Δευτέρα 22.07.2024,  

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων του Συνδέσμου Μικρασιατών

Δημοσιεύτηκε στις 28/09/2016 στην κατηγορία Η πόλη  |  15 σχόλια

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης 24, 25, 26 Σεπτεμβρίου 2016 « ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ , 94 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» στον προαύλιο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας.


Στο χαιρετιστήριο μήνυμα του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συνδέσμου Χρήστος Τριανταφύλλου παρουσίασε τους συνεργάτες του, Χαρά Καμπέρη, Χρήστο Κοπελούσο, Βασίλη Γεωργιάδη, Γιάννη Τομπούλογλου, Σοφία Αλεφραγκή, Σοφία Γαλάνη, Στελλίνα Αντουλινάκη, Νούλη Βαλάκου, Μίνα Μαριολή, Δημήτρη Ιωακειμίδη.

 

Τιμούμε και φέτος, 94 χρόνια μετά, τους προγόνους μας που μαρτύρησαν και πέθαναν, ή έγιναν πρόσφυγες.

 

 Τα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής, την οποία η διεθνής πολιτική, που ποτέ δεν είχε ως επίκεντρό της τον άνθρωπο, αλλά και τα λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων, προκάλεσαν.

 

«Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού» έχει πει η μεγάλη φίλη του Συνδέσμου Μικρασιατών, μικρασιάτισσα και η ίδια,  Ελένη Αρβελέρ,  εκτιμώντας πως η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα μετά το 1453, ήταν το 1922».

 

Οι πληγές της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας δεν έκλεισαν. Αιμορραγούν. Και πρέπει να αιμορραγούν, γιατί οι μνήμες δεν σβήνουν.  Και δεν πρέπει να σβήνουν, όχι για λόγους μνησικακίας, αλλά για λόγους διατήρησης της Εθνικής Συνείδησης, που σήμερα είναι αναγκαία περισσότερο παρά ποτέ.

 

Γιατί επιχειρείται η λήθη, όπως επίσης και η υποβάθμιση της τραγικότητας της Μικρασιατικής Καταστροφής. Μιλάμε για αριθμούς σφαγιασθέντων πατέρων μας, και όχι για αριθμούς ψηφοφόρων μας.  "Άλλο να ξέρεις Ιστορία, άλλο να κάνεις ιδεολογία" απάντησε η Αρβελέρ στη Ρεπούση.

 

Η σφαγή της Σμύρνης συγκλόνισε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, ακριβώς επειδή υπήρξε τεράστιο πλήγμα, όχι μόνο του Ελληνισμού, αλλά ολόκληρου του Δυτικού Πολιτισμού. Οι απόγονοι των κατοίκων της γης της Ιωνίας, που έφερε τον πολιτισμό στο Δυτικό κόσμο, αφανίστηκαν και σφαγιάστηκαν από εκείνους που ευεργέτησαν, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τους Τούρκους ως  τους πρόθυμους εκτελεστές τους.

 

Σαν να μην έφταναν αυτά, υπό την πίεση των Μεγάλων Δυνάμεων, το 1930, η ελληνική κυβέρνηση σχεδόν χάρισε στο τουρκικό δημόσιο τις περιουσίες τουλάχιστον ενάμιση εκατομμυρίου Μικρασιατών Ελλήνων. Μια απροκάλυπτη ληστεία, με τη συγκατάθεση της Κοινωνίας των Εθνών.

 

Η Μικρασιατική Καταστροφή έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι απλώς μια προσφυγιά, που μπορεί να γίνει αντικείμενο προσομοίωσης με την κάθε άλλη περίπτωση προσφυγιάς στην ιστορία.

 

Χωρίς την Μικρασιατική Καταστροφή δεν θα ήταν στα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα ρυθμιστές της περιοχής οι μωαμεθανοί Τούρκοι, αλλά οι χριστιανοί Έλληνες και θα εξακολουθούσε η περιοχή να γεννά πολιτισμό, όπως τόσους αιώνες πριν. 

 

Και το γεγονός ότι σφαγιάστηκαν και εκδιώχθηκαν χριστιανοί έχει τεράστια σημασία, ίσως τη μεγαλύτερη από όλα τα άλλα.

