Η «απολογία» των δέκα που έκαναν τους κλόουν

Δημοσιεύτηκε στις 30/10/2019 στην κατηγορία Η πόλη  |  11 σχόλια

Το σκεπτικό της καλλιτεχνικής «επέμβασης» που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας εκθέτουν τα 10 κορίτσια που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη δράση.

 

αναδημοσιεύουμε το κείμενο, μόνο και μόνο γιατί δείχνει την κενότητα των δραστών αλλά και την περιφρόνηση προς το φρόνημα των υπολοίπων. Δεν τους αρέσουν οι παρελάσεις, άρα πρέπει να τις γελοιοποιήσουν στα μάτια ακόμα κι εκείνων που τους αρέσουν.

 

Σε κείμενό τους που απέστειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίζουν μεταξύ άλλων:

 

«Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».

 

Οι ίδιες εξηγούν τους λόγους που επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή για την υλοποίηση της ιδέας τους και απαντούν στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνησή τους τονίζοντας πως «Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων».

 

Αναλυτικά το κείμενο των 10 κοριτσιών: 

 

Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;


Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;

 

Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;


Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.

 

Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.


Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.

 

Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.

 

Τι κοινό μπορεί να'χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να'χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.

 

Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.

 

Γι' αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι... Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python.  Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.

 

Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για "προβληματικά παιδιά". Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

 

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

 

Υ.Γ.- Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες,  τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.

10 "στρατιωτάκια" της υπο-κριτικής τέχνης».

*****

newsbeast.gr

*****

 

"Η Αλήθεια" παρατηρεί:

 

Θα πρέπει κανείς να είναι εντελώς ηλίθιος για να συζητήσει στα σοβαρά τις γελοιότητες που επικαλούνται οι "κλόουν", οι οποίες απλώς χάλασαν την παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια, μόνο και μόνο επειδή σε αυτές τις κλαόουν, οι παρελάσεις "δεν αρέσουν".

 

Εάν κάποιος τις έπαιρνε στα σοβαρά, θα τους έλεγε ότι με το ίδιο σκεπτικό, εάν εμένα δεν μου αρέσει ο θεσμός του γάμου, θα πάω στο γάμο τους και θα τα κάνω λίμπα. Ή αν δεν μου αρέσει ο τρόπος που παρκάρουν σε δημόσιο χώρο (δρόμος) το αυτοκίνητό τους, θα πάω να το γεμίσω με σπρέι όπου θα γράφω "τα δικά μου".

 

Αυτά, αν τις έπαιρνε κανείς στα σοβαρά. 

 

Αλλά κανείς εξ ημών δεν τις παίρνει. 

 

Απλώς, τις παραδίδουμε στη χλεύη του κόσμου.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Γράψτε την άποψή σας

Ανωνυμοεπώνυμος (30/10/2019 12:09)

Ανεξαρτήτως αν ήταν κακόγουστη και άστοχη η ακτιβιστική αυτή ενέργεια των 10 κοριτσιών, ήταν εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η τοποθέτηση του δημάρχου Βούρου στο φεισμπουκ. Είναι θεσμός συγκεκριμένος ο δήμαρχος. Δεν είναι ούτε αστυνόμος ούτε δικαστής ούτε τον παίρνει να εκστομίζει τέτοιες βαριές εκφράσεις ("γελοία υποκείμενα") για έφηβα κορίτσια και να προαναγγέλει "ταυτοποιήσεις". Στο κάτω της γραφής ούτε κουκουλοφόρες ήταν ούτε πέταξαν καμια μολότοφ.

Δημότης (30/10/2019 13:58)

Γιατί επειδή είπε ανοιχτά αυτό που λέμε όλοι στις παρέες μας ;

Ανωνυμοεπωνυμος νο 2 (30/10/2019 14:33)

Συμφωνω απολυτα με τον ανωνυμοεπωνυμο. Δεν υπογραφω επωνυμα, γιατι εχουν μαζευτει πολλοι λιντσαδοροι στο δημο.

Τέλος Άγρας (30/10/2019 16:05)

Ανωνυμοεπωνυμε σε χαλάει να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καισαρει ε; Επιτέλους ας καταλάβουμε τι συνέβη στην "επαρχεία" μας κι ας δούμε πόσο καταστροφικό είναι και που οδηγεί το να εθελοτυφλούμε μονίμως. Καλά έκανε ο βουρος, αν δε μιλήσει αυτός ποίος θα μιλήσει;

Γιώργοσ (30/10/2019 16:21)

