Τρίτη 18.06.2024,  

Εκδήλωση της Ένωσης Γονέων για ελεύθερη διέλευση προσφύγων

Δημοσιεύτηκε στις 19/11/2015 στην κατηγορία Η πόλη  |  11 σχόλια

Γράψτε την άποψή σας

Γονιός (20/11/2015 09:35)

Αφού είστε τόσο δημοκράτες και πολεμάτε το φασισμό γιατί δεν κάνετε και μια εκδήλωση για το φασισμό που υφίσταται στα ισλαμικά κράτη, για τις κακοποιήσεις γυναικών, για τους λιθοβολισμούς, τους αποκεφαλισμούς και τόσα άλλα "δημοκρατικά" που συμβαίνουν εκεί; Ξέρουμε ποιός είναι ο Κωνσταντίνου και τι θέλει. Με τις βλακώδεις (αν όχι πρακτόρικες) πρακτικές τους στον Αγ. Παντελεήμονα, που χαρακτήριζαν φασίστα όποιον αντιδρούσε στη γκετοποίηση, κουβάλησαν νερό στο μύλο της χρυσής αυγής. Χέστηκε η ψευτοαριστερά που καλύπτεται πίσω από επιδοτούμενες με αρκετά φράγκα οργανώσεις-μκο τύπου ΚΕΕΡΦΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νέα μουσουλμανική πελατεία.
Ως χώρα και ως άνθρωποι οι Έλληνες έχουμε αποδείξει και τη φιλευσπλαχνία μας και και τη στήριξη στους πρόσφυγες. Είναι λυπηρό κ.κ. της «Ένωσης Γονέων» να καπελώνεστε από ολιγομελείς οργανώσεις-ΜΚΟ (όπως το ΚΕΕΡΦΑ) που πρέπει να επιδεικνύουν κάποιο έργο για να δικαιολογούν το μισθό τους και την ύπαρξή τους;

Ανώνυμος (20/11/2015 09:45)

Αγαπητοί κ.κ. της "Ένωσης Γονέων" θυμίστε μου παρακαλώ, αν μπορείτε, μια αντίστοιχη εκδήλωση κατά της βίας και της φασιστικής απειλής που κάνατε τα τελευταία τρία χρόνια με αφορμή την δολοφονική επίθεση το καλοκαίρι του 12' εναντίον της συμπολίτισσάς μας και μαθήτριας σχολείου της πόλης μας Μυρτώς Κοτρώτσου. Ευχαριστώ.

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (20/11/2015 11:16)

Είμαι βέβαιος ότι ως νομικός ο κ. Κωνσταντινίδης και ελπίζω και οι λοιποί ομιλητές έχουν μελετήσει την ‘Ο∆ΗΓΙΑ 2004/83 ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2004 για θέσπιση ελάχιστων απαιτήσεων για την αναγνώριση και το καθεστώς των υπηκόων τρίτων χωρών ή των απάτριδων ως προσφύγων ή ως προσώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας για άλλους λόγους’
Αν και κάποιος από τους επισκέπτες της «Αλήθειας» ή τους γονείς που θα πάνε τα παιδιά τους σε μια εκδήλωση για θέμα του οποίου ίσως να αγνοούν τα στοιχειώδη θέλει να την διαβάσει βρίσκεται εδώ:
http://asylo.gov.gr/wp-content/uploads/2014/06/Directive_2004_83.pdf
Για όσους βαριούνται να διαβάσουν παραθέτω τα άρθρα 2 και τμήμα του 12 της παραπάνω οδηγίας με τις ευχαριστίες μου προς τον κ. Σεϊτανίδη για την κατάχρηση του χώρου της «Αλήθειας».

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (20/11/2015 11:17)

Άρθρο 2
«’Πρόσφυγας’ είναι ο υπήκοος τρίτης χώρας ο οποίος, συνεπεία βάσιμου φόβου διώξεως λόγω φυλής, θρησκείας, ιθαγένειας, πολιτικών πεποιθήσεων ή συµµετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, ευρίσκεται εκτός της χώρας της ιθαγένειάς του και δεν είναι σε θέση ή, λόγω του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να θέσει εαυτόν υπό την προστασία της εν λόγω χώρας, ή ο ανιθαγενής ο οποίος, ευρισκόμενος εκτός της χώρας της προηγούμενης συνήθους διαμονής του για τους ίδιους προαναφερθέντες λόγους, δεν είναι σε θέση ή, λόγω του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτήν.
Για να θεωρηθεί κάποιος πρόσφυγας θα πρέπει να του αναγνωριστεί το «καθεστώς πρόσφυγα», αφού πρώτα υποβληθεί και αξιολογηθεί η «αίτηση παροχής διεθνούς προστασίας».
. . . . . . .
Άρθρο 12
Αποκλεισμός από το καθεστώς πρόσφυγα
. . . . .
2. Υπήκοος τρίτης χώρας ή ανιθαγενής αποκλείεται από το καθεστώς πρόσφυγα όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύεται ότι :

