του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Δεν μπορείς, μερικές φορές, να συγκρατήσεις την οργή σου για αυτή την αναίσχυντη πολιτική εντυπώσεων πολλών πολιτικάντηδων, ανάμεσά τους και του σημερινού δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτή η βασιλοπουλική, απροσδιόριστη αριστερά, είναι πέρα από τα αισθήματα του ελληνικού λαού, μακριά από τις ευαισθησίες του, σε ασύμβατη πορεία προς το κοινό αίσθημα φρίκης και ειλικρινούς πόνου για την τεράστια καταστροφή στο Μάτι. Είναι ντροπή. Είναι κρίμα.
Δείτε τις τρεις σημερινές ανακοινώσεις του δήμου, που λες και είναι ο Μέγας Ναπολέων, αποστολέα δεν έχουν το δήμο, αλλά το... Δήμαρχο. Όλα τα καλά του κόσμου τα κάνει ο πολυχρονεμένος μας δήμαρχος! Δεν υπάρχουν άλλοι, ούτε αντιδήμαρχοι, ούτε δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε εργαζόμενοι στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Όλα ο δήμαρχος! Τους δημοτικούς χώρους τους παραχωρεί ο δήμαρχος, τις εκδηλώσεις τις προμοτάρει ο δήμαρχος, δήμαρχος είναι, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Οι παλαιότεροι, το έλεγαν "καισαροπαπισμό". Οι πιο σύγχρονοι, απλώς αλαζονεία... Τέλος πάντων, αυτά θα τα πούμε εν ευθέτω...
Η πρώτη ανακοίνωση λέει ότι η ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης του δήμου προσφέρει τη στήριξή της στους πυροπαθείς. Εντάξει, αν και έχουν πέσει επάνω στους επιζήσαντες της κόλασης στο Μάτι σχεδόν όλοι οι ψυχολόγοι της Ελλάδας, ας πούμε ότι η συγκεκριμένη δομή του δήμου είναι στη διάθεση των επιζησάντων, έστω κι ένας να χρειαστεί τη βοήθειά της, καλό θα είναι ότι διατίθεται. Δεν θα χρειαστεί, γιατί είπαμε ότι οι "πρωτοβουλίες" του δημάρχου δεν έχουν κάνει την παραμικρή έρευνα αν και πώς θα έχουν πραγματική ανταπόκριση, αλλά γίνονται και διαφημίζονται, δυστυχώς, για λόγους αυτοπροβολής.
Αυτό το τελευταίο προκύπτει σαφώς στις άλλες δυο ανακοινώσεις που -και πάλι!- ο πολυχρονεμένος όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω δήμαρχος εξέδωσε σήμερα: Στην μια, τι λέει; Λέει ότι «υπάρχει ανάγκη δημιουργίας δικτύου εθελοντών» και μετά καλεί όποιον θέλει εθελοντικά να βοηθήσει τους πυρόπληκτους, να έλθει σε επαφή με το δήμο κλπ κλπ.
Τι ευαισθησία!
Τι προθυμία να βοηθηθούν οι πυρόπληκτοι!
Τι άνθρωπος, αυτός ο δήμαρχος!
Αυτά, κι άλλα παρόμοια επιχειρεί αυτή η ανακοίνωση του δήμου να σκεφτούν οι πολίτες. Γιατί; Διότι οι πολίτες προφανώς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ αυτό που γνωρίζουν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας!
Λοιπόν πληροφορούμε τον "ευαίσθητο" κύριο δήμαρχο ότι ήδη η Πολιτική Προστασία απαντά στους κατά τόπους εθελοντές ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, λόγω της συγκινητικής υπερπροσφοράς εθελοντικών χεριών το πρώτο τριήμερο μετά την καταστροφή (πριν ξυπνήσει ο δήμαρχος της πόλης μας, δηλαδή...) κι ότι ΕΚΕΙΝΗ (η Πολιτική Προστασία) θα ειδοποίησει ΕΑΝ χρειαστούν εθελοντές αργότερα.
Αυτά στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, κι όχι ψηφοθηρικά ασχολούμενους με το θέμα είναι γνωστά από το βράδι της Τετάρτης. Ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, όμως "ξύπνησε" και αρχίζει να οργανώνει δίκτυο εθελοντών από το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, κατά δήλωση της ίδιας της Πολιτικής Προστασίας.
Να γίνουμε κι εδώ επιεικείς; Να πούμε "εντάξει βρε παιδί μου, ας υπάρχει το δίκτυο εθελοντών κι ας μην χρειαστεί. Αλλά, αν κάποια στιγμή χρειαστεί;". Λοιπόν, ακόμα κι αυτό θα μπορούσαμε να το δεχτούμε, εάν ο δήμος πρώτα έκανε αυτό που πρέπει ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ και τη ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ.
Αναγνώστριά μας, όμως, μας έστειλε σήμερα -κατά σύμπτωση- μια σειρά φωτογραφιών, στις Εργατικές Κατοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας, εδώ που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της δημοτικής Αρχής να συνδράμει όσο και όπως μπορεί για να μην έχουμε κανένα παρατράγουδο. Δείτε στις δυο πρώτες φωτογραφίες πεσμένα κάτω κλαδιά από δέντρα σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας.
Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως, δείτε στις επόμενες φωτογραφίες πώς τα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ μπλέκονται κυριολεκτικά μέσα στα δέντρα. Αν για οποιονδήποτε λόγο κοπεί ένα τέτοιο σύρμα, η φωτιά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ πιθανή, αφού τα δέντρα μπλέκονται με τα σύρματα. Άλλωστε αυτά τα σύρματα ενέχονται σε μεγάλο βαθμό και για την πυρκαγιά της Δευτέρας που είχε τα ολέθρια αποτελέσματα τα οποία όλοι γνωρίζουμε.
Δείτε τι ανέχεται να υπάρχει ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ο δήμαρχος, που... ετοιμάζει αχρείαστους εθελοντές για το Μάτι Αττικής:
Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους και δίνουν ηχηρή απάντηση στο λαϊκιστή που κατόπιν εορτής προσπαθεί να κερδίσει εντυπώσεις, χωρίς να κάνει αυτό που πρέπει ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Δείτε αυτό:
Και, κυρίως, δείτε αυτό εδώ: Τα σύρματα της ΔΕΗ μπαίνουν ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.
Θέλετε να δείτε ,τώρα, τι λέει Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ σε ανακοίνωσή του για αυτές εδώ τις βραδυφλεγείς βόμβες; Δείτε την τρίτη σημερινή του ανακοίνωση:
*****
...
Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων υποχρεούνται άμεσα να απομακρύνουν την ξερή βλάστηση και κάθε είδους απορρίμματα από τις ιδιοκτησίες τους.
Οι ακάλυπτοι χώροι των ακινήτων και των οικοδομών θα πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από διάφορα αντικείμενα που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιάς ( χόρτα, σκουπίδια κ.λ.π. ), με ευθύνη των ιδιοκτητών τους.
*****
Καταλάβατε; Αντί να οργανώσει εθελοντές ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ πρώτα και κύρια, αντί να βοηθήσει τους ακούραστους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας νέας Φιλαδέλφειας, που αγρυπνούν για το Άλσος αλλά και για κάθε χώρο που απειλείται μέσα στην πόλη, ο Άρης Βασιλόπουλος ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, όπως φαίνονται καθαρά στις φωτογραφίες, κι επιχειρεί να δείξει στους πολίτες ότι... ευαισθητοποιείται για την καταστροφή στο Μάτι Αττικής.
Κι όχι μόνο δεν ασχολείται, αλλά ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να το κάνουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα! Χάθηκε ο κόσμος, δηλαδή, να οργανώσετε δίκτυο εθελοντών για την πόλη μας κύριε δήμαρχε; Να ζητήστε από τους εργαζομένους στον τομέα πρασίνου να μαζέψουν αυτά τα κλαδιά; Να βρείτε μια λύση για τα ηλεκτροφόρα σύρματα που περνούν μέσα από τα δέντρα;
Αντ 'αυτών, βλέπουμε Μαυρογιαλλούρειες πρακτικές, περασμένων δεκαετιών, ακόμα και πάνω στα καμμένα, πάνω στην χωρίς προηγούμενο τραγωδία. Αναίσχυντοι, αδίστακτοι πολιτικάντηδες...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όρθια "Η Αλήθεια", μέχρι τη νίκη της Δημοκρατίας
Όταν ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, διαψεύδει τον... εαυτό του!
Τα κακομαθημένα!
Το ποντίκι που βρυχάται «με ξένα κόλυβα»
Τα ψέματα Βασιλόπουλου για το κτήριο της Στρούγκας
Ομολογία Βασιλόπουλου: Δεν μπορεί να διώξει τα σκουπίδια από το Άλσος
Πάρτι απευθείας αναθέσεων «εις υγείαν των προσφύγων»- Απευθείας ανάθεση ΚΑΙ στη σύζυγο του δημάρχου!
Στο υβρεολόγιο του δημάρχου εναντίον μου, απαντώ με ψυχραιμία και χαμόγελο
Πώς κάνει κοινωνική πολιτική η Λάρισα και πώς η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα
Βασιλόπουλος σε Παπακώστα: Φέρε πίσω την έδρα
Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;
Ο Ποδονίφτης στη Φιλοθέη κι ο Ποδονίφτης στη Φιλαδέλφεια
Ο δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα για τον Ποδονίφτη, διοργανώνει εκδηλωσούλες με μπλα μπλα
Να μη γίνουμε Μάνδρα. Η Σκρά είναι βόμβα. Πότε πίεσε ο δήμος την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά;
Τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ο δήμος τα ξεπετά με μια ανακοινωσούλα
Εμφανίστηκε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία και ζητεί καλύτερες συνεδριάσεις στα δημοτικά συμβούλια
Καμια συνέπεια. Καμία ιδεολογία. Μόνο χωρίς αρχές απόλαυση της εξουσίας
Υπογειοποίηση: Η πόλη σε σύγχιση με ευθύνη του δημάρχου