Ελπίδα

Δημοσιεύτηκε στις 06/04/2020 στην κατηγορία Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα  |  δεν υπάρχουν σχόλια

Γράφει ο «Λουκής»

 

Καραντίνα βλέπεις· είπα να βολτάρω super market να πάρω κάτι τις. Ξύπνησα πρωϊνιάτικα στις 6, στήθηκα από τις 7 έξω από το σούπερ μάρκετ. Η ελπίδα μου να μπουκάρω πρώτος. Με το που ανοίγει η πόρτα, τρέχω στο ράφι με τα αντισηπτικά. Οι άλλοι χίμηξαν στα τυριά. Με μια κίνηση ρίχνω στο καρότσι ότι μοιάζει με υγρό. Ποτέ δεν θα έπαιρνα δεκάδες γάλατα, εικοσάδες κομπόστες και πενηντάδες γιαούρτια, όπως κάνουν οι άλλοι κάφροι γύρω μου.

 

Στο καρότσι μου φιγουράρουν δέκα πακέτα χαρτιά υγείας των οκτώ τεμαχίων έκαστο, που μας κάνουν ένα συνολάκι 80 τεμαχίων -να ‘χουμε στοκ βρε αδελφέ- και ένα καφάσι αναψυκτικά. Αυτά μόνο, να μείνει και κάτι για τους άλλους. Α, και τα αντισηπτικά. Το υπουργείο λέει να πλένουμε καλά τα χέρια μας. Αυτό κάνω, ακολουθώ πιστά τις οδηγίες της πολιτείας, τίποτα το εξεζητημένο. Η ελπίδα μου μία! Να μη κολλήσω από αυτόν τον διάολο.

 

Όχι… γάλατα δεν πήρα ούτε ένα. Ε, να πάρουν και οι υπόλοιποι βρε αδελφέ. Θα ‘παιρνα καμιά εικοσαριά κι από αυτά, αλλά κανένας στο σπίτι δεν το πίνει. Ένας εξυπνάκιας, πίσω μου, την είπε την κοτσάνα του: «αφού δεν θα ‘χεις να φας, θα ‘χεις να χέζεις;»

 

Είπα να του απαντήσω δεόντως, αλλά οι καλοί μου τρόποι με απέτρεψαν· αυτό δικαιολογήθηκα της γυναίκας μου, που με συνόδευε. Μεταξύ μας, με απέτρεψαν τα μούσκουλα που διαθέτει. Θα μου άρεσαν και μένα  μούσκουλα· προς το παρόν αρκούμαι στα κολόχαρτα.

 

Ατέλειωτη ουρά στο ταμείο. Μπροστά μου μια κυριούλα με μάσκα στο πρόσωπο. Μπράβο της! Προστατεύει τον εαυτό της, αλλά και εμάς από τυχόν σταγονίδια που θα της ξεφύγουν. Μα, στάσου… κάτι μου χτυπάει περίεργο πάνω της. Περίεργη μάσκα· «καινούργια παρτίδα θα ‘ναι», λέω της συζύγου μου, «ρε, για δες τι μάσκες φτιάχνουν οι Κινέζοι!» Μα, στάσου… μάσκα είναι αυτό; κάτι δεν μου κάθεται καλά. Προσέχω καλύτερα· γίνομαι ενοχλητικός θα έλεγα. Η σύζυγος με τραβάει από το μανίκι. 

 

Σκύβω, μου ψιθυρίζει: «δεν είναι μάσκα, σουτιέν είναι». Ε, υποκλίνομαι στη φαντασία του Έλληνα. Η κυριούλα έκοψε ένα σουτιέν στα δύο και έφτιαξε δύο μάσκες. Δεν βαστιέμαι· αυτό λέγεται ανευθυνότης! «Μα κυρία μου, βάλατε το σουτιέν στο στόμα; δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν προστατεύει  τους γύρω σας; δεν σκέφτεστε τους συνανθρώπους  σας; αν βήξετε, αυτό δεν θα προφυλάξει εμένα από τα σταγονίδιά σας. Το στόμα σας δεν είναι βυζί, πώς τα μπερδέψατε έτσι! Λίγη υπευθυνότητα κυρία μου!»