 

Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι μια ηρωική ιερή σελίδα, βαθύτατα πολιτική μεν, αλλά όχι κομματική. Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να διαφυλαχθεί η επαφή της με τον μικροκομματισμό και την πολιτικάντικη εκμετάλλευση. 

 

Πρέπει να διαφυλαχθεί ως  η πιο μαύρη σελίδα του αρχαίου ελληνισμού, του βυζαντίου και της σύγχρονης ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Ως μια υπόθεση του χριστιανισμού και του ανθρωπισμού.

 

Οι Τούρκοι αρνούνται σήμερα τη σφαγή του 1922. Τη σφαγή Ελλήνων και Αρμενίων. Και στα ντοκουμέντα απαντούν με αόριστες αναφορές στις αναπόφευκτες στιγμές του πολέμου. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Η συμφορά της Μικράς Ασίας ήταν μοναδικό και συγκλονιστικά ιστορικό αποτρόπαιο γεγονός. Ένα έγκλημα.

 

Και το περιεχόμενό της αυτό, πρέπει να διαφυλάξουμε αναλλοίωτο. Πρέπει να φροντίζουμε εκείνοι που το προκάλεσαν να ντρέπονται για αυτό όσο υπάρχει Ιστορία. Μόνο έτσι θα τιμήσουμε  εκείνους τους νεκρούς μας, μόνο έτσι θα αποτρέψουμε νέες προσφυγιές  και σε εμάς και σε άλλους λαούς.

 

Και ας θυμόμαστε τα λόγια με τα ο οποία ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος χαιρέτισε τον πρώτο μετά τον Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομο  Σμύρνης  τον νέο Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο κατά την πρόσφατη χειροτονία του:

είπε ο Πατριάρχης του γένους μας προς τον νέο Μητροπολίτη της Σμύρνης:

«Καθώς θα περπατάς στην Πόυντα, στην ξακουστή παραλία της Σμύρνης στο ΚΑΙ, με τις τραγικές αναμνήσεις των αιματοβαμμένων νερών της προκυμαίας, της παραλίας της σφαγής και του πόνου και όχι ασφαλώς του συνωστισμού

– άπαγε της βλασφημίας –

και θα ακούς τους θρήνους της απελπισίας και την απόγνωση εκείνων των πατέρων και αδελφών μας με τον μπόγο στο χέρι, μεταξύ ζωής και θανάτου, οι οποίοι τώρα, περιβεβλημένοι με λευκές στολές, βρίσκονται όλοι στο Παράδεισο – από τον επίγειο παράδεισο της Σμύρνης στον επουράνιο.

θα θυμάσαι και θα αναπολείς το παρελθόν, αλλά θα κοιτάζεις μπροστά τώρα τα αναμμένα κεριά κατά τον Αλεξανδρινό Κωνσταντίνο Καβάφη.

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, η φετινή επέτειος 94 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή και την σφαγή της Σμύρνης, είναι ένα νέο ξεκίνημα, γιατί η Σμύρνη μας, η πατρίδα της καρδιάς μας απέκτησε και πάλι τον θρησκευτικό της ηγέτη.

 

94 χρόνια μετά, η Σμύρνη ξανά έχει Έλληνα χριστιανό ορθόδοξο Δεσπότη

 

Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσιάσαμε το βιβλίο της Ευφροσύνης Κακογιαννάκη - Λιβανίου "ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ", την παρουσίαση έκανε η εκπαιδευτικός Κωνσταντίνα Σόγια.

 

Η Ευφρόσυνη Κακογιαννάκη σε αυτό το βιβλίο μοιράστηκε μαζί μας, την ιστορία της οικογενείας της. Την οδύσσεια μιας οικογένειας μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας από τα ευτυχισμένα χρόνια της γιαγιάς Φιλιώς στην αλησμόνητη, αγαπημένη πατρίδα τους, τη Σμύρνη και φτάνοντας μέχρι το τέλος της ζωής της.

 

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση - πρώτη προβολή - της ταινίας μικρού μήκους " Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" της Κωνσταντίνας Σόγια και του Βαγγέλη Παπαευαγγελίου. Η συγκεκριμένη ταινία, είναι μια αποκλειστική παραγωγή του Συνδέσμου. Θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε σήμερα σε πρώτη προβολή και θα ακολουθήσει η διάθεσή  της σε ιδρύματα, συλλόγους και μουσεία.