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (20/11/2015 11:17)

α) έχει διαπράξει έγκλημα κατά της ειρήνης, έγκλημα πολέμου ή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως ορίζονται στις διεθνείς συμβάσεις που έχουν καταρτισθεί με σκοπό τη θέσπιση διατάξεων σχετικών με τα εγκλήματα αυτά.
β) έχει διαπράξει σοβαρό μη πολιτικό έγκλημα εκτός της χώρας ασύλου πριν γίνει δεκτός ως πρόσφυγας, ήτοι κατά τον χρόνο έκδοσης άδειας παραμονής βασισμένης στην αναγνώριση του καθεστώτος πρόσφυγα ιδιαίτερα σκληρές πράξεις, έστω και αν
διαπράττονται με υποτιθέμενο πολιτικό στόχο, μπορούν να χαρακτηρισθούν ως σοβαρά μη πολιτικά εγκλήματα•
γ) είναι ένοχος πράξεων που αντιβαίνουν προς τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών όπως ορίζονται στο προοίμιο και στα άρθρα 1 και 2 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
3. Η παράγραφος 2 έχει εφαρμογή σε άτομα τα οποία είναι ηθικοί αυτουργοί ή συμμετέχουν άλλως στη διάπραξη των προβλεπομένων στην εν λόγω παράγραφο εγκλημάτων ή πράξεων.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΟΝΕΑΣ (20/11/2015 13:37)

Προς Ανώνυμο.
Ήμουν στο ΠΠΙΕΔ πριν από τρία χρόνια νομίζω σε εκδήλωση της Ένωσης Γονέων που είχε αφιέρωμα στη Μυρτώ με προσκεκλημένους συμμαθητές της και νομίζω και τη μητέρα της. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι ο δράστης καταδικάστηκε σε βαριά ποινή από το δικαστήριο για το έγκλημα που έκανε. Και από ότι ξέρω, εγκλήματα, βιασμούς και δολοφονίες δυστυχώς κάνουν και 'Έλληνες πολίτες και έκαναν και πριν έρθουν πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα . Άλλο αυτό και άλλο ότι πνίγονται καθημερινά στις θάλασσές μας δεκάδες παιδιά και ενήλικες. Εκτός και εάν δεν πειράζει που πνίγονται γιατί είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (20/11/2015 14:06)

Παρατηρώ ότι η παραπάνω εκδήλωση προκαλεί το ενδιαφέρον. Απαντώ περιληπτικά σε κάποια εκ των σχολίων: 1. Όποιος δολοφονεί ή διαπράττει έγκλημα είναι καταδικαστέος το ίδιο, είτε είναι Έλληνας είτε αλλοδαπός. Εμείς τουλάχιστον δεν κάνουμε αυτή την ρατσιστική διάκριση. 2. Το Προσφυγικό είναι ένα τεράστιο, πανευρωπαϊκό ζήτημα που μας αφορά όλους, άρα πρέπει και να μας ενδιαφέρει όλους. 3. Οι εκατοντάδες-χιλιάδες θάνατοι συνανθρώπων μας, μεταξύ αυτών και πάρα πολλών παιδιών, στο Αιγαίο πρέπει επίσης να μας αφορούν όλους. Αν δεν μας αφορούν ή αδιαφορούμε, απλώς δεν αξίζει να λεγόμαστε άνθρωποι.

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (20/11/2015 14:17)

(Συνέχεια) 4. Αν κάποιος χαρακτηρισθεί πρόσφυγας ή μετανάστης είναι τελείως άσχετο από το δικαίωμά του να διασώζεται και να μην πνίγεται. Αν κάποιοι διαφωνούν και με αυτό, επίσης δεν αξίζουν να λέγονται άνθρωποι. 5. Όσοι από εμάς λένε ότι είναι χριστιανοί, ας παραδειγματιστούν από τη στάση της επίσημης Εκκλησίας, που δεν είναι άλλη από την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, όπως και σε κάθε άλλον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. 6. Όσον αφορά την άτυχη Μυρτώ, φυσικά και έγινε σχετικό αφιέρωμα σε εκδήλωση της Ένωσης. Όχι βέβαια, ενδεχομένως όπως θα προτιμούσαν κάποιοι, ως ευκαιρία κηρύγματος μίσους και ρατσισμού σε βάρος όλων των Πακιστανών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Τι σχέση έχει όμως αυτό με το θέμα της εκδήλωσης-συζήτησης για τους πρόσφυγες; Τι είδους αρρωστημένος συμψηφισμός επιδιώκεται και για ποιους σκοπούς; Μήπως για να δικαιολογήσουμε τελικά τα ρατσιστικά ελατήριά μας;

