Παίρνουμε ομόλογο, δίνουμε Αιγαίο, Κύπρο, Βαλκάνια...

Δημοσιεύτηκε στις 05/03/2019 στην κατηγορία Οικονομία  |  14 σχόλια

του Γιώργου Παπαδόπουλου- Τετράδη

 

Η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει που οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι την έσπρωξαν να εκδώσει 10ετές ομόλογο με επιτόκιο μεταξύ 3,6% και 4% για να πάρει 2-3 δις ευρώ. 

 

Αλλά, κανείς δεν αναρωτιέται πώς μια χώρα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των «αγορών», με capital controls, με τράπεζες τιναγμένες στον αέρα, και με καταναλωτές- δηλαδή αγοραστές- απενεργοποιημένους από τους φόρους. 

 

Η απάντηση είναι απλή. Πουσάρουν Τσίπρα.

 

Η ΝΔ πανηγυρίζει, ερμηνεύοντας την έξοδο με υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών οίκων ως προεξόφληση του ερχομού μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Η ΝΔ κάνει τεράστιο λάθος στην ανάλυσή της. 

 

Και κάνει λάθος γιατί δεν βλέπει το προφανές:

 

1. Η διατήρηση των capital controls αποδεικνύει ότι η χώρα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τις άλλες ευρωπαϊκές Αρχές, δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη πως μεγάλα κεφάλαια καταθέσεων δεν θα φύγουν στο εξωτερικό σε περίπτωση άρσης των περιορισμών. Δεν έχουν εμπιστοσύνη δηλαδή, ότι οι Έλληνες καταθέτες έχουν εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας!

2. Τα ίδια τα capital controls είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ελληνικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας. Που δεν έχει πρόσβαση σε φτηνό χρήμα.

3. Στο πιο πάνω γεγονός προστίθεται η αδυναμία των ελληνικών τραπεζών να δανείσουν αφειδώς και με φτηνό χρήμα την ελληνική επιχειρηματικότητα για να γίνει ανταγωνιστική και να αναπτυχθεί.

4. Η άσχημη κατάσταση των τραπεζών δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα, όσο οι τράπεζες και η κυβέρνηση προστατεύουν στρατηγικούς κακοπληρωτές και δεν ξεφορτώνονται κόκκινα δάνεια. Ακόμα και μια συμφωνία, θα προκαλέσει είτε καθυστέρηση και διαιώνιση της δυσκολίας των τραπεζών είτε προβλήματα στην αγοραστική δύναμη χιλιάδων πολιτών. Ανάλογα με τον προσανατολισμό της.

5. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη των νοικοκυριών υποχώρησε τον Φεβρουάριο έπειτα από 7 μήνες συνεχούς ανόδου. Παρ όλο που σε προεκλογικές περιόδους ο δείκτης είναι ανοδικός εξ αιτίας των προσδοκιών των πολιτών. Χωρίς ισχυρούς καταναλωτές η οικονομία είναι καταδικασμένη να χωλαίνει.

6. Το χρέος της χώρας έχει αυξηθεί κατά 21,5 δις ευρώ το 2018 και καλπάζει στα 334,998 δις ευρώ, στο 182,2% του ΑΕΠ, μακράν το υψηλότερο στην ΕΕ. Με τα πλεονάσματα που προβλέπει το μνημόνιο Τσίπρα για την επόμενη 40ετία ούτε πετρελαιοπαραγωγός χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, όπως προανήγγειλε το ΔΝΤ.

7. Το άθροισμα ιδιωτικού και δημόσιου χρέους είναι περίπου τριπλάσιο από την οικονομική δραστηριότητα της χώρας (300% του ΑΕΠ). Με το δημόσιο να είναι το βαρίδι της οικονομίας (60%), βεβαρυμένο με δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και με βαθειά περιστολή του τραπεζικού δανεισμού στην πραγματική οικονομία.

8. Καμιά μεγάλη επένδυση δεν έχει γίνει στη χώρα και καμιά δεν είναι ορατή. Το νομικό σύστημα και το φορολογικό σε συνδυασμό με την ασταθή πολιτική από αλλοπρόσαλλες κυβερνήσεις αποτελούν αντικίνητρο για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ακόμα και η κρατική κινέζικη παρουσία κλονίζεται από τις παλινωδίες της κυβέρνησης.