 

«Ενώ εσύ με τα κολόχαρτα δείχνεις την υπευθυνότητά σου», ακούγεται πάλι η εριστική φωνή του μουσκουλάτου. Πάλι τον αγνόησα.

 

«Σήκωσες, ρε καραγκιόζη, όλα τα αντισηπτικά για να σωθείς εσύ. Μα, βρε βλάκα, ούτε εσύ θα σωθείς. Αν δεν αφήσεις και για μένα κανένα αντισηπτικό, θα μολυνθώ  εγώ και μετά θα κολλήσω και σένα. Τόσο βλάκα σ’ έκανε η μάνα σου;»

 

Και μόνο που έπιασε στο στόμα του τη μαμά, θα έπρεπε να τον ξεσκίσω, αλλά κρατήθηκα. Σας εξήγησα γιατί δεν ορμάω· να μη τον επαναλαμβάνω και γίνομαι βαρετός.

 

Η σύζυγός μου, όμως, είχε άλλη γνώμη· τα πήρε στο κρανίο. «Τι πρόβλημα έχεις καλέ μου;» του λέει. «Σκάσαμε στο σπίτι τόσες μέρες. Αυτή είναι η μόνη διασκέδασή μας τώρα. Κοίτα τη δουλειά σου σε παρακαλώ». Γυρνάει πάλι μπροστά. «Ορίστε μας», μονολογεί με φανερή την οργή της. «Έχουν κλείσει τα πάντα. Πώς θα περάσει η ώρα μας; δε συμφωνείς κοπέλα μου;» λέει στη διπλανή της. Το είπε λίγο δυνατά να το ακούσει ο βλαμμένος με τα μπράτσα.

 

«Ρε παιδιά», ακούγεται ένας σαραντάρης τύπος από τη διπλανή ουρά. «Κανείς δεν κολλάει τον άλλον. Δεν υπάρχει ούτε “κορονονός” ούτε “παντημία”. Όλα είναι ψέμα υπόγειων κέντρων, των βοθροκάναλων, της Κυβέρνησης και των “Σωνιστών” με αρχηγό τον Σημίτη».

 

Ακούγοντάς τον η ελπίδα μου φτερουγίζει. Είναι φανερό· οι συνέλληνες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, λένε τη γνώμη τους, παίρνουν θέση, δεν είναι αμέτοχοι της ζωής. Εντάξει, δεν καταλαβαίνω πλήρως τον ρόλο που παίζει ο Σημίτης με τους “Σωνιστές”, αλλά για να το λέει κάτι θα ξέρει. Θα το έχει διαβάσει  στο φέϊσμπουκ.

 

Ένας άλλος από πιο πίσω χώνεται στον σαραντάρη: «Κορονονός δεν υπάρχει, αλλά κορονονά; Και ούτε παντημία υπάρχει, αλλά μπορεί να υπάρχει μαλακία που κάνει και ρίμα». Ο σαραντάρης δεν αντιλαμβάνεται την ειρωνεία και συγκατανεύει με ένα ηλίθιο χαμόγελο. «Έχει δίκιο το παλικάρι», συνεχίζει ο είρωνας. «Ο Σημίτης και οι “Σωνιστές” αρχίζουν από το ίδιο γράμμα, άρα; Φανερό… ο Σημίτης είναι αρχηγός των “Σωνιστών”».

Ο σαραντάρης μάλλον έπιασε, επιτέλους, την ειρωνεία -αν και οι πίθηκοι δεν φημίζονται για τέτοιες ικανότητες- και λούφαξε. Οι άνθρωποι δεν έχουν βγει ολότελα ακόμα από τις σπηλιές.

 

Μια κοπελίτσα από την ουρά, τη δικιά μου, ξεστόμισε δυνατά τη σκέψη της: 

 

«Κανονικά, κάποιοι τύποι δεν πρέπει να ψηφίζουν. Δεν είναι πολίτες· αλογόμυγες στον κώλο της χώρας είναι. Και άλλα ψυχανώμαλα πιθηκοειδή -που γράφουν ότι ο κορονοϊός έρχεται από σκοτεινά μυστικά εργαστήρια- κανονικά θα έπρεπε να τους κόβουν το internet για πάντα, γιατί σε καιρό πολέμου παρασύρουν άλλους χαζούς να μην ακολουθούν τις οδηγίες των γιατρών. Κανονικά, θα έπρεπε να συλλαμβάνονται και αμέσως άσπρη ρόμπα ψυχιατρείου.

