Μα, είναι αντιπολίτευση αυτή;

Δημοσιεύτηκε στις 25/04/2020 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  4 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου (μάλλον η... πένα μου, δηλαδή το πληκτρολόγιο) σε όλη σχεδόν την περίοδο της δημαρχίας του Άρη Βασιλόπουλου, να γράφω για την εκκωφαντική απουσία αντιπολίτευσης. Για τις παρατάξεις εκτός της Δύναμης Πολιτών που είτε έκαναν αντιπολίτευση με... "τα μάτια", είτε πιάνονταν από κάτι μικροπράγματα εντός του δημοτικού συμβουλίου, που άφηναν παγερά αδιάφορη την τοπική κοινωνία, είτε δεν ασχολούνταν καθόλου, είτε επέλεγαν θέματα στα οποία η τότε διοίκηση εύκολα θα μπορούσε να απαντήσει. 

 

Αντίθετα, εκείνη την εποχή, όποιος ήθελε πραγματικά να δει τα έργα και της ημέρες της τότε διοίκησης, επισκεπτόταν και διάβαζε την "Αλήθεια". Η διοίκηση Βασιλόπουλου μας είχε κυνηγήσει, είχαμε φτάσει ακόμα και στον προθάλαμο των δικαστηρίων με μια αγωγή που η λέξη "γελοία" είναι φτωχή για να περιγράψει την ξεφτίλα της. 

 

Και η μεν διοίκηση Βασιλόπουλου αποδομήθηκε από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα και τελικά έχασε τις εκλογές.

 

Ποιο ήταν, όμως, το αποτέλεσμα της τακτικής που ακολουθούσε η τότε αντιπολίτευση;

 

Να το θυμίσω: Ο δεύτερος συνδυασμός, η Ένωση Δημοτών δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Μερικοί από αυτόν βρήκαν αλλού στέγη. Ο τρίτος συνδυασμός, που αυτοαποκαλούνταν "το νέο" δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Επίσης κάποια από τα στελέχη του βρήκαν δημοτική στέγη αλλού. Ο τέταρτος συνδυασμός, το Ζούμε Μαζί, δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Με ορισμένα στελέχη του συνέβη το ίδιο με τους προηγούμενους συνδυασμούς. Ο πέμπτος συνδυασμός, η Νέα Προοπτική, δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Για κάποια από τα στελέχη του να μην επαναλαμβάνομαι, δείτε λίγο παραπάνω. Ο έκτος συνδυασμός, το Μπροστά, δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Δηλαδή η μόνη παράταξη που ξανακατέβηκε στις εκλογές ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, με το μόνιμο επιχείρημα ότι αυτούς δεν τους ενδιαφέρει τόσο η επίδοση στις εκλογές όσο η καθημερινή παρουσία στο δρόμο, στους αγώνες κλπ. 

 

Αυτό το αρρωστημένο σκηνικό το είχα καυτηριάσει πολλάκις από την "Αλήθεια". Και πολλοί φίλοι από παρατάξεις της αντιπολίτευσης που εξέφραζαν ιδιωτικά το παράπονό τους. 

 

Αλλά, δυστυχώς ή ευτυχώς, η πολιτική δεν είναι θέμα καλών σχέσεων, ή προσωπικής εκτίμησης. Η θλιβερή εικόνα των εκλογών 2019 ήταν ότι ΚΑΝΕΝΑΣ συνδυασμός της αντιπολίτευσης (πλην της Δύναμης Πολιτών και της Λαϊκής Συσπείρωσης) δεν ΔΕΧΘΗΚΕ να τεθεί υπό την κρίση των πολιτών. Όχι ότι κατέβηκε κι έχασε. ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ καθόλου. 

 

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι έστειλαν τον τουρίστα στην πόλη που εκείνος σιχαίνεται, αυτός βρήκε το τεράστιο κενό και το κάλυψε για ίδιον όφελος. 

