Κυριακή 14.04.2024,  

Μόνο ο δήμος διεκδικεί καλύτερα σχολεία;

Δημοσιεύτηκε στις 24/02/2016 στην κατηγορία Η πόλη  |  9 σχόλια

Από τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας κ. Τάσο Κωνσταντινίδη, λάβαμε την παρκάτω επιστολή:

*****

 

Πράγματι, γίνεται από κοινού (με τη συμμετοχή του Δήμου και της Επιτροπής για την ανέγερση των νέων σχολείων, που αποτελείται από την Ένωση Γονέων, τους συλλόγους γονέων των εμπλεκόμενων σχολείων, τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων και κατοίκους της περιοχής) σοβαρή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου μας και πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Λυπάμαι, όμως, που θα στεναχωρήσω τους συντάκτες του ανωτέρω Δελτίου Τύπου, ίδια σοβαρή προσπάθεια δεν έγινε, κατά τη γνώμη μου, και κατά τη συγγραφή του.

 

Στο κείμενο απουσιάζει οιαδήποτε αναφορά στη ενεργό συμμετοχή και στις παρεμβάσεις των συμμετεχόντων φορέων τόσο στην αποψινή συνάντηση όσο και γενικότερα κατά την πολύμηνη κοινή προσπάθειά μας. Μάλιστα, παρόλο που οι ρόλοι μας είναι και πρέπει να είναι εντελώς διακριτοί, όλοι περιγραφόμαστε ως "Δήμος", εκτός και εάν ο συντάκτης του Δελτίου Τύπου χρησιμοποιεί τον όρο με την αρχαιοελληνική του σημασία, δηλαδή του λαού, οπότε θεωρείστε όλα τα κατωτέρω χωρίς σημασία. Στην αρχή του εγγράφου, μάλιστα, αναφέρεται το φοβερό «συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου μεταξύ του Δημάρχου Φιλαδέλφειας- Χαλκη-δόνος, Άρη Βασιλόπουλου και της Προέδρου των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε» Ι. Κοντούλη.Από την πλευρά του Δήμου στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης…».

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ όλων μας και της επικεφαλής των Κτιριακών Υποδομών και όχι έτσι όπως περιέργως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου. Επίσης στη συνάντηση δεν ήμασταν οι υπόλοιποι μουγκοί και κουφοί, αλλά παρόντες και ομιλούντες. Θα μου πείτε λεπτομέρειες…Ίσως. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, η, έστω και εκ λάθους, απαξίωση της συλλογικής προσπάθειας των συλλόγων γονέων των σχολείων, της Ένωσης Γονέων και των κατοίκων της πόλης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ούτε και η εικόνα μιας απαθούς Επιτροπής Διεκδίκησης που διαμορφώνεται από το δελτίο τύπου, έστω και εξ αμελείας.

 

Ας μην ξεχνούμε ότι εάν δεν ήταν οι σύλλογοι γονέων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Ν. Φιλ/φειας και η Ένωση Γονέων να ανακαλύψουν την οικοδομική άδεια των σχολείων, να δώσουν δημοσιότητα στο θέμα και να κινητοποιήσουν τον κόσμο, ακόμα δεν θα ήξερε ο Δήμος την ύπαρξη της Άδειας Οικοδομής των σχολείων που είχε εκδοθεί από το 2012 και αράχνιαζε στα συρτάρια της τότε Δημοτικής αρχής. Ομοίως, εάν δεν υπήρχε η κοινή προσπάθεια όλων μας και η πίεση τόσο ημών όσο και του κόσμου, δεν ξέρω κατά πόσον θα είχε δεσμευθεί εγγράφως η Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του έργου. Ας μην τα λη-σμονούμε λοιπόν αυτά, γιατί αδικούμε τις προσπάθειες πολλών.

