Τετάρτη 11.03.2026,  

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 06/12/2016 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  21 σχόλια

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνος και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος σας ενημερώνουν ότι για πρώτη φορά φέτος δημιουργείται Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πόλη μας και συγκεκριμένα στον υπαίθριο χώρο του Πάρκου Γ. Αποστολάκης (πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο) στην Ν. Χαλκηδόνα. Υποδέχεται τους καλεσμένους του την Κυριακή 11/12/2016 από 11:00-15:00 και θα συνεχίζει να τους υποδέχεται και να δίνει χαρά σε μικρούς και μεγάλους μέχρι 31/12/2016 .

 

Τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια στημένα σαν ένα μικρό χωριό θα φιλοξενούν μια πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά με πολλές εκπλήξεις, με ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, με δωρεάν μαλλί της γριάς και ρόφημα σοκολάτας τα οποία κάθε μέρα θα παρασκευάζονται και θα διανέμονται στα παιδιά από τα σπιτάκια του χωριού. Το ταχυδρομείο του Αι-Βασίλη και το σπίτι του, θα υποδέχεται και θα φωτογραφίζεται με τα παιδιά. Το σπιτάκι των κατασκευών και του face painting. Το τρενάκι περιήγησης το οποίο θα κάνει βόλτες στους δρόμους της πόλης και θα φέρνει τους επισκέπτες στο δικό μας Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

 

Τα χαμόγελα των εθελοντών, και των εργαζομένων σας περιμένουν για να σας μεταδώσουν το κέφι και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού: Δευτέρα –Παρασκευή 17:00 - 21:00 & Σάββατο - Κυριακή 11:00 - 15:00.

Συναυλία και άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στις 16/12 ώρα 18:00 - 21:00.

 

Και επειδή η αλληλεγγύη βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, όσοι επιθυμούν μπορούν παράλληλα με τις χαρούμενες εορταστικές στιγμές να συμβάλλουν στη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τις Κοινωνικές δομές του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο - Κοινωνικό Φαρμακείο).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ανακοίνωση- γκάφα του δήμου για το Πολυτεχνείο

Ανεξάρτητος ο Ορέστης Δούλος- οριακή πλειοψηφία η Δύναμη Πολιτών (αν υπήρχε αντιπολίτευση)

Με ποια αριστερά είναι η Δύναμη Πολιτών; Του Τσίπρα ή του Λαφαζάνη;

Παραίτηση Καλαμπόκη- ο Θοδωρής Μανωλεδάκης νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Μαθήματα για χορωδία με πληρωμή όσων συμμετέχουν, οργανώνει ο δήμος

Γράψτε την άποψή σας

Αυτό πράγματι είναι γκάφα! (07/12/2016 09:30)

Αυτό ναι! Είναι γκάφα!
(μάλλον θα σου στείλω mail, διότι εδώ ο χώρος δεν φτάνει για ποιους -πολλούς- λόγους είναι μέγιστη γκάφα· κι αν κι εφόσον το εγκρίνεις, ευελπιστώ σε δημοσίευση)

Ανώνυμος (08/12/2016 09:04)

Το πιο αστείο επιχείρημα γι' αυτή τη φιέστα -αμερικανιά- που θα κοστίσει και πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ εν μέσω βαθιάς κρίσης είναι ότι «γίνεται με στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών», όπως λένε επιφανείς δυναμοπολίτες-συριζολαέδες. Μάλιστα! Κι όλα αυτά θα γίνουν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, αυτό του πρώην στρ. εργοστασίου, νυν πάρκο (που μόνο πάρκο δεν είναι) Αποστολάκη που ήδη είναι συμφορημένο και μακριά από πολλές περιοχές της πόλης.
Αν πραγματικά θέλατε να κοινωνικοποιήσετε τα παιδιά θα κάνατε αποκεντρωμένες γιορτές σε όλες τις πλατείες και τις γειτονιές σε όλη τη πόλη και όχι αυτή τη φιέστα διαρκείας σε περιορισμένο χώρ. Κάνετε μια κακής αισθητικής γιορτή. Τουλάχιστον μην προσπαθείτε να τη στολίσετε με βαρύγδουπα σχόλια περί «κοινωνικοποίησης». Μόνο θυμηδία προκαλούν.

