Τετάρτη 08.02.2023,  

Μια μοναδική μαρτυρία

Δημοσιεύτηκε στις 17/11/2015 στην κατηγορία Κοινωνία  |  13 σχόλια

Μία από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ακουμπά στο μεγαλείο κάποιων «τρελών», κάποιων αποφασισμένων, να σταθούν μπροστά από ένα τανκ, πιστεύοντας ότι έτσι θα το κρατήσουν έξω από το Πολυτεχνείο, νομίζοντας ότι η χούντα θα λυγίσει. Ήταν στις 17 Νοέμβρη. Τη στιγμή αυτή απαθανάτισε μέσα από τον φωτογραφικό του φακό ο Τέλης Σαρρηκώστας. Ένας από τους σημαντικότερους φωτορεπόρτερ στη χώρα μας, που για 40 χρόνια μιλούσε με τη φωτογραφική του μηχανή. Σήμερα, μιλάει στο «Πρακτορείο», για όσα έζησε εκείνο το αξέχαστο τριήμερο, που είχε δώσει πάλι στους Έλληνες την περηφάνια τους.

 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 1973

 

«Βγαίνοντας από το Πολυτεχνείο ήξερα ότι θα γίνονταν σημαντικά, ιστορικά γεγονότα. Κοίταζαν κατάματα τον φακό κι έλεγαν τα αιτήματά τους. Από τον τόνο της φωνής τους και τα βλέμματα καταλάβαμε ότι οι φοιτητές μιλούσαν σοβαρά». Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις του Τέλη Σαρρηκώστα, αμέσως μετά τη συνέντευξη που έδωσαν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 1973, σχεδόν ένα 24ωρο πριν τα δραματικά γεγονότα και την οποία είχε παρακολουθήσει μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

 

Είναι ο μοναδικός φωτορεπόρτερ –εργαζόταν για το Associated Press - που απαθανάτισε τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο. Ο ίδιος στέκεται ιδιαίτερα σε δύο από τις δεκάδες φωτογραφίες του. Αυτή που δείχνει το τανκ έτοιμο για την εισβολή και εκείνη όταν το τανκ έχει περάσει πια την πύλη. Χάρη σε αυτόν και στον Ολλανδό φωτορεπόρτερ Άλμπερτ Κουράντ, που βρισκόταν απέναντι από το Πολυτεχνείο, στο ξενοδοχείο Ακροπόλ, και τράβηξε το γνωστό φιλμάκι των μόλις 35 δευτερολέπτων, «η φωτεινή σελίδα της ελληνικής ιστορίας» που γράφτηκε από τους φοιτητές στο Πολυτεχνείο αποκτά αδιάσειστα ντοκουμέντα. Και κρατά ζωντανή τη θυσία τους.

 

Ο Τέλης Σαρρηκώστας συνεχίζει την αφήγησή του: «Το Πολυτεχνείο γεμίζει κόσμο, οι εκατοντάδες γίνονται χιλιάδες. Γίνονται τρομερές διαδηλώσεις, πέφτει πολύ ξύλο. Μόλις βραδιάζει, η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη και για εμάς, δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ. Είμαι 30 ετών, 12 χρόνια επαγγελματίας.

 

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 1973

 

Το βράδυ της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου 1973, βρίσκομαι στα γραφεία του Associated Press, Ακαδημίας 27, στον 7ο όροφο, στο πλυσταριό, που είναι το «χημείο» μου, εμφανίζω φωτογραφίες. Είναι λίγο πριν από τις 9 το βράδυ όταν ακούω ένα περίεργο θόρυβο. Ήταν ο θόρυβος που έκαναν οι ερπύστριες από τα τανκς. Πηγαίνω στον διευθυντή μου, έναν ελληνοαμερικανό, μου λέει, πήγαινε να δεις τι συμβαίνει... Του ζητάω να έρθει μαζί μου, όπως και γίνεται.

 

Παίρνω τις δύο φωτογραφικές μηχανές και όσα φιλμ μπορώ. Φτάνουμε στο Πολυτεχνείο. Σταματάμε μπροστά στο Μινιόν, κατευθύνομαι με τις δύο μηχανές Στουρνάρη και Πατησίων. Εκατοντάδες αστυνομικοί και μπράβοι. Το γνωστό τανκ έχει φτάσει μπροστά στην πύλη.

