Σάββατο 22.06.2024,  

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει -για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

Δημοσιεύτηκε στις 01/01/2020 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  33 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Μείζων εξέλιξη θεωρείται η -για πρώτη φορά και μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης του δήμου από την τριφασική διοίκηση Βούρου (Βούρος- Γρετζελιάς- Κωνσταντινίδης, καθώς ο Χρήστος Κοπελούσος, που μέχρι πέρυσι επαινούσε τη διοίκηση Βασιλόπουλου, για την προσωπική του δημοτική επιβίωση και χωρίς να ρωτήσει κανέναν από τα μέλη του συνδυασμού του, προσχώρησε αμέσως μετά τις εκλογές το συνδυασμό Βούρου), η παρουσία ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κάτω από την επιστολή που συνέταξε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος (προερχόμενος από το συνδυασμό Γρετζελια ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ) Γιάννης Ουσταμπασίδης και με την οποία ζητεί την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη συζήτηση του θέματος των εργαζομένων στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, οι συμβάσεις των οποίων δεν παρατείνονται (πλην των μεταφραστών για κάποιο ανεξήγητο λόγο). 

 

Πέραν του τι ακριβώς θα συμβεί με το πρόγραμμα, η πρωτοβουλία Ουσταμπασίδη:

 

- Συγκεντρώνει κάτω από το κείμενό της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λύσανδρο Γεωργαμλή τις υπογραφές ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Δύναμης Πολιτών (Βασιλόπουλος, Ντάτσης, Παπαλουκά, Καλαμπόκης, Ανανιάδης, Ανεμογιάννης, Εμμανουήλ), ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Πόλης της καρδιάς μας (Χάρης και Κώστας Τομπούλογλου, Αθανασόπουλος, Αλεφραγκή), ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Λαϊκής Συσπείρωσης (Σερετάκης, Γκούμα, Ζαχαριάδης) αλλά και του ανήκοντος (ακόμα...) στο συνδυασμό ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ του Παντελή Γρετζελιά, Πέτρο Λαζαρίδη, ο οποίος σε αντίθεση με τις επιθυμίες του επικεφαλής του συνδυασμού του, προσυπέγραψε την επιστολή Ουσταμπασίδη. 

 

- Δεν αρκέστηκε στα οριζόμενα από το νόμο (συγκέντρωση του 1/3 των δημοτικών συμβούλων, δηλαδή 11) αλλά έφτασε τις 16 υπογραφές, σχεδόν το μισό του δημοτικού συμβουλίου, αφού προηγουμένως ΕΝΩΣΕ επάνω σε αυτό το θέμα την αντιπολίτευση και δημιούργησε ένα επιπλέον ρήγμα στον υπό διάλυση συνδυασμό του Παντελή Γρετζελιά ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ.

 

- Φανερώνει καθαρά, πλέον, ποιες είναι οι ορντινάντσες της διοίκησης και ποιοι τιμούν τη λαϊκή ψήφο ως συνδυασμοί ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ εκείνου του Γιάννη Βούρου.

 

-Προδιαγράφει τις συνθήκες περαιτέρω απομείωσης των δημοτικών συμβούλων πυο στηρίζουν τη διοίκηση Βούρου. Σε αυτή τη φάση δεν θα γράψω τίποτα παραπάνω για αυτό, ωστόσο καλό είναι να το κρατήσουν κάποιοι στα "υπόψη". 

 

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η σύμπτωση πολύ διαφορετικών απόψεων και προοπτικών κάτω από το κείμενο Ουσταμπασίδη, προφανώς δεν προδιαγράφει ευρύτερες συγκλίσεις των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, δείχνει ότι η δημιουργία ενός μετώπου εναντίον των επιδιώξεων της τριφασικής διοίκησης Βούρου δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο. Κι αυτό, σημαίνει πολλά...

 

Σημειώνω ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ την πρωτοβουλία του Γιάννη Ουσταμπασίδη, γιατί αυτή την -έστω και σε ένα μόνο ζήτημα- συμπόρευση της αντιπολίτευσης στο δήμο μας είχαμε να τη δούμε πολλά χρόνια. 

