Παίρνουμε ομόλογο, δίνουμε Αιγαίο, Κύπρο, Βαλκάνια...

Δημοσιεύτηκε στις 05/03/2019 στην κατηγορία Οικονομία  |  14 σχόλια

του Γιώργου Παπαδόπουλου- Τετράδη

 

Η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει που οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι την έσπρωξαν να εκδώσει 10ετές ομόλογο με επιτόκιο μεταξύ 3,6% και 4% για να πάρει 2-3 δις ευρώ. 

 

Αλλά, κανείς δεν αναρωτιέται πώς μια χώρα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των «αγορών», με capital controls, με τράπεζες τιναγμένες στον αέρα, και με καταναλωτές- δηλαδή αγοραστές- απενεργοποιημένους από τους φόρους. 

 

Η απάντηση είναι απλή. Πουσάρουν Τσίπρα.

 

Η ΝΔ πανηγυρίζει, ερμηνεύοντας την έξοδο με υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών οίκων ως προεξόφληση του ερχομού μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Η ΝΔ κάνει τεράστιο λάθος στην ανάλυσή της. 

 

Και κάνει λάθος γιατί δεν βλέπει το προφανές:

 

1. Η διατήρηση των capital controls αποδεικνύει ότι η χώρα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τις άλλες ευρωπαϊκές Αρχές, δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη πως μεγάλα κεφάλαια καταθέσεων δεν θα φύγουν στο εξωτερικό σε περίπτωση άρσης των περιορισμών. Δεν έχουν εμπιστοσύνη δηλαδή, ότι οι Έλληνες καταθέτες έχουν εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας!

2. Τα ίδια τα capital controls είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ελληνικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας. Που δεν έχει πρόσβαση σε φτηνό χρήμα.

3. Στο πιο πάνω γεγονός προστίθεται η αδυναμία των ελληνικών τραπεζών να δανείσουν αφειδώς και με φτηνό χρήμα την ελληνική επιχειρηματικότητα για να γίνει ανταγωνιστική και να αναπτυχθεί.

4. Η άσχημη κατάσταση των τραπεζών δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα, όσο οι τράπεζες και η κυβέρνηση προστατεύουν στρατηγικούς κακοπληρωτές και δεν ξεφορτώνονται κόκκινα δάνεια. Ακόμα και μια συμφωνία, θα προκαλέσει είτε καθυστέρηση και διαιώνιση της δυσκολίας των τραπεζών είτε προβλήματα στην αγοραστική δύναμη χιλιάδων πολιτών. Ανάλογα με τον προσανατολισμό της.

5. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη των νοικοκυριών υποχώρησε τον Φεβρουάριο έπειτα από 7 μήνες συνεχούς ανόδου. Παρ όλο που σε προεκλογικές περιόδους ο δείκτης είναι ανοδικός εξ αιτίας των προσδοκιών των πολιτών. Χωρίς ισχυρούς καταναλωτές η οικονομία είναι καταδικασμένη να χωλαίνει.

6. Το χρέος της χώρας έχει αυξηθεί κατά 21,5 δις ευρώ το 2018 και καλπάζει στα 334,998 δις ευρώ, στο 182,2% του ΑΕΠ, μακράν το υψηλότερο στην ΕΕ. Με τα πλεονάσματα που προβλέπει το μνημόνιο Τσίπρα για την επόμενη 40ετία ούτε πετρελαιοπαραγωγός χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, όπως προανήγγειλε το ΔΝΤ.

7. Το άθροισμα ιδιωτικού και δημόσιου χρέους είναι περίπου τριπλάσιο από την οικονομική δραστηριότητα της χώρας (300% του ΑΕΠ). Με το δημόσιο να είναι το βαρίδι της οικονομίας (60%), βεβαρυμένο με δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και με βαθειά περιστολή του τραπεζικού δανεισμού στην πραγματική οικονομία.

8. Καμιά μεγάλη επένδυση δεν έχει γίνει στη χώρα και καμιά δεν είναι ορατή. Το νομικό σύστημα και το φορολογικό σε συνδυασμό με την ασταθή πολιτική από αλλοπρόσαλλες κυβερνήσεις αποτελούν αντικίνητρο για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ακόμα και η κρατική κινέζικη παρουσία κλονίζεται από τις παλινωδίες της κυβέρνησης.