 

Από το Σύνδεσμο, λένε: Είχαμε την χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε για την υλοποίηση αυτής της παραγωγής, με ένα εκλεκτό μέλος του Συνδέσμου μας την εκπαιδευτικό Κωνσταντίνα Σόγια και τον αξιόλογο φίλο του Συνδέσμου μας Βαγγέλη Παπαευαγγελίου.

 

Η εκδηλώσεις της πρώτης μέρας έκλεισαν με την ομιλία - παρουσίαση "ΜΝΗΜΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ" με αναφορά - ομιλία του συμπολίτη μας Δημοσιογράφου Ηλία Καβαλλίερου.  Ο διακεκριμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος Κυριάκος Διακογιάννης, ο οποίος όπως διαπιστώνεται στο σχετικό φωτογραφικό μας υλικό, αν και προσήλθε με σκοπό να μιλήσει για τον φίλο και κουμπάρο του Στέλιο Καζαντζίδη, δυστυχώς λόγω αιφνίδιας αδιαθεσίας του αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

 

Έγινε η προβολή ειδικού αφιερώματος- ντοκιμαντέρ στον Στέλιο Καζαντζίδη με αποσπάσματα από την ζωή του και τα τραγούδια του.

 

Ο Σύνδεσμος απένειμε τιμητικές διακρίσεις στην μικρασιάτισσα κα μέλος του Συνδέσμου μας Ευφροσύνη Κακογιαννάκη για την συμβολή της στη προβολή και προώθηση της Μικρασιατικής Παράδοσης και στον πρόσφυγα τραγουδιστή Στέλιο Καζαντζίδη για την σημαντική του συμβολή στον Πολιτισμό.

Την δεύτερη ημέρα, Κυριακή  25 Σεπτεμβρίου 2016, ο Σύνδεσμος τίμησε τους ανθρώπους αυτούς που ξαναέφεραν την ελπίδα και έχτισαν τη νέα μας πατρίδα μέσα από τα συντρίμμια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Φέτος το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύνδεσμου Μικρασιατών απένειμε τιμητική διάκριση στον "Νονό" της πόλης μας Πάνο Διαμαντόπουλο.

 

Η ηθοποιός Εύη Καμπίτση που έκανε και την παρουσίαση των εκδηλώσεων της συγκεκριμένης ημέρας, είπε εκ μέρους του Συνδέσμου Μικρασιατών για τον Πάνο Διαμαντόπουλο.

 

Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνος "Οι αλησμόνητες Πατρίδες" με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να τιμήσει τον άνθρωπο που έδωσε το όνομα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία δημοτική αρχή αλλά ούτε και οποιοσδήποτε φορέας της πόλης μας δεν σκέφτηκε να τιμήσει τον "νονό" της Νέας Φιλαδέλφειας, που κατοίκησε εδώ για πολλά χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και εδώ άφησε την τελευταία του πνοή...

 

Η περιοχή που βρίσκεται σήμερα η Νέα Φιλαδέλφεια πριν το 1924 ονομαζόταν Ποδονίφτης. Στον «Ποδονίφτη» πριν την έλευση των προσφύγων (μετά το 1927) στην περιοχή, ζούσαν περίπου 19 κάτοικοι το 1897 (αγροτικές οικογένειες) και 110 το 1920. Ολόκληρη η περιοχή ήταν ένας αγρότοπος, μια ήσυχη καταπράσινη περιοχή με πολλά δέντρα και ρέματα.

 

Για την ονομασία της Νέας Φιλαδέλφειας και τον χρόνο που αυτή δόθηκε στον «Ποδονίφτη» δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία. Εικάζεται ότι ήταν το 1924. Το μόνο βέβαιο είναι ότι νονός της ήταν ο Πάνος Γ. Διαμαντόπουλος, διακεκριμένος νομικός και βουλευτής. Εξελέγη για πρώτη φορά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1924 και κατάφερε να επιβάλλει το «Νέα Φιλαδέλφεια» και αργότερα να γίνει και η επίσημη ονομασία της πόλης μας.