 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Ουσταμπασίδη και τις υπογραφές που δημιουργούν νέα δεδομένα τόσο τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου όσο και στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ των προσφύγων: 

 

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργαμλή

 

Συζήτηση και λήψη απόφασης για την απρόσκοπτη συνέχιση του Προγράμματος Εστία και την ετήσια ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 

σήμερα λήγει η σύμβαση των εργαζόμενων του Προγράμματος Εστία για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Δήμο μας. Ως συνέπεια εκατοντάδες άνθρωποι που είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα από αύριο θα βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα με σοβαρές συνέπειες για αυτούς και τις οικογένειές τους. Στο πρόγραμμα είναι ενταγμένοι άνθρωποι που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, άνθρωποι που πρέπει να επισκέπτονται τακτικά τα νοσοκομεία, άτομα με ειδικές ανάγκες, ακόμη και βρέφη που βρίσκονται υπό αυξημένη παρακολούθηση. Η μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου χθες, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους ωφελούμενους του Προγράμματος και την ίδια την πόλη μας .

 

Γι' αυτό και προτείνουμε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την λήψη απόφασης για την άμεση ετήσια ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων και την εξουσιοδότηση των μελών της Κοινωφελούς επιχείρησης να υλοποιήσουν άμεσα αυτή την απόφαση.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 74, παρ.2 του ν.4555 ΦΕΚ Α/133/19.07.2018:

 

Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου. Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στην ίδια περίπτωση δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλθουν δύο (2) μήνες, αφότου εκδόθηκε απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων.

   

Αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ίση του ημίσεως (0,5).

   

Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του.

 

Σε συμμόρφωση με την ανωτέρω Νομοθεσία σας καταθέτω τις υπογραφές 15 δημοτικών συμβούλων, οπότε συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου το ποσοστό του 1/3 των δημοτικών συμβούλων που απαιτούνται για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερκαλύπτεται.

 

Παρακαλώ πολύ για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

 

Με εκτίμηση,

Ουσταμπασίδης Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 

Δύναμη Πολιτών

Ανανιαδής Νικόλαος

Ανεμογιάννης Γεώργιος

Βασιλόπουλος Αριστείδης

Εμμανουήλ Δανάη

Καλαμπόκης Ιωάννης

Ντάτσης Κωνσταντίνος

Παπαλουκά Ευτυχία

 

Η Πόλη της Καρδιάς μας

Αθανασόπουλος Παναγιώτης

Αλεφραγκή Σοφία

Τομπούλογλου Κωνσταντίνος

Τομπούλογλου Χαράλαμπος

 

Λαϊκή Συσπείρωση

Γκούμα Δανάη

Ζαχαριάδης Ιωάννης

Σερετάκης Νικόλαος

 

Ξανά Μαζί

Λαζαρίδης Πέτρος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Ας του πει κάποιος...

 

Η επίσκεψη του δημάρχου στο υπουργείο Παιδείας και η «κολοβή» ενημέρωση

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Ο δήμος θα μετάσχει στη συζήτηση για τον Ποδονίφτη

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα...

 

Γράψτε την άποψή σας

Ο Γιάννης (01/01/2020 16:11)

Ο Γιάννης κατέβηκε με το Γρετζελιά, 2η Κυριακή βγάζει λόγο στη συγκέντρωση του Βασιλόπουλου, ανεξαρτητοποιειται, πίνει και καφεδάκια και με το Χάρη, τον κοφτουν και οι ετήσιες συμβάσεις έργου του ΕΣΤΊΑ που έληξαν. Αν θες να γίνεις πολιτικός, ΓΊΝΕ σαν το Γιάννη, δεν πιάνεται το παλληκάρι.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (01/01/2020 17:41)

@16.11
Πονάει ο Γιάννης, τι να κάνουμε; χαλάει τη μανέστρα του τουρίστα. Ξυδάκι...

Ι.Γ.ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ (01/01/2020 18:44)

Κε Διαμαντη οπως λεει και ενας φιλος μου, "ΑΣΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ"!!!

Ανωνυμοεπώνυμος (02/01/2020 02:26)

@16:11
Πολυ ωραια τα ειπες και συμφωνω για τις κολοτουμπες. Πες μας τωρα και για εκεινον τον αστειο τοπικο που με ενα τηλεφωνακι απο πολεμιος του Βουρου καταντησε κονφερανσιε του.

Ό,τι κι αν πίνουν (γιατί κάτι πίνουν) είναι κακής ποιότητος (02/01/2020 09:40)

Μετά από δύο συνεδριάσεις και δύο δελτία τύπου, ενημερωθήκαμε(;) ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων του προγράμματος «Εστία» θα τερματιστούν και ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων και προαναγγελία για πολεμικό κλίμα μετά τις γιορτές. Δικαίως, εφόσον μιλάμε για το ψωμί εργαζομένων που όχι μόνο δεν ήταν αργόμισθοι, αλλά έτρεξαν με απόλυτη επιτυχία ένα δύσκολο και ιδιαίτερο από κάθε άποψη πρόγραμμα.
Τελικά, παραμονή πρωτοχρονιάς, σε έκτακτο Δ.Σ. της "Κοινωφελούς", αποφασίστηκε η δίμηνη ανανέωση των συμβάσεών τους.

