Δευτέρα 16.02.2026,  

Γούλας: Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς!

Δημοσιεύτηκε στις 07/01/2020 στην κατηγορία Γνώμες  |  9 σχόλια

Του Αλέκου Γούλα

Δημοτικού Συμβούλου

 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ξεκίνησε στα τέλη του 2017 την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα στην πόλη μας, προσφέροντας στέγαση και υποστηρικτικές υπηρεσίες συμπεριλαμβανόμενης και της εκπαίδευσης.

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας υλοποιήθηκε και υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προβλέπει εκτός από τη στέγαση σε διαμερίσματα, την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, καθώς προσφέρονται παράλληλα κοινωνική υποστήριξη, ψυχοκοινωνική βοήθεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες διερμηνείας και βοήθεια για τη μεταφορά τους από και προς την Υπηρεσία Ασύλου.

 

Θεωρώ πως η τότε δημοτική αρχή δεν προχώρησε κατά την έναρξη του προγράμματος σε έγκαιρη και επαρκή πληροφόρηση των δημοτών σχετικά με τη στόχευση του προγράμματος, την προκήρυξη και τα κριτήρια επιλογής για την κάλυψη των θέσεων εργασίας, για την οργάνωσή του και άλλα σχετικά.

 

Μπορώ να πω όμως εκ των υστέρων, πως τα αποτελέσματα κρίνονται  θετικά,  καθώς οι στόχοι εκπληρώθηκαν και εκπληρώνονται, αφού, πρώτον, κατοικίες βρέθηκαν - σε μια περιοχή μάλιστα σαν τη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα που δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά – δεύτερον, τα παιδιά εντάχθηκαν στα σχολεία του Δήμου – έστω κι αν η διαδικασία ένταξής τους χρήζει περισσότερης και ουσιαστικότερης υποστήριξης από το Υπουργείο - και τρίτον, υπήρξε και υπάρχει ανάλογη υποστήριξη για την ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων.

 

Και ακριβώς αυτή η επιτυχία δε θα πρέπει να θεωρείται άυλη, αλλά να πιστωθεί στους εργαζόμενους και στους επικεφαλής του προγράμματος!

 

Είναι βέβαια γεγονός πως η ενσωμάτωση ανθρώπων που φέρουν στοιχεία άλλων πολιτισμών, κουλτούρας και θρησκείας δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Η υποστήριξη όμως που έλαβαν και δικαιούνταν οι πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος ήταν η αιτία της ομαλής ένταξής τους και της αποφυγής  πολλών προβλημάτων και εντάσεων μεταξύ αυτών και των  κατοίκων της πόλης. Ως εκ τούτου, ωφελημένοι είμαστε όλοι, τόσο οι πρόσφυγες, που ζουν  σε αξιοπρεπείς συνθήκες, όσο και η τοπική κοινωνία και οικονομία.

 

Τι πιο λογικό, λοιπόν, από την αναγνώριση της προσπάθειας των εργαζομένων του προγράμματος και την ανανέωση των συμβάσεων τους; Και αυτό δεν θα ήταν  πράξη εύνοιας αλλά ηθική υποχρέωση του Δήμου καθώς οι εργαζόμενοι, όχι μόνο έφεραν σε πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα ξεκινώντας από το μηδέν, αλλά φέρουν και την εμπειρία, ώστε να καλύψουν όποιες τυχόν αδυναμίες υπάρχουν ή ακόμη καλύτερα να το εξελίξουν. Εκτός και αν το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει όλη την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για να καλύψει τις ανάγκες του προγράμματος θεωρείται πράγμα αναλώσιμο και ανακυκλώσιμο!  

