Παρέμβαση της Ένωσης Γονέων στον υπουργό Παιδείας

Δημοσιεύτηκε στις 19/10/2015 στην κατηγορία Η πόλη  |  14 σχόλια

Παρέμβαση για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα κανει η Ένωση Συλλόγων Γονέων, με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη. Στην επιστολή της, η Ένωση Γονέων κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της πόλης, στην υπολειτουργία των ολοήμερων σχολείων, στα ειδικά προβλήματα του 8ου δημοτικού, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών κλπ.

 

Ολόκληρη η επιστολή που απηύθυνε στον υπουργό Παιδείας η Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης μας, παρατίθεται αμέσως παρακάτω:

*****

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Λαμβάνουμε το θάρρος, εκπροσωπώντας και, πιστεύουμε, εκφράζοντας όλους τους γονείς του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, να απευθυνθούμε προς εσάς σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για τη χώρα και τη Δημόσια Παιδεία συγκυρία με σκοπό την αντιμετώπιση των άμεσων, αλλά και πιο διαχρονικών, προβλημάτων της δημόσιας παιδείας στην πόλη μας και στη χώρα γενικότερα.

 

Αφού κατ’ αρχάς σας ευχηθούμε από καρδιάς κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, καθώς η θετική έκβαση των προσπαθειών σας θα επιφέρει, όπως είναι φυσικό, αναλόγως θετικά και απτά αποτελέσματα στο μέλλον των παιδιών μας, ενώνουμε τη φωνή μας με άλλους φορείς της σχολικής κοινότητας, όσο δύναμη και εάν έχει αυτή, και σας επισημαίνουμε τα εξής:

 

Όπως είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη αρκετές εβδομάδες από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τα προβλήματα στα σχολεία της πόλης εν σχέσει με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, ενώ μικρότερα αλλά υπαρκτά είναι και τα προβλήματα στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

 

Συγκεκριμένα πολλά από τα ολοήμερα δημοτικά στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας δεν λειτουργούν, ενώ και όσα ελάχιστα έχουν ξεκινήσει ουσιαστικά υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων από εργαζόμενους γονείς, που όπως καταλαβαίνετε, αντιμετωπίζοντας λόγω της κρίσης ιδιαίτερα πιεστικές, αν όχι απάνθρωπες, συνθήκες εργασίας, δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στο ασφαλές και παιδαγωγικό περιβάλλον του ολοήμερου σχολείου μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου. Ομοίως υπάρχουν ελλείψεις και στις λεγόμενες ειδικότητες των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας.

 

Μεγάλο πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζει το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο δεν έχει τμήμα ένταξης παρόλο που φοιτούν σε αυτό αρκετά παιδιά με διαπιστωμένα από ΚΕΔΔΥ μαθησιακά προβλήματα.  Επιπλέον οι μαθητές αυτοί δεν μπορούν να μετεγγραφούν σε όμορα σχολεία, αφού ο αριθμός παιδιών που χρήζουν τμήματος ένταξης σε αυτά υπερβαίνει ήδη τα όρια. Το σχολείο έχει αιτηθεί ήδη την ίδρυση τμήματος ένταξης και κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την άμεση έγκριση του αιτήματός του.

 

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω, υπάρχουν αρκετά προβλήματα κενών και στη Β/μια βαθμίδα εκπαίδευσης της πόλης. Κυρίως λείπουν, όπως άλλωστε και γενικότερα στην Α΄ Αθήνας, καθηγητές ΠΕ4 (βιολόγοι-φυσικοί), αλλά και άλλες βασικές ή μη ειδικότητες ανά σχολείο, που δεν θα απαριθμήσουμε και για λόγους συντομίας, αλλά και γιατί είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε μέσω της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

 

Τέλος, στις άμεσες εκπαιδευτικού περιεχομένου δυσλειτουργίες οφείλουμε να προσθέσουμε την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, που έχει ως συνέπεια προβλήματα στις υλικοτεχνικές υποδομές  των σχολείων.

 

Περιγραφή: Περιγραφή: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifΓνωρίζοντας τις ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικές συνθήκες της εποχής μας, αλλά ταυτόχρονα έχοντας την πεποίθηση ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει διακριτή και ουσιαστική διαφοροποίηση της αντιμετώπισης των προβλημάτων της παιδείας και υπό την υφ’ ημάς νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, οπότε η κρίση αποτελούσε κατ’ ουσίαν άλλοθι για τους κρατούντες, παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων.

