Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση για τον ηλεκτροφωτισμό

Δημοσιεύτηκε στις 01/07/2021 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  10 σχόλια

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

*****

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την πρωτοφανή, απαράδεκτη, αντιδημοκρατική συμπεριφορά και στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσανδρου Γεωργαμλή, ο οποίος στη συνεδρίαση της 30/6 όχι μόνο αρνήθηκε να θέσει στο σώμα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά στη συνέχεια επιχείρησε να επιβάλει σιωπητήριο στις «ενοχλητικές» απόψεις, κλείνοντας μικρόφωνα και πετώντας εκτός της διαδικασίας δύο δημοτικούς της συμβούλους.

 

Πρόκειται για  απροκάλυπτα αυταρχικές και αυθαίρετες ενέργειες που  παραβιάζουν κατάφωρα ακόμα και τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου  ο οποίος προβλέπει ρητά ότι: «Το ίδιο δικαίωμα, να συζητηθεί ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης λόγω επείγοντος, έχουν και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, οπότε με την υποβολή της σχετικής πρότασης από αυτούς και χωρίς συζήτηση, το θέμα τίθεται από τον Πρόεδρο σε ψηφοφορία και λαμβάνεται απόφαση από το Συμβούλιο»

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρεί να παρεμποδίσει την τοποθέτηση των Δημοτικών Συμβούλων του ΚΚΕ που έχουν εκλεγεί με τη Λαϊκή Συσπείρωση: συχνά διακόπτοντας, άλλες φορές επιχειρώντας να ασκήσει προληπτική λογοκρισία στο περιεχόμενο των τοποθετήσεων τους, ορισμένες φορές επιχειρώντας να ερμηνεύσει και να αλλοιώσει την ψήφο τους, μέχρι και την πρόσφατη κατρακύλα. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το δημοτικό οικόπεδο του 3ου Βρεφονηπιακού σταθμού και την παράδοση του σε τρίτους ο εν λόγω έκλεισε το μικρόφωνο στην πρόεδρο της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ επειδή δε συμφωνούσε με την τοποθέτηση της.

 

Η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο τον ίδιο αλλά το σύνολο της Δημοτικής Αρχής που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και τη ΝΔ και κεντρικά και τοπικά τους στελέχη. Είναι φανερό ότι το θέμα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση ενοχλεί γιατί  ξεμπροστιάζει την αντιλαϊκή τους πολιτική.

 

Καταφεύγουν στον ωμό αυταρχισμό γιατί η στήριξη των συμφερόντων και της κερδοφορίας των επιχειρηματιών προϋποθέτει την καρατόμηση λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Η στάση τους αντανακλά βαθύτερη ανησυχία του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού για την εμβέλεια των θέσεων του ΚΚΕ. Είναι όμως βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν με την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό να βάλουν φραγμό στον αγώνα των εργαζομένων.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους πρόταση έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:

 

«Ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου για την προσβολή και ακύρωση της απόφασης της  Οικονομικής Επιτροπής  με την οποία προωθείται η παράδοση σε ιδιώτη της προμήθειας, εγκατάστασης και συντήρησης των φωτιστικών LED και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού και την απαξίωση της υπηρεσίας του Δήμου σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Τρώνε τις σάρκες τους στο Βουρέικο- «Μπάχαλο» το δημοτικό συμβούλιο- Αποχώρησε ο Γεωργαμλής

 

Όλη η πόλη μαζί κι ο Βούρος χώρια...

 

Η ντροπή της πόλης

 

200: Όλη η Ελλάδα γιόρταζε κι ο Βούρος έκανε ομιλία... στα δέντρα!

 

Οι πραγματικοί εχθροί της ΑΕΚ

 

Διαχειριστική για το Άλσος: Τα τρία ολέθρια λάθη του Γιάννη Βούρου

 

Δυο ανακοινώσεις του δήμου επιβεβαιώνουν: Ο Βούρος περιφρονεί Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες

 

Αν είσαι δήμαρχος στο «Ζεφύρι», γράφεις τους νόμους εκεί που ξέρεις...