 

Την ίδια προχειρότητα και αμέλεια διαπίστωσα πρόσφατα και σε κάποιες προφορικές αναφορές μελών της Διοίκησης του Δήμου για το 1ο Δημοτικό. Ομοίως οιαδήποτε αναφορά δεν υπήρχε για την προσπάθεια και την καθοριστική συμμετοχή του συλλόγου γονέων και των γονέων γενικότερα του σχολείου στην πολυαναμενόμενη και διαφαινόμενη ανέγερση του νέου κτιρίου, προσπάθεια που μάλιστα χρονολογείται πολύ πριν την εκλογή της νέας διοίκησης στο Δήμο. Λίγο περισσότερη προσοχή, νομίζω, είναι απαραίτητη.-

Γράψτε την άποψή σας

Επί του Πρωτοκόλλου (24/02/2016 13:31)

επειδή η υπόθεση του νέου σχολείου ξεκίνησε με συμμετοχή και του συλλόγου γονέων και πριν τη δημοτική αρχη βασιλόπουλου, προτείνω (αν τα καταφέρει ο Δήμος, όχι με την έννοια του γνωστού σουβλατζίδικου) να γίνεται σε κάθε περίπτωση και μια αγιαστούρα στον Κωνσταντινίδη.
Αντίστοιχα και ο σύλλογος στις ανακοινώσεις του να κάνει τη δέουσα αγιαστούρα στο Δήμο (αν θέλουν ας εννοούν το σουβλατζίδικο).
Ο παπάς το πολύ το κύριε ελέησον ισως να το βαρεθεί, ο τοπικός παράγοντας ποτέ.

Τζάρτζανος (24/02/2016 14:04)

Η αλήθεια είναι κ. Κωνσταντινίδη ότι δυο τινά θα πρέπει να συμβούν:
1. ή να στείλει ο Δήμος, αυτόν/αυτή που συντάσει τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις, ξανά στο σχολείο από το δημοτικό
2. ή να αλλάξει το πρόσωπο αυτό, με κάποιον που γνωρίζει τα στοιχειώδη
Είναι παντελώς απαράδεκτα τα γραπτά που βγαίνουν από το γραφείο τύπου του Δήμου, για αυτό και τις περισσότερες φορές ακολουθεί ορθή επανάληψη.
Γράφουν κάτι, αλλά μια δεύτερη ανάγνωση δεν γίνεται ποτέ πριν σταλούν.
Απαράδεκτη εικόνα

ΚΟΨΟΧΕΡΗΣ (24/02/2016 15:46)

ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΝΟΚΙΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ???? ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ????????

Anonymos (24/02/2016 16:38)

Απ' οτι φαίνεται το άγχος της ΔΠ να αποδείξει με κάθε τρόπο οτι είναι η καλύτερη δημοτική αρχή όλων των εποχών τους οδηγεί στο κλασσικό:

''Οτι καλό έγινε το έκανα εγώ και όλοι οι άλλοι έκαναν τα λάθη η δεν έκαναν τίποτα''

Παλαιοκομματική αντίληψη και λειτουργία σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας τους.

ΡΕΚΛΑΜΑ (24/02/2016 18:32)

Πολύς καυγάς για τη ρεκλάμα. Κρίμα;

Οικονόμου Γιώργος (24/02/2016 19:18)

Σας παρακαλώ πολύ να σταματήσει κάθε συζήτηση για το ποιος έχει κάνει τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα για την ανέγερση των κτιρίων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου. Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί (στις δύο σχολικές κοινότητες αλλά και στη πόλη μας) είναι να μείνουμε τελικά με τους καβγάδες μας. Ας επικεντρωθούμε στο ζητούμενο, που είναι η ανέγερση των νέων κτιρίων και όταν δούμε αυτό να πραγματοποιείται, μπορούμε να συζητήσουμε για τα πάντα. Προσωπικά επικεντρώνομαι στη προσπάθεια και απέχω από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, κάτι που συνιστώ να κάνουν όλοι.
Ευχαριστώ πολύ.
Γιώργος Οικονόμου

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (25/02/2016 09:53)

