Τετάρτη 08.02.2023,  

Νέα επίθεση της Δύναμης Πολιτών στη διαδικασία ανέγερσης γηπέδου της ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε στις 20/04/2016 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  17 σχόλια

Από τη Δύναμη Πολιτών, το δημοτικό συνδυασμό που ασκεί τη διοίκηση στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

*****

 

Η περιβαλλοντική αδειοδότηση της Δικέφαλος Α.Ε πλήττει το δημόσιο συμφέρον

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης ενέκρινε πριν λίγες μέρες την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Δικέφαλος Α.Ε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ χωρίς καμία ουσιαστική τροποποίηση του προτεινόμενου σχεδίου. Από αυτή την απόφαση προκύπτουν εύλογα ερωτήματα όχι μόνο για το θεσμικό ρόλο της διαβούλευσης, ο οποίος ακυρώθηκε παντελώς, αλλά και για το ίδιο το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του νέου γηπέδου. Ο σχεδιασμός του νέου γηπέδου, όπως έγκαιρα έχουμε εντοπίσει και έχουμε κάνει γνωστό στον κόσμο της πόλης μας, δημιουργεί μία σειρά επιπτώσεων στην πόλη, ακριβώς επειδή το γήπεδο σχεδιάζεται με γνώμονα το επιχειρηματικό συμφέρον εις βάρος των αναγκών μαζικής άθλησης και της αρμονικής συνύπαρξης με την τοπική κοινωνία. Ως Δύναμη πολιτών, παρά τις διαρκείς συκοφαντίες για τη θέση μας για το γήπεδο, επιμένουμε να λέμε ναι στο γήπεδο με σεβασμό στην πόλη, στο περιβάλλον και τους κατοίκους της. Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης, κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης εκφράσαμε την αντίθεσή μας με τη συγκεκριμένη ΜΠΕ και προτείναμε:

·         Την τροποποίηση του ύψους του γηπέδου, το οποίο είναι διπλάσιο από το προηγούμενο, ώστε να εξασφαλίζεται η αρμονική γειτνίαση με τον προσφυγικό συνοικισμό.

·         Μέτρα πυροπροστασίας και ηχοπροστασίας του οικισμού και του Άλσους, μέτρα για την προστασία του Άλσους από τυχόν βανδαλισμούς ή από ακούσιες καταστροφές, κ.α.

·         Μέτρα, έργα και παρεμβάσεις που θα εκτονώνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ήδη επιβαρυμένο οδικό δίκτυο της πόλης. Επίσπευση της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό και της επέκτασής της ως τον Περισσό.

·         Εξασφάλιση και χωροθέτηση επαρκούς αριθμού θέσεων στάθμευσης για τη μείωση της άναρχης και παράνομης στάθμευσης στην πόλη.

·         Δημιουργία εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση και άλλων τμημάτων  της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τα οποία υπήρχαν στο κατεδαφισμένο στάδιο.

·         Συμπλήρωση όλων σοβαρών τυπικών και ουσιαστικών ελλείψεων που εμφανίζονται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπως αναλυτικά επισημαίνονται στην παρούσα γνωμοδότηση και στα παραρτήματά της.

Επιπλέον, κατά τις δύο συναντήσεις του Δήμου με το ΥΠΕΝ, τέθηκε συνολικά το ζήτημα της κατάργησης των σκανδαλωδών διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που μετατρέπουν το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό πάρκο και προβλέπουν τη μεταφορά της διαχείρισής του από το Δήμο σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Επί όλων αυτών των ζητημάτων προστασίας της πόλης και των συμφερόντων του Δήμου, δεν ελήφθη μέχρι τώρα καμία απολύτως πρόνοια από το ΥΠΕΝ. Γι’ αυτό και ως Δύναμη πολιτών δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαζί με το λαό της πόλης μας τα δίκαια αιτήματά μας, τα οποία καλούμε το ΥΠΕΝ, έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει δεκτά.

 

Δύναμη πολιτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

20/04/2016

Γράψτε την άποψή σας

George (20/04/2016 23:30)

Ελάτε γαυροκοτούλες να διεκδικήσετε και να αγωνιστείτε για τα χρηματοδοτούμενα αιτήματά σας. Σας περιμένουμε με χαρά.