 

Τα παραπάνω είναι λίγα από τα προφανή, που κάνουν την ελληνική οικονομία να είναι στο χείλος του γκρεμού, χωρίς ορατή λύση αν δεν αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ το οικονομικό μοντέλο που ακολουθεί. 

 

Χωρίς καμιά από τις δυνάμεις της οικονομικής κατοχής της χώρας να ευνοεί ένα τέτοιο μοντέλο! 

 

Οι δανειστές επαφίενται στα υπερπλεονάσματα του κ Τσακαλώτου και του πολυετούς μνημονίου, καθώς και στις εγγυήσεις ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας, που τους έχει παραχωρήσει η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου.

 

Οι δανειστές ενδιαφέρονται ανενδοίαστα να πάρουν πίσω τα δανεικά και γαία πυρί μιχθήτω. Είναι τόσο κοντόφθαλμοι; Τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν απερίφραστα. 

 

Αλλά, και η «σοβαρότητα» των προσώπων που αποτελούν τις αποφασίζουσες πολιτικές δυνάμεις, επίσης. Στο οικονομικό επίπεδο που αφορά στην Ελλάδα.

 

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος, που με μια ολοφάνερα στημένη αξιολόγηση της Moodys και με την ταυτόχρονη σύμπραξη 6 τραπεζικών κολοσσών ως εγγυήτριες συμφώνησαν και καθοδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση να βγει για 10ετές ομόλογο (επειδή η έξοδος είναι προσυμφωνημένη, όπως και η άντληση των τουλάχιστον 3 δις), ένδειξη εμπιστοσύνης στην οικονομία που περιγράψαμε πιο πάνω;

 

Το ομόλογο είναι μια ξεκάθαρη στήριξη του κ Τσίπρα και της πολιτικής Φινλανδοποίησης που ακολουθεί για τη χώρα. 

 

Και όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την Κύπρο. Τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα περνάνε από το κατώφλι της Ελλάδας, όπως τα δυτικά Βαλκάνια.

 

Η μοιρασιά σε Αιγαίο- Κύπρο- Ιόνιο

 

Καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, του δικτάτορα Παπαδόπουλου συμπεριλαμβανομένου για τους Άραβες, δεν διανοήθηκε να ξεπουλήσει πάγιες πολιτικές πάνω σε εθνικά θέματα, ακόμα- και κυρίως- και αν έρχονταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων. 

 

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις κάπου αντιστάθηκαν. Κάποιον κακοκάρδισαν. Με κάποιον συγκρούστηκαν.

 

Και καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να ξεπουλήσει το μακεδονικό, να ξεπουλήσει τη βορειοηπειρωτική κοινότητα, να ανοίξει διάλογο με την Τουρκία για άλλο θέμα εκτός από την υφαλοκρηπίδα, να συζητάει για τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, να υπερασπίζεται το μοντέλο της συνθήκης των Πρεσπών, που έδωσε τα πάντα στους Σκοπιανούς για να πάρει ένα «Βόρεια», ως μοντέλο επίλυσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ! 

 

Δηλαδή, το μοντέλο της Φινλανδίας απέναντι στη Ρωσία. Στήν οποία παραχώρησε εδάφη της και λαό, προκειμένου να μην συγκρουστεί! Η προδοσία ως εθνική πολιτική.

 

Δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι ηγέτες των μεγάλων δυτικών δυνάμεων χειροκροτούν τον Τσίπρα και υπερθεματίζουν ανοιχτά ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να γίνει μοντέλο και για τις άλλες χώρες που έχουν διαφορές! 

 

Δηλαδή, να γίνει μοντέλο Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ επί των μικρότερων, για τα δικά τους συμφέροντα, όπως έγινε με τις Πρέσπες. 

 

Όπου οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η ΕΕ βρήκαν έναν ασπόνδυλο, φιλόδοξο χωρίς καμιά ιδεολογία και πατρίδα για να τους κάνει τη δουλειά, αναντίρρητα.

