Σάββατο 24.02.2024,  

Ούτε μπροστά στη Μνήμη της Μικρασίας δεν μπορούν να ενωθούν!

Δημοσιεύτηκε στις 19/09/2016 στην κατηγορία Γνώμες  |  24 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Περίμενα να ολοκληρωθεί και η δεύτερη από τις επιμέρους εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική Μνήμη, για να δημοσιεύσω αυτό το κείμενο, ώστε να μην δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να μου πει πως έγραψα πριν και «χάλασα τη μανέστρα» κανενός. Ο κόσμος της πόλης, οι Φιλαδελφειώτες κι οι Χαλκηδονιώτες προφανώς δεν περιμένουν εμένα για να διαλέξουν αν και που θα πάνε για να τιμήσουν τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής.

 

Το θέαμα στο οποίο γινόμαστε μάρτυρες τον τελευταίο καιρό είναι εξαιρετικά λυπηρό, προσβλητικό της Μικρασιατικής Μνήμης, απόδειξη κατάρρευσης κάθε προοπτικής πολιτικού πολιτισμού στην περιοχή μας κι άλλη μια μεγάλη απόδειξη ότι η δημοτική ζωή στην πόλη μας εκφυλίζεται σε βαθμό επικίνδυνο.

 

Οι παράγοντες της τοπικής δημόσιας ζωής δεν κατάφεραν να υπερβούν τις μικροδιαφορές τους, τις προσωπικές αντιπάθειες, τις εκλεκτικές φιλίες κι έχθρες, ό,τι, τέλος πάντων, τους χωρίζει, ούτε και ενώπιον της Μικρασιατικής Μνήμης.

 

Δυο διαφορετικά μνημόσυνα, το «θεσμικό» του δήμου και το «επίσημο» του Συνδέσμου Μικρασιατών. Ο καθένας, είτε συλλογικότητα, είτε μεμονωμένη πολτιική- δημοτική ή κοινωνική μονάδα, άρχισε να κάνει τις επιλογές του Εγώ δεν θέλω τον τάδε του Συνδέσμου, άρα πάω στην εκδήλωση του δήμου. Εμένα δεν μου αρέσει αυτό στο δήμο, άρα πάω στην εκδήλωση του Συνδέσμου.  Η Μικρασιατική Μνήμη, έρμαιο στα κόμπλεξ όλων μας…

 

Λέει σε ένα σημείο ο Σολωμός, στον «Ύμνο Εις Την Ελευθερία», οι δυο πρώτες στροφές του οποίου αποτελούν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας:

«…μην ειπούν, στη συμφορά τους,

τ’ άλλα έθνη, αληθινά.

‘Αν μισιούνται ανάμεσά τους

δεν τους πρέπει λευτεριά’»

 

Έτσι είναι. αν μισιόμαστε μεταξύ μας, δεν μας πρέπει λευτεριά, δηλαδή στη σημερινή εποχή, σεβασμός και παραδοχή εκ μέρους του πολίτη.

 

Κομμένη, λοιπόν σε τιμάρια η μικρασιατική μνήμη. Κι η επιλογή των πολλών, απεδείχθη ότι ήταν να απέχουν ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ακρωτηριασμένες εκδηλώσεις.
 