Alex (20/04/2016 23:36)

Κούρασες!!!!!!!!!!
Αυτά τα ίδια επιχειρήματα είχες και στο ΣΤΕ και έχασες, τώρα τι άλλο ?????
Το νόμιμο δεν μπορείς επειδή είσαι εμμονικός να το βάζεις παράνομο, κοίτα να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορείς για τον δήμο με την δημιουργία του γηπέδου και άσε τις ψευτοεπαναστάσεις με άσφαιρα για επικοινωνιακούς λόγους

Δήμαρχε της συμφοράς (20/04/2016 23:49)

Χάθηκε η ψυχραιμία βλέπω και άρχισε το παραλήρημα. Με τέτοιες ανακοινώσεις έτοιμο να βάλεις τα κλάματα σε κόβω. Περαστικά σου κι ας πρόσεχες τι υπόσχεσαι και σε ποιους. Ήρθε η ώρα να πληρώσεις το λογαριασμό της ανικανότητάς σου.

Γ.Π. (21/04/2016 00:08)

Αν είχε έρθει σε συμφωνία ο Δήμος με την ΑΕΚ σε κάποια ζητήματα θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Η πλήρης αντιπαράθεση δεν μας βγήκε σε καλό και το γήπεδο θα γίνει όπως ακριβώς σχεδιάστηκε αρχικά χωρίς καμία παραχώρηση. Με πύρινες ανακοινώσεις κάθε τρεις και λίγο δεν αλλάζουν οι δικαστικές αποφάσεις και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις. Αντίθετα η πλευρά της ΑΕΚ κρατώντας χαμηλούς τόνους κατάφερε να προσεγγίσει τον Συριζα και με τα όπλα που της πρόσφερε ο Δήμος (στείρα αντιπαράθεση και συντριβή στο ΣτΕ) τον πήρε με το μέρος της. Το να ζητούν κατόπιν εορτής μέχρι και αλλαγή του ρυθμιστικού καταντάει αστείο για να μην πω ύποπτο. Δεν γνωρίζουν ότι με τα τωρινά δεδομένα το να ζητάνε ανατροπή 100% δεν μπορεί να το πάρει σοβαρά κανένας;

ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ (21/04/2016 08:38)

Έβγαλε δηλαδή ανακοίνωση κατά του Σκουρλέτη η Δύναμη Πολιτών που εκπροσωπεί το 18% των πολιτών και η Λαϊκή Ενώτητα που εκπροσωπεί το 3% των πολιτών. Ωραία, ισχυρή πλειοψηφία. Ο μόνος λόγος που γίνεται αυτή η προσωπική επίθεση στον Σκουρλέτη είναι για να το σκεφτούν καλύτερα όσοι θα υπογράψουν στη συνέχεια, μέχρι να εκδοθεί η άδεια. Τι να σκεφτούν άραγε; την συντρηπτική μειοψηφία;

Anonymous (21/04/2016 09:24)

Το οτι το ύψος του νέου γηπέδου θα είναι διπλάσιο απο το προηγούμενο είναι το μεγαλύτερο ψέμα το οποίο έχει ειπωθεί ποτέ.

Anonymos (21/04/2016 12:02)

Προς φίλο σε αλλο post που έγραψε το επικό σχόλιο για ''αριστεροπαπαριές''.
Για διάβασε τν ανακοινωση και πες μου σε παρακαλω αν αυτη η διοικηση εκτος απο το ψεμματα οπως για το υψος του γηπεδου εχει σκοπό να σταματήσει τις ''αριστεροπαπαριές''.

@Anonymous (21/04/2016 09:24) (21/04/2016 12:48)

Πράγματι παραμυθιάζουν τον κόσμο με απίστευτα ψέματα και τρέμουν τη στιγμή που η πραγματικότητα θα τους ξεγυμνώσει. Ψέματα που αγγίζουν τα όρια της αλητείας. Φαντάζομαι τι παραμύθι θα πουλάνε και για άλλα θέματα του Δήμου.

tasos (21/04/2016 12:53)

Έχω πεθάνει από τα γέλια. Μετά από συνεχόμενες σφαλιάρες και οριστικές αποφάσεις ζητάνε ότι ακριβώς ζητούσαν 2 χρόνια πριν. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη γελοιότητα.