 

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα- «Κοιμάται» η διοίκηση Βούρου

 

«Έλα κρυφά, έλα λαθραία» είπε η διοίκηση Βούρου στην υπουργό Παιδείας

 

Ο ξένος με το ηθικό μειονέκτημα στην πόλη

 

Εικόνες μιας σκοτεινής πόλης σε παρακμή

 

Δημοτικά τέλη: Η ενωμένη αντιπολίτευση επέβαλε μεγαλύτερες μειώσεις στην ανίκανη διοίκηση Βούρου

 

Όλο το παρασκήνιο για το Άλσος, το Βούρο και την πόλη μας

 

Αντιπολίτευση: κάτω τα χέρια από το Άλσος κύριε Βούρο

 

Αχαχαχαχα είναι αλήθεια, Τασουλίνο;

 

Κωμωδία...

 

Παράτησε κι εσύ τον συνδυασμό σου. Μπορείς. Σε περιμένει θέση στη διοίκηση της τσόντας

 

Αδίστακτη ομολογία αντιδημάρχου: Επί Βούρου, ο δήμος κινδυνεύει με επιτήρηση

 

Εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και Νόμπελ Ειρήνης...

 

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που εξαφανίστηκε για να μην δώσει απαντήσεις

 

Πορτοσάλτε για Βούρο: Άχρηστος δήμος - Φταίει ο δήμαρχος- Να ψηφίζετε σοβαρούς - Τον κουδούναγε 

 

 

Γράψτε την άποψή σας

Πες τα μου να μη στα πω.. (01/07/2021 23:24)

Μιλάτε εσείς που κλείσατε τα μικρόφωνα σε αντίστοιχη περίπτωση σε άλλη γυναίκα; Μιλάτε εσείς που στείλατε τέτοια μήνυμα σε μια άλλη γυναίκα ; Μόνο φασαρία κάνατε τελικά γιατί όταν έπρεπε απουσιάζατε και δεν απολογηθήκατε γιαυτό.

Α λα καρτ ευαισθησίες (02/07/2021 03:25)

Η φίμωση δεν μπορεί να καταδικάζεται α λα καρτ και κατά πως μας συμφερει. Ακριβώς την ίδια πρακτική που καταδικάζει σήμερα ο Σερετάκης, έκανε ο ίδιος κλείνοντας το μικρόφωνο στη Μαργαριτοπούλου σε εκδήλωση που γινόταν για το θέμα του παιδικού σταθμού με το φόβο ότι θα αποτυγχανε το καπελωμα που επιχείρησε (όπως ΠΑΝΤΑ) το ΚΚΕ επειδή εμφανίστηκαν και Συριζαιοι. (Σημειωτέον ότι δεν είμαι φαν της Μαργαριτοπούλου. Κάθε άλλο. Αλλά το σωστό να λέγεται).

ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ (02/07/2021 14:22)

Νίκο, αληθεύει ότι ανταλλάζεις μηνύματα στο viber με την Ανθή Παπακώστα;
Ποια είναι, Νίκο, η Ανθή Παπακώστα;
Πες μας, Νίκο, γιατί έχεις το τηλέφωνό της στο κινητό σου. Νίκο.
Νίκο, γιατί ντροπή; Τι περίμενες από την Ανθή Παπακώστα;
Νίκο. Νίκο. Νίκο

Anonymouse (06/07/2021 14:44)

Μόνο γέλιο προκαλούν οι κουκουέδες, όταν τους ακούς να λένε για "Μεγάλη" Οκτωβριανή Επανάσταση. Η Οκτωβριανή του 1917 δεν ήταν ούτε μεγάλη ούτε πετυχημένη. Κομμουνιστές την έκαναν και μόνο την υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού δεν προχώρησαν. Και, τελικά, γκρεμίστηκε μόνη της το '91. Κανένας εξωτερικός ή εσωτερικός εχθρός δεν χρειάστηκε να την ανατρέψει.
Μεγάλη και Επιτυχημένη Επανάσταση είναι μόνο η Αμερικάνικη. Και πέτυχε και παραμένει αυτό που έγινε την 4η Ιουλίου. Κήρυξαν την ανεξαρτησία από το βρετανικό στέμμα και η Μεγάλη Βρετανία τα μάζεψε κι έφυγε αφού και τυπικά παραχώρησε τις αποικίες της. Σήμερα η πρώην και για αιώνες Νο 1 δύναμη του πλανήτη Μεγάλη Βρετανία είναι το γιουσουφάκι των ΗΠΑ.
Υπ΄ όψιν ότι στη δήθεν μετα-''κομουνιστική'' Ρωσία πρώην σκληροτράχηλοι κομματικοί ήταν οι Γιέλτσιν και Πούτιν που ανέλαβαν τα πόστα για να κάνουν καραμπινάτο καπιταλισμό.

