Προαναγγελθέν ναυάγιο για την Αυτοδιοίκηση ο νέος Εκλογικός Νόμος

Δημοσιεύτηκε στις 18/03/2019 στην κατηγορία Γνώμες  |  40 σχόλια

της Ρίτσας Αποστολίδου

τ. Αντιδημάρχου και τ. Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Χαλκηδόνας

 

Βαδίζουμε προς τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές με ένα νέο Εκλογικό Νόμο ψευδεπίγραφης Αναλογικής.

 

Υπό τον μανδύα ενός δικαιότερου Εκλογικού συστήματος κρύβεται η ουσιαστική αποδόμηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιδιώκει η Κυβέρνηση στη λογική του «ό,τι δεν ελέγχουμε, το απαξιώνουμε». Η απλή αναλογική είναι δίκαιο αναλογικό σύστημα, χρήσιμο για την πρόοδο του τόπου.

 

Όμως μόνο με διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και την Αυτοδιοίκηση – που δεν έγινε και δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις της – θα μπορούσε να διαμορφωθεί Εκλογικός Νόμος που δεν θα προσέβαλε την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας, θα εξασφάλιζε ομαλή Πολιτική ζωή και θα ήτανε σύμφωνος με τις Δημοκρατικές Αρχές, ιδιαίτερα εκείνες της εξασφάλισης της Κυβερνησιμότητας.

 

Η διαφορά όμως κωμωδίας – τραγωδίας είναι πού αποφασίζεις να βάλεις την τελεία.

 

Ο Νόμος Σκουρλέτη που χρησιμοποιεί το όνομα Κλεισθένης, προσβάλλοντας την ιστορική προσωπικότητα του θεμελιωτή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, μόνο απλή αναλογική δεν είναι.

 

Ο Νόμος δεν απαντά στο αίτημα για ισχυρή Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση, ούτε διδάσκεται από την Ευρωπαϊκή εμπειρία. Αντίθετα οδηγεί σε ακυβερνησία, συναλλαγή και απαξίωση του Θεσμού.

 

Κραυγαλέο παράδειγμα το τί γίνεται σήμερα σε Δήμους όπου ο Δήμαρχος έχει χάσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένουν οι Δημότες τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, μήπως και λειτουργήσει ξανά ο Δήμος.

 

Η έλλειψη πλαφόν εισόδου, ακόμα και στη Β΄ κατανομή που εισάγει ο νέος νόμος σε όσους συνδυασμούς δεν έλαβαν καν το Εκλογικό μέτρο, θα δώσει θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε γραφικό ακόμα και ακραίο στοιχείο.

 

Ιδεοληψίες που οδηγούν σε δοσοληψίες

 

Γιατί να μην εκλέγεται ο Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή; Τί να την κάνει ένας Δήμαρχος την επικράτηση με 50+1 τη δεύτερη Κυριακή, όταν οιν Δημοτικοί του Σύμβουλοι θα έχουν εκλεγεί την πρώτη Κυριακή αναλογικά και θα αποτελούν μειοψηφία;

 

Στους 7 ή 8 συνδυασμούς που προτίθενται να πάρουν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές στην πόλη μας, θα εκλεγούν πρωτίστως όλοι οι επικεφαλής και το Δημοτικό Συμβούλιο θα συμπληρώσουν 5 ή 6 ακόμα σύμβουλοι από τους πρώτους συνδυασμούς. Πλήρης κατακερματισμός!

 

Με τί καρδιά θα παλέψει ένας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, όταν ξέρει ότι οι ελπίδες εκλογής του είναι ελάχιστες, ακόμα και αν ο συνδυασμός που συμμετέχει έρθει πρώτος;

 

Η κουλτούρα των συγκλίσεων που επικαλούνται υστερόβουλα Κυβερνητικοί Παράγοντες, δεν επιβάλλεται με Νόμο.

 

Καλλιεργείται στην Κοινωνία και διδάσκεται στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή, κάτι που δε συμβαίνει. ‘Εντιμες προγραμματικές συγκλίσεις γίνονται μόνο πριν από τις Εκλογές και ανακοινώνονται στο Εκλογικό Σώμα. Μετά την πρώτη Κυριακή μόνο συναλλαγή, εκβιασμοί, παζάρια και εν γένει διαπλοκή μπορεί να προκύψει.

 

Τι άλλο προβλέπει ο Νόμος

 

Α) Ορισμός Αντιδημάρχων και από την Αντιπολίτευση

 

Και ποιό πρόγραμμα θα υλοποιήσουν αυτοί οι ορισθέντες Αντιδήμαρχοι, το δικό τους ή του Δημάρχου που τελικά επικράτησε;

 

Και οι Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου που έβαλαν πλάτη για να εκλεγεί, τί θα είναι, νεροκουβαλητές;

 

Β) Σε περίπτωση παραίτησης του Δημάρχου ή φυσικής απώλειας, η εκλογή του νέου θα γίνεται από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης της Αντιπολίτευσης.

