Μόνο ο δήμος διεκδικεί καλύτερα σχολεία;

Δημοσιεύτηκε στις 24/02/2016 στην κατηγορία Η πόλη  |  9 σχόλια

Από τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας κ. Τάσο Κωνσταντινίδη, λάβαμε την παρκάτω επιστολή:

*****

 

Πράγματι, γίνεται από κοινού (με τη συμμετοχή του Δήμου και της Επιτροπής για την ανέγερση των νέων σχολείων, που αποτελείται από την Ένωση Γονέων, τους συλλόγους γονέων των εμπλεκόμενων σχολείων, τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων και κατοίκους της περιοχής) σοβαρή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου μας και πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Λυπάμαι, όμως, που θα στεναχωρήσω τους συντάκτες του ανωτέρω Δελτίου Τύπου, ίδια σοβαρή προσπάθεια δεν έγινε, κατά τη γνώμη μου, και κατά τη συγγραφή του.

 

Στο κείμενο απουσιάζει οιαδήποτε αναφορά στη ενεργό συμμετοχή και στις παρεμβάσεις των συμμετεχόντων φορέων τόσο στην αποψινή συνάντηση όσο και γενικότερα κατά την πολύμηνη κοινή προσπάθειά μας. Μάλιστα, παρόλο που οι ρόλοι μας είναι και πρέπει να είναι εντελώς διακριτοί, όλοι περιγραφόμαστε ως "Δήμος", εκτός και εάν ο συντάκτης του Δελτίου Τύπου χρησιμοποιεί τον όρο με την αρχαιοελληνική του σημασία, δηλαδή του λαού, οπότε θεωρείστε όλα τα κατωτέρω χωρίς σημασία. Στην αρχή του εγγράφου, μάλιστα, αναφέρεται το φοβερό «συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου μεταξύ του Δημάρχου Φιλαδέλφειας- Χαλκη-δόνος, Άρη Βασιλόπουλου και της Προέδρου των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε» Ι. Κοντούλη.Από την πλευρά του Δήμου στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης…».

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ όλων μας και της επικεφαλής των Κτιριακών Υποδομών και όχι έτσι όπως περιέργως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου. Επίσης στη συνάντηση δεν ήμασταν οι υπόλοιποι μουγκοί και κουφοί, αλλά παρόντες και ομιλούντες. Θα μου πείτε λεπτομέρειες…Ίσως. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, η, έστω και εκ λάθους, απαξίωση της συλλογικής προσπάθειας των συλλόγων γονέων των σχολείων, της Ένωσης Γονέων και των κατοίκων της πόλης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ούτε και η εικόνα μιας απαθούς Επιτροπής Διεκδίκησης που διαμορφώνεται από το δελτίο τύπου, έστω και εξ αμελείας.

 

Ας μην ξεχνούμε ότι εάν δεν ήταν οι σύλλογοι γονέων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Ν. Φιλ/φειας και η Ένωση Γονέων να ανακαλύψουν την οικοδομική άδεια των σχολείων, να δώσουν δημοσιότητα στο θέμα και να κινητοποιήσουν τον κόσμο, ακόμα δεν θα ήξερε ο Δήμος την ύπαρξη της Άδειας Οικοδομής των σχολείων που είχε εκδοθεί από το 2012 και αράχνιαζε στα συρτάρια της τότε Δημοτικής αρχής. Ομοίως, εάν δεν υπήρχε η κοινή προσπάθεια όλων μας και η πίεση τόσο ημών όσο και του κόσμου, δεν ξέρω κατά πόσον θα είχε δεσμευθεί εγγράφως η Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του έργου. Ας μην τα λη-σμονούμε λοιπόν αυτά, γιατί αδικούμε τις προσπάθειες πολλών.

 

Την ίδια προχειρότητα και αμέλεια διαπίστωσα πρόσφατα και σε κάποιες προφορικές αναφορές μελών της Διοίκησης του Δήμου για το 1ο Δημοτικό. Ομοίως οιαδήποτε αναφορά δεν υπήρχε για την προσπάθεια και την καθοριστική συμμετοχή του συλλόγου γονέων και των γονέων γενικότερα του σχολείου στην πολυαναμενόμενη και διαφαινόμενη ανέγερση του νέου κτιρίου, προσπάθεια που μάλιστα χρονολογείται πολύ πριν την εκλογή της νέας διοίκησης στο Δήμο. Λίγο περισσότερη προσοχή, νομίζω, είναι απαραίτητη.-

Γράψτε την άποψή σας

Επί του Πρωτοκόλλου (24/02/2016 13:31)

επειδή η υπόθεση του νέου σχολείου ξεκίνησε με συμμετοχή και του συλλόγου γονέων και πριν τη δημοτική αρχη βασιλόπουλου, προτείνω (αν τα καταφέρει ο Δήμος, όχι με την έννοια του γνωστού σουβλατζίδικου) να γίνεται σε κάθε περίπτωση και μια αγιαστούρα στον Κωνσταντινίδη.
Αντίστοιχα και ο σύλλογος στις ανακοινώσεις του να κάνει τη δέουσα αγιαστούρα στο Δήμο (αν θέλουν ας εννοούν το σουβλατζίδικο).
Ο παπάς το πολύ το κύριε ελέησον ισως να το βαρεθεί, ο τοπικός παράγοντας ποτέ.