 

Ποιός ήταν όμως ο Πάνος Διαμαντόπουλος, αυτός ο εξέχων Μικρασιάτης Πρόσφυγας;

 

Γεννήθηκε το 1892 στη Φιλαδέλφεια της Μικράς Ασίας ( Alasehir στα τούρκικα). Ο πατέρας του ήταν ο Τζώρτζης (Γιώργος) Διαμαντόπουλος και η μητέρα του η Μελισσινή (Μέλη) το γένος Σαραντίδη. Είχε τρία αδέλφια μικρότερά του, τον Σαράντη, τον Τάσο και τον Γιώργο.

 

Ο Πάνος Διαμαντόπουλος, μετά το διωγμό (το 1922), εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ανέπτυξε μεγάλη δράση, ως δικηγόρος, για τα δικαιώματα των προσφύγων . Τον Ιούλιο του 1923, η Ιερά Μητρόπολη Φιλαδελφείας εξέλεξε τον εξέχοντα αυτόν πρόσφυγα αντιπροσωπευτικό μέλος της «Επαρχίας παρά την Κεντρική Μικρασιατική Επιτροπή». Η ανακοίνωση της εκλογής του αυτής έφερε την εξής υπογραφή: «Όλως πρόθυμος εν Κυρίω ευχέτης ο Φιλαδελφείας Ευγένιος» (υπέρτιμος και έξαρχος).

 

Έζησε με την οικογένειά του, την Αθηναία γυναίκα του Ευγενία (Κική) Κρανιώτη και την κόρη του Θεοδώρα (Πούπε), στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η κόρη του παντρεύτηκε τον αξιωματικό του στρατού Γιώργο Βασιλειάδη και απέκτησε τρία εγγόνια. Την Ελλάδα (Νινέλα), τον Παναγιώτη (Πάνο) και τον Κωνσταντίνο (Κωστή).

 

Αυτόν το άνθρωπο τιμούμε σήμερα, εμείς οι απόγονοι των Μικρασιατών Προσφύργων, που κατοικούμε στη Νέας Φιλαδέλφεια. Τιμούμε τις ρίζες μας, τιμούμε τον άνθρωπο που μαζί με τις αναμνήσεις του "ζωντάνεψε" σ αυτήν την γωνιά της Αττικής γης, την πατρίδα του, την Φιλαδέλφεια της Μικράς Ασίας και έδωσε στην πόλη μας την ονομασία Νέα Φιλαδέλφεια. Ευχαριστούμε την οικογένειά του που εξακολουθεί ένα μεγάλο τμήμα της να ζει στην πόλη μας και που δέχθηκε με συγκίνηση να διοργανώσουμε αυτήν την τιμητική εκδήλωση για τον Πάνο Πάνο Διαμαντόπουλο, την Νινέλα Βασιλειάδη, την λογοτέχνη-συγγραφέα Μελίατα Διαμαντοπούλου Αδάμ που μας έδωσε στοιχεία για τον Μεγάλο τιμώμενο πρόσφυγα Πάνο Διαμαντόπουλο και την παριστάμενη κ. Αναστασία Διαμαντοπούλου.

 

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο ανιψιός του Αναστάσιος Διαμαντόπουλος. Την απονομή έκαναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστος Τριανταφύλλου και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστος Κοπελούσος.

 

Συνεχίζοντας την παράδοση απονομής του Αριστείου – Βραβείου «ΦΙΛΙΩ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΥ», δόθηκαν την ίδια μέρα από το Σύνδεσμο τα βραβεία στους αριστούχους μαθητές των Λυκείων της πόλης μας Τις απονομές στους αριστούχους απόφοιτους των λυκείων της πόλης μας έκαναν: ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Πατέρας Παντελεήμονας, η υπ. Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου μας Σοφία Αλεφραγκή, η Πρόεδρος της Εξελεγκτικής επιτροπής του Συνδέσμου μας Νούλη Βαλάκου, ο ταμίας του Συνδέσμου μας Βασίλης Γεωργιάδης, ο υπ. Πολιτιστικών εκδηλώσεων Γιάννης Τομπούλογλου, η υπ. Διαβούλευσης του Συνδέσμου μας Σοφία Γαλάνη, το μέλος του Συνδέσμου μας Μίνα Μαριολή.