Που 'ν το, που 'ν το??? (08/12/2016 10:13)

Καλέ, περιμένουμε εναγωνίως το παγοδρόμιο που μας τάξανε, όταν φέρανε το θέμα (χωρίς το κόστος, φυσικά και εκ του πονηρού) στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν βλέπω πουθενά παγοδρόμιο. Τι γίνεται?

ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ (08/12/2016 15:44)

Στις 53.000 χιλιάδες ευρώ είχαν και παγοδρόμιο μέσα εκτός αν βάλουν καμιά λεκάνη με πάγο και πάνω να βάλουν μινιατούρες.Τα μισά απο τις 53.000 χιλιάδες να τα μοίραζαν σε οικογένειες με παιδιά να αγοράσουν οι γονείς αυτα που έχουν στερηθεί τα παιδιά τους.

ανώνυμος (08/12/2016 15:48)

53.ΟΟΟ χιλιάδες ευρω για φιέστα και ζητάνε και τρόφιμα για τις κοινωνικές δομες.ΟΥΣΤ.

Anonymos (08/12/2016 16:00)

Είχε που είχε χαμηλό ποσοστό στη Χαλκηδόνα ο Βασιλόπουλος τώρα μετά κι από αυτό το χάος που θα δημιουργηθεί επί τόσες μέρες εξασφάλισε μονοψήφιο νούμερο για το 19'. Αν κατέβει δηλαδή και δεν πάει για βουλευτής ή περιφερειακός σύμβουλος, γιατί μάλλον θα προσπαθήσει να κάνει ηρωική απόδραση απο τη βαριά ήττα που θα έρθει έτσι κι αλλιώς.

Ξ (08/12/2016 16:02)

Τι του λείπει του ψωριάρη? Φούντα με μαργαριτάρι.
Αντί να δώσουν αυτά τα λεφτά για υποδομές τα σκορπάνε σε αμφιβόλου ποιότητας φιέστες.

Κουτοπονηριές (08/12/2016 16:25)

Ο χώρος έπρεπε ήδη να έχει σφραγιστεί για τα αυτοκίνητα και να έχει γίνει ΠΑΡΚΟ.
Βέβαια όταν είχε εκπονηθεί το σχέδιο προέβλεπε πάρκο πάνω και υπόγειο πάρκιγκ κάτω, που ήταν και η καλύτερη λύση. Δεν έγινε ποτέ γιατί ο μακαρίτης ο Αποστολάκης και μετέπειτα σύμβουλοί του το σαμπόταραν με κάθε τρόπο για να το παίζουν αντιπολιτευόμενοι στον Παπαμικρούλη.
Τι κάνει λοιπόν σήμερα αυτή η διοίκηση? Για να μη δυσαρεστήσει τους κατοίκους και χάσει και τις λίγες ψήφους που έχει στη Χαλκηδόνα, λέγοντάς στους πολίτες την αλήθεια, ότι ο χώρος πρέπει να σφραγιστεί και να εφαρμοστεί η απόφαση της περιφέρειας, μεθοδεύει με βάση μια άχρηστη και δαπανηρή πολυήμερη φιέστα το άδειασμα του στρατοπέδου. Κουτοπονηριές δηλαδή.

(Από λάθος έγραψα το σχόλιο σε ανάρτηση που αφορούσε την ερασιτεχνική ΑΕΚ. Αν θέλετε σβήστε το απο κει)

Nick (08/12/2016 20:16)

Μετά το ΣτΕ σκορπάς τα λεφτά του Δήμου και σε άθλιες φιέστες σε ακατάλληλο χώρο. Άντε να περάσει ο καιρός και να μας αδειάσει τη γωνιά αποτυχημένε Βασιλόπουλε.

ανώνυμος. (08/12/2016 20:58)

Μάθαμε ότι μείωσαν το ποσό και το κατέβασαν στις 23.000 χθες γιατί θα τους έπαιρναν με τις πέτρες.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ ΠΡΑΣΙΝΟΥ (09/12/2016 14:14)

Τρία βασικά ερωτήματα:
Γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος χώρος?
Γιατί να μην γινόταν ένα τέτοιο πολυήμερο event στο Άλσος?
Η αντιπολίτευση πώς αντέδρασε όταν ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο?

