Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Δημοσιεύτηκε στις 13/05/2019 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  25 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Καθώς βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, είναι ανάγκη να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς φτιασιδώματα.

 

Με μπροστάρη την «Αλήθεια», η τοπική κοινωνία αποκάλυψε τον πραγματικό ρόλο και τις δυνατότητες του σημερινού δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου. Σιωπηρά, αλλά σταθερά η πλειονότητα των πολιτών, έπαιρνε θέση απέναντι από τον σημερινό δήμαρχο και την καταστροφική για την πόλη πολιτική του. Κι αυτό, παρά την πλήρη, εκκωφαντική, στα όρια του σκανδάλου απουσία της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία. Ο καλύτερος πολιτικός χορηγός του Άρη Βασιλόπουλου, δηλαδή ο Γεωργαμλής ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στις οποίες έχουμε αναφερθεί (μόνο τους Κόντο, Τομπούλογλου και Πλάτανο ξεχωρίζω) ουσιαστικά αποτέλεσαν τους καλύτερους διαφημιστές του Βασιλόπουλου, υπό την έννοια ότι πρόδωσαν αυτή είναι η σωστή λέξη: ΠΡΟΔΩΣΑΝ- τη λαϊκή εντολή, αρνήθηκαν να ασκήσουν αντιπολίτευση όπως ζήτησαν οι πολίτες στην κάλπη το 2014, έδειξαν δηλαδή ότι το μόνο που του ενδιαφέρει είναι η τοπική εξουσία, και χωρίς αυτήν, απλώς δεν ασχολούνται.

 

Καλό είναι να ρωτήστε όσους εκ των ακόμα και σήμερα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης εκτίθενται ως υποψήφιοι και συνεπώς ζητούν την ψήφο σας, να σας πουν με στοιχεία, όχι με παρόλες, τι χρήση έκαναν της προηγούμενης εντολής που τους έδωσε ο λαός αυτής εδώ της πόλης.

 

Θα δείτε τότε, πολύ, πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

 

Δοκιμάστε το, αν θέλετε.

 

Είχε διαμορφωθεί, τότε, ένα περιβάλλον όπου πολιτικά ετερόκλητες τοπικές δυνάμεις, ήταν διατεθειμένες να διερευνήσουν μια κοινή κάθοδο απέναντι στον σημερινό δήμαρχο. Σε αυτές μετείχα ενεργά και τις ξέρω από μέσα. Υπήρχαν διαφωνίες, προσωπικές στρατηγικές, κάποιοι θεωρούσαν αναγκαίο να ονομαστεί αμέσως (εκεί και τότε, ένα χρόνο πριν από τις εκλογές) ο υποψήφιος που θα στεκόταν απέναντι στον Βασιλόπουλο, ενώ άλλοι –ανάμεσά τους κι εγώ- έλεγαν ότι το πρόσωπο του υποψηφίου θα έπρεπε να προκύψει από τα κάτω, δηλαδή με εκλογικές διαδικασίες, όταν το κύμα αυτής της προσπάθειας θα είχε φτάσει στο ανώτατο δυνατό σημείο του.

 

Για να μην κουράζω με αυτά, ας μείνω στο ότι είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις μια αξιόπιστης και με πραγματικές δυνατότητες ανατροπής δημοτικής προσπάθειας που θα εξέφραζε το αντιβασιλοπουλικό αίσθημα στην πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας και ταυτόχρονα την ανανέωση του τοπικού στελεχιακού δυναμικού.

 

Κι ήλθε ακριβώς τότε, η υποψηφιότητα Βούρου. Μια υποψηφιότητα ενός ανθρώπου, που μπορεί ως προσωπικότητα να είναι αξιόλογος, (δεν τον ξέρω αλλά δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για αυτό) αλλά ως υποψηφιότητα για δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας είναι αληθινή προσβολή για κάθε κάτοικο, δημότη, εργαζόμενο αυτής εδώ της πόλης.

 

Στην πολιτική η «ύβρις» είναι μεγάλο αμάρτημα. Κι αυτό ακριβώς είναι η υποψηφιότητα Βούρου. Ύβρις στην τοπική μας κοινωνία: Ένας άνθρωπος έρχεται «από το πουθενά» για... να μας σώσει! Πόσο πιο προσβλητικό θα μπορούσε να είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε στην πόλη μας, στις προσεχείς εκλογές;

 