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (19/07/2021 11:50)

@ Anonymouse (06/07/2021 14:44)
Τιτανομέγιστε στην ανάλυσή σου. Η Οκτωβριανή Επανάσταση διδάσκεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. Θα σου έλεγα να δεις τους Κόκκινους του αμερικάνικου κινηματογράφου, ταινία εύπεπτη και κατανοητή, φαντάζομαι, για το πνευματικό σου επίπεδο. Δεν σου λέω να διαβάσεις τα Άπαντα του Λένιν, θα ήταν πολύ δύσκολο για το πνευματικό σου επίπεδο. Και για το μορφωτικό.
Επίσης αν δεν είναι "μεγάλη" η Οκτωβριανή Επανάσταση, τότε πώς κρίνεις εσύ, μεγάλε ιστορικέ αναλυτή, την Γαλλική Επανάσταση; (να την πω μητέρα των επαναστάσεων ή θα παρεξηγηθείς;).
Επίσης, αφού ασχολείσαι με την Αμερικανική Ιστορία, έχεις τίποτα να πεις για τον Αμερικανικό Εμφύλιο, τιτανομέγιστε ιστορικέ αναλυτή;

Εγώ θέλω κάποιος να μου πει (19/07/2021 19:57)

γιατί δεν ανεβάζετε και τη νέα ανακοίνωση της ΛΑΣΥ που τα χώνει και στην υπόλοιπη αντιπολίτευση που δε μαζεύτηκαν υπογραφές για νέο συμβούλιο με θέμα τον ηλεκτροφωτισμό. Τι περιμένετε ρε παίδες;

http://laikisyspeirosi-fx.blogspot.com/2021/07/blog-post_14.html

Εξοριστος (20/07/2021 09:11)

Γιατι ο Σερετακης μηνυματακια στο viber ανταλλασσει μονο με την διευθυντρια επικοινωνιας της Παε Αεκ.
Στον Σειτανιδη που ειναι στην τελικη και Φιλαδελφειωτης (καλα, δεν ειναι τοσο κομμουνιστης οσο η Παπακωστα) τις ανακοινωσεις της Λασυ δεν τις στελνει.

Ανωνυμος (20/07/2021 13:24)

Έχετε φαγωθεί με την ανταλλαγή μηνυμάτων του Σερετακη!
Προσωπικά δεδομένα είναι αυτά!
Τώρα γιατί δεν στέλνει μηνύματα στον Σεϊτανίδη;
Τι να πω; Και οι δύο είναι στρέιτ και η Ανθή είναι πιο όμορφη από τον Διαμαντή κατά γενική ομολογία!
Και εγώ στην θέση του Σερετακη στην Ανθή θα έστελνα μηνύματα!

Ανωνυμος (21/07/2021 13:33)

@ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Εχεις μπερδέψει τις έννοιες "αντίπαλος" και "εχθρός".
Προφανώς διακατέχεσαι από εμφυλιοπολεμικά συμπλέγματα και θεωρεις φυσιολογικό όταν συναντιέται στο δρόμο τυχαια ένας αριστερός μ' ένα δεξιό να μη λένε "καλημέρα" και να παίζουν μπουνιές. Μήπως να καταλάβουμε ότι είμαστε στο 2021 και όχι στη περίοδο 1945-1949;

ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ (21/07/2021 22:34)

@ Ανωνυμος (21/07/2021 13:33)
Μισό, για να καταλάβω.
Δηλαδή μια Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία δεν είναι μια καπιταλιστική εταιρία;
Δεν είναι αντίπαλος, δεν είναι εχθρός;
Τότε να έχουμε στο viber τα τηλέφωνα όλων των καπιταλιστών και να ανταλλάσσουμε μηνύματα, όταν λχ απολύουν έναν εργαζόμενο π.χ.
Ντροπή σου! (προς Αλαφούζο) κοκ.
Να μου πεις, εδώ κατάπιαν αμάσητο εργατικό δυστύχημα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Κοινωνική πρωτοβουλία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Ανώνυμος
@Ανωνυμος (14/05/2022 00:55) Τα 'χεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. ΚουΚουές είναι ο φίλος. Όχι Συριζέος. Αλλά λογικό να τα 'χεις μπερδεμέ...

Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ: Μόνο μπράβο και συγχαρητήρια...
Xρήστης: Apollon Smyrna 1891
" Απόλλων, δαφνοστεφανωμένε, της ομορφιάς είσαι ο Θεός Κι από εσένανε πηγάζει το ήθος κι ο πολιτισμός " https://www.youtube.com/watch?v=UK0...

