Προβλήματα «ηθικής τάξης» στη Δύναμη Πολιτών καταγγέλλει ο παραιτηθείς Μ. Λάλος

Δημοσιεύτηκε στις 11/09/2018 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  13 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Το βαρύ πέπλο της συσκότισης γύρω από τα όσα γίνονται στο εσωτερικό της παράταξης που διοικεί το δήμο, της Δύναμης Πολιτών, άρχισε πλέον να σηκώνεται, και σιγά- σιγά να αχνοφαίνονται τα έργα και οι ημέρες του Άρη Βασιλόπουλου και των επιτελών του. Την αρχή, αυτό πια κανείς δεν το αμφισβητεί, την κάναμε εδώ, από την "Αλήθεια" που αποκαλύψαμε ένα μικρό μόνο μέρος από το χορό των απευθείας αναθέσεων, ακόμα και στην εταιρεία της συζύγου του δημάρχου.

 

Το επόμενο επεισόδιο είναι η ηχηρή παραίτηση τεσσάρων πολύ στενών συνεργατών του Άρη Βασιλόπουλου, των Γιώργου Πάνου, Μιχάλη Λάλου, Βαγγέλη Κουμαριανού και Αρσένη Πρελορέντζου. Οι δυο τελευταίοι άφησαν να διαρρεύσουν δυο επιστολές- περιβόλια, που δεν λένε τίποτα, απλώς προσβάλλουν για μια ακόμα φορά το δημοκρατικό αίσθημα και τη νοημοσύνη των Φιλαδελφειωτών και των Χαλκηδονιωτών. Ανεπιβεβαίωτες πληροροφίες αναφέρουν ότι ο πρώτος εκ των τεσσάρων έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την πρώτη φράση της επιστολής του και μετά από εύλογη ξεκούραση, ξεκινά την επόμενη. Αναμένουμε...

 

Πριν λίγο διέρρευσε και η επιστολή του Μιχάλη Λάλου. Πριν από οποιοδήποτε δικό μας σχόλιο, την αναδημοσιεύουμε αυτούσια.

 

Η επιστολή παραίτησης Λάλου

 

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι από την Παρασκευή 7/9/2018 έπαψα να ασκώ τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Οικονομικών που μου είχαν ανατεθεί παραιτούμενος από το αξίωμα. Επίσης παραιτήθηκα  και από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου στην οποία με είχατε αναδείξει με την ψήφο σας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με εμπιστευτείτε,δίνοντας μου την ευκαιρία για 4 χρόνια να αγωνιστώ, από θέση ευθύνης και πάντα στο πλευρό σας, για το καλό της πόλης και των κατοίκων της, όπως εσείς το εκφράσατε εγκρίνοντας το πρόγραμμα και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης στην οποία συμμετείχα μέχρι σήμερα.

 

Στην πορεία αυτών των 4 ετών έγιναν λάθη και παραλείψεις για τις οποίες οφείλω να ζητήσω συγνώμη αλλά ταυτόχρονα έγινε και ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά κυρίως την αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου και την αποκατάσταση της οικονομικής λειτουργίας ενός Δήμου που είχε κυριολεκτικά φτάσει στα όρια της κατάρρευσης με άμεσο τον κίνδυνο της εισόδου του σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης. Για να γίνουν πιο κατανοητά τα αποτελέσματα του έργου αυτού με το οποίο ασχολήθηκα επισταμένα, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας τον Σεπτέμβριο του 2014 τα ταμειακά αποθέματα του Δήμου ανέρχονταν σε 2.627.766,54€ εκ των οποίωντο  1.896.161,94€ αφορούσε ποσά ειδικευμένα σκοπού για την αποπληρωμή χρηματοδοτημένων έργων, ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων κλπ. και μόνο το ποσό των 731.604,60€ μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του Δήμου (πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσία κλπ.). Σύμφωνα με την κατάσταση του ταμείου την 31/7/2018 το σύνολο του ταμειακού υπολοίπου του Δήμου ανέρχεται σε 7.388.495,21€ εκ των οποίων ειδικευμένου σκοπού είναι μόνο το 1.450.903,80€ και τα υπόλοιπα 5.937.591,57€ αφορούν ένα μαξιλάρι ρευστότητας με το οποίο ο Δήμος δύναται να αποπληρώνει της καθημερινές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές, τις μισθοδοσίες, τους τυχόν έκτακτους κινδύνους καθώς και να σχεδιάζει και να υλοποιεί πλέον σημαντικά έργα, στηριζόμενος σε δικούς του πόρους, για την πόλη και τους κατοίκους της. Ταυτόχρονα καταφέραμε να αυξήσουμε σε σημαντικό βαθμό τον ρυθμό αποπληρωμής των υποχρεώσεων του Δήμου προς τους προμηθευτές του, αποκαθιστώντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτούς και την αξιοπιστία του οργανισμού σε σχέση με τη θέση του στην αγορά , πετυχαίνοντας έτσι καλύτερα αποτελέσματα στις διαδικασίες των διαγωνισμών προμηθειών του Δήμου.