[Κατά τ´ άλλα, οι ίδιοι που δεν θέλουν το γήπεδο γιατί δεν κολλάει -λένε- στον αστικό ιστό, στήνουν -τηρουμένων των αναλογιών- μια φιέστα σε ένα χώρο ακατάλληλο, που θα έπρεπε να τον έχουν κάνει εδώ και δυόμισι χρόνια πάρκο όπως προβλέπεται. Οι ίδιοι που φοβούνται -και καλά- τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις του γηπέδου, ετοιμάζονται να πήξουν στη κίνηση επί πολλές μέρες την κεντρική Χαλκηδόνα.]

Ασδραγκατ (09/12/2016 14:18)

Αν ήταν δεξιός ο δήμαρχος κι έκανε τέτοιες φιέστες, με ανάματα δέντρων και τα τοιαύτα, θα του έκαναν πεσίματα οι ρουβίκωνες και τα ρέστα.

@Κουτοπονηριές (08/12/2016 16:25) (09/12/2016 18:54)

Μια ευαίσθητη διοίκηση ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, όπως υποθέτω ότι είναι η Δύναμη Πολιτών, έπρεπε ήδη εδώ και δυόμισι χρόνια να έχει κάνει τα προβλεπόμενα με το κατ´ επίφασιν πάρκο Αποστολάκη. Ο χώρος πρέπει να σφραγιστεί για αυτοκίνητα και να γίνει πάρκο. Τώρα ψάχνονται ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ να το κλείσουν επί μακρόν για να συνηθίσουν οι κάτοικοι. ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Αδειάστε το και ΚΑΝΤΕ το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΚΟ όπως προβλέπεται.
(επί Αποστολάκη είχε εκπονηθεί σχέδιο να πάρουν ΜΟΝΟ οι κάτοικοι των γύρω οδών κάρτες πρόσβασης παρκαρίσματος σε ένα σημείο του χώρου. Ηταν μια καλή μέση λύση. Η καλύτερη πάντως σίγουρα ήταν το σχέδιο Παπαμικρούλη, αλλά δυστυχώς δεν προχώρησε αφού προκειμένου να γίνεται αντιπολίτευση πολλές φορές μπαίνει ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον μιας πόλης.)

Μια ακόμα ντροπή (12/12/2016 01:02)

Από το 1988 που παραδόθηκε ο χώρος στο Δήμο Ν.Χ. δεν έχει ευτυχήσει να γίνει κάτι αξιόλογο και χρήσιμο για τους κατοίκους. Γιατί; Γιατί η πολιτική αλητεία πάντα κερδίζει, ακόμα και μπροστά στο τοπικό συμφέρον. Το αστείο είναι ότι ο νεκρός δεδικαίωται και το "πάρκο" πήρε το όνομα αυτού που ήταν πάντα ο εχθρός του και ο βασικός αίτιος αυτής της αθλιότητας. Αντί να έχει μετατραπεί ο χώρος αυτός σε "κέντρο" της πόλης της Νέας Χαλκηδόνας, μέσω του σχεδίου Παπαμικρούλη, είναι μια ανοιχτή αλάνα-πάρκινγκ με αηδίες για ξεκάρφωμα...
Χίλιες φορές χριστουγεννιάτικο χωριό λοιπόν σε πρώτη φάση και μακάρι να τα καταφέρουν οι Αρούληδες να το μετατρέψουν στη συνέχεια σε κάτι χρήσιμο και όμορφο και επωφελές για την πόλη και τον κόσμο της.

@ 16:00 & 20:16 (12/12/2016 08:49)

«Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».
Το ενδεχόμενο να πάρει ακόμα και μεγαλύτερο το 19 το αποκλείεις, ε?
Πρόσεξε μην προσγειωθείς απότομα στην πραγματικότητα.
Έχουμε δύο χρόνια (+)
Υπομονή και κουράγιο.
Εργάσου και εγκαρτέρησον.
Και αναλογίσου ποιους έχει για αντιπάλους.

