Μα, είναι αντιπολίτευση αυτή;

Δημοσιεύτηκε στις 25/04/2020 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  4 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου (μάλλον η... πένα μου, δηλαδή το πληκτρολόγιο) σε όλη σχεδόν την περίοδο της δημαρχίας του Άρη Βασιλόπουλου, να γράφω για την εκκωφαντική απουσία αντιπολίτευσης. Για τις παρατάξεις εκτός της Δύναμης Πολιτών που είτε έκαναν αντιπολίτευση με... "τα μάτια", είτε πιάνονταν από κάτι μικροπράγματα εντός του δημοτικού συμβουλίου, που άφηναν παγερά αδιάφορη την τοπική κοινωνία, είτε δεν ασχολούνταν καθόλου, είτε επέλεγαν θέματα στα οποία η τότε διοίκηση εύκολα θα μπορούσε να απαντήσει. 

 

Αντίθετα, εκείνη την εποχή, όποιος ήθελε πραγματικά να δει τα έργα και της ημέρες της τότε διοίκησης, επισκεπτόταν και διάβαζε την "Αλήθεια". Η διοίκηση Βασιλόπουλου μας είχε κυνηγήσει, είχαμε φτάσει ακόμα και στον προθάλαμο των δικαστηρίων με μια αγωγή που η λέξη "γελοία" είναι φτωχή για να περιγράψει την ξεφτίλα της. 

 

Και η μεν διοίκηση Βασιλόπουλου αποδομήθηκε από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα και τελικά έχασε τις εκλογές.

 

Ποιο ήταν, όμως, το αποτέλεσμα της τακτικής που ακολουθούσε η τότε αντιπολίτευση;

 

Να το θυμίσω: Ο δεύτερος συνδυασμός, η Ένωση Δημοτών δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Μερικοί από αυτόν βρήκαν αλλού στέγη. Ο τρίτος συνδυασμός, που αυτοαποκαλούνταν "το νέο" δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Επίσης κάποια από τα στελέχη του βρήκαν δημοτική στέγη αλλού. Ο τέταρτος συνδυασμός, το Ζούμε Μαζί, δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Με ορισμένα στελέχη του συνέβη το ίδιο με τους προηγούμενους συνδυασμούς. Ο πέμπτος συνδυασμός, η Νέα Προοπτική, δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Για κάποια από τα στελέχη του να μην επαναλαμβάνομαι, δείτε λίγο παραπάνω. Ο έκτος συνδυασμός, το Μπροστά, δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Δηλαδή η μόνη παράταξη που ξανακατέβηκε στις εκλογές ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, με το μόνιμο επιχείρημα ότι αυτούς δεν τους ενδιαφέρει τόσο η επίδοση στις εκλογές όσο η καθημερινή παρουσία στο δρόμο, στους αγώνες κλπ. 

 

Αυτό το αρρωστημένο σκηνικό το είχα καυτηριάσει πολλάκις από την "Αλήθεια". Και πολλοί φίλοι από παρατάξεις της αντιπολίτευσης που εξέφραζαν ιδιωτικά το παράπονό τους. 

 

Αλλά, δυστυχώς ή ευτυχώς, η πολιτική δεν είναι θέμα καλών σχέσεων, ή προσωπικής εκτίμησης. Η θλιβερή εικόνα των εκλογών 2019 ήταν ότι ΚΑΝΕΝΑΣ συνδυασμός της αντιπολίτευσης (πλην της Δύναμης Πολιτών και της Λαϊκής Συσπείρωσης) δεν ΔΕΧΘΗΚΕ να τεθεί υπό την κρίση των πολιτών. Όχι ότι κατέβηκε κι έχασε. ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ καθόλου. 

 

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι έστειλαν τον τουρίστα στην πόλη που εκείνος σιχαίνεται, αυτός βρήκε το τεράστιο κενό και το κάλυψε για ίδιον όφελος. 

 

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; 

 

Τα γράφω διότι και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο βλέπουμε μια παρόμοια εικόνα. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης είτε κάνουν περιστασιακή κριτική στην διοίκηση, είτε μια μπαίνουν στη συμπολίτευση και μια ξαναπερνάνε στην αντιπολίτευση, είτε έχουν πλήρως ενσωματωθεί στη συμπολίτευση, χωρίς λογοδοσία, χωρίς εξηγήσεις στους πολίτες, έναντι πινακίου φακής για τους επικεφαλής τους προσωπικά. Τα παραδείγματα των Κωνσταντινίδη και Κοπελούσου είναι ενδεικτικά του σάπιου δημοτικού μας κατεστημένου. 