Ο κύριος Γιάννης Βούρος έκανε προς δεκαετιών μια επιλογή, που είναι απόλυτο δικαίωμά του. Επέλεξε όχι απλώς να μετακομίσει από την πόλη μας, αυτό είναι το λιγότερο. Επέλεξε να κόψει τελείως κάθε δεσμό με τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι το βράδυ γύριζε στο σπίτι του στα Βριλήσσια για να κοιμηθεί, αυτό πραγματικά δεν αφορά στον πολιτικό διάλογο. Το πρόβλημα είναι ότι από τότε –προ δεκαετιών...- κανείς δεν τον είδε ποτέ, σε κανένα καφενείο της πόλης να συζητά τα προβλήματά της. Κανείς δεν είδε ποτέ τον κύριο Βούρο να δειπνεί σε ένα στέκι της Φιλαδέλφειας ή της Χαλκηδόνας. Ποτέ, μα ποτέ, ο κύριος Βούρος δεν έκανε ούτε μια παρέμβαση για τα πολλά προβλήματα αυτής της πόλης, ποτέ δεν είπε μια ιδέα, ποτέ δεν διατύπωσε μια πρόταση, ποτέ δεν στήριξε κάποιον ή δεν στάθηκε απέναντι από κάποιον. Ποτέ ο κύριος Βούρος επί τόσες δεκαετίες δεν υπήρξε αυτό που λέμε «μέλος της τοπικής μας κοινωνίας». Έκανε την επιλογή του, μετακόμισε όχι μόνο ως προς το σπίτι του, αλλά και ως προς την όποια κοινωνική του δράση, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του, δεν ξανασχολήθηκε. Δικαίωμά του, βέβαια, εννοείται. Αλλά συμφωνούμε, ελπίζω, ότι αυτό ακριβώς έκανε. Έφυγε από την πόλη, και σε αυτό το ρήμα «έφυγε» ο ίδιος ο Γιάννης Βούρος έδωσε κάθε δυνατή διάσταση που αυτή η λέξη μπορεί να λάβει.

 

Τα χρόνια πέρασαν, έγιναν δεκαετίες, κι η Φιλαδέλφεια ζούσε κι εξελισσόταν χωρίς τον Γιάννη Βούρο. Όταν κατέβηκε για υποψήφιος βουλευτής πέρασε κι από την πόλη μας αναζητώντας σταυρουδάκια από το ΠΑΣΟΚ και τότε πρωτοθυμήθηκε –και θύμισε και σε μας- ότι ήταν Φιλαδελφειώτης. Και μετά... ξαναχάθηκε. Πήρε ό,τι πήρε από σταυρούς Φιλαδελφειωτών και Χαλκηδονιωτών και μετά συνέχισε να έχει τη σχέση που είχε επιλέξει με την πόλη μας: Καμία, απολύτως.

 

Ο Βασιλόπουλος διοίκησε, προχώρησε σε αυτή την άλογη κόντρα του με την ΑΕΚ, αναπτύχθηκε ενός είδους «βεντέτα» ανάμεσα στη διοίκηση της ΑΕΚ και το σημερινό δήμαρχο της πόλης –αν και ποτέ δεν μου βγάζετε από το μυαλό πώς εξελέγη ο Βασιλόπουλος...- και δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναρωτιούνταν τι θα κάνει η ΑΕΚ στις εκλογές του 2019. Θα «έσπερνε» υποψηφίους σε πολλούς συνδυασμούς, όπως το 2014; Ή θα επέλεγε να στηρίξει έναν και να σώσει εκεί όλους τους «δικούς» της;

 

Κι μια ωραία πρωία, η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα μαθαίνουν ότι ο Γιάννης Βούρος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος! Ο με επιλογή του εξαφανισθείς από την πόλη, ο άνθρωπος που οικειοθελώς απέκοψε επί δεκαετίες κάθε δεσμό του με τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα –εκτός της ΑΕΚ, και μόνον αυτής- τώρα «επιστρέφει» με τη φιλοδοξία να γίνει δήμαρχός της! Ο ξένος, δήμαρχος! 

 

Το μήνυμα είναι σαφές: Η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα, μας λέει η υποψηφιότητα Βούρου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ να λύσουν μόνες τους τα προβλήματά τους, επιστρατεύοντας κι αναδεικνύοντας μια υποψηφιότητα μέσα από τα σπλάχνα τους. Είναι ανίκανη η πόλη μας να βρει κάποιον ή κάποιαν για να ενώσει δυνάμεια απέναντι στην κατατροφική πολιτική Βασιλόπουλου. Και χρειαζόταν ένας εμιγκρές, ένας συνειδητά αρνητής της πόλης, ένας που την εγκατέλειψε επειδή αυτό θεώρησε καλό προ αμνημονεύτων χρόνων, γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι μέσα σε κλειστά, πολυτελή γραφεία, ερήμην των ανθρώπων της πόλης, ερήμην της ιστορικής πορείας της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας. Κάποιοι νομίζουν ότι η Φιλαδέλφεια θα γίνει Πειραιάς. Κάνουν τόσο λάθος, όσο έκαναν το 2014.