 

Και τον πουσάρουν για να διατηρήσει την εξουσία στην Ελλάδα, γιατί υπάρχουν μεγάλα ζητήματα που χρονίζουν στην περιοχή εξ αιτίας της άρνησης όλων των άλλων ελληνικών κυβερνήσεων να ξεφτιλιστούν εντελώς, ξεπουλώντας έδαφος, αέρα, θάλασσα. Κάποιοι το έφτασαν μέχρι ένα σημείο να γκριζάρουν περιοχές στο Αιγαίο. 

 

Αλλά, μέχρι εκεί.

 

Ο Τσίπρας, που δεν έχει ούτε ιδεολογία ούτε πατρίδα είναι το μεγαλύτερο δώρο που περίμεναν επί δεκαετίες όσοι θέλουν μοιρασιά του Αιγαίου με τους Τούρκους, διχοτόμηση της Κύπρου με το μισό νησί υπό την ημισέληνο, ηρεμία τάφου στα Βαλκάνια για να περνάνε οι αγωγοί τους, οι στρατοί τους και τα αγαθά τους ανεμπόδιστα. 

 

Με τους ιθαγενείς να γεύονται τα ξεροκόκαλα μιας δήθεν ανεξαρτησίας, δήθεν ελευθερίας, δήθεν ειρήνης. 

 

Δουλάκια υποταγμένα «τι να κάνουμε. Μας πίεζαν πολύ».

 

Όποιος πιστεύει ότι οι «αγορές» προεξοφλούν νίκη Μητσοτάκη γι αυτό και σέρνουν το σαπιοκάραβο Ελλάς, δεν έχει παρά να περιμένει την πρώτη κίνηση που θα κάνει ο κ Μητσοτάκης, αν κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα αρέσει στους δανειστές.

 

Γιατί οι «αγορές» και οι «μεγάλοι» έχουν καλομάθει με Τσίπρα. Που, όχι μόνο δεν λέει όχι σε τίποτε, αλλά τους παραχωρεί ό,τι ζητήσουν προκειμένου να τον κρατάνε στην εξουσία, χειροκροτώντας τον. 

 

Ενώ αλλάζει ρούχα μέχρι να πεις κύμινο. 

 

Και από Τουπαμάρος γίνεται θαυμαστής του Τράμπ, με την ίδια ευκολία που από ακροαριστερός επαναστάτης γίνεται νομοταγής σοσιαλδημοκράτης.

 

Η απάτη δεν είναι μονόπλευρη. 

 

Γιατί οι μεταμορφώσεις του ανδρός ούτε που απασχολούν την αμερικάνικη πρεσβεία, το Φόρεϊν Όφις, το Βερολίνο, τους σοσιαλιστές της Ευρώπης και τους κάθε είδους χρυσοκάνθαρους της παγκόσμιας διεφθαρμένης ανιδεολογικής σκηνής. 

 

Τον καταλαβαίνουν, γιατί του μοιάζουν. Μόνο που αυτοί δεν ξεπουλάνε την πατρίδα τους για μια καρέκλα.

 

Το 10ετές ομόλογο και η στημένη αξιολόγηση της Moodys, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να εκδοθεί το ομόλογο, είναι η πρόωρη ψήφος των αφεντικών του Τσίπρα υπέρ του δούλου τους. 

 

Η Ελλάδα δεν τους αφορά σαν χώρα. Μόνο σαν χώρος. Όπως και τον Τσίπρα. Και δεν τους αφορά και πώς θα ζήσουν οι Έλληνες χωρίς χρήματα. Ένα ξεροκόμματο θα βρεθεί, έναντι των Διαπόντιων νήσων στο Ιόνιο.

 

Μέχρι τότε, όσοι μιλάνε ή σκέφτονται για Πατρίδα θα ξυλοφορτώνονται και θα κλείνονται στα τμήματα και στις φυλακές. Γιατί η πατρίδα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και στα σχέδια του άπατρι Τσίπρα και στα σχέδια όλων γύρω από την Ελλάδα. 

 

Η πατρίδα είναι το τελευταίο ανάχωμα αντίστασης του λαού στη λαίλαπα του λαϊκισμού, του κρατικού φασισμού, του ανιστορικού ισοπεδωτισμού, του ιμπεριαλισμού, του εθνικισμού των γειτόνων και του εθνικισμού των επικυρίαρχων. 

