Τρίτη 25.06.2024,  

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος διαμαρτύρεται και ζητεί βοήθεια- παρέμβαση Βασιλόπουλου

Δημοσιεύτηκε στις 08/01/2016 στην κατηγορία Η πόλη  |  17 σχόλια

Με ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας διαμαρτύρεται για την απόφαση του υπουργείου να τους ζητήσει να αφήσουν το χώρο, που στεγάζουν τα αδέσποτα και ζητεί βοήθεια για τα δικαστικά του έξοδα. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

*****

Συνήθως βγάζουμε έκκληση χρηματικής βοήθειας δημοσίως σε περιπτώσεις πολυδάπανων θεραπειών και χειρουργείων για τα ζώα μας, αλλά δυστυχώς στην αρχή της νέας αυτής χρονιάς αναγκαζόμαστε να κάνουμε έκκληση για την επιβίωση του ίδιου του Συλλόγου και του χώρου φιλοξενίας των ζώων του.

Ο χώρος αυτός λειτουργεί εδώ και χρόνια σε χώρο που παραχωρήθηκε στο Σύλλογο και έχει δώσει ευκαιρία ζωής σε χιλιάδες σκύλους και γάτες όλα αυτά τα χρόνια. Έδωσε ευκαιρία σε ζώα που πέρασαν από εκεί και φροντίστηκαν έως ότου υιοθετηθούν, σε ζώα που φιλοξενήθηκαν προσωρινά για να λάβουν θεραπεία ή σε ζώα που δεν μπορούν εύκολα να υιοθετηθούν (λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς ή υγείας) και ζουν προστατευμένα εκεί με την φροντίδα των εθελοντών.

Πρόσφατα, στον Σύλλογο επιδόθηκε από την Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής από τον χώρο, με λίγα λόγια έξωση άμεσα, αντιμετωπίζοντάς μας σαν καταπατητές. Χρειάζεται να καταθέσουμε άμεσα αίτηση Αναστολής και Ανακοπής, προκειμένου να δοθεί λίγος χρόνος να δούμε τι θα γίνει με τα ζώα που φιλοξενούμε.

Ο χώρος μας αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 120 πρώην αδέσποτους σκύλους και πάνω από 50 γάτες, υπάρχουν ζώα που μεγάλωσαν κοντά μας από κουτάβια και δεν έχουν ακόμα υιοθετηθεί, νεαρά κουτάβια, ζώα που λαμβάνουν αγωγή, ζώα με θέματα συμπεριφοράς, γενικά ζώα που δεν έχουν καμιά ελπίδα επιβίωσης αν επανενταχθούν.

Για αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων για την κάλυψη του κόστους του δικηγόρου, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 2.500€ και είναι αδύνατο να καλύψουμε μόνοι μας, ώστε να κερδίσουμε λίγο χρόνο πριν χρειαστεί να εκκενωθεί ο χώρος, και να προσπαθήσουμε μέχρι τότε να βρούμε μια λύση, ένα νέο μέρος να μεταφερθούν τα ζώα μας.

Όποιος θα ήθελε να σταθεί δίπλα μας αυτή την πιο δύσκολη μας ώρα, όποιος θα ήθελε να βοηθήσει στον αγώνα και την αγωνία μας να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορεί να καταθέσει κάποιο ποσό, έστω και λίγα ευρώ, στο paypal friendsofanimals_nf@yahoo.com

ή στον αριθμό λογαριασμού:
Όνομα: ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
IBAN: GR6801107200000072065215922
BIC: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ETHNGRAA
Αρ. Λογαριασμού: 720/ 652159-22
Ονομα Τράπεζας: Εθνική Τράπεζα
Δ/νση Τράπεζας: Σταδίου 38, Αθήνα,Ελλάδα

με την ένδειξη "ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ"

Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να βγούμε νικητές.

*****

 

Ο Δήμαρχος της πόλης Άρης Βασιλόπουλος επέδωσε στη διοίκηση του Φιλοζωικού την παρακάτω βεβαίωση:

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αττικής βεβαιώνει με την παρούσα ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ν. Φιλαδέλφειας δεν προέβη σε καμία κατασκευή εντός του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, οι υφιστάμενες κατασκευές προϋπήρχαν και δη από της λειτουργίας του ζωολογικού κήπου εντός του Άλσους.