 

Τα παραπάνω είναι λίγα από τα προφανή, που κάνουν την ελληνική οικονομία να είναι στο χείλος του γκρεμού, χωρίς ορατή λύση αν δεν αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ το οικονομικό μοντέλο που ακολουθεί. 

 

Χωρίς καμιά από τις δυνάμεις της οικονομικής κατοχής της χώρας να ευνοεί ένα τέτοιο μοντέλο! 

 

Οι δανειστές επαφίενται στα υπερπλεονάσματα του κ Τσακαλώτου και του πολυετούς μνημονίου, καθώς και στις εγγυήσεις ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας, που τους έχει παραχωρήσει η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου.

 

Οι δανειστές ενδιαφέρονται ανενδοίαστα να πάρουν πίσω τα δανεικά και γαία πυρί μιχθήτω. Είναι τόσο κοντόφθαλμοι; Τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν απερίφραστα. 

 

Αλλά, και η «σοβαρότητα» των προσώπων που αποτελούν τις αποφασίζουσες πολιτικές δυνάμεις, επίσης. Στο οικονομικό επίπεδο που αφορά στην Ελλάδα.

 

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος, που με μια ολοφάνερα στημένη αξιολόγηση της Moodys και με την ταυτόχρονη σύμπραξη 6 τραπεζικών κολοσσών ως εγγυήτριες συμφώνησαν και καθοδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση να βγει για 10ετές ομόλογο (επειδή η έξοδος είναι προσυμφωνημένη, όπως και η άντληση των τουλάχιστον 3 δις), ένδειξη εμπιστοσύνης στην οικονομία που περιγράψαμε πιο πάνω;

 

Το ομόλογο είναι μια ξεκάθαρη στήριξη του κ Τσίπρα και της πολιτικής Φινλανδοποίησης που ακολουθεί για τη χώρα. 

 

Και όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την Κύπρο. Τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα περνάνε από το κατώφλι της Ελλάδας, όπως τα δυτικά Βαλκάνια.

 

Η μοιρασιά σε Αιγαίο- Κύπρο- Ιόνιο

 

Καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, του δικτάτορα Παπαδόπουλου συμπεριλαμβανομένου για τους Άραβες, δεν διανοήθηκε να ξεπουλήσει πάγιες πολιτικές πάνω σε εθνικά θέματα, ακόμα- και κυρίως- και αν έρχονταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων. 

 

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις κάπου αντιστάθηκαν. Κάποιον κακοκάρδισαν. Με κάποιον συγκρούστηκαν.

 

Και καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να ξεπουλήσει το μακεδονικό, να ξεπουλήσει τη βορειοηπειρωτική κοινότητα, να ανοίξει διάλογο με την Τουρκία για άλλο θέμα εκτός από την υφαλοκρηπίδα, να συζητάει για τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, να υπερασπίζεται το μοντέλο της συνθήκης των Πρεσπών, που έδωσε τα πάντα στους Σκοπιανούς για να πάρει ένα «Βόρεια», ως μοντέλο επίλυσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ! 

 

Δηλαδή, το μοντέλο της Φινλανδίας απέναντι στη Ρωσία. Στήν οποία παραχώρησε εδάφη της και λαό, προκειμένου να μην συγκρουστεί! Η προδοσία ως εθνική πολιτική.

 

Δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι ηγέτες των μεγάλων δυτικών δυνάμεων χειροκροτούν τον Τσίπρα και υπερθεματίζουν ανοιχτά ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να γίνει μοντέλο και για τις άλλες χώρες που έχουν διαφορές! 

 

Δηλαδή, να γίνει μοντέλο Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ επί των μικρότερων, για τα δικά τους συμφέροντα, όπως έγινε με τις Πρέσπες. 

 

Όπου οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η ΕΕ βρήκαν έναν ασπόνδυλο, φιλόδοξο χωρίς καμιά ιδεολογία και πατρίδα για να τους κάνει τη δουλειά, αναντίρρητα.

