Τετάρτη 28.02.2024,  

Η μεγάλη, ποιοτική μας διαφορά είναι η ισχύς του νόμου

Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2016 στην κατηγορία Γνώμες  |  27 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Η μεγάλη, ποιοτική διαφορά μου με την ευρύτερη αριστερά, έγκειται ακριβώς στο θέμα που φαίνεται ότι μας χωρίζει ως προς το ζήτημα των οίκων ανοχής. Η μεγάλη, ποιοτική μας διαφορά είναι η στάση μας απέναντι στο νόμο. Ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς, βαυκαλίζεται ότι μη τηρώντας το νόμο, υποσκάπτει, δήθεν, τα θεμέλια της ανοικτής κοινωνίας κι ετοιμάζει, εξίσου δήθεν, την έλευση της αταξικής κοινωνίας. Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες! Τέλος πάντων, να μην ξεφύγουμε, πίσω στο θέμα μας.

 

Έχει γίνει εμφανές από τις παρατηρήσεις μελών της διοίκησης που σχολίασαν στην προηγούμενη ανάρτησή μου (ασφαλώς είναι μέλη της διοίκησης, αφού ξέρουν τόσο καλά τι ειπώθηκε από τη διοίκηση σε ένα δημοτικό συμβούλιο το οποίο παρακολουθούν μηδέν (0) πολίτες) το ότι η διοίκηση δεν θέλει καθόλου οίκους ανοχής. Προσέξτε. Δεν είναι ότι δεν θέλουν ειδικά στην πόλη μας. ΚΑΘΟΛΟΥ. Πουθενά. Απανταχού της γης να μην υπάρχουν αυτές οι κακοχρονονάχουνε και μολύνουν τα παιδιά μας (αλλιώς το λέγαμε στην εποχή μας, αλλά τώρα φαίνεται το λένε ‘μολύνουν’).

 

Με συγχωρείτε που με πιάνει το ιλαρό μου, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ας σοβαρέψω, όμως, για να αποδείξω ότι πράγματι αυτά δεν είναι καθόλου σοβαρά πράγματα.

 

Δεν θέλουν λοιπόν ΚΑΘΟΛΟΥ οίκους ανοχής, γιατί λέει εμπορευματοποιούν τη σάρκα, εκμεταλλεύονται τη γυναίκα κλπ. Μάλιστα. Ερωτώ, όμως εγώ: Γιατί αφού είναι έτσι τα πράγματα δεν κάνατε όσο ήσασταν στον ΣΥΡΙΖΑ μια επίσημη πρόταση για να κηρυχθεί παράνομο το επάγγελμα της ιεροδούλου; Γιατί δεν το ζητάτε σήμερα από τη ΛΑΕ όπου οι περισσότεροι ανήκετε; Αυτό δεν λέτε; Ότι δεν το θέλετε καθόλου; Λοιπόν γιατί αυτό δεν το προωθείτε μέσα από τα κόμματά σας, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ; Ακόμα και σήμερα που δεν είστε (οι περισσότεροι) στον ΣΥΡΙΖΑ, είστε όμως δημοτική Αρχή, γιατί ως τέτοια δεν κάνετε μια σειρά δημόσιων παρεμβάσεων για να κηρυχθεί παράνομο το επάγγελμα της ιεροδούλου; Άντε να σας δω γενναίοι μου, να γελάσει το παρδαλό κατσίκι ανά την Ελλάδα. Γιατί αυτές οι ηθικοπλαστικές πομφόλυγες, που λένε «να κλείσει ο νόμιμος οίκος ανοχής αλλά τους παράνομους δεν μπορούμε να τους κλείσουμε, ε τι να κάνουμε;» απευθύνονται προφανώς σε ηλιθίους.

 

Αντί λοιπόν η Δύναμη Πολιτών να επιδείξει την ελάχιστη, έστω, συνέπεια λόγων και έργων, και να ζητήσει δημόσια, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την κήρυξη ως παράνομου του επαγγέλματος της ιεροδούλου, τι κάνουν οι δημοτικοί μας φωστήρες; Κοροϊδεύουν τον κόσμο, αυτό κάνουν! Προβλέπουν 450 μέτρα απόσταση ενός οίκου ανοχής από σχολείο ή εκκλησία, ώστε να μην υπάρχει πουθενά κανένα μέρος για να υπάρξει νόμιμος οίκος ανοχής. Προσέξτε: ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, αλλά ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ έτσι ώστε να μην μπορεί να ασκηθεί νομίμως καθόλου. Γέλια και χαρές οι παράνομοι οίκοι ανοχής, από τις αποφάσεις της διοίκησης της αριστεράς, η οποία πολύ θα το ήθελε, αλλά «τι να κάνουμε βρε παιδί μου, δεν μπορούμε να τους κλείσουμε...».