Αρχίζω από το δήμο, που έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη κι εντολή από τον κόσμο για να διαφυλάξει την ενότητα στην πόλη μας. Γιατί πέρυσι έκανε το Μνημόσυνο μαζί με το Σύνδεσμο Μικρασιατών και φέτος όχι; Τι άλλαξε; Και πέρυσι ο πρόεδρος του Συνδέσμου, υπόδικος ήταν. Και φέτος έχει καταδικαστεί, αλλά με την έφεση που άσκησε είναι ελεύθερος με πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Με ποιο δικαίωμα ο δήμος –που ξαναλέω: πέρυσι έκανε το Μνημόσυνο μαζί με το Σύνδεσμο και μαζί με τον συγκεκριμένο πρόεδρο- φέτος άλλαξε ρότα; Όσοι έχουν καταδικαστικές αποφάσεις που η Δικαιοσύνη απαγορεύει να είναι ελεύθεροι, κλείνονται στη φυλακή. Οι άλλοι, ακόμα κι αν έχουν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους, κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Από πότε ο δήμος, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι κλπ θέλουν να υποκαταστήσουν την Δικαιοσύνη; Είναι παρανόμως ελεύθερος, νομίζουν, ο κ. Τριανταφύλλου; Ας ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές για να συλληφθεί. Είναι νομίμως ελεύθερος ο πρόεδρος του Συνδέσμου; Τότε ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ για το αν οι ίδιοι τον εγκρίνουν ή όχι. Και όχι μόνον αυτό. Μετά την εκδήλωση του δήμου και πριν την εκδήλωση του Συνδέσμου, ο δήμαρχος στο facebook επιτίθεται στη «δημοσιογραφία των ποινικών», όπως την ονομάζει. Αχ, κύριε δήμαρχε, αν ξέρατε πόσοι καταδικασμένοι ασχολούνται με τα media, αυτό που γράψατε δεν θα το γράφατε. Ρίξτε μια ματιά στα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων, με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες και θα με καταλάβετε. Κι επίσης, κύριε Βασιλόπουλε, μπορείτε ως άτομο να έχετε τις απόψεις σας. Μπορείτε να τις προβάλλετε όσο και όπως θέλετε. Αλλά, δεν είναι εύλογο όλοι εμείς οι δημότες αυτής εδώ της πόλης να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον πρώτο πολίτη της να εκφράζει, έστω σε αυτή την κορυφαία για το προσφυγικό στοιχείο στιγμή της εκδήλωσης για τη Μικρασιατική Μνήμη, την ΕΝΟΤΗΤΑ της τοπικής μας κοινωνίας; Ακόμα κι αν χρειαστεί να υπερβείτε τις προσωπικές σας συμπάθειες κι αντιπάθειες, δεν είναι ΕΥΛΟΓΟ οι πολίτες αυτής της πόλης να ΑΞΙΩΝΟΥΝ από εσάς να εκφράσετε την ενότητά της; Όχι να την εκφράσετε ως πρόσωπο, αλλά ως δήμαρχος; Απλά πράγματα, ένα κι ένα κάνουν δυο. Η διοίκηση του δήμου είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ για αυτή τη διάσπαση των εκδηλώσεων για τη Μικρασιατική Μνήμη.

 

Και τώρα, περνάω στον Σύνδεσμο Μικρασιατών. Ε, κύριε Τριανταφύλλου, ένας άνθρωπος της δικής σας νοημοσύνης καταλαβαίνει καλά ότι δεν γίνεται να είστε ΚΑΙ παπάς, ΚΑΙ ζευγάς. Δεν γίνεται να θέλετε από το Σύνδεσμο να εκφράζετε την ενότητα του μικρασιατικού στοιχείου στην πόλη μας και την ίδια ώρα να είστε μέσα από την τοπική εφημερίδα και την ιστοσελίδα που έχετε φτιάξει, ο πιο σφοδρός, ο πιο κάθετος, ο πιο σκληρός κατήγορος του δημάρχου, και μάλιστα πολλές φορές με μη πολιτικά επιχειρήματα. Από στενά τυπική άποψη, είναι δικαίωμά σας να είστε πρόεδρος ενός τοπικού συλλόγου και συγχρόνως σφοδρός αντίπαλος του κ. Βασιλόπουλου και της δημοτικής Αρχής. Αλλά μετά, δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεστε επειδή ένας τοπικός άρχοντας τον οποίο παρουσιάζετε να… καπνίζει κάπως περίεργα (αφήνοντας περίεργα υπονοούμενα χωρίς απόδειξη) και επειδή βλέπετε μόνο αρνητικά και καταστροφές στην πολιτική της δημοτικής Αρχής, δεν καταλαβαίνω, λέω, γιατί διαμαρτύρεστε επειδή αυτός ο συγκεκριμένος δήμαρχος δεν θέλει να διοργανώσει μαζί σας μια εκδήλωση. Ακόμα και την πιο σημαντική για αυτήν εδώ την πόλη: Την εκδήλωση απότισης φόρου τιμής και μνήμης στους πατεράδες και τους παππούδες μας, που υπέστησαν έναν ανείπωτο ξεριζωμό, όταν και η Πατρίδα μας ακρωτηριάστηκε.

 

Έχω συνηθίσει να λέω από εδώ αυτό που πιστεύω, χωρίς φόβο και πάθος, κι αυτό κάνω και τώρα. Ο μεν Άρης Βασιλόπουλος αντιλαμβάνεται ότι την τελική εκλογή του το 2014 βοήθησε πολύ η (τότε) ταύτιση του Λύσσανδρου Γεωργαμλή με τον Χάρη Τομπούλογλου, κι επιδιώκει σταθερά να αντιπαρατίθεται με τους "ποινικούς" τους "κατάδικους", ώστε να αποκτά ή να συντηρεί στη συνείδηση του πολίτη ένα ηθικό πλεονέκτημα. Ο δε Χρήστος Τριανταφύλλου, αντιλαμβάνεται ότι άλλη αντιπολίτευση στον Βασιλόπουλο δεν υπάρχει, άρα μπορεί να μαζέψει γύρω από την σκληρή αντιπολιτευτική του στάση όσο περισσότερους γίνεται από εκείνους που έχουν πλήρως διαχωρίσει τη θέση τους από τη σημερινή δημοτική Αρχή. Περί αυτού πρόκειται.