Διπλό το λάθος με την δίμηνη ανανέωση! Δεν διορθώνεται ποτέ ένα λάθος με άλλο μεγαλύτερο. Εξακολουθεί να τους αφήνει στην ανασφάλεια και δείχνει και έλλειψη "κοχόνες" αφού στο πρώτο "κράξιμο" αναδιπλώθηκαν και δεν έχουν βούληση να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους. Αν είχαν δηλαδή και ποτέ.

Ναύαρχος ε.α. (02/01/2020 10:42)

Ποτέ δεν θα σταύρωνα τον Ουστα, με όποια παράταξη κι αν κατέβαινε ή κατέβει. Είναι συμπαθέστατος αλλά πολιτικά μη εμπιστεύσιμος κι απ' όσο ξέρω δεν ζει κι εδώ αλλά στην Πετρούπολη. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή για 'μένα. Αυτός ήταν άλλωστε κι ο βασικός λόγος (υπήρχαν και πολιτικοί λόγοι φυσικά) που δεν επρόκειτο ποτέ να ψηφίσω Βούρο. Καμμία σύγκριση βεβαίως. Ο Ούστα είναι Φιλαδελφειώτης, έστω κι αν δεν μένει πια εδώ. Ο Βούρος δεν ψήφισε καν τον εαυτό του. Ακόμη και στις εκλογές, ήταν δημότης Βριλησσίων. Πάει αυτό. Εϊναι δεδομένο. Εκείνο όμως που οφείλω να παραδεχτώ στον Ούστα, είναι ότι θα μπορούσε να "προσκυνήσει" και να επωφεληθεί σε διάφορα. Δεν το 'κανε, όσο κι αν πλησιάστηκε μεταξύ... τυριών κι αχλαδιών ή πιέστηκε. Αυτό δείχνει άνθρωπο που κινείται με βάση τη συνείδησή του κι όχι το ατομικό του συμφέρον. Μπορεί να μην του έχω καμμία εμπιστοσύνη πολιτικά αφού είναι πασόκος, με ό,τι αυτό σημαίνει, αλλά ο τύπος είναι χαρακτήρας διαμάντι.

Γειά σας, ο χαφιές της γειτονιάς σας (02/01/2020 12:56)

@16:11
Μήπως είχες καμιά αφίσα του Μανιαδάκη στο δωμάτιό σου όταν ήσουν μικρός;
Μπα! Δεν υπάρχουν αφίσες με τον Μανιαδάκη! Πορτραίτο του Μεταξά όμως σίγουρα! Γκαραντί!

Από πότε αποτελεί αντικείμενο κριτικής το με ποιον ή ποιους θα πιει ο οποιοσδήποτε καφέ;
Είσαι σοβαρός; Και ποιος και τι ακριβώς είσαι κι εσύ για να το αναφέρεις; O χαφιές της γειτονιάς μας;
Άλλη δουλειά δεν έχεις να ασχοληθείς; Τη στήνεις στα καφέ να δεις ποιος πίνει καφέ με ποιον και μετά το σημειώνεις στο πακέτο απ' τα τσιγάρα;

"Παίζει" βέβαια να μην έχει και ιδεολογικό υπόβαθρο αυτό και να σε υπερτίμησα. Να είσαι απλά μια κουτσομπόλα.

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (02/01/2020 15:33)

Οι συμβάσεις έληξαν. Οι συμβασιούχοι ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ πρέπει να πάνε σπίτια τους. Η διοίκηση ελέγχεται αν έχει έγκαιρα προκηρύξει τις νέες συμβάσεις ώστε να μην μείνει το πρόγραμμα «στον αέρα», φεύγοντας δηλαδή αυτοί που έληξε η σύμβασή τους να έχουν προσδιοριστεί εκείνοι που θα τους αντικαταστήσου. Όποια ειδικά προσόντα και αν απαιτούνται για τις θέσεις τα έχουν κι άλλοι. Κι άλλοι δικαιούνται να «φάνε ψωμί» απ το πρόγραμμα. Το ότι κάποιοι απ τους συμβασιούχους εκτελούν πολύ καλά τα καθήκοντά τους δεν αποκλείει ότι κάποιοι απ τους επόμενους δεν θα τα εκτελούν καλύτερα. Η ΨΕΥΤΟΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Ανώνυμος (02/01/2020 21:53)

@ ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (02/01/2020 15:33)

Σώπα ρε μεγάλε! Σοβαρά; Κι εσύ τι είσαι που αποφαίνεσαι με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι "ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ πρέπει να πάνε σπίτια τους"; Αξιολογητής του προγράμματος;
Και για να 'χουμε καλό ρώτημα, ποιοί είναι αυτοί που "θα τους αντικαταστήσου"; Βλέπεις εσύ κανέναν μέσα από τη παράταξη Βούρου ή τους συνεργαζόμενους που θα μπορούσε να συνεννοηθεί ανθρώπινα με πρόσφυγες και μετανάστες;
Προεκλογικά και μετεκλογικά για "λάθρο" και "λαίλαπες" μιλάνε ανερυθρίαστα κι απροκάλυπτα.
Μήπως να στείλουμε και τον Κασιδιάρη να πάει να δουλέψει σε καμιά δομή φιλοξενίας τώρα που δεν είναι βουλευτής; Να φάει κι αυτός μωρέ ένα κομμάτι ψωμί.

Γ. Π. (03/01/2020 09:35)

Πάρτε το χαμπάρι. Δεν διοικεί πλέον την πόλη ο βασιλόπουλος και τα τσιράκια του. Οπότε δεν θα καταφέρει ποτέ να ξαναδιορίσει τους κολλητούς του. Ψάξτε για μια κανονική δουλειά.

φοβάμαι για αυτά που θα γίνουν στο μέλλον.. (03/01/2020 11:21)

Σχόλια τόσο εκδικητικά με τόσο μίσος και απαξίωση για τους συνανθρώπους μας...λες και είναι σκουπίδια, είναι φαίνεται τα δείγματα γραφής της των νέων ηθών που φέρνει η καινούργια πλειοψηφία του Δήμου Φιλαδέλφειας και των ποδοσφαιροποιημένων οπαδών που το μόνο που έχουν μάθει στη ζωή τους είναι να μισούν...όπως μισούν τους οπαδούς της εκάστοτε αντίπαλης ομάδας.
Κάτι τέτοιοι άνθρωποι - απάνθρωποι αντιμετώπιζαν με χειρότερο τρόπο και τους δικούς μας πρόσφυγες του 1922...η βλακεία πάντα είναι ανίκητη.

Κκουές (03/01/2020 13:03)

@ ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (02/01/2020 15:33)
Τώρα εσύ νομίζεις ότι δεν ανανέωσαν τη σύμβαση εργασίας επειδή δεν ήταν παραγωγικοί οι εργαζόμενοι;
Κατ'αρχήν η Αρμοστεία ήρθε στη Φιλαδέλφεια και έδινε συγχαρητήρια για τον τρόπο που λειτουργεί το πρόγραμμα.
Και μη μου πεις ότι τον έπιασε ο πόνος τον Βούρο και τον Γρετζελιά για το πρόγραμμα, για τους μετανάστες και για τους πρόσφυγες;
Όλη τη μέρα κλαίνε στα καφενεία της Φιλαδέλφειας για τους Σύρους, δεν είδες;

Δημοτης (03/01/2020 13:12)

Οτι θα τολμαγε το γαυροτρολ να το παιξει απογονος προσφυγων στους απογονους προσφυγων δεν το περιμενα.Καποιες εξηνταχρονες με απολυτηριο δημοτικου και τυποι που μπηκαν μεσα με κομματικα κριτηρια πιασαν θεσεις στον δημο.Οποιος αξιζει βαση μορφωσης και προσοντων θα συνεχισει στην θεση του αλλιως ας ελθουν πιο ικανοι.Αρκετα με τους γλυφτες τους βολεψακηδες και τα κομματοσκυλα.

@(03/01/2020 11:21) (03/01/2020 14:11)

Όταν διοικούσαν τα σιχάματα που στηρίζεις και δεν τους ενδιέφεραν ούτε οι νέες θέσεις εργασίας, ούτε η ανάπτυξη της πόλης αλλά μόνο το να μη γίνει το γήπεδο ήταν καλά τότε ε;
Αλλά βέβαια οι βολεμένοι είχαν τη δουλίτσα τους και στα τέτοια τους αν κάποιοι συνάνθρωποι τους πεθαίνουν απο την πείνα και αναζητούν με αγωνία μια θέση εργασίας.
Οι πρόσφυγες ρε γελοία βολεμένα ανθρωπάκια μεγαλούργησαν με σκληρή δουλειά και αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες και όχι ζώντας σαν παράσιτα.
Εσείς ντροπιάζετε τους πρόσφυγες και λειτουργήσατε για 5 χρόνια με μίσος και απαξίωση για τους συνανθρώπους σας.
Αλλά ευτυχώς ο κόσμος ξύπνησε και δεν παραμυθιάζεται πλέον απο τη δική σας ανίκητη βλακεία.

@ ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (03/01/2020 14:34)

«Οι συμβασιούχοι ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ πρέπει να πάνε σπίτια τους». Όλη η σκατοψυχιά σε μία φράση. Προφανώς αβαντάρεις κάποιο φιλαράκι σου που έχει βάλει στόχο να βρει μια αργομισθία (γιατί έτσι το 'χει πλάσει στο μυαλό του) σε βάρος κάποιου άλλου συμπολίτη μας. Ευτυχώς που δεν ζούμε το '40 στην Κατοχή δηλαδή, γιατί αν για μια θέση εργασίας λειτουργείτε ανθρωποφαγικά, μπορώ αλλά δεν θέλω να φανταστώ τι θα κάνατε τότε. Μάθε λοιπόν (και πες και στο φιλαράκι σου) δύο πράγματα: 1)Οι θέσεις αυτές, μόνο αργομισθία δεν είναι. Έχω προσωπική άποψη επί του θέματος και για να σε προλάβω δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε συγγενής μου, ούτε φίλος μου κάποιος από τους είκοσι που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Μάτια έχω και βλέπω ένα άτομο που εργάζεται σε δομή πόσο αργά το απόγευμα φεύγει. 2)Αυτοί που εποφθαλμιούν τις "αργομισθίες" (που επαναλαμβάνω μόνο αργομισθίες δεν είναι) είναι μακράν οι πιο ακατάλληλοι γιατί και μόνο που βλέπουν μετανάστες βγάζουν σπυριά. Όχι να δουλεύουν και μαζί τους.

Φιλαδελφειώτης (03/01/2020 15:38)

@Δημοτης (03/01/2020 13:12)

Για πες μου ρε απόγονε προσφύγων κάτι...
Σ' αυτό το βίντεο (για τα πανηγύρια), με τα πανηγύρια, ποιοι και πόσοι είναι απόγονοι προσφύγων;
https://www.youtube.com/watch?v=WQTIyZfYYVY

Επειδή εγώ ΚΑΙ Φιλαδελφειώτης είμαι γέννημα-θρέμμα ΚΑΙ Μικρασιατικής καταγωγής (Πατέρας Κωνσταντινουπολίτης, μητέρα Σμυρνιά) ΚΑΙ τους ξέρω σχεδόν όλους, σου λέω πως δεν βλέπω και πολλούς Μικρασιατικής καταγωγής. Ελάχιστους.

Αρκετά με το μικρασιατεμπόριο.

ΚΚουές (03/01/2020 16:17)

@ ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (02/01/2020 15:33)
Κι εγώ σου λέω απλώς ότι πολλοί από αυτούς που υπερθεματίζουν στην μη ανανέωση της σύμβασης των ήδη εργαζομένων που κόπτονται για το πρόγραμμα θα ήταν ιδανικοί φύλακες ή επόπτες για τα στρατόπεδα του Άουσβιτς, του Μαουτχάουζεν.
Έχουν ιδιαίτερη αγάπη στον Χίτλερ και τους συν αυτώ.
Αμφιβάλλεις;
Εδώ κάνουν και δημόσιες δηλώσεις για λαίλαπα, ότι τα νησιά μας είναι υπό κατοχή (λες και αυτοί θα πολεμήσουν για τα νησιά μας, αν γίνει κάτι) για εισβολή κλπ.
Μάλλον ξέχασες ποιοι διεκδικούν το πρόγραμμα για την πάρτη τους.