Ευτυχώς (21/04/2016 13:17)

Που η παράταξη της διοίκησης στέκεται στο ύψος της, είμαστε πολύ τυχεροί όσοι μένουμε, πηγαίνουν τα παιδιά μας σχολείο, έχουμε όλη την ζωή μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν θα περνάμε μια στο τόσο να δούμε ματς να καψουμε κάδους και να κατουρησουμε καμία αυλή

Ανώνυμος (21/04/2016 14:03)

"Με Άρη δήμαρχο και Ρένα περιφερειάρχη η ΑΕΚ θα έχει γήπεδο".
-Ρένα Δούρου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΔΠ - 2014-

Αντιδράσατε τότε; OXI.

Πουλήστε σανό αλλού.

Δεν πείθετε ό,τι κι αν κάνετε κι ό,τι κι αν πείτε.

Δ.Κ. (21/04/2016 14:14)

Ο πρώην υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ που φωτογραφιζόταν τέλη Γενάρη στη πιτα του κόμματος μαζί με μνημονιακή βουλευτίνα τώρα το παίζει αντιπολίτευση στο Σκουρλέτη??????

#siga_ta_kalson

@Ευτυχώς (21/04/2016 13:17) (21/04/2016 16:46)

Στέκεται στο ύψος της λέει... Έχει αποτύχει 100% στο θέμα του γηπέδου και στέκεται στο ύψος της. Αν συνεχίσει με ανάλογη επιτυχία στο μέλλον και χειροκροτητές σαν εσένα όχι γήπεδο αλλά βιομηχανία χημικών θα δούμε στην πόλη μας.

@Ευτυχώς (21/04/2016 13:17) (21/04/2016 19:58)

Μην ανησυχείς. Δεν θα δεις να καίνε κάδους οι Αεκτζήδες στην πόλη μας. Και αντίπαλοι οπαδοί δεν πηγαίνουν εδώ και χρόνια εκτός έδρας οπότε δεν θα έρχονται στη Φιλαδέλφεια. Πολύ περισσότερο κινδυνεύει κάποιος από φωτιές και βία σε μια πανεπιστημιακή σχολή για παράδειγμα παρά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Anonymos (21/04/2016 22:37)


Για να μας πει ο κος Βασιλοπουλος αν το νέο σχολειο σπαθάρη ειναι συμφωνο με το προεδρικό διαταγμα η ζήτησαν εξαιρεση και τελικα δεν θα εχει τα μορφολογικά χαρακτηρηστικά που αναφερονται στο πρεοδρικό διάταγμα.
Εκτός απο ψεύτες σε αυτη την διοικηση εινσι και τρομεροι παπατζήδες που κρατουν τις σκουπιδιαρες μέσα στο Αλσος και καταπατουν το προεδρικο διαταγμα επειδη ετσι αυτοι θέλουν.

Αποδεικνυεται για αλλη μια φορα οτι οι περισσοτερες αυθαιρεσίες σε αυτην την πολη γινονται απο τον Δημο.Αμαν "tasos" (21/04/2016 23:53)

Καλα ρε Alex δεν σου άρεσε το George? Εφτασε το Πάσχα και το αφεντικό σου δεν έκανε καινούργια ανακοίνωση. Α κατάλαβα θα έχουμε πυροτεχνήματα.

George (22/04/2016 09:33)

Αποφάσισε επιτέλους. Ποιος είμαι τελικά; Ο Alex ή ο tasos;

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ο Βούρος κι ο Χτύπος της καρδιάς του-Με πόση αδιαφάνεια σκορπά το δημόσιο χρήμα ο τουρίστας δήμαρχος

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»

Θεία Φώτιση και φέτος στην πόλη μας, ευτυχώς χωρίς τον καλικάντζαρο!

Τη Δευτέρα η πίτα των Μικρασιατών

Τσιφλίκι της έχει κάνει τον δήμο η παρεούλα του τουρίστα Βούρου

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από το 2ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας

Βόμβες Γεωργαμλή: «Για όλα αυτά έφυγα μακριά από τον Βούρο»- Ολόκληρη η συγκλονιστική επιστολή του

Χάλκινο μετάλλιο για τον Φιλαδελφειώτη Κοντοειδή

Το 2ο Δημοτικό Φιλαδελφειας, μάς καλεί...

Το τίποτα θέλει να καταδικάσει άλλα 4 χρόνια την πόλη στο τίποτα!

Τέλος κι ο Γεωργαμλής- Φιλοφρονήσεις με Βούρο αλλά... αντίπαλοι στις εκλογές! Θα μας τρελάνουν!

