Παίρνουμε ομόλογο, δίνουμε Αιγαίο, Κύπρο, Βαλκάνια...

Δημοσιεύτηκε στις 05/03/2019 στην κατηγορία Οικονομία  |  14 σχόλια

του Γιώργου Παπαδόπουλου- Τετράδη

 

Η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει που οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι την έσπρωξαν να εκδώσει 10ετές ομόλογο με επιτόκιο μεταξύ 3,6% και 4% για να πάρει 2-3 δις ευρώ. 

 

Αλλά, κανείς δεν αναρωτιέται πώς μια χώρα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των «αγορών», με capital controls, με τράπεζες τιναγμένες στον αέρα, και με καταναλωτές- δηλαδή αγοραστές- απενεργοποιημένους από τους φόρους. 

 

Η απάντηση είναι απλή. Πουσάρουν Τσίπρα.

 

Η ΝΔ πανηγυρίζει, ερμηνεύοντας την έξοδο με υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών οίκων ως προεξόφληση του ερχομού μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Η ΝΔ κάνει τεράστιο λάθος στην ανάλυσή της. 

 

Και κάνει λάθος γιατί δεν βλέπει το προφανές:

 

1. Η διατήρηση των capital controls αποδεικνύει ότι η χώρα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τις άλλες ευρωπαϊκές Αρχές, δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη πως μεγάλα κεφάλαια καταθέσεων δεν θα φύγουν στο εξωτερικό σε περίπτωση άρσης των περιορισμών. Δεν έχουν εμπιστοσύνη δηλαδή, ότι οι Έλληνες καταθέτες έχουν εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας!

2. Τα ίδια τα capital controls είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ελληνικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας. Που δεν έχει πρόσβαση σε φτηνό χρήμα.

3. Στο πιο πάνω γεγονός προστίθεται η αδυναμία των ελληνικών τραπεζών να δανείσουν αφειδώς και με φτηνό χρήμα την ελληνική επιχειρηματικότητα για να γίνει ανταγωνιστική και να αναπτυχθεί.

4. Η άσχημη κατάσταση των τραπεζών δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα, όσο οι τράπεζες και η κυβέρνηση προστατεύουν στρατηγικούς κακοπληρωτές και δεν ξεφορτώνονται κόκκινα δάνεια. Ακόμα και μια συμφωνία, θα προκαλέσει είτε καθυστέρηση και διαιώνιση της δυσκολίας των τραπεζών είτε προβλήματα στην αγοραστική δύναμη χιλιάδων πολιτών. Ανάλογα με τον προσανατολισμό της.

5. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη των νοικοκυριών υποχώρησε τον Φεβρουάριο έπειτα από 7 μήνες συνεχούς ανόδου. Παρ όλο που σε προεκλογικές περιόδους ο δείκτης είναι ανοδικός εξ αιτίας των προσδοκιών των πολιτών. Χωρίς ισχυρούς καταναλωτές η οικονομία είναι καταδικασμένη να χωλαίνει.

6. Το χρέος της χώρας έχει αυξηθεί κατά 21,5 δις ευρώ το 2018 και καλπάζει στα 334,998 δις ευρώ, στο 182,2% του ΑΕΠ, μακράν το υψηλότερο στην ΕΕ. Με τα πλεονάσματα που προβλέπει το μνημόνιο Τσίπρα για την επόμενη 40ετία ούτε πετρελαιοπαραγωγός χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, όπως προανήγγειλε το ΔΝΤ.

7. Το άθροισμα ιδιωτικού και δημόσιου χρέους είναι περίπου τριπλάσιο από την οικονομική δραστηριότητα της χώρας (300% του ΑΕΠ). Με το δημόσιο να είναι το βαρίδι της οικονομίας (60%), βεβαρυμένο με δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και με βαθειά περιστολή του τραπεζικού δανεισμού στην πραγματική οικονομία.

