Έρχεται και στάση μετρό στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας!

Δημοσιεύτηκε στις 03/07/2018 στην κατηγορία Η πόλη  |  15 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Διάβασα την είδηση το μεσημέρι, σε ανάρτηση που έκανε στον "Κόσμο" ο Παντελής Παντελόγλου. Τα νέα σχέδια επέκτασης του μετρό, δείχνουν μια στάση του στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, στην πλατεία Πατριάρχου. Στη συνέχεια, το θέμα συνδέθηκε από πολλούς με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

 

Γράφει, για παράδειγμα, πριν από λίγο η γνωστή αθλητική ιστοσελίδα sportdog: «Ακόμα 4 σταθμούς απέκτησε η Νέα Γραμμή 4 του Μετρό που στην πλήρη της ανάπτυξη θα γίνει η μεγαλύτερη γραμμή του δικτύου της πόλης. Η νέα προσθήκη που μπορεί κάποιος να δει στην ανανεωμένο χάρτη που ανήρτησε επίσημα η Αττικό Μετρό μόλις χθες υπάρχει ένα επιπλέον τμήμα από τον Περισσό μέχρι την Πετρούπολη.

 

Αυτό το νέο τμήμα περιλαμβάνει 4 κομβικότατους σταθμούς οι οποίοι με τη λειτουργία τους θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τα βορειο-δυτικά προάστια της πόλης. Οι νέοι σταθμοί είναι οι: ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (που θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες του γηπέδου της ΑΕΚ), ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ (που θα συνδέεται με τον ομώνυμο Προαστιακό Σταθμό), ΙΛΙΟΝ (που θα συνδέεται με τον μελλοντικό σταθμό της Γραμμής 2) και θα τερματίζει στην Πετρούπολη, στο κέντρο της πόλης.

Η νέα αυτή επέκταση αναμένεται να εξυπηρετήσει τα πυκνοκατοικημένα προάστια της Νέας Φιλαδέλφειας, των Αγίων Αναργύρων, του Ίλιον και της Πετρούπολης καλύπτοντας σχεδόν στο σύνολο τους αυτές τις περιοχές. Εφόσον υλοποιηθεί αυτή η επέκταση κάποιος από την Πετρούπολη θα μπορεί να είναι στο γήπεδο της ΑΕΚ σε μόλις 5 λεπτά, στo Γαλάτσι σε 12 λεπτά, στην Αλεξάνδρας σε 18 λεπτά και στην Ακαδημία σε μόλις 22 λεπτά...».

 

Η πόλη αλλάζει μορφή, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που ζουν κι εργάζονται σε αυτήν. Προφανώς το νέο δρομολόγιο που σχεδιάστηκε για το μετρό, δεν γίνεται μόνο και μόνο επειδή ανεγείρεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι και άσχετο το ένα με το άλλο, κάθε άλλο. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι Φιλαδελφειώτες και οι κάτοικοι της βόρειας Χαλκηδόνας θα έχουν σε λίγα χρόνια τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται μέσω του δικτύου των γραμμών του μετρό, χωρίς να χρειάζεται να περπατούν ως τον Περισσό. Η κεντρική και νότια Χαλκηδόνα (Κουκλάκι) έχουν σήμερα εναλλακτικές λύσεις, τους σταθμούς του ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια και τον Άγιο Ελευθέριο. Αλλά όσοι μένουν από το παλιό δημαρχείο της Χαλκηδόνας (Δεκελείας και Ελευθερίου Βενιζέλου, για να το πούμε με γεωγραφικό προσδιορισμό) και πάνω, δεν έχουν σήμερα τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε μετρό ή ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, παρά μόνο εάν αποφασίσουν να περπατήσουν 10 λεπτά ή ένα τέταρτο. Ούτε το χειμώνα με τις βροχές και τα κρύα, ούτε το καλοκαίρι με το λιοπύρι είναι εύκολο αυτό, ιδιαίτερα για τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