!!! (12/12/2016 08:56)

@Μια ακόμα ντροπή (12/12/2016 01:02) N' ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ!!!

@08:49 (12/12/2016 15:57)

Νικολακη, δεν εχεις βαρεθει τα ίδια και τα ίδια;

Έτσι έλεγες σε κατι πηγαδάκια στο ΔΣ πρόπερσι : "Πέντε χρονάκια ακόμα", έλεγες.

Τα πέντε χρονάκια γίνανε σχεδόν δύο.

Και για πότε θα βρεθεί(ς) η ΔουΠου από την διοίκηση στην αντιπολίτευση, ούτε που θα το καταλάβεις.

ΓΚΑΦΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ!!! (14/12/2016 19:42)

«Γι’αυτό, σε συνεννόηση με αλληλέγγυους και πρόσφυγες του City Plaza» λέει το δελτίο τύπου θα φιλοξενήσει προσφυγόπουλα από την κατάληψη ο δήμος στο χώρο του πρ. στρ. εργοστασίου!!!!!!!!
To ξενοδοχείο CITY PLAZA, είναι ιδιοκτησίας της Κας Αλίκης Παπαχελά. Δεν είναι εγκατελειμένο και προσπαθεί εδώ και χρόνια να το πουλήσει. Δεν είναι κατασχεμένο ή δημευμένο. Δεν έχει υποθήκες και τα χρέη του αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και τα πανωτόκια αφού τα τελευταία χρόνια που δεν υπήρχαν έσοδα για να πληρωθούν οι μνημονιακοί φόροι. Δεν έχει υπαλλήλους που να τους χρωστάει ούτε πιστωτές. Το να καταλαμβάνεις έναν ιδιωτικό χώρο, να αρνείσαι να τον εγκαταλείψεις όταν στο ζητάει ο ιδιοκτήτης, να τον ξεφτιλίζεις λεκτικά και να τον διασύρεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ούτε αλληλεγγύη ούτε χτύπημα του καπιταλισμού. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ της διοίκησης!!!!! ΓΚΑΦΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ οι συνεννοήσεις με το παρακράτος των επαγγελματιών αλληλεγγυάδων ψευτοαναρχικών οργανώσεων τύπου Ροσινάντε!!!!!!

@19:42 (14/12/2016 20:56)

Δες εδώ! https://www.youtube.com/watch?v=imZbVOamj5I Όταν η αλληλεγγύη «όπλο των λαών» γίνεται αλληλεγγύη όπλο των ιμπεριαλιστών! Εδώ ο αναρχοπατέρας και «αναρχοσυνδικαλιστής» Ανδρουλιδάκης απο τους αρχηγίσκους της κατάληψης του Σιτυ Πλαζα, θέλει τους πρόσφυγες στην Ευρώπη και είναι λάθος να λέμε ότι τους βομβαρδίζουν οι Αμερικανοί…
Δουλεύει για το Κόκκινο και ενίοτε για το Al Jazeera… το τέως «αυτόνομο» παπαγαλάκι του Ψυχάρη. Εμ!!! πώς θα πέφτει ο μισθός και παράλληλα θα έχεις »αγωνιστικό προφίλ»;; Αλλά φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται άμα από κάτω δεν έχεις ηλίθιους ή αφελείς να σε χειροκροτάνε… αυτά τα ολίγα με κάποιες αντικαπιταλιστικές πορδές που παίζουν τα δικά τους (;) παιχνιδάκια στις πλάτες αθώων.

Δεν παίζονται οι τύποι (15/12/2016 09:20)

Για να καταλάβετε πόσο "προγραμματισμό" έχει αυτή η διοίκηση:
Παράλληλα με την εκκένωση του πρώην στρατιωτικού εργοστασίου από τα αυτοκίνητα, ξεκίνησαν ασφαλτοστρώσεις στην Εθνικής Αντιστάσεως και ζητούν από τους κατοίκους να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους και από εκεί. Απίστευτοι!!!