 

Κι αν κάποιοι ισχυριστούν ότι υπήρξαν πολλές «ανορθογραφίες» κατά την έναρξη του προγράμματος, προσωπικά θεωρώ ότι την ευθύνη φέρουν τόσο το  προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και η προηγούμενη διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, αλλά σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατά γενική ομολογία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

 

Η πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας θα είχε λογική, αν το πρόγραμμα δεν είχε υλοποιηθεί με επιτυχία, αν υπήρχε αρνητική αξιολόγηση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, αν η υπεύθυνη Συντονίστρια Έργου του Προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ΕΣTIA είχε αξιολογήσει αρνητικά τους εργαζόμενους, αν υπήρξε αιτιολογημένη εισήγηση  της εποπτεύουσας επιτροπής της Κοινωφελούς Επιχείρησης για την αποτυχία του προγράμματος κ.λπ. 

 

Από τη στιγμή που ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα κ. Phillipe Leclerc, που πρόσφατα επισκέφτηκε το Δήμο, αξιολογεί ως απολύτως επιτυχημένη την υλοποίηση του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ και επιπλέον άλλες πληροφορίες λένε πως το πρόγραμμα έτρεξε ως παράδειγμα προς μίμηση για άλλους Δήμους, δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης των εργαζομένων. Απεναντίας, θα μπορούσε να υπάρξει προσπάθεια για διεύρυνση του προγράμματος και επιπλέον χρηματοδότηση!

 

Ο απλός πολίτης είναι δικαιολογημένα δύσπιστος και καταδικάζει παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Όποια και αν είναι η πρόθεση της νέας διοίκησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της δημοτικής αρχής, ο δημότης θεωρεί ότι όλα κρύβουν σκοπιμότητες.

 

Αφού η  Κοινωφελής  Επιχείρηση είχε την πρόθεση να μην ανανεώσει την σύμβαση των εργαζόμενων που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου δε θα έπρεπε να προκηρύξει έγκαιρα νέο διαγωνισμό για την πρόσληψη των ίδιων ή άλλων εργαζομένων θέτοντας τα κριτήρια που οφείλουν να πληρούν οι υποψήφιοι;

 

Πότε θα ενημέρωνε την τοπική - και όχι μόνο - κοινωνία, πότε θα γίνονταν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων, η σύσταση  της επιτροπής αξιολόγησης, η αξιολόγηση και οι προσλήψεις, η εκπαίδευση των νέων εργαζόμενων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα; Και αφού δεν έγιναν όλα αυτά φτάσαμε στις 31 του Δεκέμβρη για να αποφασιστεί δίμηνη ανανέωση των συμβάσεων του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ, γεγονός που δημιουργεί εργαζόμενους υπό προθεσμία! Είναι φανερό πως η Κοινωφελής Επιχείρηση κινήθηκε ερασιτεχνικά, επιπόλαια, με παλινωδίες και χωρίς προσανατολισμό!

 

Η νέα διοίκηση οφείλει να κάνει την υπέρβασή της και να εμπιστευτεί τους εργαζόμενους ανανεώνοντας τη σύμβασή τους. Δεν επιτρέπεται να διορθώσει τυχόν λάθη του παρελθόντος  κάνοντας  νέα λάθη!  Άλλωστε «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Η επίσκεψη του δημάρχου στο υπουργείο Παιδείας και η «κολοβή» ενημέρωση

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Ο δήμος θα μετάσχει στη συζήτηση για τον Ποδονίφτη

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα...

 

Γράψτε την άποψή σας

΄΄Γερακίνα΄΄ (07/01/2020 13:31)