Ας εξηγήσει κάποιος στα ανεγκέφαλα κοριτσάκια και τους επίσης ανεγκέφαλους που τα στηρίζουν ότι αυτη η πατρίδα και αυτή η ελευθερία που έχουμε σήμερα αποκτήθηκαν και επέζησαν με αγώνες και αίμα.
Δεν είναι ο στόχος του Ελληνικού στρατού να κατακτήσει τον κόσμο. Ο στόχος είναι να προστατεύσει κάτι γελοία κοριτσάκια σαν αυτά απο το να γίνουν δούλες του κάθε πολεμοχαρή σχιζοφρενή και θρησκόληπτου που απειλεί τη χώρα μας.
Αλλά θα έπρεπε να ζουν σε κάποια άλλη χώρα όπου τις αποκεφαλίζει ή τις αρπάζει ο κάθε ISIS για σκλάβες του σεξ για να αντιληφθούν τι σημαίνει να ζεις σε μια οργανωμένη κοινωνία όπου με τις θυσίες και το αίμα κάποιον άλλων απολαμβάνουν όσα έχουν.

@Δημότης (30/10/2019 13:58) (30/10/2019 16:50)

Στις παρέες μας λέμε ότι δεν προσφέρουν κάτι πλέον οι παρελάσεις και καλύτερο θα ήταν να καταργηθούν.
Αλλά απο την στιγμή που γίνονται ακόμα για να τιμήσουμε την μνήμη κάποιων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της χώρας δεν μπορεί ο κάθε καραγκιόζης να τις ξεφτιλίζει.
Ας έκαναν κάποιο οργανωμένο αίτημα στην πολιτεία για να αλλάξει ο τρόπος εορτασμού των εθνικών εορτών.
Αλλά έτσι έχουμε μάθει, στο χαβαλέ και απο ουσία μηδέν. Επαναστάτες του γλυκού νερού που νομίζουν ότι με γελοιότητες θα αλλάξουν τον κόσμο.

Ανώνυμος (30/10/2019 17:41)

@ 16:21

Στους αποκεφαλισμούς (πολύ πριν τους ισλαμοφασίστες του isis) άλλοι ήταν οι πρώτοι διδάξαντες...

https://aorata-gegonota.blogspot.com/2016/03/blog-post_5.html

https://pontosandaristera.wordpress.com/2019/02/19/emfylios/

https://www.fatsimare.gr/kserete-oti/2012/07/05/enas-fanostatis-sta-trikala-me-megali-istoria

Ανώνυμος (30/10/2019 18:29)

Με κορίτσια, που θα μπορούσαν να είναι κι εγγόνια του, μόνο ένας μικρόψυχος και κομπλεξικός φασίστας θα τα έβαζε κατ` αυτόν τον τρόπο. Αν και δεν υπήρχε περίπτωση να τον ψηφίσω ποτέ για δεκάδες λόγους, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τέτοιος ο Βούρος. Καλύτερα να αναλάβει ο ίδιος το προφίλ του στο φεϊσμπουκ και να καρατομήσει άμεσα αυτόν που του το διαχειρίζεται γιατί τον εκθέτει.

Ανωνυμος (30/10/2019 18:53)

@13:58 δεν κανουμε ολοι παρεα με χρυσαβγιτες.

Δημοτης (31/10/2019 08:27)

@ανωνυμος Δε κατάλαβα γιατί όσοι είπαν ότι ήταν ηλίθια κοριτσάκια στις παρέες τους κ ότι ήταν απαράδεκτο αυτό που έκαναν είναι Χρυσαυγίτες ;;;; Ε δεν είμαστε όλοι Συριζαίοι να ονομάζουμε τη κάθε βλακεία διαμαρτυρία ...

Δημότης (31/10/2019 08:35)

@ (30/10/2019 16:50)Συμφωνω απόλυτα μαζί σου !!! Πέρα του ότι έχει γινει πασαρέλα ,υποχρεώνουν τους γονείς να αγοράσουν ρούχα που μπορεί κ να μη ξαναβάλουν τα παιδιά και το κράτος ξοδεύει χιλιάδες € για να πετάνε αεροπλάνα κλ τη στιγμή που υποτίθεται πως δεν περισσεύουν ...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

«Ανύπαρκτος ο Βούρος» λέει η Πόλη της Καρδιάς μας

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν εξηγήσεις για το χάλι των σχολείων

Ζητούν άμεσα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Υπάρχει κανένας να ντραπεί για αυτά τα χάλια;

Νέα περίοδος για τον ΣΟΝΦ

Εκλογές στην τοπική ΝΔ: Οι σαλταδόροι της τοπικής πολιτικής αντιμετωπίζουν τη λαϊκή χλεύη

Προς λειτουργία το κοινωνικό φροντιστήριο της πόλης

Ο δήμαρχος του τίποτα θέλει να συνεχίσει να πληρώνεται για να μην κάνει τίποτα!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο «σφουγγαρίστρας»

Θρήνος για τον Μίκη

Η ώρα της κρίσης: Παρεμβαίνει με ελέγχους η Επιτροπή Ανταγωνισμού για αγορά συστημάτων φωτισμού

Όλη η Ελλάδα πήρε «στο ψιλό» τον Βούρο για το σκάνδαλο του ηλεκτροφωτισμού

Τολμήστε κ. Κανταρέλη: Πιστοποιητικό εμβολιασμού για είσοδο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Κανταρέλης 14, Καραβίας 12 και ξαναζεσταμένο φαγητό...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν εξηγήσεις για το χάλι των σχολείων
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@13.31 Πού ακριβώς γράφεις στο πρώτο σου σχόλιο για το σχολείο Δαμασίου; Θα μας τρελάνεις; Αν ήθελες να τ ο γράψεις και σου διέφυγε, γιατί ...