 

Επειδή όμως όλο αυτό το σκηνικό προφανώς έχει κενά, αναρωτιόμουν από μέρες –όταν έγινε γνωστό ότι επανήλθε το θέμα στην τοπική επικαιρότητα- τι μύγα τσίμπησε τον Βασιλόπουλο και τη διοίκηση γενικότερα και τα έβαλαν με τον νόμιμο οίκο ανοχής. Ξέρετε ποιοι μου έδωσαν την απάντηση; Τα μέλη της διοίκησης που μπήκαν και σχολίασαν το κείμενό μου με τίτλο «η πουριτανική αριστερά θάβει το κεφάλι της στην άμμο». Γιατί μου έγραψαν δυο φορές να «κάνω ρεπορτάζ» και να δω ποιους χρηματοδοτεί ο εν λόγω οίκος ανοχής.

 

Α ώστε έτσι, λοιπόν! Τώρα εξηγούνται πολλά. Το πρόβλημα της διοίκησης πίσω από τις ηθικοπλαστικές μπουρδολογίες είναι ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ. Γι αυτό τον κλείνουν! Γιατί δίνει χρήματα σε ανθρώπους που η διοίκηση «δεν εγκρίνει»! Κι εγώ πρέπει να κάνω ρεπορτάζ, όπως τα μέλη της διοίκησης που ξέρουν, δεν μπορεί, όλα τα ξέρουν.

 

Πώς τα ξέρουν; Ήταν κρυμμένοι κάτω από το κρεβάτι όταν πραγματοποιείτο η «ύποπτη» συναλλαγή; Το αποκλείω, τα καλά αριστερά παιδιά δεν έχουν ορμές, δεν επιτρέπεται. Τους το είπαν; Ποιοι; Ή οι χρηματιζόμενοι ή οι ιερόδουλες που χρηματίζουν. Άλλος δεν μπορεί.  Ποιος από τους δυο, σάς το είπε κύριοι της διοίκησης;

 

Τέλος, κάποιος μου έγραψε ότι στο συμβούλιο ήλθε ως παράδειγμα η νόμιμη χρήση όπλων στις ΗΠΑ που δεν μείωσε τους θανάτους. Ωραίο παράδειγμα. Πρώτον, διότι αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα της διοίκησης δεν είναι ο οίκος ανοχής στην πόλη μας, αλλά το επάγγελμα της ιεροδούλου γενικώς, οπότε επαναφέρω την πρότασή μου για δημόσια πίεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ περί κατάργησής της και επίσης μεγάλη πίεση στη ΛΑΕ για να υιοθετήσει μια τέτοια «προοδευτική» θέση.

 

Ωραίο παράδειγμα. Η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ είναι ένα άλλο παράδειγμα, που οδηγεί σε αντίθετα συμπεράσματα. Πονάει κεφάλι; Κόψει κεφάλι. Αυτή είναι η αντίληψη της αριστεράς στην πόλη μας. Συνεπώς, περιμένω:

 

1. Επειδή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε πράξεις δυσάρεστες και σε αύξηση των ατυχημάτων, η διοίκηση του δήμου να ζητήσει επισήμως να τεθεί εκτός νόμου το αλκοόλ που εξαθλιώνει τον άνθρωπο και τον οδηγεί σε εξευτελιστικές για τον ίδιο και το περιβάλλον του πράξεις, ενώ αυξάνει την ενδοοικογενειακή βία

 

2. Επειδή η απρόσεκτη οδήγηση έχει γίνει αιτία πολλών θανατηφόρων τροχαίων, να απαγορευτεί η οδήγηση και φυσικά η πώληση αυτοκινήτων, που εμπορευματοποιεί την ανθρώπινη ζωή, όταν αυτή θυσιάζεται στην άσφαλτο

 

3. Επειδή είναι προφανές ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία και επισπεύδει το θάνατο, να απαγορευτεί το κάπνισμα ως δεξιά συνήθεια που εκμαυλίζει τους ανθρώπους κι εμπορευματοποιεί το αναπνευστικό του σύστημα

 

Και λοιπά...