 

Και στο ενδιάμεσο των δυο αυτών προσώπων, του Άρη Βασιλόπουλου και του Χρήστου Τριανταφύλλου, πολλοί επώνυμοι της πόλης να προσπαθούν να πλασαριστούν στη μια ή στην άλλη εκδήλωση, εκτιμώντας ότι έτσι βελτιώνουν την εικόνα τους τοπικά. Δεν μιλώ για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (πλην της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας- νέο, που αρχίζω να αμφιβάλλω αν υφίσταται, καν, αφού ούτε στα δημοτικά συμβούλια πηγαίνουν ως έχουν υποχρέωση, ούτε σε εκδηλώσεις μνήμης όπως αυτή για τη Μικρασία…) που θεσμικά έπρεπε να παρίστανται στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος, αλλά για μεμονωμένα πρόσωπα της τοπικής δημοτικής μας ζωής, αν με αντιλαμβάνεσθε…

 

Ο πολύς κόσμος, γυρίζει την πλάτη σε τέτοιες πρακτικές. Κι όσο οι εμπνευστές αυτών των πρακτικών δεν το αντιλαμβάνονται, τόσο ο κόσμος θα απομακρύνεται περισσότερο από αυτούς. Και θα μένουν μόνοι, ή και κάτι χειρότερο: Θα μένουν με την ψευδαίσθηση ότι ένας στενός κύκλος φίλων, κολλητών, πραιτοριανών τους δίνει κοινωνική και πολιτική επιφάνεια…

 

Αμ δε…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Ευφημίας

Μνήμη Μικρασίας από τους παλαιούς Προσκόπους

Βραδιές Αλληλεγγύης στον πολυχώρο Δροσίνη

Πολύς κόσμος στην εκδήλωση του δήμου για τη Μικρασία

Υπογράφηκε η παραχώρηση του Μετεωρολογικού Σταθμού

Γράψτε την άποψή σας

συνώνυμος (19/09/2016 08:32)

Η Μικρασιατική καταστροφή έγινε πριν τόσα πολλά χρόνια που φαντάζομαι ότι πλέον δεν θα υπάρχει κανείς εν ζωή από τους τότε πρόσφυγες.

Δε ξέρω κιόλας, αν οι διοικούντες ή Μέλη των αντίστοιχων Συλλόγων Μικρασιατών έχουν κάποια "αίσθηση" ότι είναι Πρόσφυγες ή να νοιώθουν μέσα τους σαν τέτοιοι.

Σε μια προσφυγούπολη των 30.000 κατοίκων, όπως αποκαλείται η Φιλαδέλφεια από πολλούς, 50-100 άτομα μαζεύονται στις αντίστοιχες εκδηλώσεις. Μάλλον οι υπόλοιποι δεν αισθάνονται τίποτα με τις εκδηλώσεις Μνήμης.

Τελικά μήπως δεν υπάρχουν πλέον Πρόσφυγες που να αισθάνονται έτσι?
Μήπως αυτοί που συνεχίζουν την παράσταση κάθε χρόνο, εκμεταλλεύονται και χαμένες Πατρίδες και προσφυγιά για την πάρτυ τους?

Ούτε τους μεν ούτε τους δε. (19/09/2016 08:38)

Σωστότατος και ακριβοδίκαιος φίλτατε.
Το 2019 ωστόσο δεν είναι και τόσο μακριά. Πριν καλά καλά το καταλάβουμε, φτάσαμε στα μισά.
Η συντριπτική πλειοψηφία της πόλης όμως έχει ήδη δείξει την πρόθεσή της να γυρίσει την πλάτη και στους μεν και στους δε και τους θεωρεί ως δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Άλλωστε και στα δύο μνημόσυνα, σε μια πόλη με χιλιάδες κατοίκους μικρασιατικής καταγωγής, παρευρέθησαν συνολικά λίγες εκατοντάδες άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν οι συνήθεις τοπικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι που κυνηγάνε το φωτογραφικό φακό και τη λεζάντα.
Θα έπρεπε (και οι μεν και οι δε) να συνειδητοποιήσουν ότι αυτές οι τακτικές της τεχνητής έντασης και πόλωσης είναι παρωχημένες και αναποτελεσματικές για τις επιδιώξεις τους.

