Η σιωπή των ντόπιων θαυμαστών του Μαδούρο

Δημοσιεύτηκε στις 21/04/2017 στην κατηγορία Στη ζωή  |  31 σχόλια

Γράφει ο φίλος και συνάδελφος Σωτήρης Ξενάκης στα Παραπολιτικά:

*****

 

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τρεις άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους στην διάρκεια των πιο πρόσφατων διαδηλώσεων που έγιναν στην Βενεζουέλα με βασικό αίτημα να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για εκλογές και παράλληλα να σταματήσει η πολιτική της βίαιης καταστολής από το καθεστώς Μαδούρο.

 

Ο «επαναστάτης αριστερός» ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της χώρας μετά τον θάνατο του Ουγκο Τσάβες έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα ο οποίος φυλακίζει πολιτικούς αντιπάλους και έχει βυθίσει μία ολόκληρη χώρα στην εξαθλίωση δημιουργώντας ταυτόχρονα συνθήκες εμφυλίου.

 

Η Βενεζουέλα που παρουσιαζόταν από τους Έλληνες θαυμαστές της «Μπολιβοριανής επανάστασης» ως χώρα-πρότυπο καταρρέει. Τα γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πριν από λίγο καιρό έπλεκαν το εγκώμιο του Μαδούρο τώρα σιωπούν. Δεν βρίσκουν ούτε μία λέξη να πουν για τις φασιστικές πρακτικές του καθεστώτος. Ούτε για τις συνθήκες στις οποίες διαβιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

 

Αυτοί οι ίδιοι που μας έλεγαν ότι ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα «χώρα ελεύθερη από την πείνα». Ότι η ανεργία είναι κάτω από 5% και ότι η ακραία φτώχεια αφορά μόνο το 5% του πληθυσμού.

 

Αν συνέβαιναν όλα αυτά όμως γιατί εκατοντάδες χιλιάδες λαού έχει βγει στους δρόμους και διαδηλώνει εναντίον του Μαδούρο; Αν πράγματι είναι τόσο «ευτυχείς» γιατί ο Μαδούρο εκτός από αστυνομία και στρατό, εξοπλίζει και εθνοφρουρά προκειμένου να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές;

 

Να περιμένουμε έστω και τώρα ότι οι ντόπιοι ...Μαδουριστές θα ψελλίσουν δύο λόγια για όσα συμβαίνουν στην Βενεζουέλα; Η θα μας αποδείξουν για άλλη μία φορά ότι στην πραγματικότητα είναι κι αυτοί δημοκράτες...α λα καρτ;

 

Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Άρης Βασιλόοπυλος με τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψή του στην πολύπαθη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Θα ακούσουμε μια φωνή καταδίκης των όσων γίνονται εκεί; 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Οι Σεφερλήδες της Φιλαδέλφειας

 

Ληγμένο κοτόπουλος από το κοινωνικό παντοπωλείο- εμμονή ο πόλεμος σε ΑΕΚ και... καπιταλισμό

 

Μια ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών, που προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών

 

Στην πραγματικότητα δεν θέλουν την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πλήρης επιβεβαίωση της "Αλήθειας"

 

Ω! Απόλλωνα!

 

"Θανάση, θα έλθω να έλθω να μου δώσεις να ξεγεννήσω μια γυναίκα"

 

Μια συνέντευξη αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις Βασιλόπουλου

 

Μπερδεύουν ακόμα την ΑΕΚ με την Πέρα Κλουμπ

 

Ο πρώτος που παρανομεί

 

Μη διχάζετε άλλο την πόλη κύριε δήμαρχε. Πάρτε ενωτικές πρωτοβουλίες, τώρα!