 

Αυτό κι αν είναι στρέβλωση της Λαϊκής εντολής. Ποιός τους δίδαξε τέτοια αναλογική και πού είδαν να εφαρμόζεται;

 

Γ) Και το κορυφαίο άρθρο 130 που επιτρέπει να παυθούν αιρετοί «για σοβαρούς λόγους Δημοσίου συμφέροντος με απόφαση Υπουργού» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ποιόν εξυπηρετεί η υποκατάσταση της Δικαιοσύνης;

 

Σε ότι αφορά την υποχρεωτική ποσόστωση του 40%, δεν εξασφαλίζει την ισότητα των δύο φύλων, μάλλον πρόσθετα προβλήματα δημιουργεί.

 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή εξώκειλε στα αβαθή, χωρίς καμιά δημόσια συζήτηση για τον Εκλογικό Νόμο, που αφορά την Αυτοδιοίκηση ώστε να ενημερωθούν οι Δημότες και να ακουστούν όλες οι απόψεις. Κατάφερε με την αμφίσημη πολιτική της να ευτελίσει την ίδια την έννοια της Διοίκησης.

 

Επέδειξε πλήρη διαχειριστική ανεπάρκεια.

 

Έχοντας καταγράψει ρεκόρ παραιτήσεων δικών της Δημοτικών Συμβούλων, οδεύει τώρα προς τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, αναζητώντας γυρολόγους, κάνοντας προσλήψεις προεκλογικής σκοπιμότητας, προχωρώντας σε προμήθειες 1.000.000 ευρώ και πλέον με τη μέθοδο leasing, 2 μήνες πριν από τις εκλογές, φορτώνοντας στην επόμενη διοίκηση χρέη.

 

Χωρίς την παραμικρή ντροπή, αυτοκριτική, μεταμέλεια ή συγνώμη.

 

Θα τους κρίνει σύντομα όλους το Εκλογικό Σώμα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Προεκλογικό σκηνικό, κομμένο και ραμμένο...

 

Ντροπή, μια λέξη άγνωστη στη δημοτική Αρχή

 

Προεκλογικός διάλογος, περί... όνου σκιάς

 

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε...

 

Ούτε τους χομπίστες, ούτε τους τουρίστες

 

«Τη μια τη λέγαν Αφροδίτη, και την άλλη Αφροδίτη επίσης»

 

Τυφλοί τα τ' ωτ' τον τε νουν τα τ' όμματα...

 

Μόνη χαμένη, η πόλη...

 

ΑΕΚ - Άρης...

Γράψτε την άποψή σας

"Ψυχανάλυση" (18/03/2019 12:28)

Αυτή είναι "ανάλυση" του εκλογικού νόμου που ισχύει για τις Δημοτικές εκλογές.
Μια παρατήρηση μόνο για το πού ισχύει τέτοιος νόμος, να κοιτάξει τις χώρες της ΕΕ και πρώτη την Ισπανία.
Άντε γιατί "κουράστηκα" τόσα χρόνια πολιτικής αμπελο-φιλοσοφιας Διαμαντή μου !!

"Ψυχανάλυση" (18/03/2019 12:50)

Διαμαντή μου,σε συνέχεια προηγούμενου σχολιασμού μου, θέλω να σε συγχαρώ για την ευρηματικότητα των άρθρων που αναρτώνται, των φωτογραφιών που επιλέγεις και για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεις μπας και "ξυπνήσουν" οι "διάφοροι" χαμένοι 4 χρόνια τώρα από τα Δημοτικά πράγματα και κατορθώσουν έστω και την ύστατη στιγμή να αντιμετωπίσουν μια δυναμική που έχει αποκτήσει ο Βασιλόπουλος, έτσι για την τιμή των όπλων που λένε.
Πράγμα που όπως γνωρίζεις πολύ καλά είναι ΑΔΥΝΑΤΟ, γι' αυτό μην κουράζεσαι, σε "κουτσά" άλογα ποντάρεις, είναι ξοφλημενα !!!!!

Διαμαντής Σεϊτανιδης (18/03/2019 13:02)

@12.28
Το πρόβλημα ξέρεις, δεν είναι ότι είσαι θλιβερός απολογητής της δημοτικής Αρχής, Ούτε ο πρώτος είσαι, ούτε ο τελευταίος. Το δικό σου πρόβλημα είναι ότι είσαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ απολογητής, άρα κάθε άλλο παρά καλό κάνεις στο αφεντικό σου.