Το μέγιστο σφάλμα του Τριανταφύλλου..... (19/09/2016 10:19)

.... είναι ότι δεν απομακρύνθηκε οικειοθελώς από τον Σύνδεσμο μετά από όλη αυτή τη ιστορία, για να διαφυλλάξει, ως όφειλε σαν Πρόεδρος, το κύρος του Συνδέσμου. Θα έπρεπε να το είχε κάνει αμέσως μετά τη σύλληψή του, κι αν όχι τότε, οπωσδήποτε αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση. Και να επανέλθει πανηγυρικά, όταν και αν η δικαιοσύνη τον αθωώσει. Τι κι αν έχει κάνει έφεση και είναι ελεύθερος, αφού η υπόθεσή του θα ξαναδικαστεί. Έχει πάρει έναν ιστορικό Σύνδεσμο της πόλης μας στο λαιμό του, τον διέλευσε, έχασε τα περισσότερα Μέλη του, αφού κι αυτά -δυστυχώς- δεν είχαν το σθένος να τον απομακρύνουν οι ίδιοι, και σφυρίζει αδιάφορα, περιφέρεται σαν να μη τρέχει τίποτα, και ... ΠΡΟΚΑΛΕΙ.
Κύριε Τριανταφύλου, οι Πρόεδροι οφείλουν να διαφυλάττουν τους Συλλόγους τους και όχι να τους διασύρρουν. Οι Πρόεδροι ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τους Συλλόγους τους, κι όχι οι Σύλλογοι τους Προέδρους τους!!!

δηλαδή αν δεν ήταν εκδότης; (19/09/2016 11:44)

προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπίες αλλά μας τα χαλάς κ. Διαμαντή. Αν δεν ήταν εκδότης ο Τριανταφύλλου (άρα ανταγωνιστής σου) δεν θα υπήρχε πρόβλημα να προΐσταται ενός Συλλόγου με τέτοια καταδίκη; Φαντάζεσαι να υπήρχε κάποια ανάλογη ή και πολύ μικρότερη δικαστική εμπλοκή με το δήμαρχο ή κάποιο δημ.σύμβουλο; Θα είχε λυσσάξει σύμπας ο Τύπος και όλοι οι παράγοντες...
Οι εκδηλώσεις είναι ευθύνη του Δήμου -πάει και τέλειωσε. Το παληκάρι που θέλει να εμφανίζεται παντού και πάντα πρώτο χωρίς να έχει καμιά θεσμική ιδιότητα (και δεν μιλώ για τον Τριανταφύλλου) δεν μπορεί να σέρνει όλη την πόλη λες και είναι εκλογικό του φέουδο. Όσοι δεν ξεκόβουν από αυτόν, θα λούζονται και την χλεύη. Αμάν πια με τους αιώνιους παράγοντες, που στην τελική αποδείχτηκαν και πολύ... λίγοι. Όποιος είναι δημόσιο πρόσωπο δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το κανείς δεν είναι άγιος. Κάποιος άλλος από το ίδιο κόμμα είπε εκείνο το αμίμητο: ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Ο Χάρης που δεν είναι ούτε νόμιμος;

Διαμαντή (19/09/2016 11:55)

εσυ δεν ήσουν που κατηγορούσες την πραξικοπηματική ενέργεια της κατάληψης του συνδέσμου Μικρασιατών το 10 απο τον Τομπούλογλου? Τώρα τι άλλαξε και τους εξισώνεις με τον Δήμο? Μια μίζερη παρέα του Τομπούλογλου χρησιμοποιεί τους Μικρασιατες για τους δικούς της σκοπούς και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί όρθια στην πόλη! Αυτό δεν το βλέπεις? Γιατί δεν το βροντοφωνάζεις όπως κάποτε? Τι άλλαξε?

ο πιο ωραίος (19/09/2016 12:02)

είναι ο Αράπογλου. Δεν πήγε σε καμιά από τις δυο εκδηλώσεις της Φιλαδέλφειας και πήγε στης Νέας Ιωνίας. Φοβερός πολιτικός ελιγμός!

Για να είμαστε δίκαιοι (19/09/2016 13:10)

Αν αληθεύουν τα όσα καταγγέλει μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης του εντύπου του ο Τριανταφύλλου, ότι δηλαδή δεν δόθηκε η δυνατότητα χρήσης ρεύματος για το χθεσινό μνημόσυνο, έχουμε μεγάλο θέμα έλλειψης δημοκρατίας σ' αυτή την πόλη. Κι η ευθύνη είναι εξ ολοκλήρου της δημοτικής αρχής που τσαλακώνει με αυτή την μικρόψυχη κίνηση την παραδοσιακά καλή σχέση της αριστεράς με την δημοκρατία.