 

Έτσι, η προσβλητική υποψηφιότητα Βούρου μεταθέτει το επίκεντρο του προεκλογικού διαλόγου από το πόσο μπορούν να συνυπάρξουν οι δυνάμεις που θεωρούν προτεραιότητα την αλλαγή της σημερινής, αποτυχημένης δημοτικής Αρχής, σε ένα άλλο κεντρικό ερώτημα: Θα ομολογήσει με την ψήφο της η πόλη μας ότι είναι ανίκανη να λύσει τα προβλήματά της με τους πολίτες που ζουν σε αυτήν; Η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα είναι μια πόλη τόσο παράλυτη, που δεν μπορεί να βρει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ικανό να αντιπαρατεθεί στον Άρη Βασιλόπουλο και θα χρειαστεί την εγκάθετη μεταγραφή ενός ανθρώπου που προ δεκαετιών την απαρνήθηκε, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και τώρα θέλει να μας πείσει ότι... ξαφνικά τον πήρε ο πόνος για τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα;

 

Το επίκεντρο του διαλόγου μετατοπίζεται: Από πολιτικό, γίνεται ζήτημα προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας. Πώς θα συνομολογήσουμε όλοι ότι ζούμε σε μια τοπική κοινωνία ανικάνων, που έπρεπε να βρουν κάποιον «σωτήρα» ο οποίος με τη δική του βούληση απέκοψε προ δεκαετιών κάθε δεσμό με την πόλη, για να μας ξελασπώσει, δήθεν;

 

Αν η πόλη μας είναι το κοινό μας σπίτι, θα βάζαμε ποτέ στο σπίτι μας δραγουμάνο έναν ξένο; Έναν που μας έχει απαρνηθεί με δική του θέληση, χωρίς κανένας να τον εξαναγκάσει; Που μας έχει εγκαταλείψει; Θα τον βάζαμε, μόνο και μόνο επειδή θα μας έλεγε καλά λόγια; Τόσο αναξιοπρεπείς θα αποδειχθούμε; Θα ομολογήσουμε τη συλλογική μας ανικανότητα, τη συλλογική μας αχρηστία; Και αν κάνουμε κάτι τέτοιο, την επόμενη μέρα πώς θα ξανακοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας, τους γείτονές μας, τους φίλους μας, τον κοινωνικό μας περίγυρο;

 

Είναι ώρα να μιλήσουμε έξω από τα δόντια: Η υποψηφιότητα Βούρου (όχι ο ίδιος ο διακεκριμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης. Η υποψηφιότητά του για Δήμαρχος της πόλης μας) αποτελεί όνειδος για τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα. Αποτελεί ντροπή για τους λόγους που εξέθεσα πιο πάνω.

 

Κι είναι ακριβώς γι αυτούς τους λόγους, υποχρέωσή μας να του φράξουμε το δρόμο. Και να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα προς πάντα ενδιαφερόμενο: Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι, ούτε θα γίνει ποτέ Πειραιάς.

 

ΥΓ: Για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Πολιτών Πολιτεία, θα κάνω ξεχωριστή ανάρτηση...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Υποχρέωση κάθε δημοκράτη η ήττα του Άρη Βασιλόπουλου

 

Εκλογές με ομάδες

 

Άσπρα κοράκια, κόκκινα κοράκια, κοκορίκο

 

Κάποιοι, από το ημίφως...

 

Ο ένας τώρα «θυμήθηκε» τους πολίτες, ο άλλος... ούτε τώρα!

 

Σκάσε και ψήφιζε...

 

Προεκλογικό σκηνικό, κομμένο και ραμμένο...

 

Ντροπή, μια λέξη άγνωστη στη δημοτική Αρχή

 

Βαρεμάρα...

 

Ο Στράτος Διονυσίου παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας...

 

Ο Γιώργος Νταλάρας, παρεμβαίνει στην προεκλογική περίοδο

 

Ο Γιώργος Ζαμπέτας παρεμβαίνει -κι αυτός- στις εξελίξεις στην πόλη μας

 

Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης

 

Προαναγγελθέν ναυάγιο για την Αυτοδιοίκηση ο νέος Εκλογικός Νόμος

 

Προεκλογικός διάλογος, περί... όνου σκιάς

 

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε...

 

Ούτε τους χομπίστες, ούτε τους τουρίστες

 

«Τη μια τη λέγαν Αφροδίτη, και την άλλη Αφροδίτη επίσης»

 

Τυφλοί τα τ' ωτ' τον τε νουν τα τ' όμματα...

 

Μόνη χαμένη, η πόλη...

 

ΑΕΚ - Άρης...

Γράψτε την άποψή σας

Υπάρχει χρήμα? (13/05/2019 09:37)

Το 2014 έβγαλες τον Βασιλόπουλο ο ίδιος και οταν σταμάτησε να στα στάζει άρχισες να τον βρίζεις. Τώρα προωθεις Κωνσταντινίδη αλλά μάλλον στρωνεσαι προς Γρετζελια. Όπου υπάρχει το μπικικινι τρέχεις. Ούτε τον εαυτό σου δεν πείθεις πια! Τώρα σε επιασε ο πόνος για την πόλη. Χαχαχαχαχα!

Διαμαντής Σεϊτανιδης (13/05/2019 10:28)

@09.37
Αυτή είναι η "απάντηση" στο παραπάνω άρθρο. Όποιος διαβάζει, κρίνει.