 

Με την προσδοκία ότι οι διαβεβαιώσεις σας για τη γρήγορη πλήρωση των κενών, όπως τις πληροφορηθήκαμε δια του Τύπου, θα γίνουν σύντομα πράξη και συγχρόνως θέλοντας να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε, όπως οφείλουμε ως ένας από τους πυλώνες της σχολικής κοινότητας, πάντα διαθέσιμοι σε διάλογο μαζί σας για την αντιμετώπιση και των διαχρονικών προβλημάτων της δημόσιας παιδείας, όπως η μη πρόσληψη μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού, η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, η φροντιστηριοποίηση του λυκείου κ.α., για τα οποία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αλλά επίσης και αρωγοί σας σε κάθε θετική προσπάθεια και τομή που επιχειρείτε (όπως η κατάργηση του εκτρώματος του «νέου λυκείου», της «τράπεζας θεμάτων» κ.α., για τα οποία άλλωστε αγωνισθήκαμε και εμείς ως Ένωση Γονέων όλο το προηγούμενο διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις, ομιλίες και κοινούς αγώνες με μαθητές και εκπαιδευτικούς).

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε αφενός η παρούσα να τύχει της απαραίτητης προσοχής σας και αφετέρου να μας δοθεί η ευκαιρία να σας εκφράσουμε και δια ζώσης τις απόψεις και την αγωνία μας για τα τεκταινόμενα στη δημόσια παιδεία της πόλης και της χώρας μας γενικότερα.- 

Γράψτε την άποψή σας

Πολύ πολιτισμένη και μελιστάλαχτη (19/10/2015 08:58)

η επιστολή. Πού είναι εκείνα τα "απαιτούμε" και "θα διεκδικήσουμε". Τι έγινε ρε παιδιά; Τώρα αυτοί που θα έπαιρναν τα πούλμαν να κατέβουν στο υπουργείο να διαμαρτυρηθούν και έκαναν αγώνες τι έπαθαν;

ΑΥΤΟΙ (19/10/2015 11:26)

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...

Μου 'ρχεται να ξεράσω. (19/10/2015 11:53)

Αυτό είναι επιστολή διεκδίκησης προς το υπουργείο για τα πολλαπλά προβλήματα των σχολείων ή συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Φίλη επί τη αναληψη των καθηκόντων του;;;
Γέμισε σάλια η οθόνη λέμε...

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (19/10/2015 12:11)

ΜΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Ή είστε κάκιστα ενημερωμένοι ή απλώς κακόβουλοι (το πιθανότερο). Την προηγούμενη Τετάρτη, αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων συμμετείχε με άλλες Ενώσεις και την Ομοσπονδία Γονέων σε μαζική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων για τα ανωτέρω θέματα στο Υπουργείο Παιδείας, που είχε μάλιστα σαν αποτέλεσμα να γίνει δεκτή εκτάκτως αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας από τον Υπουργό. Επίσης πριν την συγκέντρωση, η Ένωση κάλεσε με επίσημο έγγραφο τους Συλλόγους Γονέων της πόλης για να συμμετάσχουν. Τώρα τι λέτε κύριοι; Αλλά πώς να περιμένεις επανόρθωση από ανώνυμους και εκ του ασφαλούς τιμητές;
Υποσ.: Όσον αφορά το ύφος της επιστολής, όταν απευθύνεσαι σε Υπουργό, επιβάλλεται να είσαι ευγενής. Απλοί κανόνες συμπεριφοράς, κύριοι, και για αριστερούς και για δεξιούς και για κεντρώους.

Ανωνυμος (19/10/2015 12:14)

Μακραν η πιο δουλικη επιστολη προς υπουργο.