 

Αφορμή για όλα αυτά μου έδωσε η... καταγγελία που έκανε η Δύναμη Πολιτών του Άρη Βασιλόπουλου κατά της διοίκησης Βούρου για την πρόθεση της τελευταίας να εκχωρήσει δραστηριότητα που ως τώρα είχε ο δήμος στον τομέα της καθαριότητας, σε ιδιώτη. Προσέξτε: Ο Βασιλόπουλος ΔΕΝ κατηγορεί τον Βούρο για παρανομίες, για διαγωνισμό- μαϊμού, για κάτι που εν πάσει περιπτώσει μπορεί να γεννήσει πολιτική αντιπαράθεση. Τον κατηγορεί για εκχώρηση δημοτικής δραστηριότητας σε ιδιώτη. 

 

Κι όμως: Ο ίδιος ο Άρης Βασιλόπουλος ως δήμαρχος, είχε εκχωρήσει μια άλλη δημοτική δραστηριότητα σε ιδιώτη (θυμίζω: τη συντήρηση του πρασίνου, δείτε εδώ το σχετικό θέμα). 

 

Δηλαδή, με συγχωρείτε: Υπάρχει σοβαρό επιχείρημα, πειστικό επιχείρημα, επιχείρημα που μπορεί να σταθεί στο μυαλό της τοπικής κοινής γνώμης, για την καταγγελία μιας δημοτικής παράταξης που διοικεί σήμερα το δήμο περί εκχώρησης δημοτικής δράσης σε ιδιώτη, από μια άλλη δημοτική παράταξη, που επίσης όταν ήταν διοίκηση στο δήμο εκχώρησε δημοτική δράση σε ιδιώτες;

 

Πάτε καθόλου καλά, εκεί στη Δύναμη Πολιτών; Μα λέγατε ότι την εποχή που διοικούσατε το δήμο είχατε στους κόλπους σας άτομα "κολλημένα" (κατά τη γνώμη μου ο όρος είναι επιεικής) κι ότι, ευτυχώς, απαλλαγήκατε από αυτούς. Και μετά την απαλλαγή σας, αντί να δούμε μια σοβαρή, τεκμηριωμένη, ακόμα και υπερβολική αντιπολίτευση που όμως να έχει ανταπόκριση στην κοινή γνώμη, τι βλέπουμε; 

 

Να κατηγορείτε τη διοίκηση Βούρου για πράγματα που κάνατε κι εσείς ως διοίκηση. 

 

Πολύ ωραία! 

 

Δώστε στους ανύπαρκτους, σανίδες σωτηρίας. Δώστε τροφή για πόλωση στους περαστικούς από την πόλη. Τροφοδοτείστε με επιχειρήματα αυτούς που δεν τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους στις απανωτές καταγγελίες για δημοτική ανυπαρξία και προσωπική ανεπάρκεια. Φαίνεται ότι τίποτα δεν καταλάβατε, τίποτα δεν διδαχθήκατε. Κάντε τους πολίτες να θυμηθούν τη σκοτεινή δική σας περίοδο, στείλτε τους με την πολιτική σας μυωπία στην αγκαλιά των αντιπάλων σας. Αυτοκτονήστε πολιτικά με τέτοιες ελαφρότητες, τώρα σας έπιασε ο πόνος για τους ιδιώτες στο δήμο, όταν ήσασταν εσείς οι ιδιώτες ήταν μια χαρά. Και θέλετε να σας πάρει ο πολίτης στα σοβαρά. Ε, δεν είμαστε καλά...

 

Συνεχίστε έτσι, και τις επόμενες εκλογές θα τις πάρει πάλι ο Βούρος (ΑΝ κατέβει, γιατί υπάρχει ισχυρό προηγούμενο τοπικών παρατάξεων που δεν ξανακατέβηκαν) ή κάποιος χειρότερος από τον Βούρο (ΑΝ υπάρχει κι άλλο σκαλί να κατεβεί αυτή η πόλη, στου κακού τη σκάλα).