 

Αναφορικά με τους λόγους της παραίτησης μου από τη θέση του Αντιδημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου,αυτή οφείλεται αφενός στο γενικότερο πλαίσιο απαξίωσης του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει αποφασίσει να επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με εφαρμοστικό εργαλείο τον «Κλεισθένη» και άλλες νομικές διατάξεις, και στόχο τον περιορισμό των δήμων σε ένα ρόλο εισπρακτικού μηχανισμού, με όλες τις κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας αδιαφορώντας για τη φωνή και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Αποτρέποντας τους δήμους από την υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων και μεθοδεύοντας με διάφορα νομικά τερτίπια, τη συσσώρευση των χρηματικών τους αποθεμάτων στα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΠΔ, τα οποία μετέπειτα χρησιμοποιούνται προκειμένου ο Πρωθυπουργός της χώρας να ανακοινώνει την ύπαρξη «μαξιλαριών» ρευστότητας πολλών δις, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων των διεθνών τοκογλύφων και την ενεχυρίαση τους ως εγγυήσεις για την έκδοση κρατικών ομολόγων και λοιπών δανειακών τίτλων. Κορυφαίο παράδειγμα υλοποίησης της παραπάνω πολιτικής και της πλήρους παράδοσης της κεντρικής εξουσίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα υπήρξε η επαίσχυντη πράξη του ανεκδιήγητου εκείνου Υπουργού Εσωτερικών ονόματι Π. Σκουρλέτη, της βίαιης κατεδάφισης των επί 35 έτη υφισταμένων Δημόσιων εγκαταστάσεων της υπηρεσίας καθαριότητας της πόλης μας.

 

Αφετέρου ο ειδικός εκείνος λόγος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της πρόωρης αποχώρησης μου από τη διοίκηση του Δήμου και τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών», υπήρξε η αντισυναδελφική έως και προσβλητική συμπεριφορά, συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου (πρώην πλέον αντιδημάρχου) απέναντι στο πρόσωπο μου αλλά και σε λοιπά μέλη της Δημοτικής ομάδας και της παράταξης μας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.Η συγκεκριμένη σύμβουλος χρησιμοποιώντας πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις αρχές, τα ήθη και το αξιακό σύστημα της αριστεράς όπως αυτά τηρούνταν μέσα σε κάθε συλλογική διαδικασία  μέχρι πρότινος, δημιούργησε μείζονα προβλήματα ηθικής και πολιτικής τάξης. Η αδυναμία αντιμετώπισης των ζητημάτων που προέκυψαν από την ηγεσία της παράταξης, με οδήγησε στην αναπόφευκτη απόφαση της αποχώρησης μου από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος και τιμήθηκα επί 4 έτη με το αξίωμα του Αντιδημάρχου Οικονομικών. Η έδρα μου, όπως ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας της αριστεράς την οποία υπηρετώ, επιστρέφει στην παράταξη με την οποία την κέρδισα. Ποτέ άλλωστε δεν επεδίωξα μέσα από τη ενασχόληση μου με τα κοινά την προσωπική μου προβολή μέσω της ανάδειξης μου σε αξιώματα, όπως άλλωστε πιστεύω ότι έχω αποδείξει με τη σεμνή στάση και τον δύσκολο αλλά έντιμο βίο τον οποίο διάγω. Επαγγελματίας της πολιτικής δεν υπήρξα και ούτε θα γίνω ποτέ. Μετά την αποχώρηση μου επιστρέφω στον εργασιακό στίβο απ’ όπου άλλωστε προέρχομαι, παραμένοντας πάντα ένας ενεργός δημότης αυτής της πόλης που δεν θα διστάζει να θίγει τα κακώς κείμενα απέναντι σε κάθε διοίκηση και να μάχεται για τα δημοκρατικά δικαιώματα των κατοίκων της.