 

Στη συνέχεια οι παρευρεθέντες απόλαυσαν ένα μουσικό ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ από την 33μελή χορωδία του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας "ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ".

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, είπε για την χορωδία:

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρουσιάζουμε σήμερα για πρώτη φορά την  χορωδία του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας "ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ", η οποία αποτελείτε από 33 μέλη.

 

Θέλω να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της  με ένα θερμό χειροκρότημα και να έρθουν κοντά μας.

 

Η χορωδία μας τελεί  υπό την αιγίδα του Γιάννη Καλογήρου (μαέστρος και διεύθυνση χορωδίας), Γεώργιο Κουμπανάκη και Λευτέρη Μαυρομάτη.

 

Η προγραμματισμένη Θεατρική παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Ιωνίας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της παρέλευσης του χρόνου και του προχωρημένου της ώρας. Δόθηκαν εξηγήσεις τόσο από τον Πατέρα Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη, όσο και από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Χρήστο Τριανταφύλλου, ο οποίος ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά και από τους γονείς τους για το θέμα που δημιουργήθηκε,  με την υπόσχεση ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για να παρουσιαστεί η αξιόλογη δουλειά των παιδιών του Θεατρικού Εργαστηρίου και του υπεύθυνου - συντονιστή τους Πατέρα Δανιήλ Γκαμουλάκου.

 

Την τρίτη ημέρα, Κυριακή  25 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσιάστηκε, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παναγιάς Βουρλιώτισσας, Πολιούχου και Προστάτιδος Ν. Φιλαδέλφειας, συναυλία "ΧΙΛΙΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ" που την αποτελούσαν δύο ενότητες, η πρώτη ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα στην προσφυγοπούλα Σμυρνιά "ΤΖΕΝΗ ΒΑΝΟΥ και η δεύτερη ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία.

 

Τραγούδησε η κόρη της μεγάλης τραγουδίστριας Τζένης Βάνου, Αθηνά Ρηγοπούλου με την ορχήστρα της, τον Κων/νο Εμμανουήλ στη κιθάρα, τον Γιώργο Αλμύρα στο μπουζούκι, τον Ιωσήφ Χυδήρογλου στα πλήκτρα και τον Κων/νο Φρατζόλα στον ήχο.

 

Ο Σύνδεσμος απένειμε τιμητική διάκριση στην μικρασιάτισσα τραγουδίστρια Τζένη Βάνου  για την σημαντική της συμβολή στον Πολιτισμό.

 

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε η κόρη της Αθηνά Ρηγοπούλου μαζί με την  Γιάννα Βραχνού, αδελφή της Τζένης Βάνου. Την απονομή έκαναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστος Τριανταφύλλου και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστος Κοπελούσος και η υπ. Δημοσίων Σχέσεων Σοφία Αλεφραγκή.

 

Επίσης ο Πατέρας Παντελεήμων Παπασυνεφάκης δώρισε στην Αθηνά Ρηγοπούλου αντίγραφο της εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια στον Πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μικρασιατών για την πολύπλευρη δραστηριότητα τους.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων κυκλοφόρησε επίσης το 10ο τεύχος του περιοδικού του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας « ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ», σε πολυσέλιδη προσεγμένη έκδοση 40 σελίδων, που διανέμεται ως γνωστόν δωρεάν.

 

Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών ευχαριστεί θερμά όσους  προσέφεραν και συνέβαλαν στην επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων, ιδιαίτερα δε, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη, τους συνηφημερίους του, το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, την νεωκόρο κ. Κατερίνα που μαζί με τους εθελοντές και τις εθελόντριες βοήθησαν. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον συμπολίτη μας - μικρασιάτη, επαγγελματία φωτογράφο, Χρήστο Αμπατζόγλου για το φωτογραφικό υλικό.