 

Με ήρεμες και αργές κινήσεις αρχίζω να φωτογραφίζω. Χωρίς φλας. Όση ώρα δουλεύω, ακούω τον λοχία πάνω στον πυργίσκο του τανκ, όχι περισσότερα από τριάντα μέτρα μακριά μου, να λέει «μάλιστα», «διατάξτε» και να κρατά το περίστροφο στο χέρι. Την ίδια ώρα, ακούω με πολύ μεγάλη συγκίνηση τους φοιτητές από τα παράθυρα να φωνάζουν προς τους στρατιώτες «Είμαστε Έλληνες, είμαστε αδέλφια». Ανοίγουν τα πουκάμισά τους και φωνάζουν: «Αν μας νομίζετε εχθρούς πυροβολήστε μας, εμείς σας θεωρούμε αδέλφια μας».

 

Ούτε εγώ φοβάμαι. Όταν κάποιος γίνεται φωτορεπόρτερ έχει αποφασίσει για τη ζωή του. Είμαι επαγγελματίας και πρέπει να κάνω το καθήκον μου. Έχω αρκετή ψυχραιμία γιατί μόνο έτσι θα μπορώ να δουλέψω. Μετά από κάποια ώρα ο προϊστάμενός μου φεύγει με τα πρώτα φιλμ. Είμαι ήσυχος η μισή δουλειά είναι ασφαλής.

 

Οι φοιτητές έχουν σκαρφαλώσει στα κάγκελα και στην πύλη στην Πατησίων και στην πύλη στη Στουρνάρη. Έχουν σκαρφαλώσει στα κολωνάκια. Φωνάζουν συνθήματα παρά τον κίνδυνο. Μπροστά τους οι αστυνομικοί κραδαίνουν δοκάρια και προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν.

 

Ξημερώματα Σαββάτου 17 Νοεμβρίου 1973, 3 παρά 7 λεπτά

 

Έχω πια τραβήξει αρκετά φιλμ, τα έχω κρύψει σε κάλτσες, σε εσώρουχα. Ακούω τον λοχία να λέει «Μάλιστα. Μάλιστα». Γυρίζει τον πυργίσκο ανάποδα και κάνει όπισθεν προς την ελληνοαμερικανική αγορά που ήταν απέναντι από το Πολυτεχνείο. Σκέφτομαι, δόξα σοι ο Θεός, πήρε εντολή να φύγει. Και τότε φουλάρει τη μηχανή και με όση δύναμη έχει κατευθύνεται και χτυπάει με τις ερπύστριες τις κολώνες στην πύλη του Πολυτεχνείου. Βλέπω τα παιδιά να πέφτουν σαν πορτοκάλια… Με δεύτερη προσπάθεια, δεύτερο χτύπημα, ισοπεδώνει τις κολώνες, πατάει τη μερσεντές που είχαν βάλει οι φοιτητές πίσω από την πύλη και ανοίγει διάδρομο για τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες που μπαίνουν μέσα με αλαλαγμούς…

 

Όταν συνέρχομαι από την έκπληξη, πάω στο μέσον της Πατησίων για να φωτογραφίσω το τανκ μέσα στο Πολυτεχνείο. Τρία καρέ πρόλαβα να τραβήξω… αστυνομικοί έπεσαν πάνω μου με καδρόνια… Ευτυχώς, με ζικ ζακ αποφεύγω την πρώτη καδρονιά, κάνω μεταβολή και αρχίζω να τρέχω… πίσω μου γίνεται χαμός… Πυροβολισμοί, κραυγές… Ακούω πολλά βογκητά φοιτητών, φωνές αστυνομικών… Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Προλαβαίνω και στρίβω στην Ακαδημίας… πέφτω σε κλοιό 300 αστυνομικών, «ηρεμώ», βάζω τις μηχανές στην τσάντα και τους ζητώ να περάσω και περνώ…

 

Στο γραφείο, μέχρι το πρωί τυπώνω πάνω από δέκα φωτογραφίες, όσα έζησα νωρίτερα τα λέω στον προϊστάμενό μου και τα γράφει σε κείμενο που τις συνοδεύει… Τις επόμενες ώρες αυτές οι φωτογραφίες κατακλύζουν όλες τις εφημερίδες σε Αμερική και Ευρώπη. Νιώθω ικανοποίηση για τη δουλειά μου, ότι όσα συνέβησαν έχουν αποτυπωθεί».

