Δευτέρα 15.04.2024,  

Με ποια αριστερά είναι η Δύναμη Πολιτών; Του Τσίπρα ή του Λαφαζάνη;

Δημοσιεύτηκε στις 16/11/2016 στην κατηγορία Γνώμες  |  24 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω την τακτική της Δύναμης Πολιτών σε ζητήματα γενικότερης πολιτικής, πλην των τοπικών. Για τα τοπικά έχουμε καιρό να τα λέμε, να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε. Αλλά στα ζητήματα γενικότερης πολιτικής, η στάση του δημοτικού συνδυασμού που ασκεί τη διοίκηση του δήμου χρειάζεται αποσαφηνίσεις.

 

Η Δύναμη Πολιτών, λοιπόν, δημοσιοποίησε το παρακάτω κείμενο:

Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα στη χώρα μας σε μια περίοδο που ο λαός μας υποφέρει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης, εμφανιζόμενος ως δήθεν φίλος της Ελλάδας στο θέμα ενός χρέους, το οποίο δεν δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αποτελεί πρόκληση. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό γίνεται τις ημέρες που τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο επικεφαλής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που στη θητεία του ευθύνεται για δεκάδες επεμβάσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης επισκέπτεται τη χώρα μας όπου είναι ακόμη νωπή η εικόνα με το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» στην πύλη του Πολυτεχνείου από τις αιματοβαμμένες ημέρες του Νοεμβρίου του 1973.


Ο ρόλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλες τις συγκρούσεις της περιοχής είναι γνωστός από την αντιμετώπιση των εξεγέρσεων στην Αραβική Άνοιξη, τη διάλυση χωρών όπως η Λιβύη, τη στήριξη φασιστικών – αντιδραστικών ομάδων όπως στην Ουκρανία, μέχρι την φανερή και μυστική υποδαύλιση της φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας που γέννησε το ISIS και προκάλεσε την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που γνώρισε η ανθρωπότητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
 

Η επίσκεψη αυτή, πίσω από το συμβολισμό που θέλει να προσδώσει η κυβέρνηση ως δήθεν βοήθεια στη διαπραγμάτευση του χρέους, κρύβει τους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται στην περιοχή μας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Οι «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», όπως έχουν καταγραφεί στις μνήμες του λαού μας από το πρόσφατο παρελθόν, δεν έρχονται ως φίλοι και σύμμαχοι για την ειρήνη, αλλά αναζητώντας μεγαλύτερες εξυπηρετήσεις στα σχέδιά τους και συνεταίρους στις πολεμικές επιχειρήσεις που εξαπολύουν.
 

Η Δύναμη Πολιτών καλεί τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αντίδρασης στην επίσκεψη Ομπάμα που διοργανώνονται αύριο Τρίτη 15/11, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί. Τόπος συνάντησης: Πολυτεχνείο, ώρα: 17.30.

 

 

Το πρώτο ζήτημα είναι ότι η Δύναμη Πολιτών έχει κάνει την επιλογή να μην μένει μόνο στα τοπικά –τοπικός συνδυασμός της πόλης είναι- αλλά να παίρνει θέσει και στα γενικότερα ζητήματα. Μόλις προχθές εξέδωσε ανακοίνωση για συμμετοχή (των μελών της, κι όλων όσοι ήθελαν να ακολουθήσουν) στη συγκέντρωση που οργανώθηκε χθες Τρίτη, το απόγευμα, «ενάντια στην  επίσκεψη Ομπάμα», όπως έλεγε το «κάλεσμα» (δολοφονούν και την ελληνική γλώσσα, ποιος νοιάζεται για το σωστό «πρόσκληση». Εμείς θα πούμε «κάλεσμα» γιατί είμαστε... μεγαλωμένοι στο πεζοδρόμιο και τη βιοπάλη να ‘ουμ, και γράμματα δεν ξέρουμε...)

 

Επιλέγει, λοιπόν, η ΔΠ να παίρνει θέση και σε γενικότερα ζητήματα. Ωραία. Πώς εξηγείται, όμως, η θέση της «ενάντια» στην επίσκεψη Ομπάμα, όταν έχει στους κόλπους της κάμποσα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας, μάλιστα, με θέση- κλειδί;

 

Για να το κάνω λιανά, η Δύναμη Πολιτών αρνείται στο σύνολό της, όπως δείχνει η παραπάνω ανακοίνωση, αυτό που παρουσιάζει το πρωτοσέλιδο της Αυγής ως «ιστορική επίσκεψη».