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν εξηγήσεις για το χάλι των σχολείων
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
https://www.youtube.com/watch?v=HHcYVPVLG2A "ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ"...

Όλη η Ελλάδα πήρε «στο ψιλό» τον Βούρο για το σκάνδαλο του ηλεκτροφωτισμού
Xρήστης: Προς αναζήτηση προθύμων...
Μοναδική του ελπίδα η 7η Νοεμβρίου που θα γίνουν δημαιρεσίες και θα προσπαθήσει να υπάρξει μια αβανταδόρικη σύνθεση στην οικονομική επιτροπή...

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν εξηγήσεις για το χάλι των σχολείων
Xρήστης: Δημότης
@διαμαντης Όλο εξυπνάδες για το σχολείο Δαμασιου είπα πως σε πέντε μήνες ήταν έτοιμο ... και όχι πως θα είναι έτοιμο το δικό μας σε πέντε μή...

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Νέα Φιλαδέλφεια
Xρήστης: Πασοκιάδα 2
Και μια ειδική αναφορά στον GAP που ακούγεται ότι το σκέφτεται να κατέβει για υποψήφιος. O άνθρωπος είναι ο ορισμός της αντίφασης. Διαθέτει ...

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Νέα Φιλαδέλφεια
Xρήστης: Πασοκιάδα 1
ΠΑΣΟΚ = βαρύ παρελθόν αλλά καθόλου μέλλον με ψηφοφόρους άτομα προχωρημένης ηλικίας. Οι καλές εποχές είναι πίσω τους, όχι μπροστά τους. Λοβέρ...

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν εξηγήσεις για το χάλι των σχολείων
Xρήστης: Ανώνυμος
@23:26 Σε ποιο Δήμο είσαι δημότης; Γιατί με αυτά που γράφεις κατά καιρούς δεν φαίνεται να είσαι στο δικό μας Δήμο. "Παίζει" βέβαια να είσαι ...

Ζητούν άμεσα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης
Xρήστης: Ανώνυμος
@Marcus Φίλε μου με αυτή ειδικά τη δημοτική αρχή ο καθένας δικαιούται να φωνάζει. Χειρότερη διοίκηση δεν ξαναπέρασε από τη Φιλαδέλφεια....

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν εξηγήσεις για το χάλι των σχολείων
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@23.26 Χαχαχα δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι ΘΑ το παραδώσουν. Άξιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο (ας τον πούμε) δήμαρχος. "Θα" κι άγιος ο Θε...

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν εξηγήσεις για το χάλι των σχολείων
Xρήστης: Δημότης
5 μήνες κ το παρέδωσαν ... 5 Χρονια να μας πει η κ. Παπαλουκά τι έκαναν ;;;...

Ζητούν άμεσα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης
Xρήστης: Marcus
Ορίστε πού φτάσαμε, να παίρνει το δικαίωμα να φωνάζει μέχρι και ο Βασιλόπουλος!...

Υπάρχει κανένας να ντραπεί για αυτά τα χάλια;
Xρήστης: Λέλος Φιλελές
Φταίνε 100% οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του σχολικού συγκροτήματος. Αν είχαν ενστερνιστεί το όραμα του Κυριάκου και της Κεραμέως για τα δ...

Υπάρχει κανένας να ντραπεί για αυτά τα χάλια;
Xρήστης: Γραφίστας
Είχα αρχίσει να δουλεύω την πρότασή μου για το νέο λογότυπο του δήμου μας, προκειμένου να συμμετάσχω στον διαγωνισμό, αλλά αλλάξανε τα πράγμ...

Υπάρχει κανένας να ντραπεί για αυτά τα χάλια;
Xρήστης: Μπ.
@14/10/2021 20:05 Για να κινητοποιηθουν οι εθελοντές πολιτικής προστασίας για μια έκτακτη κατάσταση όπως η χθεσινή, προφανώς θα πρέπει κάπο...

Υπάρχει κανένας να ντραπεί για αυτά τα χάλια;
Xρήστης: Ραούλ
Εδώ και μια εβδομάδα μίλαγαν όλα τα δελτία για τον "Μπαλο" και πότε θα χτύπαγε. Αλλά ο δήμαρχος μας είχε κανονίσει να πάει στο συνέδριο της ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©