 

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; 

 

Τα γράφω διότι και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο βλέπουμε μια παρόμοια εικόνα. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης είτε κάνουν περιστασιακή κριτική στην διοίκηση, είτε μια μπαίνουν στη συμπολίτευση και μια ξαναπερνάνε στην αντιπολίτευση, είτε έχουν πλήρως ενσωματωθεί στη συμπολίτευση, χωρίς λογοδοσία, χωρίς εξηγήσεις στους πολίτες, έναντι πινακίου φακής για τους επικεφαλής τους προσωπικά. Τα παραδείγματα των Κωνσταντινίδη και Κοπελούσου είναι ενδεικτικά του σάπιου δημοτικού μας κατεστημένου. 

 

Αφορμή για όλα αυτά μου έδωσε η... καταγγελία που έκανε η Δύναμη Πολιτών του Άρη Βασιλόπουλου κατά της διοίκησης Βούρου για την πρόθεση της τελευταίας να εκχωρήσει δραστηριότητα που ως τώρα είχε ο δήμος στον τομέα της καθαριότητας, σε ιδιώτη. Προσέξτε: Ο Βασιλόπουλος ΔΕΝ κατηγορεί τον Βούρο για παρανομίες, για διαγωνισμό- μαϊμού, για κάτι που εν πάσει περιπτώσει μπορεί να γεννήσει πολιτική αντιπαράθεση. Τον κατηγορεί για εκχώρηση δημοτικής δραστηριότητας σε ιδιώτη. 

 

Κι όμως: Ο ίδιος ο Άρης Βασιλόπουλος ως δήμαρχος, είχε εκχωρήσει μια άλλη δημοτική δραστηριότητα σε ιδιώτη (θυμίζω: τη συντήρηση του πρασίνου, δείτε εδώ το σχετικό θέμα). 

 

Δηλαδή, με συγχωρείτε: Υπάρχει σοβαρό επιχείρημα, πειστικό επιχείρημα, επιχείρημα που μπορεί να σταθεί στο μυαλό της τοπικής κοινής γνώμης, για την καταγγελία μιας δημοτικής παράταξης που διοικεί σήμερα το δήμο περί εκχώρησης δημοτικής δράσης σε ιδιώτη, από μια άλλη δημοτική παράταξη, που επίσης όταν ήταν διοίκηση στο δήμο εκχώρησε δημοτική δράση σε ιδιώτες;

 

Πάτε καθόλου καλά, εκεί στη Δύναμη Πολιτών; Μα λέγατε ότι την εποχή που διοικούσατε το δήμο είχατε στους κόλπους σας άτομα "κολλημένα" (κατά τη γνώμη μου ο όρος είναι επιεικής) κι ότι, ευτυχώς, απαλλαγήκατε από αυτούς. Και μετά την απαλλαγή σας, αντί να δούμε μια σοβαρή, τεκμηριωμένη, ακόμα και υπερβολική αντιπολίτευση που όμως να έχει ανταπόκριση στην κοινή γνώμη, τι βλέπουμε; 

 

Να κατηγορείτε τη διοίκηση Βούρου για πράγματα που κάνατε κι εσείς ως διοίκηση. 

 

Πολύ ωραία! 

 

Δώστε στους ανύπαρκτους, σανίδες σωτηρίας. Δώστε τροφή για πόλωση στους περαστικούς από την πόλη. Τροφοδοτείστε με επιχειρήματα αυτούς που δεν τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους στις απανωτές καταγγελίες για δημοτική ανυπαρξία και προσωπική ανεπάρκεια. Φαίνεται ότι τίποτα δεν καταλάβατε, τίποτα δεν διδαχθήκατε. Κάντε τους πολίτες να θυμηθούν τη σκοτεινή δική σας περίοδο, στείλτε τους με την πολιτική σας μυωπία στην αγκαλιά των αντιπάλων σας. Αυτοκτονήστε πολιτικά με τέτοιες ελαφρότητες, τώρα σας έπιασε ο πόνος για τους ιδιώτες στο δήμο, όταν ήσασταν εσείς οι ιδιώτες ήταν μια χαρά. Και θέλετε να σας πάρει ο πολίτης στα σοβαρά. Ε, δεν είμαστε καλά...

