Δώστε του ένα playmobil

Δημοσιεύτηκε στις 11/12/2018 στην κατηγορία Πολιτική  |  δεν υπάρχουν σχόλια

του Γιώργου Παπαδόπουλου- Τετράδη

Σε μια συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση, κατά το ταξίδι του στη Μόσχα, ο Αλέξης Τσίπρας αποτύπωσε με λέξεις αυτό που πολλοί από τους Έλληνες πολίτες έχουν ήδη καταλάβει: Ότι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Έχει στο μυαλό του μια άλλη πραγματικότητα. Και τη ζει σαν να υπάρχει! Με μια δόση μεγαλομανίας μάλιστα!

Για να μην πελαγοδρομήσει ο αναγνώστης, θα περιοριστώ σε δύο μόνο σημεία της συνέντευξης. Εκεί που τον ρωτάει ο δημοσιογράφος πώς είναι η γεύση της εξουσίας και του ζητάει να την περιγράψει και εκεί που ο πρωθυπουργός τραβάει το Καλάσνικοφ- γραβάτα!

Η απάντηση του πρωθυπουργού για τη γεύση της εξουσίας είναι αφοπλιστική: «Γλυκιά, βεβαίως, διότι πάντοτε (!) όταν είσαι σε μια θέση να παίρνεις ιστορικές αποφάσεις και να έχεις την εμπιστοσύνη των πολιτών σου, την αγάπη των πολιτών σου, του λαού σου, αυτό βεβαίως είναι πολύ σημαντικό».

Κατ αρχήν ο πρωθυπουργός, σε αντίθεση με όλους τους σοβαρούς προκατόχους του, και πιο πολύ με τον Καραμανλή και τον Ανδρέα που τους αναφέρει σαν πρότυπα, έχει γλυκιά γεύση από μια κατ' εξοχήν ψυχοφθόρα και μοναχική θέση, όπου το βάρος της ευθύνης και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις για τη χώρα σου «στεγνώνουν την ψυχή σου», όπως περιέγραφε ο πρώτος Και είσαι καταδικασμένος σε μια αβυσσαλέα μοναξιά, όπως έλεγε ο δεύτερος.

Αλλά, αυτά τα συναισθήματα γεννιόνται σε ανθρώπους που έχουν συναίσθηση της ευθύνης που επωμίζονται. Αλλά, και συναίσθηση της σοβαρότητας των αποφάσεων που παίρνουν για τη χώρα και το λαό της.

Αυτοί οι δύο, για να μην επεκταθώ σε άλλους, πήραν όντως ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Την ώρα που ο κ. Τσίπρας επαίρεται για «ιστορικές αποφάσεις» που παίρνει χωρίς να έχει προφανώς επίγνωση του τι θα πει ιστορική απόφαση.

Γιατί οι μόνες ιστορικές αποφάσεις που έχει πάρει ο ίδιος για την Ελλάδα ήταν

1. να αποτρέψει την αποπομπή της χώρας από την ΕΕ, που αυτός ο ίδιος πυροδότησε με την πολιτική του. Πράγμα που το πουλάει για κατόρθωμα!

2. να χρεώσει τη χώρα με ένα αχρείαστο μνημόνιο χρέους επιπρόσθετων 130 δις ευρώ

3. να καταστρέψει τις ελληνικές τράπεζες, που παραπαίουν, και την αξία τους, με μια αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση

4. να υποθηκεύσει για έναν αιώνα την κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας σε ξένους

5. να δωρίσει στα Σκόπια μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, ώστε να εγείρουν και επίσημα διεκδικήσεις επί της Ελλάδας, χαλκεύοντας και την ελληνικότητα της αρχαίας μακεδονικής.

6. να γκριζάρει ακόμα πιο πολύ τα Ίμια σε σημείο να μην πλησιάζει πλέον ούτε ελληνική ακταιωρός, με το δόγμα φοβικής ανοχής προς την Τουρκία.

Αυτές είναι οι ιστορικές αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός, διότι υπάρχει κίνδυνος να πάρει και άλλες όσο εξακολουθεί να είναι στη θέση του.

Αλλά, και η δήλωσή του ότι έχει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του λαού, των πολιτών, όπως είπε, δείχνει άγνοια της πραγματικότητας. Και είναι δήλωση που δεν την κάνουν ποτέ ευρωπαίοι κυβερνήτες, αλλά δικτάτορες και εκλεγμένοι σε μπανανίες ή σε τριτοκοσμικές χώρες.

