυτό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ.

Δεν το περίμενα, ειλικρινά. Αυτό αξίζει ΠΟΛΥ για μένα.

Όμως, τι διαφορετικό γράφω εδώ; Ότι οι διασπασμένοι αντίπαλοι χάρισαν μια νέα θητεία.

Ποιος την αμφισβήτησε την επανεκλογή;

Πάρε την πίεσή σου, και ξαναδιάβασε το κείμενο αφού πάρεις τα χάπια της πίεσης...

ΥΓ: Για την τελευταία σου αποστροφή, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ στην πόλη ξέρουν ότι δεν είμαστε ίδιοι... Ευτυχώς, θα έλεγα και θα έφτυνα τον κόρφο μου...

Ουγκανος (29/01/2020 15:12)

ας πει κάποιος στον κύριο Λουρο ότι την δεύτερη Κυριακή τον στήριξε ο Αγρινιωτης για ΝΑ βγει δημαρχος

Γ.Π. (29/01/2020 16:35)

Όταν έχουν περάσει απο την δημαρχία Γρετζελιάς και Βασιλόπουλος ο Βούρος αποτελεί όαση για την πόλη.
Ευτυχώς ο κόσμος κρίνει πλέον με αυτά που βλέπει και όχι με αυτά που του λένε κάποιοι.
Μόνο επι δημαρχίας του θα δούμε ολοκληρωμένα και σοβαρά έργα ιδιαίτερα στο χώρο του ¨Αλσους.
Οι προηγούμενοι απλά θα φορτωθούν την ρετσινιά του έρωτα τους με τον σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων μέσα στο Άλσος και την αδιαφορία τους να κάνουν τα αυτονόητα.
Θα μείνει για πάντα στη μνήμη των κατοίκων η προ Βούρου και η μετά Βούρου εποχή.
Ο πανικός σας δεν κρύβεται.

"Γερακίνα" (29/01/2020 18:35)

@ Γ.Π.
"Θου φυλακή Κύριε το στοματακι μου" !!!!!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (29/01/2020 21:48)

@16.35

Διαβζωβ στο σχόλιό σου: “Μόνο επι δημαρχίας του ΘΑ δούμε ολοκληρωμένα και σοβαρά έργα ιδιαίτερα στο χώρο του ¨Αλσους."

Μα καλά, ο Χορταρέας είσαι ή η Λεούση; Ρίχνεις τα χαρτιά ή μασάς φύλλα; Πώς προβλέπεις με τέτοια βεβαιότητα τι ΘΑ συμβεί;

@Διαμαντής Σεϊτανίδης (29/01/2020 21:48) (30/01/2020 08:49)

Καλά εσύ ο αντικειμενικός που δεν κάνεις άκυρες προβλέψεις τον έβγαζες άχρηστο και αποτυχημένο πριν καν εκλεγεί.
Τώρα σε ενοχλεί που αναφερόμαστε σε προγραμματισμένα έργα στο Άλσος;
Με αυτά τα μυαλά πάλι απο τα σύννεφα θα πέσεις στις επόμενες εκλογές.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/01/2020 10:00)

@08.49

Πιο άκυρος, πεθαίνεις.

Πουθενά δεν έχω πει ότι είμαι αντικειμενικός. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αντικειμενικός. Ξεκόλλα.

Φυσικά και κάνω άκυρες προβλέψεις όπως όλοι. Πού είδες ότι είπα οως δεν κάνω; Ξύπναααα.

Δεν είπα ότι είναι άχρηστος και αποτυχημένος. Είπα ότι περιφρονούσε τη Φιλαδέλφεια για 40 χρόνια και τώρα ήλθε να μας παραστήσει το γκιουλέκα. Κουφός είσαι, ή δεν ξέρεις ελληνικά;

Με ενοχλεί που λέτε ότι ΘΑ γίνουν έργα και άρα ΑΠΟ ΤΩΡΑ -για το ΘΑ- τον επευφημείτε.

Επίσης με ενοχλεί που είστε στρατιωτάκια, χωρίς ελεύθερη βούληση. Αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνεις, οπότε άστο καλύτερα...

@Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/01/2020 10:00) (30/01/2020 19:40)

Για αυτά τα έργα τον ψηφίσαμε, αυτά περιμένουμε να κάνει.
Εσυ που ψήφισες Αρούλη μπορεί να ονειρεύεσαι να ξαναγυρίσει ο σταθμός μεταφόρτωσης στο Αλσος και να μην γίνει τίποτα άλλο όπως επιθυμούσε ο εκλεκτός σου.
Απο το να στηρίζουμε Αρούλη χίλιες φορές Βούρο κι ας κάνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα που περιμένουμε στην πόλη και τίποτα περισσότερο.
Τον αποτυχημένο σου γαύρο ψηφίζουν στρατιωτάκια χωρίς ελεύθερη βούληση.

