Νέα απάντηση Ζορμπά σε Κωνσταντινίδη

Δημοσιεύτηκε στις 08/05/2017 στην κατηγορία Γνώμες  |  1 σχόλιο

του Αλέξανδρου Ζορμπά

Η ανταλλαγή απόψεων είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας. Είναι κομβικό στην εξαγωγή συμπερασμάτων αρκεί να γίνεται με όρους επιχειρηματολογίας και όχι προσωποποίησης των όποιων διαφορών είτε ιδεολογικών είτε πολιτικών.

 

Κάποια κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν διαβάζοντας το άρθρο – επιστολή του αγαπητού κ. Κωνσταντινίδη είναι τα εξής:

Άραγε για να σταθείς αλληλέγγυος στους βασανιζόμενους απόρους του δήμου μας, πρέπει πρώτα να προβείς σε πλήρη και λεπτομερή ανάλυση των αιτιών της κρίσης που περιέβαλλε την κοινωνία μας ή απλά να αναλογιστείς το ατομικό σου καθήκον, πράττοντας ότι μπορείς για να ανακουφίσεις όσο μπορείς αυτούς τους ανθρώπους?.

Θεωρείται δεδομένο ότι εξαντλείται εκεί η δράση σου, ή παράλληλα μπορείς συμμετέχεις σε αγώνες για την εξάλειψη της φτώχειας? Είναι προτιμότερο να περιμένεις την κοινωνία που εσύ ευαγγελίζεσαι, ώστε πλέον να μην χρειάζεται η δική σου συνδρομή, ή να προσπαθείς καθημερινά με μικρούς αγώνες να βοηθήσεις μέχρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα?

 

Στα 2 χρόνια (από την Τετάρτη 3/5/2017 το απόγευμα μπήκαμε ήδη στον τρίτο χρόνο) δεν βρέθηκα ποτέ στην θέση να αρνηθώ να κάνω δήλωση σε κάποιον λόγω εισοδηματικών κριτηρίων. Πρωτίστως γιατί τα δελτία τύπου που είχε εκδώσει ο Δήμος το 2015 και το 2016 όριζαν καθαρά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις αλλά και δευτερευόντως διότι κανείς πολίτης, που έχει την οικονομική ευχέρεια, δεν προσήλθε στον χώρο προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί αυτήν την πρωτοβουλία και να καρπωθεί την δράση του Δήμου χωρίς να το δικαιούται.

Οφείλω όμως να γράψω ότι δεν αρνήθηκα να συμπληρώσω και να υποβάλλω φορολογική δήλωση σε έναν μόνο πολίτη όμορου δήμου που ήρθε με τα δικαιολογητικά απορίας του.

Για τα προηγούμενα δελτία τύπου παραθέτω και το λινκ.

2015

2016

Στα εν λόγω δελτία τύπου θα δείτε ότι περιγράφονται τα εισοδηματικά κριτήρια όπως επίσης, λύνεται και η απορία σας αν ενημερώθηκε κάποιος άλλος λογιστής αν θέλει να συνδράμει. Άλλωστε μέσω αυτής της ανακοίνωσης (του 2015) ανταποκρίθηκα.

Επίσης ακριβώς διότι εκδόθηκαν τα συγκεκριμένα δελτία τύπου  γνωρίζω ότι δεν ανταποκρίθηκε κανείς συνάδελφος μου που να είχε και άδεια άσκησης του εν λόγω επαγγέλματος. Ευελπιστώ όμως ότι έστω και τώρα, θα υπάρξει ανταπόκριση.

 

Στην πολύ εύστοχη ερώτηση σας σχετικά με τον επιστημονικό μου σύλλογο με λύπη σας απαντώ ότι δεν έχει αναλάβει καμία τέτοια πρωτοβουλία.  Αντιστοίχως ούτε εγώ ενημέρωσα τον σύλλογο, απλά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του τέως Αντιδημάρχου κ. Κουμαριανού. Άλλωστε δεν νομίζω ότι χρειάζομαι την άδεια κανενός συλλόγου ή φορέα για να πράξω αυτό που μου προστάζει το ατομικό μου καθήκον.