 

Που ακονίζουν τα πορτοφόλια και τα όπλα τους πάνω σε ξένες πατρίδες.

liberal

 

Γράψτε την άποψή σας

Politis (05/03/2019 23:12)

Σε είχα για ποιό σοβαρό Διαμαντή! Ειναι δυνατόν να αναπαράγεις τις βλακίες ενός εθνικιστή; Και μάλιστα πρώην Συριζαίου που παριστάνει τον πατριώτη.

"Ψυχανάλυση" (06/03/2019 10:52)

Κε. Σεϊτανίδη ίσως θα πρέπει να βάλετε φραγμό σε "ειδήμονες" παντός καιρού και παντός είδους!!
Απόψεις ανιστοριτες,στερούμενος οποιαδήποτε λογικής και γνώσεων, έστω και αναδημοσιεύσεις σας προσβάλλουν και σας καθιστούν συμμέτοχο ότι αποδέχεσαι σιωπηρά αυτές τις απαράδεκτες θεωρίες.

Νίκος Γ. (06/03/2019 18:53)

Έτσι ακριβώς είναι. Ξεπούλημα της πατρίδας με αντάλλαγμα την σιωπή των ξένων.
Κάνουν τα στραβά μάτια οι ξένοι και τα βλέπουν όλα καλά αφού εξυπηρετούνται οι δικές τους επιδιώξεις στην περιοχή και ενώ δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο στη χώρα και οι επενδυτικές επιδόσεις είναι άθλιες.
Ενα μόλις μεγάλο έργο είναι προ των πυλών(Ελληνικό) και περνάνε τα χρόνια χωρίς καμία πρόοδο. Απο κει και πέρα το χάος. Καμιά σοβαρή επένδυση, καμιά νέα θέση εργασίας. Βολεύονται με το ξεροκόματο των 200- 300 ευρώ της ημιαπασχόλησης που μοιράζονται χιλιάδες συμπολίτες μας για να μην πεθάνουν απο την πείνα ώστε να φαίνεται ότι μειώθηκε λίγο η ανεργία.
Εκαναν και αυξήσεις που οι περισσότεροι δεν μπορούν να τις δώσουν και παροχές και προσλήψεις που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τωρα που χάνουν τις εκλογές φορτώνοντας το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/03/2019 08:31)

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/03/2019 08:29)
Θεωρώ το Γιώργο Παπαδόπουλο Τετράδη ως έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους που γνώρισα μέσα στο επάγγελμά μου, κι αυτοί δεν είναι λίγοι. Κι επίσης έμαθα (για τον 23.12, τον πρώτο που σχολιάζει) να διαβάζω ανθρώπους με δομημένη σκέψη κι ισχυρή επιχειρηματολογία, χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ μαζί τους. Κι επίσης το σωστό είναι "πΙο σοβαρό", ας λύσετε τα προβλήματα γραμματικής και συντακτικού κάποιοι, πριν επιτεθείτε σε ανθρώπους που έχουν φάει τη ζωή τους στα βιβλία.

@"Ψυχανάλυση"
Εδώ βρίζετε μισό εκατομμύριο Έλληνες που βγήκαν στους δρόμους για τη Μακεδονία, στον Τετράδη θα κολλήσετε;

Ανώνυμος (07/03/2019 10:07)

@"Ψυχανάλυση" Εσύ ζαιάβγουλο κοίτα να το χαρείς όσο σε παίρνει γιατί "δεν είναι κάθε μέρα τ' Αη Γιαννιού" και ειδικά εσένα σε περιμένουν πάρα πολύ δύσκολες μέρες.

@Ψυχανάλυση (07/03/2019 13:55)

Γλύψε όσο θέλεις αυτούς που μας ξεπούλησαν με ανταλλάγματα. Ευτυχώς ο κόσμος έχει πλέον ξυπνήσει και ξέρει τι κρύβεται πίσω απο άθλιες απόψεις σαν τις δικές σου.

"Ψυχανάλυση" (08/03/2019 09:00)

@Ανωνυμος (10:07).
"Φίλε " μου, μπορείς να μου το κάνετε πιο "λιανα" αυτό το σαν απειλητικό γράψιμο-υφος, για να το καταλάβω καλύτερα.
Γιατί θα μπορούσα και γω να σου πω ότι οι "μάγκες" δεν υπάρχουν πια.......κλπ- κλπ .