 

Και τον πουσάρουν για να διατηρήσει την εξουσία στην Ελλάδα, γιατί υπάρχουν μεγάλα ζητήματα που χρονίζουν στην περιοχή εξ αιτίας της άρνησης όλων των άλλων ελληνικών κυβερνήσεων να ξεφτιλιστούν εντελώς, ξεπουλώντας έδαφος, αέρα, θάλασσα. Κάποιοι το έφτασαν μέχρι ένα σημείο να γκριζάρουν περιοχές στο Αιγαίο. 

 

Αλλά, μέχρι εκεί.

 

Ο Τσίπρας, που δεν έχει ούτε ιδεολογία ούτε πατρίδα είναι το μεγαλύτερο δώρο που περίμεναν επί δεκαετίες όσοι θέλουν μοιρασιά του Αιγαίου με τους Τούρκους, διχοτόμηση της Κύπρου με το μισό νησί υπό την ημισέληνο, ηρεμία τάφου στα Βαλκάνια για να περνάνε οι αγωγοί τους, οι στρατοί τους και τα αγαθά τους ανεμπόδιστα. 

 

Με τους ιθαγενείς να γεύονται τα ξεροκόκαλα μιας δήθεν ανεξαρτησίας, δήθεν ελευθερίας, δήθεν ειρήνης. 

 

Δουλάκια υποταγμένα «τι να κάνουμε. Μας πίεζαν πολύ».

 

Όποιος πιστεύει ότι οι «αγορές» προεξοφλούν νίκη Μητσοτάκη γι αυτό και σέρνουν το σαπιοκάραβο Ελλάς, δεν έχει παρά να περιμένει την πρώτη κίνηση που θα κάνει ο κ Μητσοτάκης, αν κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα αρέσει στους δανειστές.

 

Γιατί οι «αγορές» και οι «μεγάλοι» έχουν καλομάθει με Τσίπρα. Που, όχι μόνο δεν λέει όχι σε τίποτε, αλλά τους παραχωρεί ό,τι ζητήσουν προκειμένου να τον κρατάνε στην εξουσία, χειροκροτώντας τον. 

 

Ενώ αλλάζει ρούχα μέχρι να πεις κύμινο. 

 

Και από Τουπαμάρος γίνεται θαυμαστής του Τράμπ, με την ίδια ευκολία που από ακροαριστερός επαναστάτης γίνεται νομοταγής σοσιαλδημοκράτης.

 

Η απάτη δεν είναι μονόπλευρη. 

 

Γιατί οι μεταμορφώσεις του ανδρός ούτε που απασχολούν την αμερικάνικη πρεσβεία, το Φόρεϊν Όφις, το Βερολίνο, τους σοσιαλιστές της Ευρώπης και τους κάθε είδους χρυσοκάνθαρους της παγκόσμιας διεφθαρμένης ανιδεολογικής σκηνής. 

 

Τον καταλαβαίνουν, γιατί του μοιάζουν. Μόνο που αυτοί δεν ξεπουλάνε την πατρίδα τους για μια καρέκλα.

 

Το 10ετές ομόλογο και η στημένη αξιολόγηση της Moodys, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να εκδοθεί το ομόλογο, είναι η πρόωρη ψήφος των αφεντικών του Τσίπρα υπέρ του δούλου τους. 

 

Η Ελλάδα δεν τους αφορά σαν χώρα. Μόνο σαν χώρος. Όπως και τον Τσίπρα. Και δεν τους αφορά και πώς θα ζήσουν οι Έλληνες χωρίς χρήματα. Ένα ξεροκόμματο θα βρεθεί, έναντι των Διαπόντιων νήσων στο Ιόνιο.

 

Μέχρι τότε, όσοι μιλάνε ή σκέφτονται για Πατρίδα θα ξυλοφορτώνονται και θα κλείνονται στα τμήματα και στις φυλακές. Γιατί η πατρίδα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και στα σχέδια του άπατρι Τσίπρα και στα σχέδια όλων γύρω από την Ελλάδα. 

 

Η πατρίδα είναι το τελευταίο ανάχωμα αντίστασης του λαού στη λαίλαπα του λαϊκισμού, του κρατικού φασισμού, του ανιστορικού ισοπεδωτισμού, του ιμπεριαλισμού, του εθνικισμού των γειτόνων και του εθνικισμού των επικυρίαρχων. 

