Δανειστική βιβλιοθήκη ετοιμάζει ένα δημοτικό σχολείο στην Κάλυμνο - Εδώ, «ΑΕΚ ή φάπα»

Δημοσιεύτηκε στις 16/02/2020 στην κατηγορία Σχόλια  |  8 σχόλια

Δανειστική βιβλιοθήκη για ενήλικες -και για εκπαιδευτικούς- που θα αποτελέσει την βάση για τη λειτουργία ενός πρότυπου κέντρου επιμόρφωσης ενηλίκων, φιλοδοξεί να δημιουργήσει το 2ο δημοτικό σχολείο Καλύμνου.

   

   Η πρωτοβουλία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανήκει στην Ελένη Πουλλά, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού σχεδιασμού Κρήτης.

   

   Η κ. Πουλλά (που κατάγεται από την Κάλυμνο) συντονίζει την δράση αυτή και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν αποτελέσματα.

   

   «Ήδη έχει αρχίσει η αποστολή βιβλίων στο 2ο δημοτικό σχολείο και πιστεύουμε ότι η δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2020» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελένη Πουλλά, επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

   

   Η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο γονέων, στοχεύοντας στην δημιουργία της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης για ενήλικες (εκπαιδευτικούς και γονείς) στο νησί.

   

   Μια τέτοια βιβλιοθήκη σε ένα ακριτικό νησί, όπως η Κάλυμνος «μπορεί να προσφέρει και να γίνει η αφορμή για τη δημιουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Επιμόρφωσης Ενηλίκων (εκπαιδευτικών και γονέων). Στο επιμορφωτικό αυτό κέντρο θα διοργανώνονται συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και εργαστήρια στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και πολίτες από όλα τα Δωδεκάνησα, την Ελλάδα και τον κόσμο», αναφέρει η κ. Πουλλά.

   

   Όπως επισημαίνεται σε επιστολή που στάλθηκε σε συλλόγους και φορείς για την στήριξη της προσπάθειας «η Κάλυμνος, που έχει επιδείξει διαχρονικά την αγάπη της για τα γράμματα και τις τέχνες και είναι υπερήφανη για το γεγονός ό,τι οι φτωχοί της σφουγγαράδες και ναυτικοί ανέθρεψαν σημαντικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και στον κόσμο, θα γίνει ένα μικρό αλλά σημαντικό Πνευματικό και Πολιτιστικό κέντρο».

   

Όπως δηλώνει η κ. Πουλλά «με τη δημιουργία βιβλιοθήκης - επιμορφωτικού κέντρου πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς να αναβαθμίζουν συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους, για να μπορούν να γίνουν εμπνευσμένοι δάσκαλοι που θα υποστηρίζουν τους μαθητές/ τριες τους να αναπτύσσονται ολιστικά και να μπορούν να εξελιχθούν σε κριτικά σκεπτόμενους ενήλικες και πολίτες του κόσμου. Επιπλέον, οι πολίτες θα καλλιεργούν γνώσεις και ικανότητες για να φροντίζουν την ατομική και συλλογική ζωή τους με κριτική σκέψη και αγάπη για την φύση την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους».

Η ιδέα προέκυψε με αφορμή τον θάνατο μιας πολύ αξιόλογης δασκάλας της Νίκης Χούλη-Γεωργιάδου, στη μνήμη της οποίας θα αφιερωθεί η προσπάθεια.

Όπως αναφέρει η κ. Πουλά «η Νίκη- Χούλη Γεωργιάδου, δίδαξε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου. Η δική της, μικρή αλλά πολύ σημαντική βιβλιοθήκη ήταν η μοναδική δανειστική βιβλιοθήκη για μένα και για άλλα παιδιά, στο νησί, όταν ήμουν μαθήτρια, γεγονός που συνεισέφερε πολύ θετικά στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ζωής μας».

   

Όσοι θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να αποστείλουν απευθείας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνουβιβλία σχετικά με: Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Διδακτική, Μαθησιακές Δυσκολίες, Τέχνη και Λογοτεχνία για ενήλικες ή μπορεί να ενισχύσουν την προσπάθεια μέσω τραπεζικού λογαριασμού. 

 

Θα μου πείτε, τι σχέση έχει αυτή η είδηση με τους τραμπαρίφες της δημοτικής Αρχής, που υιοθετούν στην πράξη το "ΑΕΚ ή Φάπα"; 

 

Απολύτως καμία!