Γονιός (20/11/2015 15:38)

@ Ανώνυμος (20/11/2015 09:45) Επειδή υποψιάζομαι που το πάτε, για την Μυρτώ είχε κάνει εκδήλωση η «Ένωση Γονέων» στο ΠΠΙΕΔ και μάλιστα χωρίς κορώνες περί "κακών λαθρομεταναστών" και τα τοιαύτα όπως θα βόλευε ίσως τους κήρυκες του μίσους της χρυσής αυγής.
@ ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Είπατε πολλά. Ωστόσο αποφύγατε εντέχνως να εξηγήσετε για ποιό λόγο δεν κάνατε την εκδήλωση μόνοι σας, ως «Ενωση Γονέων» και φορέσατε καπελαδούρα την γνωστή και μη εξαιρετέα ΚΕΕΡΦΑ του πολύ Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για ποιό λόγο το παραμάγαζο (και με πολύ βρώμικο ρόλο στο δυνάμωμα της χ.α στον Αγ. Παντελεήμονα) ενός εξωκοινοβουλευτικού κόμματος πρέπει να είναι συνδιοργανωτής σας; Πάλι καλά πάντως που δεν μας φέρατε και το έτερο παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ (SOS απελάστε το ρατσισμό) του άλλου επαγγελματία αντιρατσιστή Κούρκουλα.
Επί τη ευκαιρία, ρωτήστε τον Κωνσταντίνου, μιας και τον γνωρίζετε υποθέτω, ποιά ακριβώς είναι η επαγγελματική του ιδιότητα; Έχει εργαστεί ποτέ κάπου; Αν ναι, που;

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (20/11/2015 19:20)

Προς "γονιό". Με συγχωρείτε, έχετε δίκιο, ξέχασα να απολογηθώ για τη συνδιοργάνωση με την ΚΕΕΡΦΑ...
Κατ' αρχάς ούτε τον κ. Κωνσταντίνου ξέρω, ούτε τον κ. Κούρκουλα, ούτε είμαι μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα ήταν υποτιμητικό αν ήμουν. Επίσης δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα ή την ακρίβεια όσων λέτε, όπως και εάν όλοι στην ΚΕΕΡΦΑ ανήκουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή αλλού. Αντίθετα την ΚΕΕΡΦΑ τη γνωρίζω, και κάποιες φορές με ιδία γνώση λόγω επαγγέλματος, ως οργάνωση που μάχεται εναντίον του φασισμού και του ρατσισμού. Συνεχίζεται...

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (20/11/2015 19:30)

Π.χ. τη θυμάμαι να έχει οργανώσει συζήτηση στη Ν. Φιλαδέλφεια με την παρουσία των γονέων του νεαρού Πακιστανού, θύματος ρατσιστικής βίας, ως αρωγό της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ως οργανωτή εκδηλώσεων και συλλαλητηρίων εναντίον του φασισμού και του ρατσισμού (π.χ. στο Κερατσίνι) κ.α. Κανένα καπέλωμα, λοιπόν, δεν δέχθηκε η Ένωση. Αντίθετα συνεργαζόμαστε στην εκδήλωση αυτή με μια ομάδα ανθρώπων που μάχονται κατά του φασισμού και του ρατσισμού και έχουν δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Απλά είναι τα πράγματα. Αφήστε που αυτοί είχαν την αρχική ιδέα για την εκδήλωση και πρότειναν να συνεργαστούμε. (Τώρα εάν έχετε προσωπικές=κομματικές διαφορές με την ΚΕΕΡΦΑ ή νομίζετε ότι μόνο ένα κόμμα ή μια παράταξη έχουν το θέσφατο της αληθείας στα θέματα που συζητάμε και όχι όσοι δεν ελέγχετε και ενοχλείστε εξ αυτού, δικό σας θέμα.)

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: Ανωνυμος
@20.16 Η δική σου ερμηνεία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα! Σαφέστατα η ερμηνεία του πρωθυπουργού είναι εντελώς αντίθετη και γι'...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©