 

Μια ανακοίνωση του δήμου, που θα μείνει στην ιστορία

Γράψτε την άποψή σας

Κακός (21/04/2017 08:10)

Τι γίνεται κυρ. Διαμαντή στη Βενεζουέλα ???????
Κάπιοι , καλή ώρα τύποι, σαν τα ληγούρια τα δικά μας πού έχουν χάσει την κουτάλα τόσα χρόνια, έχουν βάλλει μπροστά κατι συμμορίες ΄΄τύπου΄΄ λαΪκών και επιδιωκουν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της νόμιμης εκλεγμένης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ κυβέρνησης, Τώρα εσύ ως γνωστός ΄΄κιτρινιστής΄΄ πολεμάς να ψαρέψεις στα θολά νερά της κιτρινότατης ΄΄δημοσιογραφίας΄΄ που ΕΚΤΕΛΕΙΣ.
Πές εσύ τη δική σου γνώμη, την έγκυρη ντέ, τη ΄΄δημοσιογραφική΄΄ και άσε την ειρωνική αμπελοφιλοσοφία για χώρες και λαούς που ούτε στα όνειρα σου έχεις φανταστεί.

Διαμαντής (21/04/2017 09:24)

@08.10
"Κάποιοι" γράφεται με δυο "όμικρον γιώτα"

Δημοκρατης (21/04/2017 09:35)

Ναι απο την πολλή Δημοκρατία κάποιοι σκοτώνονται στους δρόμους μέρα μεσημέρι. Ανήμερα αυτής της θλιβερής ημέρας για την Ελλάδα κάποιοι άλλοι θλιβερότεροι ξεχωρίζουν τις χούντες ανάλογα με τα χρώματα. Ευτυχώς που δεν έκανε και εκλογές δηλαδή ο Παπαδόπουλος ποτέ γιατί μάλλον τώρα θα μίλαγες για την ευημερία της Ελλάδας τη χρυσή επταετία. Απο τα λεγόμενα σου ένα επιβεβαιώνεις. Οτι τα άκρα (αν και ο Βασιλόπουλος δεν ανήκει καν εκεί όσο και να το παίζει επανάσταση) συναντώνται στο σταυροδρόμι των απολυταρχικών κυβερνήσεων.

στρεψοδικείς (21/04/2017 10:01)

Εδώ πάντως επικρατεί Η σιωπή των ντόπιων θαυμαστών του Μελ. Γράψτε κανένα ρεπορτάζ για το τι γίνεται στην πόλη, αν αυτοί που μπαινοβγαίνουν στην πόλη είναι οπαδοί, ή έμμισθοι, ή μπράβοι, ή ό,τι άλλο τέλοσπάντων και άφησε κανένα βενεζουελάνο δημοσιογράφο να γράψει τι γίνεται στη χώρα του. Αν περιμένεις από τα αμερικάνικα κ.λπ. ΜΜΕ να μάθεις τι γίνεται εκεί θα λες αυτά που λέει ο Ξενάκης. Βέβαια κανένας Ξενάκης δεν ήρθε στην πόλη μας να μάθει τι γίνεται εδώ. Τέτοια ρεπορτάζ κάνει ο καθένας φίλε Διαμαντή, αλλά αυτό δεν είναι δημοσιογραφία είναι συζήτηση καφενείου.

στρατευμένος (21/04/2017 10:08)

ενάντια στην Αριστερά, τοπική και γενικά. Το έχουμε καταλάβει, αλλά δυστυχώς για σένα, η Φιλαδέλφεια δεν είναι δεξιά. Και η δεξιά στην πόλη έχει κάτι μπουμπούκια που τα κρύβετε. Ο Άρης είναι μακράν ο καλύτερος δήμαρχος των τελευταίων δεκαετιών, και ως ήθος και ως πολιτικός και η ντόπια αριστερά θα μπορεί για πάντα να περηφανεύεται γιατί δεν ενέδωσε σε όποιες πιέσεις και δεν έδωσε συγχωροχάρτι σε ντροπολογίες και φωτογραφικούς νόμους. Αυτό πονάει φαίνεται...

Διαμαντής Σεϊτανίδης (21/04/2017 10:15)

@10.01
Είναι φανερό: Εσύ ξέρεις καλύτερα

@10.08
Ούτε δεξιά είναι η Φιλαδέλφεια, ούτε αριστερή. Θεωρώ ότι έχει νοήμονες πολίτες που διαβάζουν, βλέπουν, ακούν και κρίνουν.

