Μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση...

Δημοσιεύτηκε στις 05/05/2022 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  7 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Δανείζομαι και κάνω τίτλο αυτού του σημειώματος την ιστορική, πλέον, φράση του Μάο Τσετούνγκ, προκειμένου να περιγράψω τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην πόλη μας. 

 

Όσα χρόνια ασχολούμαι με αυτήν, σχεδόν ποτέ (αν δεν με γελά η μνήμη μου) δεν είχα δει τόση κινητικότητα από τόσο πολύ κόσμο, τόσο νωρίς για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Το τηλέφωνό μου κτυπά καθημερινά και κόσμος και λαός μου ζητά να τα πούμε και να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Άλλος μου ζητά το άλφα, άλλος μου προτείνει το βήτα, άλλος με ρωτά το γάμα, άλλος μου ζητά να μην δεσμευθώ με άλλους πριν του μιλήσω...

 

Προφανώς αυτό δεν γίνεται μόνο με μένα, αλίμονο, γίνεται και με πολλούς άλλους συμπολίτες μας (ξέρω κι έχω μιλήσει με μερικούς...) που δέχονται προτάσεις από υποψηφίους- υποψήφιους) δηλαδή από συμπολίτες που προαλείφονται για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου, με δεδομένο ότι η σημερινή διοίκηση υπό τον σημερινό δήμαρχο (μετά την βέβαιη διάσπασή της όποτε κι αν αυτή γίνει επίσημα, διότι ανεπίσημα έχει γίνει από καιρό) δεν έχει την παραμικρή τύχη στις κάλπες.

 

Είναι πάντως σημαντικό -και κολακευτικό, δεν το κρύβω- ότι "Η Αλήθεια" είναι σταθερός συνομιλητής σχεδόν όλων αυτών των πρωτοβουλιών...

 

Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν ο Γιάννης Βούρος, αντιλαμβανόμενος το κλίμα όσο περνάει ο καιρός, αποσυρθεί εγκαίρως και δεν πάρει μέρος στις εκλογές που έρχονται.

 

Αν όχι, θα ζήσει κι αυτός (το επιτελείο του θα το ΞΑΝΑζήσει, μετά το 2014) την εμπειρία Γαϊτανά. 

 

Τι σημαίνει η αναστάτωση

 

Όλο αυτό το ενδιαφέρον ανθρώπων της πόλης για την πόλη, ασφαλώς θα "εξορθολογιστεί" έως ότου φθάσουμε στην προεκλογική περίοδο. Δεν πιστεύω ότι τοπικά η κεντροδεξιά θα θελήσει να πάει στις εκλογές με δυο συνδυασμούς, ούτε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ με δυο συνδυασμούς θέλει να εμφανιστεί στις κάλπες.

 

Και μην μου πει κανείς ότι "επίσημα το κόμμα -είτε το ένα είτε το άλλο- στηρίζει τον τάδε" γιατί πολύ θα γελάσω, ρίξτε μια ματιά στην εκλογική ιστορία της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας και θα καταλάβετε. 

 

Σίγουρα θα υπάρξουν υποχωρήσεις, συμβιβασμοί, αλλαγή πλάνων, ήδη "τρέχουν" πάρα πολλοί και είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί δεν θα φτάσουν στην κατάθεση συνδυασμού.

 

Αυτό που συμπεραίνω, πάντως, από αυτή την κινητικότητα, είναι ότι υπάρχει ξαφνικά -ή μπορεί και να υπήρχε, αλλα εκδηλώνεται με ταχείς ρυθμούς- ένα αυξημένο ενδιαφέρον συμπολιτών μας για τα κοινά της πόλης. 

 

Δυστυχώς οι περισσότεροι κάνουν το γνωστό λάθος, δηλαδή προσπαθούν να πείσουν και να αποσπάσουν όσο μπορούν περισσότερα μέλη ενός δημοτικού κατεστημένου που ευθύνεται για την παρακμιακή πορεία της πόλης και -δυστυχώς- δεν αναζητούν τους ανθρώπους που αξίζουν, που αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν στην πόλη κι όχι στην πάρτη τους, αλλά αηδιασμένοι από το παρακμιακό κλίμα έχουν αποσυρθεί στα σπίτια τους. 