Δηλαδή (16/12/2016 08:55)

Τα μουσουλμανάκια θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα; θα τραγουδήσουν και το καλην εσπέραν άρχοντες; Δεν είναι μπουλινγκ αυτό;

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Nύχτα ήλθε, νύχτα έφυγε…
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@10.08 Γεια σου γειτονα. καλή χρονιά...

Nύχτα ήλθε, νύχτα έφυγε…
Xρήστης: Γείτονας
Διαμαντή βάλε για δήμαρχος επιτέλους τι περιμένεις; Πολύ ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη… όπως είπε και ο μέγας Κουτσούμπας! Τόσα χρόνια σ...

Nύχτα ήλθε, νύχτα έφυγε…
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Όλα να τα περιμένετε MARCUS . Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι ο κος Σωτήρης ανδρώθηκε πολιτικά με τον Χάρη Τομπούλογλου .Μετά ανεκάλυψε την πυρίτιδα...

Nύχτα ήλθε, νύχτα έφυγε…
Xρήστης: marcus
Το μόνο κακό στην παραίτηση Βούρου, είναι ότι τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο πήρε ένας άλλος "αστέρας" της τοπικής δημοτικής σκηνής, ο Σ...

Nύχτα ήλθε, νύχτα έφυγε…
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Δηλαδή νομίζετε ότι δεν θα τον ξαναδείτε? Ας ελπίσουμε όχι .Όμως η κωλοτούμπα του σας περνάει απαρατήρητη?Την στιγμή που μάλιστα κάποιοι τώρ...

Η οικολογική υποκρισία και το αριστερό αίτημα για λογοκρισία
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Καλημέρα σε όλους . Ξέρετε τι εύχονται όλοι σχεδόν σε αυτήν την πόλη των Ζα(ε)φυριών και των εξειδικευμένων ,ειδικών και των ''πολιτευόμενων...

Σπύρος Γραμμένος
Xρήστης: Ανδρέας Τζαβάρας
Ο ορισμός της λέξης "Gentleman". Δεν γεννιούνται κάθε μέρα τέτοιοι άνθρωποι. Ο Σπύρος είναι ένα πρότυπο που θα πρέπει να αναφέρουμε όλοι σαν...

Σπύρος Γραμμένος
Xρήστης: Νεα φιλαδελφεια
Καλό ταξίδι φίλε μας Σπύρο. Θα σε θυμόμαστε πάντα. ...

Σπύρος Γραμμένος
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Δυστυχώς έγινε αυτό που κάθε Φιλαδελφιώτης δεν ήθελε να συμβεί .Τα ειλικρινέστερα συλληπητήρια στους δικούς του ανθρώπους .Ένας δικός μου φ...

Τι δείχνει η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Αϊβάζη
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Καλησπέρα ,Το σχόλιο μου θα το ανεβάσετε η όχι ?Θα ήθελα να το ξέρω.Ευχαριστώ....

Τι δείχνει η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Αϊβάζη
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Είναι κι ο χωρισμός στη μέση. Είναι πολλά....

Τι δείχνει η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Αϊβάζη
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Καλησπέρα σας .Μία απορία . Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ΄συνβάδιζε με τον προηγούμενο Δήμαρχο σημαίνει ότι ακολουθούσε και συμφωνούσε μ...

Απλώς, νομίζει ότι μας κοροϊδεύει...
Xρήστης: Να τα λέμε και αυτά......
Παρόλο που αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι μετά την μεταπολίτευση είτε λόγω εργασιών εκτός Αθηνών, είτε λόγω αδιαφορίας άφησαν τα δημοτικά τους ...

Απλώς, νομίζει ότι μας κοροϊδεύει...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Αλήθεια αγαπητοί φίλοι .Ο Παιπέτης (ΝΔκράτης) συνελήφθη για χρέη στο δημόσιο .Σωστά ?.Σωστά . Μήπως για αυτόν τον λόγο κάποιος αγάπησε ξαφ...

Απλώς, νομίζει ότι μας κοροϊδεύει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όποιος κοροϊδεύει το δημοτικό συμβούλιο, ναι, πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να παίρνει πειθαρχικά μέτρα. Αλήθεια, ψάχνετε ευθιξία σε έναν άνθ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©