Η έκδηλη ανασφάλεια της διοίκησης Βασιλόπουλου δεν έχει προηγούμενο.
Μόνιμα σε αγωνία να δειχτεί και να πάρει επάνω του κατ' αποκλειστικότητα ό,τι καλό πάει να γίνει.
Κανονικά, θα έπρεπε να μνημονεύσει και την διοίκηση Γαϊτανά που παρά τα λάθη της και τις αδυναμίες της σε ένα σωρό θέματα, τουλάχιστον στο θέμα του «Σπαθάρη» κατάφερε πολλά.
Το ότι απαξιώνει όσους έτρεξαν το θέμα «Σπαθάρη» δεν την τιμά και καταγράφεται στα μείον τα οποία άρχισαν πολύ γρήγορα, πριν καν την ολοκλήρωση της μισής τους θητείας, να μαζεύονται.

Καλημέρα Πεντάμορφη Πόλη (01/03/2016 07:34)

Πολύ πίκρα διακρίνω κ. Τάσο. Γιατί; Κολλητός τους δεν ήσασταν τόσον καιρό; Εσείς δεν τους βοηθούσατε προεκλογικά και μετεκλογικά; Μαζί δεν οργανώνατε εκδηλώσεις; Πρώτα με τον αείμνηστο Δεσποτόπουλο, τώρα με τα δελτία τύπου, τι συμβαίνει; Υπάρχει κάτι που περιμένατε και δεν έγινε;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (03/03/2016 12:14)

Προς "Καλημέρα Πεντάμορφη Πόλη (01/03/2016 07:34)". Πριν από λίγο είδα το σχόλιό σας. Η άποψή μου για την ουσία έχει καταγραφεί και δεν επανέρχομαι. Επειδή όμως υπήρξε προσωπική αναφορά για μένα και δεν θέλω να φανεί ότι αποφεύγω την απάντηση, οφείλω να πω αφενός ότι ως Ένωση Γονέων οργανώσαμε και οργανώνουμε εκδηλώσεις με προσκεκλημένες όλες τις δημ. παρατάξεις για τα κοινά ενδιαφέροντα (σχολεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.), ενώ φυσικά και συμμετέχουμε με την νυν διοίκηση σε πρωτοβουλίες για τους παραπάνω σκοπούς και αφετέρου ότι ουδέποτε έπαυσα ή θα παύσω να εκφράζω δημοσίως την άποψή μου, καθώς δεν έχω δεσμεύσεις ή υποχρέωση σε κανέναν. Απλώς έτυχε να συμπέσουν τον τελευταίο καιρό δυο γεγονότα που ένιωσα ότι όφειλα να σχολιάσω. Τα υπόλοιπα που αναφέρετε βρίσκονται μόνο στη φαντασία σας.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το αντιπλημμυρικό της Σκρα, το σημαντικότερο έργο που έχει ανάγκη η πόλη

Γιάννης Τομπούλογλου: «Η πόλη μας ξαναγίνεται οικογένεια»

Η πόλη γλεντάει (και μερικοί σκούζουν...)

Έτοιμη η πρώτη παιδική χαρά- πώς την άφησε ο Βούρος, πώς την έφτιαξε ο Τομπούλογλου

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)

Γιάννης Τομπούλογλου: «Ο Βούρος παρέλαβε Δήμο και παρέδωσε ρημαδιό» (VIDEO)

Παρακολουθήστε ΖΩΝΤΑΝΑ την ειδική συνεδρίαση το δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2024

Η διαχείριση του παράλογου

Συμπεράσματα από την ενημέρωση του Δημάρχου σχετικά με το αντιπλημμυρικό

Ο Γιάννης Τoμπούλογλου ενημερώνει τους πάντες για τα έργα στην Πίνδου το Σάββατο το απόγευμα

Ο Τομπούλογλου ανοίγει τις παιδικές χαρές χωρίς προϋπολογισμό, όταν ο Βούρος ως Δήμαρχος αδιαφορούσε

Με το «καλημέρα» ήλθε η πρώτη διάκριση για τον Γιάννη Τομπούλογλου

Από σήμερα ΔΕΝ λειτουργεί το ΚΕΠ Νέας Χαλκηδόνας λόγω κτιριακής αναβάθμισης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Φωτεινή Ζαφειροπούλου
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Πόσο περήφανο μπορεί να σε κάνει αυτή η γειτονιά για τους ανθρώπους της! Άνθρωποι ανυπότακτοι, αλύγιστοι, διαβασμένοι, όμορφοι λόγω μόρφωσης...