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Νόμος: Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλονται μαφιόζικα, λειτουργούν και μαφιόζικα

 

Ξηλώνεται το πουλόβερ - Παραιτήθηκε ο Λέκκας από τη διοίκηση του δήμου

 

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

 

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη διοίκηση Βούρου- Μέσα ο Γρετζελιάς, έξω η Παπακώστα

 

Δέκα ψέματα Βούρου, μέσα σε μια μόνο ανακοίνωση

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

 

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ- Βατερλό Βούρου - Στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία της διοίκησης

 

ΕΣΤΙΑ - Βόμβα Βούρου - Ό,τι κι αν πει το δημοτικό συμβούλιο, θα γίνει αυτό που θέλει εκείνος!

 

Άβε, Καίσαρ! Ιδού ο στρατός σου! 

 

Θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στη Δεκελείας. Ο δήμαρχος... Ποιος δήμαρχος;

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Θα τα ξαναβρούν τα συνεταιράκια;

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Η επίσκεψη του δημάρχου στο υπουργείο Παιδείας και η «κολοβή» ενημέρωση

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Ο δήμος θα μετάσχει στη συζήτηση για τον Ποδονίφτη

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα

 

Γράψτε την άποψή σας

είσαι γκρινιάρης (16/02/2020 12:43)

Κοίτα, δεν είναι απαραίτητα καλό να διαβάζει ο κόσμος. Σου ανέβασε ο Ρένος πχ ότι δουλεύει η δημοτική βιβλιοθήκη, με παράδειγμα την κυρία Φιλομήλα Λαπατά. Δες τι έγραφε σχετικά ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου για το βιβλίο της: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/10/2010&id=211161

Το μυθιστόρημα της Φιλομήλας Λαπατά «Η ξυπόλυτη των Αθηνών» (εκδόσεις Καστανιώτη) δείχνει [...] πως η Ιστορία αποτελεί για ορισμένους απλό πρόσχημα προκειμένου να στηθεί ένα χαζευτικό σκηνικό μαζικής κατανάλωσης, που υπερβαίνει κατά πολύ τον κύκλο της ψυχαγωγίας, βγάζοντας από τον κόσμο του κάθε εσωτερική απόχρωση ή αντινομία.

Κώστας (16/02/2020 15:58)

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...
Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος...
θα γίνετε άνθρωποι με το ζόρι...
ΝΦ= ΑΕΚ από το 1930 και για όσο θα υπάρχει αυτή η περιοχή...
Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες που ΔΕΝ ενδιαφέρουν σχεδόν κανένα!!

Hooligan της ΑΕΚ (16/02/2020 16:20)

ΑΕΚΑΡΑ ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ!!!!!!!!!!!

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (17/02/2020 01:07)

@είσαι γκρινιάρης
Κάποια απ τα βιβλία που διάβασα ή διαβάζω ίσως δεν «τυγχάνουν των ευμενών σχολίων» κάποιου κυρίου Χατζητάδε. Ίσως θάπρεπε να τα κάψουμε σε 451 βαθμούς Fahrenheit γιατί δεν είναι καλό να τα διαβάζει ο κόσμος. Η ανάγνωση κάποιων εξ αυτών εξ άλλου επισύρει ακόμα και «ποινή» αφορισμού (ανάγνωσμα της νεότητάς μου: Εμ. Ροϊδη «Η πάπισσα Ιωάννα», ελεύθερο στο διαδίκτυο, καταπληκτικά Ελληνικά, συνιστάται ανεπιφύλακτα) . Ίσως τότε δεν θα είχαμε λόγους να γκρινιάζουμε αλλά δεν θα είμαστε φιλελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες. Δεν θα είμαστε ούτε καν χριστιανοί. «Ερευνάτε τας γραφάς» είπε ο Κύριος. Δεν διευκρίνισε αν οι γραφές θα έπρεπε να έχουν «τύχει των ευμενών σχολίων» κάποιου κυρίου Χατζητάδε, ακόμα κι αν αυτός φοράει ράσα. «Δεν είναι απαραίτητα καλό να διαβάζει ο κόσμος . . .». Δεν περίμενα ποτέ ότι θα διάβαζα ένα τέτοιο σχόλιο σε αυτό το blog.

είσαι γκρινιάρης (17/02/2020 17:12)

Θηραμένη, απ' όλη τη σαβούρα που έχει δημοσιευτεί κατά καιρούς στα σχόλια αυτού του μπλογκ, ακόμη και σε αυτή την ανάρτηση, σε πείραξε η αναφορά σε μια κριτική βιβλίου που έτυχε να παρουσιαστεί επί Γιάννη Βούρου στο πνευματικό μας κέντρο. Όταν τα "μη ευμενή σχόλια" των χουλιγκανοσχολιαστών εδώ στοχεύουν πρόσωπα και υπολήψεις, όταν διάφοροι απειλούν, βρίζουν και γενικότερα δείχνουν το μονοδιάστατο του χαρακτήρος τους, βρίσκεις πως όλα πηγαίνουν ρολόι. Εδώ που τα λέμε, καλά το έχεις διαλέξει το ψευδώνυμο.