Οι ορκισμένοι αντίπαλοι της ανάπτυξης της πόλης, με επικεφαλής τον σημερινό της δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, που ούτε τα αντιλημμυρικά στη βόρεια Φιλαδέλφεια έχει πιέσει να προχωρήσουν, ούτε την καθαριότητα της πόλης φροντίζει, ούτε τον Ποδονίφτη κατάφερε να προστατεύσει από την επέλαση του μπετόν, βλέπουν απο μακριά, αμέτοχοι, τα σχέδια για να γίνει η πόλη μας ακόμα πιο λειτουργική για τους κατοίκους της, όπως τώρα με τα νέα πλάνα για το μετρό. Παρακολουθούν αμέτοχοι τις εξελίξεις, χωρίς η σημερινή δημοτική Αρχή να έχει συμβάλλει σε αυτές ούτε κατ' ελάχιστο. Δηλαδή, για να είμαστε ακριβείς, δεν τους πέρασε καν από το μυαλό να το διατυπώσουν ως διεκδίκηση, να δώσουν μάχες, να οργανώσουν την κοινωνία ώστε να προκύψει ως αίτημα από τα κάτω. Τρώνε ασυλλόγιστα το χρόνο με το να διχάζουν την πόλη, να της στερούν προοπτικές πραγματικής ανάπτυξης, να συντηρούν μια βεντέτα με την ΑΕΚ που ο δήμαρχος ακόμα δεν έχει την ευαισθησία να εξηγήσει στην πόλη ποια είναι τα κίνητρά του για αυτό το λυσσαλέο πόλεμο, δηλαδή για το μόνο θέμα που έγινε γνωστός πανελλαδικά. Κι όσο τρώνε το χρόνο της εντολής που τους έδωσε ο λαός της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, τόσο περισσότερο παραβιάζουν στην πράξη αυτή την εντολή, αφού συνεχίζουν να σκιαμαχούν με ανεμόμυλους, αντί να ηγηθούν μιας ενωμένης πόλης, και να διεκδικήσουν απτά αιτήματα βελτίωσης της ζωής μας. 

 

Σε κάθε περίπτωση, η πόλη μας προχωρεί, κι αφήνει τους διχαστές, τους εμμονικούς, τους ανίκανους να την κάνουν καλύτερη, να κοιτάζουν από μακριά τις εξελίξεις, "δειλοί, μοιραίοι, κι άβουλοι αντάμα, προσμένοντας", όπως λέει ο ποιητής, "ίσως, κάποιο θάμα".

 

Για τον Άρη Βασιλόπουλο, όμως, και την παρέα του στη διοίκηση του δήμου, τα θαύματα τελειώνουν...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Όρθια "Η Αλήθεια", μέχρι τη νίκη της Δημοκρατίας

 

Όταν ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, διαψεύδει τον... εαυτό του!

 

Τα κακομαθημένα!

 

Το ποντίκι που βρυχάται «με ξένα κόλυβα»

 

Τα ψέματα Βασιλόπουλου για το κτήριο της Στρούγκας

 

Ομολογία Βασιλόπουλου: Δεν μπορεί να διώξει τα σκουπίδια από το Άλσος

 

Πάρτι απευθείας αναθέσεων «εις υγείαν των προσφύγων»- Απευθείας ανάθεση ΚΑΙ στη σύζυγο του δημάρχου!

 

Στο υβρεολόγιο του δημάρχου εναντίον μου, απαντώ με ψυχραιμία και χαμόγελο

 

Πώς κάνει κοινωνική πολιτική η Λάρισα και πώς η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

 

Βασιλόπουλος σε Παπακώστα: Φέρε πίσω την έδρα

 

Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;

 

Ο Ποδονίφτης στη Φιλοθέη κι ο Ποδονίφτης στη Φιλαδέλφεια

 

Ο δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα για τον Ποδονίφτη, διοργανώνει εκδηλωσούλες με μπλα μπλα

 

Να μη γίνουμε Μάνδρα. Η Σκρά είναι βόμβα. Πότε πίεσε ο δήμος την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά;

 

Τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ο δήμος τα ξεπετά με μια ανακοινωσούλα

 

Εμφανίστηκε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία και ζητεί καλύτερες συνεδριάσεις στα δημοτικά συμβούλια

 

Καμια συνέπεια. Καμία ιδεολογία. Μόνο χωρίς αρχές απόλαυση της εξουσίας

 

Υπογειοποίηση: Η πόλη σε σύγχιση με ευθύνη του δημάρχου

 

Γράψτε την άποψή σας

Σπύρος Καβακόπουλος (03/07/2018 23:11)

Γράφετε " ότι η «πρώτη φορά αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει τώρα σ’ αυτό που γλυκοκοιτάζουν και τα τοπικά δεκανίκια της, δηλαδή την άρση της προστασίας του προσφυγικού συνοικισμού." Μα ουσιαστικά έχει γίνει η άρση, περιμένουμε και το τυπικό της υπόθεσης. Οι ατελείωτες καμινάδες των σουβλατζίδικων με τους καρκινογόνους καπνούς από τα καμένα λίπη, οι κατειλημμένοι χώροι στάθμευσης, οι θορυβώδεις μουσικές των κέντρων κλπ κλπ, όλα αυτά τι σχέση έχουν με παραδοσιακό οικισμό;;;;