Καλό το άρθρο σας κε. ΓΟΥΛΑ, αλλά ΄΄μυρίζει΄΄ μια λογική παλαιοκομματική του 50 που έλεγεο λαός μας ΄΄και με αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ΄΄
Ξεκάθαρες θέσεις, για την ανικανότητα- άγνοια, των υπευθύνων της σημερινής Δημοτικής Αρχής που είστε και εσείς μέλος της,για το τι είναι το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ !!!
Για όλες τις θετικές θέσεις που είχαν εκφράσει οι αρμόδιοι της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες.
Ξέκάθαρες θέσεις και έντιμη παραδοχή γι΄αυτό που ο κόσμος το ΄χει ΄΄τούμπανο και σείς κρυφό καμάρι΄΄, δηλ. το βόλεμα δικών μας παιδιών !!!!
Με καθυστέρηση αρκετών βδομάδων έρχεστε σήμερα, να παραδεχθείτε τό σωστό, να ΄΄κάνατε΄΄ και λίγη κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και μέσω της ΄΄τεθλασμένης λογικής΄΄ να καταλήξετε στη ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, έστω και καθυστερημένα μεν, βρήκατε το ΄΄σωστό δρόμο΄΄.
Συγχαρητήρια, και άλλη φορά παρακαλούμε να είστε πιο ΣΥΝΤΟΜΟΣ !!!

Γιάννης Κ. (07/01/2020 21:07)

Μεγάλη αγωνία για να βολευτούν ακριβώς τα ίδια άτομα λες και πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους που τους υποσχέθηκαν μονιμότητα και μετά τους έδιωξαν.
Όση ανάγκη έχουν αυτοί την ίδια ανάγκη έχουν και όσοι θα τους αντικαταστήσουν.
Όταν κάποιος καταλαμβάνει μια προσωρινή θέση εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να ψάξει να βρει με λιγότερο άγχος μια κανονική και σταθερή δουλειά.
Δεν αράζει και περιμένει αυτός που τον βόλεψε να τον βολεύει για μια ζωή.

@ Γιάννης Κ. (08/01/2020 09:01)

Στρεψοδικείς ασύστολα. Η υπεράσπιση του δικαίου για ανθρώπους που έτρεξαν με επιτυχία ένα δύσκολο πρόγραμμα όπως το Estia, σε σημείο να δέχονται συγχαρητήρια από την Ύπατη Αρμοστεία δεν είναι ..."αγωνία". Αλλά και συγχαρητήρια να μην δέχονταν, μάτια έχουμε και βλέπουμε πόσο ομαλά εντάχθηκαν οι πρόσφυγες στην τοπική κοινωνία, σε αντίθεση με άλλους δήμους. Εδώ ούτε εντάσεις υπήρξαν, ούτε... "λαθροεισβολή", ούτε εγκληματικότητα, ούτε τίποτα, παρά τις κρυφές και φανερές τοπικές φασιστοκασάνδρες που έλεγαν ότι "θα μας μετατρέψουν σε ένα τεράστιο hotspot" και διαψεύστηκαν φυσικά για πολλοστή φορά.
Αγωνία έχουν κάτι λιμά που έραβαν κουστούμια αντιδημάρχων αλλά που ακόμα και οι ψηφοφόροι του Βούρου τους γύρισαν τη πλάτη. Είναι αυτοί που έλεγαν από το καλοκαίρι κιόλας, ότι θα μπουν στο Estia, βλέποντάς το ως αργόμισθο βόλεμα. Ας πρόσεχαν. Είναι ήδη ενημερωμένη η Υπατη Αρμοστεία για τις μισάνθρωπες απόψεις τους και υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Ανώνυμος (08/01/2020 10:15)

Αγαπητέ Κε Γούλα σε γενικές γραμμές καλά τα λέτε. Φαίνεται ότι είστε ένας συμπολίτης μας που ούτε μισάνθρωπος, ούτε απολίτικος, ούτε ακροδεξιός είστε. Ωστόσο, παραδόξως εξακολουθείτε, τόσο εσείς όσο κι ο επικεφαλής σας, να στηρίζετε μια διοίκηση για την οποία στρατευμένοι οπαδογράφοι (και όχι φυσικά αθλητικογράφοι) δηλώνουν ανοιχτά (και είναι προς τιμήν τους διότι δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, ούτε "το παίζουν" κάτι άλλο από αυτό που είναι, όπως οι εδώ πρόθυμοι που προσδοκούν να αποκομίσουν προσωπικά και μόνο συμφέροντα αδιαφορώντας για τη πόλη) ότι υπήρξε επιλογή ενός... ποδοσφαιροπαράγοντα. Ακούστε αυτό το απόσπασμα εκπομπής και ειδικά από το 4ο λεπτό και μετά:
https://www.youtube.com/watch?v=DVONdM5ycHA
Μετά κοιταχτείτε αμφότεροι στον καθρέφτη, κάντε την αυτοκριτική σας και αναρωτηθείτε αν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον των δημοτικών εκλογών του 2023 θα θέλετε να σας ακολουθεί η στήριξη σε μια μπαλαδόρικη επιλογή.