Επί του συγκεκριμένου, τώρα: Ο δήθεν "δήμαρχος όλων των πολιτών" που κατά τη γνώμη σου θα συνθέσει με την απλή αναλογική στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, έχει ΤΣΑΚΩΘΕΙ με ΟΛΟΥΣ τους συνδυασμου΄ς της αντιπολίτευσης -ανύπαρκτης, στο σύνολό της- κι οι μόνοι ως τώρα από την αντιπολίτευση που τον στηρίζου,ν το κάνουν γιατί έχουν ΑΤΟΜΙΚΑ οφέλη. Ελπίζω ότι συνεννοηθήκαμε, εκτός αν θέλεις να προχωρήσω...

Επίσης έχει ΤΣΑΚΩΘΕΙ με πρώην κολλητούς του συνεργάτες, αυτά τα ξέρει πια όλη η πόλη.

Επίσης έχει ΤΣΑΚΩΘΕΙ με το σύνολο του τύπου (εξαιρώ το αμελέτητο υποπόδιο, που όπως εσύ του κάνει καθημερινά τεμενάδες).

Κι εσύ μας λες ότι ΑΥΤΟΣ ο συγκεκριμένος, θα συνθέσει με την απλή αναλογική. Κόψε τα ληγμένα ρε φίλε...

"Ψυχανάλυση" (18/03/2019 13:17)

Διαμαντή μου διάβασε καλά τον νόμο.
Έχει ασφαλιστικές δικλείδες για να υπάρξει Διοίκηση.
Και τέλος για να τελειώνω μαζί σου, ούτε τον Βασιλόπουλο προσωπικά γνωρίζω, ούτε καν του Δημαρχείου έχω περάσει την πόρτα, ούτε σε εκλογές κατεβαίνω υποψήφιος.
Απλός δημότης είμαι που έχω δει όλους τους Δημάρχους από το 1975, γι' αυτό έχω και γνώση και γνώμη.
Τώρα για τα ληγμένα φαίνεται ρε Διαμαντή ότι σου λείπουν μια και κόπηκε η "μάσα".

Διαμαντής Σεϊτανιδης (18/03/2019 13:36)

@13.17
Καλά, αφού ούτε τον Βασιλόπουλο γνωρίζεις, ούτε την πόρτα του δημαρχείου έχεις περάσει, πώς ξέρεις ότι "κόπηκε η μάσα";

Τόσο βλαξ...

!! (18/03/2019 15:29)

ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ!
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!
ΔΙΑΧΕΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,
ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ(ενος προσωπου)
ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΛΟΓ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ(Στη δικη του κλιμακα,βεβαια)
ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΒΑΖΕΙ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ,(ΠΧ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΘΕΤΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

"Ασεβής" (18/03/2019 16:27)

Άμα δεν γνωρίζουν τον νόμο τι θέλουν και γράφουν ;;;;
Ο καλύτερος νόμος από εποχής του αείμνηστου Παπανδρέου, θυμίζει την αυτοοργάνωση που είχαν Αμπελάκια, ξέρετε εσείς που βγήκατε τώρα να μας μάθετε για την Τοπική αυτοδιοίκηση.
Που ήσασταν τόσα χρόνια χαμένοι και μας θυμηθηκατε τώρα ;;;;
Και με ένα ύφος, μα ένα ύφος !!!!!!

Έλα βρε (18/03/2019 17:25)

Όπα εμφανίστηκε η κυρά Ρίτσα. Τι έγινε Διαμάντη; τα βρίσκεις με Βούρο και μας το φέρνεται απαλά;

Όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος επί σκηνής (18/03/2019 17:34)

Φυσικά και "θα τους κρίνει σύντομα όλους το Εκλογικό Σώμα", όπως λέει η -για πάρα πολλά χρόνια- πασοκική αντιδήμαρχος της κάτω Ρούγας.

Θα τους κρίνει και θα ξαναστείλει (όπως και το '06) στον πολιτικό αγύριστο κάθε υπερεκτιμημένο παραγοντίσκο που κόλλησε για χρόνια σαν βδέλα σε καρέκλες εξουσίας φτάνοντας τη χώρα σ' αυτό το χάλι.

Φυσικά και θα κρίνει ο λαός και τις σχέσεις με πληρωμένες γραφίδες της διαπλοκής που "παίζουν" τα ρέστα τους για να εξυπηρετήσουν δουλικά πρώην εργοδότες τους που ονειρεύονται mall «πολιτισμού» στη Ριζούπολη.

Νομίζω ότι συνεννοηθήκαμε απόλυτα. Ο νοών νοείτω.