Επίσης: Κι άλλοι πονούν σαν κι εσένα, αλλά δεν σκούζουν έτσι. Εάν ο Βασιλόπουλος "μου τα έσταξε" υπάρχει η Διαύγεια που τα δείχνει ΟΛΑ. Κι η διαύγεια, συμβολή της "αλήθειας" είναι στο δημόσιο διάλογο της πόλης. Βρες μου ΜΙΑ ΦΟΡΑ που μου τα έσταξε και θα κλείσω την "Αλήθεια".

Την άλλη φορά που θα σε κάνω να σκούξεις, προσπάθησε να μην το δείξεις. Σκούζε από μέσα σου...

Σπύρος Καβακόπουλος (13/05/2019 10:48)

Εμείς με τον Τάσο Κωνσταντινίδη δεν έχουμε ούτε φανερούς ούτε κρυφούς χορηγούς ούτε τα χρήματα που έχουν οι άλλοι για να κάνουν τα διάφορα. Εμείς βάζουμε τα χέρια μας, την καλαισθησία μας και ότι έχει ο καθένας από υλικά στο σπίτι του, βάζουμε την ψυχή μας. Έτσι μόνοι μας φτιάξαμε το εκλογικό κέντρο, το εκλογικό περίπτερο, ο D.J. υποψήφιός μας δημοτικός σύμβουλος φέρνει τα ηχητικά, εμείς μόνοι μας φτιάχνουμε τα βιντεάκια, εμείς μόνοι μας όλα, δεν περιμένουμε από κανένα γιατί δεν θέλουμε δεσμεύσεις και κρυφές υποχρεώσεις. Αν το εκτιμήσουν οι συνδημότες έχει καλώς, διαφορετικά ο Τάσος Κωνσταντινίδης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν τις δουλειές τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Εγκάθετοι πολιτικοί ή οτιδήποτε άλλο δεν είμαστε. Για πρώτη φορά μπαίνουμε ως υποψήφιοι, διαμαρτυρόμενοι για την κατάντια της πόλης μας. Υπόψη εγώ ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 1986, χωρίς να εκλεχθώ.

ανώνυμος (13/05/2019 11:15)

Η προσπάθεια που ξεκίνησε με την "Επανεκκίνηση" ήταν μια ελπιδοφόρα προσπάθεια που δεν ευδοκίμησε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει ξανά.

Οι αρχές που είχε σαν στόχο να υπηρετήσει ήταν τα αυτονόητα που ισχύουν σε κάθε επιτυχημένο δήμο.

Αλλά φαίνεται ότι ήταν ταυτόχρονα και πολύ προχωρημένες, σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στις κλασικές δημοτικές παρατάξεις.

Κάποιες φορές ίσως χρειάζεται να ωριμάσει η ιδέα για να εφαρμοστεί.

ιθαγενής (13/05/2019 11:56)

Με κάποια από όσα έχει πει ο κ. Σεϊτανίδης μπορεί να μην συμφωνώ, αλλά έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι η υποψηφιότητα του Βούρου προσβάλλει την πόλη και τους ψηφοφόρους. Δηλαδή είναι σαν να μας λέει ότι αυτή η πόλη δεν έχει κανέναν άξιο κάτοικο να γίνει δήμαρχος και πρέπει να κάνουμε εισαγωγή από εξωτερικό. Αν είχε ο Βούρος σχέση με την πόλη ή ήθελε να έχει σχέση δεν θα έπαιρνε τα εκλογικά δικαιώματά του από εδώ πριν τόσα χρόνια. Το θέμα είναι να μην κερδίσει από αυτή την επιλογή ο Βασιλόπουλος και ξεχαστούν όσα έκανε ή δεν έκανε τόσα χρόνια.

Φιλόδημος (13/05/2019 13:18)

Θα γραφτεί αντίστοιχο άρθρο και για Τομπούλογλου, Γρετζελιά ή ιστοσελίδα θεωρεί ότι αυτές οι 2 υποψηφιότητες αποτελούν τιμή για την πόλη μας;

Διαμαντής Σεϊτανιδης (13/05/2019 13:44)

@13.18
Γιατί προτρέχεις;

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (13/05/2019 14:58)

@ Σπύρος Καβακόπουλος (13/05/2019 10:48)
Πες και με ποιον ήσουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 1986. Μην ντρέπεσαι.
Επίσης το ότι κατεβαίνετε εναλλάξ με την γυναίκα σου, δεν σημαίνει ότι δεν κατεβαίνετε.
Συμπληρωματικά λειτουργείτε για να ξεφεύγετε από τη λέζα. Τελευταίως της Γαϊτανά.

Για γέλια (13/05/2019 19:36)

Διαμαντή οσο πήρε ο πόνος τον Βούρο για την Ν.Φ. και τη Ν.Χ. άλλο τόσο πήρε ο πόνος όλους αυτούς που γλείφουν εδώ και χρόνια τους συμπολίτες μας στα καφενεία μοιράζοντας ψέματα και αναθέσεις στους κολλητούς. Θα ψηφίσω Βούρο μόνο και μόνο για τον πόλεμο που του κάνεις. Και εννοείται ότι αν εκλεγεί θα είσαι ο τελευταίος για τον οποίο θα λάβω σοβαρά τη γνώμη του για την διοίκησή του. Είσαι ορκισμένος εχθρός του Βούρου και πλέον η άποψή σου γι αυτόν και τις επιλογές του δεν έχει καμιά αξία.

Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι. (13/05/2019 19:51)

@ Υπάρχει χρήμα? (13/05/2019 09:37)

Σιγά τα μεγάλα μπάτζετ ρε φίλε!!! Σιγά μην είναι κι οι προεδρικές των ΗΠΑ ειδικά αυτές οι δημοτικές.

Ούτε τους καφέδες τους δεν πληρώνουν πολλοί και στα τυπογραφεία πάει το φέσι σύννεφο.
Πλάκα μας κάνεις;;;

Η ημέρα που έκλειναν τα ψηφοδέλτια για το πρωτοδικείο θα μείνει στην ιστορία ως η μάχη του πενηντάρικου.
Ο δανείσας του δανείσαντος..

Διαμαντής Σεϊτανίδης (13/05/2019 22:32)

@19.36
Σωστά. Αυτοί που δεν είναι ορκισμένοι αντίπαλοι του Βούρου, είναι- είστε αυτοί που τον γλείφετε.

Για τους άλλους, όχι για σένα, θυμίζω ότι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια μου έλεγαν και τα αμελέτητα στελέχια του Βασιλόπουλου. Όλοι οι σφουγγοκωλάριοι, μια φάτσα!

@Διαμαντής Σεϊτανίδης (13/05/2019 22:43)

Τον Βασιλόπουλο τον στήριζες και μετά στράφηκες εναντίον του για τον τρόπο που διοίκούσε με αιτιολογημένη κριτική για συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις. Τον Βούρο τον πολεμάς με λύσσα από το πρώτο λεπτό της υποψηφιότητας του. Με την εμπάθεια που δείχνεις έχεις κάψει την όποια κριτική σου εφόσον εκλεγεί. Αν δεν το καταλαβαίνεις πρόβλημα σου.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (13/05/2019 22:53)

@22.43
Σωστά. Εσύ θέλεις απάθεια, να γίνεται η δουλίτσα. Ατύχησες, τι κρίμα...

Δημότηs (14/05/2019 11:41)

Κακώς! Κάκιστα, μετέφεραν κάποιοι "μυαλοπώλες" της κακιάς ώρας στον Βούρο και σε όποιους και όσους τον έβγαλαν μπροστά την εντύπωση ότι η υποψηφιότητά του θα περάσει αβρόχοις ποσίν σε μια πόλη όπως η Φ.Χ.. Ούτως ή άλλως, στο χαλαρό και στο άνετο καμμία μάχη δεν κερδίζεται εκ των προτέρων.
Η περίπτωση Βούρου μου θυμίζει την περίπτωση Απόστολου Κόντου που όλοι τον είχαν για 1ο την πρώτη Κυριακή και βρέθηκε 4ος. Κι ο Κόντος είναι και Φιλαδελφειώτης και πιο αναγνωρίσιμος και αγαπητός μεταξύ των δημοτών.
Η εντύπωση που καλλιεργήθηκε από τα πολλά επιτελεία του Βούρου ότι θα αποτελέσει το μεγάλο αντίπαλο δέος στον Τσίπρα τσέπης Βασιλόπουλο, ήταν η πιο λανθασμένη.
Η γεύση που αφήνει η προεκλογική περίοδος μέχρι στιγμής είναι ότι πάλι όλα λειτούργησαν (ηθελημένα ή αθέλητα δεν έχει καμμία απολύτως σημασία, γιατί μόνο το αποτέλεσμα μετράει) για να ξαναγίνει δήμαρχος ο Βασιλόπουλος.

Φρ.Μ.Α (14/05/2019 11:51)

Ακριβώς το ίδιο ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ χρησιμοποιούν ΟΛΟΙ όσοι θίγονται από την κριτική του κόσμου και των μέσων απέναντι σε κάποιον. Από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά και σε όλα τα ενδιάμεσα στάδια πάντα θα πεταχτεί κάποιος και θα πετάξει τον όρο "εμπάθεια".

Πρέπει κάποτε όλοι όσοι ασχολείστε καθ' οιονδήποτε τρόπο με την πολιτική, είτε ως υποψήφιοι, είτε ως σχολιαστές-αναλυτές, είτε ακόμα και ως στρατευμένοι οπαδοί, ότι ΠΟΛΙΤΙΚΗ με τέτοιους όρους (εμπάθεια, κακία, μοχθηρία και άλλα τέτοια κουλά που διαβάζουμε κατά καιρούς) δεν υφίσταται.

Μιλάμε για πολιτική, μιλάμε για διοίκηση, μιλάμε για εξουσία.
Με ψυχολογικούς-ψυχιατρικούς όρους δεν μπορεί να γίνει καμμία πολιτική συζήτηση και γενικά δεν μπορεί να γίνει πολιτική.