Ανώνυμος (08/03/2019 11:17)

@"Ψυχανάλυση" Η μόνη υπεραξία που παράγουν οι ζαίοι σαν εσένα και τους λιγοστούς εναπομείναντες σαν και του λόγου σου είναι αυτή του γκαιμπελισμού, της σκύλευσης νεκρών και ζωντανών και φυσικά της απανθρωπιάς. Θα σας πάρουν στο κυνήγι τα θύματα ξεφτιλισμένοι. Τα γκαιμπελόσκυλα σας που ακόμα και σήμερα σκυλεύουν το Μάτι είναι οι καλύτεροι μαθητές της Σίτσας Καραϊσκάκη στην Κατοχή.

@"Ψυχανάλυση" (06/03/2019 10:52) (08/03/2019 14:34)

Δεν είμαστε ανιστόρητοι. Απλά εσύ είσαι ένας βολεμένος με την σημερινή κατάσταση και ξεπουλάς τα πάντα για να προσφέρεις υπηρεσίες στα αφεντικά σου.

"Ψυχανάλυση" (08/03/2019 16:38)

Τώρα είμαι βέβαιος ότι χρειάζεσαι επείγοντος " ψυχανάλυση" και ιατρική παρακολούθηση.
Τέτοιος " οχετός" από τρύπα που θεωρείται στόμα ανθρώπου είναι δύσκολο να υπάρχει πάνω σε τούτο τον πλανήτη.
Φασίστας ξεπερνώντας ακόμη σχόλια και τους πρώτους τους είδους , ελπίζει ότι θα έχει αποδοχή από την κοινωνία τολμώντας να την επικαλείται κιόλας !!!!
"Άλαλα τα χείλη των ασεβών"

Ανώνυμος (08/03/2019 16:44)

@"Ψυχανάλυση" (08/03/2019 09:00) Καμία απειλή ζαιάβγουλο. Απλά θα γυρίσεις στην ανυπαρξία σου και θα χάσεις προνόμια, θεσούλες και μισθά.

"Ασεβής" (08/03/2019 17:47)

Ρε τι τα χετε βάλει με τον ανθρωπάκο που είπε την γνώμη του με σεβασμό και τον έχετε υποβιβάσει σε επίπεδο μισανθρωπου.
Φασισταρια του κερατά που έχετε πουλήσει και ξανά πουλήσει την Ελλάδα από το 1821 σε όποιον μίλαγε αγγλικά - γαλλικά- ρωσικά και τώρα που χάσατε την κουτάλα έχετε βγάλει όλη την χολή που υπάρχει πάνω στην χώρα.
Φασισταρια δεν θα περάσετε, πάρτε το χαμπάρι και δεχτείτε το .

@"Ψυχανάλυση" (09/03/2019 08:36)

Αν δεν υπήρχαν εμετικοί προδότες και χρηματοδοτούμενοι γλύφτες σαν εσένα δεν θα τολμούσε κανένας να ξεπουλήσει την Ελλάδα.
Δεν πειράζει. 'Ολα κάνουν κύκλους και κάποια στιγμή θα υποστούν όλοι τις συνέπειες των πράξεών τους.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ (09/03/2019 10:43)

@ "Ασεβής" Μα τώρα στα σοβαρά. Πες μου σε παρακαλώ. Έρχεσαι να υπερασπιστείς εξ αριστερών τον/την "Ψυχανάλυση" ο οποίος ζητάει από τον διαχειριστή ενός τοπικού μέσου να βάλει «φραγμό σε "ειδήμονες" παντός καιρού και παντός είδους!!»
Όταν κάποιος/κάποια ζητάει να μπει "φραγμός" σε απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνεί, δεν είναι φασισμός;
Τι είναι; Δημοκρατία;
Επίσης, τι ακριβώς σημαίνει «"ειδήμονες" παντός καιρού και παντός είδους»; Όχι γενικότητες παρακαλώ.
Επιπλέον, όταν κάποιος λέει ότι οι απόψεις του άλλου είναι ανιστόρητες (και όχι... «ανιστοριτες») οφείλει να παρουσιάσει τις δικές του πηγές αντί να προσβάλλει πετώντας απλά μια ατάκα στον άλλον ότι «στερείται λογικής και γνώσεων».
Κερασάκι στη τούρτα το ναζιστικής νοοτροπίας «σας καθιστούν συμμέτοχο».
Κάντε μας τη χάρη ρε φεκόσιτα που βγάλατε και γλώσσα.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Φτηνιάρικη κι αδέξια αντιπολίτευση στην κυβέρνηση κάνει ο Βούρος