Ανώνυμος (04/07/2018 01:48)

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι το κακό έχει το να αποκτήσουμε σταθμό μετρό στο κέντρο της πόλης, όπως θέλει να το παρουσιάσει ο -σεβαστός κατά τα λοιπά- κ. Παντελόγλου. Προσωπικά, βρίσκω πολύ καλή την προοπτική αυτή και μακάρι να γίνει και να μην καταντήσει σαν το μετρό της... Θεσσαλονίκης
Ενδεχομένως οι πολέμιοι δεν χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό και δεν τους νοιάζει. Ίσως, δεν έχουν δοκιμάσει να πάνε με τα πόδια από την κεντρική Φιλαδέλφεια στον Περισσό ή να ανέβουν την Χαλκίδος για τον σταθμό των Πατησίων. Καλώς να ορίσει το μετρό, λοιπόν, ένα απόλυτα οικολογικό μέσο που θα μειώσει και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς άλλωστε δεν τα χρησιμοποιούν δα κι οι άνθρωποι του... κεφαλαίου, αλλά ο κόσμος της εργασίας.

ρο (04/07/2018 13:41)

Σπύρος Καβακόπουλος (03/07/2018 23:11)
Δικιο εχετε. Πολλη φασαρια Πεμπτη Παρασκευη Σαββατο και Κυριακη εδω, τι εχουμε καταντησει;;; συγχρονο μπουρναζισταν και μυκονισταν;;; ουτε καν να κυκλοφορησουμε δε μπορουμε, ουτε καν παιρνουμε το αμαξι μας για μετακινηση αφου αμα γυριζουμε που θα το παρκαρουμε;; Πως και απο το 2010 επετρεψαν να γεμισουμε με καταστηματα εστιασης;;;; Ποιοι ανοιξαν τις πορτες για αυτους;;;

Κώστας (04/07/2018 15:58)

Και μετρό...
και γηπεδάρα...
και σουβλατζίδικα...
και κίνηση στα μαγαζιά...
και θέσεις εργασίας...
και υπογειοποίηση...
και υπόγειο parking...
και μουσείο προσφυγικού ελληνισμού...κτλ κτλ...
ευτυχώς που υπάρχει αυτή η ομάδα που λέγεται ΑΕΚΑΡΑ και γίνονται κάποια θετικά στην περιοχή μας, γιατί αν περιμέναμε από το Δήμο τότε μόνο εγκατάλειψη, σκουπιδότοπους μέσα στο άλσος, απομόνωση και δήθεν επανάσταση θα βλέπαμε...
Τέτοιους επαναστάτες σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν τους θέλουμε...

Παγωτο με γευση σουβλακι (04/07/2018 21:45)

@15:58 Ξεχασες και τα παγωτα. Που τα πας τα παγωτα; 30.000 χωνακια καθε δευτερη Κυριακη.

Ανωνυμος (04/07/2018 23:22)

Πες στα ρε Κωστα !
Και θαλασσα στα τρικαλα
Και τα παιδια βρεθηκαν στην Ταυλανδη
Και ο τουρισμος βουλιαζει τα Κουφονησια
Μεχρι και γνωστος αεκτζης Μοσκοβισι ηρθε στην χωρα για να επιθεωρησει τα εργα της ομαδαρας!
Υ.Γ. Κωστη, με ρεγουλα.....θα το καψεις εντελως!

Κώστας (05/07/2018 16:08)

Τα έχουμε πει πολλάκις ανύπαρκτοι, κομπλεξικοί και υποκινούμενοι λεκέδες της περιοχής μας αλλά όπως φαίνεται συνεχίζετε να προκαλείτε πίσω από τα PC σας!
Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους προς τη σωστή κατεύθυνση... Τη Φιλαδέλφεια τη ξέρουν οι πάντες λόγω της ΑΕΚ και της προσφυγιάς και για αυτούς τους λόγους θα συνεχίσουν να τη ξέρουν... Δεν υπάρχετε καν και ούτε σας υπολογίζει κανείς... Μετά τη σημερινή κατεδάφιση του βρωμοσταθμού έπονται πεζοδρομήσεις, υπογειοποίηση, ανέγερση σταδίου, άνοιγμα και άλλων μαγαζιών, δεντροφυτεύσεις και καινούργιες θέσεις εργασίας... Στο δια ταύτα δε βλέπω να προβάλλετε κάτι σοβαρό χρηματοδοτούμενα παράσιτα...