 

Σας είπα: Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

 

Θέλω όμως να κλείσω με ένα θέμα που φαίνεται άσχετο, αλλά δεν είναι. Επιχειρείται από μερίδα συμπολιτών μας, να εμπλακεί στην υπόθεση του οίκου ανοχής και η καταδικαστική απόφαση για τους Τομπούλογλου και Τριανταφύλλου. Πώς συνδέονται αυτά; Δεν ξέρω να σας πω, ξέρω όμως τη δική μου θέση, γιατί και οι πέτρες πια γνωρίζουν ότι εξαρτήσεις δεν έχω από κανέναν.

 

Λοιπόν: Οι Τ- Τ δεν μετέχουν στα δημοτικά μας πράγματα, λόγω της υπόθεσης για την οποία έχουν καταδικαστεί. Έχουν προσφύγει, από όσο ξέρω, σε ανώτερο δικαστικό βαθμό και μέχρι να γίνει αυτή η δίκη, οι ποινές τους είναι με αναστολή. Αυτό σημαίνει ότι και η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων είναι με αναστολή (μαθαίνω ότι ο Τριανταφύλλου ΔΕΝ έχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων- εννοείται ότι εάν γράφω κάτι λάθος, θα το διορθώσω  αμέσως μόλις μου το υποδείξει ο ενδιαφερόμενος ή όποιος άλλος). Ως τότε, ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να εμφανίζονται (το κάνει μόνο ο Χ. Τριανταφύλλου) και ως εκδότες τοπικού εντύπου και ιστοσελίδας. Στο δικαιικό μας σύστημα μόνο η τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης επιφέρει τις συνέπειες της απόφασης. Εάν λοιπόν ο Χ. Τριανταφύλλου είχε κάποιο πρόβλημα από την καταδίκη του, θα έπρεπε να επέμβει ο νόμος. Τώρα, αν με ρωτάτε πολιτικά, θα σας πω ότι εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα. Αλλά, προφανώς, άλλο αυτός, άλλο εγώ.

 

Ωραία, Κι αφού ξεκαθαρίστηκε και τούτο, παραμένουν τα ερωτήματα στη διοίκηση:

 

- Θα ζητήσετε από την κυβέρνηση (όπως κάνατε με το γήπεδο της ΑΕΚ) να πάρει θέση για το επάγγελμα της ιεροδούλου που εσείς καθόλου δεν θέλετε;

- Θα πιέσετε τη ΛΑΕ να το κάνει σημαία της;

- Θα βρείτε τρόπο αφού κλείνετε τον νόμιμο οίκο ανοχής, να κλείσετε, τουλάχιστον και τους παράνομους;

 

Ερωτώ, ερωτώ, αλλά απαντήσεις δεν παίρνω. Κι αν δεν απαντά κανείς, ο ερωτών (και όσοι τον διαβάζουν) μπορεί να σκεφτεί οτιδήποτε...

Γράψτε την άποψή σας

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ORITZINAL (28/07/2016 22:02)

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΕΪ ΟΙ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ;;;;; ΤΙ Σ@@ΤΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;;; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ,ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΔΕΣΠΟΙΝΗΔΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΒΑΤΖΟΜΕΝΗ! ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ,ΟΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΟΥΙΣΚΙ 12ΑΡΗ,ΚΑΙ ΤΡΩΤΕ ΧΑΒΙΑΡΙ. ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ!!! ΨΙΤ! ΕΣΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΞΩ...ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ ΕΣΥ...ΞΕΡΕΙΣ!

Ατυχήσαμε... (28/07/2016 22:19)

με την χειρότερη διοίκηση που πέρασε ποτέ από την πόλη μας.
Τα αποτελέσματα θα τα δείτε στο τέλος της θητείας που θα παραδώσουν το απόλυτο χάος.
Να το θυμάστε, θα έχουν χρεώσει και πάλι τον δήμο με πολλά λεφτά!
Στο θέμα μας...
Γιατί δεν κάνουν διαμαρτυρία και κατάληψη έξω από τους παράνομους οίκους ανοχής;
Τσάμπα μάγκες είναι.
Δυστυχώς ατυχήσαμε.
Υπομονή και ο λαός της πόλης θα μιλήσει. (Μιλάει ήδη και τους φτύνει, αλλά αυτοί νομίζουν ότι βρέχει)

ΛΥΠΑΜΑΙ (29/07/2016 00:04)

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ για την ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ.
Απαράδεχτα αυτά που είπε ένα νέο κοριτσάκι με τόσο παλαιά μυαλά!
ΤΈΤΟΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΌΣ;

@Aristeros Original (29/07/2016 00:22)

Άσε και δεν σε παίρνει με τους Λαλο και Ανανιαδη προβοκάτορα.
Αυτοί οι δύο έχουν πολλά κιλα λεβεντιάς και αξιοπρέπειας πάνω τους και δεν μασάνε χαρτοπολεμο.
Ούτε να σταθείς μπροστά τους δεν μπορείς κακομοίρη...
Κυνηγά κάνα ποκεμον καλύτερα.