 

Ο χώρος τον οποίον χρησιμοποιεί ο Σύλλογος κατά διαστήματα για τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας αδέσποτων ζώων, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ανάπτυξης φιλοζωικού πνεύματος κ.λπ., έχει παραχωρηθεί με απόφαση προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και δεν κατελήφθη αυθαίρετα από τον Φιλοζωικό Σύλλογο.

 

Μέχρι σήμερα, από την ενημέρωση της Υπηρεσίας Πρασίνου, προκύπτει ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος δεν έχει προβεί σε κοπή δένδρων, θάμνων και λοιπών φυτών, αντίθετα, η παρουσία και η δραστηριοποίηση του Συλλόγου εντός του Άλσους, περιφρουρεί αυτό από κάθε είδους επιβουλία εναντίον του.

 

Τέλος, βεβαιώνουμε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης των δραστηριοτήτων του Φιλοζωικού Συλλόγου, προκειμένου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του γκρεμίσματος των αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους που ξεκίνησε το 2015.

 

Η παρούσα χορηγείται για κάθε νόμιμη χρήση.

 

Ο Βεβαιών Δήμαρχος του Δ.Φ.Χ.

 

Αριστείδης Βασιλόπουλος

Γράψτε την άποψή σας

Δημότης (08/01/2016 19:57)

Κάτι μου λέει οτι πίσω απο την κίνηση του Υπουργείου για την έξωση των φιλόζωων απο το άλσος κρύβεται γνωστός και μη εξαιρετέος συνδημότης μας ο οποίος είχε μάλιστα εμπλακεί και σε διένεξη μαζί τους κατά τα προηγούμενα έτη. Μάλιστα έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός μέσα απο την εναντίωση του στην ανέγερση γηπέδου της αγαπημένης μας ομάδος

Μήπως είστε αφελείς εκεί στο σύλλογο; (11/01/2016 17:34)

Γιατί κάτι μου λέει, ότι ο Δήμαρχος κίνησε ύπουλα την διαδικασία για την έξωση;
Είναι τυχαίο ότι τον έχει πιάσει μανία να γκρεμίσει τα πάντα στο άλσος;
Τώρα το παίζει και συμπαραστάτης του συλλόγου;

!!!! (11/01/2016 20:00)

Έχει γνωστούς στο υπουργείο ο Αρης

Βεβαιώνω... (11/01/2016 22:12)

ότι δε φταίει ο φιλοζωικός αλλά θα το γκρεμίσω. Πάρτε και μια βεβαίωση ότι δε φταίτε που θα το γκρεμίσω για να μην έχετε ενοχές ή να μη σας τρέχουν στα δικαστήρια σαν καταπατητές. Λες και αν τους πήγαιναν στα δικαστήρια δεν ήξεραν να το πούνε μόνοι τους.

Δήμαρχε, ας πάνε στον Κένταυρο (ουπς, τον γκρέμισες και αυτόν μη θέλοντας τα νόμιμα κερδισμένα 120 τ.μ.)

Λοιπόν το βρήκα. Να πάνε στο σταθμό μεταφόρτωσης (αυτόν γιατί δεν καίγεσαι να τον μεταφέρεις;)

Και επειδή μου'ρθε και μια ιδέα - χωρίς πλάκα τώρα - πηγαίντε τα τα έρημα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής μέ πλήρη μέριμνα του δήμου. Μακριά είναι αλλά, τέλοσπάντων, είναι μια προσωρινή λύση

Σπύρος Καβακόπουλος (12/01/2016 17:56)

Σε μια χώρα που οι κλέφτες και λωποδύτες έχουν εκτίμηση και σεβασμό, αναγκαστικά οι άνθρωποι που προάγουν και παράγουν πολιτισμό πρέπει να διώκονται. Η Διεύθυνση Δασών στην αδυναμία της να σκεφτεί τις δικές της ευθύνες,, τα φορτώνει στους άλλους μπας και σταματήσουμε να βλέπουμε τις καταπατήσεις δασών και τις χιλιάδες των αυθαιρέτων. Απενοχοποιούνται επιθετικά σε βάρος του πολιτισμού που αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να αντιληφθούν.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (14/01/2016 17:06)

