Ποιους σταυρώνουμε σε περιφερειακές εκλογές - ευρωεκλογές;

Δημοσιεύτηκε στις 23/05/2019 στην κατηγορία Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα  |  δεν υπάρχουν σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Εντάξει, στις δημοτικές εκλογές εδώ ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Όλοι ξέρουμε περίπου τι γίνεται -κι όσοι δεν ξέρουν λεπτομέρειες, τώρα τις μαθαίνουν, τελευταίες μέρες, που πρέπει να πάρουν απόφαση.

 

Υπάρχουν όμως κι άλλες κάλπες εκτός των δημοτικων, Υπάρχουν οι εκλογές για την περιφέρεια και, βέβαια, οι ευρωεκλογές. Εκεί, τι κάνουμε; 

 

Ακολουθεί μια σειρά προτάσεων της "Α" με κεντρικό κριτήριο την εντοπιότητα.

 

Προφανώς δεν τους έχουμε εντοπίσει όλους- αλίμονο. Είναι τόσα πολλά τα ψηφοδέλτια εντός κι εκτός πόλης που έχουν στις τάξεις τους συμπολίτες ή άτομα που ενδιαφέρουν τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, που είναι προφανώς αδύνατο να τους συμπεριλάβουμε όλους.

 

Όσους δεν έχουμε στο κυρίως κείμενο, ξέρετε εσείς: Τους συμπληρώνετε με τα απαραίτητα στοιχεία στα σχόλιά σας (ονοματεπώνυμο, περιοχή που είναι υποψήφιος, όνομα ψηφοδελτίου και του επικεφαλής του). Έτσι, όλοι μαζί, θα το συμπληρώσουμε το παζλ.

 

Πάμε:

 

 

Ψηφίζετε Δούρου, σταυρώνετε Μαργαριτοπούλου - Μπαμπάκο

 

Για όσους/ες έχουν αποφασίσει να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της σημερινής περιφερειάρχου, νομίζω ότι δικαιωματικά τον ένα σταυρό τους, τον αξίζει η Φιλαδελφειώτισσα, μαχητική για τις ιδέες της, με "παλαβή αγάπη" για την πόλη μας και -κυρίως- χαρακτήρας- σπαθί και πολύ καλός άνθρωπος. Είναι βέβαια η Μαίρη Μαργαριτοπούλου, η "Μαιρούλα" της βόρειας Φιλαδέλφειας που την ξέρει όλη η πόλη, που κυκλοφορεί με το χαμόγελο στα χείλη και την καλή κουβέντα στο στόμα, αλλά -αδερφάκι μου- κολλητός της να είσαι, θα σου πει τη διαφωνία της. Με δυο λέξεις, χαρακτήρας- καθρέφτης, δεν έχει τίποτα να κρύψει. Πολιτικά η Μαργαριτοπούλου βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ -πάντα στην ανανεωτική αριστερά- και τοπικά βρισκόταν επί πολύ καιρό στη Γραμματεία του κόμματος. 

 

Από την πόλη μας είναι και άλλος ένας υποψήφιος της Ρένας Δούρου, ο Δημήτρης Μπαμπάκος. Μακριά από τη δημοσιότητα, έχει δουλέψει πολύ για το χώρο που σήμερα καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι προφανές ότι τον συστήνουμε μαζί με τη Μαίρη σε όποιον ή όποιαν ρίχνει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου

 

 

Ψηφίζετε Πατούλη; Σας προτείνουμε τρία ονόματα

 

Το πρώτο είναι της γνωστής οφθαλμιάτρου Σοφίας Αλυμάρα, που έχει το ιατρείο της στην Αγίας Τριάδος και είναι ευρύτερα γνωστή τόσο για την επαγγελματική της πορεία, που εμπνέει εμπιστοσύνη στους ασθενείς της, όσο και για την ευρύτερη κοινωνική της παρουσία, από την οποία έχει αποκομίσει μόνο φίλους. 