 

Τις τριήμερες εκδηλώσεις του Συνδέσμου παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολιτών μας, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Μεταξύ των παρισταμένων ξεχωρίσαμε τους: Ιερείς των Ναών της πόλης μας τον Πατέρα Πρόδρομο της Αγίας Ευφημίας, τους Πατέρες Νεκτάριο και Μάριο της Κοιμήσεως Θεοτόκου, τον Πατέρα Εμμανουήλ του Αγίου Ιωάννη, τον πρ. Αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Δημόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας Φώτη Τσομπάνογλου, την Αντιδήμαρχο Ψυχικού Ντέζη Κονστάν, τον πρ. Πρόεδρο του 6ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, Κώστα Πλατόπουλο, την Μάρθα Σαμαρά εκπρόσωπο του Γιώργου Κουμουτσάκου, το στέλεχος της ΝΔ Μιχάλη Κουλιζάκο, την Δημοτική Σύμβουλο Αντωνία Αναγνώστου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Αντιοχειτών Κατερίνα Γιαζιτζή. Επίσης παρέστησαν η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Κασσιανή Ελευθεριάδη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ντίνος Κυριαζής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και ατόμων με ειδικές ανάγκες Ρούλα Πατίλη, ο εκπρόσωπος των παλαιών Προσκόπων Κώστα Ιντζεγιάν, ο πρ. Υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Ηλίας Ασημακόπουλος, ο πρ. Υποψήφιος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Χάρης Τομπούλογλου, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντονής, η δημοσιογράφος Δήμητρα Μπαλαρή κ.α

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην τελική ευθεία το γήπεδο;

Η ποιητική συλλογή «70 μείον 3» της Καίτης Καρβούνη- Γκατζή στο ΠΠΙΕΔ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έρχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μέτρα ασφαλείας στη MAVA παίρνει ο δήμος

Τριήμερο εκδηλώσεων του Συνδέσμου Μικρασιατών

Γράψτε την άποψή σας

Έξι κι ο Χάρης (28/09/2016 22:24)

Που ήταν τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου; Τρανταχτές απουσίες διακρίνω!

Στρατηγός Στέφανος Σαράφης (28/09/2016 22:49)

Τέτοια "σεντόνια" δελτία τύπου ούτε το ΚΚΕ δεν εκδίδει.

Κόψτε κάτι (29/09/2016 22:21)

Για 400 άτομα λένε.
100 με 150 μάξιμουμ.

Ο χορός της παρακμής (03/10/2016 12:37)

@22:21
Εκ των οποίων πολλές κουβαλητές από άλλες πόλεις μικροεξυπηρετήσεις από τις παλιές ένδοξες εποχές της υποψηφιότητας στη Β' Αθήνας

Κλαίμε τώρα... (03/10/2016 17:58)

Πονάει ο Σύνδεσμος, αν ήσασταν εκεί θα βλέπατε και τα 400 άτομα και όλα τα μέλη του Συμβουλίου (έκτος από αυτά που είναι εκτός Αθηνών για κάποιο σημαντικό λόγο). Απλά σας ενοχλεί που παρά τον πόλεμο σας, μπορεί και κάνει εκδηλώσεις. Αν μου πείτε ένα σύλλογο της πόλης που κάνει τέτοιες εκδηλώσεις, θα σας βγάλω το καπέλο!

Ανώνυμος (03/10/2016 18:50)

Χάρη πότε επιτέλους θα ξεπεράσεις ότι σε άφησαν πίσω οι νέοι καιροί και είσαι παρελθόν?

@17:58 (03/10/2016 22:29)

Λογικό ότι κλαίτε! Αφού ό,τι και να κάνετε είστε απομονωμένοι από την τοπική κοινωνία για όλους τους λόγους που πρώτοι γνωρίζετε και παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Ο πόνος δε που κουβαλάτε είναι τόσο μεγάλος κι έχετε χάσει τόσο πολύ την ψυχραιμία σας που θυμηθήκατε ξανά τον παλιό κακό εαυτό σας (της εποχής της "αλεπούς") με τις συκοφαντίες και τις προσβολές του στενού πυρήνα της προσωπικότητας ανθρώπων. Η πόλη σας φέρθηκε με θαυμαστή ευγένεια κι αντί να το εκτιμήσετε βγάλατε και γλώσσα κι επιτίθεστε κατά πάντων. Ποιοι? Εσείς! Οσο για πόλεμο, κανένας απολύτως δεν σας πολεμά γιατί δεν θεωρείστε από κανέναν πια ως αντίπαλος αν και θα θέλατε. Όσο για τις περίφημες πια εκδηλώσεις"? Σιγά τα ωά. Συνηθισμένες εκδηλώσεις όπως όλες που κάνει κάθε σύλλογος ανά την Ελλάδα. Τέλος, σε καμία από τις φωτογραφίες που στείλατε δεν φαίνονται πάνω από 100 - 120 άτομα. Βλέπετε, δεν είστε τόσο έξυπνοι. Μόνοι σας εκτίθεστε.

