του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Ναι, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, κέντρα εκτός πόλης έχουν κάνει τα σχέδιά τους: Το τελικό αποτέλεσμα αυτών των δημοτικών εκλογών για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, πρέπει να κριθεί στον πρώτο γύρο! Θα περιγράψω το σκηνικό, όσο καλύτερα μπορώ.
Υπάρχει αναμφίβολα μια υποψηφιότητα που μόνο “ναι” θα απαντάει σε ό,τι ζητήσει η ΑΕΚ. Το ξέρουν κι οι πέτρες αυτό. Ακόμα κι αν το αίτημα βλάπτει την πόλη (υποθετικά το λέω) η απάντηση του συγκεκριμένου υποψηφίου δημάρχου αν εκλεγεί, θα είναι -το ξέρουμε όλοι- “φυσικά και θα γίνει”, γιατί να νοιαστεί για την πόλη, μήπως ζει σε αυτήν;
Από την άλλη μεριά, υπάρχει μια συγκολλητική ουσία στην προσέγγιση του σημερινού δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ (από τον οποίο, μην ξεχνάτε, είχε αποχωρήσει με αναφορές σε “αξιακούς κώδικες” κι άλλα τέτοια αστεία, αφού μιλάμε για τον Άρη Βασιλόπουλο...). Μπορεί το κυβερνών κόμμα να χρειάζεται όσο τίποτα άλλο την επανεκλογή των (λίγων) δημάρχων που είχε καταφέρει να εκλέξει το 2014, κι έτσι να “κάνει τα στραβά μάτια” σε αποχωρήσεις, διαφοροποιήσεις και δηθενιές, τύπου Βασιλόπουλου (ακόμα κι όταν είχε αποχωρήσει, δεν είχε καμία αντίρρηση να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου υπέρ των κυβερνητικών σχεδιασμών, με την πρόθυμη στήριξη και όσων γραφικών σήμερα επιχειρούν να τον... κατηγορήσουν για τη συμπόρευσή του με το κόμμα του Τσίπρα), αλλά ειδικά για την πόλη μας υπάρχει και κάτι άλλο: Η ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ με τον Άρη Βασιλόπουλο έχει μια πολυεπίπεδη σχέση, που πάει πέρα από το προφανές, δηλαδή την πλήρως αποτυχημένη προσπάθεια Βασιλόπουλου να ματαιώσει την ανέγερση του γηπέδου. Ας προσπαθήσουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα: Παραμονές των προηγούμενων εκλογών, στο δεύτερο γύρο, τη μέρα που μιλάει στην πλατεία Πατριάρχου ο Βασιλόπουλος, οπαδοί της ΑΕΚ οργανώνουν αντισυγκέντρωση στο χώρο που ήταν το γήπεδο της ομάδας. Μια συγκέντρωση που δικαίως προβλημάτισε πολλούς -ακόμα και πολλούς οπαδούς της ομάδας- καθώς έδινε σαφώς την εικόνα της έντασης, της απειλής, ενώ δεν προσέφερε τίποτα στον αντίπαλο του Βασιλόπουλου, τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή, ο οποίος -σαν να τον βλέπω τώρα, μπροστά μου- έτρεχε πάνω- κάτω στη Δεκελείας προσπαθώντας να ηρεμήσει τους οπαδούς για να μην γίνουν επεισόδια. Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν προσπάθησε καθόλου να εμποδίσει εκείνη την αντισυγκέντρωση.
Από τότε, μεσολάβησε η προσπάθεια Βασιλόπουλου να εμποδίσει την έναρξη των εργασιών για το γήπεδο, η οποία πρέπει να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια ως παράδειγμα μιας πλήρως, εντελώς, 100% αποτυχημένης πολιτικής προσπάθειας. Ο Βασιλόπουλος δεν κατάφερε τίποτα, δεν εμπόδισε καθόλου την ΑΕΚ, δημιούργησε προβλήματα σημαντικά με υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ήταν υπέρ του γηπέδου και -κυρίως- δεν κέρδισε απολύτως τίποτα για την πόλη.
Δηλαδή, αν το δει κανείς από την πλευρά της ΑΕΚ, η διοίκησή της βγήκε κερδισμένη με την έννοια ότι δεν έδωσε, λόγω της εχθρικής στάσης του δήμου, κανένα αντισταθμιστικό, ούτε καν εκείνα τα οποία είχε προτείνει ο Δ. Μελισσανίδης όταν είχε παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης -επί δημαρχίας Γαϊτανά- για να εξαγγείλει την ανέγερση του γηπέδου.
Οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- Βασιλόπουλου αποκαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό κι όλοι παρατηρούμε ότι και στο ακανθώδες θέμα της ΑΕΚ υπάρχει μια σαφής ύφεση από μεριάς δημάρχου.
Οι παλαιές αντιθέσεις έχουν λειανθεί και φαίνεται ότι το τρίγωνο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΕΚ- Δήμος λειτουργεί χωρίς ορατά προβλήματα.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν θέλει έναν εντελώς, απολύτως, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, δικό της άνθρωπο στη δημαρχία. Για να μην λειτουργεί το τρίγωνο, αλλά η ευθεία. “Πρέπει να γίνει αυτό” η μια άκρη της ευθείας, “φυσικά” η άλλη. Αλλά και το τρίγωνο, φαίνεται ότι ως δεύτερη λύση, μπορεί να γίνει ανεκτό ένθεν κακείθεν.
Άρα, ο πραγματικός σκοπός, είναι η μάχη για το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, να κριθεί στον πρώτο γύρο. ΄Η, αλλιώς, ΑΕΚ- Άρης... Μονά- ζυγά, δικά τους...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Μαίνεται ο εμφύλιος μεταξύ των συνυπεύθυνων - Κολλητοί Βασιλόπουλου, εναντίον Βασιλόπουλου!
Ακόμα σιωπούν για τις καταγγελίες εναντίον τους Βασιλόπουλος, Παπαλουκά- Ερωτήματα για τους τέσσερις
Ανεξέλεγκτος ο εμφύλιος στη Δύναμη (πρώην) Κολλητών
Όταν ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, διαψεύδει τον... εαυτό του!
Τα κακομαθημένα!
Το ποντίκι που βρυχάται «με ξένα κόλυβα»
Τα ψέματα Βασιλόπουλου για το κτήριο της Στρούγκας
Πάρτι απευθείας αναθέσεων «εις υγείαν των προσφύγων»- Απευθείας ανάθεση ΚΑΙ στη σύζυγο του δημάρχου!
Στο υβρεολόγιο του δημάρχου εναντίον μου, απαντώ με ψυχραιμία και χαμόγελο
Πώς κάνει κοινωνική πολιτική η Λάρισα και πώς η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα
Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;
Ο Ποδονίφτης στη Φιλοθέη κι ο Ποδονίφτης στη Φιλαδέλφεια
Να μη γίνουμε Μάνδρα. Η Σκρά είναι βόμβα. Πότε πίεσε ο δήμος την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά;
Τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ο δήμος τα ξεπετά με μια ανακοινωσούλα
Καμια συνέπεια. Καμία ιδεολογία. Μόνο χωρίς αρχές απόλαυση της εξουσίας
Υπογειοποίηση: Η πόλη σε σύγχιση με ευθύνη του δημάρχου