 

 

Το αρνείστε όλοι, κύριοι της Δύναμης Πολιτών; Γιατί μου φαίνεται παράξενο το πρωί να τρέχετε στα υπουργεία και να παρακαλάτε τους «συντρόφους» σας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσουν τις υποθέσεις του δήμου και το απόγευμα να μετέχετε σε διαδηλώσεις εναντίον των επιδιώξεών τους. Είναι κάπως «παράξενο» για να μην πω αντιφατικό...

 

Εάν η ΔΠ προσχώρησε σύσσωμη στη Λαϊκή Ενότητα, ή την Πλεύση Ελευθερίας, θεωρώ ότι έχει υποχρέωση να μας το πει, να ξέρουμε. Ως τώρα ξέραμε μερικούς στον Λαφαζάνη, άλλους ανέντακτους, κι άλλους στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλαξε αυτό; ναι ή όχι;

 

Δεν μπορεί ο Τσίπρας να μιλάει για «ευκαιρίες» που δίνει η επίσκεψη Ομπάμα, η κυβέρνηση και τα δυο κόμματα που την αποτελούν να κινούνται απολύτως σε αυτό το μοτίβο, και τα τοπικά στελέχη της αριστεράς να κάνουν ασκήσεις «αντίστασης», εν όσω βρίσκονται ή συνεργάζονται με την κυβέρνηση, ως πολιτικά συγγενείς ή ταυτισμένοι.

 

Ή με τον παπά θα είστε, κύριοι της διοίκησης του δήμου, ή με τον ζευγά. Αυτά τα ψαρέματα σε θολά νερά, δεν γίνονται ανεκτά από τους δημότες μας, ακόμα κι αυτούς που σας στηρίζουν, ακόμα κι αυτούς που δηλώνουν αριστεροί.

 

Θεωρώ ότι η σωστότερη λύση, αφού η ΔΠ περιέχει μέσα στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΛΑΕ ή της Πλεύσης Ελευθερίας, ήταν να αφεθεί κάθε μέλος του δημοτικού αυτού συνδυασμού, ελεύθερο, να εκδηλώσει τα αισθήματά του όπως νομίζει. Όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση να είναι υπέρ της επίσκεψης, όπως είναι η κυβέρνηση κι ο ΣΥΡΙΖΑ, κι όσοι είναι εναντίον της κυβέρνησης, σε άλλα κόμματα της αριστεράς, να είναι κατά της επίσκεψης. Ο Τσίπρας δεν σταματούσε να μιλά με κολακευτικά λόγια για τον Ομπάμα (κυβέρνηση) και η Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσε ότι η παρουσία του αμερικανού προέδρου «επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία που έχει η Ελλάδα για τις ΗΠΑ αλλά και για την Ευρώπη και στέλνει ένα ισχυρό σήμα στήριξης για όλα τα κρίσιμα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης και του χρέους, αλλά και του προσφυγικού, δείχνοντας ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ένας παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή κι ότι η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που έχει εγκαινιάσει η ελληνική κυβέρνηση έχει αναβαθμίσει τη θέση της χώρας».

 

Σε αυτά τα θέματα, δεν μπορεί να παίζει κανείς τον «παπά», κρύβοντας τις θέσεις του και επιχειρώντας να συσκοτίσει, αντί να διαφωτίσει, την άποψη που έχουν οι δημότες της πόλης μας για τους τοπικούς τους άρχοντες. Και την πρώτη ευθύνη αυτής της πολιτικής εντιμότητας στη συμπεριφορά, φέρει ο ίδιος ο δήμαρχος, που μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να «δοξαστεί κρυπτόμενος» κατά το κοινώς λεγόμενο, σε σχέση με την πολιτική του άποψη.

 

Ξαναλέω: εάν η ΔΠ ήταν ένας συνδυασμός με καθαρά τοπικό χαρακτήρα, που δεν εμπλεκόταν με θέσεις, απόψεις δημοσιοποιημένες και ψηφίσματα, σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα, αυτό το κείμενο δεν θα είχε νόημα. Αλλά είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ επιλογή να παίρνουν θέση σε γενικότερα ζητήματα, εξ ου και οι δικές μας απορίες.

