Επιστροφή στην πόλη και στη μελαγχολία της

Δημοσιεύτηκε στις 27/08/2020 στην κατηγορία Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα  |  δεν υπάρχουν σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Καθώς και οι τελευταίοι που κατάφεραν να πάρουν λίγες μέρες ξεκούρασης κι αναζωογόνησης επιστρέφουν, πια, στην καθημερινότητά τους, επιστρέφουμε κι εμείς από μια -μεγάλη, είναι Η Αλήθεια- θερινή ανάπαυλα, προκειμένου να ξαναπιάσουμε το κουβάρι σχεδόν από εκεί που το αφήσαμε στα τέλη Ιουλίου, όταν σαστισμένοι κοιτούσαμε μια τη θάλασσα, μια τον απολογισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού και μια τις τουρκικές φρεγάτες να προκαλούν την Ελλάδα και το Διεθνές Δίκαιο.

 

Από εκεί που το αφήσαμε, το ξαναπιάνουμε το κουβάρι. Δεν έγινε και τίποτα φοβερό στην πόλη μας το καλοκαίρι. Μην σας πω δηλαδή ότι δεν έγινε ούτε τίποτα σοβαρό, ούτε τίποτα ασόβαρο, η πόλη «πήγε με νεκρή ταχύτητα», παρασυρμένη από την όποια πορεία αδράνειας και νωχελικότητας είχε πριν το καλοκαίρι.

 

Ναι, αυτή είναι η σωστή λέξη: Παρασυρμένη. Η πόλη δεν έχει δική της πορεία, γι αυτό παρασύρεται από τις εξελίξεις, από τις καταστάσεις που άλλοι διαμορφώνουν, γι αυτό ακολουθεί, δεν προηγείται. Πόσα χρόνια, τώρα, η ίδια δουλειά. Άλλοι να ξεκινούν από χειρότερη -ή πολύ χειρότερη- θέση από τη δική μας, και στην πορεία να μας ξεπερνούν, να μας αφήνουν πολύ πίσω, κι εμείς, η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα, απλώς να τρώμε τη σκόνη τους.

 

Εκεί που την αφήσαμε την πόλη, εκεί την ξαναβρίσκουμε. Ίδια κι απαράλλαχτη. Με τη διοίκηση Γιάννη Βούρου να έχει αφήσει το καράβι στην τύχη του, χωρίς πυξίδα, χωρίς προσανατολισμό, κυρίως όμως χωρίς να δείχνει -η διοίκηση, η δημοτική Αρχή- την παραμικρή διάθεση να δώσει μάχες για την πόλη. Η πόλη, πολύ λυπάμαι που το λέω, της είναι αδιάφορη.

 

Θέλετε παράδειγμα; Δείτε το προχθεσινό. Η δημοτικη Αρχή βγήκε με το γνωστό ψευτοστενόχωρο τρόπο να μας πει (σε μια ακόμα ανακοίνωση της πλάκας) «με πόνο καρδιάς» (αχχχ, αυτο το σύνδρομο του Βασιλάκη Καΐλα) ότι ματαιώνεται ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης.

 

Δείτε την ανακοίνωση του δήμου, και συνεχίζω αμέσως μετά:

 

*****

 

Στη ματαίωση της διεξαγωγής των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη αναγκάζεται να προβεί ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας περιορισμού των συνεπειών της πανδημίας του covid-19 στην πατρίδας μας.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος σε δήλωσή του αναφέρει σχετικά: «Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, με πόνο ψυχής είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε την ακύρωση των εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε για το φετινό πολιτιστικό Σεπτέμβρη, με στόχο και σκοπό να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία από τον κίνδυνο εξάπλωσης του covid-19 που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα στην Αττική. Ακόμα κι αν τηρηθούν με σχολαστική ευλάβεια τα προβλεπόμενα μέτρα στους χώρους των εκδηλώσεων, είναι αδύνατον να ελεγχθεί πλήρως η συγκέντρωση του κόσμου σε αυτές (πχ στις ανοιχτές συναυλίες).

Δεν μπορώ εν τούτοις να μην αναφέρω πως τους τελευταίους μήνες καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε μετά από καιρό να εξασφαλίσουμε ποιοτικές και αναγνωρισμένες παραστάσεις και συναυλίες προκειμένου να αναβαθμιστεί ο συγκεκριμένος θεσμός – παράδοση για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Φέτος μετά από αρκετά χρόνια δόθηκε έμφαση και σχεδιάστηκε προσεκτικά κάθε βήμα με σκοπό και στόχο να δημιουργηθούν γερά πολιτιστικά θεμέλια για το μέλλον. Δυστυχώς παρά την εξαιρετική δουλειά του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου μας και την προσπάθεια όλων των συνεργατών, είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε τις εκδηλώσεις.