Πέρα από το γεγονός ότι η αγάπη του λαού δεν αποδεικνύεται με 4 κλούβες των ΜΑΤ καθημερινά να κλείνουν το δρόμο του γραφείου σου και του λαοπρόβλητου Μεγάρου σου. Ούτε με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να σε αποκλείουν από το λαό, σε ασφυκτικό κλοιό προστασίας όπου πηγαίνεις έξω από την πρωτεύουσα! Για να μη πούμε ότι είχες την αγάπη του 18% του λαού στις εκλογές του 2015. Και έχεις πέσει έκτοτε! Μεγάλη αγάπη!

Για να μη μένει καμιά αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά έννοια του μέτρου και ότι πιθανώς έχει καβαλήσει κάποιο καλάμι εξ αιτίας της αμάθειάς του, συνέχισε λέγοντας στον Ρώσο δημοσιογράφο για τη γεύση της εξουσίας:

«Θεωρώ ότι έχω ζήσει τις πιο συγκλονιστικές στιγμές από όσες έχουν ζήσει όλοι οι προκάτοχοί μου, με εξαίρεση ίσως τις στιγμές της μεταπολίτευσης»!

Είναι πέρα από προφανές ότι ο άνθρωπος δεν έχει ούτε γνώση ούτε επίγνωση ούτε μέτρο για το τι είναι μεγάλη στιγμή. Και είναι προφανές ότι πάσχει από folie des grandeurs. Κοινώς, κρίση μεγαλομανίας.

Γιατί, η υπογραφή της εισόδου της χώρας στην ΕΟΚ, η στιγμή της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981, η χειραψία Τσακαλώτου- Βαφειάδη και η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, η δημιουργία του ΕΣΥ, η εκστρατεία για τα Μάρμαρα, η τροπή των Τούρκων σε φυγή από το Αιγαίο το 1987, η παραπομπή Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο, η συγκυβέρνηση Ανδρέα- Φλωράκη- Κύρκου- Μητσοτάκη, η νύχτα των Ιμίων, η καθιέρωση της 5θήμερης εργασίας, η ασφάλιση όλων των εργαζόμενων, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ, η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ και το «όχι» με ελληνική πλάτη, το βέτο στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια, είναι μερικές μόνο από τις συγκλονιστικές στιγμές των προκατόχων του. Καλές ή κακές ανάλογα με τα πιστεύω του καθενός. Αλλά, αναμφισβήτητα στιγμές. Τις οποίες ο ίδιος δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί ότι θα δημιουργούσε ή ότι θα ζούσε.

Η αντίσταση της γραβάτας!

Και για να μην αφήσει αμφιβολίες για το μέγεθος της σοβαρότητάς του, απάντησε με έπαρση και χωρίς κανενός είδους διάθεση για αστεία ότι έχει καταφέρει το ακατόρθωτο! Ποιο είναι αυτό; Ας αφήσουμε τα δικά του λόγια να το περιγράψουν:

«να είμαι ίσως ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, fora και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι το Λευκό Οίκο και από το Βατικανό έως τη Downing Street και σε όλο τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση»!

Είναι πέρα από προφανές ότι ο άνθρωπος δεν έχει συναίσθηση δύο βασικών πραγματικοτήτων.

Πρώτον ότι δεν τον πετάνε έξω ξεγραβάτωτο μόνο και μόνο γιατί δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του. Εκπροσωπεί μια χώρα. Τη χώρα σέβονται και δεν τον στέλνουν στα αποδυτήρια. Κι ο Ανδρέας εμφανιζόταν στις αρχές με ζιβάγκο και σύντομα γραβατώθηκε. Αλλά, τι ήταν ο Ανδρέας μπροστά στον Τσίπρα!

Δεύτερον, ότι πίσω από την πλάτη του κανένας δεν παίρνει για γενναιότητα και ένδειξη αντίστασης και τσαμπουκά το γεγονός ότι δεν φοράει γραβάτα. Το αντίθετο! Γελάνε μαζί του με τον αρχοντοχωριατισμό του. Και γελάνε και για έναν ακόμα πιο σοβαρό λόγο. Γιατί αυτός που δεν φοράει γραβάτα για να πουλήσει αντίσταση και ανανέωση, είναι ό ίδιος, που χωρίς γραβάτα υπογράφει ό,τι του ζητάνε, δεν αντιστέκεται στα σοβαρά σε τίποτε και είναι ο καλύτερος υπηρέτης τους. Είτε στο Πεκίνο, είτε στο Λευκό Οίκο, είτε στις Βρυξέλες.

Ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του στο ρώσικο πρακτορείο, δεν πρόσβαλε τον εαυτό του με τα παιδαριώδη που είπε. Πρόσβαλε το λαό που εκπροσωπεί. Επειδή ο λαός τον ψηφίζει. Ας φροντίσει ο λαός την επόμενη φορά αντί για ψήφο να του ρίξει κανένα playmobil στην κάλπη. Τουλάχιστον θα πιάσει τόπο.

 

Οι «προσκυνημένοι» με γραβάτες!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Μαίνεται ο εμφύλιος μεταξύ των συνυπεύθυνων - Κολλητοί Βασιλόπουλου, εναντίον Βασιλόπουλου!

 

Ακόμα σιωπούν για τις καταγγελίες εναντίον τους Βασιλόπουλος, Παπαλουκά- Ερωτήματα για τους τέσσερις

 

Ανεξέλεγκτος ο εμφύλιος στη Δύναμη (πρώην) Κολλητών

 

Όταν ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, διαψεύδει τον... εαυτό του!

 

Τα κακομαθημένα!

 

Το ποντίκι που βρυχάται «με ξένα κόλυβα»

 

Τα ψέματα Βασιλόπουλου για το κτήριο της Στρούγκας

 

Πάρτι απευθείας αναθέσεων «εις υγείαν των προσφύγων»- Απευθείας ανάθεση ΚΑΙ στη σύζυγο του δημάρχου!

 

Στο υβρεολόγιο του δημάρχου εναντίον μου, απαντώ με ψυχραιμία και χαμόγελο

 

Πώς κάνει κοινωνική πολιτική η Λάρισα και πώς η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

 

Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;

 

Ο Ποδονίφτης στη Φιλοθέη κι ο Ποδονίφτης στη Φιλαδέλφεια

 

Να μη γίνουμε Μάνδρα. Η Σκρά είναι βόμβα. Πότε πίεσε ο δήμος την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά;

 

Τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ο δήμος τα ξεπετά με μια ανακοινωσούλα

 

Καμια συνέπεια. Καμία ιδεολογία. Μόνο χωρίς αρχές απόλαυση της εξουσίας

 

Υπογειοποίηση: Η πόλη σε σύγχιση με ευθύνη του δημάρχου

 

Γράψτε την άποψή σας

δεν βρέθηκαν σχόλια επισκεπτών...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις

Μεγάλος κίνδυνος από τον κορονοϊό στην περιοχή- Προειδοποίηση Χαρδαλιά

Αυτή είναι η «καθαρή πόλη» των Βούρου- Κουτσάκη που κουνάνε το δάκτυλο...

«Διπλό» της ΦΕΑ μέσα στου Παπάγου

Αυτή είναι η εισήγηση των ανεξάρτητων για δωρεάν μετακίνηση φοιτητών της πόλης

Ο κορονοϊός είναι παντού: Κρούσμα και στο 8ο δημοτικό- Σε ύπνο βαθύ ο δήμος για τα τεστ

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου

Μετά τον Πορτοσάλτε, τα έψαλαν στη διοίκηση Βούρου και οι μαθητές

Η Μητρόπολη Ιωνίας- Φιλαδελφείας δίπλα στους πληγέντες του Νέου Ηρακλείου

Μαυρογιαλούρος με βήτα...

Οι «κουδουνάτοι»

Άτταλος- Ολυμπιακός Λιοσίων 1-0

Νίκη για τη ΦΕΑ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Πορτοσάλτε για Βούρο: «Άχρηστoς δήμος»-«Φταίει ο δήμαρχος»-«Να ψηφίζετε σοβαρούς»-«Τον κουδούναγαν»

Καλοκαιρινές δράσεις των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Πορτοσάλτε για Βούρο: «Άχρηστoς δήμος»-«Φταίει ο δήμαρχος»-«Να ψηφίζετε σοβαρούς»-«Τον κουδούναγαν»

Η απάντηση της Ευτυχίας Παπαλουκά στη διαγραφή της

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου

Μετά τον Πορτοσάλτε, τα έψαλαν στη διοίκηση Βούρου και οι μαθητές

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά

Ο κορονοϊός είναι παντού: Κρούσμα και στο 8ο δημοτικό- Σε ύπνο βαθύ ο δήμος για τα τεστ

Η Μητρόπολη Ιωνίας- Φιλαδελφείας δίπλα στους πληγέντες του Νέου Ηρακλείου

Ανεξάρτητος κι ο Αλέκος Γούλας - Υπό διάλυση η «συμμαχία» της διοίκησης

Μια πρωτοβουλία με πολλαπλή σημασία...