 

Αγαπητέ κύριε δήμαρχε, μετά την αποχώρησή σας από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένετε κομματικά άστεγος. Προφανώς είναι απόλυτο δικαίωμά σας. Αλλά δεν μπορεί αυτή τη επιλογή σας να σας κάνει να μην έχετε απόψεις επί των κρισίμων ζητημάτων της χώρας μας. Είστε υπέρ, ή κατά της επίσκεψης Ομπάμα; Συμφωνείτε με τον πρωθυπουργό ότι η επίσκεψη είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα, ή όχι; Στηρίζετε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να προωθήσουν το τρίτο μνημόνιο και να φτάσουν εγκαίρως στη δεύτερη αξιολόγηση, ναι ή όχι; Δεν μπορεί σε αυτά τα ζητήματα εσείς, ένας άνθρωπος με ιστορία πολιτικής ένταξης και πολιτικού ακτιβισμού, να κρατάτε τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης μας στο σκοτάδι. Δεν έχετε θέσεις επ’ αυτών; Κι αυτό κρίνεται. Έχετε; Οι πολίτες πρέπει να τις γνωρίζουν.

 

Η πολιτική στάση «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» δεν πιάνει πια. Κι όσοι εξακολουθούν να την πιστεύουν και να την εφαρμόζουν, θα βγαίνουν «στη σέντρα».

 

Πάρτε θέση ένας- ένας και μία- μία κύριοι της Δύναμης Πολιτών. Είστε στην πολιτική, έχετε πολιτική άποψη και συνεπώς πρέπει εμείς οι πολίτες να την ξέρουμε πλήρως. Όχι μόνο όπου σας συμφέρει να «επενδύετε» πολιτικά πάνω σε μια νεφελώδη «αριστεροσύνη». Είστε με την αριστερά του Τσίπρα, ή με την αριστερά του Λαφαζάνη και της Κωνσταντοπούλου; Πάρτε θέση κύριε δήμαρχε, οι πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας θέλουμε να ξέρουμε...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παραίτηση Καλαμπόκη- ο Θοδωρής Μανωλεδάκης νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

«Πετάνε» οι μικροί της ΦΕΑ

Στις 4 Δεκεμβρίου ο λαϊκός αγώνας ανωμάλου δρόμου

Μαθήματα για χορωδία με πληρωμή όσων συμμετέχουν, οργανώνει ο δήμος

Εκδρομή στο Ναύπλιο πήγαν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας

Γράψτε την άποψή σας

Δελτίο (16/11/2016 08:17)

Μπαμ κάνει ότι το δελτίο τύπου - κάλεσμα ειναι έμπνευσης της πρώην ΠΑΣΟΚ αντιπροέδρου των σελφι! Τους σύρει όλους κατα πως θέλει!

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. (16/11/2016 09:12)

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ.ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΝ,ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ. ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;; ΟΧΙ! ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑ, ΜΑΝΤΑΜ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ "ΣΠΙΤΙ" ΣΟΥ,ΤΙ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ;;; ΠΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ!;

Ανώνυμος (16/11/2016 10:57)

Η ΔΠ απαρτίζεται στην πλειοψηφία της απο ένα μάτσο τυχοδιώκτες που το 2019 θα τους βρεις ξεχασμενους σπιτι τους.

Leftie (16/11/2016 11:17)

Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι και είναι πρώτα με την Πόλη.Κρατάει εξαιρετικές ισορροπίες μέσα στα κοσμοιστορικά έτσι και αλλιώς δεδομένα και το θεμα είναι να μπορέσεις ανθρώπους που διασπαστηκαν να τους ενωσεις να τους κανεις να αφησουν αυτά που τους χωρίζουν και να βρεις αυτά που τους ενώνουν,για να δουλεψουν και να παραγουν έργο και αυτό νομίζω ότι σημερα είναι και συνολικά το στοίχημα της Αριστεράς.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (16/11/2016 13:51)

@11.17
Όταν λέτε "εξαιρετικές ισορροπίες" εννοείτε "ναι στο μνημόνιο αλλά και όχι, ναι στον Τσίπρα εκτός από τις περιπτώσεις που λέμε όχι, "Κάτω οι Αμερικάνοι" αλλά σε μερικές περιπτώσεις "Μέσα οι Αμερικάνοι";