Πόλη της Καρδιάς μας: Έχει αποτύχει σε όλα ο Βούρος

Συγχαρητήρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας βετεράνων μπάσκετ για τo όνομα «Απόστολος Κόντος»

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας Δολοφόνων»

Περηφάνεια! Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Διοίκηση για γέλια: Ενώ κλείνουν ΟΛΑ τα σχολεία, ο Βούρος αρχίζει... «προληπτικά» τεστ σε σχολεία!

Παπακώστα κι Εθελοντές διασώζουν το Βούρο

Παράτησε κι εσύ τον συνδυασμό σου! Μπορείς! Σε περιμένει μια θέση στη διοίκηση της τσόντας

Η Δύναμη Πολιτών ζητεί απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου

Υπάρχει αντιπολίτευση στο δήμο;

Για 5η μέρα με το «έτσι θέλω» η διοίκηση Βούρου κρατά κρυφή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Να πώς (άλλοι) δήμοι βοηθούν τους ευάλωτους πολίτες τους

Ουσταμπασίδης: «Τα πάντα στην πόλη είναι ασύδοτα» (video)

Καταιγιστικός Ανεμογιάννης, διέλυσε με επιχειρήματα την ανύπαρκτη διοίκηση Βούρου (video)

Πόσα παίρνουν αυτοί που λιβανίζουν τον Βούρο (Οκτώβριος 2020)

Δημοφιλέστερα άρθρα

Δύναμη Πολιτών: «Να ανέβει άμεσα το (κατεβασμένο) βίντεο της τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού συμβουλίου»

Αδίστακτη ομολογία αντιδημάρχου: Επί Βούρου ο δήμος κινδυνεύει να μπει σε επιτήρηση

Καταιγιστικός Ανεμογιάννης, διέλυσε με επιχειρήματα την ανύπαρκτη διοίκηση Βούρου (video)

Παράτησε κι εσύ τον συνδυασμό σου! Μπορείς! Σε περιμένει μια θέση στη διοίκηση της τσόντας

Εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και Νόμπελ Ειρήνης

Παπακώστα κι Εθελοντές διασώζουν το Βούρο

Πόσα παίρνουν αυτοί που λιβανίζουν τον Βούρο (Οκτώβριος 2020)

Λαέ του σύμπαντος, λαέ της υφηλίου... αγαπητέ μου Θανάση...

Διοίκηση για γέλια: Ενώ κλείνουν ΟΛΑ τα σχολεία, ο Βούρος αρχίζει... «προληπτικά» τεστ σε σχολεία!

Απούσα η διοίκηση Βούρου από τη μάχη κατά του κορονοϊού στην περιοχή μας

Υπάρχει αντιπολίτευση στο δήμο;

Για 5η μέρα με το «έτσι θέλω» η διοίκηση Βούρου κρατά κρυφή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Κορονοϊός: Η Δύναμη Πολιτών εξηγεί στον Βούρο τις υποχρεώσεις του

Ουσταμπασίδης: «Τα πάντα στην πόλη είναι ασύδοτα» (video)

Οι ανεξάρτητοι ζητούν προσλήψεις

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Φτηνιάρικη κι αδέξια αντιπολίτευση στην κυβέρνηση κάνει ο Βούρος
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Τι έκανε λέει ?Αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση? Ο Πασόκος που τον στήριξε με όλα τα μέσα η ΝΔ για να βγεί Δήμαρχος ?Άλλωστε ευχαρίστησε επίσημα...

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας Δολοφόνων»
Xρήστης: Για να μαθαίνουν οι νεότεροι
Ανεξαρτήτως αν "τράβηξε" ένα δρόμο που δεν οδηγούσε πουθενά (αυτόν της ένοπλης πολιτικής βίας) τεράστιο αγώνα στο ξεμπρόστιασμα του Παπαδόπο...