 

Τα χρόνια που ακολουθούν ο Τέλης Σαρρηκώστας αποφεύγει κάθε επαφή με τα ΜΜΕ. «Φρόντισα να κάνω εκθέσεις και να μιλήσω. Έχω πάνω από 100 φωτογραφίες αλλά δεν βλέπω κανένα ενδιαφέρον… Και αναρωτιέμαι κάποιες φορές, «άξιζε η θυσία τους; Βρήκε ανταπόκριση; Βλέπω την εκμετάλλευση…» λέει και καταλήγει:

 

«Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου, δεν παραλείπω να επισκέπτομαι το Πολυτεχνείο, κάνω τη βόλτα μου στην περιοχή… Μου έρχονται στο μυαλό όλες εκείνες οι τρομερές στιγμές. Νιώθω χαρά γιατί είμαι σήμερα εδώ και μιλάω γι’ αυτές. Νιώθω θλίψη για εκείνους τους φοιτητές, όσα πέρασαν… Όμως, σκέφτομαι, εκείνοι δεν ένιωθαν έτσι. Ήταν αποφασισμένοι να πεθάνουν για τον σκοπό τους. Η αντίσταση των φοιτητών ήταν ο τάφος της χούντας. Είναι ήρωες».- 

Γράψτε την άποψή σας

OYΓΚΑΝΟΣ (17/11/2015 11:36)

Μόνο που ο Αβέρωφ, αξιότιμε κε Σεϊτανίδη, για πολλά χρόνια μεταχουντικά καλλιέργησε το μύθο της ανυπραξίας των νεκρών του Πολυτεχνείου. Ελπίζω να σας λέει κάτι το όνομα Αβέρωφ. Ελπίζω να μην τον αποκηρύσσετε κι εσείς τώρα.
Έπειτα επί Καραμανλή καλλιεργήθηκε το παραμύθι ότι ο Λιάπης με σκασιαρχείο ήταν και αυτός στο Πολυτεχνείο. Μπορεί και ο Καραμανλής.
Τελικά αυτοί που δεν εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μόνο αυτοί που οργάνωσαν την εξέγερση, την προκάλεσαν (κάποιοι τους διέβαλαν στην αρχή: ίδετε πρώτες δηλώσεις Ανδρέα Παπανδρέου από το εξωτερικό για προβοκάτορες της Ασφάλειας αλλά και το γνωστό φύλλο της Πανσπουδαστικής 8).
Σας τιμά όμως που έστω και μετά από 42 χρόνια αναρτάτε στην ιστοσελίδα μαρτυρίες σαν και αυτήν.
Κι ας μην επαναληφθεί το τραγελαφικό ότι ο Ντερτιλής σκότωσε γωνία Στουρνάρη και Πατησίων και επομένως δεν υπήρχαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο... Πέραν του ότι υπάρχουν μαρτυρίες στο πόρισμα Τσέβα για πτώματα μέσα στο Πολυτεχνείο...

Διαμαντής (17/11/2015 22:27)

Το όνομα Αβέρωφ μου λέει περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Τα παραμύθια με Λιάπηδες κλπ τα ακούω πρώτη φορά, μάλλον και τελευταία. Η ιστοσελίδα δεν έχει ζωή 42 χρόνων, όπως γράφετε. Το υπόλοιπο σχόλιο δεν το σχολιάζω.

ΑΚ (18/11/2015 02:00)

@ Ούγκανε γιατί μπερδεύεις το μέσο (Αλήθεια) με το πολιτικό παρελθόν του διαχειριστή της (Σεϊτανίδης)? Και μετά τι σόϊ κολλήματα είναι αυτά με τις ετικέτες και το πολιτικό παρελθόν? Το παρελθόν αγαπητέ είναι παρελθόν και δεν αλλάζει. Η ουσία είναι μόνο το παρόν και το μέλλον. Μόνο αυτά μετράνε. Κάποτε λύναμε τα ζωνάρια μας με φανατισμό (κνίτης εγώ τότε) με τον Σεϊτανίδη σε πολιτική αντιπαράθεση. Σήμερα ανταλλάζουμε σχόλια πολιτισμένα μέσα από ένα μέσο δημιούργημά του που δεν αποκλείει κανέναν και δεν φιμώνει κανέναν. Τι μετράει τελικά? Καλύτερα παλιά που παίζαμε ξύλο στις αφισοκολήσεις? «Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία» λένε οι στίχοι ενός τραγουδιού του Σαββόπουλου.