 

Που ακονίζουν τα πορτοφόλια και τα όπλα τους πάνω σε ξένες πατρίδες.

liberal

 

Γράψτε την άποψή σας

Politis (05/03/2019 23:12)

Σε είχα για ποιό σοβαρό Διαμαντή! Ειναι δυνατόν να αναπαράγεις τις βλακίες ενός εθνικιστή; Και μάλιστα πρώην Συριζαίου που παριστάνει τον πατριώτη.

"Ψυχανάλυση" (06/03/2019 10:52)

Κε. Σεϊτανίδη ίσως θα πρέπει να βάλετε φραγμό σε "ειδήμονες" παντός καιρού και παντός είδους!!
Απόψεις ανιστοριτες,στερούμενος οποιαδήποτε λογικής και γνώσεων, έστω και αναδημοσιεύσεις σας προσβάλλουν και σας καθιστούν συμμέτοχο ότι αποδέχεσαι σιωπηρά αυτές τις απαράδεκτες θεωρίες.

Νίκος Γ. (06/03/2019 18:53)

Έτσι ακριβώς είναι. Ξεπούλημα της πατρίδας με αντάλλαγμα την σιωπή των ξένων.
Κάνουν τα στραβά μάτια οι ξένοι και τα βλέπουν όλα καλά αφού εξυπηρετούνται οι δικές τους επιδιώξεις στην περιοχή και ενώ δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο στη χώρα και οι επενδυτικές επιδόσεις είναι άθλιες.
Ενα μόλις μεγάλο έργο είναι προ των πυλών(Ελληνικό) και περνάνε τα χρόνια χωρίς καμία πρόοδο. Απο κει και πέρα το χάος. Καμιά σοβαρή επένδυση, καμιά νέα θέση εργασίας. Βολεύονται με το ξεροκόματο των 200- 300 ευρώ της ημιαπασχόλησης που μοιράζονται χιλιάδες συμπολίτες μας για να μην πεθάνουν απο την πείνα ώστε να φαίνεται ότι μειώθηκε λίγο η ανεργία.
Εκαναν και αυξήσεις που οι περισσότεροι δεν μπορούν να τις δώσουν και παροχές και προσλήψεις που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τωρα που χάνουν τις εκλογές φορτώνοντας το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/03/2019 08:31)

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/03/2019 08:29)
Θεωρώ το Γιώργο Παπαδόπουλο Τετράδη ως έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους που γνώρισα μέσα στο επάγγελμά μου, κι αυτοί δεν είναι λίγοι. Κι επίσης έμαθα (για τον 23.12, τον πρώτο που σχολιάζει) να διαβάζω ανθρώπους με δομημένη σκέψη κι ισχυρή επιχειρηματολογία, χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ μαζί τους. Κι επίσης το σωστό είναι "πΙο σοβαρό", ας λύσετε τα προβλήματα γραμματικής και συντακτικού κάποιοι, πριν επιτεθείτε σε ανθρώπους που έχουν φάει τη ζωή τους στα βιβλία.

@"Ψυχανάλυση"
Εδώ βρίζετε μισό εκατομμύριο Έλληνες που βγήκαν στους δρόμους για τη Μακεδονία, στον Τετράδη θα κολλήσετε;

Ανώνυμος (07/03/2019 10:07)

@"Ψυχανάλυση" Εσύ ζαιάβγουλο κοίτα να το χαρείς όσο σε παίρνει γιατί "δεν είναι κάθε μέρα τ' Αη Γιαννιού" και ειδικά εσένα σε περιμένουν πάρα πολύ δύσκολες μέρες.

@Ψυχανάλυση (07/03/2019 13:55)

Γλύψε όσο θέλεις αυτούς που μας ξεπούλησαν με ανταλλάγματα. Ευτυχώς ο κόσμος έχει πλέον ξυπνήσει και ξέρει τι κρύβεται πίσω απο άθλιες απόψεις σαν τις δικές σου.

"Ψυχανάλυση" (08/03/2019 09:00)

@Ανωνυμος (10:07).
"Φίλε " μου, μπορείς να μου το κάνετε πιο "λιανα" αυτό το σαν απειλητικό γράψιμο-υφος, για να το καταλάβω καλύτερα.
Γιατί θα μπορούσα και γω να σου πω ότι οι "μάγκες" δεν υπάρχουν πια.......κλπ- κλπ .