 

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη της παράταξης μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου όλο αυτό το διάστημα. Η παρακαταθήκη του έργου που επιτελέσαμε μαζί σε αυτά τα έτη της συνεργασίας μας νομίζω ότι είναι σημαντική για την τωρινή αλλά και τις μελλοντικές διοικήσεις του Δήμου και ελπίζω τους καρπούς των προσπαθειών μας αυτών να τους γευτούν σύντομα οι πολίτες μέσω της βελτίωσης της καθημερινότητας τους και της εν συνόλω εικόνας της πόλης.

*****

 

Η πρώτη μου παρατήρηση είναι ότι τουλάχιστον η επιστολή Λάλου λέει πέντε πράγματα. Επιχειρεί να εξηγήσει κάποιους από τους λόγους της παραίτησης. Δεν είναι η ξεφτίλα των δήθεν "επιστολών" Κουμαριανού και Πρελορέντζου, οι οποίοι δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να εξηγήσουν τίποτα στους δημότες αυτής εδώ της πόλης για τους λόγους που τους οδήγησαν σε παραίτηση. Δεν είναι το μόνο για το οποίο πρέπει να ντρέπονται οι Κουμαριανός- Πρελορέντζος, αλλά είναι κι αυτό, δηλαδή η περιφρόνησή τους προς τους Φιλαδελφειώτες και τους Χαλκηδονιώτες, που οι πολίτες θεωρούν απαράδεκτο.

 

Αντίθετα, ο Λάλος λέει κάποια πράγματα. Πάμε να τα δούμε!

 

Αφήνω κατά μέρος, προς το παρόν, την πρώτη παράγραφο της επιστολής Λάλου. Η ιστορία της δήθεν "οικονομικής ευρωστίας" του δήμου επί Βασιλόπουλου είναι επιεικώς ένα παραμύθι. Θα επανέλθω σύντομα και θα ξετινάξω το σύνολο των ψευδολογιών επί των οποίων επιχειρείται να στηθεί αυτό το παραμύθι. Προς το παρόν, το παρακάμπτω.

 

Η δεύτερη παράγραφος εκθέτει (κι άλλο...) στα μάτια της κοινής γνώμης τον Μιχάλη Λάλο. Τώρα ανακάλυψε τον «γενικότερο πλαίσιο απαξίωσης του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει αποφασίσει να επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»; Σε ποιον τα λέει αυτά; Ποιοι νομίζει ότι είμαστε οι Φιλαδελφειώτες κι οι Χαλκηδονιώτες, τίποτα αφελείς να τα τρώμε αυτά; Φαρδιά- πλατιά την έβαλε την υπογραφούλα του ο κ. Λάλος στην νταβατζηλίδικη αξίωση του ΣΥΡΙΖΑ για να διαθέσει ο δήμος τα ταμειακά διαθέσιμα στην κεντρική εξουσία! Κι αυτό πριν από 3 ολόκληρα χρόνια. Αλλά και σε άλλα, έβαλε πέντε μέτρα πλάτη στις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ. Κι έρχεται τώρα, στην τούρλα του Σαββάτου να μας μιλήσει για "πλαίσιο απαξίωσης"; Λίγη ντροπή δεν βλάπτει...

 

Η επόμενη, όμως, παράγραφος της παραίτησης Λάλου γεννά πλήθος ερωτημάτων, στα οποία ΟΦΕΙΛΕΙ να απαντήσει τόσο ο ίδιος ο παραιτηθείς, όσο και ο προϊστάμενός του, δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος. Ας δούμε τα επίμαχα σημεία που γεννούν ερωτήματα και ανάγκη απαντήσεων.

 

Ο κ. Λάλος αναφέρει την «αντισυναδελφική έως και προσβλητική συμπεριφορά, συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου (πρώην πλέον αντιδημάρχου) απέναντι στο πρόσωπο μου αλλά και σε λοιπά μέλη της Δημοτικής ομάδας και της παράταξης μας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.Η συγκεκριμένη σύμβουλος χρησιμοποιώντας πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις αρχές, τα ήθη και το αξιακό σύστημα της αριστεράς, όπως αυτά τηρούνταν μέσα σε κάθε συλλογική διαδικασία μέχρι πρότινος, δημιούργησε μείζονα προβλήματα ηθικής και πολιτικής τάξης...».

