Παρασκευή 03.02.2023,  

Τα νέα των συνδυασμών (7 Μαρτίου)

Δημοσιεύτηκε στις 07/03/2019 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  2 σχόλια

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

 

Στις ελλείψεις σε ό,τι αφορά τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που κατατέθηκαν υπό τη μορφή έγκρισης σκοπιμότητας ένταξης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» από την Περιφέρεια στάθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα, επισημάνθηκε και ο τρόπος που έφτασε στο Συμβούλιο, δηλαδή της ενιαίας κατάθεσης τεσσάρων έργων για τα οποία η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχει ίδια συνολική άποψη.

 

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή της εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η περιφερειακή σύμβουλος Χριστίνα Αγγελονίδη τόνισε πως στο πρώτο θέμα, με τίτλο την «αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, έργα ενίσχυσης υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7», σημείωσε ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός, καθώς δεν αφορά σε τεχνικές παρεμβάσεις ενίσχυσης του συλλεκτήρα Σ7, αλλά την κατασκευή νέου αγωγού συλλογής ομβρίων και τόνισε ότι δεν συνοδεύεται από σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

 

 Υπενθύμισε ότι από τις 28/2/2016 η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε αναγνωρίσει τη χρησιμότητα του έργου, ωστόσο είχε από τότε προβάλλει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την επάρκεια του ενδιάμεσου αποδέκτη του Κηφισού να παροχετεύει με ασφάλεια τις επιπλέον πλημμυρικές παροχές που θα του διοχετεύει ο επιπλέον αγωγός. Μάλιστα, τόνισε ότι ακόμα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση σε αυτές τις τεκμηριωμένες επιφυλάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

 

Σε ό,τι αφορά τη «διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη» η «Λαϊκή Συσπείρωση» τάχθηκε κατά, δήλωσε πως "δεν  συζητά κάν το θέμα".

 

Μπορείτε να δείτε την σχετική παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο παρακάτω βίντεο

 

https://youtu.be/SMzT1EnHlig 

 

*****

 

Από την «Πόλη της καρδιάς μας» λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

 

Διαβάσαμε στο τοπικό site kosmosnf.gr ένα άρθρο που τιτλοφορείται: «Η Δούρου εκβιάζει για τα αντιπλημμυρικά της Σκρα κι ο Βασιλόπουλος σιωπά», στο οποίο και μας παρουσιάζονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5/3/2019.

Συγκεκριμένα στο πέμπτο θέμα βλέπουμε ότι εντάσσονται τα αντιπλημμυρικά της οδού Σκρα στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Φιλόδημος» μαζί με τα αντιπλημμυρικά έργα του Ποδονίφτη.

Εύλογα αναρωτιέται ο αρθρογράφος και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, τι θα γίνει αν κάποιος αποφασίσει για τον x,ψ λόγο να στραφεί νομικά εναντίον του έργου αυτού; Θα σταματήσουν και τα έργα στην οδό Σκρα, που όπως ξέρουμε όλοι πνίγεται με την παραμικρή βροχή;

Ένα ερώτημα ακόμη που τίθεται, είναι γιατί η κ. Ρένα Δούρου ουσιαστικά εκβιάζει με αυτόν τον τρόπο; Πού αποσκοπεί;

Τέλος, μιας και μάλλον κανείς από τη Δημοτική αρχή δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτό το φλέγον ζήτημα για τους κατοίκους παρά μόνο μείναμε στα προεκλογικά πανηγύρια για την έναρξη των έργων και για τις «λύσεις που δίνει η Διοίκηση», κάνουμε εμείς την ερώτηση στον κ. Βασιλόπουλο και τον καλούμε να πει στους πολίτες γιατί δεν μιλάει για τον εκβιασμό της κ. Ρένας Δούρου; Τι θα γίνει με τη Σκρα; Μήπως η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του επιτάσσει τη σιωπή και το σκύψιμο του κεφαλιού;


*****

 

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» λάβαμε το παρακάτω κείμενο:

 

Ο γνωστός και μη εξαίρετεος νεοδημοκράτης υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Τομπούλογλου, έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα το βίντεο της ομιλίας του

Στην έκθεση ιδεών που παρουσίασε οι κοινότυπες κενολογίες δεν μπόρεσαν να καλύψουν την βαθιά ταξική και αντιλαϊκή πολιτική που πρεσβεύει.