8. Καμιά μεγάλη επένδυση δεν έχει γίνει στη χώρα και καμιά δεν είναι ορατή. Το νομικό σύστημα και το φορολογικό σε συνδυασμό με την ασταθή πολιτική από αλλοπρόσαλλες κυβερνήσεις αποτελούν αντικίνητρο για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ακόμα και η κρατική κινέζικη παρουσία κλονίζεται από τις παλινωδίες της κυβέρνησης.

 

Τα παραπάνω είναι λίγα από τα προφανή, που κάνουν την ελληνική οικονομία να είναι στο χείλος του γκρεμού, χωρίς ορατή λύση αν δεν αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ το οικονομικό μοντέλο που ακολουθεί. 

 

Χωρίς καμιά από τις δυνάμεις της οικονομικής κατοχής της χώρας να ευνοεί ένα τέτοιο μοντέλο! 

 

Οι δανειστές επαφίενται στα υπερπλεονάσματα του κ Τσακαλώτου και του πολυετούς μνημονίου, καθώς και στις εγγυήσεις ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας, που τους έχει παραχωρήσει η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου.

 

Οι δανειστές ενδιαφέρονται ανενδοίαστα να πάρουν πίσω τα δανεικά και γαία πυρί μιχθήτω. Είναι τόσο κοντόφθαλμοι; Τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν απερίφραστα. 

 

Αλλά, και η «σοβαρότητα» των προσώπων που αποτελούν τις αποφασίζουσες πολιτικές δυνάμεις, επίσης. Στο οικονομικό επίπεδο που αφορά στην Ελλάδα.

 

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος, που με μια ολοφάνερα στημένη αξιολόγηση της Moodys και με την ταυτόχρονη σύμπραξη 6 τραπεζικών κολοσσών ως εγγυήτριες συμφώνησαν και καθοδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση να βγει για 10ετές ομόλογο (επειδή η έξοδος είναι προσυμφωνημένη, όπως και η άντληση των τουλάχιστον 3 δις), ένδειξη εμπιστοσύνης στην οικονομία που περιγράψαμε πιο πάνω;

 

Το ομόλογο είναι μια ξεκάθαρη στήριξη του κ Τσίπρα και της πολιτικής Φινλανδοποίησης που ακολουθεί για τη χώρα. 

 

Και όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την Κύπρο. Τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα περνάνε από το κατώφλι της Ελλάδας, όπως τα δυτικά Βαλκάνια.

 

Η μοιρασιά σε Αιγαίο- Κύπρο- Ιόνιο

 

Καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, του δικτάτορα Παπαδόπουλου συμπεριλαμβανομένου για τους Άραβες, δεν διανοήθηκε να ξεπουλήσει πάγιες πολιτικές πάνω σε εθνικά θέματα, ακόμα- και κυρίως- και αν έρχονταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων. 

 

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις κάπου αντιστάθηκαν. Κάποιον κακοκάρδισαν. Με κάποιον συγκρούστηκαν.

 

Και καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να ξεπουλήσει το μακεδονικό, να ξεπουλήσει τη βορειοηπειρωτική κοινότητα, να ανοίξει διάλογο με την Τουρκία για άλλο θέμα εκτός από την υφαλοκρηπίδα, να συζητάει για τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, να υπερασπίζεται το μοντέλο της συνθήκης των Πρεσπών, που έδωσε τα πάντα στους Σκοπιανούς για να πάρει ένα «Βόρεια», ως μοντέλο επίλυσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ! 

 

Δηλαδή, το μοντέλο της Φινλανδίας απέναντι στη Ρωσία. Στήν οποία παραχώρησε εδάφη της και λαό, προκειμένου να μην συγκρουστεί! Η προδοσία ως εθνική πολιτική.

 

Δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι ηγέτες των μεγάλων δυτικών δυνάμεων χειροκροτούν τον Τσίπρα και υπερθεματίζουν ανοιχτά ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να γίνει μοντέλο και για τις άλλες χώρες που έχουν διαφορές! 