Τζάρτζανος (24/02/2016 14:04)

Η αλήθεια είναι κ. Κωνσταντινίδη ότι δυο τινά θα πρέπει να συμβούν:
1. ή να στείλει ο Δήμος, αυτόν/αυτή που συντάσει τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις, ξανά στο σχολείο από το δημοτικό
2. ή να αλλάξει το πρόσωπο αυτό, με κάποιον που γνωρίζει τα στοιχειώδη
Είναι παντελώς απαράδεκτα τα γραπτά που βγαίνουν από το γραφείο τύπου του Δήμου, για αυτό και τις περισσότερες φορές ακολουθεί ορθή επανάληψη.
Γράφουν κάτι, αλλά μια δεύτερη ανάγνωση δεν γίνεται ποτέ πριν σταλούν.
Απαράδεκτη εικόνα

ΚΟΨΟΧΕΡΗΣ (24/02/2016 15:46)

ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΝΟΚΙΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ???? ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ????????

Anonymos (24/02/2016 16:38)

Απ' οτι φαίνεται το άγχος της ΔΠ να αποδείξει με κάθε τρόπο οτι είναι η καλύτερη δημοτική αρχή όλων των εποχών τους οδηγεί στο κλασσικό:

''Οτι καλό έγινε το έκανα εγώ και όλοι οι άλλοι έκαναν τα λάθη η δεν έκαναν τίποτα''

Παλαιοκομματική αντίληψη και λειτουργία σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας τους.

ΡΕΚΛΑΜΑ (24/02/2016 18:32)

Πολύς καυγάς για τη ρεκλάμα. Κρίμα;

Οικονόμου Γιώργος (24/02/2016 19:18)

Σας παρακαλώ πολύ να σταματήσει κάθε συζήτηση για το ποιος έχει κάνει τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα για την ανέγερση των κτιρίων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου. Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί (στις δύο σχολικές κοινότητες αλλά και στη πόλη μας) είναι να μείνουμε τελικά με τους καβγάδες μας. Ας επικεντρωθούμε στο ζητούμενο, που είναι η ανέγερση των νέων κτιρίων και όταν δούμε αυτό να πραγματοποιείται, μπορούμε να συζητήσουμε για τα πάντα. Προσωπικά επικεντρώνομαι στη προσπάθεια και απέχω από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, κάτι που συνιστώ να κάνουν όλοι.
Ευχαριστώ πολύ.
Γιώργος Οικονόμου

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (25/02/2016 09:53)

Η έκδηλη ανασφάλεια της διοίκησης Βασιλόπουλου δεν έχει προηγούμενο.
Μόνιμα σε αγωνία να δειχτεί και να πάρει επάνω του κατ' αποκλειστικότητα ό,τι καλό πάει να γίνει.
Κανονικά, θα έπρεπε να μνημονεύσει και την διοίκηση Γαϊτανά που παρά τα λάθη της και τις αδυναμίες της σε ένα σωρό θέματα, τουλάχιστον στο θέμα του «Σπαθάρη» κατάφερε πολλά.
Το ότι απαξιώνει όσους έτρεξαν το θέμα «Σπαθάρη» δεν την τιμά και καταγράφεται στα μείον τα οποία άρχισαν πολύ γρήγορα, πριν καν την ολοκλήρωση της μισής τους θητείας, να μαζεύονται.

Καλημέρα Πεντάμορφη Πόλη (01/03/2016 07:34)

Πολύ πίκρα διακρίνω κ. Τάσο. Γιατί; Κολλητός τους δεν ήσασταν τόσον καιρό; Εσείς δεν τους βοηθούσατε προεκλογικά και μετεκλογικά; Μαζί δεν οργανώνατε εκδηλώσεις; Πρώτα με τον αείμνηστο Δεσποτόπουλο, τώρα με τα δελτία τύπου, τι συμβαίνει; Υπάρχει κάτι που περιμένατε και δεν έγινε;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (03/03/2016 12:14)