Ανώνυμος (08/03/2019 11:17)

@"Ψυχανάλυση" Η μόνη υπεραξία που παράγουν οι ζαίοι σαν εσένα και τους λιγοστούς εναπομείναντες σαν και του λόγου σου είναι αυτή του γκαιμπελισμού, της σκύλευσης νεκρών και ζωντανών και φυσικά της απανθρωπιάς. Θα σας πάρουν στο κυνήγι τα θύματα ξεφτιλισμένοι. Τα γκαιμπελόσκυλα σας που ακόμα και σήμερα σκυλεύουν το Μάτι είναι οι καλύτεροι μαθητές της Σίτσας Καραϊσκάκη στην Κατοχή.

@"Ψυχανάλυση" (06/03/2019 10:52) (08/03/2019 14:34)

Δεν είμαστε ανιστόρητοι. Απλά εσύ είσαι ένας βολεμένος με την σημερινή κατάσταση και ξεπουλάς τα πάντα για να προσφέρεις υπηρεσίες στα αφεντικά σου.

"Ψυχανάλυση" (08/03/2019 16:38)

Τώρα είμαι βέβαιος ότι χρειάζεσαι επείγοντος " ψυχανάλυση" και ιατρική παρακολούθηση.
Τέτοιος " οχετός" από τρύπα που θεωρείται στόμα ανθρώπου είναι δύσκολο να υπάρχει πάνω σε τούτο τον πλανήτη.
Φασίστας ξεπερνώντας ακόμη σχόλια και τους πρώτους τους είδους , ελπίζει ότι θα έχει αποδοχή από την κοινωνία τολμώντας να την επικαλείται κιόλας !!!!
"Άλαλα τα χείλη των ασεβών"

Ανώνυμος (08/03/2019 16:44)

@"Ψυχανάλυση" (08/03/2019 09:00) Καμία απειλή ζαιάβγουλο. Απλά θα γυρίσεις στην ανυπαρξία σου και θα χάσεις προνόμια, θεσούλες και μισθά.

"Ασεβής" (08/03/2019 17:47)

Ρε τι τα χετε βάλει με τον ανθρωπάκο που είπε την γνώμη του με σεβασμό και τον έχετε υποβιβάσει σε επίπεδο μισανθρωπου.
Φασισταρια του κερατά που έχετε πουλήσει και ξανά πουλήσει την Ελλάδα από το 1821 σε όποιον μίλαγε αγγλικά - γαλλικά- ρωσικά και τώρα που χάσατε την κουτάλα έχετε βγάλει όλη την χολή που υπάρχει πάνω στην χώρα.
Φασισταρια δεν θα περάσετε, πάρτε το χαμπάρι και δεχτείτε το .

@"Ψυχανάλυση" (09/03/2019 08:36)

Αν δεν υπήρχαν εμετικοί προδότες και χρηματοδοτούμενοι γλύφτες σαν εσένα δεν θα τολμούσε κανένας να ξεπουλήσει την Ελλάδα.
Δεν πειράζει. 'Ολα κάνουν κύκλους και κάποια στιγμή θα υποστούν όλοι τις συνέπειες των πράξεών τους.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ (09/03/2019 10:43)

@ "Ασεβής" Μα τώρα στα σοβαρά. Πες μου σε παρακαλώ. Έρχεσαι να υπερασπιστείς εξ αριστερών τον/την "Ψυχανάλυση" ο οποίος ζητάει από τον διαχειριστή ενός τοπικού μέσου να βάλει «φραγμό σε "ειδήμονες" παντός καιρού και παντός είδους!!»
Όταν κάποιος/κάποια ζητάει να μπει "φραγμός" σε απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνεί, δεν είναι φασισμός;
Τι είναι; Δημοκρατία;
Επίσης, τι ακριβώς σημαίνει «"ειδήμονες" παντός καιρού και παντός είδους»; Όχι γενικότητες παρακαλώ.
Επιπλέον, όταν κάποιος λέει ότι οι απόψεις του άλλου είναι ανιστόρητες (και όχι... «ανιστοριτες») οφείλει να παρουσιάσει τις δικές του πηγές αντί να προσβάλλει πετώντας απλά μια ατάκα στον άλλον ότι «στερείται λογικής και γνώσεων».
Κερασάκι στη τούρτα το ναζιστικής νοοτροπίας «σας καθιστούν συμμέτοχο».
Κάντε μας τη χάρη ρε φεκόσιτα που βγάλατε και γλώσσα.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!