Αυτό λέτε "εξαιρετικές ισορροπίες";

Κάλχας. (16/11/2016 14:05)

Ολα θα ξεκαθαρίσουν ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Leftie (16/11/2016 15:13)

@Διαμαντής Σεϊτανίδης Κάνετε ένα λάθος ανεπίτρεπτο για την ευφυΐα σας αλλά και την ευρύτητα πνεύματος τις οποίες θαυμάζω σε εσάς -άσχετα αν δεν σχολιάζω συχνά-

Ο Άρης και πολύ σωστά είναι πρώτα ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας αυτή είναι η ιδιότητα του και αυτή την ιδιότητα του θα κρίνουμε και δεν είναι αυτός που θα ορίσει σήμερα «τα καθήκοντα» της Αριστεράς στην γεωπολιτική κατάσταση η στην οικονομική κρίση.

Σαν Αριστερός Δήμαρχος οφείλει δε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να βρει γέφυρες ακόμα και εκεί που φαίνετε αυτές να έχουν αποκοπεί η να είναι δυσπρόσιτες...

Διαμαντής Σεϊτανίδης (16/11/2016 15:28)

@15.13
Το έχω γράψει επανειλημμένως, το ξαναγράφω τώρα με αφορμή το σχόλιό σας: Δεν είμαι εγώ αυτός που αποφάσισε ότι η Δύναμη Πολιτών θα ασχολείται με γενικότερα ζητήματα, πλην των τοπικών. Είναι σαφές αυτό; Δεν είμαι εγώ που καλούσα τον κόσμο να πάει χθες το απόγευμα στο Πολυτεχνείο (και παρεμπιπτόντως να φάει το ξύλο της χρονιάς του, από τα κ@λόπαιδα).

Ήταν η Δύναμη Πολιτών.

Εγώ προσωπικά, αγαπητέ μου, καταλαβαίνω απολύτως την επιλογή ενός δημάρχου να ασχολείται μόνο με τα θέματα της πόλεώς του, άλλωστε γι αυτό εξελέγη, όχι για να λύσει το "Μεσανατολικό" που λέγαμε παλιά. Όπως εύκολα μπορείτε, όμως, να διαπιστώσετε, η Δύναμη Πολιτών έχει αποφασίσει αλλιώς. Θέλει να εμπλέκεται και σε γενικότερα ζητήματα. Εξ ου και οι ερωτήσεις που θέτω. Απλό δεν είναι;

δυναμο-πολίτης (16/11/2016 16:37)

Από την εποχή που υπάρχουν δημοτικές παρατάξεις, αλλά και συνδικαλιστικές παρατάξεις και γενικά συλλογικότητες που δρουν σε κάποιο χώρο, αυτές παίρνουν θέση σε γενικότερα ζητήματα. Δεν ξέρω γιατί ξενίζει η σημερινή στάση της ΔΠ. Δεν είναι η ΔΠ μια απολίτικη παράταξη που παλεύει για το καλό της πόλης γενικά. Έχει αναφορές και στέκεται στα ζητήματα (και τα τοπικά) μέσα από μια διαφορετική αντίληψη: αναζητά τις αιτίες, βλέπει τους αντίπαλους, στοχεύει στην καρδιά των προβλημάτων. Αν π.χ. δεν πούμε στην πόλη ότι για τους πρόσφυγες ευθύνεται (και) ο Ομπάμα κι αν δεν καλέσουμε τον κόσμο να παλέψει για να σταματήσουν οι πόλεμοι, πώς θα τους πείσουμε να είναι αλληλέγγυοι στους ανθρώπους που συνωστίζονται στη χώρα μας; Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά, που τα βλέπει όλα γενικά, πλατιά, χωρίς βάθος και αιτίες και τελικά διαμορφώνει πολιτικές που βολεύουν. Αυτά και μην ψάχνετε για αντιθέσεις γιατί πέφτετε σε σφάλματα εκτιμήσεων.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (16/11/2016 17:52)

