Παρασκευή 23.02.2024,  

Νέα επίθεση της Δύναμης Πολιτών στη διαδικασία ανέγερσης γηπέδου της ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε στις 20/04/2016 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  17 σχόλια

Από τη Δύναμη Πολιτών, το δημοτικό συνδυασμό που ασκεί τη διοίκηση στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

*****

 

Η περιβαλλοντική αδειοδότηση της Δικέφαλος Α.Ε πλήττει το δημόσιο συμφέρον

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης ενέκρινε πριν λίγες μέρες την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Δικέφαλος Α.Ε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ χωρίς καμία ουσιαστική τροποποίηση του προτεινόμενου σχεδίου. Από αυτή την απόφαση προκύπτουν εύλογα ερωτήματα όχι μόνο για το θεσμικό ρόλο της διαβούλευσης, ο οποίος ακυρώθηκε παντελώς, αλλά και για το ίδιο το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του νέου γηπέδου. Ο σχεδιασμός του νέου γηπέδου, όπως έγκαιρα έχουμε εντοπίσει και έχουμε κάνει γνωστό στον κόσμο της πόλης μας, δημιουργεί μία σειρά επιπτώσεων στην πόλη, ακριβώς επειδή το γήπεδο σχεδιάζεται με γνώμονα το επιχειρηματικό συμφέρον εις βάρος των αναγκών μαζικής άθλησης και της αρμονικής συνύπαρξης με την τοπική κοινωνία. Ως Δύναμη πολιτών, παρά τις διαρκείς συκοφαντίες για τη θέση μας για το γήπεδο, επιμένουμε να λέμε ναι στο γήπεδο με σεβασμό στην πόλη, στο περιβάλλον και τους κατοίκους της. Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης, κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης εκφράσαμε την αντίθεσή μας με τη συγκεκριμένη ΜΠΕ και προτείναμε:

·         Την τροποποίηση του ύψους του γηπέδου, το οποίο είναι διπλάσιο από το προηγούμενο, ώστε να εξασφαλίζεται η αρμονική γειτνίαση με τον προσφυγικό συνοικισμό.

·         Μέτρα πυροπροστασίας και ηχοπροστασίας του οικισμού και του Άλσους, μέτρα για την προστασία του Άλσους από τυχόν βανδαλισμούς ή από ακούσιες καταστροφές, κ.α.

·         Μέτρα, έργα και παρεμβάσεις που θα εκτονώνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ήδη επιβαρυμένο οδικό δίκτυο της πόλης. Επίσπευση της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό και της επέκτασής της ως τον Περισσό.

·         Εξασφάλιση και χωροθέτηση επαρκούς αριθμού θέσεων στάθμευσης για τη μείωση της άναρχης και παράνομης στάθμευσης στην πόλη.

·         Δημιουργία εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση και άλλων τμημάτων  της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τα οποία υπήρχαν στο κατεδαφισμένο στάδιο.

·         Συμπλήρωση όλων σοβαρών τυπικών και ουσιαστικών ελλείψεων που εμφανίζονται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπως αναλυτικά επισημαίνονται στην παρούσα γνωμοδότηση και στα παραρτήματά της.

Επιπλέον, κατά τις δύο συναντήσεις του Δήμου με το ΥΠΕΝ, τέθηκε συνολικά το ζήτημα της κατάργησης των σκανδαλωδών διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που μετατρέπουν το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό πάρκο και προβλέπουν τη μεταφορά της διαχείρισής του από το Δήμο σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Επί όλων αυτών των ζητημάτων προστασίας της πόλης και των συμφερόντων του Δήμου, δεν ελήφθη μέχρι τώρα καμία απολύτως πρόνοια από το ΥΠΕΝ. Γι’ αυτό και ως Δύναμη πολιτών δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαζί με το λαό της πόλης μας τα δίκαια αιτήματά μας, τα οποία καλούμε το ΥΠΕΝ, έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει δεκτά.

 

Δύναμη πολιτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

20/04/2016

Γράψτε την άποψή σας

George (20/04/2016 23:30)

Ελάτε γαυροκοτούλες να διεκδικήσετε και να αγωνιστείτε για τα χρηματοδοτούμενα αιτήματά σας. Σας περιμένουμε με χαρά.