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας Δολοφόνων»
Xρήστης: Ανώνυμος
@Αθάνατος! (19/11/2020 17:14) Δεν έδινε μόνο λίρες για μπουρμπουάρ. Είχε πάρει και δώρο αυτοκίνητο σε μια χαλκηδονιώτισα η οποία μετά από χ...

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας Δολοφόνων»
Xρήστης: Χαλκηδονιώτης
Από το 1978 ανακατευόταν στα τοπικά πράγματα. Πολλοί τον έκαναν στην άκρη, κάποιοι τον έγλυφαν. Όλος ο συνδυασμός Παπαμικρούλη ήταν σύμβουλο...

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας Δολοφόνων»
Xρήστης: Ανώνυμος
https://www.youtube.com/watch?v=6wsKv2LOK64 (Στο 27:43 ο Χάρης Τομπούλογλου. Στο 29:19 ο Γιάννης Δοπτόγλου). Στο 32:07 ο Νίκος Παπαμικρούλης...

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας Δολοφόνων»
Xρήστης: Μεσαίος Κουκλάκης
Όλα ξεκίνησαν από μια ακάλυπτη επιταγή που έπεσε στα χέρια του δαιμόνιου Φάνη Δρεπανιά (ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει). Τα πράγμα...

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας Δολοφόνων»
Xρήστης: Ζ
Κάποιοι χαλκηδονιωτες ισως αισθάνονται ανακουφιση. Για φαντάσου να έγραφε κανένα βιβλίο! ...

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας Δολοφόνων»
Xρήστης: Αθάνατος!
Άρχοντας ο μακαρίτης!!! Είχε δωσει χρυση λίρα για μπουρμπουαρ σε καφενείο της κάτω Ρουγας. ...

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας Δολοφόνων»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Ένα πασοκικό μπουμπούκι στη γειτονιά μας: https://www.newsit.gr/egklhma/etaireia-dolofonon-o-ntetektiv-pou-tin-kseskepase-thymatai-ton-adist...

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας Δολοφόνων»
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Να τα λέμε όλα: Ο Παπαδόπουλος πολιτευόταν υπό τη σημαία του ΠΑΣΟΚ (σας, όχι εσάς, κε Σεϊτανίδη). Κάποιοι Χαλκηδονιώτες ευνοήθηκαν από τον Π...

Παπακώστα κι Εθελοντές διασώζουν το Βούρο
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Κε Σεϊτανίδη, τι έργο έχει κάνει η κα Παπακώστα; Δεν ξέρω....

Διοίκηση για γέλια: Ενώ κλείνουν ΟΛΑ τα σχολεία, ο Βούρος αρχίζει... «προληπτικά» τεστ σε σχολεία!
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Αρνούμε να ασχοληθώ πλέον με αυτούς τους τύπους .Λυπάμαι αλλά και δεν λυπάμαι όλους αυτούς που τους ψήφισαν .Όχι για να φτιάξουν την πόλη αλ...

Παπακώστα κι Εθελοντές διασώζουν το Βούρο
Xρήστης: Ανώνυμος
Η μέχρι σήμερα παρουσία της Παπακώστα στα πράγματα, παρά το γεγονός ότι έχει το ίδιο χαρακτηριστικό με το Βούρο (ΔΕΝ είναι από ΕΔΩ, αλλά "φυ...

Διοίκηση για γέλια: Ενώ κλείνουν ΟΛΑ τα σχολεία, ο Βούρος αρχίζει... «προληπτικά» τεστ σε σχολεία!
Xρήστης: Ανωνυμος
Όταν σταματήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα και ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λυκεια τότε θα προμηθευτούν και τα λάπτοπ που είπαν ότι θα αγοράσου...

Διοίκηση για γέλια: Ενώ κλείνουν ΟΛΑ τα σχολεία, ο Βούρος αρχίζει... «προληπτικά» τεστ σε σχολεία!
Xρήστης: Φρέρης
Για τον δήμαρχο δεν μου κάνει εντύπωση. Έχει απωλέσει χρόνια τώρα την πολιτική του αξιοπρέπεια και δεν τον ενδιαφέρει κιόλας. Η συγκυριακή κ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©