Ανώνυμος εκ πεποιθήσεως. (19/10/2015 15:01)

@ ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Αγαπητέ μου θα έπρεπε ως δικηγόρος που είστε, να είστε πιο προσεχτικός στη χρήση βαρύγδουπων μεν άστοχων δε εκφράσεων και χαρακτηρισμών· όπως για παράδειγμα το "κακόβουλοι". Μου απαγορεύετε να κρίνω το ύφος της επιστολής το οποίο κατά την ταπεινή γνώμη ενός ανώνυμου σχολιαστή (και γονιού παιδιών σε όλες τις βαθμίδες) είναι λίαν επιεικώς δουλοπρεπές; Λυπάμαι που αδυνατείτε να κατανοήσετε ότι είμαστε (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είμαστε) στην ίδια πλευρά, αυτή της διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία, ό,τι πρόσημο (αριστερό, δεξιό, κεντρώο) κι αν φέρει. Σας συνιστώ να ανακτήσετε την ψυχραιμία που μόλις χάσατε, με αστεία και φτηνά επιχειρήματα περί ανωνυμίας και επικαλούμενος και πάλι την νομική επιστημοσύνη σας θα γνωρίζετε (φαντάζομαι) πως όποιος θεωρεί ότι θίγεται, δύναται να προσφύγει στις αρμόδιες αρχές (άρση ip κλπ) αφού επί της ουσίας δεν υφίσταται απολύτως καμμία ανωνυμία στο διαδίκτυο.

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (19/10/2015 15:06)

Μέρος α. Επανέρχομαι, γιατί μέχρι να δημοσιευθεί το σχόλιο-απάντησή μου, παρεισέφρησαν και άλλοι ανώνυμοι «σχολιαστές».
Την προηγούμενη Τετάρτη, η Ένωση Γονέων της πόλης συμμετείχε σε μαζική και δυναμική συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Γονέων και άλλων Ενώσεων Γονέων στο Υπουργείο Παιδείας για τα ανωτέρω θέματα. Κάλεσε μάλιστα πριν τη συγκέντρωση και όλους τους Συλλόγους Γονέων της πόλης να συμμετάσχουν με επίσημο έγγραφό της. Άρα οι εκ του ασφαλούς σχολιαστές είναι ή ανενημέρωτοι ή το πιθανότερο κακόβουλοι, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο σχόλιό μου.

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (19/10/2015 15:11)

Μέρος β. Όταν απευθύνεσαι σε Υπουργούς, οφείλεις να είσαι γενικώς ευγενής. Άλλο η διεκδίκηση και άλλο οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, αλλιώς μιλάς σε έναν υπουργό που απολύει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, καταργεί δεκάδες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ πριμοδοτώντας τα ιδιωτικά ανταγωνιστικά ΙΕΚ, θεσμοθετεί την "Τράπεζα Θεμάτων" και το "Νέο Λύκειο" που στέλνει τα παιδιά στο φροντιστήριο από τη Γ΄ Γυμνασίου ή εκτός της εκπαίδευσης και τόσα άλλα και αλλιώς σε κάποιον που μόλις ανέλαβε καθήκοντα. Δεν θα μας κάνετε να ξεχάσουμε ότι ο προκάτοχος του νυν Υπουργού (κ. Μπαλτάς) επανόρθωσε τις περισσότερες από τις παραπάνω τραγικές επιλογές των προηγουμένων κυβερνήσεων. Πώς να το κάνουμε. Έχει διαφορά, όσο και να θέλετε να τη μηδενίσετε.

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (19/10/2015 15:14)

Μέρος γ.
Επίσης, πότε θα καταλάβουν οι καλοθελητές ότι στο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων συμμετέχουν μέλη διαφόρων πολιτικών και κομματικών προτιμήσεων, αλλά παρά ταύτα υπάρχει αγαστή συνεργασία γιατί έχουμε κοινό συμφέρον, που δεν είναι άλλο από το συμφέρον των παιδιών μας και την προάσπιση της δημόσιας παιδείας (σύμφωνα και με το καταστατικό μας); Μήπως αυτό ενοχλεί τελικά;
Υποσ. Τα "εμετικά", τα "δουλικά" και τα περί υποκρισίας επιστρέφονται αυτούσια στους ανώνυμους υβριστές. Και μια ερώτηση: Αν είστε γονείς μαθητών δημοσίων σχολείων, γιατί δεν ήσασταν μαζί μας την Τετάρτη στο Υπουργείο για να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί δυναμικά; Με συγχωρείτε, ξέχασα. Η κριτική και η ύβρις από τον καναπέ και υπό καθεστώς ανωνυμίας είναι γενναιότερη.