Τίμησαν τη μνήμη των Ποντίων
Xρήστης: Phantomius
Ο Πόντιος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, που έρχεται κάθε Σαββατοκύριακο για να επιθεωρήσει το πρότζεκτ του, δεν μπορούσε να έρθει ; Προφανώς ασχολείτ...

Νέοι τραγικοί χειρισμοί Βούρου δημιουργούν κοινωνική ένταση στο Κάτω Κουκλάκι και σε όλη την πόλη
Xρήστης: ΑνΩνΥμΟs
@10:12 Πλάκα πλάκα με ΑΒ και πρωτάθλημα πήραμε και κύπελλα πήραμε και κάθε χρόνο Ευρώπη. Με ΓΒ στο μόνο που ελπίζουμε είναι να κάνουμε την α...

Νέοι τραγικοί χειρισμοί Βούρου δημιουργούν κοινωνική ένταση στο Κάτω Κουκλάκι και σε όλη την πόλη
Xρήστης: Ανώνυμος
Συγγνώμη αλλά μόνο ο επικεφαλής φταίει; Έχετε δει ποιους επέλεξε για έμμισθους συμβούλους; Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. Όλοι μαζί ένα ...

Νέοι τραγικοί χειρισμοί Βούρου δημιουργούν κοινωνική ένταση στο Κάτω Κουκλάκι και σε όλη την πόλη
Xρήστης: Διώξε τη μαυρόγατα
Τίγρη να χαίρεσαι τον εκλεκτό σου "δήμαρχο". Τέσσερα χρόνια κατρακύλα με τη μαυρόγατα....

Νέοι τραγικοί χειρισμοί Βούρου δημιουργούν κοινωνική ένταση στο Κάτω Κουκλάκι και σε όλη την πόλη
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Ξέρετε ποιό είναι το τραγικό των τραγικών ? Όλοι αυτοί οι ''περιφερόμενοι'' γύρω απο τον εξειδικευμένο κύριο που θεωρεί ότι Δημαρχεύει ,οι '...

Κοινωνική πρωτοβουλία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Ανωνυμος
@13/05/2022 12:25 Για το θαυμα της ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζων που συνετελεσθη επι πρωτης φορας αριστερα εχεις να πεις κατι; Μηπως για τ...

Νέοι τραγικοί χειρισμοί Βούρου δημιουργούν κοινωνική ένταση στο Κάτω Κουκλάκι και σε όλη την πόλη
Xρήστης: Ε όχι και τραγικοί οι χειρισμοί του Βούρου
Κωμικοτραγικοί, το καταλαβαίνω. Αλλά όχι και τραγικοί σκέτο....

Κοινωνική πρωτοβουλία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Μπ/
@"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" Τότε (επί Γαϊτανά) από τους πρώτους που έτρεξαν να πάρουν ψαράκια ήταν οι αδελφές Τατά (Όχι από το Λαγκαδά. Υou know what I mea...

Κοινωνική πρωτοβουλία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Το θαύμα του πολλαπλασιασμού των ψαριών έχει ξανασυμβεί στην Φιλαδέλφεια επί Γαϊτανά. Οι νεοδημοκράτες (δεν λέω δεξιοί) ειδικεύονται σε αυτά...

Τρεις κι ο κούκος στην Πρωτομαγιά επί Βούρου (φωτο)
Xρήστης: Ανώνυμος
@ marcus (12/05/2022 14:05) Γιατί δεν υποδεικνύεις λοιπόν το προβληματικό σημείο της απάντησης του κ. Κοττέ, μιας και είσαι ο έξυπνος της πα...

Τρεις κι ο κούκος στην Πρωτομαγιά επί Βούρου (φωτο)
Xρήστης: marcus
@ Ανώνυμος (11/05/2022 20:01) Αφού δε βρίσκεις κάτι, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου στο ότι όντως είσαι χαμηλής νοημοσύνης. Το καλό β...

Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ: Μόνο μπράβο και συγχαρητήρια...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@02.21 Πολύ σωστά, είναι κι ο Απόλλων, κι ο Πανιώνιος και μικρότερα σωματεία όπως το Πέρα Κλουμπ, τα Ταταύλα κλπ. Μνημονεύτηκαν όλα αυτά στη...

Κοινωνική πρωτοβουλία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: φιλΧαλ
Η καλύτερη απάντηση στους αριστερούληδες που ισχυρίζονται ότι έχουν το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©