Δύναμη Πολιτών: Χαστούκι για τον σκανδαλώδη διαγωνισμό

Ηχηρό «χαστούκι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βούρο- Στα σκουπίδια ο διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό

Όχι άλλα «ραντεβού στα τυφλά» με τους δημοτικούς μας άρχοντες

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη

Κώστας Παντελόγλου

Γούλας- Παπαλουκά ρωτούν τη διοίκηση για το Άλσος...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου

Δύναμη Πολιτών: Τα ΕΠΑΛ καταρρέουν και ο Βούρος τα… μοιράζει για γήπεδα

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη
Xρήστης: George
Το σίγουρο είναι ότι εμείς οι Αεκτζηδες δεν ξεχνάμε. Ούτε τον Βασιλόγαυρο ούτε τη Δυναμη Πολιτών για τις χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες τους στ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: @ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αν συνεχίσουν να ψηφίζουν στην Φιλαδέλφεια δημάρχους απο ΠΑΣΟΚ και πιο αριστερά θα κόψουν πολλά ακόμα χέρια. Ας πρόσεχαν....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: john
Ο Σπυρακος ο κερκυραιος θα ακολουθήσει τον Θανάση η θα αραξει;;;...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: @14/09/2022 15:31
Μας κουνάς το δάχτυλο ή κατάλαβα λάθος; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Σύμφωνα με τη λογική σου, όποιος ψηφίσει κάτι για πρώτη φορά στη ζωή του, ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: Ανώνυμος
@ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ (14/09/2022 15:31) Δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου; Ψηφίζουμε κάποιον και αν αποδειχτεί λάθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: O εφιάλτης σου
Καλώς τονε κι ας άργησε! Ο "βγάζω_εφημεριδα_καθε_τεσσερα_χρονια_για_αρπαχτή" (που δεν την διαβάζει κανείς). Ο γνωστός και ως γλίτσας της τοπ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (09/09/2022 20:33) Αλλ’ ω’ γαθέ, οι επικαλούμενοι ''ανηθικότητες και παρατυπίες», οι διατυπώνοντες διαφωνίες τέλος πάντων, εκλ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αφού κόψατε το χέρι σας που ψήφιζε τόσα χρόνια Παντελή, μετά το κόψατε που ψήφισε Νίκο. Κατόπιν κόψατε κι αυτό που ψήφισε Σταύρο (χρόνια του...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Giannisnf
Οντως συμπαθείς αλλά τι έκανε ο οποιοσδήποτε συμπαθής για την πόλη μας αυτά τα χρόνια. Κατόπιν εορτής χρειαζότανε; Επίσης αυτό που ο Γαβ Γα...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: @Ανωνυμος
Στεφος, ο μπαρμπαΧρηστος του 2023....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Θέλμα (χωρίς Λουΐζ)
Παραιτήσεις της τελευταίας χρονιάς δεν έχουν ιδιαίτερη αξία ούτε πείθουν, χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητείται το ήθος του συγκεκριμένου δημο...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Νηφαλιοτητα
Καλο ειναι παντως καποιοι τοπικοι παραγοντες οταν γραφουν στατους στα σοσιαλ να ειναι σε πληρη νηφαλιοτητα κυριολεκτικη και μεταφορικη....γι...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@Γονιος Όλοι οι πρόεδροι και όχι μόνο, των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας πασχίζουν για την άθληση όλων των παιδιών , αγοριών και κορι...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: @Αλλά... αυτοί είστε... (09/09/2022 15:42)
Σωστο. Αφελης τελικα ο συμπαθης Αποστολος, χωρις καν να εχει γνωστοποιησει στους υποψηφιους του την "γραμμη του" στα πιο καυτα θεματα, προσθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ανώνυμος
Οι παραιτήσεις έχουν αξία στο σωστό χρόνο. Τώρα είναι κλάϊν μάϊν που λένε....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©