 

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο είναι και ο Γιάννης Τομπούλογλου, επί πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο δήμο, πάντα μαχητικός για τις απόψεις του, πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Αδαμόπουλου. Ο Γιάννης ήταν φωτεινή εξαίρεση στην περίοδο που λήγει τώρα, όταν η δημοτική αντιπολίτευση απλώς δεν υπήρχε, όταν άφηναν τον Άρη Βασιλόπουλο να αλωνίζει, όταν δεν πατούσαν το πόδι τους καν στο δημοτικό συμβούλιο. Ο Γιάννης τις πιο πολλές φορές ήταν εκεί, παρών, και μάλιστα με την παράταξή του μισοδιαλυμένη και χωρίς καθοδήγηση, κατάφερε να κάνει τον επιβαλλόμενο έλεγχο σε πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης Βασιλόπουλου. Τώρα, ως υποψήφιος με τον Πατούλη, αξίζει την προτίηση όσων επιλέξουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. 

 

Αυτές είναι οι δυο υποψηφιότητες της πόλης μας στο ψηφοδέλτιο Πατούλη. Ωστόσο υπάρχει και μια τρίτη, που δεν είναι,μεν, Φιλαδελφειώτης ή Χαλκηδονιώτης, αλλά συνδέεται με την πόλη με ένα τρόπο που δεν μου επιτρέπει να τον αποσιωπήσω. Μιλώ για τον Γιώργο Βλάχο, σημερινό περιφερειακό σύμβουλο που εξελέγη το 2014 με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κουμουτσάκου, κι ο οποίος μπορεί, μεν, να μην είναι Φιλαδελφειώτης, ωστόσο έκανε μια καταπληκτική εισήγηση για ένα κορυφαίο θέμα της πόλης μας, τον Ποδονίφτη, κι έδωσε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο μεγάλη μάχη ώστε το ποτάμι που διασχίζει και τη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα να μην μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα δεκάδων τόνων μπετόν. Η εισήγηση Βλάχου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ταρακούνησε το όργανο, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία της σημερινής διοίκησης πέρασε τη δική της πρόταση. Γι αυτό και μόνο, αξίζει οι Φιλαδελφειώτες κι οι Χαλκηδονιώτες που νοιαζόμαστε για τον Ποδονίφτη, να τον επιβραβεύσουμε με το σταυρό μας (εάν φυσικά επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο Πατούλη).

 

Θυμίζω ότι "Η Αλήθεια" είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά ΟΛΗ την εισήγηση της Περιφέρειας, που "έκτιζε" με μπετόν τον Ποδονίφτη, εξέλιξη με την οποία διαφώνησαν πολλοί -ανάμεσά τους κι ο δήμος μας- και στην οποία αντιστάθηκε ενεργά ο Γιώργος Βλάχος.

 

Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα εδώ , κι εδώ

 

 

Επιλέγετε το ψηφοδέλτιο Σγουρού; Μην ξεχάσετε το όνομα Περιστέρη

 

Η Περσεφόνη Περιστέρη είναι μια Φιλαδελφειώτισσα -γεννήθηκε στην Κέρκυρα αλλα μεγάλωσε εδώ- που (όπως λέει στην κάρτα της) δεν είναι μια πολιτικός, είναι μια πολίτης με ενθουσιασμό, διάθεση, ενέργεια και πολλή αγάπη για την πόλη μας. Η Φόνη έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση, καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στο ταμείο Συντάξεων Αυτοκινητιστών (ΤΣΑ), αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ), εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΑΕΕ, μέλος του ΔΣ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, Γραμματέας του Συλλόγου ετεροδημοτών Κέρκυρας και πολλά άλλα. 

 

 

 

Και στην Αθήνα

 

Με τον συνδυασμό Αθήνα και πάλι Αθήνα του Γιώργου Βουλγαράκη, κατεβαίνει υποψήφιος ο γνωστός Χαλκηδονιώτης Γιώργος Καλογεράκης. Να τον σταυρώσετε όσοι ψηφίζετε Αθήνα και επιλέγετε ψηφοδέλτιο Βουλγαράκη. 

 

 

Και στις ευρωεκλογές; 

 

Τρεις είναι οι συμπολίτες μας (από όσους έχω εντοπίσει εγώ, επαναλαμβάνω ότι περιμένω κι άλλα ονόματα στα σχόλια) που μετέχουν σε ψηφοδέλτια ευρωεκλογών.