συνώνυμος (29/07/2016 00:52)

εσύ Διαμαντή ρωτάς, αλλά μη περιμένεις απάντηση.
Αυτοί μου θυμίζουν τα παιδάκια, που ενώ έχει σκατωθεί το βρακί τους, συνεχίζουν το παιχνίδι σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Καλό θα είναι, να μη τους πολυσκοτίζεις το μυαλό, γιατί δεν το έχουν και πολύ δουλεμένο.
Όταν έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο να μάθουν πέντε γράμματα για να μπορούν να σταθούν στην Κοινωνία σαν άνθρωποι και όχι σαν Νεάντερταλ, το κόμμα τους έβαζε να κάνουν καταλήψεις.
Τους βραχυκυκλωνεις συνέχεια.

Άστους, μέχρι να ανέβει το σκατό επάνω. Δεν σώνονται,. Το μυαλό το έχουν κάψει από καιρό.

Ανώνυμος (29/07/2016 07:13)

Ακατανόητο το σήκωμα των τόνων για ένα τέτοιο θέμα καλοκαιριάτικα.
Ακατανόητη και η προσπάθεια ένδυσής του με ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (29/07/2016 08:37)

@7.13
Τι θα ήταν κατανοητό σε σας; Να κάνουμε μια βουτιά στη θάλασσα και να μην ασχολούμαστε; Αυτό θα το κατανοούσατε;

ανωνυμος (29/07/2016 09:09)

Ας μαζέψουν πρώτα τους άστεγους που σέρνονται οι άνθρωποι και τους φροντίζουν οι δημότες και η εκκλησία και μετά μιλάμε για την ηθική τους με τους οίκους ανοχής.

Ανωνυμος (29/07/2016 12:20)

@συνωνυμος
Φιλε ενω θεωρω οτι η διοικηση του δημου ειναι εντελως αποτυχημενη καθε φορα που διαβαζω σχολιο σου προβληματιζομαι μηπως κανω λαθος!

συνώνυμος (29/07/2016 12:47)

@ Ανωνυμος (29/07/2016 12:20)
Μη προβληματίζεσαι.
Διάλεξε, δεν είναι δύσκολο.
Γράψε σε δύο στήλες, το τι έχουν κάνει και το τι δεν έχουν κάνει.
Βάλε κάτω και το υπόβαθρο τους, μορφωτικό, πολιτικό, βγες και μια βόλτα στην πόλη να δεις αν σου αρέσει αυτό το περιβάλλον στο οποίο ζεις και τότε αποφάσισε.

Ανωνυμος (29/07/2016 13:00)

Σωστο το αρθρο!
Πανω απο ολα...το ξεχαρμανιασμα του ισχυρου φυλου. Να απαιτησουμε ομως και την δημιουργια αντρικου μπουρδελου για να υπαρχει ισονομια των πολιτων!
Να φτιαχτει και ενας τιμοκαταλογος με τιμες διατιμησης για τις στασεις και τις ""ιδιαιτερες" περιποιησεις των πελατων! Δεν γινεται να χρεωνει ο καθε νταβατζης οτι γουσταρει εν μεσω κρισης!
Και καθε Δευτερα να υπαρχουν προσφορες σε S\M καταστασεις με 50% εκπτωση για να καταπολεμηθει και η ενδοοικογενειακη βια!
κ.Σειτανιδη εισαι τεραστιος!