Οι «κουδουνάτοι»

Μεγάλος κίνδυνος από τον κορονοϊό στην περιοχή- Προειδοποίηση Χαρδαλιά

Τις εγκαταστάσεις του Άτταλου επισκέφθηκε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Μαυρογιαλούρος με βήτα...

Ανακατασκευάζεται το παρκέ του γηπέδου μπάσκετ «Απόστολος Κόντος»

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης:
Οι πολίτες δικαιούνται σεβασμό για τις επιλογές τους στην κάλπη. Αλλά όχι πάντα. Τι σεβασμό να έχεις σ’ αυτούς που ανέδειξαν αυτό το εκτρωμα...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: @ 11:43
Τι Egale βρε κακομοίρη! Το πολύ να είσαι καμιά καρακάξα ή καρακαη-δόνα....

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Livestreaming λέγεται και είναι απλό.
@ Eagle Τέσσερις αράδες έγραψες όλες κι όλες και ξεπερνώ το ότι είναι γεμάτες λάθη. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση ότι ένας αγράμματος σαν εσ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@11.43 Για ιγκλ δεν σε κόβω. Μάλλον για μπεκάτσα. Και αγράμματη μπεκάτσα (άκου: μεταδίδωταν, ωχχ το μάτι μου!). Άσε το "προηγούμενες δημαρχ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Eagle
@Livestreaming @Σειτανιδης Γιατί? Πότε μεταδίδωταν το δσ στις προηγούμενες δημαρχιες? Δεν προβλέπετε από κανένα νόμο υποχρέωση του Δήμου να ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Αναγνώστης
Περιμένατε κάτι καλύτερο από ναυάγιο όταν κουμάντο στο Δήμο κάνει το βλαχοακροαδεξιο παρεακι της Κάτω Ρουγας; ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Δυστροποπιγκικός
Μακράν η αστειοτερη και γραφικοτερη ουρά της χειρότερης διοίκησης στην ιστορία της πόλης ο... "επικεφαλής" της Πόλης Ενότητα. Η επιστολή που...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Δημοτης
Ο Βούρος θα επιστρέψει στο βόρειο προάστειο που μένει και δεν θα τον θυμάται κανένας. Αχρωμη, άοσμη και προβληματικη η διοίκηση του όπως και...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: MoZ★®T
@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (22/10/2020 19:25) Αν και δεν συμφωνώ στην προσομείωση ενός Δήμου με μια επιχείρηση (που στόχο έχει το κέρδος και όχι την κο...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Κοψοχέρης
Η αλήθεια είναι πως περίμενα εντελώς διαφορετική τη διοίκηση Βούρου. Στις επόμενες δεν θα μετρήσει το ότι είναι ΑΕΚτζής....

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Σοβαρά, μου κάνει εντύπωση η έκπληξή σας και η σχετική σας αγανάκτηση .Δηλαδή τι περιμένατε ?Και απο΄ποιούς ? Να αντιμετωπίσετε σθεναρά όλου...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: ΑΜΠΕΛΑΛΕ
@09:56 ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. TROL PARTY VIRAL ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ....

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.56 Από εδώ το θέμα αυτό το έχω θέσει πολλές φορές. Απάντηση δεν έχω λάβει. Αυτή είναι η «δημοκρατία» Βούρου... Δεν μεταδίδουν το δημοτικ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.50 Δεν νομίζω ότι μπορώ να σε τρελάνω, είναι φως φανάρι ότι πρόλαβαν άλλοι. Εδώ και πολλά χρόνια δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, αυτά που γρά...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Livestreaming λέγεται και είναι απλό.
Υπάρχει κάποιο youtube κανάλι του δήμου που να μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να το παρακολουθεί ; Είτε live είτε on demand. Αυτό που συμβ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©