 

Αυτό υπονομεύει την συνολική τους προσπάθεια, αλλά οι ίδιοι ακόμα δεν το γνωρίζουν, επαναλαμβάνω ΔΥΣΤΥΧΩΣ. 

 

Άρα, παρά το ότι αναμφίβολα θα υπάρξουν υποχωρήσεις και αλλαγές πλάνων, αυτή η "έκρηξη" ενδιαφέροντος γιατα κοινά της πόλης από μια ομάδα ανθρώπων που είναι πολυπληθέστερη από ποτέ, ενάμιση χρόνο πριν τις κάλπες, μόνο καλό μπορεί να κάνει στην πόλη. 

 

Θα επανέλθω αργότερα στο θέμα, γράφοντας ποιο κατά τη γνώμη μου είναι το επόμενο λάθος που κάνουν όσοι κινούνται στα δημοτικά μας πράγματα. 

 

Ως τότε, ας κρατήσουμε την αισιοδοξία ότι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, κινούνται τόσο νωρίς, τόσο έντονα. 

 

Να κι ένα καλό που έκανε η προκλητική, αδιάφορη και πλήρως αποτυχημένη θητεία ενός τουρίστα στην πόλη που θέλει πεισματικά να μας πείσει ότι παριστάνει τον δήμαρχο. 

 

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού....

Γράψτε την άποψή σας

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (06/05/2022 09:24)

Ερώτηση .Ισχύει η δεν ισχύει ότι με δύο θητείες ένας εν ενεργεία Δήμαρχος δικαιούται να πάρη την σύνταξη Δημάρχου ?Εάν ισχύει γιατί να μη κατέβει ό κύριος , ο οποίος χαρακτηριστικά περιγράφεται στην τελευταία σειρά του παραπάνω κειμένου .Όσον αφορά τα υπόλοιπα . Για πολλούς μόνο όταν οι Δημ.Εκλογές γίνουν με την μέθοδο της λίστας ,θα ασχοληθούν ικανά στελέχη της αγοράς .Και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την ευθύνη της καλής λειτουργίας του Δήμου οι επικεφαλείς και μέλλοντες Δήμαρχοι .Κάτι τέτοιο δεν είχε ξεκινήσει να συζητά ο πρώην Υπουργός η Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ ,Μιλτ. Παπαιωάννου η κάνω λάθος? Φανταζόμαστε οι Δήμοι να περάσουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία ? Θα είναι δικαιολογημένη η όχι μια τέτοια εξέλιξη ? Έλα ντε !!!!!!!!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2022 12:27)

@9.24

Δυο θητείες; ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ; Το εκλαμβάνω ως το ανέκδοτο της χρονιάς. Το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να βγάλει τη μια. Μετά, έρχεται το φούμο...

Ποιες δυο θητείες; Αυτό μου θυμίζει την ατάκα του Νίκου Φέρμα στον "Ζήκο": "Ναι, αλλά ξέρει ότι για να μαζέψουμε 100 δραχμές μας λείπουν οι 99;". Έτσι κι εδώ. Για να συμπληρώσει δυο θητείες, του λείπει η... μία!

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗ (06/05/2022 13:27)

είναι πιθανότερο να ανατείλει ο ήλιος από τη δύση από το να ξανακατέβει ο ΓουΒου, αν και προσωπικά το εύχομαι για να είναι παταγώδες και μνημειώδες το μαύρο που θα φάει κι αυτός και τα τσιράκια του. Κάποιοι βέβαια από τα τσιράκια του σχεδιάζουν το ίδιο κόλπο γκρόσο που έκαναν και επί Εφης. Νομίζουν ότι αν απομακρυνθούν λίγους μήνες πριν τη λήξη και προσφύγουν σε άλλους συνδυασμούς ότι θα σώσουν πολιτικά τα τομάρια τους. Αυτά δεν ξαναγίνονται όπως τότε που πήγαιναν στον Απόστολο, με αποτέλεσμα να τον στείλουν τον άνθρωπο τέταρτο. Αυτή μάλιστα τη φορά δεν παίζει και το χαρτί της αεκοφροσύνης αφού όλοι καταλαβαίνουν ποια ή μάλλον ποιος ε΄ίιναι η"¨μαυρ'όγατα" όπως τον αποκαλούν. Φήμες μάλιστα λένε ότι έτσι τον λέει πια κι ο μεγάλος που μέχρι πρόσφατα τον αποκαλούσε "πατσαβούρα".