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (18/11/2015 11:25)

Κε Σεϊτανίδη,
αφού αφήσατε την απάντησή σας για μία ημέρα, ελπίζω να αφήσετε την ανταπάντήση μου για το ίδιο χρονικό διάστημα: Επισυνάπτω σχετικό link προς επίρρωση των λεγομένων μου με όλα τα σχετικά ντοκουμέντα:
http://www.efsyn.gr/arthro/o-efialtis-tis-exegersis
Φυσικά δικό σας είναι το site, εσείς κάνετε κάνετε κουμάντο. Αφήστε και το για 4 ώρες που λέει ο λόγος για να μαθαίνουν οι νεότεροι...

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (18/11/2015 11:48)

Ελπίζω το προηγούμενο σχόλιό μου να δυνάμωσε τη μνήμη σας.
Με εκτίμηση σε κάθε περίπτωση και ολίγη δόση σαρκασμού.

Διαμαντής (18/11/2015 12:37)

Από πότε ένα δημοσιογραφικό κείμενο συνιστά ντοκουμέντο; Να σας πω κάτι; Βρείτε κάποιο ενδιαφέρον στη ζωή σας, μην τριγυρνάτε στις ζωές των άλλων. Ποτέ δεν αποκήρυξα το παρελθόν μου και δεν θα το κάνω τώρα. Τα άλλα είναι δικά σας αδιέξοδα, λύστε κάπως μόνος σας, αν θέλετε. Αν όχι, δικό σας θέμα. Με κατανόηση σας λέω, βρείτε -έστω με κόπο- ένα κάποιο ενδιαφέρον στη δική σας ζωή...

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (18/11/2015 12:43)

Το δημοσιογραφικό κείμενο (αν μπαίνατε στον κόπο να το διαβάσετε) περιέχει αδιάσειστα ντοκουμέντα.
Ενδιάφερον είναι και το site σας, για αυτό ενίοτε σχολιάζω.
Από αυτά που διαβάζετε από τα σχόλιά μου, καταλαβαίνετε ότι δεν έχω ενδιαφέροντα;
Ή επειδή γράφω σχόλια (διασκεδάζοντας) σημαίνει ότι δεν έχω το χρόνο να κάνω άλλα πράγματα.
Τελικά σας πείραξε το σχόλιό μου. Κακώς.

Διαμαντής (18/11/2015 13:28)

Μάλλον θα έπρεπε να αδιαφορείτε για το ποιον πείραξε τι. Αν είχατε δική σας ζωή...

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (18/11/2015 13:32)

ΑΚ (18/11/2015 02:00)
Ενδιαφέρουσα η ώρα που παρεμβήκατε υπέρ του διαχειριστή του παρόντα ιστοτόπου.
Και η άποψή σας ενδιαφέρουσα, αν και θα έλεγα εντελώς αντι-επιστημονική ιστορικά πρώτα από όλα και δευτερευόντως πολιτικά (μαρξιστικά- να μην το πω- δεν σας αφορά και ενδιαφέρει- είμαι σίγουρος).
Στις 02:00 συνηθίζω να κοιμάμαι εκτός από εξαιρετικές και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.
Τώρα αν εσείς ήσαστε Κνίτης, τότε ο γράφων είναι μέλος του Φωτεινού Μονοπατιού...

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (18/11/2015 14:08)

Ηρεμήστε... Είστε και σε κρίσιμη ηλικία. Σας προκαλώ να γίνετε ο Big Brother μου να δειτε αν έχω δική μου ζωή. Μπορεί να τα βρείτε ενδιαφέροντα...
Δεν αδιαφορώ για τίποτα. Ούτε για την ιστοσελίδα σας με βάση την οποία κάποιοι διαμορφώνουν άποψη.
Δεν είναι κακό να αλλάζει κανείς γνώμη. Κακό είναι να μην παραδέχεται ότι έκανε λάθος, αναγάγοντας το λάθος του στην έλλειψη προσωπικής ζωής των απέναντι ή δίπλα του. Για το απέναντι ή δίπλα, εσείς αποφασίζετε. Δεν μπορώ να προσπαθώ επί μακρόν. Ή μάλλον έχω πάψει να προσπαθώ...
Το χειρότερο είναι να χάσετε ή να πάψετε να προσπαθείτε για την αντικειμενικότητά σας, προκειμένου να υπηρετήσετε αλλότριους του επαγγέλματός σας σκοπούς.
Σε αυτή την περίπτωση και το επάγγελμα-λειτούργημα σας θα υποτιμήσετε και ο σκοπός σας (νομίζω) δε θα επιτευχθεί.
Αυτά, ελπίζω να σας έπεισα. Αν και κατ' εσάς, θα έπρεπε να με αφήνει αδιάφορο.