Ανώνυμος (14/05/2019 12:06)

@ΟΥΓΚΑΝΟΣ (13/05/2019 14:58) Από το 1986 έχουν περάσει 33 χρόνια. Συνέβησαν τέτοιες και τόσες αλλαγές στον πλανήτη που αναρωτιόμαστε όλοι μας αν όλο αυτό που ζήσαμε σ' αυτά τα 33 χρόνια είναι πραγματικότητα ή ταινία επιστημονικής φαντασίας. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Σκέψου μόνο ότι το 1986 που κατέβηκε ο Σπύρος στις δημοτικές εκλογές, υπήρχε ακόμα Ε.Σ.Σ.Δ.. Υπερδύναμη. Σκέψου ότι τότε, το να έχουμε πάνω μας μια συσκευή τηλεφώνου παντού, το βλέπαμε μόνο στις ταινίες του Τζειμς Μποντ.
Έχεις δίκιο σε πολλά απ' όσα λες, έστω κι αν ο τρόπος σου θυμίζει πράγματι ΟΥΓΚΑΝΟ. Για να διαλέξεις τέτοιο ψευδώνυμο σίγουρα κάτι θες να πεις μ' αυτό. Όμως το να μέμφεσαι κάποιον επειδή το 1986 έκανε μια επιλογή να κατέβει με κάποιον και μετά από 33 χρόνια να το χτυπάς δεν έχει κανένα νόημα. Ξέρεις, υπάρχει κι η αναθεώρηση κάποιων πραγμάτων πάντα. Και στο φινάλε δεν έκανε κι έγκλημα καθωσιώσεως κατεβαίνοντας με το Γρετζελιά τότε.

πολιτικος αλητης (14/05/2019 16:34)

καλω τον ουγκανο σε αυτοψεκασμο.

Ανώνυμος (15/05/2019 09:05)

@ΟΥΓΚΑΝΕ καλά σου λεέι ο Ανώνυμος 14/05/2019 12:06. Αν τα βάζεις με τον Καβακόπουλο που κατέβηκε το ´86 με Παντελή, τι πρέπει να πεις για υποψήφιους μεγάλα ονόματα του Βούρου που πριν πέντε μόλις χρόνια ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη του Τομπούλογλου;

Κώστας (15/05/2019 09:45)

Ο Γιάννης, μετά από δεκαετίες πλήρους απουσίας από τη ζωή της πόλης, κλήθηκε να παίξει ένα ρόλο εξυπηρετητή συγκεκριμένων συμφερόντων. Είναι απόλυτα διακριτό αυτό και δεν το κρύβει.
Δεν κρατάει καν αποστάσεις -έστω για το θεαθήναι- από το περιβάλλον συγκεκριμένου επιχειρηματία που ονειρεύεται ότι θα μετατρέψει την πόλη σε προαύλιο χώρο του project του.
Αυτό το πλαίσιο είναι ήδη προβληματικό από μόνο του.

Ακόμα όμως κι αν το ξεπεράσει ένας ψηφοφόρος αυτό και δεν δώσει σημασία, βλέπει ότι η πολύ πρόχειρα στημένη αυτή παράταξη στελεχώνεται από αντιδημάρχους παλιών διοικήσεων, πρώην στελέχη του Τομπούλογλου και γενικότερα επαγγελματίες "παράγοντες" με ιδιοκτησιακή αντίληψη για την τοπική εξουσία.

Τι μπορεί να περιμένει ένας δημότης από ένα τέτοιο συνοθύλευμα με επικεφαλής έναν σχεδόν γερασμένο και κουρασμένο άνθρωπο που δείχνει σαν να βαριέται?

Γκουίνπλεϊν (15/05/2019 11:08)

Το μνημόνιο που ψήφιζε "ρίχνοντας ζαριές" με "τσαλακωμένη συνείδηση", ας πω ότι ξεπερνιέται.
Το ότι τριανταπέντε χρόνια ήταν παντελώς απών από τη πόλη, ας πω ότι ξεπερνιέται.
Το ότι στηρίζεται από συγκεκριμένη κατάσταση που θέλει τη πόλη φέουδό της, ας πω ότι ξεπερνιέται.
Το ότι μάζεψε στο συνδυασμό του όλο το παλιό τοπικό πολιτικό κατεστημένο, ας πω ότι ξεπερνιέται.
Το ότι έκανε άστοχες και ατυχείς ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις στο fb, ας πω ότι ξεπερνιέται.

Εκείνο που δεν ξεπερνιέται με τίποτα είναι η εικόνα ενός κουρασμένου, γερασμένου και βαριεστημένου ανθρώπου χωρίς ενέργεια, που εκπέμπει σε κάθε δημόσια παρουσία και ομιλία του από τότε που εμφανίστηκε ξανά στη πόλη. Ακόμα κι ο 70+ Παντελής Γρετζελιάς, δείχνει πιο ακμαίος.