Για εμάς προέχει πάντοτε το ύψιστο αγαθό της υγείας των συμπολιτών μας. Ζητάμε την κατανόησή τους. Τέλος ζητώ από όλους και ειδικά από τη νέα γενιά να εφαρμόζει κάθε ώρα, κάθε στιγμή τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων προκειμένου να σπάσουμε επιτέλους όλοι μαζί, τον φαύλο κύκλο της μετάδοσης του covid-19 . Η ζωή και η υγεία προηγείται».

 

*****

 

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του δήμου.

 

Άλλο ένα αυτογκόλ λέω εγώ, για να το πω σε γλώσσα που καταλαβαίνει η δημοτική Αρχή.

 

Το έχω ξαναρωτήσει, απάντηση δεν πήρα, το ξαναρωτώ εδώ: Μα καλά βρε παιδιά, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ εκεί, στο δήμο, ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ να σας πει ότι τη σήμερον ημέρα, δεύτερο μισό του 2020, μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις διαδικτυακά;

 

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ εκεί μέσα να σας πει ότι πρέπει να ξυπνήσετε, γιατί δεν ζούμε στην εποχή του Σταυρίδη, του Γκιωνάκη και του Βεάκη, ζούμε στην εποχή που μπορούν παραστάσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες κλπ να μεταδοθούν ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ και έτσι να παραμείνει ζωντανός ένας από τους ελάχιστους, μαζί με την Πρωτομαγιά, θεσμούς που υπάρχουν σε αυτή την πόλη; Κανείς δεν σας το είπε αυτό;

 

Τι τα θέλετε, αγαπητοί αναγνώστες; Η σημερινή δημοτική Αρχή -όπως και η προηγούμενη άλλωστε- είναι ομάδες που διοικούν την δύσμοιρη αυτή πόλη «με το στανιό». Κάνουν δηλαδή τα στοιχειώδη -κι αυτά όχι όλα- και για τα υπόλοιπα είναι έτοιμες να βρουν την πρώτη τυχούσα δικαιολογία, πραγματική ή δήθεν, για να «τα φορτώσουν στον κόκκορα».

 

Όσοι παρακολουθείτε την «Αλήθεια» συστηματικά, ίσως ξέρετε το στενό δεσμό που έχω με το νησί της Σύρου. Εκεί, παλιοί μου συμμαθητές -ανάμεσά τους κι ο επίσκοπος των καθολικών- προχώρησαν στη συντήρηση του εκκλησιαστικού οργάνου στον Άγιο Γεώργιο, την καθολική εκκλησία που δεσπόζει στην κορυφή της Άνω Σύρου, και κάθε χρόνο ξεκίνησαν και διοργανώνουν το «Φεστιβάλ ΑΝΩ».

 

Από κοντά κι εμείς να βοηθήσουμε αφού μας το ζήτησαν, βρήκαμε δημοσιογράφους από την Αθήνα, οι Συριανοί έτρεξαν και βρήκαν χορηγούς των εκδηλώσεων, κι έτσι με το μεράκι και την προσπάθεια λίγων ανθρώπων φτιάχτηκε μια ωραία παρέα που βρισκόμαστε μια ή δυο φορές το χρόνο στη Σύρο, παρακολουθούμε το Φεστιβάλ κι απολαμβάνουμε το νησί.

 

Φέτος, το «Φεστιβάλ ΑΝΩ» αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα που είχε και δικός μας «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης». Αντί, όμως, να τα παρατήσουν στην πρώτη δυσκολία και να βγάζουν δακρύβρεχτες ανακοινώσεις «τι κρίμα που με πόνο ψυχής δεν πρόκειται να κάνουμε φέτος τίποτα», εκείνοι αποφάσισαν ότι θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες: Κάλεσαν λιγότερους καλλιτέχνες, κανέναν δημοσιογράφο, και έστησαν -χωρίς υπερβολή, ΜΟΝΟ 5 ΑΤΟΜΑ- ένα διήμερο συναυλιών μέσα κι έξω από τον Σαν Τζώρτζη της Άνω Σύρου, εννοείται χωρίς κοινό με φυσική παρουσία, που όμως μεταδώσαμε όλοι εμείς οι συμπαραστάτες της προσπάθειας διαδικτυακά, ώστε το «Φεστιβάλ ΑΝΩ» να μην σταματήσει την ετήσια παρουσία του στη Σύρο.