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (06/05/2022 13:38)

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (06/05/2022 09:24) Έχει κάποια βάση αυτό που λες, δεδομένου μάλιστα ότι λεφτά από καλλιτεχνική δουλειά δεν πρόκειται να ξαναδεί. Είναι στα αζήτητα εδώ και χρόνια. Δεκάδες σήριαλ τα τελευταία χρόνια και δεν έχει ούτε μισή πρόταση. Μόνο κάτι θεατρικά που δεν τα βλέπουν ούτε οι συγγενείς του. Άρα τι του μένει; Tα μισθά του δημάρχου. Από το τι θέλει βέβαια μέχρι το αν μπορεί μεσολαβεί μια θάλασσα που λέει και μια ιταλική παροιμία

The Kopanoi (07/05/2022 13:30)

@06/05/2022 13:38 Μην το λες. Αν πάρει το open ο "τίγρης" μπορεί να του δώσει καμια εκπομπή για την ΑΕΚ όπως έκανε παλιά ο χατζημουσιας της original στο blue sky.

Ανώνυμος (07/05/2022 14:30)

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ δεν είναι οι λόγοι που αναφέρεις αυτοί που κάνουν τους ικανούς ανθρώπους να μην θέλουν να ασχοληθούν.
Οι σοβαροί άνθρωποι γενικά και όχι απαραιτήτως "της αγοράς" βλέπουν ότι ανά πάσα στιγμή χθεσινοί εχθροί μπορούν να γίνουν σημερινοί φίλοι και το αντίστροφο προκειμένου να σπρώξουν τα προσωπικά τους και μόνο συμφέροντα. Δεν υπάρχουν ούτε πλαίσια πολιτικής, ούτε προγράμματα ούτε αρχές. Δες τον Γρετζελιά για παράδειγμα, που τα έδωσε όλα σε μια εβδομάδα για τον Βουρο για να πάρει θέσεις και οφιτσια κι όταν δεν τα πήρε το γύρισε. Δες τον Τασουλη που έγινε η πιστοτερη παρκετεζα μόλις πήρε αντιδημαρχία. Δες τον Ουσταμπασιδη που χαριεντιζεται στα καφενεία με όσους έβριζε. Τρία μονο χαρακτηριστικά και πρόσφατα παραδείγματα. Ε! Οι σοβαροί άνθρωποι γελάνε με όλες αυτές τις καρικατούρες της τοπικής πολιτικής.

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (10/05/2022 19:12)

Όλα τα παραπάνω είναι σωστά .Απλά σας ανέφερα για ποιούς λόγου σκίζοναι να ξαναβγούν .Για την Δημαρχιακή Σύνταξη .Όπως προσπαθούσε και ο Κόντος αλλά και ο Αποστολάκης . Είπα πουθενά ότι θα ξαναβγεί ο ΓΒ ? Να διαβάζετε δύο φορές ότι διαβάζετε !!!!!!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τέλος κι ο Γεωργαμλής- Φιλοφρονήσεις με Βούρο αλλά... αντίπαλοι στις εκλογές! Θα μας τρελάνουν!

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη

Παρέμβαση Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών στο 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας και η γνώμη της "Α"

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, η νέα δημοτική πρωτοβουλία από τους Αλέκο Γούλα κι Ευτυχία Παπαλουκά

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν προετοιμασία για αντιμετώπιση της Εύας

Ακέφαλη πόλη...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος

Μόνο για την παρέλαση ενδιαφέρεται ο Βούρος, όχι για την πόλη- Μαρτυρία κατοίκου

Δημήτρης Κανταρέλης και Γιάννης Βούρος ενδιαφέρονται για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ

Με τις κόρες των κολλητών του κάνει ότι διοικεί ο Βούρος

Απανωτές γκάφες Βούρου- Χαμός στην Κοινωφελή μετά την παραίτηση Καραβία

Μόνο φανατικός οπαδός, τίποτε άλλο...