Η πόλη ανήκει εξ ίσου σε όλους όσους είναι δημότες και πληρώνουν δημοτικά τέλη και φόρους. Δεν υπόκειται σε κανένα ιδεολογικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το να μην θέλει ο Βασιλόπουλος εκ των υστέρων (αφού πέρσι παρίστατο και τον χειροκρόταγε) να ταυτιστεί καθ' οιονδήποτε τρόπο με τον Τριανταφύλλου είναι δικαίωμά του και για 'μένα καλά έκανε αφού το κύκλωμα του Συνδέσμου ούτε κι εγώ το γουστάρω, όπως και πάρα πολλοί άλλοι. Αλλά αυτό είναι έτερον εκάτερον.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/09/2016 13:15)

Δεν την παλεύω ρε παιδιά με τον κρετινισμό. Δεν την παλεύω, λέμε. Ο ένας γράφει ότι ο Τρινταφύλλου είναι ανταγωνιστής μου (πλακωνόμαστε στη γωνία, μάλλον, ποιος θα πρωτοπάρει τα χιλιάρικα από τις διαφημίσεις που οι μαγαζάτορες μας παρακαλάνε γονυπετείς να δημοσιεύσουμε, μιλάμε για πολύ μεγάλο ανταγωνισμό...), ο άλλος γράφει ότι παλαιότερα το 2010 είχα γράψει για "πραξικοπήματα" (μα τι διάβολο, μαθαίνουν απέξω τα κομμάτια μου; παπαγαλία;) χωρίς να αναλογιστεί ότι γίνονται και ξαναγίνονται εκλογές κι ο Τριανταφύλλου εκλέγεται -σας αρέσει, δεν σας αρέσει, ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ στο Σύνδεσμο.

Δεν την παλεύω, λέμεεεε, με τον κρετινισμό...

κρετίνος (19/09/2016 13:31)

Συγνώμη κ. Διαμαντή που δεν υπάρχει διαφήμιση στην πόλη, τί να κάνουμε. (Μεταξύ μας θα ήθελες, αλλά δεν σου βγαίνει). Αλλά εσύ βάζεις ως κύριο επιχείρημα κατά του Τρ. ότι είναι εκδότης. Και φυσικά εσύ προπαθείς να μας πείσεις ότι δεν έγινε και τίποτα που έφαγε μερικά χρονάκια.
Αν είναι κρετινισμός αυτά που σου σούρνουν στα σχόλια, τότε τι είναι να κάνεις την στρουθοκάμηλο μπροστά στην κατάντια των εκδοτών-εκβιαστών της πόλης, που όλο μας απειλούν ότι θα βγάλουν άπλυτα στη φόρα και έχουν για καθένα και μια δήθεν κρυμένη βρωμιά, ενώ οι ίδιοι έχουν καταδίκη για κακουργηματικές πράξεις και κάνουν το παγώνι.

Διαμαντής (19/09/2016 13:36)

Βλαξ είναι αυτός που διαβάζει ένα κείμενο κα ισυγκρατεί μόνο ό,τι τον συμφέρει. Βλαξ είναι αυτός που τη μια γράφει ότι δυο τύποι είναι ανταγωνιστές και σε δέκα λεπτά παραδέχεται ότι δεν υπάρχει διαφήμισησ την πόλη. Βλαξ είναι αυτός που δεν καταλαβαίνει, χρόοοονια τώρα, ότι εδώ ανεβαίνουν με ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ, όλα τα σχόλια, ακόμα κι αυτά που αναιτίως με υβρίζουν. Τέλος, βλαξ είναι αυτός που γράφει με ψευδώνυμο και το όνομά του κάνει μπαμ. Και η βλακεία, ως γνωστόν, είναι αήττητη.

Γι αυτό, όταν βρίσκω ντουβάρια μπροστά μου, όπως λέει κι ο Αρκάς, εφαρμόζω την τακτική του σκύλου μου: Σηκώνω το πόδι, τα κατουράω, και φεύγω.

και βλαξ (19/09/2016 14:12)

κατ' αρχή δεν σε βρίζω. κατά δεύτερο γιατί εκνευρίζεσαι; και κατά τρίτο όταν έγραψα ανταγωνιστές εννοούσα ότι ανταγωνίζεστε ποιος θα εκπροσωπεί την επίσημη δεξιά παράταξη (Χάρη κ.λπ.).
Φυσικά διάβασα πολύ καλά το κείμενό σου και παρατήρησα ότι το κύριο επιχείρημα κατά του Τρ. είναι ότι έμπλεξε το σύλλογο με την εφημερίδα. άρα δεν συγκρατώ ότι με συμφέρει, αλλά ότι δεν συμφέρει εσένα.
Το σχόλιο μου (δηλαδή αν δεν ήταν εκδότης;) είναι πολύ απλό. Δικαίωμά σου να μην απαντήσεις. Αλλά μην μας παίζεις τον ανήξερο

Σειτανιδη (19/09/2016 14:22)

Πες στον φιλο σου να μην μπλέκει την ΑΕΚ στις βρωμοδουλιες του.

Καλα (19/09/2016 14:31)

Εσυ Διαμαντη εχεις ξεφύγει. Οποίος πλέον σε κριτικάρει ειναι Βλάξ και κρετίνος. Και όλα αυτά για μια πλακέτα που σου έδωσε ο Τριανταφύλλου. Κρίμας. Μόνο αυτό μπορώ να πω. Αυτό το δίδυμο θα ήταν πισω απο τα κάγκελα αν δεν ήταν γεμάτες οι φυλακές κι εσύ προσπαθείς να τα μαζέψεις. Κρίμας.