 

Δηλαδή, να γίνει μοντέλο Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ επί των μικρότερων, για τα δικά τους συμφέροντα, όπως έγινε με τις Πρέσπες. 

 

Όπου οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η ΕΕ βρήκαν έναν ασπόνδυλο, φιλόδοξο χωρίς καμιά ιδεολογία και πατρίδα για να τους κάνει τη δουλειά, αναντίρρητα.

 

Και τον πουσάρουν για να διατηρήσει την εξουσία στην Ελλάδα, γιατί υπάρχουν μεγάλα ζητήματα που χρονίζουν στην περιοχή εξ αιτίας της άρνησης όλων των άλλων ελληνικών κυβερνήσεων να ξεφτιλιστούν εντελώς, ξεπουλώντας έδαφος, αέρα, θάλασσα. Κάποιοι το έφτασαν μέχρι ένα σημείο να γκριζάρουν περιοχές στο Αιγαίο. 

 

Αλλά, μέχρι εκεί.

 

Ο Τσίπρας, που δεν έχει ούτε ιδεολογία ούτε πατρίδα είναι το μεγαλύτερο δώρο που περίμεναν επί δεκαετίες όσοι θέλουν μοιρασιά του Αιγαίου με τους Τούρκους, διχοτόμηση της Κύπρου με το μισό νησί υπό την ημισέληνο, ηρεμία τάφου στα Βαλκάνια για να περνάνε οι αγωγοί τους, οι στρατοί τους και τα αγαθά τους ανεμπόδιστα. 

 

Με τους ιθαγενείς να γεύονται τα ξεροκόκαλα μιας δήθεν ανεξαρτησίας, δήθεν ελευθερίας, δήθεν ειρήνης. 

 

Δουλάκια υποταγμένα «τι να κάνουμε. Μας πίεζαν πολύ».

 

Όποιος πιστεύει ότι οι «αγορές» προεξοφλούν νίκη Μητσοτάκη γι αυτό και σέρνουν το σαπιοκάραβο Ελλάς, δεν έχει παρά να περιμένει την πρώτη κίνηση που θα κάνει ο κ Μητσοτάκης, αν κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα αρέσει στους δανειστές.

 

Γιατί οι «αγορές» και οι «μεγάλοι» έχουν καλομάθει με Τσίπρα. Που, όχι μόνο δεν λέει όχι σε τίποτε, αλλά τους παραχωρεί ό,τι ζητήσουν προκειμένου να τον κρατάνε στην εξουσία, χειροκροτώντας τον. 

 

Ενώ αλλάζει ρούχα μέχρι να πεις κύμινο. 

 

Και από Τουπαμάρος γίνεται θαυμαστής του Τράμπ, με την ίδια ευκολία που από ακροαριστερός επαναστάτης γίνεται νομοταγής σοσιαλδημοκράτης.

 

Η απάτη δεν είναι μονόπλευρη. 

 

Γιατί οι μεταμορφώσεις του ανδρός ούτε που απασχολούν την αμερικάνικη πρεσβεία, το Φόρεϊν Όφις, το Βερολίνο, τους σοσιαλιστές της Ευρώπης και τους κάθε είδους χρυσοκάνθαρους της παγκόσμιας διεφθαρμένης ανιδεολογικής σκηνής. 

 

Τον καταλαβαίνουν, γιατί του μοιάζουν. Μόνο που αυτοί δεν ξεπουλάνε την πατρίδα τους για μια καρέκλα.

 

Το 10ετές ομόλογο και η στημένη αξιολόγηση της Moodys, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να εκδοθεί το ομόλογο, είναι η πρόωρη ψήφος των αφεντικών του Τσίπρα υπέρ του δούλου τους. 

 

Η Ελλάδα δεν τους αφορά σαν χώρα. Μόνο σαν χώρος. Όπως και τον Τσίπρα. Και δεν τους αφορά και πώς θα ζήσουν οι Έλληνες χωρίς χρήματα. Ένα ξεροκόμματο θα βρεθεί, έναντι των Διαπόντιων νήσων στο Ιόνιο.