 

Τι εννοεί ο... ποιητής; Ως προς τι τον προσέβαλε η κα Παπαλουκά; Ποιες συμπεριφορές της θεωρήθηκαν "αντισυναδελφικές" από τον κ. Λάλο, που δεν συνάδουν με τις αρχές της αριστεράς; Ποια είναι τα ζητήματα πολιτικής, κυρίως όμως ηθικής τάξης, στα οποία αναφέρεται ο Μιχάλης Λάλος;

 

Γιατί ο ίδιος δεν τα προσδιορίζει;

 

Ποιος και τι φοβάται;

 

Μετά από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις της "Αλήθειας" εξ αιτίας των οποίων ο φασιστικών αντιλήψεων δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος μας σέρνει στα δικαστήρια, νομίζοντας -ο αφελής...- ότι θα κάμψει τη δημοσιογραφική μας πένα, έρχεται ο πλέον στενός του συνεργάτης, ο από την αρχή της θητείας Βασιλόπουλου αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Λάλος, να μιλήσει για ζητήματα ηθικής τάξης, τα οποία μάλιστα είναι τόσο σημαντικά, που τον αναγκάζουν σε παραίτηση και αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο!

 

Οι πολίτες αυτής εδώ της πόλης απαιτούν εξηγήσεις τόσο από τον Μιχάλη Λάλο, όσο και από τον Άρη Βασιλόπουλο:

 

Ποια είναι τα ζητήματα "ηθικής τάξης" που συνδέονται με την κα Παπαλουκά (την οποία φωτογράφισε ο Μιχάλης Λάλος στην επιστολή παραίτησής του); Σε αυτά ήθελαν να αναφερθούν και οι επίσης παραιτηθέντες Κουμαριανός και Πρελορέντζος; (θυμίζω ότι παραιτήθηκαν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ  με τον Λάλο). Κι ακόμα: Τι είναι αυτό που συνδέει Άρη Βασιλόπουλο κι Ευτυχία Παπαλουκά, ώστε να δέχεται ο δήμαρχος τη θυσία τεσσάρων στενών συνεργατών του, όχι όμως και της ως πρότινος αντιδημάρχου;

 

Τα ερωτήματα είναι καταιγιστικά και οι πολίτες ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Τις περιμένουμε και θα τις ζητούμε συνεχώς, μέχρι να δοθούν και να είναι πειστικές και ικανοποιητικές για τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Όρθια "Η Αλήθεια", μέχρι τη νίκη της Δημοκρατίας

 

Όταν ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, διαψεύδει τον... εαυτό του!

 

Τα κακομαθημένα!

 

Το ποντίκι που βρυχάται «με ξένα κόλυβα»

 

Τα ψέματα Βασιλόπουλου για το κτήριο της Στρούγκας

 

Ομολογία Βασιλόπουλου: Δεν μπορεί να διώξει τα σκουπίδια από το Άλσος

 

Πάρτι απευθείας αναθέσεων «εις υγείαν των προσφύγων»- Απευθείας ανάθεση ΚΑΙ στη σύζυγο του δημάρχου!

 

Στο υβρεολόγιο του δημάρχου εναντίον μου, απαντώ με ψυχραιμία και χαμόγελο

 

Πώς κάνει κοινωνική πολιτική η Λάρισα και πώς η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

 

Βασιλόπουλος σε Παπακώστα: Φέρε πίσω την έδρα

 

Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;

 

Ο Ποδονίφτης στη Φιλοθέη κι ο Ποδονίφτης στη Φιλαδέλφεια

 

Ο δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα για τον Ποδονίφτη, διοργανώνει εκδηλωσούλες με μπλα μπλα

 

Να μη γίνουμε Μάνδρα. Η Σκρά είναι βόμβα. Πότε πίεσε ο δήμος την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά;

 

Τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ο δήμος τα ξεπετά με μια ανακοινωσούλα

 

Εμφανίστηκε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία και ζητεί καλύτερες συνεδριάσεις στα δημοτικά συμβούλια

 

Καμια συνέπεια. Καμία ιδεολογία. Μόνο χωρίς αρχές απόλαυση της εξουσίας

 

Υπογειοποίηση: Η πόλη σε σύγχιση με ευθύνη του δημάρχου

 

Γράψτε την άποψή σας

τα παραλέτε (11/09/2018 15:48)

Τώρα μας μιλάει για Κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ?
Εδώ και 4 χρόνια, αυτά τα αριστεροδεξιά ανθρωπάκια δεν ήταν στην Κυβέρνηση που τόσο πολύ υπηρέτησαν όλοι οι συριζαίοι?