τα παραλέτε (21/04/2017 10:35)

εντάξει ρε παιδιά.
Κάθε επανάσταση έχει κάποια μικροπροβληματάκια που της δημιουργεί ο διεθνής Kαπιταλισμός που βλέπει να τρίζει η καρέκλα του.
Οι αριστεροί της Βολιβίας (όπως και εδώ σε εμάς) αγωνίζονται για τον λαό, αλλά μερικές φορές ο λαός δεν το καταλαβαίνει και πρέπει με κάποιο τρόπο να του το μάθουμε.
Στο τέλος της επανάστασης, θα δείτε ότι και η Βολιβία θα δρέψει τους Σοσιαλιστικούς καρπούς.

Το ίδιο δεν συνέβη και με τις Ευρωπαϊκές χώρες που δοκίμασαν την επανάσταση;

Sapere Aude (21/04/2017 10:55)

Όσο προσπαθείς να περάσεις την αφήγηση ότι η Φιλαδέλφεια δεν είναι αριστερή, τόσο περισσότερο περίγελος γίνεσαι και είναι κρίμα να ακυρώνεις κατ´ αυτόν τον τρόπο την 30χρονη δημοσιογραφική σου καριέρα.
Ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι η δεξιά ήταν, είναι και θα παραμείνει μειοψηφία σ´ αυτή την πόλη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμα και στα ντουζένια τους, την περίοδο 2012-2014 οι χρυσοί αβγοί ούτε εμφανίστηκαν ποτέ στη Φιλαδέλφεια. Μόνο τελευταία έκαναν κάποια δειλή εμφάνιση φορώντας οπαδικά κασκόλ, αλλά είναι ζήτημα λίγου χρόνου να ξανακρυφτούν στις τρύπες τους.

@στρεψοδικείς (21/04/2017 10:01) (21/04/2017 11:32)

Τους νεκρούς στους δρόμους να τους πιστεψουμε ή να πάμε να κάνουμε νεκροψία; Τι ηλίθιοι Θεέ μου

@στρατευμένος (21/04/2017 11:54)

Για κάτι άτομα σαν εσένα η ποινή θα έπρεπε να είναι η υποχρεωτική μετακόμιση στον παράδεισο της Βενεζουέλας.

LLLoooooooLLL (21/04/2017 12:01)

Κάνε μας κι ένα αφιέρωμα στο μεγάλο σου πολιτικό είδωλο τον Αβέρωφ τον "γεφυροποιό" μέρα που είναι σήμερα (21/4) και θα σου κάνω δώρο το "Φωτιά και Τσεκούρι" σε δερματόδετη έκδοση. Την κανονική σε paperback είμαι σίγουρος ότι την έχεις σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη σου.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ (21/04/2017 12:19)

Αφού δεν είναι αριστερή η Φιλαδέλφεια (όπως ατυχώς ισχυρίζεσαι) τότε γιατί η ΝΔ ακολουθεί την τακτική του δούρειου ίππου (από την εποχή της κόρης του Τρυπιά μέχρι σήμερα) με κρυφοδεξιά δήθεν κεντρώα, δήθεν ανεξάρτητα και δήθεν υπερκομματικά σχήματα και δεν κατεβάζει ένα καθαρό αμιγές δεξιό σχήμα?
Κατεβάστε ένα αμιγές δεξιό σχήμα να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκκος.
Πέραν δε όλων των άλλων, η σύμπλευση της τοπικής δεξιάς με τα φασισταριά που το παίζουν οπαδοί ομάδας και χαρτζιλικώνονται από τον λαθρέμπορα, συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τις αυτοδιοικητικές προσπάθειες της ΝΔ στην πόλη μας αφού οι σοβαροί και σκεπτόμενοι νεοδημοκράτες φιλαδελφειώτες δεν συμφωνούν με το πρότζεκτ αγιασοφιά.