 

Μέχρι τότε, όσοι μιλάνε ή σκέφτονται για Πατρίδα θα ξυλοφορτώνονται και θα κλείνονται στα τμήματα και στις φυλακές. Γιατί η πατρίδα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και στα σχέδια του άπατρι Τσίπρα και στα σχέδια όλων γύρω από την Ελλάδα. 

 

Η πατρίδα είναι το τελευταίο ανάχωμα αντίστασης του λαού στη λαίλαπα του λαϊκισμού, του κρατικού φασισμού, του ανιστορικού ισοπεδωτισμού, του ιμπεριαλισμού, του εθνικισμού των γειτόνων και του εθνικισμού των επικυρίαρχων. 

 

Που ακονίζουν τα πορτοφόλια και τα όπλα τους πάνω σε ξένες πατρίδες.

liberal

 

Γράψτε την άποψή σας

Politis (05/03/2019 23:12)

Σε είχα για ποιό σοβαρό Διαμαντή! Ειναι δυνατόν να αναπαράγεις τις βλακίες ενός εθνικιστή; Και μάλιστα πρώην Συριζαίου που παριστάνει τον πατριώτη.

"Ψυχανάλυση" (06/03/2019 10:52)

Κε. Σεϊτανίδη ίσως θα πρέπει να βάλετε φραγμό σε "ειδήμονες" παντός καιρού και παντός είδους!!
Απόψεις ανιστοριτες,στερούμενος οποιαδήποτε λογικής και γνώσεων, έστω και αναδημοσιεύσεις σας προσβάλλουν και σας καθιστούν συμμέτοχο ότι αποδέχεσαι σιωπηρά αυτές τις απαράδεκτες θεωρίες.

Νίκος Γ. (06/03/2019 18:53)

Έτσι ακριβώς είναι. Ξεπούλημα της πατρίδας με αντάλλαγμα την σιωπή των ξένων.
Κάνουν τα στραβά μάτια οι ξένοι και τα βλέπουν όλα καλά αφού εξυπηρετούνται οι δικές τους επιδιώξεις στην περιοχή και ενώ δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο στη χώρα και οι επενδυτικές επιδόσεις είναι άθλιες.
Ενα μόλις μεγάλο έργο είναι προ των πυλών(Ελληνικό) και περνάνε τα χρόνια χωρίς καμία πρόοδο. Απο κει και πέρα το χάος. Καμιά σοβαρή επένδυση, καμιά νέα θέση εργασίας. Βολεύονται με το ξεροκόματο των 200- 300 ευρώ της ημιαπασχόλησης που μοιράζονται χιλιάδες συμπολίτες μας για να μην πεθάνουν απο την πείνα ώστε να φαίνεται ότι μειώθηκε λίγο η ανεργία.
Εκαναν και αυξήσεις που οι περισσότεροι δεν μπορούν να τις δώσουν και παροχές και προσλήψεις που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τωρα που χάνουν τις εκλογές φορτώνοντας το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/03/2019 08:31)

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/03/2019 08:29)
Θεωρώ το Γιώργο Παπαδόπουλο Τετράδη ως έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους που γνώρισα μέσα στο επάγγελμά μου, κι αυτοί δεν είναι λίγοι. Κι επίσης έμαθα (για τον 23.12, τον πρώτο που σχολιάζει) να διαβάζω ανθρώπους με δομημένη σκέψη κι ισχυρή επιχειρηματολογία, χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ μαζί τους. Κι επίσης το σωστό είναι "πΙο σοβαρό", ας λύσετε τα προβλήματα γραμματικής και συντακτικού κάποιοι, πριν επιτεθείτε σε ανθρώπους που έχουν φάει τη ζωή τους στα βιβλία.