άστο αδελφε. εκτίθεσαι. (04/10/2016 01:22)

@17:58 εκεί ήμουν. μπροστά στο μαγαζί του μαρκάτου. έχω και φωτογραφία στο κινητό μου με τα αρκετά άδεια καθίσματα δεξιά της εξέδρας. θέλεις να στη στείλω? εκατό άτομα ήταν. τα τετρακοσάρια είναι στο φαντασιακό σου. το ξέρεις κι εσύ.

Ανωνυμος (04/10/2016 19:20)

Ο ενας καθοταν λιγο πιο διπλα και φωτογραφιζε με το κινητο του! Ο αλλος ( η ο ιδιος) γραφει κατεβατα για να πεισει οτι η παλιες εποχες διαφερουν απο τις νεες. Ο τριτος ( η ο ιδιος) απαξιωνει τις εκδηλωσεις που ομως διοργανωνονται απο τον μοναδικο δραστηριο συλλογο της πολης μας.
Υπαρχει φοβος, μεγαλος φοβος διοτι οπως ειναι ηλιου φαεινοτερο........ επιστρεφει !

Αγάπη μόνο. (06/10/2016 09:11)

@19:20 και μόνο η προσβλητική φράση (για όλους τους υπόλοιπους συλλόγους) "τον μοναδικο δραστηριο συλλογο της πολης μας" είναι αρκετή για να λύσει την απορία γιατί η παρέα αυτή αντιμετωπίζεται με πλήρη απαξία και χλεύη από την τοπική κοινωνία.
Η ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας, την οποία μάλλον δεν γνωρίζεις και τόσο καλά, έχει αποδείξει ότι ηγεμονίσκοι (και πόσο μάλλον ψευτοηγεμονίσκοι που μόνο ήττες έχουν καταγράψει στην καριέρα τους) δεν χωράνε σ´ αυτή την πόλη. Όποιος καβάλησε καλάμι πήγε στα αζήτητα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για τύπους που ο βίος κι η πολιτεία τους δεν δικαιολογούν κιόλας τέτοιο καβάλημα.

Ανώνυμος (06/10/2016 10:37)

@19:20
Ποιος επιστρέφει? Αυτός που έχασε εκλογές ακόμα κι απ´ τη Γαϊτανά?

Ανώνυμος (06/10/2016 15:51)

"τον μοναδικο δραστηριο συλλογο της πολης μας"

Μπράβο Χάρη! Ωραίους υποστηρικτές έχεις!!
Να τους χαίρεσαι!!!! Συγχαρητήρια!!!

Ανωνυμος (06/10/2016 22:53)

@10.37
Οχι απο την Γαιτανα!
Απο την Τατιανα τον Παντελο και απο αυτους που την εβαλαν επικεφαλη της παραταξης τους!
Ο "σοφος" λαος αποφασισε!

Ανωνυμος (06/10/2016 22:58)

@9.11
Γιατι προσβλητικη;
Ειναι ψεμματα;
Την απαξια και την χλευη την βλεπεις στον περιγυρο σου! Βγες πιο εξω και θα καταλαβεις τι εννοω!

Αγάπη μόνο. (08/10/2016 09:24)

@22:58
Εσύ τι λες? Δεν είναι προσβλητικό για ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους συλλόγους, να ισχυρίζεσαι ότι ο Σύνδεσμος Μικρασιατών είναι "ο μοναδικός δραστήριος σύλλογος της πόλης"? Και βέβαια είναι ψέμμα. Όχι φυσικά ότι δεν παρουσιάζει μια κάποια δραστηριότητα, αλλά όχι και "ο μοναδικός". Κι εν πάση περιπτώση, τι εννοείς δραστηριότητα?
Όσο για την απαξίωση και τη χλεύη, σύγκρινε απλά πόσος κόσμος παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις του συνδέσμου μόλις πριν τρια χρόνια και πόσος σήμερα. Έλα τώρα. Στην πόλη ζούμε και βλέπουμε.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στη Νέα Χαλκηδόνα, Δεκελείας και Κρήτης

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους

Πιο κάτω δεν έχει...