Βούρος για γέλια: Ο άνθρωπος που στηρίζεται σε αποστάτες, ζητά από τον Καραβία να παραδώσει την έδρα

Τέλος κι ο Καραβίας- Βάρεσε διάλυση το Βουρέικο…

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Ανώνυμος
@(28/11/2022 22:22) Τα απλά μέλη δεν βάζουν υποψήφιοι ούτε για συντονιστικά ούτε για νομαρχιακές. Τις νομαρχιακές τις αφήνω στην άκρη γιατί ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Κωνσταντινίδης 2.0?
Η διακήρυξη μοιάζει με όσα έλεγε ο Κωνσταντινίδης το 2019. Δεν θα εκπλαγω από καμία εξέλιξη... ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Ανώνυμος*
Η τοπική πολιτική σκηνή παράγει περισσότερους κωνσταντινίδηδες από όσους μπορεί να καταναλώσει! Είτε με την μορφή υποψηφίου δημάρχου είτε με...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Εμπνευση
Πολυ τετριμμενο ονομα. Στανταρακι εμπνευση της πετρελαιους ή του παλεαδουρα-panama hat,...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Φούμο από τώρα
Αυτό που ανακοινώνει ο κάθε πικραμένος ότι κατεβαίνει στις εκλογές χωρίς να δημοσιεύει το βιογραφικό του, τις σπουδές του και την επαγγελματ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Α.Δ
Για να βγάζει τόση χολή ο (κουμμουνι) και κάποιοι που δεν τολμούν να γράψουν το όνομα τους φαντάζομαι τι τρομος τους έχει πιάσει. Καθαροί άν...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Ανωνυμος
@18.12 Μας τρομοκράτησες! Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε όσοι δεν ασχολουμεθα με τον Ατταλο και αγνοούμε την ύπαρξη του υποψηφίου δημάρχου; Εί...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Ανωνυμος
@13.18 Ο Ανεμογιάννης μόλις πριν δύο μήνες ανέλαβε την ηγεσία της ΔΠ. Διάσπαση της ΔΠ επί των ημερών του δεν υπάρχει! Οι αριβιστες που πατρ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: ΔΗΜΟΤΗΣ
Γ.Α. Δεν αποκλειω εκπληξεις,και ψυχρολουσιες, για εσας που πατε να στησετε αυτο το πραγμα!...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Γ.Α.
Δυνατός συνδυασμός, αν κρίνω από τα ονόματα, τόσο από τη σύνθεση, όσο και από τον αριθμό. Μάλλον θα πρέπει να τον λάβουν σοβαρά υπόψη τους α...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Πρώτη φορά διαβάζω αυτό το όνομα. Έχει θέσει ποτέ υποψηφιότητα για δημοτικός ή κοινοτικός σύμβουλος; Εκλέχτηκε ποτέ; Έχει γράψει ένα άρθρο ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Κ.Κ.
Νικήτας Φωκίδης. Συμπαθέστατος. Αν αναλάβει τη χορωδία θα κάνει έργο. Τέτοιους θέλουμε....

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Πιο (σημιτηκό) πασοκ πεθαινεις
Πως και δεν τον έχει πάρει στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης το Τζέλη; Με τέτοιες ασαφείς γενικότητες πιο_πασοκ_πεθαινεις. Από άλλη εποχή ο άνθρωπος! ...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Ανώνυμος
Ο Ανεμογιάννης εκ του αποτελέσματος είναι λίγος για ηγέτης. Κατόρθωσε επί ημερών του να διασπαστεί και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΠ. Δεν κατάφε...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: ανονυμουσ
Κάτι μου λέει ότι βρέθηκε η παράταξη που θα στεγάσει Γούλα-Παπαλουκά....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©