 

Δεν ξέρω αν λέω αυτό που θέλω να πω με την απαιτούμενη σαφήνεια: Προφανώς το Φεστιβάλ ΑΝΩ δεν το ευχαριστηθήκαμε όπως τις άλλες χρονιές. Εννοείται. Αλλά τρέξαμε, πασχίσαμε, βοηθήσαμε όσο και όπως μπορούσε ο καθένας, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ: Διότι οι διοργανωτές ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΑΝ ότι πρώτα αυτοί προσπαθούν, δεν τα παρατάνε μπροστά στην πρώτη δυσκολία, πιστεύουν αληθινά σε αυτό που κάνουν, και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Θεωρούν «παιδί τους» το Φεστιβάλ ΑΝΩ και δεν το παρατάνε στην πρώτη δυσκολία.

 

Εδώ; Έχει κανείς σας την αίσθηση ότι η δημοτική Αρχή -που αναμφίβολα έχει περισσότερες δυνατότητες από μια ομάδα 5 ατόμων στη Σύρο- πάσχισε να μην διακοπεί ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης»; Θυμίζω ότι ούτε πέρυσι έγινε, γιατί ο περυσινός Σεπτέμβρης δεν ήταν πολιτιστικός, ήταν ο Σεπτέμβρης της αλλαγής της δημοτικής Αρχής. Οι παλιοί τα μάζευαν, ποιος είχε τώρα όρεξη για Πολιτιστικούς Σεπτέμβρηδες, άσε μας στον πόνο μας ρε φίλε… Οι καινούργιοι -λογικό- δεν είχαν αναλάβει, άρα ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης πέρυσι δεν έγινε, όλοι καταλαβαίνουμε γιατί.

 

Ούτε φέτος γίνεται, όλοι καταλαβαίνουμε γιατί. Γιατί ό,τι κάνει η διοίκηση Βούρου, το κάνει με βαριά καρδιά, «άντε να κάνουμε κι αυτό, να δούμε τι άλλο πια θα πρέπει να κάνουμε», κάπως έτσι νιώθουν, ή τουλάχιστον αυτή την αίσθηση περνάνε στην πόλη και τους κατοίκους της.

 

Και μόλις ο κορονοϊός έφτασε σε σημείο να μην επιτρέπει την «κανονική» διεξαγωγή του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη, οι τύποι που κατοικοεδρεύουν στο Δημαρχείο δεν σκέφτηκαν όπως τα μόλις 5 άτομα της Σύρου. Δεν σκέφτηκαν ότι «αυτή η εκδήλωση είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ εκδήλωση και πρέπει να ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ να βρούμε τρόπο να την φέρουμε εις πέρας».

 

Φταίω εγώ, τώρα, να πιστέψω ότι σκέφτηκαν «ε, τι να κάνουμε; Δεν φταίμε εμείς για τον κορονοϊό. Αφού δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε, ας ματαιώσουμε την εκδήλωση».

 

Αυτή η ποιοτική διαφορά, αυτός ο ωχαδελφισμός, αυτή η προσκόλληση στην ήσσονα προσπάθεια, με στενοχωρεί πολύ. Εσάς;

 

Καλή σεζόν να έχουμε, κι ας οπλιστούμε με κουράγιο γιατί οι δυσκολίες θα είναι πολλές. Πάρα πολλές...

 

Γράψτε την άποψή σας

δεν βρέθηκαν σχόλια επισκεπτών...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις

Μεγάλος κίνδυνος από τον κορονοϊό στην περιοχή- Προειδοποίηση Χαρδαλιά

Αυτή είναι η «καθαρή πόλη» των Βούρου- Κουτσάκη που κουνάνε το δάκτυλο...

«Διπλό» της ΦΕΑ μέσα στου Παπάγου

Αυτή είναι η εισήγηση των ανεξάρτητων για δωρεάν μετακίνηση φοιτητών της πόλης

Ο κορονοϊός είναι παντού: Κρούσμα και στο 8ο δημοτικό- Σε ύπνο βαθύ ο δήμος για τα τεστ

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου

Μετά τον Πορτοσάλτε, τα έψαλαν στη διοίκηση Βούρου και οι μαθητές

Η Μητρόπολη Ιωνίας- Φιλαδελφείας δίπλα στους πληγέντες του Νέου Ηρακλείου

Μαυρογιαλούρος με βήτα...