 

Συνεχίστε έτσι, και τις επόμενες εκλογές θα τις πάρει πάλι ο Βούρος (ΑΝ κατέβει, γιατί υπάρχει ισχυρό προηγούμενο τοπικών παρατάξεων που δεν ξανακατέβηκαν) ή κάποιος χειρότερος από τον Βούρο (ΑΝ υπάρχει κι άλλο σκαλί να κατεβεί αυτή η πόλη, στου κακού τη σκάλα).

 

Όπου κοιτάξεις, σε πιάνει θλίψη...

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Κορονοϊός: Απίστευτη ανευθυνότητα Βούρου - Λειτουργεί «ανεξάρτητα από τις οδηγίες της κυβέρνησης»

 

Ως πότε ο κ.Βούρος θα κρύβει την πραγματικότητα από τους Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες;

 

Θλιβερές κουτοπονηριές μέσα στην κρίση...

 

Ή παπάς, ή ζευγάς: Ώρα να διαλέξει

 

Μπόχα, βγαλμένη από το Βούρκο

 

Νόμος: Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλονται μαφιόζικα, λειτουργούν και μαφιόζικα

 

Αυτό που ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να κάνει ο Βούρος για τον κορονοϊό

 

Νέα αθλιότητα Βούρου - Κατηγορεί άλλους για προβληματική πρόσληψη που έγινε επί των ημερών του !

 

Ξηλώνεται το πουλόβερ - Παραιτήθηκε ο Λέκκας από τη διοίκηση του δήμου

 

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

 

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη διοίκηση Βούρου- Μέσα ο Γρετζελιάς, έξω η Παπακώστα

 

Δέκα ψέματα Βούρου, μέσα σε μια μόνο ανακοίνωση

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Καρακαλτάκες...

 

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

 

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ- Βατερλό Βούρου - Στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία της διοίκησης

 

Άβε, Καίσαρ! Ιδού ο στρατός σου! 

 

Θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στη Δεκελείας. Ο δήμαρχος... Ποιος δήμαρχος;

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα 

 

Γράψτε την άποψή σας

Ανωνυμος (25/04/2020 13:48)

Μήπως την καταγγελία αυτή όπως και την καταγγελία παράνομων ενεργειών της εταιρίας Κόκκαλη που έχει αναλάβει την υπογειοποίηση τις έκανε Λαικη Συσπείρωση και προσυπέγραψε η Δύναμη Πολιτών;
Και μια άλλη απορια
Η έκβαση των επόμενων εκλογών εξαρτάται από την αντιπολίτευση της Δύναμης Πολιτών;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/04/2020 14:14)

@13.48
Έτσι έγινε Η Λαϊκή Συσπείρωση προηγήθηκε κι η Δύναμη Πολιτών ακολούθησε. Αλλά η λαϊκή Συσπείρωση ΔΕΝ ήταν διοίκηση και άρα ΔΕΝ έκανε αυτά που τώρα κατηγορεί. Υπάρχει διαφορά, έτσι δεν είναι;

Η έκβαση των επόμενων εκλογών θα κριθεί από την αξιοπιστία, την ηθική ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη που θα εμπνεύσει στην τοπική κοινωνία μια δημοτική παράταξη. Αν δεν υπάρξει τέτοια, οι δυνάμεις που επέβαλαν τον Βούρο θα τον ξαναεπιβάλλουν, αυτόν ή κάποιον άλλο. Τόσο απλά και τόσο φανερά είναι όλα.

Ανωνυμος (26/04/2020 01:06)

@14.14
Για να συμπληρώσω την πρώτη παράγραφο.....η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταγγείλει και τότε την Δυναμη Πολιτών για την αναθεση σε ιδιώτη το πράσινο του δήμου!
Από την άλλη πάλι πιστεύεις πραγματικά ότι ο ψηφοφόρος ψηφίζει με γνώμονα την αξιοπιστία, την ηθική ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (26/04/2020 09:33)

@ 01.06

Κι αυτό σωστό...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!