Τώρα θυμήθηκε τον επαίσχυντο Σκουρλέτη?
Τόσα χρόνια δεν τον φώναζε σύντροφο?

Για ποιές "αρχές, ήθη και αξιακό σύστημα της αριστεράς" μιλάει?
Αυτό που κάνουν κολεγιές με ακροδεξιούς στην Κυβέρνησή του?

Από πότε η αντιδήμαρχος αυτή έγινε αριστερή και δεν το καταλάβαμε?

"Νυν υπέρ καρέκλας ο αγών"
Καλά Χριστούγεννα κ. Λάλο

Η ιστορία επαναλαμβάνεται (11/09/2018 15:55)

Άτσα η Παπαλουκά!
Άργησε αλλά έβγαλε το πραγματικό της πρόσωπο!
Άλλωστε τα ίδια έκανε και επί Γαιτανά που ήταν προσκολλημένη στον Γρετζελιά!
Αυτή θα δώσει καμιά εξήγηση;

tasos (11/09/2018 16:46)

Το ξεκατίνιασμα του αιώνα.
Αυτοί είναι οι συνεργάτες του γαυροδήμαρχου.
Όταν απέτυχαν στον μοναδικό στόχο που είχαν σαν δημοτική αρχή και ήταν βέβαια το να εμποδίσουν το νέο γήπεδο, βγήκε στο φως η πραγματική ανυπαρξία και ανικανότητά τους.
Υπομονή και ο χρόνος τους τελειώνει.

John Doe (11/09/2018 19:22)

Για τα εξοφλημένα χρέη που παρέλαβε η τωρινή διοίκηση από την προηγούμενη, για το απόθεμα στο δήμο και για το πλεόνασμα θα έρθει η ώρα. Για τη λύσσα και τη δικομανία εναντίον της προηγούμενης διοίκησης που έπεσε παταγωδώς στο κενό τι να πούμε; Να πούμε πόσο χρεώθηκε ο δήμος για τις δίκες; Να πούμε ότι ο κ. Λάλος ήταν σε απόλυτη σύμπλευση με αυτήν που κατηγορεί, με τις ευλογίες και την παρότρυνση του μπαρμπα Στρούμφ (γνωστές άλλωστε οι μακρόχρονες οικογενειακές σας σχέσεις); Αφήστε κ. Λάλο, πολύ αργά για δάκρυα

Ανώνυμος (12/09/2018 00:37)

@τα παραλέτε 15:48

Ρωτάς: "Από πότε η αντιδήμαρχος αυτή έγινε αριστερή και δεν το καταλάβαμε?"

Aπαντώ: Από τότε που πόνταρε πάνω της η γνωστή λουλουδού (λόγω του ότι είναι περσόνα των social media) και την πήρε απ' το χεράκι και την έκανε παρέλαση στη Δεκελείας. Από τότε ξεκίνησε να βγάζει σέλφιζ σε συγκεντρώσεις και να το πουλάει ως αγωνιστιλίκι και αριστεριλίκι. Βρήκε κοινό βέβαια που έχει 100% την ευθύνη των επιλογών του. Τον "σοφό λαό" που είναι έτοιμος να καταπιεί αμάσητη την κάθε παπάτζα που θα του πουλήσει ο κάθε τυχάρπαστος.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. (12/09/2018 02:36)

@John Doe (11/09/2018 19:22).

ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ!
Επειδή αυτή η διοίκηση φυλλορροεί, δεν σημαίνει ότι θα "ξεπλύνουμε" την ανεκδιήγητη διοίκηση της Γαϊτανά.
Όσο για το "απόθεμα" και το "πλεόνασμα" που αναφέρεις, "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί".
1 εκ. + άφησε ο σοβαρότερος μακράν δήμαρχος της περιοχής. Ο Νίκος Παπαμικρούλης.