Ανωνυμος (19/10/2015 18:23)

Η δουλικοτητα ερμηνευεται ως ευγενια. Δηλαδη κ. Προεδρε οι επιστολες που ζητουσαν και απαιτουσαν απο τους προηγουμενους υπουργους ησαν αγενεις επειδη ελειπαν οι περικοκλαδες;
Αρκει η προσπαθεια υποτιμησης της νοημοσυνης μας απο τους εκαστοτε κρατουντες.
Μην προσπαθειτε να τους μιμηθειτε. Στο κατω κατω της γραφης μονον την ψηφο σας δωσατε....δεν θα απολογειστε και για τις νεοφιλελευθερες επιλογες τους.

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (19/10/2015 18:40)

προς "Ανώνυμο εκ πεποιθήσεως"
Σε κανέναν δεν απαγόρευσα, κύριέ μου, να κρίνει ο,τιδήποτε. Αλλά και ο κρίνων, ή μάλλον ο επικρίνων, κρίνεται. Όσο για τα περί δουλοπρέπειας στα οποία επιμένετε, για άλλη μια φορά σας θυμίζω τη συγκέντρωση της προηγούμενης Τετάρτης στο Υπουργείο. Ελπίζω να ήρθατε για να δείξετε στην πράξη ότι διεκδικείτε από την κεντρική εξουσία. Εάν δεν ήσασταν σε αυτή την συγκέντρωση, ή σε προηγούμενες στις οποίες έχουμε συμμετάσχει ή και οργανώσει ως Ένωση, τότε απλώς στα λόγια διεκδικείτε, αγαπητέ μου. Όσον αφορά στο παράπονό σας για τον όρο "κακόβουλοι" που χρησιμοποίησα, θα θυμάστε ότι αναφέρθηκα σε "κάκιστα ενημερωμένους ή κακόβουλους". Διαλέξτε λοιπόν τον πρώτο χαρακτηρισμό. Η ουσία ότι η Ένωση Γονέων, εκτός από επιστολές και λόγια, ενεργεί και διεκδικεί εμπράκτως, παραμένει. Απλώς εσείς δεν το γνωρίζατε...

Aνώνυμος εκ πεποιθήσεως. (19/10/2015 20:10)

@ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (19/10/2015 18:40) Επανέρχεστε με ακόμη λιγότερη ψυχραιμία από πριν. Ας τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν. Πρώτα απ' όλα μην "πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα" με το να επαναλαμβάνετε ότι πήγατε στο υπουργείο γιατί εγώ τουλάχιστον δεν το αμφισβήτησα. Για το δουλοπρεπές ύφος της επιστολής έκανα λόγο, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε (ή παριστάνετε ότι δεν το καταλάβατε) και φυσικά δεν έχω κανένα απολύτως "παράπονο" (ατυχέστατη από μέρους σας η λέξη). Κριτική σας κάνω (η επίκριση είναι κάτι άλλο) καθώς το όλον ύφος της επιστολής μπορεί να ταιριάζει για κείμενο εκπομπής του Ζαμπούνη με θέμα το savoire vivre αλλά σε καμμία περίπτωση δεν διεκδικεί κάτι. Εκτός αν αναγράφεται κάπου το ρήμα "διεκδικούμε" και μου διέφυγε. Όσον αφορά την δική μου συμμετοχή στους συλλόγους και σε κινητοποιήσεις καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που λειτουργούν αθορύβως και δεν επιδιώκουν λεζάντες με το όνομά τους.

Κακός (19/10/2015 20:49)

Τί έγινε ρέ ''συντρόφια'' παρεξηγήθηκε η ΦΡΑΞΙΑ ????????

Ελένη (19/10/2015 22:37)

Ας κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Στο τέλος θα φαγοθουμε μεταξύ μας γι'αυτο δεν παει μπροστά αυτή η χώρα. Καλη δυναμη και καλό κουράγιο Πρόεδρε.!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τέλος κι ο Γεωργαμλής- Φιλοφρονήσεις με Βούρο αλλά... αντίπαλοι στις εκλογές! Θα μας τρελάνουν!