Αυτοψία Χαρδαλιά στο αντιπλημμυρικό έργο της βόρειας Φιλαδέλφειας- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στη Σταμάτα ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου με συνεργείο του δήμου μετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς

Με πράξεις, όχι με λόγια, είναι κοντά στους εργαζομένους του Δήμου ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Δήμος ξεκινά τα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ στο Αυλάκι

Στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε τη νύχτα ο Λύτρας

Μονά ζυγά, δικά τους!

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά

Άγαμοι Θύται

Οι δυο εναλλακτικές

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους
Xρήστης: Ανωνυμος*
Μαρεσεις που πριν το 2001 γίνονταν έργα και μετά όχι! Τι θέλει να πει ο ποιητής για τον Παντελη; Δεν μας λες και την γειτονιά σου να σε πιστ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@18.36 Φαίνεσαι πολύ μορφωμένος και γνωστης του αντικειμενου. Δεξιός αυτής της εποχης δεν είσαι! Αυτοί είναι αντίθετοι με την κομμουνιστικη ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Ωρέ φίλοι δεν βαρεθήκατε να ασχολείστε με ορολογίες όπως : Κομμουνιστές ,λαικούς αγωνιστές, μενσεβίκοι (αυτοί ποιοί είναι ), τσαρικοί , πάλη...

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους
Xρήστης: Κυριακος
Το μόνο που ξέρω είναι ότι στην γειτονια που μένω από το 2001 όσοι δήμαρχοι πέρασαν κανένας δεν φρόντισε ούτε για τα βασικά και κανένας από...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@20.43 Κάπου ταχείς χαμένα! Σε ενοχλεί το λεξιλόγιο μου. 40 χρόνια έκανες για να καταλάβεις ότι δεν σου κάνουν οι κομμουνιστες του "ειδους"...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Έχει και πιο κάτω απο το 0 .Είναι το -0 .Αλλά ρε παιδιά πως λεγότανε ένας τύπος που είχε αναλάβει Πρόεδρος σε κάποιο Νομικό Πρόσωπο στον Δήμ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Πολίτης (16/07/2024 20:43) Δηλαδή είναι μενσεβίκος ο Τζέλης και ο Ευαγγελινός, και τσαρικός ο Σεϊτανίδης... Κάποτε είχε πει ο Θοδωράκης, Κ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
Αμάν αδερφέ μου το λεξιλόγιο σου !!! Άμα αυτά σου έμειναν από την πάλι των τάξεων, τότε χαράμι 40 χρόνια και που έδωσα για κάτι ''κομμουνιστ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@06.25 Άσε ρε φίλε τις παπαρες και ασχολεισου με τον γάμο του Κασσελακη. Ο δημοσιογράφος που στηρίζει την αστική τάξη και την ελίτ είναι ιδ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Capedaluribus
Αυτά τα τραγελαφικα συμβαίνουν όταν έχεις καπέλα και πετρέλαια ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
@Ανωνυμος* Ταξικός αντίπαλος είναι και ο υπηρέτης της Ελιτ. Ταξικός αντίπαλος είναι και ο οπουρτυνιστης.... αλλά για να προχωρήσει η βάρκα π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ο Στέφανος.....ποιος Στέφανος ομως;
Το τραγικό δεν είναι ότι βγήκαν τελευταίοι ενώ είχαν την στήριξη του 2ου κόμματος της Βουλης. Το τραγικό ειναι ότι τους πέρασε η παράταξη το...

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Μιλάμε, φοβερή ενημέρωση. Ο Σεϊτανίδης είναι στο γραφείο τύπου του Δημάρχου... Μιλάμε για αποκλειστικότητα... Δεν λες, που κρατάει την Αλήθε...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ο Τζέλης, μέχρι να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, όχι στην αριστερά δεν ήταν, δεν ήταν πουθενά. Βρείτε μου ένα άρθρο του, μια υπογραφή του...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@00.20 Κάπου διάβασες για την πάλη των τάξεων αλλά δεν το διάβασες όλο! Ταξικός εχθρός των αριστερών και των κομμουνιστών δεν είναι οι δημοσ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©