John Doe (12/09/2018 08:51)

Κανείς δεν ξεπλένει κανένα, κοιτάξτε τα οικονομικά στοιχεία και θα καταλάβετε. Και ο Βασιλόπουλος βρήκε πάνω από 1 εκ. απόθεμα από ΣΑΤΑ γιατί μια ανεκδιήγητη διοίκηση εξοφλούσε για 3,5 χρόνια τα δάνεια των προηγούμενων. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι για να μείνει κάποιος τόσα χρόνια δήμαρχος στο μικρό χωριό της Χαλκηδόνας την εποχή που το χρήμα έρεε άφθονο και ο έλεγχος ήταν ελάχιστος, κάτι καλό θα έκανε, αλλά δεν είχε στο ΔΣ ούτε εκβιαστές κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, ούτε καιροσκόπους που θα πουλούσαν την αντιδημαρχία τους για μια θέση σε ιδιωτική εταιρεία ούτε δύο πρώην δημάρχους ο ένας μάλιστα της συμπολίτευσης να καταστρέφουν την πόλη με την άρνηση ψήφου τους ακόμα και στα αυτονόητα

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. (12/09/2018 12:04)

@John Doe (12/09/2018 08:51).
Η απάντησή σου ενισχύει την άποψή μου για τον ΚΥΡΙΟ (με κεφαλαία) Νίκο Παπαμικρούλη.
Το "μικρό χωριό", η Νέα Χαλκηδόνα, δεν είχε ούτε νεκροταφείο (που ούτε λίγο ούτε πολύ σημαίνει μονέδα για ένα δήμο) ούτε Κένταυρο (επίσης μονέδα).
Στο "μεγάλο χωριό" που τα είχε όλα αυτά, "κατάφεραν" οι κατά καιρούς διοικήσεις (με μόνη εξαίρεση τον τεράστιο Σάββα Σταματιάδη) να δημιουργήσουν τεράστιες μαύρες τρύπες που ακόμα τις πληρώνουμε όλοι και που για να είμαστε δίκαιοι βρήκε μπροστά της και η σημερινή (αποτυχημένη κατά τα λοιπά) διοίκηση.
Ο Παπαμικρούλης πήρε ένα δήμο με 0 υποδομές και παρέδωσε Δήμο με κινητή και ακίνητη περιουσία αφήνοντας και πλεόνασμα στον επόμενο, που για να το παίζει καλός διέλυσε τη διοίκηση μοιράζοντας αφειδώς ανύπαρκτες υπερωρίες. Όσο για το τι είχε να αντιμετωπίσει άστο καλύτερα. Όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ των βουλευτάδων και των παραγοντίσκων της συμφοράς.

@ Λίγη σοβαρότητα (12/09/2018 12:09)

αφού είστε αρχαιολάγνος να δούμε και το απόθεμα του αείμνηστου Σάββα Σταματιάδη

aaa (12/09/2018 16:26)

Το "μαγείρεμα" των αριθμών είναι τέχνη... Και όταν έχεις τον ίδιο μέντορα με την "Παραιτηθείσα", τότε κάνεις την τέχνη επιστήμη....

aaa (12/09/2018 16:56)

@Λίγη σοβαρότητα
Στις τελευταίες εκλογές ο κ. Παπαμικρούλης πια παράταξη στήριξε; Και επειδή ποτέ δεν είναι αργά, το "μικρό χωριό" ένα βήμα απέχει από το "μεγάλο"... Άλλωστε η "ρετρό" πολιτική είναι στα φόρτε της στη Φιλαδέλφεια...

John Doe (12/09/2018 19:01)

Η μαύρη τρύπα που παρέλαβε η Γαϊτανά ήταν όση η τρύπα του όζοντος, το έλλειμμα που παρέδωσε ήταν πολύ μικρό. Διακρίνω μία εμπάθεια για τη διοίκηση Αποστολάκη, αλλά ξέρετε κάτι ο λαός το 2010 έκρινε αλλιώς την πορεία του στη Ν. Χαλκηδόνα

Ανώνυμος (12/09/2018 19:31)

@aaa (12/09/2018 16:56) ΝΑΙ! Τον Βασιλόπουλο στήριξε. Υπήρχε άλλη αξιόλογη επιλογή για τα δεδομένα της εποχής εκείνης; Ποιον δηλαδή να στήριζε; Τη χήρα του ανθρώπου που τον έριξε ή το σουβλατζή; Μήπως το αγόρι με τα μπότοξ ή μήπως τη Βασοάρα; Έπρεπε να διοικηθεί επιτέλους ο δήμος και στήριξε την καλύτερη δυνατή περίπτωση για τότε. Αποστασιοποιήθηκε φυσικά πάρα πολύ νωρίς αφού κατάλαβε με τι είχε να κάνει.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!