- Eδωσε όρκους πίστεων στην επιχειρηματικότητα και υποσχέθηκε Δημοτική Αρχή στο πλευρό των επιχειρηματιών - όχι των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων

- Υποσχέθηκε επέκταση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ με εθελοντισμό. Θέση βαθιά αντιδραστική που χτυπά και τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και τις ίδιες τις κοινωνικές δομές.

- Πρότεινε την παράδοσή του Πάρκου Μικρασιατών στην Αττικό Μετρό ΑΕ, δηλαδή αποχαρακτηρισμό του από χώρο πρασίνου.

- Εξήγγειλε την υπονόμευση του παραδοσιακού οικισμού, ακριβώς όπως εδώ και καιρό πιέζουν διάφορα συμφέροντα που εποφθαλμιούν χώρους πέριξ του γηπέδου και όχι μόνο.

- Ομολόγησε ότι δεν είναι προτεραιότητα του η υπεράσπιση του -ήδη υπονομευμένου- δασικού χαρακτήρα του Άλσους αλλά το...ξαναχτίσιμο του Κένταυρου- το οποίο φυσικά θα εκχωρηθεί σε ιδιώτη.  

- Πλειοδότησε σε λαϊκισμό υποσχόμενος ότι θα...εξαλείψει την ανεργία, που είναι φαινόμενο σύμφυτο του καπιταλισμού, στο Δήμο (!)

- Υποσχέθηκε “ελάχιστο δίκτυ κοινωνικής προστασίας” - δηλαδή τη διαχείριση της φτώχειας. Τίποτα διαφορετικό δηλαδή από αυτό που κάνει η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

- Πρότεινε περίπολα από ιδιωτική ασφάλεια στην πόλη. Θέση επικίνδυνη που μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε διάφορα κυκλώματα.

 

- Ελεεινολόγησε τους “ανθρώπους που υποφέρουν” κάνοντας πως δεν ξέρει για τα μνημόνια και τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε με χέρια και με πόδια η ΝΔ και στηρίζουν ευρωβουλευτές και πολιτευτές που παρέλασαν από την εκδήλωση

 

- Βρήκε, μετά τον Βούρο του ΚΙΝΑΛ, και αυτός “πρότυπο”: τη δημοτική αρχή Παχατουρίδη στο Περιστέρι. Η οποία εκτός από πρωταθλήτρια της αντιλαϊκής πολιτικής, έχει διαπρέψει και στο ξέπλυμα της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής την οποία προσκαλεί συστηματικά στις εκδηλώσεις του Δήμου.

 

Φυσικά όπως όλοι οι υποψήφιοι που συνδέοονται με  κόμματα της πλουτοκρατίας  δεν είπε τίποτα για την ανταποδικότητα και την τοπική φορολογία, τη χρηματοδότηση, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, τις εργασιακές σχέσεις, την υπερεκμετάλλευση και τα εργατικά ατυχήματα, την αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, την παράδοση της διαχείρισης απορριμάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους και άλλα.

 

Τέλος, προχώρησε σε διαστρέβλωση της θέσης του ΚΚΕ για το γήπεδο, η οποία είναι γνωστή και καταγεγραμμένη, αποδείχνοντας και αυτός ότι οι λαθροχειρίες και ο ανοικτός ή συγκαλλημένος αντικομμουνισμός είναι το φυσικό συμπλήρωμα κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων του συστήματος.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας.