Οι «κουδουνάτοι»

Άτταλος- Ολυμπιακός Λιοσίων 1-0

Νίκη για τη ΦΕΑ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Πορτοσάλτε για Βούρο: «Άχρηστoς δήμος»-«Φταίει ο δήμαρχος»-«Να ψηφίζετε σοβαρούς»-«Τον κουδούναγαν»

Καλοκαιρινές δράσεις των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Πορτοσάλτε για Βούρο: «Άχρηστoς δήμος»-«Φταίει ο δήμαρχος»-«Να ψηφίζετε σοβαρούς»-«Τον κουδούναγαν»

Η απάντηση της Ευτυχίας Παπαλουκά στη διαγραφή της

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου

Μετά τον Πορτοσάλτε, τα έψαλαν στη διοίκηση Βούρου και οι μαθητές

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά

Ο κορονοϊός είναι παντού: Κρούσμα και στο 8ο δημοτικό- Σε ύπνο βαθύ ο δήμος για τα τεστ

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις

Ανεξάρτητος κι ο Αλέκος Γούλας - Υπό διάλυση η «συμμαχία» της διοίκησης

Η Μητρόπολη Ιωνίας- Φιλαδελφείας δίπλα στους πληγέντες του Νέου Ηρακλείου

Μια πρωτοβουλία με πολλαπλή σημασία...

Οι «κουδουνάτοι»

Τις εγκαταστάσεις του Άτταλου επισκέφθηκε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλος κίνδυνος από τον κορονοϊό στην περιοχή- Προειδοποίηση Χαρδαλιά

Ανακατασκευάζεται το παρκέ του γηπέδου μπάσκετ «Απόστολος Κόντος»

Μαυρογιαλούρος με βήτα...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Σοβαρά, μου κάνει εντύπωση η έκπληξή σας και η σχετική σας αγανάκτηση .Δηλαδή τι περιμένατε ?Και απο΄ποιούς ? Να αντιμετωπίσετε σθεναρά όλου...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: ΑΜΠΕΛΑΛΕ
@09:56 ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. TROL PARTY VIRAL ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ....

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.56 Από εδώ το θέμα αυτό το έχω θέσει πολλές φορές. Απάντηση δεν έχω λάβει. Αυτή είναι η «δημοκρατία» Βούρου... Δεν μεταδίδουν το δημοτικ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.50 Δεν νομίζω ότι μπορώ να σε τρελάνω, είναι φως φανάρι ότι πρόλαβαν άλλοι. Εδώ και πολλά χρόνια δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, αυτά που γρά...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Livestreaming λέγεται και είναι απλό.
Υπάρχει κάποιο youtube κανάλι του δήμου που να μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να το παρακολουθεί ; Είτε live είτε on demand. Αυτό που συμβ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Θα μας τρελάνεις;
Από όσο θυμάμαι τον νόμο αυτόν που λέει παραπάνω ο κ. Σεϊτανίδης τον ψήφισε η ΝΔ για να διοικούνται οι Δήμοι λόγω της απλής αναλογικής και ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
ΒΟΥΡΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝ ΑΝΘΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ....

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου
Xρήστης: Ανώνυμος
@4Κ (18/10/2020 11:42) Δύο λάθη έκανε ο μακαρίτης στη Χαλκηδόνα: 1) "Ξέπλυνε" την ακροδεξιά, που βολόδερνε στο ημιγραφικό τηλεάστυ (τότε)...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Ανώνυμος
Αληθεύει ότι ένας νεοφώτιστος αντιδήμαρχος δεν ήξερε τι να απαντήσει σε ερώτηση που του έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση; Αληθεύει ότι πιάστηκε εντε...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Ανωνυμος
Έπεσα από τα σύννεφα όταν ο Διαμαντής μίλησε για..... καφενέ! Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι ο συγκεκριμένος ήταν ταβερνιάρης!ν( Συγγνώμη από του...

Αυτή είναι η «καθαρή πόλη» των Βούρου- Κουτσάκη που κουνάνε το δάκτυλο...
Xρήστης: «Σε αυτά τα χέρια έχει πέσει η πόλη»...
ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ...

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου
Xρήστης: Πολίτης
Δεν με νοιάζει αν είναι πρόταση του δημάρχου, του πρώην του νυν, των ανεξάρτητων και εξαρτημένων. Ελπίζω και εύχομαι να γίνει γιατί πράγματ...

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου
Xρήστης: @Δ. Κ.
"Ανεδαφικά πράγματα" αυτά που ΗΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ σε όλους σχεδόν τους γύρω δήμους; Βρείτε τουλάχιστον κάτι άλλο να λέτε. ...

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου
Xρήστης: Γεωργίου speaking
Να προσέχουν μην καούν στο ζέσταμα μιας και είναι κινητικοί και ορεξάτοι. Η πρώτη τους δημόσια πάντως, ως ομάδα των 4, δεν ήταν και τόσο επι...

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου
Xρήστης: Δ. Κ.
@17/10/2020 20:04 που την είδες τη θετική αντιπολίτευση? Θόρυβο κάνουν για την ωρα γύρω από το όνομα τους λέγοντας ανεδαφικα πράγματα....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©