Artsi (16/05/2019 12:11)

Δε συμφωνώ με την άποψη ότι είναι προσβολή η υποψηφιότητα Βούρου για τη Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα. Δε θα ψηφίσω το Βούρο αλλά έχει δημοκρατικό και νόμιμο δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα και αυτός όπως βάζουν τόσοι άλλοι όχι μόνο για το Δήμο αλλά και για την Ευρωβουλή κλπ. χωρίς να τεκμηριώνεται ότι γνωρίζουν τα πράγματα..
Δηλαδή ο αρθρογράφος δεν έχει νοιώσει άλλη προσβολή από υποψηφιότητες; Άδικο το βρίσκω και αντιδημοκρατικό.

Διαμαντής Σεϊτανιδης (16/05/2019 12:41)

@12.22

Δεν συμφωνώ μαζί σας, ιδιαίτερα στο "αντιδημοκρατικό". Έγραψα κάπου εγώ ότι δεν ε΄χει δικαίωμα να βάλει; γιατί στρεβλώνουμε τον διάλογο; Απαντήστε μου επί αυτών που γράφω, όχι επί άλλων που δεν αναφέρω.

Ναι, έχω νιώσει κι άλλες προσβολές. Τι πρέπει να κάνω τώρα; Ιστορική αναδρομή για να θυμηθουμε όλες τις φορές που ένιωσα προσβεβλημένος;

Εγώ γράφω επί του επικαίρου. Διαφωνήστε όσο θέλετε, αλλά επί των γραφομένων μου, παρακαλώ.

@Κώστας @Artsi (16/05/2019 13:13)

Αναπαραγωγή όλο τα ίδια και τα ίδια στην υπέρτατη υπερβολή. Ιδιαίτερα αυτά περί ρατσισμού είναι εμετικά για όσους γνωρίζουν τι πρόβλημα έχει αντιμετωπίσει στην οικογένεια του και με ποιο τρόπο δεν το εκμεταλλεύτηκε ενώ είχε κάθε δικαίωμα. Με τέτοιες βρωμιές δεν θα πάρετε έξτρα ψήφους. Καλύτερα να συνεχίσετε τις υποσχέσεις και τις χάρες στους κολλητούς.

Ανώνυμος (16/05/2019 17:59)

@13:13 δεν είδα πουθενά σχόλιο από Artsi περί των ρατσιστικών και ομοφοβικών δηλώσεών του (Ζεφύρια και τριανταφυλλιές). Οσο για το πρόβλημα που έχει με το παιδί του σεβαστό αλλά καλύτερα να σεβαστεί το παιδί του πρώτα ο ίδιος που έχει κάνει δεκάδες αναφορές στο πρόβλημά του σε πρωινάδικα και σε πρόσφατη ομιλία του στη πόλη ως "επιχείρημα".

Ανώνυμος1 (17/05/2019 03:23)

Τι δουλειά έχει ένας ηθοποιός που δεν μπορεί να κανονίσει τα οικονομικά του σπιτιού του να αναλάβει έναν δήμο; Βλάκας δεν είναι σίγουρα αυτός, αλλά όσοι τον ψηφίσουν με γνώμονα την δημοσιότητα του. Τα αμπέλια θέλουν αμπελουργούς!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Άσπρα κοράκια, κόκκινα κοράκια, κοκορίκο!

Ο Παντελής Γρετζελιάς σε ρόλο «Ελ Σιντ» ποντάρει στο συναίσθημα, όχι στη λογική

Τροχαίο στο κέντρο της πόλης - Σοβαρός τραυματισμός του δημοτικού συμβούλου Νίκου Παπανικολάου

«Βουνό» τα εμπόδια στο δρόμο του Χάρη Τομπούλογλου προς τη δημαρχία

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της «Πόλης Ενότητα»

Υποχρέωση κάθε δημοκράτη η ήττα του Άρη Βασιλόπουλου

Αυτοκτόνησε εν ενεργεία αστυνομικός στη Νέα Φιλαδέλφεια

Βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών στη βόρεια Φιλαδέλφεια - Δώδεκα προσαγωγές

Ο Νικηφόρος Κορρές μας εξηγεί τι είναι η «Έξυπνη πόλη»

Ολόκληρη η ομιλία του Τάσου Κωνσταντινίδη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Πόλης Ενότητα»

Μπράβο! Διεθνές βραβείο στους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Μυστηριώδης εξαφάνιση 36χρονου από τη Νέα Φιλαδέλφεια: Απαγωγή ή δολοφονία;

Για άλλη μια φορά τα φασισταριά της πόλης επιτέθηκαν εναντίον της τοπικής Νέας Δημοκρατίας

Κωνσταντινίδης: Κύριε Βασιλόπουλε, οφείλετε να δώσετε άμεσα και δημοσίως εξηγήσεις στην πόλη

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Γιατί κατεβαίνω με τη Ρένα Δούρου
Xρήστης: Θα μας φύγει το τρολάντερο.
Θα ψηφίσω Δούρου αλλά μονοσταυρία στο Jason-Αντιγόνη....