 

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

*****

 

Από τον συνδυασμό «Ξανά Μαζί» λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

 

Αντιπροσωπεία της παράταξης με επικεφαλής τον υπ. Δήμαρχο Παντελή Γρετζελιά και αποτελούμενη από τους κ. Βήλο Δημήτριο, κ. Λέκκα Αθανάσιο, κ. Σεβαστό Γεώργιο, κα. Σπανού – Κανάκη Πέγκυ και κα. Χουντάλα Βασιλική είχε σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αρη Βασιλόπουλο και τους αντιδημάρχους κ. Ανεμογιάννη Γεώργιο και κ. Καλαμπόκη Ιωάννη.

 

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση μας για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου, τα τεχνικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα προγράμματα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ και λοιπά τρέχοντα θέματα του Δήμου.

 

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα για τον Δήμο και τους δημότες, βασιζόμενοι σε ρεαλιστικές προτάσεις που θα βρείτε και στο δημοτικό μας πρόγραμμα το οποίο το συντομότερο θα σας το γνωστοποιήσουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε...

 

Ούτε τους χομπίστες, ούτε τους τουρίστες

 

«Τη μια τη λέγαν Αφροδίτη, και την άλλη Αφροδίτη επίσης»

 

Τυφλοί τα τ' ωτ' τον τε νουν τα τ' όμματα...

 

Μόνη χαμένη, η πόλη...

 

ΑΕΚ - Άρης...

Γράψτε την άποψή σας

To σωστο να λεγεται! (07/03/2019 17:01)

Δυσκολα θα μπορουσα να συμφωνησω σε κατι με τον εκδοτη της fx Β. Βεττο, αλλα σημερα ανεβασε στο σαϊτ του το πιο επιτυχημενο hashtag : Ας ψαχτούν στο εσωτερικό τους κάποιοι συνδυασμοί… Διότι, κάποιος/οι τους έχουν «φυτέψει» έντεχνα… «Δούρειους ίππους»… Οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν αιφνιδιαστικά την κατάλληλη στιγμή… Πριν ή μετά τις εκλογές… Όποτε βολεύει τους εντολείς τους…

Ανωνυμος (07/03/2019 17:05)

Δεν ξέρω αν διαφεύγει κάτι από την Λ.Σ. αλλά ο συνδιασμός του Τομπουλογλου δεν είναι μαρξιστικός λενινιστικος ώστε να έχουν κοινές απόψεις! Σίγουρα υπάρχουν τεράστιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ τους και ακομα πιο σίγουρο ότι η δεξαμενή που μπορεί να αντλήσει ψηφους η ΛΣ δεν είναι ο χώρος του Τομπουλογλου!
Απορώ λοιπόν πως ξεκινάς σαν τοπικό ΚΚΕ την κριτική δε έναν χώρο που βρίσκεται απέναντι και όχι στους πασοκοσυριζαιους!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»

Θεία Φώτιση και φέτος στην πόλη μας, ευτυχώς χωρίς τον καλικάντζαρο!

Τη Δευτέρα η πίτα των Μικρασιατών

Τσιφλίκι της έχει κάνει τον δήμο η παρεούλα του τουρίστα Βούρου

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από το 2ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας

Βόμβες Γεωργαμλή: «Για όλα αυτά έφυγα μακριά από τον Βούρο»- Ολόκληρη η συγκλονιστική επιστολή του

Χάλκινο μετάλλιο για τον Φιλαδελφειώτη Κοντοειδή

Το 2ο Δημοτικό Φιλαδελφειας, μάς καλεί...

Το τίποτα θέλει να καταδικάσει άλλα 4 χρόνια την πόλη στο τίποτα!

Τέλος κι ο Γεωργαμλής- Φιλοφρονήσεις με Βούρο αλλά... αντίπαλοι στις εκλογές! Θα μας τρελάνουν!