Απλά πράγματα (21/04/2017 12:35)

Δεξιός είναι παραδοσιακά ο τοπικός τύπος στη Φιλαδέλφεια.
Αριστερός είναι ο λαός.
Ευτυχώς, ψηφίζει μόνο ο λαός.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (21/04/2017 12:41)

@10.55, @12.19, @12.35
Το αν μια πόλη είναι δεξιά ή αριστερή ή ότιδήποτε, προκύπτει από τις βουλευτικές εκλογές, όχι από τις δημοτικές όπου υπάρχουν προσμίξεις. Και στις βουλευτικές εκλογές (μπείτε στο ypes.gr και αναζητήστε στοιχεία) προκύπτει ότι όποτε η Ελλάδα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, το ίδιο ψήφισε και η Φιλαδέλφεια, όποτε ψήφιζε ΝΔ το ίδιο έκαν και η Φιλαδέλφεια, και το 2015 που η Ελλάδα ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο ψήφισε και η Φιλαδέλφεια. Απλά πράγματα...

@12.01
Ξυδάκι...

Το θέατρο του παραλογου (21/04/2017 15:16)

Κάποιοι νομίζουν ότι είναι ακόμα στο δεκαπενταμελεςτου λυκείου τους ,έχουν την αφίσα του τσε πάνω από το κρεβάτι τους κ οργανώνουν καταλήψεις.λοιπόν ο κόσμος στη νέα Φιλαδέλφεια έχει καταλάβει τον φασισμό της αριστεράς κ της δημοτικής αρχής κ οι αναρχικοί με τα καδρονια που εμφανίζονται στη πόλη δεν δημοκράτες.δε θέλουμε ούτε αναρχικους ούτε σταλινικα καθεστώτα που θα θέλαν κάποιοι.μην ξεχνάτε ότι σε αυτά τα καθεστώτα τους άμεσους συνεργάτες τους τέλειωναν πρώτους οι δικτάτορες.!τώρα δεν έχουμε δει κ ούτε θέλουμε να δούμε ποτέ τέτοιου είδους δημοκρατίες τύπου βενεζουελας κουβάς κτλ .κάντε καμία λαϊκή συνέλευση τώρα δέκα άτομα βγαλτε ξανά ψήφισμα υπέρ του μαδουρο,πείτε κ στο δήμαρχο να πάει για συμπαράσταση εκεί που του αρέσει να ησυχάσουν κ εμείς.κ μετά το ψήφισμα να κάνουν κ καμία δουλειά στην πόλη οι υπάλληλοι του δήμου της λαϊκής συνέλευσης...

Anonymous (21/04/2017 16:46)

Ο Μαδούρο και ο Αρης Ρη-Μαδούρο

@Απλά πράγματα (21/04/2017 12:35) (21/04/2017 19:26)

Ο λαός και στην Ν.Φ. και όπου αλλού ψήφισε αριστερά είχε στο μυαλό του μια άλλη εικόνα. Αυτήν που δημιούργησαν οι αρχιψευταράδες και οι τεμπέληδες ψευτοεπαναστάτες. Τώρα που γνώρισε τι σημαίνει αριστερά και ξεστραβώθηκε να δει τι γίνεται και λίγο παραπέρα σε Βενεζουέλες και Κούβες θα ψηφίσει δεξιά για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

Ανωνυμος* (21/04/2017 20:15)

Ενα περιεργο πραγμα ρε παιδι μου!
Σε οποια χωρα υπαρχει πετρελαιο και η κυυβερνηση δεν ελεγχεται αμεσα απο την υπερασπιστρια της ελευθεριας Αμερικη η αντιπολιτευση ειναι πολυ ανησυχη! Το ιδιο εγινε με την Λιβυη με την Συρια με το Ιρακ οι εφημεριδες του ελευθερου κοσμου μετεφεραν αμεσως τα γεγονοτα και οι παπαγαλοι επεξηγουσαν στους αναγνωστες οτι αυτα παθαινουν οσοι ειναι στυγνοι δικτατορες! Σε αντιθεση με την Μιανμαρ που η κυβερνηση ειναι τοποθετημενη απο την υπερασπιστρια η αντιπολιτευση οποτε αρχιζει να ανησυχει τοποθετειται στον τοπικο Κοκκινο Μυλο! Εκεινα δε τα ανθρωπινα δικαιωματα που καταπατα ο τρελλος Κιμ τι σχεση μπορουν να εχουν με τα δικαιωματα των ανθρωπων στην Σαουδικη Αραβια της δυναστειας των Σαουντ την βασικη χρηματοδοτη χωρα της διεθνους τρομοκρατιας!
Ετσι ειναι! Οι παπαγαλοι ναν καλα! Τυφλα να εχει ο Γκαιμπελς!