@16.37
Αγαπητέ Δυναμο-πολίτη, ό λ α τα μέλη και τα στελέχη της Δύναμης Πολιτών θα προσυπέγραφαν αυτά που υποστηρίζετε στο σχόλιό σας; Τα στελέχη της ΔΠ που είναι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ΑΥΤΗ την άποψη για τον Ομπάμα; Ότι ευθύνεται για τους πρόσφυγες; ΟΛΑ τα στελέχη της ΔΠ δέχονται τη χθεσινή σας πρόσκληση ("κάλεσμα") να πάτε στο Πολυτεχνείο να διαμαρτυρηθείτε για την επίσκεψη Ομπάμα; Μα σε ποιους τα πουλάτε αυτά; Στην πόλη ζούμε, όλοι μας. Θέλετε να με κάνετε να γράψω ονόματα; Οι άνθρωποι είναι φίλοι μου, τους εκτιμώ, σέβομαι (μου φαίνεται ότι κι εκείνοι) τη διαφορετική μας πολιτική αντίληψη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια εκτίμηση.

Σας το ξανάπα: Και παπάς, και ζευγάς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Καταλάβετέ το κι αλλάξτε ρότα. Οι πολίτες απαιτούν ειλικρίνεια και καθαρές θέσεις. Με τον Τσίπρα είστε, ή με το Λαφαζάνη;

Κάλχας. (16/11/2016 18:27)

@δυναμο-πολίτης. Από που βγήκε αυτή η ''ανακοίνωση'', κάλεσμα ποιός το αποφάσησε και αν ο Δήμαρχος ή η Γραμματεία μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ της παράταξης, για ζητήματα που αφορούν την γενικότερη πολιτική της χώρας ?????

δυναμο-πολίτης (16/11/2016 18:46)

Προφανώς και δεν έκανα γκάλοπ στα στελέχη της παράταξης, πολύ περισσότερο στους ψηφοφόρους της και στους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν για να δω πώς αξιολογεί καθένας τους τον Ομπάμα, τον ιμπεριαλισμό, τους πολέμους, το ποιός σπρώχνει τους ανθρώπους να ξεσπιτώνονται. Φαντάζομαι ότι όπως σε κάθε δημοκρατική συλλογικότητα υπάρχουν διαβαθμίσεις στις αξιολογικές κρίσεις του καθένα. Αλλά αυτά έτσι κι αλλιώς δεν λέγονται εδώ και από την ΔΠ πρώτη φορά, τα λέει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, τα λέει η Αριστερά διαχρονικά, αλλά πιθανόν εσείς δεν συμφωνείτε μαζί τους (δικαίωμά σας).
Δεν πρόκειται όμως να απαντήσω (και ούτε νομίζω ότι θα το κάνει η ΔΠ) σε "ανακριτικού" τύπου ερωτήσεις. Η ειλικρίνεια αφορά όλους. Η Διοίκηση του Δήμου έχει δείξει δείγματα γραφής για τις ειλικρινείς προθέσεις της να αλλάξει αυτή την πόλη. Εσείς ειλικρινά γιατί ζητάτε κομματικά διαπιστευτήρια; Για ποιους "εργάζεστε"; Για τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΛΑΕ, ή για τα κοράκια που καιροφυλακτούν;

Ιατρος (16/11/2016 18:46)

Ούτε με τον Τσίπρα ούτε με το Λαφαζάνη...
Ούτε με την Κωνσταντοπούλου ούτε με τον Καμμένο...
Ούτε με το σεχταρισμό ούτε με την καρέκλα...
Μόνο με την πλευρά των διεκδικήσεων, του αγώνα, των συλλογικών αποφάσεων και ενεργειών, της αλληλεγγύης, της αυτοδιοικητικής πολιτικής με κέντρο το δημότη, του πολέμου με τα λαμόγια, τα τρωκτικά και το μαύρο πολιτικό χρήμα.
Και κυρίως κ. Δ.Σ με το δικαίωμα να μπορώ να εκφέρω πολιτικό λόγο όποτε και όπου το κρίνω εγώ και σε τοπικό και σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς να κρύβομαι πίσω από λευκά... ρόζ... κίτρινα... λιλά απολιτίκ κουστουμάκια.
Σας κάλυψα ή να κάνω και μια κατακόρυφο?

Διαμαντής Σεϊτανίδης (16/11/2016 19:37)

Γιατρέ μου, όταν δεν έχεις καθαρή θέση, όταν ψαρεύεις σε θολά νερά, μόνη διαφυγή έχεις τη συνθηματολογία. Ρίξε σε παρακαλώ μια ματιά στο σχόλιό σου και θα καταλάβεις τι εννοώ.