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη

Παρέμβαση Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών στο 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας και η γνώμη της "Α"

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, η νέα δημοτική πρωτοβουλία από τους Αλέκο Γούλα κι Ευτυχία Παπαλουκά

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν προετοιμασία για αντιμετώπιση της Εύας

Ακέφαλη πόλη...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος

Μόνο για την παρέλαση ενδιαφέρεται ο Βούρος, όχι για την πόλη- Μαρτυρία κατοίκου

Δημήτρης Κανταρέλης και Γιάννης Βούρος ενδιαφέρονται για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ

Με τις κόρες των κολλητών του κάνει ότι διοικεί ο Βούρος

Απανωτές γκάφες Βούρου- Χαμός στην Κοινωφελή μετά την παραίτηση Καραβία

Μόνο φανατικός οπαδός, τίποτε άλλο...

Βούρος για γέλια: Ο άνθρωπος που στηρίζεται σε αποστάτες, ζητά από τον Καραβία να παραδώσει την έδρα

Τέλος κι ο Καραβίας- Βάρεσε διάλυση το Βουρέικο…

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: 420
Ανωνυμε τα τυπικά απομένουν για να στηριχτεί κι επίσημα ο Τζελης. Έχει ήδη παράταξη με εξήντα άτομα, ελέγχει τα 2\3 της τοπικης, δεν είναι α...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Ανωνυμος
(συνέχεια) Αν θεωρήσουμε ότι είσαι μέλος του τοπικου ΣΥΡΙΖΑ αφού αποχωρεί ο Βασιλόπουλος ποιος θα σε βολεύει να ηγηθεί της παράταξης εκτός ...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Ανώνυμος
@11.52 Η φρασεολογία που χρησιμοποιείς είναι της "σκέψης" Τζελη! Ο Ρουλης όπως τον αναφέρεις απαξιωτικά "εδωσε το δαχτυλίδι" στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Απασφαλισμένη Χειροβομβίδα
Το νου σας ρεμάλια από εδώ και πέρα στις εφορευτικές επιτροπές και σε όσους κρατάνε τα κλειδιά και τα λουκέτα. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν τι ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: ΔΗΜΑΡ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΟΥΛΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥΛΗ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: @(02/12/2022 15:32)
Μάγκας θα ήταν αν εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους διαφοροποιείται από τη παράταξη που έχει επικεφαλής άλλο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάγκας θα...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Λάκων
Ακόμα να το κλείσετε το μαγαζάκι; Θα ξεφτιλιστείτε κι είναι κρίμα. Κάντε ηρωική έξοδο όσο είναι καιρός....

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Ανώνυμος
@Φράξια στη φράξια (02/12/2022 00:15) Μην ανησυχείς. Θα ανακοινωθεί με τα μεγάλα ονόματα. Τις βεντέτες....

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Όχι άλλα πισωγυρίσματα
Ψηφίζεις Τζέλη και ας πούμε ότι γίνεται δήμαρχος παίρνεις αντιδημάρχους ή σε άλλες θέσεις ευθύνης Μαργαριτοπούλου και Ευαγγελινό. Αμφότεροι ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: @Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα (29/11/2022 18:55)
Προτάσεις κάνουν αυτοί που ζητούν ψήφο. Έχετε ή τσάμπα καίει η λάμπα;...

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά
Xρήστης: Να πούμε και καμιά αλήθεια.
Η "διαγραφή" της Παπαλουκά έγινε με ΠΡΟΦΑΣΗ πολιτικές διαφωνίες. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευτυχία ήταν επικίνδυνη για τις φιλοδοξίες επ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Ανωνυμοεπώνυμος
Αν έλειπαν τρία, τέσσερα ονόματα με όχι και τόσο διαφανές παρελθόν και κάποιες γλάστρες, θα ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία και μια σοβαρή α...

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά
Xρήστης: Μαρκ
Με επικεφαλής την Παπαλουκά, έχει ελπίδες η δύναμη πολιτών να ξαναδιοικήσει το δήμο. Ίσως το μέτωπο είναι επιστροφή της και αλλαγή αρχηγίας ...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Anonymous
@(29/11/2022 14:43) @(29/11/2022 14:54) Η πολιτική δεν είναι χώρος θεραπείας συμπλεγμάτων και αυτοϊκανοποίησης της ματαιοδοξίας κάθε πικραμέ...

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά
Xρήστης: @02/12/2022 15:47
Τη μια λ@λ@κια μετά την άλλη ο γραφικός ηγετίσκος από τα Λίντλ. ούτε στο τοπικό δσ του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επανεκλεγεί....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©