Ανώνυμος (18/03/2019 17:49)

Στο μόνο που συμφωνώ με την Αποστολίδου είναι ότι θα έπρεπε να καταργηθεί η Β' Κυριακή.
Κατά τ' άλλα με αυτά που γράφει δεν κομίζει κάτι νέο στα δημοτικά πράγματα. Αντιθέτως εκφράζει κάτι πολύ παλιό. Έρχεται από το βαθύ παρελθόν και όσα λάθη κι αν έχει κάνει η σημερινή διοίκηση δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της ιδιοκτησιακής αντίληψης για το Δήμο.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (18/03/2019 21:10)

@16.27
Η κα Αποστολίδου παραμένει ενεργό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας κι αρθρογραφεί για θέματα της πόλης όποτε εκείνη πιστεύει ότι έχει κάτι να συνεισφέρει. Εσάς, τους κναπεδάτους κριτές, δεν σας πιάνει κανείς, βρε παιδί μου. Αν κάποιος γράφει τακτικά τον λέτε "μαϊντανό". Αν γράφει σπανιότερα αναρωτιέστε "πού ήταν τόσο καιρό". Αμάν με τη γκρίνια, αμάν πια... Για την ουσία του άρθρου υπάρχει κάποια τεκμηριωμένη αντίρρηση; Αφήστε τις Αμπελακο-φιλοσοφίες της αυτοοργάνωσης, ενηλικιωείτε επιτέλους...

Διαμάντης (18/03/2019 21:15)

@17.25
Ε νε, σας τω φαίρνουμαι απαλά, μα τι γατώνυ που είσε ραι φήλε, βουλομαίνω γράμα δηαυάζυς, με τω κουτάλει τοιν αίχις φάοι τυ ζοοί, μπαμ κάνι...

Διαμαντής Σεϊτανίδης (18/03/2019 21:29)

@17.34

Αντί να κοιτάς την καμπούρα σου, τα βάζεις με τους άλλους. Τι θέλεις; Μαθήματα δημοκρατίας; Οκ, λοιπόν, αν και θα πάνε στον βρόντο:

1. Όποιος είχε ή έχει αιρετή θέση στη δημοκρατία -κι αυτοί που εσύ ο πουθενάς αποκαλείς υπερεκτιμημένους παραγοντίσκους κατεξοχήν- την είχε ή την εχει ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΨΗΦΟ. Ίσως και τη δική σου, που αντί να κοιτάς τον καθρέφτη, νομίζεις ότι προσβάλλοντας τους άλλους, εξιλεώνεσαι. Κακομοίρη...

2. Ξέρεις και πού θα τους ξαναστείλει ο λαός- κληρονομικό χάρισμα ή εγκεφαλικές εμμονές; Διάλεξε.

3. "πληρωμένες γραφίδες", ε για να το λες εσύ, ο πουθενάς, κάτι θα ξέρεις. Μήπως εσύ παρέδιδες το παραδάκι; Γιατί ως εκεί -το πολύ- σε κόβω...

4. Ξέρεις και τι ονειρεύεται ο Μελισσανίδης, ΤΟ ΒΡΗΚΑ!!! Η Βιργινία Λεούση είσαι!

Για πες, Ταύρος με ωροσκόπο ιχθείς, μπορεί να κερδίσει στο ξυστό αυτή την εβδομάδα;

ΥΓ: Ο επιδέξιος πολιτικός διάλογος θέλει και άκαυτους εγκεφάλους. Άστο, δεν θα το καταλάβεις...

Όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος επί σκηνής (18/03/2019 22:08)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (18/03/2019 21:29)
Δεν επιθυμώ κανέναν "επιδέξιο πολιτικό διάλογο". Είμαι πολίτης-δημότης-ψηφοφόρος και μέχρι εκεί. Ούτε υποψήφιος είμαι ούτε στρατευμένος κάπου. Κι αυτά που έγραψα είναι γνωστά στους παροικούντες τη Νέα Χαλκηδόνα. Δεν έγραψα κάτι που δεν είναι γνωστό κι εσύ έχεις φυσικά το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι όσο θέλεις. Ας μας πει λοιπόν η Κυρία τι έκανε ως ΠΑΣΟΚ και ως τοπική αυτοδιοίκηση επί 22 χρόνια κι ας αφήσει την αφ' υψηλού κριτική με υφάκι το οποίο είναι και περίεργο από που πηγάζει..
Θα μείνω όμως λιγάκι στο 4..... Ποιος μίλησε για Μελισσανίδη; Ακόμα να καταλάβετε ότι το γήπεδο είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου; Ας μας γράψει η Κυρία και τι άποψη έχει για το χώρο του εργοστασίου της πρώην Columbia μια και έχει αυτοδιοικητικές ανησυχίες. Θα έπρεπε να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη λειτουργία του ευρύτερου χώρου προς όφελος των κατοίκων ή προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (18/03/2019 22:53)

@22.08
Επιμένω ότι γίνεσαι προκλητικός, όταν θέτεις δίλημμα "προς όφελος των κατοίκων ή προς όφελος ιδιωτικων συμφερόντων" όταν υπερασπίζεσαι ένα δήμαρχο ο οποίος έδωσε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μέσα στην κρίση σε ιδιώτες στο όνομα... της αριστεράς.