REMOULOLAMOGIO (10/02/2020 21:58)

TO OTI O ANTHRWPOS EINAI PASOK TA LEEI OLA . TO KOMMA TIS REMOULAS TIS LAMOGIAS KAI TIS XEFTILAS.TO KOMMA TWN KOSKOTADWN ,KOUTSOGIORGWN,SIMITIDWN,TSOXATZOPOULAIWN,GIORGAKIDWN klp-klp
TI THA MPOROUSE NA NAI TO PASOKOMOUTRO O GRETZELIAS DILADI.

Ανώνυμος (11/02/2020 11:36)

@21:58 Τα «greeklish» είναι αντιαισθητικά.

Marcus (22/02/2020 19:59)

Καταπληκτικός Σεϊτανίδης για μία ακόμη φορά!

Γνώμη μου είναι ότι ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ το άρθρο πρέπει να το κάνουν ΑΠΑΝΤΕΣ bookmark και να το διαβάζουν πριν από ΚΑΘΕ δημοτική εκλογική αναμέτρηση. Και όχι μόνο αυτό, οφείλουν να το διαβάζουν και σε 3-4 άλλα, δικά τους, άτομα, τα οποία δε μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν, αλλά και να πληροφορηθούν, το οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να φορτωθούμε πατέρα και υιό Γρετζελιά και την επόμενη 4ετία...

REMOULOLAMOGIO (24/02/2020 20:47)

@21:58 Τα «greeklish» είναι αντιαισθητικά.

ENW O GRETZELIAS KAI O VOUROS SOU ANEVAZOUN TIN AISTHITIKI .GIA TIN TAMPAKERA EXEIS NA PEIS TIPOTE PASOKAREE ee?

Ανωνυμος (25/02/2020 11:52)

@19.40
Όταν σου είπαν να μπαίνεις και να γράφεις με διάφορα ονόματα είχες το πρόβλημα του τι να γράφεις!
Σου είπαν να γράφεις ότι θες και σου έδωσαν και ένα παράδειγμα του σταθμού μεταφορτωσης! Από τότε το περιορισμένο λεξιλόγιο σου ( γαυροτρολ, χρηματοδοτουμενος, σταθμός μεταφόρτωσης) χρησιμοποιείται σε όλα τα σχόλια σου! Έχεις κουράσει και μονο κακο κανείς πλέον στα αφεντικά σου!
Για κοίταξε το γιατί θα απολυθείς στο τέλος!
Υ.Γ. Το ότι έχει σταματήσει να χρησιμοποιείς ονόματα στα σχόλια σου δείχνεις ότι με δέκα σχόλια γεμίζει η κάρτα που έχεις για εγκέφαλο και αδυνατεί να ανταποκριθεί!

@Ανωνυμος (25/02/2020 11:52) (25/02/2020 12:31)

Δεν σου φταίει κανείς επειδή είσαι πράγματι ένα χρηματοδοτούμενο γαυροτρολ και το αναγνωρίζουν οι Αεκτζήδες που γράφουν εδώ.
Θέλεις να πιστεύεις ότι σου γράφει μόνο ένας γιατί δεν ασχολείται κανείς με το γήπεδο και την ΑΕΚ;
Πρόβλημα σου. Πίστευε ότι θέλεις.
Εγώ βλέπω ότι κάποιοι δεν σε λένε γαυροτρολ αλλά γλύφτη του χοντρού, σίχαμα, παραγκόγαυρο και άλλα χειρότερα.
Έχουμε ρίξει πάντως απίστευτο γέλιο απο τότε που έγραφες για τις βόλτες σου στην ελευθερη ΝΦ μέχρι σήμερα που αναρωτιέσαι πότε θα αρχίσει η υπογειοποίηση.
Για την διασκέδαση που τους προσφέρεις απαντάνε γελοίε 5-6 άτομα και για κανένα άλλο λόγο. Δεν υποστήριξε κανείς ότι είναι περισσότεροι.
Θα μας λείψει πολύ η βλακεία σου όταν τελειώσει το γήπεδο.

@Ανωνυμος (25/02/2020 11:52) (25/02/2020 13:00)

Ρε γαυροζώο όσοι έκαναν αγώνα υπερ του γηπέδου ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με άτομα σαν εσένα τους το είπε κάποιος να το κάνουν επι πληρωμή; Δηλαδή για εσένα δεν υπήρχαν στην πόλη μας Αεκτζήδες που αγωνίζονταν για να ξεκινήσει το γήπεδο; Μα τόσο βλάκας πια;

Δημοτης (25/02/2020 13:16)

Γαυροτρολ κουρασες.Ο μονος που γραφει με πολλα ονοματα εισαι εσυ.Εμεις ειμαστε πολλοι δυστηχως για σενα.Τελικα τα μπετα ηταν ψευτικα;Θες να κανω αφιερωμα παλι στις χαζομαρες που εχεις γραψει απο το 2013 να γελανε ξανα ολοι;

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: Ανωνυμος
@20.16 Η δική σου ερμηνεία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα! Σαφέστατα η ερμηνεία του πρωθυπουργού είναι εντελώς αντίθετη και γι'...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©