Alex (20/04/2016 23:36)

Κούρασες!!!!!!!!!!
Αυτά τα ίδια επιχειρήματα είχες και στο ΣΤΕ και έχασες, τώρα τι άλλο ?????
Το νόμιμο δεν μπορείς επειδή είσαι εμμονικός να το βάζεις παράνομο, κοίτα να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορείς για τον δήμο με την δημιουργία του γηπέδου και άσε τις ψευτοεπαναστάσεις με άσφαιρα για επικοινωνιακούς λόγους

Δήμαρχε της συμφοράς (20/04/2016 23:49)

Χάθηκε η ψυχραιμία βλέπω και άρχισε το παραλήρημα. Με τέτοιες ανακοινώσεις έτοιμο να βάλεις τα κλάματα σε κόβω. Περαστικά σου κι ας πρόσεχες τι υπόσχεσαι και σε ποιους. Ήρθε η ώρα να πληρώσεις το λογαριασμό της ανικανότητάς σου.

Γ.Π. (21/04/2016 00:08)

Αν είχε έρθει σε συμφωνία ο Δήμος με την ΑΕΚ σε κάποια ζητήματα θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Η πλήρης αντιπαράθεση δεν μας βγήκε σε καλό και το γήπεδο θα γίνει όπως ακριβώς σχεδιάστηκε αρχικά χωρίς καμία παραχώρηση. Με πύρινες ανακοινώσεις κάθε τρεις και λίγο δεν αλλάζουν οι δικαστικές αποφάσεις και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις. Αντίθετα η πλευρά της ΑΕΚ κρατώντας χαμηλούς τόνους κατάφερε να προσεγγίσει τον Συριζα και με τα όπλα που της πρόσφερε ο Δήμος (στείρα αντιπαράθεση και συντριβή στο ΣτΕ) τον πήρε με το μέρος της. Το να ζητούν κατόπιν εορτής μέχρι και αλλαγή του ρυθμιστικού καταντάει αστείο για να μην πω ύποπτο. Δεν γνωρίζουν ότι με τα τωρινά δεδομένα το να ζητάνε ανατροπή 100% δεν μπορεί να το πάρει σοβαρά κανένας;

ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ (21/04/2016 08:38)

Έβγαλε δηλαδή ανακοίνωση κατά του Σκουρλέτη η Δύναμη Πολιτών που εκπροσωπεί το 18% των πολιτών και η Λαϊκή Ενώτητα που εκπροσωπεί το 3% των πολιτών. Ωραία, ισχυρή πλειοψηφία. Ο μόνος λόγος που γίνεται αυτή η προσωπική επίθεση στον Σκουρλέτη είναι για να το σκεφτούν καλύτερα όσοι θα υπογράψουν στη συνέχεια, μέχρι να εκδοθεί η άδεια. Τι να σκεφτούν άραγε; την συντρηπτική μειοψηφία;

Anonymous (21/04/2016 09:24)

Το οτι το ύψος του νέου γηπέδου θα είναι διπλάσιο απο το προηγούμενο είναι το μεγαλύτερο ψέμα το οποίο έχει ειπωθεί ποτέ.

Anonymos (21/04/2016 12:02)

Προς φίλο σε αλλο post που έγραψε το επικό σχόλιο για ''αριστεροπαπαριές''.
Για διάβασε τν ανακοινωση και πες μου σε παρακαλω αν αυτη η διοικηση εκτος απο το ψεμματα οπως για το υψος του γηπεδου εχει σκοπό να σταματήσει τις ''αριστεροπαπαριές''.

@Anonymous (21/04/2016 09:24) (21/04/2016 12:48)

Πράγματι παραμυθιάζουν τον κόσμο με απίστευτα ψέματα και τρέμουν τη στιγμή που η πραγματικότητα θα τους ξεγυμνώσει. Ψέματα που αγγίζουν τα όρια της αλητείας. Φαντάζομαι τι παραμύθι θα πουλάνε και για άλλα θέματα του Δήμου.

tasos (21/04/2016 12:53)

Έχω πεθάνει από τα γέλια. Μετά από συνεχόμενες σφαλιάρες και οριστικές αποφάσεις ζητάνε ότι ακριβώς ζητούσαν 2 χρόνια πριν. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη γελοιότητα.