Δείτε αυτό (18/02/2020 19:52)

λειτουργεί αρκετά χρόνια

https://filadelfeialib.openabekt.gr/

ΑΕΚ ή ΦΑΠΑ (19/02/2020 08:30)

Στα παράσιτα που έχουν μαζευτεί στην πόλη μας μόνο η ΦΑΠΑ αξίζει. Έκαναν αγώνα άλλωστε τα τελευταία χρόνια για να πετύχουν να βιώσουν την οργή του κόσμου της ΑΕΚ αλλά ευτυχώς ο τελευταίος αναγνωρίζει τους χρηματοδοτούμενους βρωμιάρηδες που θέλουν να το παίξουν θύματα και δεν τους κάνει τη χάρη.

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (20/02/2020 00:26)

@είσαι γκρινιάρης
Δεν μου φάνηκες για σαβουρογράφος και δεν με πείραξε η αναφορά σε μια κριτική βιβλίου αλλά το «δεν είναι απαραίτητα καλό να διαβάζει ο κόσμος». Όμως δεν επανέρχεσαι σε αυτό. Τα περί χουλιγκανοσχολιαστών εκ στόματος κόρακος κρά εξελεύσεται ακόμα κι αν «βάψεις» τους κοράκους καναρίνια ή είναι κριτικοί βιβλίων. Εν μέσω μιας τέτοιας κατάστασης -ακόμα και σε αυτή την ανάρτηση όπως γράφεις- μερικοί προσπαθούμε να διαφωνούμε μεταξύ μας κόσμια πιστεύω. Πάντως με χαροποίησε που το ψευδώνυμό μου έδωσε σε κάποιον την ευκαιρία να (ξανα;) έλθει σε επαφή με τα συμβάντα περί το 405.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Και για την υπόλοιπη διοίκηση ισχύει το «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει αυθαιρεσίες στο Άλσος

Κορονοϊός: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους που θα πάρουν τα 800 ευρώ

Ο Βoύρος ανταποκρίθηκε, προς τιμήν του. Οι υπόλοιποι έμμισθοι της διοίκησης;

Θα δώσει ο κ. Βούρος και η διοίκηση το 50% του μισθού τους στη μάχη κατά του κορονοϊού;

Αυτές οι κατηγορίες εντάσσονται στην ομπρέλα προστασίας από τον κορονοϊό

Βασίλης Σεβαστόπουλος

Η διαχείριση του προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο «ESTIA ΙΙ» πάει στο υπουργείο Μετανάστευσης

Αιμοδοσία κατα του κορονοϊού, κάλλιο αργά, παρά ποτέ...

Μανώλης Γλέζος

Τώρα μαθαίνετε από το messenger όλα όσα σας ενδιαφέρουν για τον κορονοϊό

Κορονοϊός: Τι πρέπει να προσέχετε στο διαδίκτυο για να μην πέσετε θύμα απάτης

Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Τομπούλογλου

Κτυπάει «κόκκινο» η ανησυχία των Ελλήνων για τον κορονοϊό

Το πρώτο διάγγελμα της νέας ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου σήμερα το απόγευμα

Δημοφιλέστερα άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Τομπούλογλου

Θλιβερές κουτοπονηριές Βούρου, μέσα στην κρίση...

Αποφασίζει και διατάσσει ο Γιάννης Βούρος - Καθαίρεσε Γρετζελιά, όρισε Παπακώστα

Αυτό που ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να κάνει ο Βούρος για τον κορoνοϊό

Κορονοϊός- Απίστευτη ανευθυνότητα Βούρου: Λειτουργεί «ανεξάρτητα από τις οδηγίες της κυβέρνησης»!

Κορονοϊός: Η τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη πριν τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας (video)

Ο κύβος ερρίφθη:Εντός της ημέρας, απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού-Προς νέο διάγγελμα Μητσοτάκη

Κορονοϊός - απαγόρευση κυκλοφορίας: Έντυπο, SMS ή τηλέφωνο για να βγούμε από το σπίτι

Κορονοϊός: Το Σαββατοκύριακο κρίνεται η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας- Μην μπαίνετε στο Άλσος

Τι θα έπρεπε να κάνει η δημοτική Αρχή (ΑΝ ήταν σοβαρή) για τον κορονοϊό

Η αναιτιολόγητη περηφάνεια

Τηλεδιάσκεψη Πατούλη με δημάρχους της Αττικής για τον κορονοϊό

Κορονοϊός: Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το διάγγελμα Μητσοτάκη