Δύναμη Πολιτών: Χαστούκι για τον σκανδαλώδη διαγωνισμό

Ηχηρό «χαστούκι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βούρο- Στα σκουπίδια ο διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό

Όχι άλλα «ραντεβού στα τυφλά» με τους δημοτικούς μας άρχοντες

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη

Κώστας Παντελόγλου

Γούλας- Παπαλουκά ρωτούν τη διοίκηση για το Άλσος...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου

Δύναμη Πολιτών: Τα ΕΠΑΛ καταρρέουν και ο Βούρος τα… μοιράζει για γήπεδα

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (09/09/2022 20:33) Αλλ’ ω’ γαθέ, οι επικαλούμενοι ''ανηθικότητες και παρατυπίες», οι διατυπώνοντες διαφωνίες τέλος πάντων, εκλ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αφού κόψατε το χέρι σας που ψήφιζε τόσα χρόνια Παντελή, μετά το κόψατε που ψήφισε Νίκο. Κατόπιν κόψατε κι αυτό που ψήφισε Σταύρο (χρόνια του...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Giannisnf
Οντως συμπαθείς αλλά τι έκανε ο οποιοσδήποτε συμπαθής για την πόλη μας αυτά τα χρόνια. Κατόπιν εορτής χρειαζότανε; Επίσης αυτό που ο Γαβ Γα...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: @Ανωνυμος
Στεφος, ο μπαρμπαΧρηστος του 2023....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Θέλμα (χωρίς Λουΐζ)
Παραιτήσεις της τελευταίας χρονιάς δεν έχουν ιδιαίτερη αξία ούτε πείθουν, χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητείται το ήθος του συγκεκριμένου δημο...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Νηφαλιοτητα
Καλο ειναι παντως καποιοι τοπικοι παραγοντες οταν γραφουν στατους στα σοσιαλ να ειναι σε πληρη νηφαλιοτητα κυριολεκτικη και μεταφορικη....γι...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@Γονιος Όλοι οι πρόεδροι και όχι μόνο, των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας πασχίζουν για την άθληση όλων των παιδιών , αγοριών και κορι...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: @Αλλά... αυτοί είστε... (09/09/2022 15:42)
Σωστο. Αφελης τελικα ο συμπαθης Αποστολος, χωρις καν να εχει γνωστοποιησει στους υποψηφιους του την "γραμμη του" στα πιο καυτα θεματα, προσθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ανώνυμος
Οι παραιτήσεις έχουν αξία στο σωστό χρόνο. Τώρα είναι κλάϊν μάϊν που λένε....

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανώνυμος
@Μ. Τ. (09/09/2022 16:53) Δεν χρειάζεται βιογραφικό ο Τζέλης. Φωτογραφήθηκε μία φορά με τις παλιοσειρές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό αρκεί. ht...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανώνυμος
Ο Γατσούλης την είχε την ευκαιρία του όταν εκλέχτηκε με τον Αδαμόπουλο και φαινόταν ότι θα είναι ο Νο2 και μελλοντικά Νο1 της κεντροδεξιάς π...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ι.Μ.Π.
Απολύτως αναμενόμενα όλα αυτά τα φαινόμενα διάλυσης. Μια "παράταξη" που στήθηκε τσαπατσούλικα, χωρίς αρχές, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, μια ν...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΚΑΠΠΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΈΔΕΙΞΕ Ο ΒΟΥΡΟΣ....ΚΑΙ Η ΠΑΡΆΤΑΞΉ ΤΟΥ...🍷στην υγεία σας ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Πολύ αργά για δάκρυα
Πολύ αργά για επίκληση της ηθικής και των αρχών. Η κακή μέρα είχε φανεί από το δεύτερο μόλις χρόνο. Αλλά ήταν ωραίες τότε οι αντιδημαρχίες ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Αλλά... αυτοί είστε...
@ 18:29 Δεν σε αδικώ που βλέπεις παντού τον Τομπούλογλου. Αυτόν φοβάστε ότι θα σας ρίξει. Να είσαι βέβαιος ότι οι φόβοι σου θα γίνουν τελι...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©