Ανωνυμος (07/07/2018 00:31)

Κωσταρα γραφεις ιστορια!
Πριν απο καιρο βρεθηκα στην επαρχια και τους ειπα οτι μενω ΣΤΑ Φιλαδελφεια!
Η πρωτη τους κουβεντα ηταν παγωτο Κανακης και η δευτερη Λουκιδελης!
Οταν τους ειπα οτι εχουμε και την ΑΕΚ η απαντηση με εριξε ψυχολογικα!
" Ποια; Η κουλα δεν φτιαχνει γηπεδο στην χωματερη;"
Αυτα ξερουν για ΤΑ Φιλαδελφεια οι μακρυα απο δω!

γαυροτρολ (07/07/2018 09:31)

Δεν ξερανε δηλαδη την πρωταθλητρια ελλαδας ΑΕΚ ;Που πηγες σε αλλο πλανητη;Τωρα αν μιλησες με καθυστερημενους οπαδους που υποστηριζουν το ολυμπιακακι οκ.Δηλαδη λεγανε κουλα μια ομαδα που τους εχει ματωσει τον σβερκο;Μαλλον αυτα θα ηταν σκουπιδια του λιμανιου.

@Ολελέδες της Κούλας (07/07/2018 12:40)

300+ εκατομμύρια ευρώπουλα έχει κοστίσει στον ελληνικό λαό η δεκο ποδονίφτης. Χρέη, άρθρα 44, χαριστικές ρυθμίσεις και άλλα πολλά. Κι όλα αυτά για μια ανώνυμη εταιρεία που παίρνει τίτλο στη χάση και στη φέξη. Κάντε μας τη χάρη επιτέλους, πανηγυρίστε το πρωταθληματάκι σας και μη μας σκοτίζετε. Το ξέρετε καλά ότι εδώ ΣΤΑ Φιλαδέλφεια είστε μειοψηφία. Κανονικά η Νέα Ιωνία θα ήταν η καλύτερη έδρα για εσάς. Εκεί ναι. Είστε περισσότεροι. Εδώ ΟΧΙ. Και το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Άλλο αν δεν μπορείτε και δεν θέλετε να το καταλάβετε και να το παραδεχτείτε.

Κώστας (07/07/2018 19:07)

@Ανωνυμος (07/07/2018 00:31)
Γαυράκο πόσο πονάς από την ΑΕΚΑΡΑ φαίνεται...
Μην πούμε πως ερχόσουν στο Νίκος Γκούμας και πως έφευγες... Έρχονται οι καλές εποχές... Σπόρε του έκτου στόλου...
Όσο για τα παραμύθια σου πέστα αλλού... έχω ταξιδέψει και εγώ στην επαρχία και μόλις αναφέρω το που μένω ακαριαία μου λένε: ΑΕΚ; και τους απαντώ: ΜΟΝΟ!

Ανωνυμος (07/07/2018 20:36)

@9.31
Ηξεραν οτι ηταν πρωταθλητρια γ εθνικης!
Για φετος δεν παρακολουθουσαν καθολου το δικαστικο ρεπορταζ!

Γαυροτρολ (09/07/2018 13:11)

Δεν μαθαν για τις φαπες που εριξε η πρωταθλητρια στο ολυμπιακακι?Δεν ειδαν την φιεστα 70.000 λαού? Δεν ειδαν το πανηγυρι στην φιλαδελφεια 50.000 λαου?Μαλλον σε κανενα αλλο πλανητη θα πηγες και ασε τα παραμυθια περι δικαστικων αποφασεων.Χαχα ακου δεν ξεραν την πρωταθλητρια ελλαδας .Ειναι σαν να παω εγω στην βραζιλια και να μην ξερω τον Πελε χαχα.

Anonymous (09/07/2018 16:55)

Το σιχαμερό γαυροτρόλ μάλλον θεωρεί επαρχία το Πέραμα και το Κερατσίνι!
Γελάμε απλά με την απόγνωση σας!

Ετσι ακριβως (10/07/2018 12:42)

Αλλα το γαυροτρολ κανει πως δεν γνωριζει οτι στο περαμα και στο Κερατσίνι ζουνε χιλιαδες ενωσιτες.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Μόνη χαμένη, η πόλη...
Xρήστης: Ανώνυμος*
@11.35 Εκτός του ότι έδειξες ότι δεν μένεις Φιλαδέλφεια , το κριτήριο ήθος για σένα αφορά μόνο τον Απ. Κοντό ! Η Δ.Γκουμα προφανώς είναι αν...

Μόνη χαμένη, η πόλη...
Xρήστης: Ανωνυμος
@11.35 Πραγματικά όταν έκρινες στις προηγούμενες εκλογές την Γαιτανα και μετά ειχες απορίες για την προσφορά του Αποστολακη κατάλαβα ότι αυτ...