Βασίλης Σεβαστόπουλος

Πρωτοβουλίες των Lidl λόγω κορονοϊού

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Και για την υπόλοιπη διοίκηση ισχύει το «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@00.56 Για να υπάρξει δημοκρατία κι ελεύθερος διάλογος, πρέπει πρώτα να υπάρχει ένα ελάχιστο (το ξαναγράφω: ΕΛΑΧΙΣΤΟ) ψήγμα αυτοσεβασμού κα...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει αυθαιρεσίες στο Άλσος
Xρήστης: @#Μένουμε σπίτι# (03/04/2020 15:36)
Και τι κάνετε κλεισμένοι σπίτι αφού δεν μένετε σιωπηλοί εκει στη Λ.Σ.; Ουρλιάζετε απο απόγνωση για τη γηπεδάρα και την υπογειοποίηση που θα ...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει αυθαιρεσίες στο Άλσος
Xρήστης: @(03/04/2020 15:36)
Και στο σπίτι θα μείνετε για πάντα μαζί με το αφεντικό σας τον Αρούλη. Ναι το ξεπατώσαμε απο τις βρωμιές το Αλσος με πρώτο τον σταθμό μεταφό...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει αυθαιρεσίες στο Άλσος
Xρήστης: Nick
Αντε ρε ξεφτίλες που σας έπιασε τώρα ο πόνος για το Άλσος. Το είχατε βουλώσει όλοι όσο το Άλσος ήταν σκουπιδότοπος και χώρος μεταφόρτωσης απ...

Και για την υπόλοιπη διοίκηση ισχύει το «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»
Xρήστης: Ένας φιλαδελφειώτης
Πολύ εύκολα βγάζετε συμπεράσματα... Αν πράγματι χρωστούσε αυτά τα χρήματα, πως κατάφερε να είναι υποψήφιος; Χρειάζονται φορολογικές ενημερότ...

Και για την υπόλοιπη διοίκηση ισχύει το «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»
Xρήστης: Anonymous
@14:01 Τι γίνεται στο άλσος ρε νούμερο; Την ανάπλαση του εννοείς; Την αλλαγή της περιοχής μας προς το καλύτερο; Στο ΣΤΕ και γρήγορα... Ε...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει αυθαιρεσίες στο Άλσος
Xρήστης: Anonymous
Η ανάπλαση της περιοχής συνεχίζεται με νόμιμο τρόπο και άδειες από τους αρμόδιους φορείς! Η καταστροφή του άλσους, οι τριτοκοσμικές εικόνες...

Και για την υπόλοιπη διοίκηση ισχύει το «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.01 Έχουν ήδη γραφτεί πολλά, αν και όσα κι αν γραφτούν, λίγα θα είναι......

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει αυθαιρεσίες στο Άλσος
Xρήστης: #Μένουμε σπίτι#
και κάποιοι ξεπατώνουν το Άλσος. Μένουμε σπίτι αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί....

Και για την υπόλοιπη διοίκηση ισχύει το «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»
Xρήστης: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Βεβαίως και αυτοί που έχουν μείνει-επειδή οι ελληνικές ιατρικές σχολές είναι από τις καλύτερες στον κόσμο-σκεφτείτε ότι ο Τσιόδρας εισήχθη σ...

Και για την υπόλοιπη διοίκηση ισχύει το «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»
Xρήστης: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Το να στερείς από το Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον δύο κλίνες ΜΕΘ, χρωστώντας πάνω από 500.000 ευρώ χωρίς τόκους και πρόστιμα, και να κάνεις ...

Και για την υπόλοιπη διοίκηση ισχύει το «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@23.14 Πρώτα κατατίθεται η αντιμισθία και μετά ο δικαιούχος μεταφέρει το ποσό που επιθυμεί σε άλλο λογαριασμό. Απλώς επειδή κάποιοι είναι ί...

Και για την υπόλοιπη διοίκηση ισχύει το «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»
Xρήστης: Giannis Vouros G
Από τον επόμενο μήνα βέβαια, γιατί τον μισθό του Μάρτη θα τον πάρουμε ολόκληρο: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%91%CE%A7%CE%9846%CE%9C...

Τηλεδιάσκεψη Πατούλη με δημάρχους της Αττικής για τον κορονοϊό
Xρήστης: Anonymous
@13:42 Έμμισθο τσιράκι του Βασιλόπουλου δεν πείθεις κανέναν όσο και να χτυπιέσαι εσύ και οι όμοιοι σου ο λαός της Φιλαδέλφειας γύρισε σελίδα...

Τηλεδιάσκεψη Πατούλη με δημάρχους της Αττικής για τον κορονοϊό
Xρήστης: Anonymous
@προβοκάτορα Σε έβρισε κάποιος; Θέλεις να μου κάνεις εξακρίβωση στοιχείων; Να πειστείς που μένω... Οτι πεις εσύ κύριε αστυφύλαξ! Μήπως θέ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©