 

Όπου κοιτάξεις, σε πιάνει θλίψη...

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Κορονοϊός: Απίστευτη ανευθυνότητα Βούρου - Λειτουργεί «ανεξάρτητα από τις οδηγίες της κυβέρνησης»

 

Ως πότε ο κ.Βούρος θα κρύβει την πραγματικότητα από τους Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες;

 

Θλιβερές κουτοπονηριές μέσα στην κρίση...

 

Ή παπάς, ή ζευγάς: Ώρα να διαλέξει

 

Μπόχα, βγαλμένη από το Βούρκο

 

Νόμος: Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλονται μαφιόζικα, λειτουργούν και μαφιόζικα

 

Αυτό που ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να κάνει ο Βούρος για τον κορονοϊό

 

Νέα αθλιότητα Βούρου - Κατηγορεί άλλους για προβληματική πρόσληψη που έγινε επί των ημερών του !

 

Ξηλώνεται το πουλόβερ - Παραιτήθηκε ο Λέκκας από τη διοίκηση του δήμου

 

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

 

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη διοίκηση Βούρου- Μέσα ο Γρετζελιάς, έξω η Παπακώστα

 

Δέκα ψέματα Βούρου, μέσα σε μια μόνο ανακοίνωση

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Καρακαλτάκες...

 

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

 

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ- Βατερλό Βούρου - Στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία της διοίκησης

 

Άβε, Καίσαρ! Ιδού ο στρατός σου! 

 

Θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στη Δεκελείας. Ο δήμαρχος... Ποιος δήμαρχος;

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα 

 

Γράψτε την άποψή σας

Ανωνυμος (25/04/2020 13:48)

Μήπως την καταγγελία αυτή όπως και την καταγγελία παράνομων ενεργειών της εταιρίας Κόκκαλη που έχει αναλάβει την υπογειοποίηση τις έκανε Λαικη Συσπείρωση και προσυπέγραψε η Δύναμη Πολιτών;
Και μια άλλη απορια
Η έκβαση των επόμενων εκλογών εξαρτάται από την αντιπολίτευση της Δύναμης Πολιτών;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/04/2020 14:14)

@13.48
Έτσι έγινε Η Λαϊκή Συσπείρωση προηγήθηκε κι η Δύναμη Πολιτών ακολούθησε. Αλλά η λαϊκή Συσπείρωση ΔΕΝ ήταν διοίκηση και άρα ΔΕΝ έκανε αυτά που τώρα κατηγορεί. Υπάρχει διαφορά, έτσι δεν είναι;

Η έκβαση των επόμενων εκλογών θα κριθεί από την αξιοπιστία, την ηθική ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη που θα εμπνεύσει στην τοπική κοινωνία μια δημοτική παράταξη. Αν δεν υπάρξει τέτοια, οι δυνάμεις που επέβαλαν τον Βούρο θα τον ξαναεπιβάλλουν, αυτόν ή κάποιον άλλο. Τόσο απλά και τόσο φανερά είναι όλα.

Ανωνυμος (26/04/2020 01:06)

@14.14
Για να συμπληρώσω την πρώτη παράγραφο.....η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταγγείλει και τότε την Δυναμη Πολιτών για την αναθεση σε ιδιώτη το πράσινο του δήμου!
Από την άλλη πάλι πιστεύεις πραγματικά ότι ο ψηφοφόρος ψηφίζει με γνώμονα την αξιοπιστία, την ηθική ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (26/04/2020 09:33)

@ 01.06

Κι αυτό σωστό...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Έτσι ψήφισε το ΚΙΝΑΛ στη Νέα Φιλαφέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα

Το μήνυμα του Κώστα Ευαγγελινού από το νοσοκομείο

Επέστρεψε στις νίκες η ΦΕΑ- Επιβλήθηκε επί της Αχαγιάς

Νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα-Όταν βρέχει τρέχουν νερά σε νηπιαγωγείο- Υφίσταται ως δήμαρχος ο Βούρος;

Λήστεψαν ανηλίκους στο άλσος- Καμία αντίδραση από τον δήμο

Τι άλλα νέα;

Επίσκεψη Κουμουτσάκου στη Φιλαδέλφεια

Λειτουργεί ξανά το τμήμα ενηλίκων του ΣΟΝΦ

Νίκησε η ΦΕΑ

Εκλογές στην τοπική Νέα Δημοκρατία - Νέος πρόεδρος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»

«Ανύπαρκτος ο Βούρος» λέει η Πόλη της Καρδιάς μας

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν εξηγήσεις για το χάλι των σχολείων

Ζητούν άμεσα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Υπάρχει κανένας να ντραπεί για αυτά τα χάλια;

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@13:40 Δεν τραβω κανενα ζορι, κι αν θες, σου ζητω και συγγνωμη για την λεξη. Τις βρισιες σου τις επιστρεφω. Εσυ τραβας ζορι μαζι μου @11:24...