@(08/01/2020 09:01) (08/01/2020 11:37)

Το αυτονόητο έκαναν και τίποτα παραπάνω. Το ότι εντάχθηκαν ομαλά οι πρόσφυγες οφείλεται στην πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας που χαρακτηρίζεται και η ίδια απο προσφυγικό προφίλ και όπως ήταν αναμενόμενο τους αποδέχτηκε και όχι στους υπαλλήλους του προγράμματος.
Αν παρ΄όλα αυτά εσύ θεωρείς ότι είναι τόσο άξιοι και ικανοί τότε αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος να βρουν μια κανονική δουλειά να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους και όχι να γλύφουν τον κάθε πολιτικό να τους διορίσει με ψίχουλα για λίγους μήνες σε μια ανάλογη θέση.

Ανώνυμοs (08/01/2020 12:30)

@ (08/01/2020 11:37)

Εν συντομία, γιατί είσαι και λίγο αργόστροφος...

1. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Το λένε κι οι προπονητές, μιας και σε κόβω για πελάτη της Σούπερ Λίγδας.

2. Το ποιοι γλύφουν πατόκορφα το Βούρο (και τα βουράκια) σε κάθε ευκαιρία, διαλαλώντας απ' το καλοκαίρι ότι θα μπουν στο estia, απλά έτσι, επειδή νομίζουν ότι η Υπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι παραμάγαζο του Δήμου, το ξέρει όλη η πόλη.

Άντε! Τράβα να πάρεις γραμμή τώρα και τα λέμε. Πολιτική γραμμή εννοώ. Όχι κάτι άλλο.

@08/01/2020 11:37 (08/01/2020 14:01)

Από πότε έχεις να περάσεις έξω από τα σύνορα της Φιλαδέλφειας; Έχεις δει σε άλλους δήμους τι γίνεται; Ακόμα και σε προσφυγικής αναφοράς δήμους. Τι να κάνουμε; Ούτε κι εγώ τον γουστάρω τον Βασιλόπουλο, ούτε τον ψήφισα. Αλλά η επιτυχής εκτέλεση του estia στη δική του διοίκηση πιστώνεται. Και να θέλουμε να τ' αλλάξουμε δεν γίνεται.

@Ανώνυμοs (08/01/2020 12:30) (08/01/2020 16:07)

Και εσύ άντε τράβα να βρεις μια γωνιά να κλάψεις γιατί η θεσούλα που σου υποσχέθηκαν δεν είναι μόνιμη, δεν έχει μέλλον και δεν θα την ξαναπάρεις.
Αλλά προφανώς είσαι εντελώς ανίκανος να βρεις κανονική δουλειά και μας τα έχεις πρήξει με γελοιότητες περί ομάδων που δεν αλλάζουν.
Λύσε μόνος σου το πρόβλημα σου.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (10/01/2020 09:52)

@Αδημοσίευτο Ανώνυμος*

Τα σχόλια εδώ είναι ελεύθερα, οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, όχι, ιδίως από κάποιον που δεν γράφει το όνομά του κι απευθύνεται σε κάποιον που αρθρογραφεί επωνύμως. Βγάλε τους χαρακτηρισμούς και ξαναστείλτο, αν θέλεις.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Nύχτα ήλθε, νύχτα έφυγε…
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@10.08 Γεια σου γειτονα. καλή χρονιά...