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη

Παρέμβαση Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών στο 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας και η γνώμη της "Α"

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τσιφλίκι της έχει κάνει τον δήμο η παρεούλα του τουρίστα Βούρου
Xρήστης: Β.ν
Σήμερα 27.01.2023 οι υπάλληλοι του Βούρου δεν μπορούσαν να βγουν στην βροχή να καπνίσουν και έκαναν το τσιγαρακι τους μπροστά από το ταμείο!...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Ωιμέ !
@ Μαριγουλα-Μαριγω. (25/01/2023 17:53) Σιιιιιιιίγουρα!!! Όπως σε βλέπω και με βλέπεις! Αν το ζήσουμε κι αυτό θα ζητήσω πολιτικό άσυλο στη Β...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: Απλώς παρατηρητής
KOYMMOYNI Έγραψες ένα σχόλιο οχτώ γραμμών εκ των οποίων οι έξι είναι αυτούσιο το δικό μου σχόλιο, η μία το ψευδώνυμό μου και έγραψες και μία...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: Ανωνυμος
Το τι βλακεία έχει γραφεί στα σοσιαλ μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας ,δεν λέγεται! Πολιτικές αναλύσεις του τύπου " δεν είναι λογικές οι ...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Ανώνυμος
@Πολυ αργά για δάκρυα 21.34 Εγώ δεν είπα ότι η " αριστερά" στην Φιλαδέλφεια διέπρεψε! Αναρωτιέμαι πως ο αρθρογράφος βαφτίζει την παράταξη "α...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: Ανώνυμος*
"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" Κάπου το έχεις χάσει! Που να φανταστείς και εσύ ότι το αντίγραφο της Ρόζας Λούξεμπουργκ θα συμμαχουσε με έναν δεξιό! Επειδή ξεχν...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Μαριγουλα-Μαριγω.
Οι πολίτες της πόλης κρίνουν την παρούσα Διοίκηση ,συγκρίνουν τους άλλους σχηματισμούς και εκλέγουν την Νέα Διοίκηση. Εκφράζοντας την π...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ
Δεν θα κατέβει λέει ο Κώστας Τ. Το έγραψε ο εξαπτέρυγος. Άρα εκτός από διορισμό πήρε και εκλογή. Θα σπρώξει κόσμο ο Χάρης. Και μπορεί και ξέ...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: LiberAL-L
Ζούμε μεγάλες στιγμές εισοδισμού. Ο εισοδισμός είναι μια "παλιά μου τέχνη κόσκινο" της πασοκοτροτσκιστικής "αριστεράς", που συνήθως εκθέτει ...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: ΜΑΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ
Ω Εορτή των Εορτών… Ω ευτυχής ημέρα! Ω! τώρα πρέπει ο καθείς του Αστεως πολίτης να βάλει στο μπαλκόνι του μπλέ-κόκκινη παντιέρα με μια χρυσή...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: @ 22-01-2023 14:57
Είναι δυνατόν να τους πει λαθρομετανάστες; Πώς θα είχε τα μούτρα μετά να εμφανιστεί στην Καυτατζόγλου;...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ @Ανώνυμοs (22/01/2023 14:57) (24/01/2023 03:24) Δεν τα λες καλά. Σε δημοτικό συμβούλιο έχει πει ότι δεχόμαστε εισβολή... Για τα χρέη του β...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Απλώς παρατηρητής (24/01/2023 02:58) Είναι 02:58μ και γράφετε: "Θέλουμε ένα δημοτικό σχήμα που να ξέρει και τη πόλη και την αυτοδιοίκηση ή...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Μαριγουλα
Αν υπήρχε δυνατότητα θα ανέβαζα το τραγούδι του Πανταζή.ΤΑΡΑΧΗ....

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: @Ανώνυμοs (22/01/2023 14:57)
Σίγουρα βρίσκεται αριστερότερα του Βούρου, αν το πάμε με τέτοιους όρους. Δεν έχει πει ποτέ ο Τομπούλογλου τη λέξη "λαθρομετανάστες". Ο ΒΟύρο...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©