Διαμαντής (19/09/2016 14:50)

@14.31
Όποιος επιχειρεί να με κριτικάρει γράφοντας προφανείς βλακείες, εσύ τι λες να είναι; έξυπνος; Επειδή εσύ εξαγοράζεσαι με μια πλακέτα, νομίζεις ότι όλοι είναι της δικής σου, ευτελούς αξίας. Λάθος!

@14.22
Δεν έχω φίλους, μόνο γνωστούς

@14.12
Μη γράψεις άλλα. Το έχουν καταλάβει όλοι πως όποτε γράφεις, επιβεβαιώνεις συνεχώς το σχόλιό μου για σένα.

Νομίζω... (19/09/2016 15:17)

..ο κόσμος δεν πηγαίνει πουθενά γιατί έχει σοβαρά προβλήματα επιβίωσεις. Λίγο τον νοιάζει τον κόσμο τι γίνεται στην πόλη του όταν δεν έχει να φάει. Το προβλημα ειναι γενικό. Μετά απο 90 χρόνια,πολύ αμφιβάλλω το πόσο προσφυγικη είναι η πόλη. Ρίζες υπάρχουν,αλλα καμία δεν νοιάστηκε να βγεί στο φώς. Ο πολιτισμός και η δημοκρατία χάνεται,και την θέση τους πέρνει ο σκοταδισμός...είναι ολοφάνερο. Για ποιά πόλη μιλάμε λοιπόν αφού δεν υπάρχει παιδεία,θρησκεία,και οικογένεια;

ο πιο ωραίος είναι ο Αράπογλου;;; (19/09/2016 18:03)

@ο πιο ωραίος είναι ο Αράπογλου;;; (12:02)
Ε όχι ρε!!! Στραβός είσαι;;;;;
Πάντως για να πω και του Στραβού το δίκιο
ο Αράπογλου έχει αποδείξει ότι είναι πονηρός διαθέτει αισθητήριο απόφυγε μια κακοτοπιά και έβαλε τα γυαλιά σε κάτι ερασιτέχνες που χρόνια τώρα παιδέβονται αλλά δεν αξίζουν δεκάρα

Αριστερά (19/09/2016 18:08)


ρε παιδιά για χαλαρώστε, ποιος μπορεί να πει (και με ποιο δικαίωμα) τι θα κάνει, πως θα μιλήσει, ποιον θα κράξει, αν θα ασκήσει πολιτική κτλ. στον Τριανταφύλλου (όποιος και αν είναι, ότι έχει κάνει. δεν με ενδιαφέρει δείτε άλλους πρώτα και μετά μιλήστε σε αυτόν). Ποιος απαγορεύει τι; στον Τριανταφύλλου.
Να μην είναι Πρόεδρος Μικρασιατών; (μα αν υπήρχε πρόβλημα και το έγραφε το καταστατικό του συλλόγου, εσείς θα το είχατε βγάλει στη φόρα... άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι εκλεγμένος)... και για να προλάβω κάποιους εκλεγμένος με ψήφους πολύ περισσότερους από ότι έχουν βγει οι υπόλοιποι σε άλλους συλλόγους.
Να μην γράφει κατά για τον Δήμαρχο; Γιατί ποιος του απαγορεύει να είναι Πρόεδρος και να ασκεί με τον τρόπο του αντιπολίτευση; Δηλαδή όποιος είναι σε κάποιο άλλο σύλλογο δεν μπορεί να γράψει κάτι ή να κάνει αντιπολίτευση στον Δήμαρχο;
Να τον διώξουμε τον Τριανταφύλλου από παντού γιατί;

Αριστερά (19/09/2016 18:09)

Επειδή κάνει εκδηλώσεις;
Επειδή είναι gay όπως λένε... (εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει... ότι γουστάρει κάνει... εκτός αν κάποιους τους ενοχλεί για άλλους λόγους)
Επειδή έχει ανεβάσει το επίπεδο του Συνδέσμου;
Επειδή έχει δικαστήρια μπροστά του; (ε και; ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος, κανένας από αυτούς που γράφουν εδώ μέσα δεν κάνει παρέα ή έχει ζητήσει ρουσφετάκι σε άτομα που έχουν μεγαλύτερα δικαστήρια από τον Τριανταφύλλου ;)
Ο λόγος άλλος είναι και μπράβο του, τα χώνει στον Βασιλόπουλο. Ο Βασιλόπουλος από την μεριά του δεν τον συμφέρει που του τα βγάζουν όλα στη φόρα και έτσι κάνει ότι κάνει...
Αααα ερώτηση: Ο Βασιλόπουλος που λέει ότι λέει για τον Τριανταφύλλου είναι καλός; Αυτός μπορεί να λέει ότι θέλει... και ρωτώ: Αν κάποιος από εσάς εδώ μέσα είχε ακούσει ότι έχει ακούσει ο Τριανταφύλλου από τον Βασιλόπουλο, τι θα έκανε; δεν θα τον στόλιζε; άσε που δεν είναι και ψέματα αυτά που γράφει