Ανώνυμος (29/07/2016 16:14)

@ διαμαντής 8:37 Για πολλές δεκαετίες η πόλη μας δεν διέθετε οίκους ανοχής και απ´ όσο ξέρω δεν γινόντουσαν ούτε βιασμοί ούτε τίποτα στους δρόμους της από ανθρώπους χωρίς σχέσεις. Γιατί πρέπει να έχει τώρα? Και κυρίως γιατί πρέπει αυτό να αποτελεί αιτία κριτικής, όταν έχει κάνει άλλα πραγματικά σοβαρά λάθη αυτή η διοίκηση? Κατά τ´ άλλα η επίκληση της νομιμότητας από πλευράς σας ως ποιοτική διαφορα, είναι απλά πιο-βουλγαράκης-πεθαίνεις.
Τέλος, λύστε μου και μια απορία. Αν επιτραπούν τα περίφημα coffee shops στα ολλανδικά πρότυπα με νόμιμη την χρήση κάνναβης, και αντιδράσει η (όποια) διοίκηση, θα επικαλεστείτε και τότε τη νομιμότητα?

Διαμαντής Σεϊτανίδης (29/07/2016 16:31)

@13.00
Κι εσύ, ανίκητος

Διαμαντής Σειτανίδης (29/07/2016 16:37)

@16.14
Εσείς δεν θέλετε οίκους ανοχής ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ή καθόλου; Για να ηέρω σε ποια βάση βα απαντήσω. Δεύτερον η ισχύς του νόμου είναι που απαγορεύει στον οιονδήποτε να σας ξυλοφορτώνει ή να σας στείλει στον άλλο κόσμο, ούτε αυτό το αντιλαμβάνεστε; Και τρίτον, ένα μέτρο που μου φαίνεται λάθος νε κάνει βα αγωνίζομαι να μην ψηφιστεί. Κι αν ψηφιστεί, θα αγωνίζομαι για να καταργηθεί., Στο ενδιάμεσο όμως δεν κλείνω τα μάτια σαν τη στρουθοκάμηλο ενώπιόν του

Ανωνυμος (29/07/2016 17:45)

@συνωνυμος 12.47
Το επιχειρημα περι "σκατου" σε ποια στηλη να το βαλω.Στη "εκαναν" η στην "δεν εκαναν";

"της διοίκησης" (29/07/2016 20:45)

δυο άρθρα και πόσες απαντήσεις για ένα θέμα που κανονικά θα γραφόταν ένα σχόλιο. Τόσο πολύ σε καίει το θέμα; Μου κάνει εντύπωση για το πώς αντιμετωπίζεις τη "διοίκηση". Αν ο Βασιλόπουλος υπέγραφε άδειες για οίκους ανοχής θα ήταν καλός δήμαρχος και σύμφωνος με την δική σου απελευθερωμένη ηθική; Αυτή η δημοσιογραφία της πόλης μας είναι φοβερή. Πραγματικά θα με κάνετε να θεωρήσω τη "διοίκηση" την καλύτερη δημοτική αρχή, με τέτοια κριτική που τους κάνετε. Εγώ πίστευα μέχρι σήμερα ότι η δεξιά είναι υπέρ της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι είναι και υπέρ των οίκων ανοχής. Τι να πώ; Μας έχει τρελάνει ο Τσίπρας με την "αριστερά" του, τρελάνετέ μας κι εσείς με τη δεξιά σας!

Ο νόμος (29/07/2016 22:35)

τι λέει; Λέει από 200 έως 500μ απόσταση από σχολεία και εκκλησίες και είναι θέμα του δήμου τι θα κάνει.

Αυτές οι δουλειές έχουν πολύ μαύρο χρήμα. Ο δήμαρχος και το ΔΣ που ψήφισαν τα 200μ εξάντλησαν αφιλοκερδώς τα όρια του νόμου είμαι 100% σίγουρος. Εκείνη η διοίκηση μας κορόιδευε γενικώς και ειδικώς μέσα στα μούτρα μας, δεν αποτελεί εξαίρεση ο οίκος ανοχής.

Όμως νόμιμος και ο Κόντος, νόμιμος και ο Βασιλόπουλος. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Φιλαδέλφεια να λύσει το πρόβλημα των οίκων ανοχής σε όλο το λεκανοπέδιο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Να μην αλλάξουν τα μέτρα. Όμως λίγο πιο πέρα από το "σπίτι" έχει ένα άνοιγμα. Σε συνεννόηση με την "Παναγίτσα", θα μπορούσε να γίνει εκεί ένα παρεκκλήσι. Το παρεκκλήσι της Μαρίας της Μαγδαληνής. Να λειτουργείσει και ο παπάς και το λύσαμε το θέμα

Διαμαντής (30/07/2016 00:00)