 

Είμαι σίγουρος πάντως ότι υπάρχουν συνάδελφοι μου (άλλωστε γνωρίζω αρκετούς) που υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις δωρεάν. Άλλωστε αυτό έπραττα και πράττω ακόμα και τώρα όλα αυτά τα χρόνια που επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στα λογιστικά-φοροτεχνικά. Με το κάλεσμα της Δημοτικής αρχής όμως δόθηκε η ευκαιρία να γίνει συντεταγμένα αυτή η δράση, χωρίς ο συνδημότης μου να χάνει την αξιοπρέπεια του ρωτώντας, ζητώντας ή και παρακαλώντας να του συντάξουν την φορολογική του δήλωση.

 

Φοβούμενος ότι βλέποντας το δέντρο κινδυνεύουμε να χάσουμε το δάσος, οφείλω και πάλι να τονίζω τι αποκρουστικές εικόνες είδα την πρώτη χρονιά.

 

Είναι τρομερά δυσάρεστο για να συμπληρώσεις την δήλωση ενός συνανθρώπου να ρωτάς που κατοικεί (για να συμπληρώσεις σωστά τα πεδία της φορολογικής δήλωσης) και να απαντούν στον δρόμο, κάτω από την τάδε γέφυρα. Τέτοιους ανθρώπους βοηθώ. Ανθρώπους που μένουν στον δρόμο, ανθρώπους που έχασαν ή χάνουν το σπίτι τους. Ανθρώπους που φεύγοντας από τον Δήμο, θα κατευθυνθούν στο συσσίτιο ή στην καλύτερη περίπτωση στο κοινωνικό παντοπωλείο ή φαρμακείο για να πάρουν κάποιες ελάχιστες προμήθειες ή φάρμακα.

 

Νομίζω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε, έστω και ελάχιστα με τα κοινά, γνωρίζουμε τον οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων (πως θα μπορούσαν άλλωστε να αποτελούν την εξαίρεση όταν όλη η κοινωνία εξασθενεί) και τους  περιορισμούς σε προσωπικό που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές υποχρεώσεις.

Τρίτος χρόνος κ. Κωνσταντινίδη πλέον και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το όνομα του εθελοντή λογιστή  δεν το γνωρίζατε. Πιστέψτε με ότι μου είναι εντελώς αδιάφορο αν θα προβληθώ ή όχι. Σκοπός μου δεν είναι να αποκτήσω αναγνωρισιμότητα μέσα από την δράση μου αυτή, αλλά να βοηθήσω συνανθρώπους μου.

 

Με θυματοποιείτε ως άμισθο και ανασφάλιστο εργαζόμενο.  Νομίζω ότι δεν μου αξίζει καμία θυματοποίηση.

Άλλωστε το ίδιο ισχύει σε όλους τους χώρους που άνθρωποι είτε μέσα από φορείς και συλλογικότητες είτε ατομικά, ενστερνιζόμενοι τις ανάγκες του σήμερα πραγματοποιούν δράσεις αλληλεγγύης. Άνθρωποι που μαζεύουν και μοιράζουν τρόφιμα, πολίτες που εισβάλουν στα ειρηνοδικεία και εμποδίζουν και διακόπτουν ΑΜΜΙΣΘΙ πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε ανθρώπους και οικογένειες με 4 και 5 παιδιά, που τα παιδιά που θα βρεθούν στον δρόμο είχαν την ατυχία να είναι γονείς τους άνθρωποι  του μεροκάματου που απολύθηκαν από την δουλειά τους ή το εργοστάσιο που δούλευαν έκλεισε χωρίς να αποζημιώσει καν τους εργαζόμενους του.

 

Προφανώς δεν μπορείτε να γνωρίζετε τις δράσεις μου ατομικά αλλά φυσικά ούτε και συλλογικά. Θα σας παρακαλούσα μην το επικαλείστε και μην προσωποποιείτε την όποια διάσταση απόψεων έχουμε.