@18.46
Εγώ ρωτώ, ως έχω χρέος εκ της δημοσιογραφικής μου ιδιότητος. Εάν εσείς βαπτίζετε τα ερωτήματα που σας δυσκολεύουν "ανακριτικού τύπου" προκειμένου να τα παρακάμψετε, τότε ο πολίτης που μας διαβάζει βγάζει τα συμπεράσματά του...

!!!! (17/11/2016 18:10)

@ ιατρος.....δακρυσα,για να μην πω οτι ανατριχιασα! ασε τα κατακορυφα για τον μιχαλακη που τα κανει καλα,εσυ κανε καμια κωλοτουμπα βρε. δεν ηξερα οτι εχουμε στην πολη μας την υπολοχαγο νατασα! ουστ!

προς @ιατρο. (17/11/2016 18:16)

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ,ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ. ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΖΩΑ Ε ΖΩΑ!

Γιατρός; (17/11/2016 18:51)

Έχει και γιατρούς η Δουπου; εγώ νόμιζα μέχρι τωρα πως έχει ανθοπώλες, υποτιθέμενα φιλολόγους, μαγαζάτορες και οπωσδήποτε δήθεν επαναστάτες του φραπέ . Μόνο τον Μάλλιο θυμάμαι σαν γιατρό.

Ιατρος... (17/11/2016 21:46)

Από επιχειρήματα γκάνιασα αδέλφια... φτάνει όχι άλλα...!!!

Δικαστής Ντεγιάννης (17/11/2016 23:14)

Ούτε με τον Σύριζα είναι, ούτε με τον Λαφαζάνη, ούτε με την Ζωίτσα είναι.
Με το τσίρκο Medrano είναι αλλά ντρέπονται να το πουν.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ (27/11/2016 23:36)

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟΦΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ Ή ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΛΙΓΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ "ΑΠΟΨΕΙΣ"

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/11/2016 00:01)

@23.36
Κάθε ιστοσελίδα ή γενικότερα δημοσιογραφικό μέσον, προσφέρει αυτό που επιλέγει και μπορεί στους αναγνώστες. αγαπητέ κ. Νικόλαε. Από αυτό, οι αναγνώστες παίρνουν ό,τι θέλουν. Θέλουν απόψεις; παίρνουν απόψεις. Δεν θέλουν; δεν παίρνουν.

Τώρα για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, γιατί δεν μας λέτε εσείς που (προφανώς) ξέρετε;

ΑΚ (28/11/2016 08:52)

Βιαστικές κινήσεις η δημιουργία της ΛΑΕ και της ΠΛΕΥΣΗΣ.
Ολοι στο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγυρίσουν. Θυμηθείτε το.
Ό,τι ακριβώς είχε καταφέρει ο Αρσένης φεύγοντας απ´ το ΠΑΣΟΚ και κάνοντας δικό του κόμμα.
Ό,τι ακριβώς είχε καταφέρει ο Στεφανόπουλος φεύγοντας απ´ τη ΝΔ κάνοντας τη ΔΗΑΝΑ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ (28/11/2016 14:37)

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ Ή ΠΟΙΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/11/2016 14:50)

@14.37
Ακόμα κι αν βρούμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν μας βοηθά να βρούμε με ποιον πήγε. Εσείς που θεωρείτε ενδιαφέρον το θέμα, γιατί δεν μας λέτε;

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το αντιπλημμυρικό της Σκρα, το σημαντικότερο έργο που έχει ανάγκη η πόλη

Γιάννης Τομπούλογλου: «Η πόλη μας ξαναγίνεται οικογένεια»

Η πόλη γλεντάει (και μερικοί σκούζουν...)