 

Ο πρώτος είναι ο Δημήτρης Ρέπας, ένας εκλεκτός συμπολίτης μας, διακεκριμένος επιστήμονας, μειλίχιος και πάντα χαμηλών τόνων, συνεπής Ευρωπαϊστής, όλοι όσοι τον γνωρίζουν έχουν μια καλή κουβέντα να πουν. Ο Δημήτρης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι.

 

Ο δεύτερος είναι ο γνωστός μας Αλέκος Καλύβης. Χρόνια και ζαμάνια ασχολιόταν με την πόλη, πριν πάρει προαγωγή και γίνει στέλεχος πανελλήνιας εμβέλειας. Ποτέ όμως δεν άφησε τη Φιλαδέλφεια (όπως κάτι άλλοι...) κι ούτε έπαψε, όσο και όπως μπορούσε, να ασχολείται με αυτήν. Ο Αλέκος Καλύβης πολιτεύεται με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζανη και κανονικά όλα τα ψηφοδέλτια της πόλης που θα πέσουν στην κάλπη, πρέπει να έχουν τον ένα σταυρό στον Αλέκο. 

 

Κι ο τρίτος είναι ο επίσης γνωστός Νίκος Χρυσόγελος, επίσης Χαλκηδονιώτης, ο οποίος κατεβαίνει για τις ευρωεκλογές με τους Οικολόγους- Πράσινους- Αλληλεγγύη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Υποχρέωση κάθε δημοκράτη η ήττα του Άρη Βασιλόπουλου

 

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα

 

Ο Παντελής Γρετζελιάς σε ρόλο «Ελ Σιντ» ποντάρει στο συναίσθημα, όχι στη λογική

 

«Βουνό» τα εμπόδια στο δρόμο του Χάρη Τομπούλογλου προς τη δημαρχία

 

Οι δημοκρατικοί πολίτες αντιστέκονται σε φασιστικού τύπου πιέσεις

 

Αν δεν μας πουν τίποτα, θα υποθέσουμε τα πάντα...

 

Για άλλη μια φορά τα φασισταριά της πόλης επιτέθηκαν εναντίον της τοπικής ΝΔ

 

Εκλογές με ομάδες

 

Άσπρα κοράκια, κόκκινα κοράκια, κοκορίκο

 

Κάποιοι, από το ημίφως...

 

Ο ένας τώρα «θυμήθηκε» τους πολίτες, ο άλλος... ούτε τώρα!

 

Σκάσε και ψήφιζε...

 

Προεκλογικό σκηνικό, κομμένο και ραμμένο...

 

Ντροπή, μια λέξη άγνωστη στη δημοτική Αρχή

 

Βαρεμάρα...

 

Ο Στράτος Διονυσίου παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας...

 

Ο Γιώργος Νταλάρας, παρεμβαίνει στην προεκλογική περίοδο

 

Ο Γιώργος Ζαμπέτας παρεμβαίνει -κι αυτός- στις εξελίξεις στην πόλη μας

 

Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης

 

Προαναγγελθέν ναυάγιο για την Αυτοδιοίκηση ο νέος Εκλογικός Νόμος

 

Προεκλογικός διάλογος, περί... όνου σκιάς

 

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε...

 

Ούτε τους χομπίστες, ούτε τους τουρίστες

 

«Τη μια τη λέγαν Αφροδίτη, και την άλλη Αφροδίτη επίσης»

 

Τυφλοί τα τ' ωτ' τον τε νουν τα τ' όμματα...

 

Μόνη χαμένη, η πόλη...

 

ΑΕΚ - Άρης...