Γιατί κατεβαίνω με τη Ρένα Δούρου
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανιδης
Επειδή τα σχόλια σας γίνονται σε δημόσιο χώρο (εδώ μέσα) κι επειδή αφορουν σε δημόσιο πρόσωπο που υπογράφει το κείμενό της (Μαργαριτοπούλου)...

Γιατί κατεβαίνω με τη Ρένα Δούρου
Xρήστης: Μαιρούλα,
μήπως με αυτό: - Ανακαίνιση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής 120.000€ εννοείς την ισοπέδωσή του και τη μετατροπή του σε parking για τα δημοτικά...

Γιατί κατεβαίνω με τη Ρένα Δούρου
Xρήστης: Μαργαριτοπούλου
Τα παραλές Ίσως μια πιο προσεκτική ανάγνωση στο κείμενο;; Έργα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται αναφέρω. Καθώς και εγκεκριμένες χρηματοδοτήσε...

Την Κυριακή, 19 Μαΐου στις 7 μμ ο Τάσος Κωνσταντινίδης στη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ
@09:30, 12:05, 12:08. Λίγο δύσκολο να εξαφανιστεί ο Κωνσταντινίδης απ την πόλη αφού δραστηριοποιείται εδώ επαγγελματικά - το γραφείο του είν...

Γιατί κατεβαίνω με τη Ρένα Δούρου
Xρήστης: τα παραλέτε
Μαιρούλα, έχεις πολύ πλάκα. Τα έργα στο άλσος και την Σκρά πού ακριβώς τα είδες? Αυτό το "Κέντρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης" δεν μας λες π...

Την Κυριακή, 19 Μαΐου στις 7 μμ ο Τάσος Κωνσταντινίδης στη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@12.08 Μ' αρέσεις ρε φίλε, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;...

Ο Παντελής Γρετζελιάς σε ρόλο «Ελ Σιντ» ποντάρει στο συναίσθημα, όχι στη λογική
Xρήστης: @Παραμύθια της Χαλιμάς
Δεν υπάρχει δημοσκόπηση Βούρου. Δεν υπάρχουν χρήματα για υποψηφίους σε αυτό το επίπεδο για δημοσκοπήσεις και δεν προσφέρουν και κάτι. Και αυ...

Την Κυριακή, 19 Μαΐου στις 7 μμ ο Τάσος Κωνσταντινίδης στη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: Ακραίο Κέντρο
Μια έντιμη αμιγώς ανεξάρτητη, υποψηφιότητα με κεντρώα χαρακτηριστικά, ταιριαστή στον πολιτικό χαρακτήρα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χ...

Την Κυριακή, 19 Μαΐου στις 7 μμ ο Τάσος Κωνσταντινίδης στη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: @Ανώνυμος (20/05/2019 09:30)
Συμφωνώ απόλυτα. Ας μας αποδείξει αυτή την τετραετία ότι ενδιαφέρεται πράγματι για την πόλη με το να είναι ενεργός και να μην εξαφανιστεί όπ...

«Βουνό» τα εμπόδια στο δρόμο του Χάρη Τομπούλογλου προς τη δημαρχία
Xρήστης: @Ανώνυμος (20/05/2019 10:13)
Τα προβλήματα δεν λύνονται με το πόσο καλά γνωρίζει κάποιος τα στενά, τα καφενεία και τις ταβέρνες. Τα προβλήματα λύνονται ή όχι ανάλογα με ...

«Βουνό» τα εμπόδια στο δρόμο του Χάρη Τομπούλογλου προς τη δημαρχία
Xρήστης: Ανώνυμος
@13:45 Συμφωνω! Ουτε λύνει τα προβλήματα ουτε τον αθωώνει. Είναι ομως απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση της πόλης. Κι ο Βούρος δεν τη διαθέτει....

Την Κυριακή, 19 Μαΐου στις 7 μμ ο Τάσος Κωνσταντινίδης στη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: Ανώνυμος
Ξεκίνησε πολύ φιλόδοξα. Ξεφούσκωσε όμως. Οι μισοί απο όσους το σκεφτόντουσαν να τον ψηφίσουν τελικά θα ψηφίσουν Βασιλόπουλο κι οι άλλοι μισο...

«Βουνό» τα εμπόδια στο δρόμο του Χάρη Τομπούλογλου προς τη δημαρχία
Xρήστης: Ανώνυμος
@Ανωνυμος (19/05/2019 18:22) Εχεις κι εσύ τα δίκια σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τόσα πολλά τσιπουράδικα όσα ο Βόλος. Ούτε και θάλασσα...

Ο Παντελής Γρετζελιάς σε ρόλο «Ελ Σιντ» ποντάρει στο συναίσθημα, όχι στη λογική
Xρήστης: Παραμύθια της Χαλιμάς
@ (19/05/2019 10:21) Αν η δημοσκόπηση που λένε ότι έχουν στη παράταξη του Βούρου τον είχε πράγματι πρώτο, θα την δημοσίευαν καθημερινά στα ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©