Ανωνυμος* (21/04/2017 20:34)

@15.16
Εσεις ως τι ομιλειτε; Ως εκπροσωπος του κοσμου της Φιλαδελφειας;
Οι αντιεξουσιαστες εμφανιστηκαν με καδρονια οχι για να διαλυσουν δημοτικα συμβουλια ουτε να τρομοκρατησουν τον κοσμο αλλα να αποτρεψουν την συγκεντρωση των νοσταλγων του Χιτλερ ( ισως αυτο σας ενοχλησε) και για να αντιμετωπισουν τον στρατο του λαθρεμπορα!
Ποτε αλλοτε δεν ενοχλησαν κοσμο ουτε δημιουργησαν προβλημα και εχουν γινει και αποδεκτοι και απο ανθρωπους ΣΟΒΑΡΟΥΣ μη αριστερους! Με πολιτιστικες εκδηλωσεις εκαναν αισθητη την παρουσια τους!
Αυτο ενοχλει! Ενοχλει τους αχρηστους και απο την στιγμη που εχουν αποψη και για το δασος και για το γηπεδο ενοχλουν και τα λαμογια που περιμενουν να γλυψουν και αυτοι κανενα κοκκαλακι!
Ετσι ειναι η ζωη! Υπαρχουν οι χρησιμοι που προσφερουν και οι πουθεναδες!
Καταλαβατε κυριε πουθενα;

@Sapere Aude (21/04/2017 22:35)

Πρεπει να εισαι εντελως καθυστερημενος εκτος αν εισαι πληρωμενος τσατσος.Δυστηχως για σενα η πλειοψηφια των οπαδων που ειμαστε στην καταληψη ειμαστε αντιφασιστες και με πολλα χρονια παρουσιας στα κοινωνικα δρωμενα του τοπου και οι τρυπες ειναι για κατι αρουραιους σαν εσενα γιατι εμεις εδω γεννηθηκαμε κι εδω θα πεθανουμε απογονε του στολου χρυσαυγιτη.

@ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ (21/04/2017 22:38)

Τσιρακι του πρεζεμπορα που το παιζεις αριστερος οτι εσυ τα παιρνεις απο τον χοντρο δε σημαινει οτι ολοι ειμαστε σαν τα μουτρα σου.Πιες ξυδι γιατι την τεταρτη θα νιωσεις παλι πολυ μεγαλη πικρα και το μαη βγαινει η αδεια.Τελειωσατε υπαλληλοι η εγκληματικη οργανωση πεθαινει.

Ανωνυμος* (21/04/2017 23:01)

@τα παραλετε 10.35
Ομορφη αναλυση!
Για την Βενεζουελα εχεις κατι;
Στην Βουλγαρια την Ρουμανια κ.α. δρεπουν αλλους καρπους! Της χλιδης!

μπερδεμένος (22/04/2017 14:36)

Δηλαδή για να καταλάβω: υπάρχουν άνθρωποι αντιεξουσιαστές ή αριστεροί που συμμετέχουν στην κατάληψη της πόλης υπέρ του γηπέδου και θεωρούν φασίστα το δήμαρχο, την τοπική αριστερά και τον... Μαδούρο; Ή έχετε πάθει πολιτισμική μετάλλαξη και δεν ξεχωρίζετε τι είναι αριστερό, τι δεξιό και πώς γεννιέται ο φασισμός, ή σας έχει κλείσει τα μάτια ο φανατισμός, ή το χαρτζιλίκι που σας δίνει ή σας υπόσχεται ο τίγρης και η βλακεία ότι το γήπεδο θα φέρει ανάπτυξη. Επειδή όλοι ζούμε στην ίδια πόλη (ή όχι;) ξέρουμε τη διαφορά της σβάστικας, των δήθεν αρχαιοελληνικών συμβόλων και της κιτρινόμαυρης δήθεν ιδεολογίας που μιλά για προσφυγιά και ξεριζωμό και της πραγματικής αγάπης για την ομάδα. Δεν υπάρχει τίποτα αντιεξουσιαστικό και αριστερό σε όλα αυτά. Αν σας τα πάσαραν για τέτοια σας δούλεψαν. Ή εσείς προπαθείτε να μας δουλέψετε, αφού υπερασπίζεστε ένα σύμβολο μιας εταιρείας