 

Στην προηγούμενη επιστολή μου έγραφα για τις ιδεολογικές ταμπέλες και τους ιδεολογικούς φραγμούς. Νομίζω ότι σε τέτοιες και αντίστοιχες δράσεις μπορούν και συναντιόνται άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και  πολιτικές κατευθύνσεις.

 

Θεωρώντας ότι η άποψη μου και τα επιχειρήματα μου είναι ορατά,  θεωρώντας ότι διευκρίνισα πλήρως τις προθέσεις μου και την οπτική μου σε όμοια ζητήματα και δράσεις, δεν θα μπω στον πειρασμό να τοποθετηθώ εκ νέου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Γιατί η τακτική Βασιλόπουλου για το γήπεδο, βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της πόλης

 

Η δημοτική Αρχή αποκαλύπτει μόνη της τη διχαστική της αντίληψη

 

Τα άκρα παίρνουν το πάνω χέρι στην πόλη, με τη διχαστική πολιτική Βασιλόπουλου

 

Οι συνέπειες μιας άφρονος πολιτικής

 

Τα δυο πρόσωπα του Άρη Βασιλόπουλου

 

Οι Σεφερλήδες της Φιλαδέλφειας

 

Ληγμένο κοτόπουλο από το κοινωνικό παντοπωλείο- εμμονή ο πόλεμος σε ΑΕΚ και... καπιταλισμό

 

Μια ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών, που προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών

 

Στην πραγματικότητα δεν θέλουν την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πλήρης επιβεβαίωση της "Αλήθειας"

 

Ω! Απόλλωνα!

 

"Θανάση, θα έλθω να έλθω να μου δώσεις να ξεγεννήσω μια γυναίκα"

 

Μια συνέντευξη αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις Βασιλόπουλου

 

Μπερδεύουν ακόμα την ΑΕΚ με την Πέρα Κλουμπ

 

Ο πρώτος που παρανομεί

 

Μη διχάζετε άλλο την πόλη κύριε δήμαρχε. Πάρτε ενωτικές πρωτοβουλίες, τώρα!

 

Μια ανακοίνωση του δήμου, που θα μείνει στην ιστορία     

Γράψτε την άποψή σας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (08/05/2017 10:36)

Καμία απολύτως "προσωποποίηση" δεν επιχείρησα κ. Ζορμπά στο σχόλιό μου. Αντιθέτως προσπάθησα να γενικεύσω, αποδεικνύοντας με την παράθεση πολλών εθελοντικών δράσεων που προωθεί ο Δήμος μας, ότι δεν είστε εσείς η μόνη περίπτωση άσκησης "κοινωνικής πολιτικής" μέσω του εθελοντισμού στο Δήμο μας. Εσείς εμμένετε να μην αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεταξύ της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς ενός ατόμου ή μιας ομάδας και της άσκησης κοινωνικής πολιτικής με εθελοντές. Τέλος, προσπαθήσατε να απαντήσετε σε αρκετούς προβληματισμούς μου με όσα αναφέρετε παραπάνω. Στη βασική ερώτηση, όμως, εάν πρέπει να ασκείται κοινωνική πολιτική σε ένα Δήμο με εθελοντές που δεν αμείβονται ή με νόμιμα αμειβόμενους και ασφαλισμένους εργαζόμενους, δεν έλαβα απάντηση....

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Οι πολίτες αγωνιούν για το νεκροταφείο- Απορούν στα social media κι η διοίκηση... Ποια διοίκηση;

«Τάφου σιωπή» από τη διοίκηση για το νεκροταφείο...

Χωρίς πυξίδα...

Νέα Online Τουρνουά σκάκι από τον ΣΟΝΦ

Ως και τον ίδιο του τον συνδυασμό πάει να διαλύσει ο τοπικός Δελαπατρίδης...

Μνημείο ψεύδους η ανακοίνωση Τάφα για την μελέτη οδοφωτισμού

Τρώνε τις σάρκες τους στo Βουρέϊκο- «Μπάχαλο» το δημοτικό συμβούλιο- Αποχώρησε ο Γεωργαμλής

Τι ξέρει «Η Καθημερινή» και γράφει για «σκιές» με τον ηλεκτροφωτισμό;

Ο Κώστας Ντάτσης για τα κακώς κείμενα και τον κορονοϊό

Εγκληματική αμέλεια των Βούρου- Κουτσάκη για τον κορονοϊό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ο Βούρος, αγκαλιά με τη λάσπη...