Περισσότεροι από 2,2 εκατ. Έλληνες δεν καταφέρνουν να πληρώσουν φόρο 500 ευρώ
Xρήστης: ανώνυμος
Έχω πληροφορίες "από μέσα" που λένε, ότι αν μας ξαναψηφίσετε θα το λύσουμε και αυτό! Εξ' άλλου ότι έχουμε πει εμείς οι αριστεροί, το έχουμε ...

Μόνη χαμένη, η πόλη...
Xρήστης: ανώνυμος
@ Γ.Π. (20/02/2019 15:41) Κάτι δεν έχεις πιάσει από την καλή. Ο Βούρος δεν κατηγορείται γιατί είναι ανίκανος να μάθει τα της αυτοδιοίκησης. ...

Η Επαναστατική Κίνηση για το στέκι νεολαίας
Xρήστης: Κώστας
Προς επαναστατική κίνηση Μια χαρά αναπτύσσεις το σκεπτικό σου για τη λειτουργία που πρόκειται να έχει το στέκι και ποιοι θα το απαρτίζουν! Μ...

Η Επαναστατική Κίνηση για το στέκι νεολαίας
Xρήστης: GeorgeAEK
Εφόσον δεν υπάρχει καμιά υποκινούμενη αντιπαλότητα με την ΑΕΚ σαν αυτές που βιώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν κανείς Αεκτζής δεν έχει πρόβλημα μ...

Μόνη χαμένη, η πόλη...
Xρήστης: Γ.Π.
Καλά εσείς ψηφίστε τους δεινόσαυρους που ήταν πάντα εδώ και έκαναν έναν απο τους πιο όμορφους Δήμους της Αθήνας βόθρο. Αλλά δεν πειράζει. Αρ...

Η Επαναστατική Κίνηση για το στέκι νεολαίας
Xρήστης: Επαναστατική Κίνηση Ν.Φ - Ν.Χ
Εν κατακλείδι: Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, ακόμα και οι βρισιές. Εμείς απαντάμε υπομονετικά και καλώς κάνει ο διευθυντής του σάιτ που τα δη...

Η Επαναστατική Κίνηση για το στέκι νεολαίας
Xρήστης: Επαναστατική Κίνηση Ν.Φ - Ν.Χ
Αγαπητέ Μάξι Μιλιανός ®o V Εσπiέρος - 2ο σχόλιο Χαιρόμαστε που ανακαλύπτεις σε μας έστω "τελευταία", "κάποια πολιτική συνέπεια". Απαντώντας...

Η Επαναστατική Κίνηση για το στέκι νεολαίας
Xρήστης: Επαναστατική Κίνηση Ν.Φ - Ν.Χ
Αγαπητέ Μάξι Μιλιανός ®o V Εσπiέρος - 1ο σχόλιο Δεν καλλιεργούμε φυσικά, κοινοβουλευτικές αυταπάτες, αφού διαβάζεις το σάιτ μας μπορείς να δ...

Η Επαναστατική Κίνηση για το στέκι νεολαίας
Xρήστης: Επαναστατική Κίνηση Ν.Φ - Ν.Χ
Αγαπητέ φίλε "Το ρεζουμέ" φυσικά έχεις δικαίωμα στον (αβάσιμο) χλευασμό, ο οποίος με τη σειρά του δίνει δικαίωμα στο να χαρακτηριστεί ανάλογ...

Η Επαναστατική Κίνηση για το στέκι νεολαίας
Xρήστης: Επαναστατική Κίνηση Ν.Φ - Ν.Χ
Αγαπητέ Κώστας: Ανεξάρτητα από το τι εννοείς εσύ «παραμάγαζο» για την (σεβαστή από εμάς) πρωτοβουλία της Στρούγκας, από την αρχή έχουμε ξεκα...

Μόνη χαμένη, η πόλη...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανιδης
@13.40 Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Άρα, να τον ψηφίσουμε, πάντα ήταν εδώ......

Μόνη χαμένη, η πόλη...
Xρήστης: ανώνυμος
@ Διαμαντής Σεϊτανιδης (20/02/2019 12:34) Έχεις άδικο, εδώ στη Φιλαδέλφεια πάντα πιάναμε τα κανάλια στα οποία έπαιζε ο Βούρος, πάντα παρών ή...

Μόνη χαμένη, η πόλη...
Xρήστης: Ανώνυμος
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης. Εχεις απόλυτο δίκιο! Παρασύρθηκα από στοιχειώδη αστική ευγένεια....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©