@20.45
Μα τέτοια τύφλωση; Δεν βλέπεις πέρα από τη μύτη σου; Δεν καταλαβαίνεις ότι το κλείσιμο του νόμιμου ΔΕΝ εξαφανίζει την πορνεία; Απλώς εξυπηρετεί τους παράνομους οίκους ανοχής, γιγαντώνει τους εκβιασμούς και τις πάσης φύσεως παράνομες δοσοληψίες; Ούτε ως εκεί δεν φτάνεις;

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (30/07/2016 03:12)

Α Κυρ Διαμαντή στην ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής οφείλουμε όλοι την ύπαρξή μας, το να την αγνοούμε ή να την εξοβελίζουμε είναι προφανώς ηλίθιο. Αλλά στις δημοκρατίες ο Δήμος νομοθετεί.
Έτσι θα μπορούσαν ίσως οι Δημοτικοί μας άρχοντες να νομοθέτησουν σε «αριστερή» κατεύθυνση.
Και εξηγούμαι:
Η «αριστερά» δεν ήταν πάντα ενάντια στα μονοπώλια;
Πρέπει όχι μόνο να παρατείνουν την άδεια της υπάρχουσας επιχείρησης αλλά να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να ανοίξουν κι άλλες. Ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές και θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών
Η αλληλεγγύη δεν ήταν πάντα στα συνθήματα της «αριστεράς»;
Ας έρθουν λοιπόν σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων ώστε στους εφοδιασμένους με κάρτα δημότη να παρέχεται έκπτωση.
Επίσης μετά από διαπραγμάτευση μπορούν να καθοριστούν ειδικές τιμές για τους άπορους συνδημότες μας θύματα της οικονομικής κρίσης. Οι υπηρεσίες του Δήμου να τους εφοδιάσουν με μη μεταβιβάσιμα κουπόνια.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (30/07/2016 03:13)

Β. Τα κουπόνια θα εξαργυρώνουν οι επιχειρήσεις στο δήμο εντός μηνός.
Η κατανομή των κουπονιών θα «υποδείξει» στους επιχειρηματίες στο αν πρέπει να αλλάξουν προσωπικό ή να βελτιώσουν την ποιότητα και την ποικιλία των υπηρεσιών που παρέχουν.
Έτσι οι επιχειρήσεις αυτές σε συνεργασία με τον δήμο θα προσφέρουν καλύτερο κοινωνικό έργο βοηθώντας ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να ζήσουμε πιο ήρεμα και ανώδυνα την κρίση και όχι ο καθένας μόνος του - με ότι αυτό συνεπάγεται.
Παραμένουν όμως δυο ζητήματα που χρειάζονται προσέγγιση
Το πρώτο είναι το πάγιο αίτημα της «αριστεράς» για την ισότητα των φύλλων.
Στο πλαίσιο αυτό επιγραμματικά θα παρατηρήσω ότι ο Δήμος δεν έχει παρά να διευκολύνει και την λειτουργία επιχειρήσεων παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών στο «ασθενές» φύλλο με τους ίδιους όρους αντιμονοπωλιακής αλληλεγγύης.
Το δεύτερο είναι η «εμπορευματοποίηση» της γενετήσιας ορμής.
Εδώ πρέπει να διατυπωθούν αναλυτικές προτάσεις και είναι ήδη 3 τα ξημερώματα.
Καληνύχτα.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/07/2016 11:03)

@3.12, 3.13
Σε βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφερόμενο επί του θέματος. Εμένα, πάλι, το μόνο που με απασχολεί είναι ο τίτλος της παρούσης αναρτήσεως: Η ισχύς του νόμου. Τα άλλα (με την άδειά σου), τα έχω λίγο ως πολύ λυμένα.

ανώνυμος (30/07/2016 13:36)

Τελικά μια κανονιστική απόφαση του δήμου έδωσε την αφορμή καλοκαιριάτικα να γραφτούν εξαιρετικά κείμενα. Μπράβο κ. Διαμαντή καταφέρατε σε κενό πολιτικό χρόνο να δημιουργήσετε γεγονότα. Έστω κι έτσι ο Βασιλόπουλος κυριαρχεί στην ιστοσελίδα σας και δείχνει ότι παράγει έργο και πολιτική σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τοπικές ηγεσίες που είτε είναι εξαφανισμένες, είτε δείχνουν να τα έχουν χαμένα με όσα γίνονται στην πόλη. Συνεχίστε να κρίνετε επί πολιτικών και ιδεολογικών ζητημάτων τη δημοτική αρχή και τους βλέπω να γίνονται όλο και πιο συμπαθείς.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (30/07/2016 15:17)