Απαράδεκτη η απόφαση της Διεύθυνσης Δασών από πλευράς ουσίας. Πρόκειται για τη γνωστή διαμάχη του πνεύματος και του γράμματος του νόμου. Όταν υπερνικά το γράμμα του νόμου, όπως στην περίπτωση του φιλοζωικού και των "αυθαίρετων" συρμάτινων χωρισμάτων που φιλοξενούν τα ζώα, η Δικαιοσύνη δέχεται σαφές πλήγμα. Από την άλλη μεριά, η επιστολή του Δήμου βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, πλην της τελευταίας ατυχούς παραγράφου της στην οποία δυστυχώς φαίνεται να αποδέχεται την εκδίωξη του φιλοζωικού και να την εντάσσει μάλιστα στην πολιτική της "ολοκλήρωσης του γκρεμίσματος των αυθαιρέτων κτισμάτων εντός του Άλσους". Με αυτόν τον τρόπο, όμως, ουσιαστικά υπερασπίζεται την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών. Τα υπόλοιπα που -ορθώς- βεβαιώνει υπέρ του φιλοζωικού δεν λύνουν στην ουσία του το πρόβλημα που θα προκύψει από την εκδίωξη των εθελοντών και των ζώων. Κατά τη γνώμη μου ο Δήμος όφειλε να αντιδράσει και νομικά κατά της απόφασης αποβολής της Διεύθυνσης Δασών.

merdesianna (14/01/2016 20:10)

Αύριο έχουμε έκτακτο συμβούλιο στην τοπική. Επτά η ώρα. Για τον φιλοζωικό σύλλογο . νέα Φιλαδέλφεια στην Αγίου Ιωάννου.

Anonymos (14/01/2016 21:37)

Dura lex, sed lex.
Κανένας νόμος δε συμφέρει τους πάντες.

@ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (14/01/2016 17:06) (14/01/2016 22:23)

Αφού ο δήμος (από πίσω) την έκανε την δουλειά!

??? (15/01/2016 08:45)

Μπράβο στην κα Μπερδέση που πρωτοστατεί για το θέμα μέσο του τοπικού συμβουλίου της Ν.Φ.
Κανένας δεν ενημέρωσε για το συμβούλιο αυτό! Ούτε ο Φιλοζωικός σύλλογος. Γιατί;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (15/01/2016 14:44)

Προς "Anonymos"
"Dura lex, sed lex." (δηλ. σκληρός νόμος, αλλά νόμος).
Πολύ σωστά, αλλά εν προκειμένω πάει καλύτερα το: "σκληρός νόμος, αλλά ανεφάρμοστος επί σαράντα και πλέον έτη" (από τότε που π.χ. θυμάμαι τον εαυτό μου να πηγαίνει στο Άλσος και να παρατηρεί εντυπωσιασμένος αλλά και λυπημένος τα άγρια ζώα στα κλουβιά τους), Το θέμα είναι , επιμένω, πότε πράγματι θίγεται το δημόσιο συμφέρον. Θίγεται από την εθελοντική εργασία του φιλοζωικού και τα από δεκαετιών υφιστάμενα συρμάτινα χωρίσματα που πλέον φιλοξενούν τα αδέσποτα ζώα, ή θα θιχτεί από την αποβολή τους από το Άλσος και τον κίνδυνο που θα υποστούν χωρίς την προηγούμενη εξεύρεση χώρου φιλοξενίας τους, κατά παράβαση πλήθους εγχώριων και διεθνών κανόνων προστασίας των ζώων ;

Anonymos (15/01/2016 21:58)

@ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η μη εφαρμογή του νόμου στο παρελθόν δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.
Καποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε οτι ένας απο τους λόγους που φτασαμε εδω που φτασαμε ήταν η ανομία, η ατιμωρησία και η μη εφαρμογή των νομων.
Καποια στιγμή πρεπει να γίνει η αρχή και δεν μπορούμε να περιμενουμε την ´´καταλληλή´´στιγμή για την εφαρμογη ενος νομου.

πρός όλους (16/01/2016 20:15)

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι μόνο θέμα νόμου. Ο νόμος επέτρεπε και τα 120 τετραγωνικά του Κενταύρου και σύμφωνα με το ρυθμιστικό σχέδιο υπάρχει ένα ποσοστό του άλσους (που συμπίπτει με τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουν τα υπάρχοντα κτίσματα και τη λίμνη; αν κάποιος το ξέρει καλύτερα ας μας διαφωτίσει) που νομιμοποιείται.