@"Ψυχανάλυση"
Εδώ βρίζετε μισό εκατομμύριο Έλληνες που βγήκαν στους δρόμους για τη Μακεδονία, στον Τετράδη θα κολλήσετε;

Ανώνυμος (07/03/2019 10:07)

@"Ψυχανάλυση" Εσύ ζαιάβγουλο κοίτα να το χαρείς όσο σε παίρνει γιατί "δεν είναι κάθε μέρα τ' Αη Γιαννιού" και ειδικά εσένα σε περιμένουν πάρα πολύ δύσκολες μέρες.

@Ψυχανάλυση (07/03/2019 13:55)

Γλύψε όσο θέλεις αυτούς που μας ξεπούλησαν με ανταλλάγματα. Ευτυχώς ο κόσμος έχει πλέον ξυπνήσει και ξέρει τι κρύβεται πίσω απο άθλιες απόψεις σαν τις δικές σου.

"Ψυχανάλυση" (08/03/2019 09:00)

@Ανωνυμος (10:07).
"Φίλε " μου, μπορείς να μου το κάνετε πιο "λιανα" αυτό το σαν απειλητικό γράψιμο-υφος, για να το καταλάβω καλύτερα.
Γιατί θα μπορούσα και γω να σου πω ότι οι "μάγκες" δεν υπάρχουν πια.......κλπ- κλπ .

Ανώνυμος (08/03/2019 11:17)

@"Ψυχανάλυση" Η μόνη υπεραξία που παράγουν οι ζαίοι σαν εσένα και τους λιγοστούς εναπομείναντες σαν και του λόγου σου είναι αυτή του γκαιμπελισμού, της σκύλευσης νεκρών και ζωντανών και φυσικά της απανθρωπιάς. Θα σας πάρουν στο κυνήγι τα θύματα ξεφτιλισμένοι. Τα γκαιμπελόσκυλα σας που ακόμα και σήμερα σκυλεύουν το Μάτι είναι οι καλύτεροι μαθητές της Σίτσας Καραϊσκάκη στην Κατοχή.

@"Ψυχανάλυση" (06/03/2019 10:52) (08/03/2019 14:34)

Δεν είμαστε ανιστόρητοι. Απλά εσύ είσαι ένας βολεμένος με την σημερινή κατάσταση και ξεπουλάς τα πάντα για να προσφέρεις υπηρεσίες στα αφεντικά σου.

"Ψυχανάλυση" (08/03/2019 16:38)

Τώρα είμαι βέβαιος ότι χρειάζεσαι επείγοντος " ψυχανάλυση" και ιατρική παρακολούθηση.
Τέτοιος " οχετός" από τρύπα που θεωρείται στόμα ανθρώπου είναι δύσκολο να υπάρχει πάνω σε τούτο τον πλανήτη.
Φασίστας ξεπερνώντας ακόμη σχόλια και τους πρώτους τους είδους , ελπίζει ότι θα έχει αποδοχή από την κοινωνία τολμώντας να την επικαλείται κιόλας !!!!
"Άλαλα τα χείλη των ασεβών"

Ανώνυμος (08/03/2019 16:44)

@"Ψυχανάλυση" (08/03/2019 09:00) Καμία απειλή ζαιάβγουλο. Απλά θα γυρίσεις στην ανυπαρξία σου και θα χάσεις προνόμια, θεσούλες και μισθά.

"Ασεβής" (08/03/2019 17:47)

Ρε τι τα χετε βάλει με τον ανθρωπάκο που είπε την γνώμη του με σεβασμό και τον έχετε υποβιβάσει σε επίπεδο μισανθρωπου.
Φασισταρια του κερατά που έχετε πουλήσει και ξανά πουλήσει την Ελλάδα από το 1821 σε όποιον μίλαγε αγγλικά - γαλλικά- ρωσικά και τώρα που χάσατε την κουτάλα έχετε βγάλει όλη την χολή που υπάρχει πάνω στην χώρα.
Φασισταρια δεν θα περάσετε, πάρτε το χαμπάρι και δεχτείτε το .