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: Αnonymous
@ 13:30 Ρε ξεφτυλισμένε κρυφοχρυσαυγίτη που το παίζεις και κουκουές τραβάς κάνα ζόρι με τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και χ...

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: Ανώνυμος
@"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (02/12/2021 13:36) Προφανώς σε πονάει πολύ το γεγονός ότι η Περισσός ΑΕ αδυνατεί να εισπράξει ποσοστά από τους απογοητευμένους ...

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ανώνυμος (02/12/2021 01:02) Παιδιά, μην τσακώνεστε. Πασόκοι είστε όλοι και την Κυριακή θα ψηφίσετε μαζικά Γιωργάκη για να βγει από την πρώ...

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ανώνυμος (02/12/2021 01:02) Εσύ λογίζεις τον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει βρώμικο παιχνίδι με τους αρνητές και τους αντιεμβολιαστές, ω...

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Φούσκας (09/11/2021 16:44) @ @10/11/2021 11:24 (22/11/2021 00:40) ρε μάστορα μπήκες μία παρά είκοσι να γράψεις αυτό το σχόλιο;) Δεν θα μι...

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: Ανώνυμος
@15.45 Που γραφει ότι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της Χαλκηδόνας ψήφισε προοδευτικα; Ο Βασιλόπουλος στην Χαλκηδόνα βγήκε 5ος νομίζω! Εξάλλου προοδευτικός κ...

Επίσκεψη Κουμουτσάκου στη Φιλαδέλφεια
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
https://www.enikos.gr/society/tragikes-eikones-se-nipiagogeio-tis-neas-filadelfeias/1716825/ Μαθαίνω ότι ο Δήμος προκηρύσσει διαγωνισμό για ...

Επίσκεψη Κουμουτσάκου στη Φιλαδέλφεια
Xρήστης: Απών
ο αντιπρόεδρος της τοπικής, ο "ΠΑΣΟΚος" που ήταν; είχε υπηρεσία;;...

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: ?
Συμφωνώ σε όλα. Αντιπολίτευση υπάρχει?...

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: @10/11/2021 11:24
420+ ουτε μεταφερομενοι ουτε περιφερομενοι. Αμα μου βαλεις τους 90 του ΣΥΡΙΖΑ εδω τοπικα ως περιφερομενους να το δεχτω....

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ανωνυμος* (12/11/2021 02:19) "Τον Παπακώστα τον ξέρει ο προοδευτικός κόσμος της Χαλκηδόνας γι'αυτό και βγήκε!". Αλήθεια το λες αυτό ή κάνε...

Επίσκεψη Κουμουτσάκου στη Φιλαδέλφεια
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Λάκων (10/11/2021 12:10) Όσον αφορά στον Τάκη και στον κάθε Τάκη (μέσα στο Μαξίμου να κάνουν κουμάντο επί ΝΔ ένας Τάκης κι ένας Άκης, ειλι...

Νύχτα ήλθε, νύχτα φεύγει-Βούρος τέλος-Αυτοκαταργήθηκε-«Φέρτε μου ό,τι χαρτί θέλετε, θα το υπογράψω»
Xρήστης: Λάκων
@"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (25/10/2021 19:27) Όλοι έχουν "αντιπροέδρους Εδεσσαϊκού". Μην τα βλέπεις όλα κόκκινα. https://www.youtube.com/watch?v=zvgvbU6M...

Επίσκεψη Κουμουτσάκου στη Φιλαδέλφεια
Xρήστης: Ανώνυμος
@"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (09/11/2021 16:15) ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ ΛΕΓΕΤΑΙ. Διότι όπως και να 'χει το πράγμα ακόμα ΚΙ ΑΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ Τ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©