 

Γράψτε την άποψή σας

δεν βρέθηκαν σχόλια επισκεπτών...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»

Στις 28 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου

Έτσι θα διοικούνται οι δήμοι από τον Σεπτέμβριο

Οι τελικές αποφάσεις τη κυβέρνησης προσδιορίζουν το εύρος της συνεργασίας Βούρου- Γρετζελιά

Ο Βούρος παίζει «κατενάτσιο» και περιμένει τον Θεοδωρικάκο

Γκρίνιες, παράπονα και τριβές στην «Πολιτών Πολιτεία» για την κατανομή των αρμοδιοτήτων

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί και δεσμεύεται

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα

Σαββατοκύριακο στο ΠΠΙΕΔ με «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Καταστροφή του περιπτέρου της στην πλατεία Πατριάρχου καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την Πέμπτη η εκδήλωση του ΚΚΕ στο Α' ΚΑΠΗ

Εάν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, σταυρώνεις και τη Φιλαδελφειώτισσα Ειρήνη Γκαμάτση

Ο Γιάννης Χλωρός αναλαμβάνει τον Άτταλο

Βούρος: «Ματαιοπονεί και αποδεικνύεται ολίγιστη» η ομάδα Βασιλόπουλου

Οι γονείς έχουν κρίση

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Διαμαντής
@09.14 Έχω την απαραίτητη υπομονή να γράφω τα ίδια και τα ίδια όσο πιο απλά, μονοεπίπεδα, ασπρόμαυρα γίνεται για να τα καταλάβουν και άτομα ...

Χαμός στο «Ξανά Μαζί» - Γενικεύεται η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Γρετζελιά
Xρήστης: PAROIKOS
KATANTIA ! Ο Γρετζελιάς, που είναι Γρετζελιάς να είναι μέσα στα πράγματα........

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: @Διαμαντής (19/08/2019 09:14)
Συγνώμη Διαμαντή που δεν είμαστε εισαγγελείς για να διερευνήσουμε όσα αποκάλυψες. Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση απλά δεν ήθελαν να δώσουν τ...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Διαμαντής
@12.06 Ήμουν ο μόνος που τον πολέμησα και ο κύριος λόγος της πτώσης του, όταν εσύ κι οι όμοιοί σου λουφάζατε έντρομοι στα σπίτια σας ή κάνατ...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: @ρο (11/08/2019 22:58)
Ούτε ο Μελισσανίδης το φτιάχνει για να παίζει ο ίδιος μέσα ούτε σας δέρνει και σας απειλεί κανείς. Απο κει και πέρα φτιάχνουμε το γήπεδο μας...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Ουγκανος
Πάρτε το 166. Ανακοινώθηκαν οι αντιδήμαρχοι. .....

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Γ.Π.
Εσύ Διαμαντή μην ξεχάσεις να ξαναψηφίσεις Αρούλη στις επόμενες εκλογές....

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: @ρο (11/08/2019 22:58)
Το γήπεδο ανήκει στην ΑΕΚ. Και όσοι αγαπάμε την ΑΕΚ έχουμε σαν όνειρο να ξαναπαίξουμε στο δικό μας γήπεδο. Ασε το παραμύθι ότι θα κερδίζει ...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: αεκτζης κατοικος
100.000 οπαδοι;Μαλλον ξεχασες να βαλεις ενα μηδενικο ακομα θελω να πιστευω κατα λαθος.Ο ποδοσφαιρικος ναος και το μνημειο μικρασιατικου ελλη...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Τρέμει
ο Δρακουμέλ, έρχεται ο μπαρμπα Στρουμφ....

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: Ανώνυμος
Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Ο Γιάννης ο Βούρος δήμαρχος. Σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τέσσερα χρόνια και τέσσερεις μήνες θα το υποστο...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: Ροντρίγκεζ
@11:55 Επαναλαμβάνω: Στάθηκε τυχερός που είχε απέναντί του έναν Βασιλόπουλο ο οποίος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο στην προεκλογική περίο...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Διαμαντής
Αν δεν καταλαβαίνεις, τότε δεν ζεις σε αυτή την πόλη. Αν καταλαβαίνεις πολύ καλά κι ενοχλείσαι, μάλλον είσαι ο ... Γ.Π....

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: ρο
@Αεκτζης κατοικος (08/08/2019 18:56) και τι θα κερδισετε απο το κατασκευασμα του μελισσανιδη; απορω γιατι εσυ και οι αλλοι 100.000 συνοπαδοι...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Γ.Π.
Διαμαντή η γράψε αυτό που θέλεις να πεις ή αλλιώς μην γράφεις τίποτα. Το να γράφεις κάτι που δεν το καταλαβαίνει κανείς δεν έχει νόημα. Χάνε...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©