Ελάτε παιδιά, σας καταλάβαμε...

Φταίει (18/03/2019 23:16)

ο Βούρος

Όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος επί σκηνής (19/03/2019 07:53)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (18/03/2019 22:53)

Αυτό πάλι από που προκύπτει; Δηλαδή επειδή "τα χώνω" στην Αποστολίδου και σε ό,τι εκφράζει πολιτικά και αυτοδιοικητικά σημαίνει ότι υπερασπίζομαι τον δήμαρχο; Πραγματικά καμία σχέση, είτε το πιστεύεις είτε όχι. Απλά έχω αλλεργία με όσους μιλούν αφ' υψηλού κουνώντας το δάχτυλο.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/03/2019 08:17)

@07.53
Ποιο δάκτυλο κουνάει και κουραφέξαλα; Η γυναίκα γράφει την άποψή της, σου αρέσει καλώς, δεν σου αρέσει πάλι καλώς. Τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Δεν θα καταργήσουμε το διάλογο και την παρουσίαση απόψεων επειδή, λέει, "μας κουνάνε το δάκτυλο".

Έλα Χριστέ και Παναγία, θα τρελαθούμε ρε παιδί μου...

Ανώνυμος (19/03/2019 08:51)

Απολύτως καμία πρόταση. Μόνο κριτική. Επιπροσθέτως δεν λέει και ποιον προτίθεται να στηρίξει ή να κατέβει μαζί του (ο κόσμος το 'χει τούμπανο). Ας δούμε όμως κάποια από τα... "επιχειρήματα".
1. "Γιατί να μην εκλέγεται ο Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή;"
Είχατε προτείνει κάτι τέτοιο στα χρόνια που διοικούσατε ως ΠΑΣΟΚ και ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και δεν το θυμάμαι; Είχατε κάνει ποτέ διαβούλευση για τον εκλογικό νόμο;
2. "Ο Νόμος Σκουρλέτη που χρησιμοποιεί το όνομα Κλεισθένης, προσβάλλει την ιστορική προσωπικότητα του"
Ούτε κουβέντα φυσικά για το νόμο Ραγκούση που χρησιμοποιούσε το όνομα «Καλλικράτης».
3. Η νυν διοίκηση "έχει καταγράψει ρεκόρ παραιτήσεων δικών της Δημοτικών Συμβούλων"
Μάλλον μας περνάτε για χρυσόψαρα Κα Αποστολίδου. Διότι όταν ήσασταν διοίκηση κλαιγόσασταν ότι δεν σας άφηναν να διοικήσετε επειδή κάποιοι αποστασιοποιούνταν συνεχώς από την παράταξη Παπαμικρούλη.
Εύκολα αποδομήσιμο το αρθράκι. Αυτά τα τρία σημεία, μόνο για αρχή.

Ανώνυμος (19/03/2019 09:14)

Πολύ καλά τα γράφει η σύζυγος του παλαίμαχου εκδότη του Γαλατσίου Β. Αποστολίδη.
Ποιοι είναι αυτοί οι ιδεοληπτικοί μαδούροι αριστεροί κατσαπλιάδες που τολμάνε να θέλουν να κυβερνούν τη χώρα και να διοικούν το δήμο;
Πρέπει η χώρα και πόλη να επιστρέψει στην κανονικότητα. Στους νόμιμους ιδιοκτήτες της εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

"Ασεβής" (19/03/2019 09:59)

Διαμαντή μου καλημέρα.
Θα ήθελα πολύ να μας ενημερώσεις για τα "εκατομμύρια"που έδωσε σε ιδιώτες η Δημοτική Αρχή ;;;
Επίσης θα ήθελα να μας ενημερώσεις εάν τα "εκατομμύρια" δόθηκαν χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, εάν τα έργα πού δόθηκαν τα " εκατομμύρια" πέρασαν από τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς του Κράτους και τέλος πάντων εάν θα μπορούσε ή είχε την δυνατότητα ο Δήμος με τους μηχανισμούς που διαθέτει να κάνει κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό ;;
Παρακαλώ θέλω οι απαντήσεις να είναι τεκμηριωμένες,να πατάνε πάνω στην νομολογία που διέπει τους Δήμους, τον Δημοτικό Κώδικα και ότι άλλο θα μπορούσε να τεκμηριώσει την νομιμότητα ή την ανομία της Δημοτικής Αρχής !!!
Όλα όσα τυχόν γράψεις και παραπέμπουν σε ιδεολογήματα και ιδεοληψίες ή σε απαντήσεις σε επίπεδο "Τρούμπας" θα θεωρηθούν ότι αδυνατείς να απαντήσεις.
Εάν οι απαντήσεις σου είναι τεκμηριομενες θα καταφύγω ΑΜΕΣΩΣ στον Εισαγγελέα και θα γνωστοποιήσω το όνομα μου.