@Ο νόμος (22:35) Τι σχέση έχει η Μαρία η Μαγδαληνή με το θέμα; Εγώ θα πρότεινα στα πλαίσια μιάς πολυπολιτισμικής κοινωνίας αφού για το μουσουλμανικό τέμενος μας πρόλαβε ο Καμίνης να φτιάξουμε ένα Βουδιστικό ναό. Φαντάζομαι οι περιορισμοί του νόμου θα ισχύουν και γι αυτόν. Στον βουδιστικό ναό θα αναλύονται απ τους ιερείς και οι διδαχές του Βούδα (Σούτρες) που περιλαμβάνουν και τη ξακουστή Κάμα. Τακτικές επισκέψεις των μαθητών των σχολείων της περιοχής θα συμβάλλουν και στη σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση αλλά και στην κατανόηση και των θρησκειών άλλων λαών, αντικείμενα για τα οποία ο κ. Φίλης προτίθεται να νομοθετήσει. Δηλαδή μ’ ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Τι λες κι εσύ;

Διαμαντής (30/07/2016 19:20)

@13.36
Αυτό που αδυνατείτε να κατανοήσετε, είναι ότι όσο γράφετε χαριτωμενιές, αντί επιχειρημάτων, απλώς αποδεικνύετε ότι δεν έχετε από δαύτα. Κι αυτό, ξέρετε, κρίνεται.

Ας συνεχιστεί, λοιπόν, έτσι η αντιπαράθεση: Εμείς με επιχειρήματα, εσείς με χαριτωμενιές.

Ανωνυμος (30/07/2016 20:30)

και στην τελική τι σας φταίνε οι εκδιδόμενες; αυτές τουλάχιστον το έχουν κάνει επάγγελμα. κάποιες άλλες στην πόλη μας πήγαιναν με γέρους που κατείχαν αξιώματα για να ανελιχθούν πολιτικά. αμα ειναι να καταργήσετε την πορνεία τουλάχιστον κάντε το σωστά.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (31/07/2016 10:43)

Κραυγές αντί επιχειρημάτων, σωστό σε βρίσκω. Όταν υποβλήθηκε η αίτηση υπήρχαν καθορισμένες απ το νόμο συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πληρούσε η επιχείρηση αφού λειτουργούσε νόμιμα. Η όποια μεταβολή των προϋποθέσεων μετά την υποβολή της αίτησης δεν αίρει την υποχρέωση του Δήμου να δώσει την αιτούμενη άδεια αφού αναδρομική ισχύς νόμου απαγορεύεται απ το σύνταγμα. Θέτεις το ζήτημα κυρ –Διαμαντή στο ‘πουριτανική αριστερά’ αλλά βασικά αφορά αυτή την ανάρτηση. Υπ αυτή την έννοια είναι εκτεθειμένο το σύνολο του Δ.Σ. Ας ελπίσουμε ότι θα «καθαρίσει» επιτυγχάνοντας το κλείσιμο των παράνομων επιχειρήσεων του είδους –ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Όμως κάποιες χαριτωμενιές κάνουν πάσα και σε άλλα ζητήματα όπως τα μονοπώλια, την ισότητα των φύλλων, την συνεργασία Δήμου – επιχειρήσεων για την προσφορά κοινωνικού έργου σε περίοδο κρίσης, την θρησκειολογία και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, ως και τα Ολλανδικά coffee shops με νόμιμη την χρήση κάνναβης. Προβλέπω θάχουμε να γράφουμε . . .

@ΑΝΩΝΥΜΟΣ (30/07/2016 15:17) (01/08/2016 13:11)

Κοίτα ο νόμος δεν ξέρω αν περιλαμβάνει και τις άλλες θρησκείες, αλλά με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζεις το νόμο κατά γράμμα και χωρίς να μετράς τις αποστάσεις, αφού το παρεκκλήσι θα είναι ούτε 20μ μακριά. Και έχει κάτι έτοιμα παρκκλήσια μούρλια ο Καλλέργης και ο Κοφινάς

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Από σήμερα ΔΕΝ λειτουργεί το ΚΕΠ Νέας Χαλκηδόνας λόγω κτιριακής αναβάθμισης