@Ανωνυμος* (21/04/2017 20:34) (22/04/2017 16:05)

Γαυροαντιεξουσιαστή άσε το παραμύθι. Σας ξέρουμε πολύ καλά τι είσαστε. Ο λαός της ΑΕΚ σας τσάκισε και εξαφανιστήκατε. Θα σας πατάμε όπου σας βρούμε από δω και πέρα. Από τους δρόμους της πόλης μέχρι τα δικαστήρια όπου θα δώσετε λόγο για όλες τις βρωμιές σας. Και εσάς και τους 2 αρχηγούς σας. Και το χοντρό της εγκληματικής οργάνωσης και το λιγνό της φασισταριστεράς του δήμου.

@(20:34) (22/04/2017 16:19)

Κι εσύ ένας από αυτούς που υπερασπίζεσαι είσαι οπότε δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης. Σου εύχομαι την επόμενη φορά που θα σπάς μαγαζιά με τα καδρόνια, τις πέτρες και τις μολότωφ να βρεθεί κάποιος να σε περιποιηθεί όπως σου αξίζει. Στην πόλη μας βέβαια δεν τολμάς να πλησιάσεις. Στα δύσκολα γίνεσαι κοτούλα.

Ανωνυμος* (22/04/2017 18:30)

Ας ριξουμε και μια ματια στι διαδυκτιο! Κατι θα μαθουμε!
" Βενεζουελα. Λιγες αληθειες πολλα ψεμματα."

Ανωνυμος* (22/04/2017 20:15)

@16.19
Ποιος σου ειπε οτι προσπαθω να συννενοηθω μαζι σου η με καποιον που δεν μπορει να ξεχωρισει τους αντιεξουσιαστες η αναρχικους που δραστηριοποιουνται στην Φιλαδελφεια με τις δρασεις που αναφερα παραπανω απο τους μπαχαλακηδες και ασφαλιτες που σπανε τα μαγαζια στην Αθηνα "χτυπωντας" δηθεν το κεφαλαιο; Οι πρωτοι παραγουν πολιτισμο ανεξαρτητα αν διαφωνω με τις πολιτικες τους θεσεις και οι δευτεροι στρεφουν την κοινη γνωμη εναντια στην πραγματικη αριστερα!
Υ. Γ. Ο Συριζα βεβαια δεν ανηκει στην αριστερα! Κανει πολυ καλυτερα αυτο που θα εκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εις βαρος του λαου και της χωρας!

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ (22/04/2017 22:27)

Προς ψευτοπροοδευτικά κορόϊδα και μετεξεταστέους KUTVηδες:

1. Την δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών του 2010 πόσους ψήφους πήρε ο συνδυασμός «Καλημέρα όμορφη πόλη» του κ. Χάρη Τομπούλογλου στο εκλογικό διαμέρισμα της «δημοκρατικής» και «προοδευτικής» Ν. Φιλαδέλφειας;

2. Η φράση που αποδίδεται στον Βολταίρο «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» σε ποιών το δικαίωμα αναφέρεται, των «αριστερών», των «δεξιών», των ΑΕΚτζήδων, των Ολυμπιακών, των ΠΑΟΚτζήδων, αυτών που εγκρίνει ο κάθε κρυπτο-«φασίστας» του διαδικτύου, ποιών τέλος πάντων;

Μπράβο στον Ανώνυμο (22/04/2017 18:30)
Που μας προτείνει να διαβάσουμε και το «Διαφωνώ με αυτό που λες».