Διαμαντής Σεϊτανιδης (19/03/2019 09:59)

Ένα- ένα:

@08.51
Την άποψή της γράφει. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι στη δημοκρατία ο καθένας κι η καθεμιά μπορεί να γράφει την άποψή του/της, χωρίς να παίρνει την άδεια από τον πατερούλη; Στα επιμέρους: Είχε- δεν είχ προτείνει κάτι προ 20ετίας, τώρα προτείνει αυτό. Αν εσύ παραμένεις όπως ήσουν προ 20ετίας, να το κοιτάξεις. 2. Κριτική στο σήμερ ακάνει, όχι ιστορικό δοκίμιο, άλλωστε ο Ραγκούσης τώρα είναι δικός σας, θα μπορούσε αν ήθελε να τον "καταχεριάσει" 3. Διάβασε τι γράφει το άρθρο πριν επιτεθείς ως Δον Κιχώτης (ή Σάντσο Πάντσα). "Ρεκόρ αποχωρήσεων". Αμφισβητείται;

@09.14
Εκτός από σύζυγος, είναι πολλάκις εκλεγμένη κι επιλεγμένη σε θέσεις ευθύνης του δήμου Νέας Χαλκηδόνας. Όταν εκτρέπεται κάποιος σε προσωπικές επιθέσεις, κάνει τους άλλους να είναι βέβαιοι ότι δεν έχει πολιτικές...

Διαμαντής Σεϊτανιδης (19/03/2019 10:02)

@09.59
Σε παραπέμπω στις ανακοινώσεις της δημοτικής Αρχής λ.χ. για το πράσινο. Τα περί "απόφασης δημοτικού συμβουλίου" κλπ θυμίζουν τον τρόπο που κυβερνούσε ο Χίτλερ: Με αποφάσεις της ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ Μπούντεσταγκ. Σε καλύπτει η τυπική νομιμότητα, όταν υπάρχει κραυγαλέα πολιτική ασυνέπεια; Δικό σου θέμα.

"Ασεβής" (19/03/2019 11:17)

Εντάξει μου " απάντησες ".
Τώρα τα περί "Χίτλερ" το θεωρώ περιττό και δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων και εμπάθεια απέναντι στην Δημοτική Αρχή.
Αρνούμαι να μπω σε τέτοια συζήτηση.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/03/2019 11:39)

@11.17
Ουκ αν λάβοις (επιχειρήματα) παρά του μη έχοντος... Σε νιώθω, κατά βάθος...

Φ.Χ. (19/03/2019 13:04)

Ενδεικτική της αντίληψης που έχει η αρθρογράφος για την ενασχόληση με τα κοινά είναι η φράση:

«Με τί καρδιά θα παλέψει ένας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, όταν ξέρει ότι οι ελπίδες εκλογής του είναι ελάχιστες, ακόμα και αν ο συνδυασμός που συμμετέχει έρθει πρώτος;»

Προσωπικά, όταν βλέπω ότι η εκλογή και μόνο η εκλογή στη θέση του δημοτικού συμβούλου, είναι αποκλειστικός αυτοσκοπός, αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει ούτε ψήγμα ανιδιοτέλειας.

Ανώνυμος (19/03/2019 14:31)

Στη Χαλκηδόνα η διοίκηση Παπαμικρούλη εκλέγονταν πέντε τετραετίες και στο τέλος ήθελαν... άλλη μία για να... ολοκληρώσουν το έργο τους. Προφανώς τα πρώτα είκοσι δεν έφταναν!!! Και τώρα, με μία μόλις θητεία, η διοίκηση Βασιλόπουλου... "εξώκειλε στα αβαθή" και "επέδειξε πλήρη διαχειριστική ανεπάρκεια".
Λοιπόν... Ακούστε κυρία μου. Τον Βασιλόπουλο μπορεί να μην τον ξαναψηφίσουμε αλλά κι εσείς πάει πάρα πολύ να ξαναδιεκδικείτε την τοπική εξουσία μέσα από την παράταξη ενός επισκέπτη που οι περισσότεροι Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες τον θεωρούμε ξένο σώμα.

Ξ (19/03/2019 16:16)

Τον Βασιλόπουλο δεν τον ψήφισα το 2014. Η στήριξή του από το σύστημα Παπαμικρούλη ήταν αποτρεπτική. Τώρα όμως βλέπω αλλάξανε τα πράγματα.