Τριήμερο της Αποκριάς στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Εκδήλωση για τον «πατέρα» της ΑΕΚ Κωνσταντίνο Σπανούδη, με βάση μια μελέτη του Κυριάκου Χήνα

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena

Συμβαίνει τώρα! Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Αλβανός να κλέβει aircondition του Δήμου

Η πόλη σιγά - σιγά αλλάζει προς το καλύτερο (video)

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Δείτε LIVE την απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena

Συμβαίνει τώρα! Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Αλβανός να κλέβει aircondition του Δήμου

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου

Η πόλη σιγά - σιγά αλλάζει προς το καλύτερο (video)

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

Τριήμερο της Αποκριάς στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στο Δήμο μας

Δείτε το video με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το εορταστικό σήμα των 100 χρόνων

Εκδήλωση για τον «πατέρα» της ΑΕΚ Κωνσταντίνο Σπανούδη, με βάση μια μελέτη του Κυριάκου Χήνα

Από σήμερα ΔΕΝ λειτουργεί το ΚΕΠ Νέας Χαλκηδόνας λόγω κτιριακής αναβάθμισης

Δείτε LIVE την απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@15.37 Απλώς είναι λάθος. Τίποτε άλλο. ...

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ
Xρήστης: Προσοχή στις ιδιότητες.
Ε καλά! Δεν είναι κι οι Times της Νέας Υόρκης "η αληθεια". Ούτε κι εσείς έχετε πάρει Pulitzer prize απο το Columbia απ όσο ξέρω. Οπότε, δεν ...

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@15.02 Πρώτον δεν υφίσταται η έννοια του "τοπικού" δημοσιογράφου, καθώς αυτός που κάνεις πολιτικός, οικονομικό κλπ ρεπορτάζ δεν έιναι "εθνι...

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ
Xρήστης: Προσοχή στις ιδιότητες.
Αγαπητέ μου δεν με ενδιαφέρουν αυτή την χρονική στιγμή οι απ ευθείας αναθέσεις των προηγούμενων περιόδων, αν και θυμάμαι πάρα πολύ καλά τα π...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@αδημοσίευτον υβριστή Στην Αλήθεια εγώ αποφασίζω, όχι εσείς...

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.28 Αν με ρωτάτε ως δημοσιογράφο στην Αλήθεια, η δουλειά μου είναι να θέτω θέματα και να ρωτάω, όχι να παίρνω θέση. Θέση παίρνουν οι πο...

Δείτε το σήμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ
Xρήστης: Προσοχή στις ιδιότητες.
Εσείς κ. διαχειριστά της "αλήθειας" συμφωνείτε με την πρακτική της απ' ευθείας ανάθεσης και ειδικά για το συγκεκριμένο λογότυπο και τον σκοπ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@προς πάντα ενδιαφερόμενο Με εκπροσωπεί κάποιος ΔΕΝ σημαίνει συμφωνώ με όσα κάνει, αυτά είναι στοιχειώδη ζητήματα για πρωτοετείς φοιτητές πο...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@13.48 Εκπροσωπούσε όλους τους, δημότες, πόσο πιο σαφώς να το γράψω; Πληρώνω κι εγώ για το σκάνδαλο του οδοφωτισμού, θέλω - δεν θέλω. Πώς ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@αδημοσίευτον φασίστα Δεν απαντώ σε ηλιθίους, ούτες τους φιλοξενώ στην Αλήθεια. Μη σε ξαναδώ εδώ......

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: marcus
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης 'Αρα, αν ασπάζεστε αυτό που γράφετε, τότε εκπροσωπούσε κι εσάς η πρώην δημοτική αρχή σε όλα όσα έκανε, σωστά;...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: γηπεδοστανεαφιλαδελφεια
Το θέμα δεν είναι ότι θα δώσει το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος της Εφέσου για τον τελικό του Conference, αλλά ότι θα δημιουργηθεί προ...

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)
Xρήστης: Ανωνυμος
@παπαρας 13.35 Μάρκος Έρχονται τουλάχιστον 5 χρόνια μαύρα για τα αριστερδέξια τρολ!...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Ανωνυμος
Ρε Μάρκο βάλε λίγο το μυαλό σου( αν υπάρχει) να δουλέψει!! Η πλειοψηφία μέσα στο Δ.Σ. φαίνεται στο σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων! Τώρα την ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@19.11 Κι αυτό που με ρωτάτε το έγραψα, αλλά δεν διαβάζετε προσεκτικά, οπότε το ξαναγράφω: Στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©