Ελεος πια με τον Βολταίρο! (23/04/2017 13:13)

Αυτός ο Βολταίρος έχει γίνει viral εδώ μέσα. Η δε περίφημη ρήση του, χρησιμοποιείται κατά το δοκούν απ´ όλους, διαχειριστές και σχολιαστές. Αφήστε ήσυχο τον άνθρωπο εκεί που είναι. Οπαδός της πεφωτισμένης δεσποτείας ήτο ο μακαρίτης.

υγ: @ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ εσύ πρέπει να είσαι παμπ´αλαιος εκοφίτης.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ (24/04/2017 06:58)

@Ελεος πια με τον Βολταίρο
Δεν απαντάς σε τίποτα, τη μπάλα στην κερκίδα μετεξεταστέε KUTVη.

Ελεος πια με τον Βολταίρο! (24/04/2017 19:23)

@ 06:58

Με επιβεβαίωσες. Παλιός εκοφίτης είσαι. 100%. Της γενιας Ρένου Αποστολίδη. Τέτοια "επιχειρήματα" χρησιμοποιούσαν τότε.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Νέα συναυλία με μουσική του Χάρη Κανάκη

Άρχισε να μοιράζει προεκλογικά «καθρεφτάκια» και «βόλτες τις γειτονιές» ο Βασιλόπουλος

Υποψήφιος για 10 Όσκαρ ο Λάνθιμος και το «Favourite»

Με Τσίπρα, ή χωρίς;

Παραιτήθηκε η Νανή Πολίτου από δημοτική σύμβουλος - Στη θέση της η Δανάη Εμμανουήλ

Κι όμως: Μπορείτε να έχετε δικό σας σπίτι, εντελώς δωρεάν! Δείτε τις προϋποθέσεις

Χαλάει πάλι ο καιρός, λέει η ΕΜΥ

Εκδήλωση των «Πρασίνων» για τα ρέματα της Αττικής

Οι Πρέσπες και η εξίσωση των Δυτικών Βαλκανίων

Blue Monday: Σήμερα η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου

Oxfam: Οι 26 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν περιουσία ίση με αυτή του φτωχότερου 50%

Έχασε ο Ιωνικός - Θα ήταν μόνος πρώτος

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Για μια... χούφτα κουκουλοφόρους διέλυσε τη συγκέντρωση η Αστυνομία

Πάθος και πλήθος με πολιτικά μηνύματα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες

Δημοφιλέστερα άρθρα

Πότε θα ξέρουμε αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τρίτη

Σοκ! Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Λυμπερόπουλος

Τι δουλειά έχουν οι αμανέδες στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό;

Ο πόλη κατάλαβε... το λόγο έχει ο Αρκάς

Να πώς το όργανο του δημάρχου γίνεται η φωνή της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας

Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Δερμανούτσου

Βιομηχανία δικαστικών διώξεων από τον Άρη Βασιλόπουλο- Τώρα αλληλομηνύεται με τον Χ. Τομπούλογλου

Ο κ. Βούρος διαμαρτύρεται, αλλά δεν απαντά...

Ο Βασιλόπουλος συντηρεί τη βεντέτα με την ΑΕΚ, με αφορμή έναν θάνατο!

Σοκαρισμένος ο Βούρος της ΑΕΚ για το δυστύχημα, σύρθηκε ο Βούρος του ΚΙΝΑΛ για τη Δερμανoύτσου

Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία, ανοικτές οι καφετέριες σε Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

Σοκ: Σκοτώθηκε εργάτης στο γήπεδο της ΑΕΚ- Έπεσε από σκαλωσιά

Ο Νίκος Σερετάκης υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα

Αρκετά διχάσατε την πόλη μας…

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Oxfam: Οι 26 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν περιουσία ίση με αυτή του φτωχότερου 50%
Xρήστης: Sostos
"Το 2015 το 20% των φορολογούμενων δήλωσε το 53% του συνολικού εισοδήματος και πλήρωσε το 80% των συνολικών φόρων εισοδήματος φυσικών προσώπ...

Άρχισε να μοιράζει προεκλογικά «καθρεφτάκια» και «βόλτες τις γειτονιές» ο Βασιλόπουλος
Xρήστης: ανώνυμος
Μας ζηλεύετε που καταφέραμε το τίποτα στα 4 χρόνια, και τώρα μέσα σε 4 μήνες θα τα κάνουμε όλα μαζί....