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (19/03/2019 19:21)

Μιλάνε όλοι, μιλάει και το βαθύ ΠΑΣΟΚ.
"Ωρέ, πού πάμε; Πού πάμε;"

@Ανώνυμος (19/03/2019 14:31) (19/03/2019 21:43)

Ναι βέβαια. Το σωστό είναι να δώσουμε χρόνο στον βασιλόγαυρό σου που με το μόνο θέμα που ασχολήθηκε σοβαρά πέρα απο τις παρανομίες για το γήπεδο ήταν ο αγώνας να παραμείνουν τα σκουπίδια στο Άλσος. Ξένο σώμα οι κανονικοί άνθρωποι θεωρούν όσους τους κορόιδεψαν. Για τα λαμόγια και τους κολλητούς βέβαια που περιμένουν χάρες είναι άλλος το ξένο σώμα.

Ανώνυμος (20/03/2019 09:01)

@ 21:43 Ήμουν σαφής. Μπορεί να μην ψηφίσω Βασιλόπουλο αλλά εξυπακούεται όχι τον εξηντατετράχρονο τουρίστα από τα βόρεια προάστεια. Ευτυχώς, έχω κι άλλες επιλογές. Με υποψήφιους δημάρχους που τους βλέπω καθημερινά στη πόλη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έχω κι εγώ τις... ιδεοληψίες μου. Θέλω δήμαρχο Φιλαδελφοχαλκηδονιώτη. Εσύ τραβάς κάνα ζόρι;

@Ανώνυμος (20/03/2019 09:01) (20/03/2019 10:44)

Αυτοί που βλέπεις καθημερινά στην πόλη από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου μπορείς να μου πεις τι ενέργειες έκαναν εδώ και δεκαετίες για να απομακρύνουν τα σκουπίδια από το Άλσος;
Και πόσοι από αυτούς αντέδρασαν όταν πριν ένα χρόνο ο Αρούλης υπερασπιζόταν τη συνέχιση της βρώμας και της παρανομίας;
Πρόσεχε μη χάσεις τα κελεπούρια για να μην έρθει ο τουρίστας. Τουλάχιστον αυτός θα έχει τη θέληση να αποδείξει με πράξεις ότι δεν έρχεται σαν τουρίστας όπως τον κατηγορούν.

Φερώνυμος (20/03/2019 10:46)

@10.44
Δηλαδή εσύ που ξέρεις ότι «ΘΑ» έχει τη θέληση; Κληρονομικό χάρισμα έχεις, που γράφει και ο Διαμαντής;

@Φερώνυμος (20/03/2019 10:46) (20/03/2019 18:06)

Όχι δεν έχω κληρονομικό χάρισμα και μπορεί να αποτύχει. Αλλά δεν θα αποτύχει απλά επειδή πριν πολλά χρόνια μετακόμισε. Ούτε γίνονται καλύτεροι οι αποτυχημένοι και οι αδιάφοροι επειδή συνεχίζουν να μένουν στην πόλη.

Φερώνυμος (20/03/2019 19:04)

@18.06
Για να αποτύχει πρεπει πρώτα να εκλεγεί, μην το δένεις. Λες λοιπόν ότι όσοι μένουν στην πόλη είναι αποτυχημένοι και αδιάφοροι και μόνο εκ μεταγραφής θα δούμε άσπρη μέρα. Πες μας λοιπόν τι είδες στον Βούρο και έγινες φαν του; Πού τις είδες τις ικανότητές του; Πότε; Πώς μπορείς να πείσεις και κάποιο δύσπιστο ότι αυτός ο άνθρωπος (ξένος προς την πόλη επί πάρα πολλά χρόνια) είναι ο ιδανικός για δήμαρχος; Συγκεκριμένα πράγματα πες μας, όχι αερολογίες.

@Φερώνυμος (20/03/2019 19:04) (20/03/2019 20:09)

Απάντησα ήδη πριν απο λίγο στο ίδιο ερώτημα που έθεσε και ο Διαμαντής.
Και να προσθέσω και κάτι ακόμα.
Προσωπικά τον στηρίζω όπως γράφω και λόγο της καλής πιθανής συνεργασίας του με την ΑΕΚ για την ολοκλήρωση των έργων γύρω απο το γήπεδο. Αλλά άσχετα απο αυτό και επειδή έχω σιχαθεί τα λαμογια που πετυχαίνουν στην πολιτική σκηνή με ρουσφέτια και απάτες προτιμώ κάποιον που έχει αναδειχθεί απλά λόγο της αναγνωρισιμότητας του σαν ηθοποιός.
Κι αυτό ιδιαίτερα σε θέσεις όπως του Δημάρχου που για μένα δεν απαιτούνται τρομερά προσόντα αλλά περισσότερο διάθεση και προσπάθεια.

Φερώνυμος (20/03/2019 20:15)

@20.09

Δηλαδή να τον ψηφίσουμε επειδή έχει καλές σχέσεις με την ΑΕΚ; πλάκα μας κάνεις; Και ο Γεωργαμλής τι είχε;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/03/2019 20:16)

Θα παρακαλούσα η αντιπαράθεση περί τον κ. Βούρο να γίνεται σε άλλες αναρτήσεις, που είναι σχετικές με το θέμα.