Αριστερά (19/09/2016 18:09)

Χαλαρώστε λοιπόν και σκεφτείτε ότι και ο Τριανταφύλλου δημότης της πόλης μας είναι και πληρώνει φόρους όπως πληρώνουμε όλοι μας εδώ... άρα έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα να γράφει να μιλάει κτλ. Όποιος θέλει ας κάνει εφημερίδα . Εκείνο που με ξεπερνάει όμως είναι, ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ο αριστερός Δήμαρχος πιο φασιστικά και από κάποιους άλλους.... δεν είναι το σπίτι του ο Δήμος. Σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε Δήμαρχοι.
Όσο για τον Τριανταφύλλου: Φίλε δεν σε ξέρω, αλλά δεν ξέρω κιόλας γιατί συνέχεια ασχολούνται μαζί σου. Η γιαγιά μου έλεγε: το δέντρο με τον καρπό πετροβολάμε. Για αυτό συνέχισε !

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ (19/09/2016 21:08)

Τριανταφυλλου for major 1019. Ρε πάτε καλά; Οποίος έχει από πισω τον Τόμπι την έβαψε. Ρωτήστε τον Λυσανδρο.

Σωραίος (19/09/2016 21:11)

Ο Αράπογλου. Δυο εκδηλώσεις στην πόλη που ήταν υποψήφιος και αυτός πήγε στη Νέα Ιωνία. Τα αυγά θα σπάσουνε Γιώργο. Ή θα τα σπάσεις εσύ ή θα σπάσουν πάνω σου.

Σωραίος2 (20/09/2016 00:35)

Βρε παιδιά... Σκοτώθηκατε και οι μεν και οι δε να μαζέψετε κόσμο και το μόνο που καταφέρετε ήταν να μαζέψετε ελάχιστους δικούς σας!!! Ο κόσμος της πόλης σας γύρισε την πλάτη γιατί ένα τόσο ευαίσθητο και εθνικό θέμα το αναγαγατε σε επικοινωνιακό όχημα... Σύρθηκαν ολοι οι υπόλοιποι, σύλλογοι, δημοτικές παρατάξεις, παραγοντισκοι και λοιποί σε ένα δίπολο!!! Διαμαντή είχες δίκιο που δεν μετείχες σε κανένα... Νομίζω σε μιμήθηκε και ο ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ, απλά τριπλάροντας καλύτερα πήγε και στην επίσημη της Μητρόπολης... Και μάλλον τους χαλάσατε τη σούπα...

(Ακόμα μία) μικροπροβοκάτσια της κακιάς ώρας (20/09/2016 12:04)

@Αριστερά
Ευφάνταστο το ψευδώνυμό σου. Άκου εκεί... "Αριστερά".
Σε τι νομίζεις ότι απευθύνεσαι? Σε τίποτα χάπατα?
Τόσο πολύ υποτιμάς τη νοημοσύνη όλων?
Ε λοιπόν δεν είσαι τόσο έξυπνος όσο νομίζεις ή όσο σου είπαν και το πίστεψες.
Συμβιβάσου επιτέλους με την πραγματικότητα. Είναι κρίμα για την ψυχική σου υγεία πρωτίστως.

Anonymos (20/09/2016 13:16)

Για αλλη μια φορα ο κος Βασιλοπουλος ψαχνει τροπους για να συκρουστεί με καποιον είτε για πραγματικούς ειτε για προσχηματικους λογους.
Ο Συνδεσμος είναι ο ευκολος στοχος αφου δεν παραιτειται για λογους ευθυξιας μετα την καταδικη ο προεδρος του.

Το δύσκολο βεβαια για ενα πραγματικο Δημαρχο είναι να βρισκει τροπους να ενωσει και οχι να διχασει.

Ο κος Βασιλοπουλος εχει αποδείξει πολλες φορές οτι δεν θελει να είναι Δημαρχος ολων θελει να είναι ο Αρχηγος της παρεας και συνεπως η τακτική αυτη θα συνεχιστεί σε ολη την διαρκεια της θητείας του.