Κατάρρευση Βούρου- Νέα επίθεση των εργαζομένων στο δήμο εναντίον του

Διαδικτυακή «Αγωγή Υγείας για Παιδιά»

Όλη η πόλη μαζί και ο Βούρος χώρια...

ΣΟΝΦ: Ξεκινάνε τρία τουρνουά σκάκι

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Οι πολίτες αγωνιούν για το νεκροταφείο- Απορούν στα social media κι η διοίκηση... Ποια διοίκηση;
Xρήστης: Ανώνυμος
Μπα! Το γύρισε σε αντί-Βούρος τώρα ο Ευαγγελινός;;; Περίεργα πράγματα!!! ...

«Τάφου σιωπή» από τη διοίκηση για το νεκροταφείο...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Πρόκειται περί δημοτικής αρχής ειδικού σκοπού. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, ο μεν πρώτος π...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ουρανία (10/05/2021 20:41) Σε κόβω για κανένα ορφανό του Σκουρλέτη στη Φιλαδέλφεια. Δεν σε βρίζω, σου αφιερώνω απλώς το τραγούδι της Χουντ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Marcus
@ Anonymous (10/05/2021 13:54) Καταλαβαίνετε ελπίζω πόσο χαμηλά έχει πέσει αυτός ο δήμος όταν φτάνουμε να κάνουμε τέτοια σύγκριση και πρέπε...

«Τάφου σιωπή» από τη διοίκηση για το νεκροταφείο...
Xρήστης: Blue Yeti
Νύχτα και χλευαζόμενοι θα φύγουν ετούτοι. Θυμηθείτε το. (Και δεν εννοώ το Βούρο που έτσι κι αλλιώς θα πάει από κει που 'ρθε)...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ανώνυμος
@ Ουρανία (08/05/2021 12:03) Πέρα από το ανιστόρητο και σαθρό αφήγημα της νεοακροδεξιάς (που συνήθως καλύπτεται πίσω από ακραιοκεντρώα προσ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@κουμμουνι Έχεις σοβαρό πρόβλημα παιδί μου να το κοιτάξεις ή έστω να αφήσεις την πολιτική τα έχεις κάνει σαλάτα στο σοβιετικό σου εγκέφαλο! ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ουρανία (08/05/2021 12:03) αα αλήτη με δίχως μάνα και δίχως σπίτι, αα αλήτη Δεν βάζω ταμπέλες. Εσύ χρησιμοποιείς χρυσαυγιτική φρασεολογία....

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Anonymous
@ ΄΄Γερακίνα΄΄ (07/05/2021 07:46) Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αυτός ο τσεγκεβαρας από τα λιντλ ήταν καλύτερος από τον vouros. ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ουρανία (07/05/2021 17:48) Όχι τυχαίο και το όνομα ή το ψευδώνυμο σας, το όνομα της μοναχοκόρης και "ομορφοκόρης" του φυλακισμένου "ηγέτη"...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@ Ανώνυμος (07/05/2021 21:00) Άντε να χαθείς αλήτη που θα με πεις χρυσαυγίτισα, θα έπρεπε να ντρέπεσαι με τη Σταλινοφασιστική νοοτροπία που ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ανώνυμος
@ Ουρανία (07/05/2021 17:48) Είναι αναφαίρετο το δικαίωμά σας να εκφράζετε την όποια άποψή σας. Αλλά καλό είναι να έχετε πάντα κατά νου ότι ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@ "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (07/05/2021 09:49) Αξιαγάπητο ορφανό του Στάλιν δούλεψε σαν το σκύλο στη φάμπρικα του καθεστώτος πάρε το κουπονάκι σου και περ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ανώνυμος
Δεν φτάνει που είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος, έχετε και παράπονα....

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2021 23:13) Ο υπαρκτός μεριμνούσε για την υγεία των πολιτών του. Έχεις πάει σε φούρνο να αγοράσεις καλαμποκόψω...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©