Διαμαντής (18/11/2015 17:09)

Έχω τις δουλειές μου, δεν έχω άλλο χρόνο για σας.

ΑΚ (18/11/2015 18:35)

@ Ούγκανε έκανα απλά μια διαπίστωση. Αν εσύ θέλεις να το βλέπεις ως "παρέμβαση υπέρ του διαχειριστή" είναι δικό σου θέμα. Όπως και δικό μου θέμα είναι και το ποιές ώρες εργάζομαι, ποιές αναπαύομαι και ποιές μπαίνω στα τοπικά μέσα και απορώ γιατί θα πρέπει να σου πέφτει λόγος. Επίσης δεν με ενδιαφέρει το πως αντιλαμβάνεσαι την ιστορία και το μαρξισμό. Δικό σου θέμα. Όπως και δικό μου θέμα να εκφράζω την προσωπική μου άποψη περί παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος. Το αν είσαι μέλος του "Φωτεινού Μονοπατιού" επίσης είναι δικό σου θέμα και όσο κι αν απεχθάνομαι αυτά τα μονοπάτια του αίματος σεβαστό. Πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων και ιστορικό οργανώσεων που πέρασα πάντως δεν θα προσκομίσω σε ´σένα αν ποτέ χρειαστεί.
(Μην μπεις στο κόπο να μου ανταπαντήσεις. Δεν θα τα διαβάσω καν. Η επικαιρότητα τρέχει. Όπως κι η ζωή που αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία)

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (19/11/2015 10:08)

@ΑΚ (18/11/2015 18:35)
Δεν μπέρδεψα ποτέ το μέσο με τον διαχειριστή του ιστοτόπου. Ελπίζω, δε, να μου επιτρέπετε να σχολιάζω ότι θέλω. Δεν μπαίνω στον κόπο να Σας ανταπαντήσω. Γράφω γιατί διαβάζουν και άλλοι εκτός εσάς. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα τα διαβάσετε. Άλλωστε αν κρίνω από τα ακούσματά σας (Σαββόπουλος, μπορώ να καταλάβω και για τα διαβάσματά σας... Τρέξτε πίσω από την επικαιρότητα.
Κατά τα άλλα απορώ αν είστε ψυχολόγος ή ψυχίατρος και διαγιγνώσκετε εκ των γραφομένων του καθενός τον ψυχικό του κόσμο.
Θα σας έλεγα απλά να μην κάνετε προβολή του εγώ σας στον απέναντι.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ο Βούρος κι ο Χτύπος της καρδιάς του-Με πόση αδιαφάνεια σκορπά το δημόσιο χρήμα ο τουρίστας δήμαρχος

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»

Θεία Φώτιση και φέτος στην πόλη μας, ευτυχώς χωρίς τον καλικάντζαρο!

Τη Δευτέρα η πίτα των Μικρασιατών

Τσιφλίκι της έχει κάνει τον δήμο η παρεούλα του τουρίστα Βούρου

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από το 2ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας

Βόμβες Γεωργαμλή: «Για όλα αυτά έφυγα μακριά από τον Βούρο»- Ολόκληρη η συγκλονιστική επιστολή του

Χάλκινο μετάλλιο για τον Φιλαδελφειώτη Κοντοειδή

Το 2ο Δημοτικό Φιλαδελφειας, μάς καλεί...

Το τίποτα θέλει να καταδικάσει άλλα 4 χρόνια την πόλη στο τίποτα!

Τέλος κι ο Γεωργαμλής- Φιλοφρονήσεις με Βούρο αλλά... αντίπαλοι στις εκλογές! Θα μας τρελάνουν!