Δύναμη Πολιτών: Χαστούκι για τον σκανδαλώδη διαγωνισμό

Ηχηρό «χαστούκι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βούρο- Στα σκουπίδια ο διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό

Όχι άλλα «ραντεβού στα τυφλά» με τους δημοτικούς μας άρχοντες

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη

Κώστας Παντελόγλου

Γούλας- Παπαλουκά ρωτούν τη διοίκηση για το Άλσος...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου

Δύναμη Πολιτών: Τα ΕΠΑΛ καταρρέουν και ο Βούρος τα… μοιράζει για γήπεδα

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη
Xρήστης: George
Το σίγουρο είναι ότι εμείς οι Αεκτζηδες δεν ξεχνάμε. Ούτε τον Βασιλόγαυρο ούτε τη Δυναμη Πολιτών για τις χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες τους στ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: @ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αν συνεχίσουν να ψηφίζουν στην Φιλαδέλφεια δημάρχους απο ΠΑΣΟΚ και πιο αριστερά θα κόψουν πολλά ακόμα χέρια. Ας πρόσεχαν....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: john
Ο Σπυρακος ο κερκυραιος θα ακολουθήσει τον Θανάση η θα αραξει;;;...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: @14/09/2022 15:31
Μας κουνάς το δάχτυλο ή κατάλαβα λάθος; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Σύμφωνα με τη λογική σου, όποιος ψηφίσει κάτι για πρώτη φορά στη ζωή του, ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: Ανώνυμος
@ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ (14/09/2022 15:31) Δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου; Ψηφίζουμε κάποιον και αν αποδειχτεί λάθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: O εφιάλτης σου
Καλώς τονε κι ας άργησε! Ο "βγάζω_εφημεριδα_καθε_τεσσερα_χρονια_για_αρπαχτή" (που δεν την διαβάζει κανείς). Ο γνωστός και ως γλίτσας της τοπ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (09/09/2022 20:33) Αλλ’ ω’ γαθέ, οι επικαλούμενοι ''ανηθικότητες και παρατυπίες», οι διατυπώνοντες διαφωνίες τέλος πάντων, εκλ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αφού κόψατε το χέρι σας που ψήφιζε τόσα χρόνια Παντελή, μετά το κόψατε που ψήφισε Νίκο. Κατόπιν κόψατε κι αυτό που ψήφισε Σταύρο (χρόνια του...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Giannisnf
Οντως συμπαθείς αλλά τι έκανε ο οποιοσδήποτε συμπαθής για την πόλη μας αυτά τα χρόνια. Κατόπιν εορτής χρειαζότανε; Επίσης αυτό που ο Γαβ Γα...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: @Ανωνυμος
Στεφος, ο μπαρμπαΧρηστος του 2023....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Θέλμα (χωρίς Λουΐζ)
Παραιτήσεις της τελευταίας χρονιάς δεν έχουν ιδιαίτερη αξία ούτε πείθουν, χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητείται το ήθος του συγκεκριμένου δημο...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Νηφαλιοτητα
Καλο ειναι παντως καποιοι τοπικοι παραγοντες οταν γραφουν στατους στα σοσιαλ να ειναι σε πληρη νηφαλιοτητα κυριολεκτικη και μεταφορικη....γι...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@Γονιος Όλοι οι πρόεδροι και όχι μόνο, των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας πασχίζουν για την άθληση όλων των παιδιών , αγοριών και κορι...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: @Αλλά... αυτοί είστε... (09/09/2022 15:42)
Σωστο. Αφελης τελικα ο συμπαθης Αποστολος, χωρις καν να εχει γνωστοποιησει στους υποψηφιους του την "γραμμη του" στα πιο καυτα θεματα, προσθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ανώνυμος
Οι παραιτήσεις έχουν αξία στο σωστό χρόνο. Τώρα είναι κλάϊν μάϊν που λένε....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©