Ευτυχώς (21/04/2016 13:17)

Που η παράταξη της διοίκησης στέκεται στο ύψος της, είμαστε πολύ τυχεροί όσοι μένουμε, πηγαίνουν τα παιδιά μας σχολείο, έχουμε όλη την ζωή μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν θα περνάμε μια στο τόσο να δούμε ματς να καψουμε κάδους και να κατουρησουμε καμία αυλή

Ανώνυμος (21/04/2016 14:03)

"Με Άρη δήμαρχο και Ρένα περιφερειάρχη η ΑΕΚ θα έχει γήπεδο".
-Ρένα Δούρου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΔΠ - 2014-

Αντιδράσατε τότε; OXI.

Πουλήστε σανό αλλού.

Δεν πείθετε ό,τι κι αν κάνετε κι ό,τι κι αν πείτε.

Δ.Κ. (21/04/2016 14:14)

Ο πρώην υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ που φωτογραφιζόταν τέλη Γενάρη στη πιτα του κόμματος μαζί με μνημονιακή βουλευτίνα τώρα το παίζει αντιπολίτευση στο Σκουρλέτη??????

#siga_ta_kalson

@Ευτυχώς (21/04/2016 13:17) (21/04/2016 16:46)

Στέκεται στο ύψος της λέει... Έχει αποτύχει 100% στο θέμα του γηπέδου και στέκεται στο ύψος της. Αν συνεχίσει με ανάλογη επιτυχία στο μέλλον και χειροκροτητές σαν εσένα όχι γήπεδο αλλά βιομηχανία χημικών θα δούμε στην πόλη μας.

@Ευτυχώς (21/04/2016 13:17) (21/04/2016 19:58)

Μην ανησυχείς. Δεν θα δεις να καίνε κάδους οι Αεκτζήδες στην πόλη μας. Και αντίπαλοι οπαδοί δεν πηγαίνουν εδώ και χρόνια εκτός έδρας οπότε δεν θα έρχονται στη Φιλαδέλφεια. Πολύ περισσότερο κινδυνεύει κάποιος από φωτιές και βία σε μια πανεπιστημιακή σχολή για παράδειγμα παρά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Anonymos (21/04/2016 22:37)


Για να μας πει ο κος Βασιλοπουλος αν το νέο σχολειο σπαθάρη ειναι συμφωνο με το προεδρικό διαταγμα η ζήτησαν εξαιρεση και τελικα δεν θα εχει τα μορφολογικά χαρακτηρηστικά που αναφερονται στο πρεοδρικό διάταγμα.
Εκτός απο ψεύτες σε αυτη την διοικηση εινσι και τρομεροι παπατζήδες που κρατουν τις σκουπιδιαρες μέσα στο Αλσος και καταπατουν το προεδρικο διαταγμα επειδη ετσι αυτοι θέλουν.

Αποδεικνυεται για αλλη μια φορα οτι οι περισσοτερες αυθαιρεσίες σε αυτην την πολη γινονται απο τον Δημο.Αμαν "tasos" (21/04/2016 23:53)

Καλα ρε Alex δεν σου άρεσε το George? Εφτασε το Πάσχα και το αφεντικό σου δεν έκανε καινούργια ανακοίνωση. Α κατάλαβα θα έχουμε πυροτεχνήματα.

George (22/04/2016 09:33)

Αποφάσισε επιτέλους. Ποιος είμαι τελικά; Ο Alex ή ο tasos;

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Εκδήλωση για τον «πατέρα» της ΑΕΚ Κωνσταντίνο Σπανούδη, με βάση μια μελέτη του Κυριάκου Χήνα

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena

Συμβαίνει τώρα! Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Αλβανός να κλέβει aircondition του Δήμου

Η πόλη σιγά - σιγά αλλάζει προς το καλύτερο (video)

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Δείτε LIVE την απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Η λαϊκή ετυμηγορία δεν αλλάζει με δικαστικές αποφάσεις: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ η ένσταση Βούρου

Κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η θέση της πλευράς Βούρου για τα δημοτικά τέλη του γηπέδου!