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη

Παρέμβαση Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών στο 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας και η γνώμη της "Α"

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ο Βούρος κι ο Χτύπος της καρδιάς του-Με πόση αδιαφάνεια σκορπά το δημόσιο χρήμα ο τουρίστας δήμαρχος
Xρήστης: Λεφτά υπάρχουν
Ποιος "χτύπος" ρε παιδιά; Από που κι ως που οι ιωνιώτες ασχολούνται με τα της Φιλαδέλφειας; Εδώ κοτζάμ Καραβάκος απο τη Μεταμόρφωση και δεν ...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: Ανωνυμος*
@ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ Μα αν δεν συνεργαστεί η Ευτυχία με τον Τομπουλογλου με ποιον μπορεί να συνεργαστεί; Πολιτικά μιλώντας πάντα!...

Τσιφλίκι της έχει κάνει τον δήμο η παρεούλα του τουρίστα Βούρου
Xρήστης: Ανώνυμος
@27/01/2023 12:35 Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που ο Βούρος δεν μπορεί να τους εμπνεύσει. Ο απίστευτος αυτός τύπος έχει συγκρουστεί επανειλημμ...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Απλώς παρατηρητής (26/01/2023 18:48) Μπράβο σου, είσαι όχι μόνο παρατηρητής αλλά και παρατηρητικός. Και μόνο που προσπαθείς να δώσεις λογι...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Μαριγουλα-Μαριγω.
Ωιμε Εδω και πολλά χρονια εκλεγεται Δημοτικός συμβουλος,την τρεχουσα περιοδο υπηρξε αντιπροεδρο του Δημοτικού Συμβουλιου και Αντιδημαρχος...

Τσιφλίκι της έχει κάνει τον δήμο η παρεούλα του τουρίστα Βούρου
Xρήστης: Β.ν
Σήμερα 27.01.2023 οι υπάλληλοι του Βούρου δεν μπορούσαν να βγουν στην βροχή να καπνίσουν και έκαναν το τσιγαρακι τους μπροστά από το ταμείο!...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Ωιμέ !
@ Μαριγουλα-Μαριγω. (25/01/2023 17:53) Σιιιιιιιίγουρα!!! Όπως σε βλέπω και με βλέπεις! Αν το ζήσουμε κι αυτό θα ζητήσω πολιτικό άσυλο στη Β...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: Απλώς παρατηρητής
KOYMMOYNI Έγραψες ένα σχόλιο οχτώ γραμμών εκ των οποίων οι έξι είναι αυτούσιο το δικό μου σχόλιο, η μία το ψευδώνυμό μου και έγραψες και μία...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: Ανωνυμος
Το τι βλακεία έχει γραφεί στα σοσιαλ μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας ,δεν λέγεται! Πολιτικές αναλύσεις του τύπου " δεν είναι λογικές οι ...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Ανώνυμος
@Πολυ αργά για δάκρυα 21.34 Εγώ δεν είπα ότι η " αριστερά" στην Φιλαδέλφεια διέπρεψε! Αναρωτιέμαι πως ο αρθρογράφος βαφτίζει την παράταξη "α...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: Ανώνυμος*
"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" Κάπου το έχεις χάσει! Που να φανταστείς και εσύ ότι το αντίγραφο της Ρόζας Λούξεμπουργκ θα συμμαχουσε με έναν δεξιό! Επειδή ξεχν...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Μαριγουλα-Μαριγω.
Οι πολίτες της πόλης κρίνουν την παρούσα Διοίκηση ,συγκρίνουν τους άλλους σχηματισμούς και εκλέγουν την Νέα Διοίκηση. Εκφράζοντας την π...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ
Δεν θα κατέβει λέει ο Κώστας Τ. Το έγραψε ο εξαπτέρυγος. Άρα εκτός από διορισμό πήρε και εκλογή. Θα σπρώξει κόσμο ο Χάρης. Και μπορεί και ξέ...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: LiberAL-L
Ζούμε μεγάλες στιγμές εισοδισμού. Ο εισοδισμός είναι μια "παλιά μου τέχνη κόσκινο" της πασοκοτροτσκιστικής "αριστεράς", που συνήθως εκθέτει ...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: ΜΑΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ
Ω Εορτή των Εορτών… Ω ευτυχής ημέρα! Ω! τώρα πρέπει ο καθείς του Αστεως πολίτης να βάλει στο μπαλκόνι του μπλέ-κόκκινη παντιέρα με μια χρυσή...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©