Προς "Καλημέρα Πεντάμορφη Πόλη (01/03/2016 07:34)". Πριν από λίγο είδα το σχόλιό σας. Η άποψή μου για την ουσία έχει καταγραφεί και δεν επανέρχομαι. Επειδή όμως υπήρξε προσωπική αναφορά για μένα και δεν θέλω να φανεί ότι αποφεύγω την απάντηση, οφείλω να πω αφενός ότι ως Ένωση Γονέων οργανώσαμε και οργανώνουμε εκδηλώσεις με προσκεκλημένες όλες τις δημ. παρατάξεις για τα κοινά ενδιαφέροντα (σχολεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.), ενώ φυσικά και συμμετέχουμε με την νυν διοίκηση σε πρωτοβουλίες για τους παραπάνω σκοπούς και αφετέρου ότι ουδέποτε έπαυσα ή θα παύσω να εκφράζω δημοσίως την άποψή μου, καθώς δεν έχω δεσμεύσεις ή υποχρέωση σε κανέναν. Απλώς έτυχε να συμπέσουν τον τελευταίο καιρό δυο γεγονότα που ένιωσα ότι όφειλα να σχολιάσω. Τα υπόλοιπα που αναφέρετε βρίσκονται μόνο στη φαντασία σας.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!

Δύναμη Πολιτών: Χαστούκι για τον σκανδαλώδη διαγωνισμό

Ηχηρό «χαστούκι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βούρο- Στα σκουπίδια ο διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό

Όχι άλλα «ραντεβού στα τυφλά» με τους δημοτικούς μας άρχοντες

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη

Κώστας Παντελόγλου

Γούλας- Παπαλουκά ρωτούν τη διοίκηση για το Άλσος...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου

Δύναμη Πολιτών: Τα ΕΠΑΛ καταρρέουν και ο Βούρος τα… μοιράζει για γήπεδα

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη
Xρήστης: George
Το σίγουρο είναι ότι εμείς οι Αεκτζηδες δεν ξεχνάμε. Ούτε τον Βασιλόγαυρο ούτε τη Δυναμη Πολιτών για τις χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες τους στ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: @ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αν συνεχίσουν να ψηφίζουν στην Φιλαδέλφεια δημάρχους απο ΠΑΣΟΚ και πιο αριστερά θα κόψουν πολλά ακόμα χέρια. Ας πρόσεχαν....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: john
Ο Σπυρακος ο κερκυραιος θα ακολουθήσει τον Θανάση η θα αραξει;;;...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: @14/09/2022 15:31
Μας κουνάς το δάχτυλο ή κατάλαβα λάθος; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Σύμφωνα με τη λογική σου, όποιος ψηφίσει κάτι για πρώτη φορά στη ζωή του, ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: Ανώνυμος
@ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ (14/09/2022 15:31) Δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου; Ψηφίζουμε κάποιον και αν αποδειχτεί λάθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: O εφιάλτης σου
Καλώς τονε κι ας άργησε! Ο "βγάζω_εφημεριδα_καθε_τεσσερα_χρονια_για_αρπαχτή" (που δεν την διαβάζει κανείς). Ο γνωστός και ως γλίτσας της τοπ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (09/09/2022 20:33) Αλλ’ ω’ γαθέ, οι επικαλούμενοι ''ανηθικότητες και παρατυπίες», οι διατυπώνοντες διαφωνίες τέλος πάντων, εκλ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αφού κόψατε το χέρι σας που ψήφιζε τόσα χρόνια Παντελή, μετά το κόψατε που ψήφισε Νίκο. Κατόπιν κόψατε κι αυτό που ψήφισε Σταύρο (χρόνια του...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Giannisnf
Οντως συμπαθείς αλλά τι έκανε ο οποιοσδήποτε συμπαθής για την πόλη μας αυτά τα χρόνια. Κατόπιν εορτής χρειαζότανε; Επίσης αυτό που ο Γαβ Γα...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: @Ανωνυμος
Στεφος, ο μπαρμπαΧρηστος του 2023....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Θέλμα (χωρίς Λουΐζ)
Παραιτήσεις της τελευταίας χρονιάς δεν έχουν ιδιαίτερη αξία ούτε πείθουν, χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητείται το ήθος του συγκεκριμένου δημο...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Νηφαλιοτητα
Καλο ειναι παντως καποιοι τοπικοι παραγοντες οταν γραφουν στατους στα σοσιαλ να ειναι σε πληρη νηφαλιοτητα κυριολεκτικη και μεταφορικη....γι...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@Γονιος Όλοι οι πρόεδροι και όχι μόνο, των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας πασχίζουν για την άθληση όλων των παιδιών , αγοριών και κορι...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: @Αλλά... αυτοί είστε... (09/09/2022 15:42)
Σωστο. Αφελης τελικα ο συμπαθης Αποστολος, χωρις καν να εχει γνωστοποιησει στους υποψηφιους του την "γραμμη του" στα πιο καυτα θεματα, προσθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ανώνυμος
Οι παραιτήσεις έχουν αξία στο σωστό χρόνο. Τώρα είναι κλάϊν μάϊν που λένε....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©