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...
Xρήστης: 2017
https://www.protothema.gr/greece/article/1484444/nea-filadelfeia-agria-epithesi-se-enan-19hrono-kai-enan-23hrono-tous-htupisan-me-ropala-kai...

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...
Xρήστης: ΑΓΓΕΛΟΣ
Να χαίρεστε τον φίλο σας κ.Σειτανίδη....

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...
Xρήστης: Τι, όχι;
Έχει υπογράψει μνημόνιο όπου υπόσχεται ότι την μισή ευρωβουλευτική του αποζημίωση θα την καταθέτει στην παράταξη της οποίας την αρχηγία την ...

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το αντιπλημμυρικό της Σκρα, το σημαντικότερο έργο που έχει ανάγκη η πόλη
Xρήστης: Ηλια ριχτοοο...!
Με αφορμή το όμορφο τραγουδάκι θα μπορούσα να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μια αφιέρωση στον λατρεμένο πρώην αντιδήμαρχο και νυν εκδότη τοπι...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Στεφάνια και αλλα
@21:08 Όταν είσαι ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ και όχι απλό μέλος οποιουδήποτε κόμματος ή φορέα έχεις θεσμικό ρόλο...δεν είσαι "απλά ένας ανεξάρτητος δημότη...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
@17.10 & 21.08 Για να τελειώνει μια διαφωνία που στην ουσία δεν υπάρχει και επειδή όλος ο διάλογος γίνεται με αφορμή το επεισόδιο στο ΠΠΙΕΔ ...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανώνυμος
@Στεφάνια και αλλα (26/03/2024 10:43) Και λοιπόν; Το να είναι κάποιος μέλος ενός κόμματος (οποιουδήποτε κόμματος) αποκλείει το να λειτουργεί...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: @16:57
Οι ιδιότητες υπάρχουν και ακολουθούν όσους τους κατέχουν....δε χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν...και φυσικά άλλο "απλός δημότης" και άλλο "υ...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
@22.23 Άλλο διαφωνώ και άλλο ειρωνεύομαι καποιον! @10.43 Ανάλογα που θα βρίσκεται χρησιμοποιεί και άλλη ιδιοτητα! ...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Στεφάνια και αλλα
Κάποια εθεάθη χτες στην κατάθεση στεφάνων να καταθέτει σε κεντρικό ρόλο εκπροσωπωντας συγκεκριμένο πολιτικό χώρο...Νομίζω όλοι καταλάβαμε......

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@Ανώνυμος 23/03/2024 Μίλησε ο επώνυμος. Γελάω καθημερινά να παρακολουθώ δύο ανθρώπους που δεν θα ψήφιζα, να πλακώνονται ποιος θα μιλήσει στο...

Γιάννης Τομπούλογλου: «Η πόλη μας ξαναγίνεται οικογένεια»
Xρήστης: Τσιτσερονε
‘’Ο λαός τραγούδια θέλει ,φτάνουν τα προβλήματα Χόρεψε τον τσιφτετέλι και όλα πια βλαστήματα’’...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
@10.14 Πώς αισθάνεσαι που ειρωνεύεσαι κάποιον κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία και το πληκτρολόγιο;...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ο Τάκης είναι ιδέα. Και οι ιδέες δεν παραιτούνται. Δεν ζητάει και συγγνώμη. Οι ιδέες δεν ζητάνε ούτε συγγνώμη. Τώρα είναι και περιττή η συγγ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©