Εδώ η κα Αποστολίδου αναφέρει τις απόψεις της για την απλή αναλογική.

Επ αυτού παρακαλώ και ο όποιος σχολιασμός.

Ευχαριστώ.

@Φερώνυμος (20/03/2019 20:15) (21/03/2019 09:07)

Εξήγησα γιατί έχει πλέον πολύ μεγαλύτερη ουσία η καλή σχέση του νέου Δημάρχου με την ΑΕΚ σε σύγκριση με το παρελθον. Δεν θα γράφω συνέχεια τα ίδια για όποιον κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (24/03/2019 18:56)

@Αδημοσίευτον
Και ούτε πρόκειται να ανεβάσω τέτοια σχόλια. Όποιος ανακατεύεται, να εμέσσει αλλού, όχι εδώ.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!

Δύναμη Πολιτών: Χαστούκι για τον σκανδαλώδη διαγωνισμό

Ηχηρό «χαστούκι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βούρο- Στα σκουπίδια ο διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό

Όχι άλλα «ραντεβού στα τυφλά» με τους δημοτικούς μας άρχοντες

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη

Κώστας Παντελόγλου

Γούλας- Παπαλουκά ρωτούν τη διοίκηση για το Άλσος...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου

Δύναμη Πολιτών: Τα ΕΠΑΛ καταρρέουν και ο Βούρος τα… μοιράζει για γήπεδα

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη
Xρήστης: George
Το σίγουρο είναι ότι εμείς οι Αεκτζηδες δεν ξεχνάμε. Ούτε τον Βασιλόγαυρο ούτε τη Δυναμη Πολιτών για τις χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες τους στ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: @ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αν συνεχίσουν να ψηφίζουν στην Φιλαδέλφεια δημάρχους απο ΠΑΣΟΚ και πιο αριστερά θα κόψουν πολλά ακόμα χέρια. Ας πρόσεχαν....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: john
Ο Σπυρακος ο κερκυραιος θα ακολουθήσει τον Θανάση η θα αραξει;;;...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: @14/09/2022 15:31
Μας κουνάς το δάχτυλο ή κατάλαβα λάθος; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Σύμφωνα με τη λογική σου, όποιος ψηφίσει κάτι για πρώτη φορά στη ζωή του, ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: Ανώνυμος
@ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ (14/09/2022 15:31) Δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου; Ψηφίζουμε κάποιον και αν αποδειχτεί λάθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: O εφιάλτης σου
Καλώς τονε κι ας άργησε! Ο "βγάζω_εφημεριδα_καθε_τεσσερα_χρονια_για_αρπαχτή" (που δεν την διαβάζει κανείς). Ο γνωστός και ως γλίτσας της τοπ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (09/09/2022 20:33) Αλλ’ ω’ γαθέ, οι επικαλούμενοι ''ανηθικότητες και παρατυπίες», οι διατυπώνοντες διαφωνίες τέλος πάντων, εκλ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αφού κόψατε το χέρι σας που ψήφιζε τόσα χρόνια Παντελή, μετά το κόψατε που ψήφισε Νίκο. Κατόπιν κόψατε κι αυτό που ψήφισε Σταύρο (χρόνια του...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Giannisnf
Οντως συμπαθείς αλλά τι έκανε ο οποιοσδήποτε συμπαθής για την πόλη μας αυτά τα χρόνια. Κατόπιν εορτής χρειαζότανε; Επίσης αυτό που ο Γαβ Γα...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: @Ανωνυμος
Στεφος, ο μπαρμπαΧρηστος του 2023....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Θέλμα (χωρίς Λουΐζ)
Παραιτήσεις της τελευταίας χρονιάς δεν έχουν ιδιαίτερη αξία ούτε πείθουν, χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητείται το ήθος του συγκεκριμένου δημο...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Νηφαλιοτητα
Καλο ειναι παντως καποιοι τοπικοι παραγοντες οταν γραφουν στατους στα σοσιαλ να ειναι σε πληρη νηφαλιοτητα κυριολεκτικη και μεταφορικη....γι...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@Γονιος Όλοι οι πρόεδροι και όχι μόνο, των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας πασχίζουν για την άθληση όλων των παιδιών , αγοριών και κορι...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: @Αλλά... αυτοί είστε... (09/09/2022 15:42)
Σωστο. Αφελης τελικα ο συμπαθης Αποστολος, χωρις καν να εχει γνωστοποιησει στους υποψηφιους του την "γραμμη του" στα πιο καυτα θεματα, προσθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ανώνυμος
Οι παραιτήσεις έχουν αξία στο σωστό χρόνο. Τώρα είναι κλάϊν μάϊν που λένε....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©