@"Ψυχανάλυση" (09/03/2019 08:36)

Αν δεν υπήρχαν εμετικοί προδότες και χρηματοδοτούμενοι γλύφτες σαν εσένα δεν θα τολμούσε κανένας να ξεπουλήσει την Ελλάδα.
Δεν πειράζει. 'Ολα κάνουν κύκλους και κάποια στιγμή θα υποστούν όλοι τις συνέπειες των πράξεών τους.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ (09/03/2019 10:43)

@ "Ασεβής" Μα τώρα στα σοβαρά. Πες μου σε παρακαλώ. Έρχεσαι να υπερασπιστείς εξ αριστερών τον/την "Ψυχανάλυση" ο οποίος ζητάει από τον διαχειριστή ενός τοπικού μέσου να βάλει «φραγμό σε "ειδήμονες" παντός καιρού και παντός είδους!!»
Όταν κάποιος/κάποια ζητάει να μπει "φραγμός" σε απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνεί, δεν είναι φασισμός;
Τι είναι; Δημοκρατία;
Επίσης, τι ακριβώς σημαίνει «"ειδήμονες" παντός καιρού και παντός είδους»; Όχι γενικότητες παρακαλώ.
Επιπλέον, όταν κάποιος λέει ότι οι απόψεις του άλλου είναι ανιστόρητες (και όχι... «ανιστοριτες») οφείλει να παρουσιάσει τις δικές του πηγές αντί να προσβάλλει πετώντας απλά μια ατάκα στον άλλον ότι «στερείται λογικής και γνώσεων».
Κερασάκι στη τούρτα το ναζιστικής νοοτροπίας «σας καθιστούν συμμέτοχο».
Κάντε μας τη χάρη ρε φεκόσιτα που βγάλατε και γλώσσα.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

«Έχω έναν άνθρωπο» - Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας

Ερωτήματα για το event των Χριστουγέννων-Τι απαντά ο δήμος-Τι λένε οι «κομμένοι»

ΑΟΝΦ Άτταλος: Ήταν καλύτερος, του έλειψε το γκολ...

Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου το 2ο φετινό τουρνουά Ράπιντ του ΣΟΝΦ

Το αδιάβλητο, η αντικειμενικότητα, η τενοντίτιδα και η χαμένη αξιοπιστία των πανελλαδικών εξετάσεων

Έτσι κλείνει τη χρονιά η «Πολιτιστική Αναγέννηση»

Τρικυμία σε ποτήρι! Ακυρώθηκε η εκμίσθωση χώρου στο Άλσος

Εκδήλωση της «Επαναστατικής Κίνησης»

Λαϊκή Συσπείρωση: Ρωτάμε τον δήμαρχο κι εκείνος δεν μας απαντά

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

Το σωστό να λέγεται...

Στην Ιταλία το Β' ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο του ERASMUS+

Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς «Συμπαραστάτη»

Δημοφιλέστερα άρθρα

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

Κινηθείτε, όσοι είστε εν δυνάμει υποψήφιοι...

Ποιοι θα πιαστούν στο αγκίστρι του «Συμπαραστάτη του Δημότη»;

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» σε επιχείρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τρικυμία σε ποτήρι! Ακυρώθηκε η εκμίσθωση χώρου στο Άλσος

Το σωστό να λέγεται...

Ερωτήματα για το event των Χριστουγέννων-Τι απαντά ο δήμος-Τι λένε οι «κομμένοι»

Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς «Συμπαραστάτη»

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»

Εκδήλωση της «Επαναστατικής Κίνησης»

Το αδιάβλητο, η αντικειμενικότητα, η τενοντίτιδα και η χαμένη αξιοπιστία των πανελλαδικών εξετάσεων

Λαϊκή Συσπείρωση: Ρωτάμε τον δήμαρχο κι εκείνος δεν μας απαντά

Τι έχουν τα Χανιά που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τους συμβασιούχους και τη στάση του Δήμου

Αγρυπνία στην Αγία Τριάδα για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: Γαυροτρολ 2,3,4
@George (17/01/2018 22:13 Aπ την αγωνία σου έχεις λαλήσει george. Ποιο γήπεδο βρε ταλαίπωρε. Μήνυση για τις ακάλυπτες επιταγές της 1ης ημιφά...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: @ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ (13/12/2019 16:41)
Πολλά νέα για την υπογειοποίηση την τελευταία εβδομάδα. Γι αυτό και τα γαυροσιχάματα άρχισαν πάλι την κλάψα....