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Για μια... χούφτα κουκουλοφόρους διέλυσε τη συγκέντρωση η Αστυνομία
Xρήστης: φιλαδελφειωτης
Για τη φιλαδελφεια μας δυστυχως ερχονται τα χειροτερα. η πρεζα εχει αγριεψει πολυ τα πραγματα. ...

Oxfam: Οι 26 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν περιουσία ίση με αυτή του φτωχότερου 50%
Xρήστης: Ανωνυμος
00.48 Όταν το επιχείρημα είναι ότι είναι νόμος της φύσης να υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί τότε παύεις να ασχολείσαι σοβαρά! 22.21 Πριν σχολιά...

Oxfam: Οι 26 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν περιουσία ίση με αυτή του φτωχότερου 50%
Xρήστης: Ανώνυμος
Έτσι πάνε αυτά ρε μάγκες, τα καλά είναι για λίγους! ...

Oxfam: Οι 26 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν περιουσία ίση με αυτή του φτωχότερου 50%
Xρήστης: Φυσική επιλογή
Αντι επιχειρημάτων, εξυπνάδες!...

Oxfam: Οι 26 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν περιουσία ίση με αυτή του φτωχότερου 50%
Xρήστης: Ανωνυμος
Καλό είναι να βρεθεί ένας τρόπος να γίνεται αλκοτεστ σε σχολιαστές οι δυο πιο πάνω!...

Oxfam: Οι 26 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν περιουσία ίση με αυτή του φτωχότερου 50%
Xρήστης: Φυσική επιλογή
Είναι προφανές οτι ο αρθογράφος κρύβει μια αλήθεια. Οτι ειναι φυσική τάξη και πραγματικότητα, όλα τα μεγέθη στον κόσμο μας εχουν ανώτερες κα...

Oxfam: Οι 26 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν περιουσία ίση με αυτή του φτωχότερου 50%
Xρήστης: Sostos
Ετσι πρέπει να γίνεται. Οι πλούσιοι πληρώνουν φόρους. Φανταστείτε ο πλουτος να ήταν μοιραζμένος σε όλους, πως θα είχαμε φορολογικά έσοδα και...

Από πότε θα ισχύσει η αύξηση του κατώτατου μισθού
Xρήστης: Γ.Π.
Μεγάλη επιτυχία η αυξηση του μισθού. Ούτε μια σοβαρή επένδυση δεν προχώρησε τόσα χρόνια. Θέσεις εργασίας δεν δημιουργήθηκαν. Οι τροϊκανοί δ...

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Για μια... χούφτα κουκουλοφόρους διέλυσε τη συγκέντρωση η Αστυνομία
Xρήστης: Oh mon Dieu!
Ε ρε που καταντήσαμε!!! Αριστεροί να κάθονται σπίτι και να βλέπουν από τον καναπέ τέννις (το σπορ της μπουρζουαζίας) και δεξιοί να κάνουν μπ...

Από πότε θα ισχύσει η αύξηση του κατώτατου μισθού
Xρήστης: ανώνυμος
Ο βασικός μισθός δεν είχε αυξηθεί από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης στα 751 ευρω? Θα αυξηθεί πάλι? ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον ΧΥΤΥ Γραμματικού
Xρήστης: @ανωνυμος (18/01/2019 14:36)
Γιατί είναι γενικότητα ο ενιαίος κρατικός φορέας ολοκληρωμένης διαχείρισης. Δεν θα πρέπει ένα τόσο σημαντικό θέμα να αντιμετωπισθεί από το κ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον ΧΥΤΥ Γραμματικού
Xρήστης: Ανώνυμος*
@14.36 Όλη η παράγραφος που περιέχει την πρόταση που αναφέρεις λέει αυτό που ζητάς! @11.50 Ρε φίλε το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ...

Κλείνει και η παιδική χαρά στο πάρκο Αποστολάκη
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανιδης
Το λέει, νομίζω, κάντε ένα κόπο να διαβάσετε: Για περίπου 20 μέρες....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©