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)

Καταιγιστικός ο Τομπούλογλου,πήρε παραμάζωμα τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Βούρου και παρέας του

Συμβαίνει τώρα! Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Αλβανός να κλέβει aircondition του Δήμου

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου

Η λαϊκή ετυμηγορία δεν αλλάζει με δικαστικές αποφάσεις: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ η ένσταση Βούρου

Η πόλη σιγά - σιγά αλλάζει προς το καλύτερο (video)

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena

Κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η θέση της πλευράς Βούρου για τα δημοτικά τέλη του γηπέδου!

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

Δείτε LIVE την απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας
Xρήστης: Ανωνυμος
@12.05 Ότι του φανεί του λολοστεφανη! Για ποιος "αριστερούς" μιλάς; Την Γαιτανα του Παπανικολάου του Ταφα και του Κουτσακη; Για τον Βασιλ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Ανωνυμος
@13.39 Στο μόνο που έχεις δίκιο μέσα στην ακατάσχετη παπαρολογια σου είναι ότι διάβασα λάθος αυτήν την νέα παπάρα που παρουσίασες! Σε ποιον ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@ ανώνυμο υβριστή Πεμονή, μόνο 4,5 χρόνα έμειναν από την επόμενη ήττα σας. Άντε στη μανούλα σου τώρα για χαρτζηλίκι... Αποβράσματα της πό...

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Από το σήμα απουσιάζει μια κεραμοσκεπή, χαρακτηριστικό των προσφυγικών κατοικιών. Αλλά... αυτοί είστε......

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Έχω παραγγείλει γυαλιά μυωπίας για όλους τους "αριστερούς" της Φιλαδέλφειας. 14 χρόνια ο θεσμός, δεν κατόρθωσε μια δημοτική αρχή να εκλέξει....

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ
Xρήστης: προβοκάτορας
απαράδεκτο λογότυπο, από πολλές απόψεις. καμία διαβούλευση, προχειρότητες και απευθείας αναθέσεις σε τυπογράφους αντί να γίνει διαγωνισμός κ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: @Ανωνυμος (21/02/2024 23:39)
πάλι εδώ τρολ? εν τω μεταξυ να διαβάζεις δεν ξέρεις, μου θες και πολιτικό σχολιασμό. γράφω "η αποχή είναι η υπέρτατη μορφή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του ...

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)
Xρήστης: @Ανωνυμος (21/02/2024 23:44)
εσύ μας τα έχεις κάνει τσουρέκια τρολ με την ασχετοσύνη σου. μαζεψουυυυ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.02 Λάθος για την τσέπη σου, μπορεί. Για την κοινωνία της πόλης είναι λύτρωση κι ελπίδα Άντε να βρεις; καμιά δουλειά τώρα, ΑΝ μπορείς φ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: 16τακατο
Μας τα 'χετε κάνει τσουρέκια με τη πλειοψηφία (16% αποδοχή οι τομπηδες από τη τοπική κοινωνία, δηλαδή ούτε 2 στους 10). Αλλά ακόμα κι αν είν...

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
Ρε Μάρκο έλεος! Σταμάτα την παπαρολογια! Πόσα μαγαζιά εστίασης υπάρχουν εκτός κεντρικής Φιλαδέλφειας; 10; 15; Ακόμα και από αυτά τα μισά παρ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Ανωνυμος
@21.41 Η ανώτατη μορφή δημοκρατίας δεν είναι η αποχή αλλά η διακυβέρνηση από την πλειοψηφία που συμμετέχει. Η καπηλια του ποσοστού των απεχο...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Εγώ γράφω τι λέει το Σύνταγμα, εσύ λες όποια παπάρα έλθει στο άδειο σου κεφάλι. Είσαι αστείος, με απόψεις που υπονομεύουν τη Δημοκρατία. Από...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: @Διαμαντής Σεϊτανίδης (21/02/2024 11:28)
πληρωμένες απαντήσεις, κυριολεκτικά. το να είσαι εκτός πραγματικότητας είναι αναμενόμενο, το να μη δέχεσαι να νούμερα είναι απλά φαιδρό. η...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Πόσο άνανδρο να γράφεις ότι ακαθαρσίες έχεις στο κεφάλι σου, ως ανώνυμος... Δεν έχει έλθει κανένα σχόλιο που να έκοψα, φασιστάκο......

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©