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: Γαυροτρολ 1
Πού είναι τα υψόμετρα οέοοοο (16/06/2017 14:13) Τι έγινε ρε παιδιά; Τι υψόμετρα σας εγκρίνανε; Τα μισά; Τα υπόλοιπα πότε; Όταν βάλει το χέρι...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
@ @φωκων (12/12/2019 17:01) (12/12/2019 21:20) Έχεις κανένα νέο για την υπογειοποίηση;...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: @φωκων (12/12/2019 17:01)
Βαρεθήκαμε τον κάθε άσχετο και τον κάθε γαυροαρούλη με τις ανοησίες τους. Η υπογειοποίηση είναι ένα μεγάλο δώρο της ΑΕΚ στην πόλη. Γίνεται κ...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: @Αυγολέμονος (12/12/2019 15:12)
Γαυροτρολ απαντας στον εαυτο σου παλι;Μην φοβασαι επειδη δεν ειμαι κοπριτης σαν εσενα αλλα εργαζομενος μαζι με τα χαρτακια αγοραζω κι εσενα ...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: φωκων
η ιδεα της υπογειοποιησης ειναι του ιδιοκτητη του μελισσανιδειου σταδιου. υπογειοποιησεις γινονται νομιμα με βαση το κυκλοφοριακο προβλημα γ...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Μέσα σε όλα τα ερωτήματα -που δεν απαντάει ο δήμαρχος- τίθεται κι ένα ακόμα : Την περασμένη Δευτέρα, υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Περιφέρ...

Τρικυμία σε ποτήρι! Ακυρώθηκε η εκμίσθωση χώρου στο Άλσος
Xρήστης: ΦΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
Κομίζω πρόταση γνωστού επιχειρηματία. ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ......

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: Αυγολέμονος
@ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ (12/12/2019 13:48) Λυπήσου του ρε μάστορα το παιδί. Δεν βλέπεις ότι είναι για λύπηση. Όχι για καπνό! Ούτε για χαρτάκι...

Τρικυμία σε ποτήρι! Ακυρώθηκε η εκμίσθωση χώρου στο Άλσος
Xρήστης: Κιρκη
@ 19:32 Ωραιο το αστειο σου. Να σε αξιοποιησουν στην παγοποιηση της λιμνης. Καπου πρεπει να βολευτεις κι εσυ....

Τρικυμία σε ποτήρι! Ακυρώθηκε η εκμίσθωση χώρου στο Άλσος
Xρήστης: @ 11/12/2019 18:42
Με μέτρο τα "κουμπιά"....

Ερωτήματα για το event των Χριστουγέννων-Τι απαντά ο δήμος-Τι λένε οι «κομμένοι»
Xρήστης: Ανώνυμος
@ 12:47 Αν ήμουν στη θέση του Σεϊτανίδη, θα αναζητούσα την ip σου και μόλις θα σε ταυτοποιούσα, θα σου απένειμα σε λαμπρή ειδική εκδήλωση τ...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ
@ Δημοτης (12/12/2019 13:17) Ζούμε πολιτισμό δηλαδή;...

Ερωτήματα για το event των Χριστουγέννων-Τι απαντά ο δήμος-Τι λένε οι «κομμένοι»
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@12.47 Έχει φτάσει "σε τέτοιο επίπεδο βλακείας", όπως λες. Μου απάντησε. Απλώς περιμένω να επιστρέψω στο γραφείο και να ολοκληρώσω το ρε...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©