Το οραμα του οπως φαινετε ειναι η ΝΦ-ΝΧ να είναι η πρωτευουσα των μπαχαλακηδων και εκεινος Αρχηγος.
Ελπιζω οι συνδημοτες να του χαλασουν τα σχέδια.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Εκδήλωση για τον «πατέρα» της ΑΕΚ Κωνσταντίνο Σπανούδη, με βάση μια μελέτη του Κυριάκου Χήνα

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena

Συμβαίνει τώρα! Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Αλβανός να κλέβει aircondition του Δήμου

Η πόλη σιγά - σιγά αλλάζει προς το καλύτερο (video)

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Δείτε LIVE την απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Η λαϊκή ετυμηγορία δεν αλλάζει με δικαστικές αποφάσεις: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ η ένσταση Βούρου

Κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η θέση της πλευράς Βούρου για τα δημοτικά τέλη του γηπέδου!

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)

Συμβαίνει τώρα! Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Αλβανός να κλέβει aircondition του Δήμου

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου

Η λαϊκή ετυμηγορία δεν αλλάζει με δικαστικές αποφάσεις: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ η ένσταση Βούρου

Η πόλη σιγά - σιγά αλλάζει προς το καλύτερο (video)

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

Δείτε LIVE την απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων

Εκδήλωση για τον «πατέρα» της ΑΕΚ Κωνσταντίνο Σπανούδη, με βάση μια μελέτη του Κυριάκου Χήνα

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας
Xρήστης: Ανωνυμος
@12.05 Ότι του φανεί του λολοστεφανη! Για ποιος "αριστερούς" μιλάς; Την Γαιτανα του Παπανικολάου του Ταφα και του Κουτσακη; Για τον Βασιλ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Ανωνυμος
@13.39 Στο μόνο που έχεις δίκιο μέσα στην ακατάσχετη παπαρολογια σου είναι ότι διάβασα λάθος αυτήν την νέα παπάρα που παρουσίασες! Σε ποιον ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@ ανώνυμο υβριστή Πεμονή, μόνο 4,5 χρόνα έμειναν από την επόμενη ήττα σας. Άντε στη μανούλα σου τώρα για χαρτζηλίκι... Αποβράσματα της πό...

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Από το σήμα απουσιάζει μια κεραμοσκεπή, χαρακτηριστικό των προσφυγικών κατοικιών. Αλλά... αυτοί είστε......

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Έχω παραγγείλει γυαλιά μυωπίας για όλους τους "αριστερούς" της Φιλαδέλφειας. 14 χρόνια ο θεσμός, δεν κατόρθωσε μια δημοτική αρχή να εκλέξει....

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ
Xρήστης: προβοκάτορας
απαράδεκτο λογότυπο, από πολλές απόψεις. καμία διαβούλευση, προχειρότητες και απευθείας αναθέσεις σε τυπογράφους αντί να γίνει διαγωνισμός κ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: @Ανωνυμος (21/02/2024 23:39)
πάλι εδώ τρολ? εν τω μεταξυ να διαβάζεις δεν ξέρεις, μου θες και πολιτικό σχολιασμό. γράφω "η αποχή είναι η υπέρτατη μορφή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του ...

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)
Xρήστης: @Ανωνυμος (21/02/2024 23:44)
εσύ μας τα έχεις κάνει τσουρέκια τρολ με την ασχετοσύνη σου. μαζεψουυυυ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.02 Λάθος για την τσέπη σου, μπορεί. Για την κοινωνία της πόλης είναι λύτρωση κι ελπίδα Άντε να βρεις; καμιά δουλειά τώρα, ΑΝ μπορείς φ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: 16τακατο
Μας τα 'χετε κάνει τσουρέκια με τη πλειοψηφία (16% αποδοχή οι τομπηδες από τη τοπική κοινωνία, δηλαδή ούτε 2 στους 10). Αλλά ακόμα κι αν είν...

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
Ρε Μάρκο έλεος! Σταμάτα την παπαρολογια! Πόσα μαγαζιά εστίασης υπάρχουν εκτός κεντρικής Φιλαδέλφειας; 10; 15; Ακόμα και από αυτά τα μισά παρ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Ανωνυμος
@21.41 Η ανώτατη μορφή δημοκρατίας δεν είναι η αποχή αλλά η διακυβέρνηση από την πλειοψηφία που συμμετέχει. Η καπηλια του ποσοστού των απεχο...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Εγώ γράφω τι λέει το Σύνταγμα, εσύ λες όποια παπάρα έλθει στο άδειο σου κεφάλι. Είσαι αστείος, με απόψεις που υπονομεύουν τη Δημοκρατία. Από...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: @Διαμαντής Σεϊτανίδης (21/02/2024 11:28)
πληρωμένες απαντήσεις, κυριολεκτικά. το να είσαι εκτός πραγματικότητας είναι αναμενόμενο, το να μη δέχεσαι να νούμερα είναι απλά φαιδρό. η...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Πόσο άνανδρο να γράφεις ότι ακαθαρσίες έχεις στο κεφάλι σου, ως ανώνυμος... Δεν έχει έλθει κανένα σχόλιο που να έκοψα, φασιστάκο......

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©