@Δημοτης (03/01/2020 13:12) (03/01/2020 16:19)

Συμφωνώ! Και το 'κανε πράξη ο Γιάννης ο Βούρος στο θέμα της αξιοκρατίας!! Μπορεί κανείς να πει κάτι, για παράδειγμα, για τον Παπανικολάου που τον έκανε έμμισθο σύμβουλό του;;; Τόσα πτυχία και μεταπτυχιακά να πάνε χαμένα;;; Ε όχι! Σ' αυτά τα ίδια πτυχία και μεταπτυχιακά βασίστηκε κι η Κεραμέως και τον έκανε σύμβουλο στο Δια Βίου Μάθησης. Ο ορισμός της Δια Βίου Μάθησης ο Νίκος.Εσύ τι νόμιζες; Επειδή της έκανε τον τοπικό κομματάρχη τον πήρε ή επειδή είναι από μικρό παιδάκι στο κόμμα; Όχι!!!! Σε καμμία περίπτωση!!! Αυτά τα λένε οι κακεντρεχείς. Αριστεία πάνω απ' όλα. Αμ πως! Τώρα θα μου πεις, έχουν και πολλοί από τους είκοσι εργαζόμενους που τους πάνε για φούντο και πτυχία και μεταπτυχιακά. Ναι! Αλλά δεν είναι σαν του Νίκου.

@φοβάμαι για αυτά που θα γίνουν στο μέλλον (03/01/2020 20:20)

Μια χαρά θα είναι το μέλλον μας. Στήριξη σε όσους έχουν όνειρα και διάθεση να προσφέρουν στον τόπο και επιθυμούν να αμείβονται για την εργασία τους και όχι για να πουλάνε απολιθωμενη αριστεροφροσύνη.

@Φιλαδελφειώτης (03/01/2020 20:42)

Αν ηξερες τους δημοτες της πολης μας θα αναγνωριζες πολλες γνωστες φατσες.Ποιοι ψηφισαν τον Βουρο κατοικοι απο την πατρα η το περαμα;Σε λιγο θα μας πεις οτι οι μικρασιατες ψηφισαν τον βιλακια γιατι τους εκφραζει.

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (06/01/2020 11:59)

@Κκουές (13:03) (16:17) Που γράφω ότι δεν ήταν παραγωγικοί οι εργαζόμενοι; Πως ξέρεις ότι οι επόμενοι δεν θα είναι λιγότερο, το ίδιο ή περισσότερο παραγωγικοί; Που έγραψα για Βούρο ή για Γρετζελιά; Ξέχασες το Γκουλάγκ. Αλήθεια ποιοι διεκδικούν το πρόγραμμα; Είδες την νέα προκήρυξη ή μήπως έχεις πληροφορίες ότι η διοίκηση σκοπεύει να αναθέσει ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ;
@14:34 Με ποια κριτήρια κάποιοι μένουν και κάποιοι όχι; Που γράφω ότι οι θέσεις είναι αργομισθία; Που γράφω γιαυτούς που εποφθαλμιούν αργομισθίες; Εσύ που ξέρεις ποιοί τις εποφθαλμιούν και δηλώνεις μάλιστα ότι είναι μακράν οι πιο ακατάλληλοι θα μας τους πεις κι εμάς;
@15:33 «Και για να 'χουμε καλό ρώτημα, ποιοί είναι αυτοί που "θα τους αντικαταστήσουν";»
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. ΤΟ ΓΡΑΦΩ.

Παιδιά είσαστε σίγουροι ότι μπήκατε στην e-aliteia.gr και διαβάσατε ΘΗΡΑΜΕΝΗ;

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (06/01/2020 12:02)

Συνοψίζω: Οι συμβάσεις ήταν ορισμένου χρόνου και έληξαν. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ πρέπει να πάνε σπίτια τους. Με ποια κριτήρια κάποιοι μένουν και κάποιοι όχι; Η διοίκηση ελέγχεται αν έχει έγκαιρα προκηρύξει τις νέες συμβάσεις ώστε να μην μείνει το πρόγραμμα «στον αέρα», φεύγοντας δηλαδή αυτοί που έληξε η σύμβασή τους να έχουν προσδιοριστεί εκείνοι που θα τους αντικαταστήσουν. Όποια προσόντα και αν απαιτούνται από τη προκήρυξη για τις θέσεις τα έχουν κι άλλοι. Κι άλλοι δικαιούνται να «φάνε ψωμί» απ το πρόγραμμα. Το μόνο που σώζει τη διοίκηση είναι να βρεί νόμιμο τρόπο να παρατείνει τις συμβάσεις ώστε να προλάβει να προκηρύξει τις θέσεις για να μην μείνει το πρόγραμμα «στον αέρα».
Επαναλαμβάνω: Η ΨΕΥΤΟΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΨΕΥΤΟΦΙΛΟΛΑΪΚΗ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Σήφης Σταλινάκης (06/01/2020 15:25)

ΘΗΡΑΜΕΝΗ δεν σε κατάλαβα; Tι πρόβλημα υπάρχει με τα "γκουλαγκ";

(Αγγλικά μάλλον γνωρίζεις)

https://sputniknews.com/viral/201912221077711851-hell-be-back-huge-banner-with-joseph-stalin-as-terminator-appears-in-russia/

Για να με αναζητούν εκεί, ίσως ξέρουν κάτι περισσότερο από εμάς εδώ. Προφανώς η ζωή τους δεν έγινε καλύτερη από τον διαφημιστή πίτσας Γκορμπατσωφ και τον κρετίνο μεθύστακα Γιέλτσιν και μετά.