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη

Παρέμβαση Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών στο 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας και η γνώμη της "Α"

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ο Βούρος κι ο Χτύπος της καρδιάς του-Με πόση αδιαφάνεια σκορπά το δημόσιο χρήμα ο τουρίστας δήμαρχος
Xρήστης: Λεφτά υπάρχουν
Ποιος "χτύπος" ρε παιδιά; Από που κι ως που οι ιωνιώτες ασχολούνται με τα της Φιλαδέλφειας; Εδώ κοτζάμ Καραβάκος απο τη Μεταμόρφωση και δεν ...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: Ανωνυμος*
@ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ Μα αν δεν συνεργαστεί η Ευτυχία με τον Τομπουλογλου με ποιον μπορεί να συνεργαστεί; Πολιτικά μιλώντας πάντα!...

Τσιφλίκι της έχει κάνει τον δήμο η παρεούλα του τουρίστα Βούρου
Xρήστης: Ανώνυμος
@27/01/2023 12:35 Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που ο Βούρος δεν μπορεί να τους εμπνεύσει. Ο απίστευτος αυτός τύπος έχει συγκρουστεί επανειλημμ...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Απλώς παρατηρητής (26/01/2023 18:48) Μπράβο σου, είσαι όχι μόνο παρατηρητής αλλά και παρατηρητικός. Και μόνο που προσπαθείς να δώσεις λογι...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Μαριγουλα-Μαριγω.
Ωιμε Εδω και πολλά χρονια εκλεγεται Δημοτικός συμβουλος,την τρεχουσα περιοδο υπηρξε αντιπροεδρο του Δημοτικού Συμβουλιου και Αντιδημαρχος...

Τσιφλίκι της έχει κάνει τον δήμο η παρεούλα του τουρίστα Βούρου
Xρήστης: Β.ν
Σήμερα 27.01.2023 οι υπάλληλοι του Βούρου δεν μπορούσαν να βγουν στην βροχή να καπνίσουν και έκαναν το τσιγαρακι τους μπροστά από το ταμείο!...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Ωιμέ !
@ Μαριγουλα-Μαριγω. (25/01/2023 17:53) Σιιιιιιιίγουρα!!! Όπως σε βλέπω και με βλέπεις! Αν το ζήσουμε κι αυτό θα ζητήσω πολιτικό άσυλο στη Β...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: Απλώς παρατηρητής
KOYMMOYNI Έγραψες ένα σχόλιο οχτώ γραμμών εκ των οποίων οι έξι είναι αυτούσιο το δικό μου σχόλιο, η μία το ψευδώνυμό μου και έγραψες και μία...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: Ανωνυμος
Το τι βλακεία έχει γραφεί στα σοσιαλ μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας ,δεν λέγεται! Πολιτικές αναλύσεις του τύπου " δεν είναι λογικές οι ...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Ανώνυμος
@Πολυ αργά για δάκρυα 21.34 Εγώ δεν είπα ότι η " αριστερά" στην Φιλαδέλφεια διέπρεψε! Αναρωτιέμαι πως ο αρθρογράφος βαφτίζει την παράταξη "α...

Προς συνεργασία η «Πόλη της Καρδιάς μας» με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΝΦ-ΝΧ»
Xρήστης: Ανώνυμος*
"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" Κάπου το έχεις χάσει! Που να φανταστείς και εσύ ότι το αντίγραφο της Ρόζας Λούξεμπουργκ θα συμμαχουσε με έναν δεξιό! Επειδή ξεχν...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: Μαριγουλα-Μαριγω.
Οι πολίτες της πόλης κρίνουν την παρούσα Διοίκηση ,συγκρίνουν τους άλλους σχηματισμούς και εκλέγουν την Νέα Διοίκηση. Εκφράζοντας την π...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ
Δεν θα κατέβει λέει ο Κώστας Τ. Το έγραψε ο εξαπτέρυγος. Άρα εκτός από διορισμό πήρε και εκλογή. Θα σπρώξει κόσμο ο Χάρης. Και μπορεί και ξέ...

Ανακοινώθηκε κι επίσημα η συνεργασία
Xρήστης: LiberAL-L
Ζούμε μεγάλες στιγμές εισοδισμού. Ο εισοδισμός είναι μια "παλιά μου τέχνη κόσκινο" της πασοκοτροτσκιστικής "αριστεράς", που συνήθως εκθέτει ...

Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες
Xρήστης: ΜΑΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ
Ω Εορτή των Εορτών… Ω ευτυχής ημέρα! Ω! τώρα πρέπει ο καθείς του Αστεως πολίτης να βάλει στο μπαλκόνι του μπλέ-κόκκινη παντιέρα με μια χρυσή...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©