 

Είναι καθήκον μας να νοσηλεύουμε κάποιους που μπήκαν από άλλο ζωικό βασίλειο λάθρα στο είδος του ανθρώπου. Μόνο έτσι θ’ ανθίσει και πάλι η ελπίδα».

 

Ο μουσκουλάτος φωνάζει του σαραντάρη: «Βάζω στοίχημα·  στα παιδιά σου δεν κάνεις ούτε τα εμβόλια που πρέπει!»

 

«Φυσικά και δεν τα κάνω. Με τα εμβόλια, μας ελέγχουν!»

 

«Δεν ξέρω με ποιόν να συμφωνήσω, όλοι τους φαίνεται να έχουν δίκιο. Με μπερδέψανε όλοι τους, ρε γυναίκα» λέω ψιθυριστά της συζύγου.

 

«Άρα, και το εμβόλιο για τον κορονοϊό –όταν βρεθεί– να μην το κάνεις!», του λέει η κοπελίτσα.

 

Η μαυροφορεμένη γριούλα, των 60 και κάτι, δεν είχε μιλήσει μέχρι τώρα. Μόνο άκουγε. Τελικά το ξεφούρνισε. «Αυτά όλα τα είχε προβλέψει ο άγιος Λαυρέντιος. Τη ζωή την έδωσε ο Θεός, και θα την πάρει ο Θεός, όποτε θελήσει».

 

Ένας ψηλός τύπος παρατάει το καρότσι επί τόπου, βγαίνει από την ουρά και φεύγει προς την έξοδο λέγοντάς μας: «Επειδή ζω στο σπίτι με τον γέρο πατέρα μου και τη νεφροπαθή μάνα μου, φεύγω, δεν θα μου ξεκληρίσετε τους αγαπημένους μου κάτι ηλίθιοι σαν εσάς».

 

«Δεν υπάρχει ελπίδα μαντάμ!» που θα ‘λεγε και ο τραγουδοποιός Μουζουράκης.

 

(*) Λουκής είναι το ψευδώνυμο με το οποίο γράφει -συνήθως χρονογράφημα- γνωστός συμπολίτης μας

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Κορονοϊός: Απίστευτη ανευθυνότητα Βούρου - Λειτουργεί «ανεξάρτητα από τις οδηγίες της κυβέρνησης»

 

Θλιβερές κουτοπονηριές μέσα στην κρίση...

 

Ή παπάς, ή ζευγάς: Ώρα να διαλέξει

 

Μπόχα, βγαλμένη από το Βούρκο

 

Νόμος: Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλονται μαφιόζικα, λειτουργούν και μαφιόζικα

 

Αυτό που ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να κάνει ο Βούρος για τον κορονοϊό

 

Νέα αθλιότητα Βούρου - Κατηγορεί άλλους για προβληματική πρόσληψη που έγινε επί των ημερών του !

 

Ξηλώνεται το πουλόβερ - Παραιτήθηκε ο Λέκκας από τη διοίκηση του δήμου

 

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

 

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη διοίκηση Βούρου- Μέσα ο Γρετζελιάς, έξω η Παπακώστα

 

Δέκα ψέματα Βούρου, μέσα σε μια μόνο ανακοίνωση

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Καρακαλτάκες...

 

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

 

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ- Βατερλό Βούρου - Στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία της διοίκησης

 

Άβε, Καίσαρ! Ιδού ο στρατός σου! 

 

Θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στη Δεκελείας. Ο δήμαρχος... Ποιος δήμαρχος;

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα 

 

Γράψτε την άποψή σας

δεν βρέθηκαν σχόλια επισκεπτών...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ο Κώστας Ντάτσης για τα κακώς κείμενα και τον κορονοϊό
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Ένεκα του γιατρού, εγκαινιάζω κατηγορία σχολίων: "Χαλαρώνουμε και το απολαμβάνουμε": Μαθαίνουμε τα νέα της Φιλαδέλφειας από τα νέα της ομάδα...