Ο κ. Βασιλόπουλος, η Δύναμη Πολιτών, οι φίλοι του δάσους κλπ έχουν σαν πολιτική να μην υπάρχουν καθόλου κτίσματα, είναι τόσο απλό. Αν ήθελαν, δεν θα είχαν παραιτηθεί από τη διεκδίκηση με τη διεύθυνση δασών για τον Κένταυρο. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Είναι θέμα ιδεολογίας αλλά και πολιτικής σκοπιμότητας ταυτόχρονα.

Αυτή τους η συνειδητή πολιτική στάση έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να φύγει και ο πρώην ζωολογικός κήπος. Μέσα στο μπετό ήταν, αλλά έτερον εκάτερον, άλλο αναμόρφωση του χώρου και άλλο να γίνουν όλα χώμα απευθείας.

ποιος εχει τα κοτσια; (17/01/2016 11:44)

Εφόσον θέλετε εφαρμογή νόμου, στην προκειμένη περίπτωση για το άλσος, πρέπει να ξηλωθούν η λίμνη και η εκκλησία που είναι παράνομες κατασκευές.

Διαμαντής (17/01/2016 13:22)

@11.44

Θέλω να πιστεύω ότι οι ανακρίβειες που γράφονται οφείλονται σε ελλιπή πληροφόρηση. Η εκκλησία στο Άλσος ΔΕΝ είναι παράνομο κτίσμα.

Ντόπιος (17/01/2016 15:20)

@11.44

Η εκκλησία δεν είναι παράνομο κτήριο. Ενημερωθείτε επιτέλους και/ ή σταματείστε την παραπληροφόρηση.

@Γενικά

Ο φιλοζωικός που ήταν αλήθεια, όταν ομάδες πολιτών πάλευαν για την διατήρηση του δασικού χαρακτήρα του άλσους, πριν ψηφιστεί το αισχρότατο ρυθμιστικό; Αλλά και μετά. Πού; Λούφαζε. Γιατί; Τί διαβεβαιώσεις είχε πάρει, που τώρα διαψεύδονται;

Όταν συμμαχείς με "όχι καθαρούς", κάποια στιγμή, θα σου τη φέρουν και εσένα. Έτσι πάνε αυτά τα πράγματα.

Ναι αλλα ... (18/01/2016 10:31)

... για την εκκλησία του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας δεν έχει παρουσιατεί ποτέ άδεια οικοδομής, έγκριση του δασαρχείου και σε κάθε περίπτωση οι εκκλησίες ανεγείρονται, σύμφωνα με τον οικοδομικό κανονισμό, σε κοινωφελείς χώρους και όχι σε αναδασωτέες εκτάσεις.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ο Δήμος ξεκινά τα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ στο Αυλάκι
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Αφού έχεις καιρό να πας, προς τι η κριτική;...

Ο Δήμος ξεκινά τα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ στο Αυλάκι
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Είναι αυτό το Αυλάκι; Έχω καιρό να πάω, άλλαξε τόσο. Είπαμε να μην κάνουμε κακόπιστη κριτική στον Δήμο, αλλά μόνο καμιά φωτογραφό από το Ημε...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @Fermander (10/06/2024 08:29)
Το σχέδιο δεν ήταν να γεμίσει η ΝΦ με πάρκινγκ και να έρχονται και να φεύγουν οι μισοί φίλαθλοι με αυτοκίνητα προκαλώντας έμφραγμα στους δρό...

Στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε τη νύχτα ο Λύτρας
Xρήστης: Αυγουστος
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (20/06/2024 12:29) η φιλαδελφεια εχει τελειωσει απο το 2017. αν δεν γινοταν εκεινο το γνωστο κακο τοτε θα ειχε μεγαλη αξια εδω και...

Στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε τη νύχτα ο Λύτρας
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Το έχω ξαναπεί, τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στην Φιλαδέλφεια. Είμαστε ακριβώς στο κέντρο του Νομού Αττικής. Ζητάμε και υπογειοποίηση τη...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: Ανωνυμος
@20.16 Η δική σου ερμηνεία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα! Σαφέστατα η ερμηνεία του πρωθυπουργού είναι εντελώς αντίθετη και γι'...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©