Έτοιμη η πρώτη παιδική χαρά- πώς την άφησε ο Βούρος, πώς την έφτιαξε ο Τομπούλογλου

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)

Γιάννης Τομπούλογλου: «Ο Βούρος παρέλαβε Δήμο και παρέδωσε ρημαδιό» (VIDEO)

Παρακολουθήστε ΖΩΝΤΑΝΑ την ειδική συνεδρίαση το δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2024

Η διαχείριση του παράλογου

Συμπεράσματα από την ενημέρωση του Δημάρχου σχετικά με το αντιπλημμυρικό

Ο Γιάννης Τoμπούλογλου ενημερώνει τους πάντες για τα έργα στην Πίνδου το Σάββατο το απόγευμα

Ο Τομπούλογλου ανοίγει τις παιδικές χαρές χωρίς προϋπολογισμό, όταν ο Βούρος ως Δήμαρχος αδιαφορούσε

Με το «καλημέρα» ήλθε η πρώτη διάκριση για τον Γιάννη Τομπούλογλου

Από σήμερα ΔΕΝ λειτουργεί το ΚΕΠ Νέας Χαλκηδόνας λόγω κτιριακής αναβάθμισης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Φωτεινή Ζαφειροπούλου
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Πόσο περήφανο μπορεί να σε κάνει αυτή η γειτονιά για τους ανθρώπους της! Άνθρωποι ανυπότακτοι, αλύγιστοι, διαβασμένοι, όμορφοι λόγω μόρφωσης...

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...
Xρήστης: 2017
https://www.protothema.gr/greece/article/1484444/nea-filadelfeia-agria-epithesi-se-enan-19hrono-kai-enan-23hrono-tous-htupisan-me-ropala-kai...

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...
Xρήστης: ΑΓΓΕΛΟΣ
Να χαίρεστε τον φίλο σας κ.Σειτανίδη....

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...
Xρήστης: Τι, όχι;
Έχει υπογράψει μνημόνιο όπου υπόσχεται ότι την μισή ευρωβουλευτική του αποζημίωση θα την καταθέτει στην παράταξη της οποίας την αρχηγία την ...

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το αντιπλημμυρικό της Σκρα, το σημαντικότερο έργο που έχει ανάγκη η πόλη
Xρήστης: Ηλια ριχτοοο...!
Με αφορμή το όμορφο τραγουδάκι θα μπορούσα να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μια αφιέρωση στον λατρεμένο πρώην αντιδήμαρχο και νυν εκδότη τοπι...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Στεφάνια και αλλα
@21:08 Όταν είσαι ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ και όχι απλό μέλος οποιουδήποτε κόμματος ή φορέα έχεις θεσμικό ρόλο...δεν είσαι "απλά ένας ανεξάρτητος δημότη...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
@17.10 & 21.08 Για να τελειώνει μια διαφωνία που στην ουσία δεν υπάρχει και επειδή όλος ο διάλογος γίνεται με αφορμή το επεισόδιο στο ΠΠΙΕΔ ...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανώνυμος
@Στεφάνια και αλλα (26/03/2024 10:43) Και λοιπόν; Το να είναι κάποιος μέλος ενός κόμματος (οποιουδήποτε κόμματος) αποκλείει το να λειτουργεί...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: @16:57
Οι ιδιότητες υπάρχουν και ακολουθούν όσους τους κατέχουν....δε χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν...και φυσικά άλλο "απλός δημότης" και άλλο "υ...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
@22.23 Άλλο διαφωνώ και άλλο ειρωνεύομαι καποιον! @10.43 Ανάλογα που θα βρίσκεται χρησιμοποιεί και άλλη ιδιοτητα! ...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Στεφάνια και αλλα
Κάποια εθεάθη χτες στην κατάθεση στεφάνων να καταθέτει σε κεντρικό ρόλο εκπροσωπωντας συγκεκριμένο πολιτικό χώρο...Νομίζω όλοι καταλάβαμε......

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@Ανώνυμος 23/03/2024 Μίλησε ο επώνυμος. Γελάω καθημερινά να παρακολουθώ δύο ανθρώπους που δεν θα ψήφιζα, να πλακώνονται ποιος θα μιλήσει στο...

Γιάννης Τομπούλογλου: «Η πόλη μας ξαναγίνεται οικογένεια»
Xρήστης: Τσιτσερονε
‘’Ο λαός τραγούδια θέλει ,φτάνουν τα προβλήματα Χόρεψε τον τσιφτετέλι και όλα πια βλαστήματα’’...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
@10.14 Πώς αισθάνεσαι που ειρωνεύεσαι κάποιον κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία και το πληκτρολόγιο;...

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ο Τάκης είναι ιδέα. Και οι ιδέες δεν παραιτούνται. Δεν ζητάει και συγγνώμη. Οι ιδέες δεν ζητάνε ούτε συγγνώμη. Τώρα είναι και περιττή η συγγ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©