Η ΔΗΘΕΝ απάντηση Κουτσάκη και η δική μας ανταπάντηση
Xρήστης: Ο βασιλιάς του outdoor
Απλά να υπενθυμίσω ότι ο συγκεκριμένος σε ένα μήνα υπηρεσιακής θητείας ως αντικατάστατης του αποβιωσαντος Αποστολάκη στη Χαλκηδόνα λίγο πριν...

Η ΔΗΘΕΝ απάντηση Κουτσάκη και η δική μας ανταπάντηση
Xρήστης: Συμπολίτες μου δεν σας λυπάμαι καθόλου
Αξιοι της μοίρας σας οι. .. "οξυδερκεις" Φιλαδελφοχαλκηδονιωτες που εκλέγετε κουτσάκηδες....

Εγκληματική αμέλεια των Βούρου- Κουτσάκη για τον κορονοϊό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Έχω σοβαρές αμφιβολίες αν ο αντιδήμαρχος έχει σφουγγαρίσει μια φορά το καπηλειό του με ΑΖΑΧ και χλωρίνη... Η εκλογή και αντιδημαρχοποίησή το...

Ο Κώστας Ντάτσης για τα κακώς κείμενα και τον κορονοϊό
Xρήστης: Ανώνυμος!
Έχω ακούσει ότι είναι καλός γιατρός. Μέχρις εκεί! Οι πολιτικές του θέσεις θυμιζουν άνθρωπο που όταν του επισημαίνεις τα προβλήματα που χρειά...

Ο Κώστας Ντάτσης για τα κακώς κείμενα και τον κορονοϊό
Xρήστης: Anonymous
@ "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (14/04/2021 13:11) Λαέ ακούμπα στην πλάτη του Κουτσούμπα...

Η ΔΗΘΕΝ απάντηση Κουτσάκη και η δική μας ανταπάντηση
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Έχει γράψει αυτή την απάντηση ο Κουτσάκης; Θα τρελαθούμε; Κατάπιε το Ίδρυμα Τριανταφυλλίδη; Αυτός όταν μιλάει χρειαζόμαστε διερμηνέα για να ...

Ο Κώστας Ντάτσης για τα κακώς κείμενα και τον κορονοϊό
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Το έχει πει η Αλέκα, χάσαμε από τους υπολογιστές......

Ο Κώστας Ντάτσης για τα κακώς κείμενα και τον κορονοϊό
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
KOYMMOYNI μια φορά πατάμε το κουμπάκι για αποστολή σχολίου. Το έχεις πατήσει οκτώ φορές- δεν έχω πρόβλημα αλλά μόλις το είδα στη λίστα νόμιζ...

Ο Κώστας Ντάτσης για τα κακώς κείμενα και τον κορονοϊό
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Η επαγγελματική αξία είναι πανθομολογούμενη από πολλές πλευρές. Για την εν γένει πολιτική του θέση, ελπίζω να επιτρέπεται κάποιος να φέρει α...

Οι πραγματικοί εχθροί της ΑΕΚ
Xρήστης: Jack ο Αντεροβγάλτης
Προς αξιότιμο/-η Yeti blue Τόλμησες να πιάσεις στο στόμα σου τον μεγαλύτερο δήμαρχο που έχει γεννήσει ποτέ αυτή η γη;;;που τα έργα του θα μν...

Ο Κώστας Ντάτσης για τα κακώς κείμενα και τον κορονοϊό
Xρήστης: ΜΠΟΒΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ....
ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΗΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ.......ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ .........ΓΙΑΤΡΕ ΚΚΑΙ ΦΙΛΕ Σ ΕΥΧΑΡ...

Οι πραγματικοί εχθροί της ΑΕΚ
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@10.44 Δεν μπλέκω σε αδιέξοδες συζητήσεις όπως αυτή. Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι παράλληλοι μονόλογοι. Συνεχίστε μόνοι σας. ...

Οι πραγματικοί εχθροί της ΑΕΚ
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Yeti - Blue (11/04/2021 13:14) Αυτή η υπερβολική αισιοδοξία και σιγουριά μας έχει φάει. "Ο λαός θα δώσει την απάντηση...". Ο λαός ψήφισε Β...

Εγκληματική αμέλεια των Βούρου- Κουτσάκη για τον κορονοϊό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Xρήστης: Μικρή διόρθωση
Ο τουρίστας δεν κατσικώθηκε μόνο για την πάρτη του. Μεγάλο το ασκέρι του....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©