Κουκουές (07/01/2020 13:23)

@ ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (06/01/2020 11:59)
Ευτυχώς αυτά που λέτε, δεν τα ασπάζεται ούτε ο Κιμπουρόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Γελάω, γιατί μιλάνε για αξιοκρατία αυτοί που προσέλαβαν απόφοιτο Λυκείου για σύμβουλο. Ξέρετε ποιον. Μη λέμε και ονόματα.
Να θυμηθώ και τον διευθυντής της ΕΥΠ, ή να το σταματήσουμε εδώ;

@Κουκουές (07/01/2020 13:23) (07/01/2020 21:17)

Σε αυτές τις ανώτερες θέσεις που αναφέρεσαι όπως ΕΥΠ δικαίωμα της κυβέρνησης είναι να τοποθετήσει αυτόν που θεωρεί ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και να πετύχει. Αν αποτύχει αναλαμβάνει και την ευθύνη όποιος τον πρότεινε και τον προώθησε.
Αλλά θα κριθεί απο το έργο του στο τέλος.
Δεν είναι όλες οι θέσεις για τον κάθε σπασίκλα που υποτίθεται ότι είναι ο πιο κατάλληλος γιατί έχει 10 πτυχία ενώ ταυτόχρονα δεν έχει εργασιακή εμπειρία και είναι αποκομμένος απο τις πραγματικές απαιτήσεις μιας θέσης με μεγάλες ευθύνες.

Κουκουές (08/01/2020 12:12)

@ (07/01/2020 21:17)
Να τον καταργήσουμε και τον ΑΣΕΠ;
Τον Κοτζαμάνη έπρεπε να βάλει στην ΕΥΠ.
Στο ίδιο μοτίβο Παπανικολάου σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού.
Ο άλλος ο σύμβουλος που έχει τελειώσει σεμινάρια πολέμου κλπ..
Σπασίκλας είναι για σένα κι όποιος τελειώνει Πολυτεχνείο ή Πανεπιστήμιο.
"Σε κατάλαβα από τη φωνή", Νίκο, εσύ είσαι;

Μην μπερδεύετε τη βούρτσα με τη Λούτσα (Άρτεμις) (08/01/2020 13:20)

@21:17 Τα πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργοί κλπ) και κατ' αναλογία δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι απαραίτητο να έχουν ούτε πτυχία ούτε σπουδές. Εκλέγονται για να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις και να κάνουν πολιτικές επιλογές. Ο εμβληματικός Τρυπιάς λένε γιατί δεν τον πρόλαβα ότι ήταν ένας καλός δήμαρχος για το καλό της πόλης και δεν είχε σπουδές. Άρα κρίνονταν για τις πολιτικές αποφάσεις και επιλογές. Και για να εκλέγονταν σερί, σημαίνει ότι τον επικροτούσε το εκλογικό σώμα.
Το προσωπικό που επιλέγει όμως μια διοίκηση, είναι άλλο πράγμα. Κανείς ποτέ δεν είπε κάτι για τον Παπανικολάου όσο κατάφερνε να εκλέγεται και να είναι αντιδήμαρχος της Γαϊτανά και του αποθανόντος επειδή δεν έχει πτυχίο. Ούτε για τον Κουτσάκη, τον Κόκο, τον Καραβία, τον Μπερδέση και άλλους μη πτυχιούχους.
Εσύ θα καλούσες ποτέ γιατρό στο σπίτι σου, γνωρίζοντας ότι δεν έχει πτυχίο; Ο Δήμος γιατί να πάρει ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠ' ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ συμβούλοι χωρίς πτυχίο σε άσχετα και με τους ίδιους αντικείμενα;

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (10/01/2020 22:46)

@Σήφης Σταλινάκης
Αν ζούσε ο πατριώτης σου Λαβρέντης Μπεριάκης (του Πάβλου) θα σου έλεγε «ευτυχώς ηττηθήκαμε Σύντροφε»
@Κουκουές Δεν είμαι υποχρεωμένος να λογοδοτήσω για τον Κυμπουρόπουλο ή για κάποιον άλλο. Η μπάλα στην κερκίδα.

@ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (10/01/2020 22:46) (11/01/2020 01:21)

Έχεις πάρει έναν τίτλο βιβλίου -που αμφιβάλλω αν το έχεις διαβάσει, αλλά και να το ΄χεις διαβάσει δεν κατάλαβες τίποτα- και τον κοπανάς όποτε θέλεις να εκφράσεις κεκαλυμμένα ή φανερά τα αντικομμουνιστικά σου αισθήματα. Δεν μου είπες όμως για το πανό κάτι; Όπως δεν θα μου πεις και τίποτα αν μάθεις σε τι ποσοστό λένε οι πολίτες στα λεγόμενα "πρώην ανατολικά κράτη" ότι επιθυμούν να ξαναγίνουν νυν. Γιατί άραγε; Δεν περνάνε καλά ή ξαφνικά τους έπιασε μια vintage νοσταλγία;

Σε συμβουλεύω πάντως να ανανεώσεις το οπλοστάσιο των "επιχειρημάτων" σου. Αυτά που χρησιμοποιείς είναι της εποχής Γεωργαλά.

@Κουκουές (08/01/2020 12:12) (11/01/2020 09:21)

Μιλάμε για θέσεις όπως διοικητής της ΕΥΠ και με ρωτάς αν θα καταργήσουμε τον ΑΣΕΠ.
Η βλακεία είναι ανίκητη.

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (12/01/2020 00:38)

@01:21
1.Αν ζούσε ο Лаврентий Павлович Бéрия, που διοίκησε το αχανές σύμπλεγμα των στρατοπέδων εργασίας του Γκουλάγκ θα σου έλεγε «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι»
2. Θα μας κάνεις μια ανάλυση του βιβλίου μιας και μερικοί από εμάς ή δεν το διαβάσαμε ή δεν καταλάβαμε τίποτα; Θα μας αφήσεις να ζούμε στο σκότος της αμάθειας;
3.Τι θα πει vintage; Δεν υπάρχει Ελληνική λέξη; Τα αγγλικά μου δεν είναι καλά. . .
4. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με τα στοιχεία πήρε στις εκλογές του 2016 13, 34%.Το 2011 είχε πάρει 19,08%.
5.Ο Γεωργαλάς κομμουνιστής δεν ήτανε;
ΥΓ: Αμάν πια, λίγη φαντασία, πάρτε κάποιο ψευδώνυμο, μη γράφετε πάνω στο δικό μου. Σήφη Σταλινάκη ευ!Αχ βρε Θηραμένη (12/01/2020 11:20)

Θα σου απαντήσω με ένα στίχο του (παλιού καλού) Διονύση Σαββόπουλου:
«Η ζωή αλλάζει, δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία».

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (12/01/2020 22:02)

@Αχ βρε Θηραμένη (11¨20)
Ο παλιός καλός Διονύσης Σαββόπουλος ε;
. . .κι έρχεται η στιγμή ν’ αποφασίσεις
μαζί με ποιούς θα πας και ποιους θ’ αφήσεις.
Αφού δεν βρήκες τα κότσια να γράψεις ολόκληρο το τετράστιχο που θα τάβρισκες για να ανταποκριθείς στην αντίδραση μιας πρόκλησης που ο ίδιος δημιούργησες λέγοντάς μου ότι ή δεν διάβασα κάποιο βιβλίο ή δεν το κατάλαβα, αναφερόμενος σε ποσοστά που δεν γνωρίζεις και ταυτίζοντας (απαξιωτικά) τα επιχειρήματά μου με τα του Γεωργαλά;
Και δίνεις και συμβουλές. . . .
Τελικά αποφάσισες με ποιους θα πας: Η μπάλα στην κερκίδα.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε τη νύχτα ο Λύτρας
Xρήστης: Αυγουστος
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (20/06/2024 12:29) η φιλαδελφεια εχει τελειωσει απο το 2017. αν δεν γινοταν εκεινο το γνωστο κακο τοτε θα ειχε μεγαλη αξια εδω και...

Στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε τη νύχτα ο Λύτρας
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Το έχω ξαναπεί, τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στην Φιλαδέλφεια. Είμαστε ακριβώς στο κέντρο του Νομού Αττικής. Ζητάμε και υπογειοποίηση τη...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: Ανωνυμος
@20.16 Η δική σου ερμηνεία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα! Σαφέστατα η ερμηνεία του πρωθυπουργού είναι εντελώς αντίθετη και γι'...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©