Nύχτα ήλθε, νύχτα έφυγε…
Xρήστης: Γείτονας
Διαμαντή βάλε για δήμαρχος επιτέλους τι περιμένεις; Πολύ ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη… όπως είπε και ο μέγας Κουτσούμπας! Τόσα χρόνια σ...

Nύχτα ήλθε, νύχτα έφυγε…
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Όλα να τα περιμένετε MARCUS . Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι ο κος Σωτήρης ανδρώθηκε πολιτικά με τον Χάρη Τομπούλογλου .Μετά ανεκάλυψε την πυρίτιδα...

Nύχτα ήλθε, νύχτα έφυγε…
Xρήστης: marcus
Το μόνο κακό στην παραίτηση Βούρου, είναι ότι τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο πήρε ένας άλλος "αστέρας" της τοπικής δημοτικής σκηνής, ο Σ...

Nύχτα ήλθε, νύχτα έφυγε…
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Δηλαδή νομίζετε ότι δεν θα τον ξαναδείτε? Ας ελπίσουμε όχι .Όμως η κωλοτούμπα του σας περνάει απαρατήρητη?Την στιγμή που μάλιστα κάποιοι τώρ...

Η οικολογική υποκρισία και το αριστερό αίτημα για λογοκρισία
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Καλημέρα σε όλους . Ξέρετε τι εύχονται όλοι σχεδόν σε αυτήν την πόλη των Ζα(ε)φυριών και των εξειδικευμένων ,ειδικών και των ''πολιτευόμενων...

Σπύρος Γραμμένος
Xρήστης: Ανδρέας Τζαβάρας
Ο ορισμός της λέξης "Gentleman". Δεν γεννιούνται κάθε μέρα τέτοιοι άνθρωποι. Ο Σπύρος είναι ένα πρότυπο που θα πρέπει να αναφέρουμε όλοι σαν...

Σπύρος Γραμμένος
Xρήστης: Νεα φιλαδελφεια
Καλό ταξίδι φίλε μας Σπύρο. Θα σε θυμόμαστε πάντα. ...

Σπύρος Γραμμένος
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Δυστυχώς έγινε αυτό που κάθε Φιλαδελφιώτης δεν ήθελε να συμβεί .Τα ειλικρινέστερα συλληπητήρια στους δικούς του ανθρώπους .Ένας δικός μου φ...

Τι δείχνει η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Αϊβάζη
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Καλησπέρα ,Το σχόλιο μου θα το ανεβάσετε η όχι ?Θα ήθελα να το ξέρω.Ευχαριστώ....

Τι δείχνει η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Αϊβάζη
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Είναι κι ο χωρισμός στη μέση. Είναι πολλά....

Τι δείχνει η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Αϊβάζη
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Καλησπέρα σας .Μία απορία . Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ΄συνβάδιζε με τον προηγούμενο Δήμαρχο σημαίνει ότι ακολουθούσε και συμφωνούσε μ...

Απλώς, νομίζει ότι μας κοροϊδεύει...
Xρήστης: Να τα λέμε και αυτά......
Παρόλο που αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι μετά την μεταπολίτευση είτε λόγω εργασιών εκτός Αθηνών, είτε λόγω αδιαφορίας άφησαν τα δημοτικά τους ...

Απλώς, νομίζει ότι μας κοροϊδεύει...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Αλήθεια αγαπητοί φίλοι .Ο Παιπέτης (ΝΔκράτης) συνελήφθη για χρέη στο δημόσιο .Σωστά ?.Σωστά . Μήπως για αυτόν τον λόγο κάποιος αγάπησε ξαφ...

Απλώς, νομίζει ότι μας κοροϊδεύει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όποιος κοροϊδεύει το δημοτικό συμβούλιο, ναι, πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να παίρνει πειθαρχικά μέτρα. Αλήθεια, ψάχνετε ευθιξία σε έναν άνθ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©